|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
jak dla mnie to mega maraton, bo na co dzień jestem uziemiona w domu i powinnam dużo leżeć
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu dziękuję, że pytasz
Emma co kupiliście? ![]() Wściekłam się dziś, bo pomiędzy oddaniem moczu a wyjściem po wyniki byłam w domu, schodzę na dół, a tam awizo... wrrr.. nawet się im zadzwonić na domofon nie chce. Trzecia przesyłka, którą muszę odbierać na poczcie. poprzednie razy mógł mnie nie zastać, a dziś wiem, że nie ma opcji, byłam w domu. I masz.. faktycznie tu dziś cicho
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Ela super!!! Z tymi przesyłkami to często tak,człowiek jest w domu,a wrzucają awizo do skrzynki,a potem leć po odbiór...
|
|
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co myślicie o takich drewnianych wstawkach w wózku?
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-02 o 18:18 |
|
|
|
|
#1205 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff ale miałam intensywny dzień w pracy... Nawet czytać Was nie mogłam. Dopiero teraz nadganiam.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poka co kupiliście! Cytat:
![]() Cytat:
Mi się baaardzo podobają! Maży mi się taki granatowy z brązową rączką (drewniana albo brązowa skóra/skóropodobne). Co to za wózek, co pokazałaś?
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka to maxi cosi adorra, jutro go chcemy jechać obejrzeć
![]() mężowi bardzo się podobają te wstawki, a ja chce to jeszcze zobaczyć na żywo, tylko nie wiem czy akurat ten kolor będzie
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wizyt.
Czy szczepicie sie w ciazy na krztusiec okolo 30 tc? Coraz czesciej wpadam na roznych forach na ten temat. W poprzednich ciazach sie nie szczepilam. To jest refundowane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1208 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10363830/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/ u mnie listonosze to samo :/ dramat ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
to są takie skórzane wstawki, mój wózek też ma takie joolz day earth![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-03-02 o 19:17 |
||||
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
O krztuscu cos tam slyszalam ale nic w temacie ciazy i szczepienia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma fakt, bardzo podobne
ja chce jeszcze ciemy stelaż wózka ![]() ja słyszałam, że nie powinno się szczepić w ciąży.
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie slyszalam o krztuscu....
Blanka Twoje "nic specjalnego" to dla mnie rarytasy u mnie króluje kuchnia polska, nie eksperymentuje zazwyczaj.Ten wozek maxi cosi bardzo ładny. Camelitos przypomnialo mi sie ze chcialas przepis ma chleb !!! Podam zaraz. A teraz piekę bułki pszenne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1212 | |||
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że pół wieczoru spędzę na nadrabianiu, a tu taki spokój... wyczerpałyśmy już wszystkie tematy ciążowe? Nie wierzę!
Cytat:
Cytat:
No witam się w tym ekskluzywnym klubie! Cytat:
A czuję się fatalnie. Od wczoraj jestem na Amotaksie (zielony katar mam bleee), liczyłam na spektakularną poprawę, a jedynie jest mi totalnie niedobrze. Brała któraś to cholerstwo w ciąży? Zmuszam się do jedzenia, bo kurcze dziś dokładnie połowa ciąży i przy mojej wadze dalsze chudnięcie wydaje mi się już bardzo ryzykowne. Eh... no ponarzekałam. Przez weekend pewnie nie będę się odzywać, ale dam znać najpóźniej we wtorek jak poszło na połówkowym (już się nie mogę doczekać!). Zbieram zakłady odnośnie płci, więc jak macie ochotę obstawić, to zapraszam |
|||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja musialybym.zobaczyć na żywo,generalnie wózek wygląda bardzo porządnie.
Zgrusia jak się czujesz? Patrycja nic nie słyszałam o tym,ale jestem przeciwna szczepionka w ciąży Odowska nie bralam,ale jak.mus to mus,lepiej wyleczyć infekcje.Pij sam.bulion z rosolu,tak radzila pediatra,gdy podczas infekcji nie ma się apetytu Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-02 o 19:45 |
|
|
|
#1214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
i myślę, że synek
|
||
|
|
|
#1215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Odowska dzięki że pytasz, czuje się lepiej niż rano. Zatoki już tak nie bolą, zobaczymy rano czy zdrowiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaaa obczaiłam ten maxi cosi adorra i kurcze całkiem ciekawy. Muszę go gdzieś na żywo dorwać, bo i cenowo mieści się jeszcze w naszym budżecie.
