|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
Chomiku, i kto tu bije Bogu ducha winnych? Czołowa kusicielka! Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2008-07-11 o 17:40 |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() psycha - też czekam na relację, nie tylko w partiach tłustych ![]()
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam kawior na paszczkę. Pierwsze wrażenie- zapach, którego nie znoszę, ale czuć. Tłuścioch, ale jak na tą porcję która zaaplikowałam całkiem nieźle sie wchłania. Z pewnością go nie polubię
![]() cera: mieszana edit: po 20 minutach uznaję, że jednak nie wchłania się szybko. Wręcz śmiem stwierdzić, że w ogóle Twarz natłuszczona jak masłem. Zapcha nadal się utrzymuje, którego znieść nie mogę.
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2008-07-11 o 18:18 |
|
|
|
#2464 |
|
Gość
|
Gdzieś ty to cudo kupiła - ja jestem zakochana w kawiorze i jego zapach mi nie przeszkadza, a nawet jest cudny.
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdam raport jak pouzywam Dziwny jest olej sojowy - przed uzyciem wstrząsnąc. W mojej miksturze, osiada się na dnie...tworzy mleczną zawiesine.. Hydrolat mietowy, co mnie pozytywnie zaskoczylo.. ma podobne ziołowe podbicie do hydrolatów eko, ktore maja sie pojawic u Limarii ... te zióka w bazie Niestety nie mam porownania do innych hydrolatów mietowych, ale nie jest tak transparentny jak aktualne hydrolaty Limarii... ..chyba wiecie o co mi chodzi Ma to cos specyficznego w zapachu, czym sie charakteryzowały wersje eko...
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Nati jak się sprawuje ten kawior? Szukam wszędzie coś pod oczy nawilżenie i zmarszczki. Czy któraś z was mogłaby mi coś zaproponować? Wraz z przepisem
Zbliżam się coraz bliżej 40
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Casatto, głupio cytować siebie, ale chciałaś konkretnego przepisu, to proszę - tu jest przepis na mój spontaniczny balsam podoczny:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1996 Jestem z niego bardzo zadowolona. Oczywiście nie trzeba dawać wszystkich wymienionych olejów - ja wrzuciłam to, co miałam przeciwzmarszczkowego na stanie .
|
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie wieści o oleju co ładnie pachnie. Ostatnio co się pytam to się dowiaduję, że olej co mnie interesuje to śmierdzi jak za przeproszeniem 'gow...' albo znowu jak benzyna, a ja mam mdlosci i chorobe lokomocyjna jak tylko poczuje benzyne...
|
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Niezamienna, wybacz, że zapytam, ale w tych ludzikach nie zawsze jestem dobra, czego wyrazem jest ten "skaczuś"? Czegoś dobrego mam nadzieję
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
No oczywiście, że dobrego
Po prostu wesoło mi się zrobiło, kiedy przeczytałam Twój poprzedni post. Tak ładnie to napisałaś Niezamienna_z_malinką_na_ twarzy (żeby nie było tak całkiem OT )
|
|
|
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za upewnienie. Malinka brzmi tak smacznie, no wiem już, że nie pachnie jakoś specjalnie, ale też i nie odrzucająco. Zazdroszczę tej malinki. U mnie tak bardziej tradycyjnie, słonecznik, dynia, czasem róża ostatnio panuje.
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Testuje 2 dzień mieszanke 7+3 ( oleje + maceraty)... i jestem bardzo zadowolona. Mieszanka wydaje sie wchłaniac głebiej, nie działa powierzchownie. Wchłania się do matu. Z rana skora wygląda da o wiele lepiej niz po samej herbatce i opuncji. Ogromny plus - nie budze sie z tłustym filmem na twarzy, natomiast z dogłębie nawilżoną i wypoczętą cerą.
Sliwka jest dobra do tłumienia zapachow typu olej z pestek granatu, przeszywa swym aromatem całość wdluż i w szerz ![]() Warto kombinowac i mieszac...czasami wychodzą cuda Mix 7+3 absolutnie nie zapycha
|
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja ostatnio testuję olej tamanu- z myślą o uspokojeniu i zagojeniu mojej wypryszczonej po ostatnim wypadzie w góry buźki.
Tłuścioch, pachnie średnio-jak orzechówka i curry, ale po tekstach o g... i benzynie jestem zadowolona , wchłania się nie do końca, ale za to po dwóch nocach z nim ( i ha) skóra jest gładsza, a syfki mniej widoczne i jakby mniej agresywne, tak więc jestem zadowolona
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Psycho, a przypomnij, jakie cuda masz w tej mieszance?
O olej tamanu... jakaś kolejna wspaniałość
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
granat, roza , sliwka, morela, linianka, soja, argan , opuncja, herbatka
![]() Wlewalam wszystko co miałam... |
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
ano właśnie, mocno się zastanawiam, czy by nie sprawić sobie pełnowymiarowej buteleczki, bo czytam o nim same wspaniałości http://www.laboratoriumurody.pl/foru...271&highlight=, tylko kurczę, miałam nie robić zamówień już...
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Psycha gdzie kupiłaś olej tamanu.
i wjakiej ilości |
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynom z LU to chyba ktoś płaci za reklamę tego oleju
![]() Swoją drogą z Biolandera zniknął, a jeszcze jakiś czas temu był... Polu, gdzie kupiłaś swój? Pewnie w jakimś francuskim sklepiku z oszałamiającym asortymentem? |
|
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam gdzie zamawiam wszystko. A zrobiłam już moje ABSOLUTNIE OSTATNIE ZAMÓWIENIE (bo pod koniec tego miesiąca wracamy do Polski) Może bym się jeszcze szarpnęła na sam olej (13euro za 100ml), ale wysyłka jest droga... Będę szukać w realu jeszcze . A próbkę tego tamanu zmieszam z próbką herbaty i dodam do resztki róży, (co myślicie? ja ciągle marzę o cudzie do końca likwidującym blizny-wgłębienia) bo próbki są w takich woreczkach i gdy się je otworzy jest kiepsko z przechowywaniem.A w ogóle na przyszłość, oni robią też wysyłki poza Francję i za darmo jest wysyłka przy zakupach powyżej 60euro, może kiedyś zrobimy jakies wspólne zakupy?
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu, też mam ślady przejść na buzi
. I delikatne (dla mnie nawet bardzo delikatne, bo wszelki hardcore jest mi obcy) złuszczanie.Co do zakupów - ja chętnie, choć już raczej nie teraz... |
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Pola_m szukając w internecie natknąłam się na kulki i na olej w buteleczce. A ty jaki olej tamanu masz może wiesz jaka jest różnica
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- co ty niezamiennej nie znasz ?![]() pola - tez marzę o takim cudzie i też mam twarz po "przejściach" - napisz proszę jak Ci ta mieszanka olejowa podeszła ![]() Dziewczyny - jakby co to ja tez chętna na wspólne zakupy
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie zazdroszczę tej rewelacji i zastanawiam się, czy wróci do Biolandera. Ale jakby co, to też pomyślę o nim nie wcześniej niż jesienią. |
|
|
|
|
#2488 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam olej ze śliwki
15 ml na próbę - to wszystko przez psychę
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu kolejne nowości olejowe:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?nowe-pr...3349acd69f4d3d (trochę chyba przepłaciłyśmy za herbatkę, kochane Olejomaniaczki )Chomiku, pochwal się co jeszcze kupiłaś... Bo jakoś nie wierzę, że tylko śliwkę
|
|
|
|
#2490 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cierpliwości mam dużo, ślady zresztą już sa mniejsze, po wypróbowaniu bardzo wielu specyfików njalepiej działał peeling z płatków owsianych i maseczka z papki cebulowej![]() Cytat:
, nie wiem co to za kulki moga byćCytat:
Ja też jeszcze nie teraz te zakupy myślę wręcz o późnej jesieni
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Twarz natłuszczona jak masłem. Zapcha nadal się utrzymuje, którego znieść nie mogę.

.

- co ty niezamiennej nie znasz ?