Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-02, 21:34   #1231
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko który wzór.. Chcę kokon+kocyk i podusie i rożek.
+ ta ozdobą na ramę łóżeczka.
Tylko no nie wiem który wzór Załącznik 7456131

Załącznik 7456116Załącznik 7456121Załącznik 7456126

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Do mnie zdecydowanie przemawiają serduszka. Są stonowane i jednocześnie mają kontrasty, co dla dziecka też się przyda. Mogę linka do sprzedawcy, który ma ten wzór?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 21:36   #1232
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Do mnie zdecydowanie przemawiają serduszka. Są stonowane i jednocześnie mają kontrasty, co dla dziecka też się przyda. Mogę linka do sprzedawcy, który ma ten wzór?
Wpisz na FB MinkyBaby Handmade cuda tam ma

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 21:37   #1233
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć moje Dziewuszki! Cały dzień zbieram się, żeby napisać, kiepsko mi to wyszło, jak widać.. Może na początku Wam opiszę co to wczoraj było.

Wczorajszy dzień był tak zamotany, że nie wiem od czego zacząć.. A nieee, wszystko zaczęło się od tego, że wstaliśmy. Zjedliśmy kanapki, po których było nam niedobrze, bo mąż za dużo cebuli napakował. Potem on zaczął grać w skoki, a ja siedziałam, na przemian leżałam czekając aż te bóle miną. Mąż w międzyczasie dokończył malować skrzynki lakierem, które przedwczoraj zrobił. Wytknęłam mu, że na odwal to zrobił, bo było widać nadmiar lakieru w niektórych miejscach. Po jakimś czasie, gdy przyszedł się przytulić, to wypaliłam, że na skokach to zależy i przeżywa, a żeby skrzynki porządnie pomalować, to już nie i obraził się z miejsca. Potem pojechaliśmy po tę wypatrzoną komodę i się zaczęło.. Najpierw przy wynoszeniu z magazynu, mojemu mężowi porwało się/wyślizgnęło się pudło kartonowe, w które zapakowane była komoda i łubudu rogiem na posadzkę.. Na pierwszy rzut okna przez szczeliny kartonu nie widzieliśmy, żeby coś się stało, a w domu okazało się, że od upadku wgniótł się trochę i pękł jeden z elementów na bocznym froncie.. Nie muszę pisać, że byłam "nieco" zbulwersowana, zła, przygnębiona i miałam pretensje do męża? On do siebie też, ale gadać już mu już nie miałam prawa. Potem zaczął skręcać komodę. Okazało się, że ogólnie trochę szajsowate (spodziewałam się tego), bo nie wszystko jest idealnie równe, chodzi mi o szpary między górnymi szufladami, ale mniejsza, jak się nie przyglądam, to nie widać. To wyszło na końcu, a wcześniej jeszcze, kiedy mąż skręcał i ogarniał beznadziejną instrukcję, po czym musiał rozkręcać jedną ścianę, żeby móc włożyć inny kawałek, powiedziałam, że gorzej być nie może.. A no jednak może. Na blacie od frontu jest wgniecenie i pęknięcie na samym rogu. Wcześniej tego za nic nie widzieliśmy, ale widocznie stało się to przy upadku. Nastąpiły żywe rozmowy ciąg dalszy.. Tragedii nie było, wyluzowałam przy zmywaniu naczyń, haha.. Gdy złożyliśmy drugą górną szufladę i wsadziliśmy na miejsce, to okazało się, że szpara na nią jest zbyt szeroka, szuflada nie siedzi w 100% w prowadnicach i w efekcie wypada. Główkowaliśmy, kombinowaliśmy, mówię do męża, że przydałyby się odsunąć prowadnicę od ściany (i tym samym zmniejszając odległość od siebie) i przykręcić między prowadnicą a ścianą coś w rodzaju małego klocka albo o! kółeczka i tu sięgnęłam po drobiazgi, które były dołączone do mebla w małym kartoniku. Kolejny raz załamaliśmy ręce i to było ok. godziny 19. Telefon do znajomego, znajomy poradził nam, żeby zadzwonić do sklepu, oni dalej poradzą co zrobić. Zostawiliśmy to, posprzątaliśmy, ja odpoczywałam leżąc, a mąż grał w skoki. To było ok. 19. Minęła godzina 21, podeszłam do komody i powiedziałam do siebie "co takiego zrobiliśmy nie tak". I po chwili mąż do mnie, iż nie wie do czego służą te kółka, sięgam po instrukcję obsługi, a tam jak wół narysowane (minidruczkiem), że te kółka, o których kilka godzin wcześniej mówiłam, służą właśnie do tego, żeby przykręcić do wew. ściany komody, a do nich prowadnice, co skutkuje zmniejszeniem się szerokości i w efekcie szuflada przestała wypadać. To był gwóźdź programu całego dnia.. Zrobiłam pięknego face palma, a komodę skończyliśmy w całości po północy. Kto dotrwał do końca - gratuluję! Te wszystkie sytuacje działy się od ok. południa do północy, byliśmy wykończeni, chyba psychicznie bardziej. Przepraszam za chaotyczność wypowiedzi, po prostu w największym możliwym skrócie chciałam podzielić się z Wami moim wczorajszym dniem..

Eluś, gratuluję poprawy wyników, kciuki się przydały.

Emma, również gratuluję - udanej wizyty i zdrowego, silnego maluszka.

Piękne wózki Dziewczyny! Takie proste, eleganckie, tylko ta cena.. Mąż wie, że dwa lekkie wózki, które mam na oku, kosztują 2000 zł, ale chyba nie jestem w stanie dać tyle za wózek. Szukałam dzisiaj lekkich wózków i trafiłam na Caretero Compass. Opinie na ceneo https://www.ceneo.pl/31129830#tab=reviews czy też opis na allegro --> http://allegro.pl/caretero-compass-w...768903900.html Zaczęłam intensywnie się zastanawiać nad nim, ale ceneo sprowadziło mnie na ziemię. W sensie opinie. Byliśmy wczoraj obejrzeć wózki w sklepie i zorientować się, co mówi sprzedawca. No i okazało się, że najlżejszy wózek jaki mieli w sklepie był firmy Graco za ok. 1500 zł (nawet mniej chyba). Waga z gondolą to jakieś chyba niecałe 11 kilogramów. Z tego wszystkiego albo nie dosłyszałam albo po prostu zapomniałam zapytać o model. Wada, ale tylko na zimę jest taka, że gondola jest z materiału i chyba z tych mniejszych. Nie ma wentylacji w budce, sprzedawczyni powiedziała, że to z tego faktu, iż gondola jest z materiału i ta cyrkulacja powietrza poprzez brak plastiku cały czas jest. Zwróciła uwagę na fakt, że jesteśmy wysocy z mężem i koniec końców zdecydowanie odradziła ten wózek, gdyż dziecko leżałoby mi jakoś tak między kolanami a połowem ud w tej gondoli = kalectwo dla kręgosłupa. Z innych lżejszych poleciła X Landera X Pulse (ale opinie ma słabe) albo Mutsy. Każdy około lub powyżej 2000 zł. Tak więc wyszłam bogatsza o informacje, a głupsza o wybór.
Przeczytalam calosc scenariusz jak u nas przy zakupach mebli! Identyko

Na polowanie wozkow pojedziemy pewnie dopiero w kwietniu, ale dobrze poczytac Wasze opinie!
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Oglądałam te Maxi Cossi i one sie ładnie sie prezentuja i łatwo jezdza ale sa niesamowicie ciężkie. Samej mi było ciezko podnieść. Wiec u mnie chyba odpada. Poza tym wydają sie jakie duze.
Waga dla mnie nie jest mega istotna bo mieszkam w domu a na wyjazdy wieksze to zazwyczaj jesziemy razem z mezem. Wiec ta "wada" odpada u mnie.
Cytat:
Blanka, dawaj propozycje, pomożemy Ci.

Odnośnie Maxi Cosi Adorra, Elu, poczytaj sobie tutaj opinie na anglojęzycznej stronie, które swoją drogą znalazłam przez przypadek --> http://www.maxi-cosi.com/us-en/strol...el-system.aspx Tu prezentują chyba tylko spacerówkę, a w opiniach jest też o gondoli. 16 poleca, 24 nie poleca. Sama nie wiem co o tym myśleć..
Dzieki 🌹 poczytam sobie zaraz

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 21:46   #1234
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Przeczytalam calosc scenariusz jak u nas przy zakupach mebli! Identyko

Na polowanie wozkow pojedziemy pewnie dopiero w kwietniu, ale dobrze poczytac Wasze opinie!

Waga dla mnie nie jest mega istotna bo mieszkam w domu a na wyjazdy wieksze to zazwyczaj jesziemy razem z mezem. Wiec ta "wada" odpada u mnie.

Dzieki 🌹 poczytam sobie zaraz
Proszę Kropko!

A myślałam, że tylko z nas takie tępaki przy składaniu mebli. Nie wiem co nam się stało wczoraj, zupełnie jak nie my, tak więc nie śmiać się!

Blanko, dziękuję Chętnie popaczę, mam nadzieję, że nie za drogie te cuda.

Stary 2018-03-02, 21:47   #1235
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Kropko!

A myślałam, że tylko z nas takie tępaki przy składaniu mebli. Nie wiem co nam się stało wczoraj, zupełnie jak nie my, tak więc nie śmiać się!

Blanko, dziękuję Chętnie popaczę, mam nadzieję, że nie za drogie te cuda.
Sam Kokon 80 zl
Kokon + podusia i kocyk cienki 120zl
Rozek 45zl
Jakoś tak

Stary 2018-03-02, 21:50   #1236
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Sam Kokon 80 zl
Kokon + podusia i kocyk cienki 120zl
Rozek 45zl
Jakoś tak

A rożek z minky nie będzie za gorący na lato?

Stary 2018-03-02, 21:51   #1237
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A rożek z minky nie będzie za gorący na lato?
Nie, on jest cienki bez wypełnienia

Stary 2018-03-02, 21:51   #1238
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zobaczyłam ten ŚPIWOREK i padłam ---> https://cdn.feedo.blue/slir/w480-h40...2930088776.png Toż to wygląda jak trumna, a nie śpiworek do wózka..

Stary 2018-03-02, 22:26   #1239
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norka co za przygody z tą komoda a co do wielkosci gondoli i wózka.... zaglebilam sie troche w temat pt jaki zwiazek ma wzrost rodzicow z noworodkiem. Otóż - zaden. Dzieć nie wystrzeli nagle e gore bo rodzice sa wysocy, moze sie to stac ale troche później. Poczytalam troche o tym jakie dzieci rodzily sie parom po 180 cm okolo - nie ma reguły, ale nie da to dzieci rzedu 65 cm ! 54,55,52 serio !!! Wiec ja zluzowalam z tą wielkością gondoli....
Blanka sliczne te komplety !!!! Czemu to wszystko jest takie drogie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 22:40   #1240
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka co za przygody z tą komoda a co do wielkosci gondoli i wózka.... zaglebilam sie troche w temat pt jaki zwiazek ma wzrost rodzicow z noworodkiem. Otóż - zaden. Dzieć nie wystrzeli nagle e gore bo rodzice sa wysocy, moze sie to stac ale troche później. Poczytalam troche o tym jakie dzieci rodzily sie parom po 180 cm okolo - nie ma reguły, ale nie da to dzieci rzedu 65 cm ! 54,55,52 serio !!! Wiec ja zluzowalam z tą wielkością gondoli....
Blanka sliczne te komplety !!!! Czemu to wszystko jest takie drogie
Dzięki Tygrysico Też szczerze mówiąc zluzowałam już jak postanowiłam, że kupujemy łóżeczko. Wiem, że każde dziecko w brzuszku przyrasta swoim tempem, ale moje miało ostatnio 180 gram, sprawdziłam w necie jak to odnosi się do tygodnia i było po środku, czyli ani za małe, ani za duże na ten etap, więc nie świruję pawiana.

Chyba znalazłam panel na kocyk/kołderkę ---> https://www.ohszycie.pl/534-large_de...uza-hipcio.jpg Zakochałam się!

A to... https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...b0&oe=5B4A016D ... Popatrzcie na te cudaki.. https://www.facebook.com/pg/appleber...=page_internal

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-02 o 22:43
Stary 2018-03-02, 23:10   #1241
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja na razie jedyne co upatrzyłam to dywanik do pokoju. Ale chyba wózek znalazłam co mi przypadł do gustu tylko musiałabym go na żywo obejrzeć. ImageUploadedByWizaz Forum1520028624.894877.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 23:12   #1242
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na razie jedyne co upatrzyłam to dywanik do pokoju. Ale chyba wózek znalazłam co mi przypadł do gustu tylko musiałabym go na żywo obejrzeć. Załącznik 7456221
Piękny dywanik. A jaki konkretnie wózek?

Stary 2018-03-02, 23:25   #1243
KarolinaK
Zakorzenienie

Kolor niekoniecznie ten ale przekonał mnie do tego ze stelaż pasuje do wielu fotelików samochodowych. A ja chce zeby fotelik koniecznie zapinał sie do stelaża wózka ImageUploadedByWizaz Forum1520029472.403881.jpg
Stary 2018-03-02, 23:26   #1244
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolor niekoniecznie ten ale przekonał mnie do tego ze stelaż pasuje do wielu fotelików samochodowych. A ja chce zeby fotelik koniecznie zapinał sie do stelaża wózka Załącznik 7456231
A jaka to nazwa firmy i modelu? Edit: już sprawdziłam. Cena też ładna.

Stary 2018-03-02, 23:32   #1245
KarolinaK
Zakorzenienie

„Egg” a model to widze u nich tylko jeden.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Dziewczyny a Wy macie juz wózki kupione czy jeszcze czekacie?
Stary 2018-03-02, 23:34   #1246
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Ja w czerwcu zamawiam
Im później kupię tym lepiej, bo gwarancja będzie dłuższa.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-02 o 23:39
Stary 2018-03-02, 23:35   #1247
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja raczej czekam do czerwca, już nie wspomnę o tym, że nie mam wybranego wózka. Sprzedawczyni powiedziała mi wczoraj, że jeśli mam czas i rodzę na przełomie lipca/sierpnia, to radzi żebym poczekała do tego czerwca, bo producenci dopiero wprowadzają teraz swoje nowości, designy, modele na rok 2018, a starsze może będą w promocjach.

Stary 2018-03-02, 23:54   #1248
folinka
Zadomowienie

Ela, super, że wyniki lepsze!
norka, pewnie, że przeczytałam całość To mieliście emocji
odo, też mam jakoś dziwnie wrażliwe sutki. Ale nie zaczęło się to z dnia przy normalnym karmieniu, tylko jak robiłam przerwy i np karmiłam po 2-3 dniach przerwy, to miałam wrażenie jakby mi małe imadełko pierś ssało

Ja się szczepię! To szczepienie nie jest dla nas, tylko dla dziecka, żeby dostało ochronę od pierwszych dni życia, bo ponieważ coraz więcej osób się nie szczepi, to niektóre choroby wracają, a krztusiec to choroba zagrażająca życiu, zwłaszcza noworodka.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-03-02 o 23:58
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-02, 23:59   #1249
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja chyba byłam szczepiona na krztusiec.
Musze pogadać z moją gin co ona o tym myśli.

Stary 2018-03-03, 00:02   #1250
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba byłam szczepiona na krztusiec.
Musze pogadać z moją gin co ona o tym myśli.

Raczej wszystkie byłyśmy Ale żeby dziecko dostało ochronę, to musisz w tej danej ciąży po 16 tc się zaszczepić.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-03, 00:03   #1251
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Raczej wszystkie byłyśmy Ale żeby dziecko dostało ochronę, to musisz w tej danej ciąży po 16 tc się zaszczepić.
Zapytam co ona o tym myśli, ale u nas to chyba nie jest "popularne" nie spotkałam się z tym chyba.

Właśnie pochłonelam zachcianke-lody z maca z podwójnym karmelem.
Mloda szaleje 😂

Stary 2018-03-03, 00:13   #1252
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapytam co ona o tym myśli, ale u nas to chyba nie jest "popularne" nie spotkałam się z tym chyba.

Właśnie pochłonelam zachcianke-lody z maca z podwójnym karmelem.
Mloda szaleje

U mnie dzisiaj 18t (i już)2d, a ja dalej nici. Nie ma takiego szczęścia z ruchami jak wy.. Nieważne co pożrę, cisza jak makiem zasiał, a mogłaby już matkę kopnąć czy cuś..

Stary 2018-03-03, 00:17   #1253
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj 18t (i już)2d, a ja dalej nici. Nie ma takiego szczęścia z ruchami jak wy.. Nieważne co pożrę, cisza jak makiem zasiał, a mogłaby już matkę kopnąć czy cuś..
Gdzie masz łożysko??
Ale bulgotanie czujesz??

Stary 2018-03-03, 00:26   #1254
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie masz łożysko??
Ale bulgotanie czujesz??

Na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu łożysko miałam wysoko, pokazywał nawet, mówił, że jeszcze się przykleja. Z wszelkich ruchów, ktore panoszą się w moim brzuchu, to zawsze czuję ból, najczęściej uciskowy, kolkowy, a rano przed wysikaniem się i w trakcie, nazwałabym bólem takim skręcającym, kłującym. Ja w nocy wgle nie budzę się na siku, może rano pęcherz jest tak nabrzmiały, że nie obejdzie się bez bólu? Dzisiaj rano, po obudzeniu się, miałam dziwną sytuację dla mnie, przydarzyła mi się pierwszy raz - położyłam się na plecy, patrzę na brzuch, a tam po lewej stronie taka gula, zmieniałam pozycje, naciskałam, ale ona się nie chowała, zniknęła dopiero po wysikaniu się. Jak naciskałam, to raczej nie bolało. Wiesz co to mogło być? Czy to możliwe, że macica jest z lewej strony? Jak uciskam naraz po lewej i prawej, to po lewej wyczuwam twardość.

Gdybym wiedziała, że później będę czuć ruchy, to kupiłabym wcześniej detektor tętna, żeby sprawdzić serduszko, chociażby i codziennie przed snem..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-03 o 00:36
Stary 2018-03-03, 00:38   #1255
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu łożysko miałam wysoko, pokazywał nawet, mówił, że jeszcze się przykleja. Z wszelkich ruchów, ktore panoszą się w moim brzuchu, to zawsze czuję ból, najczęściej uciskowy, kolkowy, a rano przed wysikaniem się i w trakcie, nazwałabym bólem takim skręcającym, kłującym. Ja w nocy wgle nie budzę się na siku, może rano pęcherz jest tak nabrzmiały, że nie obejdzie się bez bólu? Dzisiaj rano, po obudzeniu się, miałam dziwną sytuację dla mnie, przydarzyła mi się pierwszy raz - położyłam się na plecy, patrzę na brzuch, a tam po lewej stronie taka gula, zmieniałam pozycje, naciskałam, ale ona się nie chowała, zniknęła dopiero po wysikaniu się. Jak naciskałam, to raczej nie bolało. Wiesz co to mogło być?

Gdybym wiedziała, że później będę czuć ruchy, to kupiłabym wcześniej detektor tętna, żeby sprawdzić serduszko, chociażby i codziennie przed snem..

No a na jakiej ścianie masz łożysko bo to jest też ważne.

Wiesz dla mnie to dziwne, że jedyne co odczuwasz od strony brzucha to bol.. Nie spotkałam się z czymś takim.

Możliwe , że rano podczas sikania to boli, bo masz pełny pęcherz, też mi się to zdarza..
Moze spróbuj nastawiac budzik ok. 3-4 w nocy i iść siku, zobaczysz jak to będzie rano, czy będzie różnica??
Pijesz w nocy??

Co do tej guli to nie wiem, ja jedynie mam taką jak mała dupke albo cała siebie Wypycha do przodu wtedy ja zaczepiam, aby zmieniła pozycje, bo mnie to boli u brzuch robi się twardy.

Stary 2018-03-03, 06:15   #1256
nesska89
Raczkowanie

Norka my łóżeczko dla synka składaliśmy 4h 😂😂 byliśmy załamani co z nas za rodzice co łóżeczka zlozyc nie potrafią 😂😉

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-03, 07:13   #1257
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaki piekny! Zaraz obczaje go!
Cytat:
Na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu łożysko miałam wysoko, pokazywał nawet, mówił, że jeszcze się przykleja. Z wszelkich ruchów, ktore panoszą się w moim brzuchu, to zawsze czuję ból, najczęściej uciskowy, kolkowy, a rano przed wysikaniem się i w trakcie, nazwałabym bólem takim skręcającym, kłującym. Ja w nocy wgle nie budzę się na siku, może rano pęcherz jest tak nabrzmiały, że nie obejdzie się bez bólu? Dzisiaj rano, po obudzeniu się, miałam dziwną sytuację dla mnie, przydarzyła mi się pierwszy raz - położyłam się na plecy, patrzę na brzuch, a tam po lewej stronie taka gula, zmieniałam pozycje, naciskałam, ale ona się nie chowała, zniknęła dopiero po wysikaniu się. Jak naciskałam, to raczej nie bolało. Wiesz co to mogło być? Czy to możliwe, że macica jest z lewej strony? Jak uciskam naraz po lewej i prawej, to po lewej wyczuwam twardość.

Norka ja poczulam pierwsze ruchy chyba na przelomie 18/19 lozysko mam wysoko na przedniej ścianie. Daj Malej czas, na pewno za chile poczujesz!
Co do bólu brzycha to mnie tez niraz zaszczypie, pociagnie, zakluje... z sikaniem to jak Blanka prawi- pecherz przeprlniony to sikanie tez boli. Sprobuj za kazdym razem jak sie w nocy obudzisz pojsc do lazienki, albo wiecej wypic przed snem-wtedy pecherz sam Ciebie obudzi!

Umowilam sie do fryzjera i mialam dzisiaj sen ze zrobila mi fryzure jak z lat 90 i pasemka blond takue chamskie przez czepek! Wygladalam strasznie!!! A to jeden z lepszych fryzjerow na miescie
Jakie macie plany na dzis? Ja chce posprzatac domek, ugotowac rosol i potem chill out

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Dobra teraz zwrocilam uwage, ze ten egg ma dziwna spacerowke, albo?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-03, 08:47   #1258
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ja wstalam o 8 poszlam do kibelka patrze a tam rozowy sluz na wkladce i potem na papierze i maly skrzep taki na 1cm. No to tak sie juz zdenerwowalam ze szok. Mysle no nic trzeba spakowac torbe do szpitala i trzeba jechac. Spakowalam torbe i wrocilam do toalety ale juz nie widze tego rozowego sluzu. Wieczorem wzielam globulke crotrimazolum lekarka mi je przepisala na infekcje. I tam jest ze moga sie pojawic plamienia. No ale wzielam ja okolo23 a o 2 w nocy tez jeszcze tego rozowego sluzu nie mialam. Teraz leżę. I mam jechac odrazu na IP czy lezec i zobaczyc co bedzie? Sama juz nie wiem ;(

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-03, 08:56   #1259
Camelitos
Wtajemniczenie

Jeżeli Cię to uspokoi to jedź mnie gin powiedziała że przy stosowaniu tabletek na infekcje właśnie takie upławy/śluz występują i to nie jest nic niepokojącego masz możliwość zadzwonic do swojego gin?
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-03, 09:01   #1260
Radena
Zadomowienie

Hej,kurcze, 2 tygodnie temu byłam chora i znów mnie coś wzięło- tym razem katar,gardło i biegunka :-/ a byłam tylko w auchan kupić parę krzewow owocowych,bo byla promo... Normalnie dokąd sie nie zrobi ciepło juz sie nie wybieram do żadnej galerii czy innego duzego sklepu.
Od wczoraj jest u mnie siostra,mąż na delegacji to ogarnelysmy dom razem i dzis można odpoczywać,ale co to za odpoczynek z malym dzieckiem i chorobą. Chyba pojedziemy do moich rodzicow to przynajmniej obiadu nie będę musiala gotować

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości