Panny Młode 2008 cz. III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 09:33   #1741
kasienka1985
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki.
Wstawiam zdjęcie autka, które dziś zamówiliśmy na ś☠☠☠☠☠☠☠
Super furaczek
Też bym chciała coś oryginalnego... ale szkoda mi na wynajem...
Od kogoś z rodzinki się furacza zmajstruje

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
a Kasieńki to dzisiaj chyba nie było ;> kombak
Już ściągam portki do lania...
Uppppsss mam dziś spódnicę
A poza tym już zrobiłam kombaka
Tenskniłam okrutniaście

Cytat:
Napisane przez kejti85 Pokaż wiadomość
OBRONIŁAM SIĘ!!!!
Gratulation!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

No to teraz moja wczorajsza opowieść...
Prawie jak opowieści z krypty to będzie, tyle że pod nazwą:
"Opowieści z mrocznego wnętrza drukarki"
Pamiętacie, że ugrzązł mi kawałek papieru w drukarce i nie dało rady tego wyciągnąć... Mieliśmy ją oddać w niedzielę do naprawy.
Ale mówię do Ukiego: weź chłopczyku jeszcze raz spróbuj cos tam zajrzeć.
No to podniósł taką klapę i mówi że nie da rady ślepok jeden.
Ja oczywiście tak zaglądam i co???? Widzę papiera
Wyciągnęłam go i drukarka działa
Boszeeee powinnam mechanikiem zostać
Ale to nie koniec.
Mówiłam chyba jakie miałam schody z kopertami
W końcu doszły do mnie... ale mam ich niewiele więcej.
Zaczęliśmy drukować personalizację na koperty <po wcześniejszym 3-krotnym czyszczeniu jej i próbowaniu drukowania na zwykłym papierze> i co się okazało??
Że ta małpa <atramentówa wstrętna> pobrudziła nam 2 koperty!!!
Dostałam wścieklizny istnej i chyb będę personalizowała ręcznie, bo co mam zrobić? Nie będę ryzykowała straty kolejnych kopert!

No, się wyżaliłam.
Ale mam good news! Zrobiłam fotki mojego zaproszenia i słowo skauta, że dziś się Wam nimi pochwalę
Buziak dla każdej pracującej
Nooo dobra... dla leniuchów też

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 09:34   #1742
agunia82
Zakorzenienie

A ja w końcu znalazłam w necie zdjęcie dokładnie takiej fryzurki jaką bym chciała na ślub bo tak to były podobne, ale do których chiałam modyfikacje wprowadzać, a tu wypisz wymaluj to co chcę. No to pisać co o niej sądzicie (próbną mam dopiero koniec lipca, początek sierpnia, więc na fotki mnie z tą fryzurką jeszcze poczekacie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nr 1.JPG (10,7 KB, 42 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 09:41   #1743
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
My wstępnie chcieliśmy od razu po ślubie starać się o dzieciaczka, ale teraz będę starała się o nową pracę na jesień i wypadałoby w niej trochę ok roku popracować. Zobaczymy co los przyniesie.
Czasem lepiej nie planować choć wiadomo, że jeśli zmienia się pracę, to warto trochę się poświęcić i wstrzymać z planami rodzicielskimi. Za niedługo będę szukać pracy - pierwszej w moim życiu, więc może być różnie. Trudno, żebym po miesiącu czy dwóch obowiązków zawodowyc poszła na zwolnienie zdrowotne

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
asiuk
to dobrze, że ten wypadek tak się tylko skończył

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Edit: zapomnialambym... Na bol glowy jest najlepszy... <milczek> nie powiem bo sie wstydze...
Powiem szczerze, że jak mnie cokolwiek boli albo jestem trochę senna, to w ogóle nie mam na nic ochoty. Cóż, muszę mieć odpowiednie warunki, żeby, że tak powiem, rozwinąć skrzydła

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!!!
Po napisaniu swojej pracy zajęłam się korektą pracy kumpeli... Masakra jak mnie to zmęczyło

Tak napisałam do was po przeczytaniu wątku "Świadkowa ładniejsza od Panny Młodej"
chciałam zapytać jak to jest z Waszymi świadkowymi??
Moja Dagmarka przyszła pewnego dnia i zapytała czy nie bedzie źle jak kupi czerwona długą spódnicę i ecri gorset.
Zdziwiłam się po co to ze mną konsultuje. A teraz widzę że niektórzy goście przesadzają i są nieobliczalni. Kumpele wysyłaja mi mmsy z kreacjami bym zatwierdziła...Hmm
Sprawdzanie często jest gorsze, niż pisanie Mi się nawet swoich wypocin często nie chce czytać od nowa.

Moim świadkiem będzie Siostra - jest przy nadziei, wiec nie martwię się, że będzie wyglądać szczuplej ode mnie A tak szczerze, nie wyobrażam sobie gości płci żeńskiej w balowych sukniach lub, nie daj Boże, w sukniach wieczorowych w kolorze białym lub zbliżonym To jest szczyt bezczelności.

