|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Już dawno... Ale cały czas w takiej małej ilości.
Boże zadrapie się na śmierć. A w gratisie cale piersi są gorące, że chyba jajka mogę smażyć na nich 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-28 o 23:43 |
|
|
|
#1022 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do cukrzycy, to skoro w UK nie robią standardowo krzywej, to w sumie nic dziwnego, że tak mało wykrywają W sumie dieta cukrzycowa jest zwyczajnie bardzo zdrowa, więc na pewno nie zaszkodzi Byliśmy dzisiaj w teatrze na Pilotach i małe się osłuchało pięknych melodii ale była też jedna scena z wybuchem i dość mocno się przestraszyłam ciekawe czy to ma wpływ na dziecko?
|
||||||
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewna jesteś, że to nie nawał już? ![]() A propos odsetka kobiet w Anglii mających cukrzycę ciążową, to z rok temu oglądałam program pt. "Położne". Ten program był realizowany w Anglii i pokzywał codzienność tamtejszych porodówek. Jedna z połoznych pracujących tam 10 lat, powiedziała, że odsetek zachorowań na cukrzycę w ciągu 10 lat, wzrósł trzykrotnie, że jest z tym coraz gorzej.
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Mam na 16.15 wizytę
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
No to będziemy czuwać. Życzę Ci spokojnej i przespanej nocy.
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witam się w 6 miesiącu - zaczynamy dziś 23 tydzień! Gratuluje wszystkich udanych wizyt! W końcu i my doczekaliśmy się UP po licznych perturbacjach. Wizytujemy dziś 15.30 ![]() Summer, pytałaś o to czy mogę popracować jeszcze chwile, by domknąc swoje tematy i zostawić po sobie porządek. Teoretycznie mogę, ale niestety nikt nie zważa na to ze jestem w ciąży mimo że szefowie wiedza od dawna. I zamiast dostawać coraz mniej rzeczy by przekazywać obowiązki i edrazac kogoś w moje zadania- wpadają mi coraz to nowe tematy. Jeśli poszłabym na zwolnienie to i tak nie odetne się całkowicie od firmy z dnia na dzień - wówczas z domu - zdalnie - będę wdrażać koleżankę w zadania (i tak pracujemy w różnych miastach na co dzidn). Wiec przede mną na pewno i tak ok. 2 tyg nieformalnej pracy celem przekazania wiedzy i domkniecis spraw
|
|
|
|
#1027 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie się to ciągnie od infekcji jakoś w styczniu, wtedy miałam zawalone zatoki, gardło no i pęcherz.. Ty masz jakieś objawy tej infekcji?Cytat:
dzie ta komoda?? ale fajnie, że macie już z glowy jeden grubszy zakup. W sumie dwa, bo macie też fotelik gratki! U mnie już pobudka w ten mroźny poranek, jak dobrze, że nigdzie z rana nie muszę iść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Kathy trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę zeby wkoncu diagnoza była trafna. Ogólnie powinna Cie na bardziej szczegółowe badania wysłać a nie ładować tylko antybiotyki.
Co do kawy w tygodniu pije jedna mała dziennie ostatnio, ale w weekendy jak nie musze wstawać to bez 🙂 |
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Aandra dziękuję
![]() Cytat:
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny! Ja jeszcze w łóżku z kotem
, ale glodna jestem to zaraz wyjde.Gratuluje wizyt i zakupow! Sa super! Ja dzisiaj mam wizyte na 16.00 ostatnio odczuwalam infekcje iw moczu wyszly mi leukocyty to dostalam masc ze sterydami. Stosowalam ok 7 dni i przeszlo. Ale od kilku dni znow mam wrazenie, ze cos tam sie dzieje- musze zagadac lekarza. Kathy dobrze ze idziesz do innego. Najgorsze co moze powiedziec lekarz, to oskarzajacym tonem stwierdzic, ze nie wie co Tobie jest... ale Ty masz kurka wiedziec? Strasznie mnie tacy ludzie denerwuja i co gorsze to tacy lekarze sa niezaleznie od nfz czy prywatny gabinet. Temat kawy... ja nigdy nie bylam kawoszem, raz na kilka dni wypilam i teraz robie tak samo. Sama lekarka powiedziala, ze 1-2 kubki sa ok. Wiec piję jak mam ochote! Kawa w duzych ilosciach jest kontrowersyjna z powodu kofeiny i podnoszenia cisnienia. Ale jedna kawa (o ile nie jest to siekiera) nie zaszkodzi. Blanka ja nie mam siary jeszcze ale od czasu do czasu bardzo ciemnieja mi sutki i sie tak napinaja, podobne uczucie jaakby bylo im zimno ale sto razy gorzej. Mi pomaga wtedy przyciskanie dloni do nich i takie "rozgrzewanie" Norka fajna komoda- podsunelas mi mysl kupienia galek z alli- potrzebuje do jednej komody i chce kupic do nowej komody hemnes dla Malego, zeby ja odrobine odmienic. Nigdy nie kupowalam na allii 🙈 Ide na sniadanie! Milego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny!!!!
Norcia pokaż komodę. ![]() Blanka ja to mam suche sutki,zresztą skórę też i muszę często smarować. Kathy nie martw się ,wszystko będzie ok,tylko musisz trafić na dobrego lekarza,a czasami taka po prostu może być taka Twoja uroda. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Aandre myślę,że nie ma to żadnego wpływu na dzidzię. Ovejta gratuluję 6 miesiąca,ja za tydzień zaczynam! Ela a jakie masz dzisiaj plany? Co do odchodzenia z pracy to tak: - z Dawidem odeszłam późno , powiedziałam o tym tydzień wcześniej,aby kogoś znaleźli,a potem tak mi się odpłacili, że nie chcieli mnie przyjąć,bo osoba na moim zastępstwie była "znajomą królika" pomimo tego,że dzieci mnie chwaliły,że dobrze uczę itd - teraz,z dnia na dzień, w 5 tyg,źle się czułam ,potem krwiak i już nie wróciłam,choć koleżanka chciała ,abym wróciła,bo zawsze wszystkie obowiązki anglisty wykonywałam ja,od a do z,konkursy,teatry itd ja robiłam,a ona się podpisywała,dyr powiedział,że dziecko najważniejsze Myślę,że trzeba myśleć o sobie i dziecku. Ludzie szybko zapominają, co się dobrze robiło. Jak narazie nie żałuję,że nie pracuję,mam czas na wszystko,nie śpieszę się,dobrze się odżywiam (mam czas ,aby różne rzeczy przygotować). Dzisiaj się znowu obudziłam niedocukrzona A jadłam o 21...Zua jak Twoje cukry? |
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny 😀gratulacje dla Wszystkich, które już po wizytach i kciuki za te co jeszcze przed i czekają na poznanie płci 👍 faktycznie siły wyrównane, chyba oo równo chłopaki i dziewczyny 😘
Kathy współczuję lekarza z takim podejściem, nie możesz jej trochę "przygadać" na następnej wizycie- w końcu ani to miłe ani pomocne ze strony lekarki takie komentarze 😤 ja wczoraj byłam na kontroli ortodontycznej tylko że moja lekarka się przeniosła i byłam u innej (nowej) i jak mi wyskoczyła z głupim tekstem o efektach leczenia to ją po prostu ofukałam i od razu się uspokoiła 😉 Dzisiaj mam wizytę u lekarza bo ostatnio strasznie mi się brzuch stawia, zobaczymy co gin powie. Młoda szaleje, juz nawet mąż czuje jak córa potrafi przywalić😉 jak Młoda podrośnie to będę mieć niezły armagedon w brzuchu 😉 Co do książek to na razie nie czytam nic bo najzwyczajniej brakuje mi czasu 😢 ale zawsze dla relaksu lubiłam sobie poczytać fantastykę np. tego buca Piekarę bardzo lubiłam czytać (jako autor jest naprawdę spoko ale już jego poglądy i wypowiedzi to szok🙀 No i Pilcha kocham bardzo 😻 (ale to już zupełnie inna liga ![]() Summer jaka kolekcja ubrań (a strój batmana to już w ogóle - hit!😻 Też zamierzam kilka bodziakow na Ali zamówić. A i chyba kilka otulaczy do pieluch wielorazowych kupię od Chińczyków- jak myślicie można czy lepiej nie?? I jeszcze mam pytanie: usuwanie karmienia, piaskowanie i fluoryzacja - można czy nie ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-03-01 o 08:18 |
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj w końcu moja wizyta .Ja mam problem z mega suchą skórą. Zaczyna mi się łuszczyć na brzuchu, na piersiach... i póki co nic nie pomaga. Jak smaruję się wieczorem to ranów jest masakrycznie wysuszona. Dermatolog przypisał mi krem Mediderm, ale nie przyniósł rezulatatu Już sama nie wiem co mam robić .
|
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałaś może olejów na skórę? Migdałowy stosowany na mokrej skórze po kąpieli fajnie zatrzymuje nawilżenie, ja dodatkowo stosuje jeszcze apteczny żel z pantenolem i aloesem - bo też mam problem z wiecznie przesuszoną skórą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluje udanych wizyt
dziewczyny a te skurcze hb to polegają na twardnieniu całego brzucha? Wczoraj jak leżałam to w tym miejscu co mała chwilę wcześniej kopała skóra zrobiła się twarda i po chwili wróciło do normy. Może mała sobie nóżki prostowała Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-01 o 08:32 |
||
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Dorka wiemy co dobre hehe 😘😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny 😃
dzisiaj też moja wizyta niby tylko kontrolna bez USG ale jakoś bardzo się denerwuje. Mała bardzo mało mnie kopie od dwuch dni. Oczywiście nie panikuję ale jak to zwykle bywa dużo myślę i się sama nakręcam. Dodatkowo znowu jakieś swędzenie to już piąta infekcja od początku ciąży, oszaleje😂. A na domiar złego zaczęły wychodzić mi dziwne plamy na skórze takie okrągłe ciemniejsze i jak podrapie to są suche. Już mam takie trzy. Udanych wizyt życzę dzisiaj i samych dobrych wieści 😃. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-01 o 09:59 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu rano już oddałam krew na badania do endo, ale na szczęście w domu ;D
A dziś jak trochę mróz ulży i odpalę samochód to wybieram się do siostry na kawkę ![]() Polu Ty jesteś nauczycielka? Jakie dzieciaczki uczysz?Właśnie.. czy któraś z Was robi zakupy na aliexpress? jak z jakością tych ciuszkow? Upatrzylam sobie takie ładnie zestawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
#1043 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do aliexpres to ja do tej pory zamawiałam tylko jakieś badziewka, elektronikę albo skarpetki w śmieszne wzory ale jak widzę opinie o zakupach ubraniowych to część wydaje się być ok. Trzeba tylko poszukać sprzedawcę, u którego w feedbakach są realne zdjęcia i dużo opinii. Ja myślę, że na próbę zamówię jakieś śmieszne body i jak będzie ok to domówię więcej
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja też jestem ciekawa jakości dziecięcych ubranek na aliexpress bo mają czasem bardzo fajne ubranka i rozmiarówka też mnie interesuje czy jest zgodna z naszą, bo ostatnio na fb na psiej grupie ktoś zamówił ubranko dla dużego psa wielkości labradora według rozmiarówki miało być jak na miarę szyte, a okazało się że do tego nie wszedłby nawet nasz 2.5kg pies. dosłownie ubranko było wielkości głowy tego psa..Ja mam takie pytanie do Was, nie pamiętam czy temat był już poruszany- może przegapiłam, ale czy kupujecie monitor oddechu? Gadałam z koleżanką ostatnio powiedziała że nie kupowała bo to nie potrzebne, ale mam wrażenie że mnie by to uspokoiło.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Na Facebooku jest grupa aliexpress dla mam i aliexpres dla dzieci. Są tam super recenzję ciuszkow dla dzieci
ja polouje na Ali na organizer do wózka, ale to zamówię jak już będziemy na spacerowke przechodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
RudyKotBiałyKot daj znać ,jak będziesz po wizycie!!!
Ovejta ja używam kosmetyków mojego dziecka do skóry alergicznej:mustela steatopia bądz atoperal baby plus do skóry wrażliwej,suchej ,atopowej-od razu ulga. |
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia, gdzie ta komoda ?
ja nie widzę !!!!! Co do kawy to sama nie wiem, wczoraj wypilam, dzis tez mam ochotę nie wiem czy sie skusic czy odpuścić heheheh ![]() Polu, dziekuje ze pytasz o cukry !!! Odpulac póki co jest dobrze, wczorajsza kanapka o 22 dala rezultat w postaci cukru ma czczo 81! zaraz mierze po sniadaniu, ale ogolnie po posilkach mam dobry ( wczoraj 106, 102 i 95), wiec u mnie kluczem do rozwiazania problemu jest posilek o 22 ![]() Ovejita kciuki ogromne za wizyte !!!! Elu tez jestem ciekawa jak z jakością ciuszkow na ali, cos bym chętnie zamówiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku to dobrze,że się rusza. Moja Malwinka jest bardzo ruchliwa,nie pamiętam,aby Dawid taki był.
Na infekcje polecam doraźnie aplikować pałeczki kwasu mlekowego, pomaga mi. Sandam no właśnie nie wiem,czy będziemy kupować,bo Mała będzie z nami w pokoju.. Ela uczyłam w gimnazjum, a teraz już podstawówka. Bursztynku dzisiaj jakieś niskie ciśnienie mam,wspomagam się kawą,zjadłam 3 ciastka,zobaczymy,czy pomoże |
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

pięknie się ułożył do badania i tylko trochę kopał 

zdecydowanie klimaty Blanki! Zwłoki, kryminały, medyczne itp
. Także Blanka polecam!
ciekawe czy to ma wpływ na dziecko?
Pewna jesteś, że to nie nawał już? 
u mnie się to ciągnie od infekcji jakoś w styczniu, wtedy miałam zawalone zatoki, gardło no i pęcherz.. Ty masz jakieś objawy tej infekcji?
Oczarowała mnie, szuflady chodzą w miarę cicho. Mam układ niemal identyczny jakiego szukałam - mniejsze szuflady na górze, kilka szuflad normalnych i jedną głęboką na samym dole. Jestem zadowolona, że wreszcie mogę uspokoić moją żądzę związaną z komodą.
ale fajnie, że macie już z glowy jeden grubszy zakup. W sumie dwa, bo macie też fotelik

A jadłam o 21...

.
Już sama nie wiem co mam robić
dziewczyny a te skurcze hb to polegają na twardnieniu całego brzucha? Wczoraj jak leżałam to w tym miejscu co mała chwilę wcześniej kopała skóra zrobiła się twarda i po chwili wróciło do normy. Może mała sobie nóżki prostowała