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska może.chłopak,bo babiniec na wątku się zrobil.
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy więcej chłopców na wątku, niż dziewczynek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was oglądała film Dzieciństwo wodza???
|
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na innych wątkach jest prawie pół na pół
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny my właśnie wybieramy między baliosem s a tym maxi cosi. Jak uda nam się go jutro zobaczyć to dam Wam znać jak na żywo, jedziemy do tego samego sklepu co kiedyś, więc mam nadzieję, że uda się je oba zobaczyć i porównać, choć baliosa widziałam. Ale jednak jeden obok drugiego to inaczej
![]() U nas też właśnie cena i waga to takie dwie istotne sprawy Wizualnie bardziej przemawia właśnie maxi cosi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Hej😙
Padam dziś na twarz. Byłam jak mały samochodzik z turbodoładowaniem. 😂 Dzieci śpią, chwila relaksu. Ja też mam realistyczne sny ciążowe, które zazwyczaj są koszmaram😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez w ciąży mam realistyczne sny, ale tez rownocześnie takie odlotowe i w dodatku strasznie ich duzo. Co wstanę do łazienki w nocy to zawsze z jakiegoś snu mnie budzi.
Bardzo ładne te wózki ze wstawkami skórzanymi i tymi drewnianymi. Jedynie jak w praktyce te skórzane nie osypują sie ? A drewniane nie sa szybko porysowane ? Macie jakies doświadczenia |
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam strasznie realistyczne sny, masakra...
Jak nie erotyczne to jakieś koszmary.Nie potrafię się zdecydować, nad wzorem Kokonu do lozeczka... Ciężka sprawa haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć moje Dziewuszki!
Cały dzień zbieram się, żeby napisać, kiepsko mi to wyszło, jak widać.. Może na początku Wam opiszę co to wczoraj było.Wczorajszy dzień był tak zamotany, że nie wiem od czego zacząć.. A nieee, wszystko zaczęło się od tego, że wstaliśmy. Potem zaczął skręcać komodę. Okazało się, że ogólnie trochę szajsowate (spodziewałam się tego), bo nie wszystko jest idealnie równe, chodzi mi o szpary między górnymi szufladami, ale mniejsza, jak się nie przyglądam, to nie widać. To wyszło na końcu, a wcześniej jeszcze, kiedy mąż skręcał i ogarniał beznadziejną instrukcję, po czym musiał rozkręcać jedną ścianę, żeby móc włożyć inny kawałek, powiedziałam, że gorzej być nie może.. A no jednak może. Na blacie od frontu jest wgniecenie i pęknięcie na samym rogu. Wcześniej tego za nic nie widzieliśmy, ale widocznie stało się to przy upadku. Nastąpiły żywe rozmowy ciąg dalszy.. Tragedii nie było, wyluzowałam przy zmywaniu naczyń, haha.. Gdy złożyliśmy drugą górną szufladę i wsadziliśmy na miejsce, to okazało się, że szpara na nią jest zbyt szeroka, szuflada nie siedzi w 100% w prowadnicach i w efekcie wypada. Główkowaliśmy, kombinowaliśmy, mówię do męża, że przydałyby się odsunąć prowadnicę od ściany (i tym samym zmniejszając odległość od siebie) i przykręcić między prowadnicą a ścianą coś w rodzaju małego klocka albo o! kółeczka i tu sięgnęłam po drobiazgi, które były dołączone do mebla w małym kartoniku. Kolejny raz załamaliśmy ręce i to było ok. godziny 19. Telefon do znajomego, znajomy poradził nam, żeby zadzwonić do sklepu, oni dalej poradzą co zrobić. Zostawiliśmy to, posprzątaliśmy, ja odpoczywałam leżąc, a mąż grał w skoki. To było ok. 19. Minęła godzina 21, podeszłam do komody i powiedziałam do siebie "co takiego zrobiliśmy nie tak". I po chwili mąż do mnie, iż nie wie do czego służą te kółka, sięgam po instrukcję obsługi, a tam jak wół narysowane (minidruczkiem), że te kółka, o których kilka godzin wcześniej mówiłam, służą właśnie do tego, żeby przykręcić do wew. ściany komody, a do nich prowadnice, co skutkuje zmniejszeniem się szerokości i w efekcie szuflada przestała wypadać. Kto dotrwał do końca - gratuluję! Te wszystkie sytuacje działy się od ok. południa do północy, byliśmy wykończeni, chyba psychicznie bardziej. Przepraszam za chaotyczność wypowiedzi, po prostu w największym możliwym skrócie chciałam podzielić się z Wami moim wczorajszym dniem.. Eluś, gratuluję poprawy wyników, kciuki się przydały. Emma, również gratuluję - udanej wizyty i zdrowego, silnego maluszka. ![]() Piękne wózki Dziewczyny! Takie proste, eleganckie, tylko ta cena.. Mąż wie, że dwa lekkie wózki, które mam na oku, kosztują 2000 zł, ale chyba nie jestem w stanie dać tyle za wózek. Szukałam dzisiaj lekkich wózków i trafiłam na Caretero Compass. Opinie na ceneo https://www.ceneo.pl/31129830#tab=reviews czy też opis na allegro --> http://allegro.pl/caretero-compass-w...768903900.html Zaczęłam intensywnie się zastanawiać nad nim, ale ceneo sprowadziło mnie na ziemię. W sensie opinie. Byliśmy wczoraj obejrzeć wózki w sklepie i zorientować się, co mówi sprzedawca. No i okazało się, że najlżejszy wózek jaki mieli w sklepie był firmy Graco za ok. 1500 zł (nawet mniej chyba). Waga z gondolą to jakieś chyba niecałe 11 kilogramów. Z tego wszystkiego albo nie dosłyszałam albo po prostu zapomniałam zapytać o model. Wada, ale tylko na zimę jest taka, że gondola jest z materiału i chyba z tych mniejszych. Nie ma wentylacji w budce, sprzedawczyni powiedziała, że to z tego faktu, iż gondola jest z materiału i ta cyrkulacja powietrza poprzez brak plastiku cały czas jest. Zwróciła uwagę na fakt, że jesteśmy wysocy z mężem i koniec końców zdecydowanie odradziła ten wózek, gdyż dziecko leżałoby mi jakoś tak między kolanami a połowem ud w tej gondoli = kalectwo dla kręgosłupa. Z innych lżejszych poleciła X Landera X Pulse (ale opinie ma słabe) albo Mutsy. Każdy około lub powyżej 2000 zł.
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam te Maxi Cossi i one sie ładnie sie prezentuja i łatwo jezdza ale sa niesamowicie ciężkie. Samej mi było ciezko podnieść. Wiec u mnie chyba odpada. Poza tym wydają sie jakie duze.
|
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odnośnie Maxi Cosi Adorra, Elu, poczytaj sobie tutaj opinie na anglojęzycznej stronie, które swoją drogą znalazłam przez przypadek --> http://www.maxi-cosi.com/us-en/strol...el-system.aspx Tu prezentują chyba tylko spacerówkę, a w opiniach jest też o gondoli. 16 poleca, 24 nie poleca. Sama nie wiem co o tym myśleć..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-02 o 21:21 |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem tylko który wzór.. Chcę kokon+kocyk i podusie i rożek.
+ ta ozdobą na ramę łóżeczka. Tylko no nie wiem który wzór FB_IMG_1520022587869.jpgFB_IMG_1520020563907.jpgFB_IMG_1520020575918.jpgFB_IMG_1520020612101.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

jak dla mnie to mega maraton, bo na co dzień jestem uziemiona w domu i powinnam dużo leżeć

co chwile zmieniam pozycje. Chciałabym kupić sobie tego rogala do spania, może coś pomoże..
wiec super i porównam sobie wyniki z tym środowym 

to jakieś koszmary.