Cytat:
Dagmarka to moja przyjaciółka. Boję się jej trochę chociaż ma 158 cm wzrostu a ja 172 to na karate ona byla postrachem - szybka pieruńsko Ja dawałam sobie z nia radę tylko przez wazari z kopnięcia na głowę

No i prócz inteligencji przyćmiewa mnie ...biustem- ale tego jej nie zazdroszczę
Uśmiałam się szczerze Ja też mam 158 cm i może fizycznie jestem bardzo przeciętna, ale mam ostry język i czasem kumpele też się mnie boją

Ja tam lubię swój biust, mimo że do wielkich nie należy. Pasuje do mnie i do mojej sylwetki, a to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
Ale WY macie fajowo, mieszkacie sobie z TŻ-ami, a ja tu taka sama w pokoju, a mój Misiek sam, 7 kilometrów ode mnie.... kiedy ten ślub...choróbka...no!!
Mój TŻ jest z tego samego miasta, co ja, ale "od zawsze" spotykalismy się raczej tylko w weekendy. Już się do tego trochę przyzwyczaiłam, ale podczas wakacji, gdy jest więcej wolnego czasu, bardzo mi go brakuje.

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Będzie więcej, tylko teraz zwyczajnie nie mam czasu Koczujemy z mężem trochę u mnie, trochę u teściów, tzn u tesciów spalismy jedną noc, a ja przeżyłam to jak głupia. Niech juz szybciej oddadzą nam mieszkanie bo sie normalnie wykończę. Teściowie chcą dobrze i strasznie mi nadskakują co z kolei doprowadza mnie do wściekłości. Chciałabym czuć się w ich domu normalnie a nie jak gość na piedestale. Do tego dochodzi jeszcze problem "mamo" i "tato", za cholere nie mogę się przełamać normalnie całą sobą się buntuję
Też się wzbraniam przed mówieniem "mamo" i "tato" rodzicom TŻ. W końcu to nie będą nigdy moi prawdziwi rodzice. Trochę łatwiej się mówi w 3. osobie: "Słyszała mama, że..." - teściowa już mi powiedziała, że ona sobie życzy zwracać do siebie, jak do prawdziwej mamy, czyli w 2. osobie ("Mamo, słyszałaś, że..."). To będzie dla mnie masakra

Cytat:
Asiuk dobrze, że ani Wam ani im nic się nie stało, tzn nic bardzo groźnego. Coś złamanego to obrażenia powyżej 7 dni, więc mogło być nie ciekawie.

Super, że tak z tego wybrneliście i że gościu taki lightowy. Gdyby był inny to mógłby dochodzić swego.

Na pielgrzymce nigdy nie byłam. Kiedyś bardzo chciałam a teraz jakoś mi przeszło. Jestem wierząca i praktykująca, ale chyba do tego jeszcze "wygodna"
Ano, chłopak jest młody (ma 17 lat), nie był jakiś zadziorny. Wiadomo, poprzeklinał, ale wcale mu się nie dziwię. Dalismy mu kasę (200 zł), nie mam pojęcia, czy to bardzo mało czy nie. Wiadomo, że gdyby przyjechała policja, T. dostałby duży mandat i punkty karne. Chłopak nie ma nogi w gipsie, ma ją zabandażowaną. Najgorsze, że za niedługo miał jechać na wakacje. Strasznie mi przykro było, nie myślałam o jakichs konsekwencjach dla TŻ, tylko czy chłopakom nic się nie stało. Zresztą znam dobrze T., wiem, że dla niego też to było najważniejsze.

Cytat:
Kurcze zastanawiam się czy mnie taki instynkt w końcu też dopadnie. Latka lecą a myślenia o dzieciach brak. Jeżeli sie zdecydujemy to chyba bardziej ze względu na męża.
Pamiętasz, jak dyskutowalyśmy tu o instynkcie? Ja dzieci nie lubię, odkąd pamiętam. Nigdy nie zaglądałam do wózków ani nie zachwycałam się małymi rączkami czy nóżkami. Od dłuższego czasu jednak zauważam pewne zmiany w nastawieniu Nie są one tak "drastyczne", że nagle chciałabym mieć tuzin swoich szkrabów, ale obydwoje z TŻ oglądamy się za maluchami
Kobiecy instynkt może obudzić się w najmniej oczekiwanym momencie, niekoniecznie od razu o silnym natężeniu.

Nie zacytowały się wszystkie wypowiedzi
Kejti, moje gratulacje!!!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 09:43   #1744
LilStar
Wtajemniczenie

kasienko ja nie wiedziałam że robienie zaproszeniem odbędzie się kosztem zaniedbywania Nas

proponuję żebyś zapro robiła tak ok 3 w nocywtedy nie piszemy
a tak poważnie jestem dumna z Ciebie-Kobiety mechanika
ja zkoperty wypisywałam ręcznie, tak jak środek zapro

agunia ładna ta fryzurka-myślę że będzie do Ciebie pasowaćjest taka dziewczęca
tył jest podczepiany kokówkami?

Agatka

****ja nic nie poradzę że mój brzuch wysyła sygnały jedzeniowe o takiej porze do mojego móżdżkachyba poćwiczę hipnozę i siłę woli
Stary 2008-07-11, 09:48   #1745
kina2807
Zakorzenienie

Kasieńko czekamy na fotki

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 09:49   #1746
agunia82
Zakorzenienie

Liluś ja nie mam pojęcia jak jest podczepiana. Mam iść do mojej fryzjerki się dogadać kiedy dokładnie na próbna przyjść, to pójdę ze zdjęciem i dopytam co i jak, bo ja to się na tym nie znam nic a nic

Kasienka, jestem z Ciebie dumna skarbeńku. A kopertki personalizuj ręcznie, a potem zgłoś się do liluś na masażyk

Ja też ręcznie wypisywałam w końcu, i nawet miałam frajdę z tego, chociaż wcześniej krzyczałam na mojego TŻ że ani mi się śni

Stary 2008-07-11, 09:53   #1747
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Liluś ja nie mam pojęcia jak jest podczepiana. Mam iść do mojej fryzjerki się dogadać kiedy dokładnie na próbna przyjść, to pójdę ze zdjęciem i dopytam co i jak, bo ja to się na tym nie znam nic a nic
moja fryzjerka mówi że takie fryzurki jej jest lepiej podczepiać-w sensie te kosmyki czy loczki- kokówkami.są podobno delikatniejsze od wsówek-wsuwek i w razie czego można je wyciągac i wpinac w inne miejsca nie uszkadzając skrętu
ale na pewno Twoja Fryzjerka będzie wiedziała jak zrobic to najlepiejbuziak

masażyk

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-11 o 09:54 Powód: bo agunia zrobiła dopisek albo ja ślepota nie doczytałam:)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 09:57   #1748
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
moja fryzjerka mówi że takie fryzurki jej jest lepiej podczepiać-w sensie te kosmyki czy loczki- kokówkami.są podobno delikatniejsze od wsówek-wsuwek i w razie czego można je wyciągac i wpinac w inne miejsca nie uszkadzając skrętu
ale na pewno Twoja Fryzjerka będzie wiedziała jak zrobic to najlepiejbuziak

masażyk
Liluś i pewnie to będzie robione kokówkami, ale to już myślę że mi fryzjerka doradzi. W sumie to na studniówkę miałam troszkę podobnie tył robiony i był podpięty kokówkami właśnie

Stary 2008-07-11, 10:01   #1749
soffera
Zadomowienie

Oj wy pracusie! Ja ręcznie nie robiłam nic przy zaproszeniach, taki ze mnie leń
Ale coś ktoś mówił o masażyku to na to chętnie bym się załapała

Oj dawno m się już przestał marzyć biust Pameli Przynajmniej jeden powod do narzekania mniej.

Zapomniałam powiedzieć, ale pewnie i tak już nikt nie pamięta o tej sprawie (wybrana osoba z bliskiej rodziny na świadka odmówiła mi bo chce mieć spokojne wesele) ale znalazłam chętną o dziwo powiedziała że to dla niej zaszczyt
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:03   #1750
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w końcu znalazłam w necie zdjęcie dokładnie takiej fryzurki jaką bym chciała na ślub bo tak to były podobne, ale do których chiałam modyfikacje wprowadzać, a tu wypisz wymaluj to co chcę. No to pisać co o niej sądzicie (próbną mam dopiero koniec lipca, początek sierpnia, więc na fotki mnie z tą fryzurką jeszcze poczekacie )
Aguniu kochanie wg mnie fryzik jest całkiem całkiem, ale im dłużej się przyglądam, tym bardziej widzę, że te włosy wyglądają jakby były... tłuste?
Jak bum cyk cyk wydają mi się takie... uklejone
Czy źle widzę?

Cytat:
Kasienka, jestem z Ciebie dumna skarbeńku. A kopertki personalizuj ręcznie, a potem zgłoś się do liluś na masażyk
Dziękować

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Kasieńko czekamy na fotki
Obiecane, to znaczy że dziś je ujrzycie

Cytat:
masażyk
Się piszę

A propos prócz zaproszeń które mają być dziś wypisane... muszę jeszcze upiec torta dla siostrzenicy Łukaszka.
Ach jo...
Pracowity dzień mnie czeka <i to w piątek>

Sofferko- no widzisz??? i tak powinien każdy zareagować! bardzo się cieszę

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2008-07-11 o 10:05 Powód: Przez Sophie Marceau :P
Stary 2008-07-11, 10:03   #1751
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Zapomniałam powiedzieć, ale pewnie i tak już nikt nie pamięta o tej sprawie (wybrana osoba z bliskiej rodziny na świadka odmówiła mi bo chce mieć spokojne wesele) ale znalazłam chętną o dziwo powiedziała że to dla niej zaszczyt
No to genialnie

Kasiu, ta fryzurka z tyłu jest faktycznie delikatnie niedopracowana, ale mi chodzi o to, żeby pokazać fryzjerce mojego pomysła na fryz. A potem to już jej głowa żeby dopracować każdy szczególik na tip top

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2008-07-11 o 10:05 Powód: dla kasienki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 10:07   #1752
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No to genialnie

Kasiu, ta fryzurka z tyłu jest faktycznie delikatnie niedopracowana, ale mi chodzi o to, żeby pokazać fryzjerce mojego pomysła na fryz. A potem to już jej głowa żeby dopracować każdy szczególik na tip top
No i właśnie o to chodzi!
Ulżyło mi

Chcę żebyś w tym dniu była najpiękniejsza, a nie z tłustymi włosami , więc proszę molestowac fryzjerkę
Sam pomysł świetny, ale jak dla mnie styliści na tej modelce się nie postarali

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-07-11, 10:09   #1753
daget
Zakorzenienie

GG do daget

mysmy zaproszonka robili sam i.... Srodek drukowalismy lecz z miejscem na osobiste wypisywanie.... Na kopertkach drukowaliśmy grafikę z wnetrza zaproszen lecz wypisywalam je rowniez recznie... Uwielbiam takie zadanka, kazdego dnia po 3-4 zaproszenia i nawet nie wiem kiedy wszystkie wypisalam ... a w weekend mamy rozdac ostatnie ... w koncu

Kasienka trzymam kciuki za torta i czekamy na fotki
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:11   #1754
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Sofferko- no widzisz??? i tak powinien każdy zareagować! bardzo się cieszę
Cytat:
No to genialnie
Dzięki Jeden problem z głowy

Ja mam tyle zdjęć fryzur że głowa boli, nie wiem co wybrać... Pewnie zmiksuje coś z nich

Lepiej już zmykam bo lenie się od rana, zaraz mi ktoś da po głowie... Miłego dnia

P.S Kasieńska pstryknij też tort i się pochwal dziełem
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:12   #1755
agunia82
Zakorzenienie

Kasiu kochanie bardzo mi miło że się tak o mnie martwisz

Co do fryzjerki, to ona jest przyjaciółką rodziny TŻ-ta, teściu nawet jej kiedyś robił remont w salonie i nie wziął grosza za robociznę. Zawsze jak przychodzę to się mnie dopytuje co tam u teściowej, chociaż ta bywa u niej częściej ode mnie Do niej też chodzi więcej osób z rodzinki TŻ-ta (za poleceniem teściowej). Myślę więc, że się postara, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać co by teściowa zrobiła, jakby mi coś z fryzurką popsuła

Stary 2008-07-11, 10:18   #1756
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
mysmy zaproszonka robili sam i.... Srodek drukowalismy lecz z miejscem na osobiste wypisywanie.... Na kopertkach drukowaliśmy grafikę z wnetrza zaproszen lecz wypisywalam je rowniez recznie... Uwielbiam takie zadanka, kazdego dnia po 3-4 zaproszenia i nawet nie wiem kiedy wszystkie wypisalam ... a w weekend mamy rozdac ostatnie ... w koncu

Cytat:
Oki!
No problemos babe

Cytat:
Kasiu kochanie bardzo mi miło że się tak o mnie martwisz

Co do fryzjerki, to ona jest przyjaciółką rodziny TŻ-ta, teściu nawet jej kiedyś robił remont w salonie i nie wziął grosza za robociznę. Zawsze jak przychodzę to się mnie dopytuje co tam u teściowej, chociaż ta bywa u niej częściej ode mnie Do niej też chodzi więcej osób z rodzinki TŻ-ta (za poleceniem teściowej). Myślę więc, że się postara, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać co by teściowa zrobiła, jakby mi coś z fryzurką popsuła
hehehehehe
i bardzo dobrze, że trzymasz rękę na pulsie znaczy teściowa trzyma

Pysie! Ta fryzurka jest taka lekka, romantico... ach...
i te włosy takie nie tłuste :P
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1215754540

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2008-07-11 o 10:20 Powód: Skleroza- przez wczorajszą jedną kromkę z masłem :D
Stary 2008-07-11, 10:20   #1757
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:

i jak tu nie myśleć o jedzeniu

ta fryzurkaj jak mojatylko więcej włosy z tyłu pokręcone
i nawet drzewko takie jak chcę wpięte

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-11 o 10:22 Powód: bo Kasieńka sobie przypomniała;)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:22   #1758
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Witam Was Kochane!
Słuchajcie będę dopiero na wizażu późną niedzielą bądź w poniedziałek po południu. Jakby coś się działo na forum to bądźcie cierpliwe, zgłaszajcie zły post a wtedy administrator powinien zareagować.

Kejti85 gratuluje
Asiuk dokładnie tak jak mówisz z tym zwolnieniem

Do zobaczenia stokrotki!

P.S U mnie taki upał, że szkoda słów. W cieniu 30 stopni.
Stary 2008-07-11, 10:22   #1759
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
i jak tu nie myśleć o jedzeniu
Liluś Słoneczko nie zaczynaj prosze Cie... Albo prosze tutaj masz babeczke z kremem budyniowym i jagodami ... pyyyycha

papatki Martus.... nie bój żaby damy se rade... hihihih... milego weekendu!!!!

no ja ma dzic dyspenze od Ksiegowej Szefowej i wychodze wczesniej... niby bede sie pakowac na wyjazd ale skocze na slonko tez przy okazji...

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-07-11 o 10:26 Powód: przez Marte
daget jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 10:23   #1760
agunia82
Zakorzenienie

Kasiu ale czy włosy będą świeże czy nie to zależy czy je się umyje i nie nawali za dużo ciężkich środków do stylizacji Moja fryzjerka zna moje włosy i wie że nie wolno ich obciążać i czym je stylizować

A ja chcę mieć włosy wszystkie podpięte, bo ja już wiem co mi się robi z podkręconych włosów rozpuszczonych po kilku godzinach balowania- po prostu mi się wezmą i rozprostują i tyle będzie z ładnej fryzurki

Stary 2008-07-11, 10:24   #1761
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane!
Słuchajcie będę dopiero na wizażu późną niedzielą bądź w poniedziałek po południu. Jakby coś się działo na forum to bądźcie cierpliwe, zgłaszajcie zły post a wtedy administrator powinien zareagować.

Kejti85 gratuluje
Asiuk dokładnie tak jak mówisz z tym zwolnieniem

Do zobaczenia stokrotki!

P.S U mnie taki upał, że szkoda słów. W cieniu 30 stopni.
m.a.r.t.a wracaj do nas szybko

Cytat:
Liluś Słoneczko nie zaczynaj prosze Cie... Albo prosze tutaj masz babeczke z kremem budyniowym i jagodami ... pyyyycha
dziękujepycha
i juz nie będę
ale tym razem to przez Kasienki torta
Stary 2008-07-11, 10:26   #1762
KBKatarynka
Raczkowanie

witam się i zmykam ;P pozdrawiam!
KBKatarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:28   #1763
kejti85
Raczkowanie

Cytat:
kejti moje najserdeczniejsze gratulacje

Cytat:
gratulacje Kochana
i znów inprezka

kejti ważne żeby Wam się podobały
Dzięki dziewczyny ale jestem happy Imprezka była wczoraj ze znajomymi ze studiów, potem w domu a dziś obowiązkowo w pracy musiałam się obstawić drinemi Więc trzymam ciąg
hihihi gorzej niż kasieńka (z żubrówką od rana)

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!!!!!
No właśnie jeszcze tylko dwa tygodnie i nasz wielki dzień.
To tylko 2 tygodnie jak tam przygotowania? co jeszcze zostało?

Cytat:
kejti85 GRATULACJE!!!!!
teraz to możesz spokojnie przygotowywać się do ślubu no i przebywać na wizażu.
teraz to będe czerpać inspiracje pełnymi garściami

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
A tak szczerze, nie wyobrażam sobie gości płci żeńskiej w balowych sukniach lub, nie daj Boże, w sukniach wieczorowych w kolorze białym lub zbliżonym To jest szczyt bezczelności.
Dzięki
Podpisuje się pod tym białym sukienkom gości mówimy NIE!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 11:04   #1764
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Agunia, śliczna fryzura! Myślę o czymś podobnym, ale bardziej w stylu Kodeiny

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:05   #1765
...Skierka...
Zakorzenienie

Witam!!! : D

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
jejć ale bliziutko do ślubu u Ciebie się zaczęłam denerwować za Ciebie może to kilo ucieknie ;> chociaż wątpię dopiero co się obżarłam cistakami ;]

No wlasnie moj problem na tym polega tu ciasteczko, tam czekoladka.... i kg te same ale juz ten ostatni tydz przed slubem to moze sama herbatka i sucharki... i naiwnie mysle ze to od razu kg zgibi

Cytat:
Cześć dziewczynki!!!
Po napisaniu swojej pracy zajęłam się korektą pracy kumpeli... Masakra jak mnie to zmęczyło

Tak napisałam do was po przeczytaniu wątku "Świadkowa ładniejsza od Panny Młodej"
chciałam zapytać jak to jest z Waszymi świadkowymi??
Moja Dagmarka przyszła pewnego dnia i zapytała czy nie bedzie źle jak kupi czerwona długą spódnicę i ecri gorset.
Zdziwiłam się po co to ze mną konsultuje. A teraz widzę że niektórzy goście przesadzają i są nieobliczalni. Kumpele wysyłaja mi mmsy z kreacjami bym zatwierdziła...Hmm

Moja swiadkowa rowniez pytala mnie jaka ma sobie kupic sukienke, i ew w jakim kolorze... zdziwilo mnie to troche bo w sumie to nie ja bede miala w niej chodzic, powiedzialam ze jej ma sie podobac i tyle
Chociaz z drugiej strony juz sie spotkalam z sytuacja ze mloda wybrala swojej swiadkowej sukienke ( i tu problem byl taki ze swiadkowej sie ona nie podobala, a mloda sie uparla i juz... )

Dodatkowo kiedys bylam na weaelu kiedy jakas dziewczyna zalozylo dluga biala sukienke, moze nawet nie do konca taka skromna! Normalnie dla mnie to tak jakos... no nie wiem, bialy kolor powinien byc zarezerwowany dla panny mlodej, a tu ciezko bylo rozroznic ktora jest ta panna... co prawda suknia slubna byla duzo ladniejsza, ale ja nie raz na pierwszy rzut oka bym sie pomylila...
tak mi to jakos zupelnie nie pasowalo...

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bąbelki

Jeju całą noc sniły mi się jakies koszmary związane z tymi durnymi zaproszeniami Dl;atego tez idę dzisiaj po raz ostatni i coś na pewno wybiorę...jednym słowem olewam teraz,bo i tak potem ktoś rzuci to w kat,a ja mam przed to może źle sypiac?po moim trupie!!!

Tez mialam takie problemy ale chyba jak wszyscy ktorzy w szybkim czasie musza podjac jakas decyzje
Ja w koncu wyszlam z zalozenia ze nie bede sie denerwowac, bo gosc dostanie to jedne, wybrane zaproszenie i nie bedzie mial przed oczami calego katalogu z innymi (jakie Ty ogladalas) i nie bedzie mial nawet do czego porownac tak wiec moznaby powiedziec ze kazde jest ladne, a po drugie to tak jak napisalas, przeczyta sie je raz, a potem zazwyczaj sa rzucone gdzies w kat i nikt o nich nie pamieta... a mimo to tyle stresu przynosza
Napewno je dzis wybierzesz i beda najladniejsze!

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:08   #1766
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:

czytając Twojego posta rozryczłam sie jeszcze bardziej ((((((((((((
nie udzielam sie tutaj tak często jak większosc z Was bo nie mam netu na co dzień, ale traz muszę bo może Wy mi powiecie czy zwariowałam

Ślub robiliśmy w tajemnicy, żeby SOBIe dogodzić. Mamy go dokładnie wtedy co daget i kilka inych dziewczyn 30.08.
Zaproszenia pierwsze poszły w maju, info rozeszło sie po rodzinie, pomału rozwozilismy resztę. No i w pon zonk. Kuzyn mojego M którego nawet rozważał na świadka z żona odstawili taka scenę że nie wiedziałam czy czasem nie zwariowali.
Są OBURZENI otrzymaniem zaproszenia. Przez 40 minut gadali i padłay takie hasła jak: to jest brak kultury! jakim prawem nie powiedziliśmy im jak zabraliśmy sie za organizowanie i jakim prawem jego matka wiedziała wcześniej od nich skoro to u nich mieszkaliśmy dwa lata temu przez dwa miesiące gdy nasz dom sie wykańczał (urodziłam córkę a do był w budowie opóźniony węc 2 miesiące u nich pomieszkiwałam z nworodkiem bo sami mają taka córke jak nasza) iże za to oni oczekiwali czegos więcej. I czo my sobie wyobrażamy? Że oni nagle rzuca wszystko i przyjdą? Jesteśmy niepoważni! Przecież oni mają zobowiązania i aż 4 sluby w tym roku i o wszystkich pozostałych wiedzieli rok wczęsniej (btw. rok temu to ja nie wiedziałam o swoim bo organizacja od listopada :/)
Mówię wam masakra.
A na koniec tekst: dlaczego w ogóle bierzemy kościelny? Przecież oni znają moja opinię o kościele (instytucja kościoła do mnie nie przemawia za bardzo) i Marek ma brac ślub ze mną jak z niewierzącą! I to powinno być dla ns jasne, bo oni co niedzielę do kościoła chodzą...

Mam 28 lat. Jestem dośc wyszczekana. Ale na taki atak to .. słów mi zabrakło...
Czy rzeczywiście jestem nienormalna bo komuś komu powinnam byc tak wdzięczna do grobowej deski (wygarneli nawet to że kupili i przywielźli markowi prezent na urodziny w lutym i oczekwali za ten fakt czegoś więcej) nie dałam osobiście pisemnego zaproszenia wcześniej?

Wiem że wszystkm nie dogodzę i powinnam trzymac głowe do góry. ae znając ich to te teksty rozniosa po całej rodzinie...
zdołowana w tym tygodniu :/
Nikomu z Was nie życzę
Stary 2008-07-11, 11:13   #1767
lulucelo
Raczkowanie

witanko

przysiegam ze przeczytalam wszystko tylko taka dzisiaj leniwa jestem ze nie chcialo mi sie cytowac i nie pamietam co bylo pisane

glowa mnie pobolewa w zasadzie od wczoraj, raz na jaks czas mam tak ze kiedy sie @ zbiliza to leb mi peka , na razie pobolewa ( a sasiedzi dalej wymieniaja kafelki) i tak sie zastanwaiam czy nie powinnam od razu wziasc jakiegos proszku zanim to sie przemieni w mega migrene... tylko taaaaaaaaak mi sie nie chce szukac w kartonach.

Za dwa tygodnie jedziemy do polski za trzy slub i musze zaczac sie pakowac co by niczego nie zapomniec ( hmmm a jeszcze sie do konca nie rozpakowalam )

Dzisiaj rano stwierdzilam ze nie ma bata trzeba w kocu sukienke przymierzyc , odbierana byla 17 maja a teraz to jeszcze czas zeby schudnac /przytyc, a e nie chce zeby moj tz sie opatrzyl to sama musialam sobie poradzic no i pogimnastykowalam sie z gorsetem i z suknia ( jednoczesciowa, cizeko bylo ja zapiac ale jakos sie udali i zonk z "pierwsi" mi spada , no i nie wiem co teraz

Wiem ze wtedy tego 17 to mialam @ i byl upal bylam spuchnieta i terazm mam wrazenie ze troche duzawa , tylko czy ja w pierwsiach utyje ??? no nic na razie nic nie robie jak pojade do polski to zmama przymierze bo moze zle ja zalozylam (nadzieja )

czy ^pisalam juz ze nic mi sie nie chce?
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 11:14   #1768
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Też się wzbraniam przed mówieniem "mamo" i "tato" rodzicom TŻ. W końcu to nie będą nigdy moi prawdziwi rodzice. Trochę łatwiej się mówi w 3. osobie: "Słyszała mama, że..." - teściowa już mi powiedziała, że ona sobie życzy zwracać do siebie, jak do prawdziwej mamy, czyli w 2. osobie ("Mamo, słyszałaś, że..."). To będzie dla mnie masakra

Ano, chłopak jest młody (ma 17 lat), nie był jakiś zadziorny. Wiadomo, poprzeklinał, ale wcale mu się nie dziwię. Dalismy mu kasę (200 zł), nie mam pojęcia, czy to bardzo mało czy nie. Wiadomo, że gdyby przyjechała policja, T. dostałby duży mandat i punkty karne. Chłopak nie ma nogi w gipsie, ma ją zabandażowaną. Najgorsze, że za niedługo miał jechać na wakacje. Strasznie mi przykro było, nie myślałam o jakichs konsekwencjach dla TŻ, tylko czy chłopakom nic się nie stało. Zresztą znam dobrze T., wiem, że dla niego też to było najważniejsze.

Pamiętasz, jak dyskutowalyśmy tu o instynkcie? Ja dzieci nie lubię, odkąd pamiętam. Nigdy nie zaglądałam do wózków ani nie zachwycałam się małymi rączkami czy nóżkami. Od dłuższego czasu jednak zauważam pewne zmiany w nastawieniu Nie są one tak "drastyczne", że nagle chciałabym mieć tuzin swoich szkrabów, ale obydwoje z TŻ oglądamy się za maluchami
Kobiecy instynkt może obudzić się w najmniej oczekiwanym momencie, niekoniecznie od razu o silnym natężeniu.

Nie zacytowały się wszystkie wypowiedzi
Wypowiedzi w stylu "Zyczę sobie tego czy tego" w ogóle do mnie nie trafiają, raczej odwrotnie na takie słowa zaczynam być złośliwa i przekorna, poza tym nie rozumiem jak można tak do kogos powiedzieć. Teściowe powinny rozumieć, że dla młodych to trudna sytuacja i raczej wspierać a nie przybierać postawę roszczeniowa. W każdym razie u mnie wariant "Niech mama..." moze z czasem nadejdzie, za to "Mamo" - szczerze w to wątpię.

Co do tego kolesia to jeżeli by się uparł to dla Twojego TŻ-a mogłoby to oznaczać więcej niż tylko punkty karne i mandat, w każdym razie super, że wszystko się dobrze ułozyło
A instynkt? mam nadzieję, że w końcu nadejdzie, inaczej będzie ciężko...

Cytat:
Ale coś ktoś mówił o masażyku to na to chętnie bym się załapała

Oj dawno m się już przestał marzyć biust Pameli Przynajmniej jeden powod do narzekania mniej.

Masażyk? Jestem jak najbardziej na tak
Biustu Pameli nie chę ale za to bardzo lubię swój własny
Brawo dla "normalnych" ludzi, pewnie, że bycie świadkową to zaszczyt, cieszę się, że w końcu trafiłaś na godną osobę.

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
... muszę jeszcze upiec torta dla siostrzenicy Łukaszka.
Ach jo...
Pracowity dzień mnie czeka <i to w piątek>

Kasieńko cudaczna nasza...okazuje się, że zdolniacha z Ciebie. Sama pieczesz tort?

Ava80 w ogóle się nie przejmuj, wiem, że łatwo mi tak mówić, ale po co sobie psuć humor. Zawsze znajdą się jakieś sorry za określenie ale głupki, którzy nie potrafią się cieszyć szczęściem innych. Ważne, żebyście Wy się dogadywali a "te" osoby...cóż nie są warte waszej przyjaźni. Chyba nawet lepiej, żeby wcale nie przyszły niż żeby psuły Wam tez ważny dzień. Chyba, że zrozumieją swój błąd i najzwyczajniej przeproszą.
A tak na marginesie to trzeba mieć tupet. Z tego wychodzi, że powinniście poczekać, bo oni w tym roku już za dużo wesel mają) Czysty debilizm.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:15   #1769
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

a szalę goryczy przelało wczoraj TO, a własciwie komentarz nr 2...
http://agnieszkaimarek.com/?p=141

nasz blog, opisana kwestia prezentów do wiadomości Gości; podejrzewam że to napisała ta sama dziewczyna o której powyżej
ale przeczytajcie ku przestrodze, bo może ktos z waszych gości myśli podobnie?
juz sama nie wiem
odechciało mi sie tego ślubu ((((((
Stary 2008-07-11, 11:18   #1770
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
czytając Twojego posta rozryczłam sie jeszcze bardziej ((((((((((((
nie udzielam sie tutaj tak często jak większosc z Was bo nie mam netu na co dzień, ale traz muszę bo może Wy mi powiecie czy zwariowałam

Ślub robiliśmy w tajemnicy, żeby SOBIe dogodzić. Mamy go dokładnie wtedy co daget i kilka inych dziewczyn 30.08.
Zaproszenia pierwsze poszły w maju, info rozeszło sie po rodzinie, pomału rozwozilismy resztę. No i w pon zonk. Kuzyn mojego M którego nawet rozważał na świadka z żona odstawili taka scenę że nie wiedziałam czy czasem nie zwariowali.
Są OBURZENI otrzymaniem zaproszenia. Przez 40 minut gadali i padłay takie hasła jak: to jest brak kultury! jakim prawem nie powiedziliśmy im jak zabraliśmy sie za organizowanie i jakim prawem jego matka wiedziała wcześniej od nich skoro to u nich mieszkaliśmy dwa lata temu przez dwa miesiące gdy nasz dom sie wykańczał (urodziłam córkę a do był w budowie opóźniony węc 2 miesiące u nich pomieszkiwałam z nworodkiem bo sami mają taka córke jak nasza) iże za to oni oczekiwali czegos więcej. I czo my sobie wyobrażamy? Że oni nagle rzuca wszystko i przyjdą? Jesteśmy niepoważni! Przecież oni mają zobowiązania i aż 4 sluby w tym roku i o wszystkich pozostałych wiedzieli rok wczęsniej (btw. rok temu to ja nie wiedziałam o swoim bo organizacja od listopada :/)
Mówię wam masakra.
A na koniec tekst: dlaczego w ogóle bierzemy kościelny? Przecież oni znają moja opinię o kościele (instytucja kościoła do mnie nie przemawia za bardzo) i Marek ma brac ślub ze mną jak z niewierzącą! I to powinno być dla ns jasne, bo oni co niedzielę do kościoła chodzą...

Mam 28 lat. Jestem dośc wyszczekana. Ale na taki atak to .. słów mi zabrakło...
Czy rzeczywiście jestem nienormalna bo komuś komu powinnam byc tak wdzięczna do grobowej deski (wygarneli nawet to że kupili i przywielźli markowi prezent na urodziny w lutym i oczekwali za ten fakt czegoś więcej) nie dałam osobiście pisemnego zaproszenia wcześniej?

Wiem że wszystkm nie dogodzę i powinnam trzymac głowe do góry. ae znając ich to te teksty rozniosa po całej rodzinie...
zdołowana w tym tygodniu :/
Nikomu z Was nie życzę

Powiem Ci ze zszokowala mnie ta sytuacja...?
Mysle ze jesli to rozniesie sie po Twojej rodzinie, to moim zdaniem to oni sobie narobia problemu a nie wam?! asa pozatym jesli ktos pomaga... nie, w glowie mi sie nie miesci. do 30 sierpnia jeszcze kupa czasu, wiec nie moga powiedziec ze "zarty sobie robicie" zapraszajac ich teraz bo to najnormalniejszy czas na zaproszenia. Wogole dziwia mnie takie sytuacje kiedy ktos wymaga nie wiadomo czego. E koncu to ani Twoi rodzice zeby mieli tyle do powiedzenia na temat tego jak bedziesz sobie zycie ukladala!
Niczym sie nie przejmuj, bo szkoda nerwow. To ma byc Twoj najpiekmiejszy dzien w zyciu, i jesli oni tego uszanowac nie potrafia to zle o nich swiadczy. Jak by u mnie w rodzinie byla taka sytuacja i jacys tam ludzie by takie teksty po rodzinie roznosili, to nie martw sie, pomyslalabym ze to oni sa szurnieci....

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości