|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
Dobra, nie wyszła z tego godzinka, ale zaczęłam, to najważniejsze
![]() Wieczorem jeszcze mam zamiar trochę mój angielski zorganizować, bo wszelakie kserówki etc są porozwalane ^^ ale z tym nie będzie problemu, bo angielski i polski akurat lubię |
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam się zastanawiać nad FCE. Chyba jednak wolałabym pójść w tym roku na kurs maturalny... Cytat:
nie rozróżniam za nic Nawet wczoraj napisałam posta, w którym byłam pewna, że jutro (czyli dzisiaj) jest sobota Zorientowałam się dopiero dzisiaj rano, gdy zobaczyłam piątkową gazetę na stole
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja FCE miałam zdać w tym roku szkolnym co się właśnie skończył, ale jakoś odpuściłam
![]() A w tym mnie zapewne właśnie kurs maturalny czeka |
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Pogoda nie dopisała i zamiast aktywnego dnia wszystkie wyladowalysmy u mnie w domu. Jeszcze w dodatku pobrudziła sie sciana. Mama mnie zabije.
Zabieram sie dzisiaj za: Przeminelo z wiatrem i nauke biologii Cos musze umiec jak mam ja zdawac rozszerzona.Monia - jak ja was ogladam na interpalu to sie kolejnych kompleksow potem u siebie doszukuje ![]() ksh - a te listeningi od Be, dobre sa? bo ja mam ze zrozumieniem sluchania straszny problem i nie wiem czy nie okaza sie zatrudne Nie ma to jak w angielskiej klasie byc
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Neszika, pooglądaj sobie lepiej Turków
niektórzy podwyższają samoocenę ![]() Ja teraz na interpals gadam z jakimś chłopakiem z Guamu, które każde zdanie (to znaczy on nie używa znaków interpunkcyjnych, może lepiej -każdą myśl) kończy albo zaczyna " oh haha lol" ![]() Zagadała jeszcze jakaś dziewczyna z Anglii, podając swój adres domowy i pisząc drukowanym literami ADD ME TO FRIENDS!!! ![]() ![]() Ale jest fajnie ![]() Słuchałam paru, nie wiem z której strony, chyba z przedostatniej i były całkiem przystępne. Baaardzo wyraźnie mówili. Nie to co na FC, gdzie musisz sie jeszcze zmagać z różnymi szmerami, akcentami i zjadaniem końcówek
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się w tym roku nastawiam bardziej na jakiś kurs przedmaturalny
idę jeść
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Grudniowa, smacznego
Jedz na zdrowie Moja była matematyca mówi "nie rozumiem, jak można sobie odmawiać jedzenia, skoro to jest jedna z największych przyjemności"
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie szukam jakiegoś rozwiązania na nie jedzenie z nudów albo podjadanie przed kompem:P styropian zacznę jeść
![]() I ogólnie to się nudzę
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.eslpod.com/website/show_all.php?cat_id=2 Trudniejsze słówka są w trakcie audycji wyjaśniane i powtarzane. Tylko szkoda, że to amerykańskie, bo wolałabym się z tym brytyjskim akcentem osłuchać.
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy się nudzę, albo jeszcze gorzej - gdy jestem sama w domu Jem o wiele za dużo ![]() A wiesz, kiedy jest najgorzej? Jak wracam wieczorem do domu, tak mniej więcej koło 23, kiedy nie jestem zmęczona aż tak, że od razu idę do wanny i łóżka. Zwykle wtedy mam największą gastrofazę
|
|
#2561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, a nie wolałybyście zamiast kursu pójść na prywatne lekcje? mi się to wydaje lepszym pomysłem, nie wiem jak z kosztami, bo nigdy nie orientowałam się w cenach kursów. ale pewnie podobnie by wyszło. a jednak z prywatnych lekcji, moim zdaniem, więcej można wynieść. bo jednak zawsze nauczyciel zajmuje się tylko Tobą i może poświęcić więcej czasu na rzeczy, z którymi macie problem, a mniej na te, które macie już opanowane. Cytat:
![]() i jakich niby kompleksów? przecież nie masz sobie nic do zarzucenia! u mnie ciągle jest babcia, ale siedzą na tarasie wszyscy i już tam ja się nie wcisnę więc sobie na chwilkę przyszłam do komputera
|
|||
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego napisalas wyzej. To wypelnialam karte w zabce i nie wiedzialam ktory miesiac mamy
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jakoś wolę zajęcia w grupie. Możliwe, że się przyzwyczaiłam od 5roku życia chodząc na takie kursy językowe.
Poza tym, kiedy widzę, że ludzie wokół mnie się uczą to mnie to jakoś motywuje i robię to samo
|
|
|
|
#2564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, widzę że nie tylko ja jestem alergiczką.. U mnie o tyle gorzej, że pierwszy rok mam w takim nasileniu i nie mam pojęcia na co. Prawdopodobnie wyląduje jeszcze w te wakacje w szpitalu na badaniach.. No cóż, trzeba wykorzystać póki jestem dzieckiem ![]() Cytat:
A co do samolotu, to najbezpieczniejszy środek transportu, więc nie masz się czego bać. A z odprawą poradzisz sobie. Pierwszą będziesz miała "po polsku" więc w razie czego możesz o wszystko się zapytać Cytat:
Czas leci jak szalony..Byłam z mamą rano na zakupach i po całym mieście latały okropne tłuste mrówki ze skrzydłami.. Było ich całe mnóstwo.. |
|||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
organizm ale Ci fajnie, na długo wyjeżdżasz?
![]() Cytat:
A np. w szkole językowej, do której chodziłam pracują najlepsi nauczyciele z regionu, a cena kursu wydaje się przystępna. W ubiegłym roku płaciłam 109zł miesięcznie. To była cena za grupę 10-12 osobową, ale w trakcie roku grupa wykruszyła się do 6-7 osób, więc byłam bardzo zadowolona. Zajęcia dwa razy w tygodniu po dwie godziny lekcyjne. Miałam zajęcia z polskim lektorem i z native speakerem (Szkot). Ale kurs przedmaturalny też tam planuję, chyba jest trochę tańszy. Obym tylko na fajnego lektora trafiła.
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolę w grupie. Już 3 lata znam się z tymi ludźmi i tworzymy naprawdę zgraną paczkę, cały czas śmiejemy, ogólnie wszystko na luzie
![]() Co do kosztów... ja za te zajęcia w grupie (4 osoby) płacę 15zł za godzinę. I mam 4 godziny w tygodniu. W tym dwie z Hamerykańcem Indywidualne kosztują od ok 30zł w górę... Zalezy też kto prowadzi. Wiadomo, że do matury potrzebny by był ktoś naprawdę dobry.
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma żadnych kursów przedmaturalnych, więc planuje sobie załatwić jakieś prywatne lekcje od września.
![]() Dzisiaj rano zadzwonił do mnie mój instruktor i okazało się że mam 2 godziny jazdy po mieście ( pierwszy raz) Panika była niezła, w momencie gdy kazał mi jechać w stronę miasta ja wypadłam z tekstem " ale po co tam? przecież tu na placu jest tak faajnie..." No ale nie było tak źle jak myślałam ![]() Za chwilę idę wreszcie spotkać się ze znajomymi, może pogramy dziś w siatkę czy coś bo jakoś mnie nosi ![]() Kompletnie nie rozróżniam dni tygodnia w czasie wakacji- wczoraj uparcie kłóciłam się z szefem że przedwczoraj był piątek
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak zapytam - wszystkie zdajecie angielski R?
Robiłyście już te testy maturalne?
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka osoba jest dobra do rozmawiania ale gramatykę wolę od nauczyciela. No a w grupie wiadomo raźniej jak bym z nią była sam na sam to bym się zestresowała za bardzo.. a tak to jak wszyscy gadają to od razu luz blues i czujesz się jak na imprezie (prawie że)
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, ja robiłam, ale zazwyczaj tylko gramatykę, bo nie chce mi się nigdy czytać readingów
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś nauczycielka angielskiego zaskoczyła mnie, wysyłając na lekcji do ostatniej ławki i każąc robić readingi z próbnej matury. Szkoda, że za to nie ma więcej punktów, bo chociaż nieraz słówek nie rozumiem, to ogólnie idzie mi to najlepiej. Nie wiem jak pisanie, a marzę o temacie recenzja filmu. ![]() (marzenie )
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej że chodziłam 4 lata do szkoły językowej i wszystko zależy od lektora. Dwa lata pod rząd miałam tak beznadziejną babkę, że zrezygnowałam. Chociaż prawdą jest, że kurs grupowy wyjdzie zdecydowanie taniej. Na dwa tygodnie
|
||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki Wam za Interpals
![]() Od wczorajszego popołudnia mejluję cały czas z chłopakiem z Florydy, fajnie mi się z nim pisze, mimo że siedzę pół godziny nad każdą wiadomością, rozkminiając intensywnie jakiego czasu użyć i sprawdzając połowę słów na ling.pl Chłopak jest bardzo wyrozumiały ładnie, gramatycznie pisze i mamy takie same zainteresowania.Śmiesznie, dawno nie pisałam ot tak sobie wiecie z innych chłopakiem, bardzo miło i tak dalej, odkąd jestem z moim tż |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
paula007 tak, rozszerzony
Readingi i listeningi dość często robimy na lekcji.. ale z listeningami jest ten problem że czasem są banalnie proste a czasem wogóle nie wiadomo o co kaman ![]() EDIT Be Ty tam nie szalej bo się Tż dowie i bedzie płacz
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
be pozwolę sobie przyjąć podziękowania.
Mnie tam Turcy denerwują. Cytat:
![]() Moja klasa z angielskiego cienka. Połowa ma trudności z napisaniem podstawy na 30%.
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja? CO?
Ja jestem niewinna ![]() No a tak na serio, to nie uważam, żeby mejlowanie sobie z masą facetów w celu, hm, podszkolenia się w angielskim było czymś niewłaściwym ?
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Moje liceum jest niby językowe.. ale to też momentami bujda na resorach
ale przynajmniej babkę mamy ostrą co nie idzie na żadne ustępstwa ![]() Aaa tam dziewczyny Turcy! Nie ma to ja nasi polscy chłoptasie! Dziś mnie zbajerowali wyszukanym komplementem "ej lala, ładna jesteś". Nie muszę dodawać, że w sekundzie byłam tylko dla nich ![]() Be absolutnie, to jest akurat bardzo niewinna metoda ze wszystkich możliwych
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, u mnie to samo
Chyba tylko dwie osoby będą zdawały angielski na rozszerzeniu. No, ale nas jest 10 osób w gr. angielskiej, reszta roku zdaje niemiecki. Aż chyba sobie zrobię jakiś reading ![]() Grudniowa, ej , lala, panowie z budowy i tak są najlepsi
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wracam do flirtowania Wiecie co... chyba dzisiaj przez przypadek wypiłam kawę z wodą w której było trochę odkamieniacza z czajnika... Matko myślicie że ja umre W każdym razie, hm, bedę mocno odkamieniona |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

i pisząc drukowanym literami ADD ME TO FRIENDS!!!
Moja była matematyca mówi "nie rozumiem, jak można sobie odmawiać jedzenia, skoro to jest jedna z największych przyjemności" 

Jem o wiele za dużo 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)