Maturzyści 2009... :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 14:15   #2551
Anuu
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

Dobra, nie wyszła z tego godzinka, ale zaczęłam, to najważniejsze
Wieczorem jeszcze mam zamiar trochę mój angielski zorganizować, bo wszelakie kserówki etc są porozwalane ^^ ale z tym nie będzie problemu, bo angielski i polski akurat lubię
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:38   #2552
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość

ksh co to za stronka? może i ja bym coś w stronę ang porobiła, zwłaszcza jak chcę tego FCE
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ o taka
Ja zaczynam się zastanawiać nad FCE. Chyba jednak wolałabym pójść w tym roku na kurs maturalny...

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość

Rozróżniacie coś takiego jak weekend i dzień powszedni w wakacje? Ja ciagle nie wiem jaki dzień dziś mamy
Nie! nie rozróżniam za nic Nawet wczoraj napisałam posta, w którym byłam pewna, że jutro (czyli dzisiaj) jest sobota
Zorientowałam się dopiero dzisiaj rano, gdy zobaczyłam piątkową gazetę na stole
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:49   #2553
Anuu
Zakorzenienie

Ja FCE miałam zdać w tym roku szkolnym co się właśnie skończył, ale jakoś odpuściłam
A w tym mnie zapewne właśnie kurs maturalny czeka
Stary 2008-07-11, 15:38   #2554
Neszikaa
Zadomowienie

Pogoda nie dopisała i zamiast aktywnego dnia wszystkie wyladowalysmy u mnie w domu. Jeszcze w dodatku pobrudziła sie sciana. Mama mnie zabije.

Zabieram sie dzisiaj za: Przeminelo z wiatrem i nauke biologii Cos musze umiec jak mam ja zdawac rozszerzona.

Monia - jak ja was ogladam na interpalu to sie kolejnych kompleksow potem u siebie doszukuje

ksh - a te listeningi od Be, dobre sa? bo ja mam ze zrozumieniem sluchania straszny problem i nie wiem czy nie okaza sie zatrudne Nie ma to jak w angielskiej klasie byc
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 15:51   #2555
ksh
Zakorzenienie

Neszika, pooglądaj sobie lepiej Turków niektórzy podwyższają samoocenę
Ja teraz na interpals gadam z jakimś chłopakiem z Guamu, które każde zdanie (to znaczy on nie używa znaków interpunkcyjnych, może lepiej -każdą myśl) kończy albo zaczyna " oh haha lol"
Zagadała jeszcze jakaś dziewczyna z Anglii, podając swój adres domowy i pisząc drukowanym literami ADD ME TO FRIENDS!!!

Ale jest fajnie

Słuchałam paru, nie wiem z której strony, chyba z przedostatniej i były całkiem przystępne. Baaardzo wyraźnie mówili. Nie to co na FC, gdzie musisz sie jeszcze zmagać z różnymi szmerami, akcentami i zjadaniem końcówek
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 16:02   #2556
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Ja też się w tym roku nastawiam bardziej na jakiś kurs przedmaturalny

idę jeść czy ja robię cokolwiek innego
Stary 2008-07-11, 16:06   #2557
ksh
Zakorzenienie

Grudniowa, smacznego Jedz na zdrowie Moja była matematyca mówi "nie rozumiem, jak można sobie odmawiać jedzenia, skoro to jest jedna z największych przyjemności"
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 16:13   #2558
Anuu
Zakorzenienie

A ja właśnie szukam jakiegoś rozwiązania na nie jedzenie z nudów albo podjadanie przed kompem:P styropian zacznę jeść

I ogólnie to się nudzę
Stary 2008-07-11, 16:17   #2559
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość

ksh - a te listeningi od Be, dobre sa? bo ja mam ze zrozumieniem sluchania straszny problem i nie wiem czy nie okaza sie zatrudne Nie ma to jak w angielskiej klasie byc
Mnie się podobają te z serii English Cafe.
http://www.eslpod.com/website/show_all.php?cat_id=2

Trudniejsze słówka są w trakcie audycji wyjaśniane i powtarzane.

Tylko szkoda, że to amerykańskie, bo wolałabym się z tym brytyjskim akcentem osłuchać.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:18   #2560
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
A ja właśnie szukam jakiegoś rozwiązania na nie jedzenie z nudów albo podjadanie przed kompem:P styropian zacznę jeść

I ogólnie to się nudzę
Wiesz, ja też tak (niestety) mam.
Gdy się nudzę, albo jeszcze gorzej - gdy jestem sama w domu Jem o wiele za dużo
A wiesz, kiedy jest najgorzej? Jak wracam wieczorem do domu, tak mniej więcej koło 23, kiedy nie jestem zmęczona aż tak, że od razu idę do wanny i łóżka. Zwykle wtedy mam największą gastrofazę
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 16:19   #2561
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ o taka
Ja zaczynam się zastanawiać nad FCE. Chyba jednak wolałabym pójść w tym roku na kurs maturalny...
Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
A w tym mnie zapewne właśnie kurs maturalny czeka
Cytat:
Ja też się w tym roku nastawiam bardziej na jakiś kurs przedmaturalny
ksh dziękuję

dziewczyny, a nie wolałybyście zamiast kursu pójść na prywatne lekcje?
mi się to wydaje lepszym pomysłem, nie wiem jak z kosztami, bo nigdy nie orientowałam się w cenach kursów. ale pewnie podobnie by wyszło. a jednak z prywatnych lekcji, moim zdaniem, więcej można wynieść. bo jednak zawsze nauczyciel zajmuje się tylko Tobą i może poświęcić więcej czasu na rzeczy, z którymi macie problem, a mniej na te, które macie już opanowane.

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Pogoda nie dopisała i zamiast aktywnego dnia wszystkie wyladowalysmy u mnie w domu. Jeszcze w dodatku pobrudziła sie sciana. Mama mnie zabije.

Monia - jak ja was ogladam na interpalu to sie kolejnych kompleksow potem u siebie doszukuje
czym zabrudziłyście? najwyżej powieś tam jakieś zdjęcie czy plakat

i jakich niby kompleksów? przecież nie masz sobie nic do zarzucenia!

u mnie ciągle jest babcia, ale siedzą na tarasie wszyscy i już tam ja się nie wcisnę więc sobie na chwilkę przyszłam do komputera
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:21   #2562
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
nie. mam poważne problemy często z ustaleniem jaki dzień tygodnia więc nie jesteś sama

bieganie, rower, aerobik czy cóż innego?
jakby co to zyje.
A co do tego napisalas wyzej.
To wypelnialam karte w zabce i nie wiedzialam ktory miesiac mamy

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:22   #2563
Anuu
Zakorzenienie

A ja jakoś wolę zajęcia w grupie. Możliwe, że się przyzwyczaiłam od 5roku życia chodząc na takie kursy językowe.
Poza tym, kiedy widzę, że ludzie wokół mnie się uczą to mnie to jakoś motywuje i robię to samo
Stary 2008-07-11, 16:25   #2564
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja tego bratka pic nie moge bo jestem na tabletkach wiec nie za bardzo. Zreszta ja stronie od wszystkich oczyszczajacych rzeczy bo wiem jak to oczyszczanie wyglada

Ja mam dzisiaj w planach wizyte w aptece, i do mamy musze pojechac co by jakies gacie na wyjazd sobie wybrać.
Ja też dzisiaj byłam w aptece uzupełnić apteczkę na wyjazd.. I jak zwykle zostawiłam tam majątek..

Cytat:
Ja sie zakicham na śmierć za chwile Kocham moja alergie
O, widzę że nie tylko ja jestem alergiczką.. U mnie o tyle gorzej, że pierwszy rok mam w takim nasileniu i nie mam pojęcia na co. Prawdopodobnie wyląduje jeszcze w te wakacje w szpitalu na badaniach.. No cóż, trzeba wykorzystać póki jestem dzieckiem

Cytat:
Organizm Boje sie lecieć samolotem Ale ja sie naprawde boje, w zyciu nie leciałam i jakiegos stracha mam, nawet przed ta durna odprawa...
No i sie martwie o TŻ bo sie cos nie odzywa ostatnio.. nie wiem czy mu sie cos stało czy coś...
O twarzy wogole nie mowie, ale widze poprawe powoli na szczescie
Ja już leciałam samolotem, dawno bo dawno, no ale leciałam. I jakoś się nie boję, w ogóle już nie mam tak wielkiego stresu, już się tylko cieszę A co do samolotu, to najbezpieczniejszy środek transportu, więc nie masz się czego bać. A z odprawą poradzisz sobie. Pierwszą będziesz miała "po polsku" więc w razie czego możesz o wszystko się zapytać

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Jak tam Wasze plany na weekend?
Ja dzisiaj wieczorem wybieram się do kumpla na imprezę urodzinową, trochę mnie martwi że muszę się dorzucić z 10zł do składki...
I znając życie kupimy mu po prostu jakąś flaszkę...
O, to miłej imprezki! Ja spędzę sobotę na pakowaniu, a w niedzielę będę już w Londynie. A dopiero pamiętam jak w kwietniu wszystko załatwiałam.. Czas leci jak szalony..

Byłam z mamą rano na zakupach i po całym mieście latały okropne tłuste mrówki ze skrzydłami.. Było ich całe mnóstwo..
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:29   #2565
paula007
Zakorzenienie

organizm ale Ci fajnie, na długo wyjeżdżasz?

Cytat:
mi się to wydaje lepszym pomysłem, nie wiem jak z kosztami, bo nigdy nie orientowałam się w cenach kursów. ale pewnie podobnie by wyszło. a jednak z prywatnych lekcji, moim zdaniem, więcej można wynieść. bo jednak zawsze nauczyciel zajmuje się tylko Tobą i może poświęcić więcej czasu na rzeczy, z którymi macie problem, a mniej na te, które macie już opanowane.
To prawda ale prywatne lekcje u dobrego nauczyciela, to spory wydatek.
A np. w szkole językowej, do której chodziłam pracują najlepsi nauczyciele z regionu, a cena kursu wydaje się przystępna.
W ubiegłym roku płaciłam 109zł miesięcznie. To była cena za grupę 10-12 osobową, ale w trakcie roku grupa wykruszyła się do 6-7 osób, więc byłam bardzo zadowolona. Zajęcia dwa razy w tygodniu po dwie godziny lekcyjne. Miałam zajęcia z polskim lektorem i z native speakerem (Szkot).
Ale kurs przedmaturalny też tam planuję, chyba jest trochę tańszy. Obym tylko na fajnego lektora trafiła.

Stary 2008-07-11, 16:31   #2566
ksh
Zakorzenienie

Ja też wolę w grupie. Już 3 lata znam się z tymi ludźmi i tworzymy naprawdę zgraną paczkę, cały czas śmiejemy, ogólnie wszystko na luzie
Co do kosztów... ja za te zajęcia w grupie (4 osoby) płacę 15zł za godzinę. I mam 4 godziny w tygodniu. W tym dwie z Hamerykańcem Indywidualne kosztują od ok 30zł w górę... Zalezy też kto prowadzi. Wiadomo, że do matury potrzebny by był ktoś naprawdę dobry.
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 16:33   #2567
wszełka
Zakorzenienie

U mnie nie ma żadnych kursów przedmaturalnych, więc planuje sobie załatwić jakieś prywatne lekcje od września.

Dzisiaj rano zadzwonił do mnie mój instruktor i okazało się że mam 2 godziny jazdy po mieście ( pierwszy raz) Panika była niezła, w momencie gdy kazał mi jechać w stronę miasta ja wypadłam z tekstem " ale po co tam? przecież tu na placu jest tak faajnie..." No ale nie było tak źle jak myślałam

Za chwilę idę wreszcie spotkać się ze znajomymi, może pogramy dziś w siatkę czy coś bo jakoś mnie nosi

Kompletnie nie rozróżniam dni tygodnia w czasie wakacji- wczoraj uparcie kłóciłam się z szefem że przedwczoraj był piątek

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:35   #2568
paula007
Zakorzenienie

Że tak zapytam - wszystkie zdajecie angielski R? Robiłyście już te testy maturalne?

Stary 2008-07-11, 16:35   #2569
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
ksh dziękuję

Niby tak.. ale biorąc studentkę to w sumie nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi taka osoba jest dobra do rozmawiania ale gramatykę wolę od nauczyciela. No a w grupie wiadomo raźniej jak bym z nią była sam na sam to bym się zestresowała za bardzo.. a tak to jak wszyscy gadają to od razu luz blues i czujesz się jak na imprezie (prawie że)
Stary 2008-07-11, 16:37   #2570
ksh
Zakorzenienie

Paula, ja robiłam, ale zazwyczaj tylko gramatykę, bo nie chce mi się nigdy czytać readingów Słuchanie też tylko parę razy. Trudne to wszystko
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 16:41   #2571
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, ja robiłam, ale zazwyczaj tylko gramatykę, bo nie chce mi się nigdy czytać readingów Słuchanie też tylko parę razy. Trudne to wszystko
Ja się najbardziej listeningów boję, ale teraz na wakacjach słucham tych podcastów, oglądam bbc itd., żeby się osłuchać - może coś mi to pomoże.

Kiedyś nauczycielka angielskiego zaskoczyła mnie, wysyłając na lekcji do ostatniej ławki i każąc robić readingi z próbnej matury. Szkoda, że za to nie ma więcej punktów, bo chociaż nieraz słówek nie rozumiem, to ogólnie idzie mi to najlepiej.

Nie wiem jak pisanie, a marzę o temacie recenzja filmu.
(marzenie)

Stary 2008-07-11, 16:43   #2572
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja też tak (niestety) mam.
Gdy się nudzę, albo jeszcze gorzej - gdy jestem sama w domu Jem o wiele za dużo
A wiesz, kiedy jest najgorzej? Jak wracam wieczorem do domu, tak mniej więcej koło 23, kiedy nie jestem zmęczona aż tak, że od razu idę do wanny i łóżka. Zwykle wtedy mam największą gastrofazę
O rany, mam to samo! Szczególnie kiedy zostaję sama na noc, to obowiązkowo coś pysznego

Cytat:
Mam takie samo zdanie na ten temat. Najpierw chciałam iść na kurs do szkoły językowej, ale potem stwierdziłam że skoro tak bardzo zależy mi na językach, to lepiej pójść na indywidualne, przynajmniej będę miała nauczyciela tylko dla siebie i będziemy pracować nad tym czego ja nie potrafię.
Tym bardziej że chodziłam 4 lata do szkoły językowej i wszystko zależy od lektora. Dwa lata pod rząd miałam tak beznadziejną babkę, że zrezygnowałam.
Chociaż prawdą jest, że kurs grupowy wyjdzie zdecydowanie taniej.

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
organizm ale Ci fajnie, na długo wyjeżdżasz?
Na dwa tygodnie Gdyby nie koszta, chętnie pojechałabym i na miesiąc
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:51   #2573
beoneself
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki Wam za Interpals
Od wczorajszego popołudnia mejluję cały czas z chłopakiem z Florydy, fajnie mi się z nim pisze, mimo że siedzę pół godziny nad każdą wiadomością, rozkminiając intensywnie jakiego czasu użyć i sprawdzając połowę słów na ling.pl
Chłopak jest bardzo wyrozumiały ładnie, gramatycznie pisze i mamy takie same zainteresowania.

Śmiesznie, dawno nie pisałam ot tak sobie wiecie z innych chłopakiem, bardzo miło i tak dalej, odkąd jestem z moim tż
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:52   #2574
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

paula007 tak, rozszerzony ogólnie ta matura jest dziwna.. byłam zaskoczona, myślałam, że jest więcej gramatyki.
Readingi i listeningi dość często robimy na lekcji.. ale z listeningami jest ten problem że czasem są banalnie proste a czasem wogóle nie wiadomo o co kaman

EDIT
Be Ty tam nie szalej bo się Tż dowie i bedzie płacz
Stary 2008-07-11, 16:55   #2575
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
paula007 tak, rozszerzony ogólnie ta matura jest dziwna.. byłam zaskoczona, myślałam, że jest więcej gramatyki.
Readingi i listeningi dość często robimy na lekcji.. ale z listeningami jest ten problem że czasem są banalnie proste a czasem wogóle nie wiadomo o co kaman
Dokładnie, a czasami siedzisz i się zastanawiesz, gdzie tu haczyk^^
Stary 2008-07-11, 16:55   #2576
paula007
Zakorzenienie

be pozwolę sobie przyjąć podziękowania.
Mnie tam Turcy denerwują. Jeden mi wczoraj piszę, że oglądał mój profil i wygląda na to, że jestem... księżniczką.

Cytat:
Przynajmniej na lekcjach to robicie. U nas tragedia
Moja klasa z angielskiego cienka. Połowa ma trudności z napisaniem podstawy na 30%.

Stary 2008-07-11, 16:58   #2577
beoneself
Zakorzenienie

Ja? CO?
Ja jestem niewinna

No a tak na serio, to nie uważam, żeby mejlowanie sobie z masą facetów w celu, hm, podszkolenia się w angielskim było czymś niewłaściwym ?
Stary 2008-07-11, 16:59   #2578
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Moje liceum jest niby językowe.. ale to też momentami bujda na resorach ale przynajmniej babkę mamy ostrą co nie idzie na żadne ustępstwa

Aaa tam dziewczyny Turcy! Nie ma to ja nasi polscy chłoptasie! Dziś mnie zbajerowali wyszukanym komplementem "ej lala, ładna jesteś". Nie muszę dodawać, że w sekundzie byłam tylko dla nich

Be absolutnie, to jest akurat bardzo niewinna metoda ze wszystkich możliwych
Stary 2008-07-11, 17:00   #2579
ksh
Zakorzenienie

Paula, u mnie to samo Chyba tylko dwie osoby będą zdawały angielski na rozszerzeniu. No, ale nas jest 10 osób w gr. angielskiej, reszta roku zdaje niemiecki.
Aż chyba sobie zrobię jakiś reading

Grudniowa, ej , lala, panowie z budowy i tak są najlepsi
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2008-07-11, 17:03   #2580
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Be absolutnie, to jest akurat bardzo niewinna metoda ze wszystkich możliwych

No to wracam do flirtowania

Wiecie co... chyba dzisiaj przez przypadek wypiłam kawę z wodą w której było trochę odkamieniacza z czajnika...
Matko myślicie że ja umre ?
W każdym razie, hm, bedę mocno odkamieniona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości