Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-04, 06:38   #1321
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Win w domu nie mamy, a kupować specjalnie raczej nie będziemy, ale naprawdę dziękuję. Pogniewać się? No gdzież! Czy ja kiedykolwiek się gniewałam? Z cytryną też niegłupi pomysł. Pewnie popołudniu spróbuję któregoś sposobu. Dziękuję

Eluś, to żeśmy trafiły Telepatia jakaś czy co, żeby napisać w tym samym czasie.. Ja też nie śpię, bo wstałam na te nieszczęsne siku i kręcę się już od ponad 30 minut jak nie lepiej, a o 8 trzeba wstać..
Haha faktycznie telepatia
Jakbyś była bliżej to dałabym Ci winko, mamy cały barek że ślubnych prezentów

Jakie plany na dziś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-03-04, 06:57   #1322
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Haha faktycznie telepatia
Jakbyś była bliżej to dałabym Ci winko, mamy cały barek że ślubnych prezentów

Jakie plany na dziś?
Aj, bo my z mężem niepijący i temu nic nie mamy. Ale to bardzo miłe!

Telepatejszyn

Na 10 do kościoła, mąż idzie do pracy dzisiaj, więc nie będzie go do 23. Może znajomi się zlitują i przyjadą do mnie na kawę? Albo gdzieś na miasto z nimi wyjdę? Ale tylko popatrzeć na jedzenie, bo obiadek mam. A tak poza, to nic szczególnego, żadnych większych planów. Na pewno będę spała popołudniu, bo nie śpię od ok. 5:40. Ostatnio nie wysypiam się, ciągle coś. Myślałam, że będę spała i nic mnie nie ruszy, błąd. U Ciebie dzisiaj też spokojnie? Nacieszcie się z mężem sobą!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 07:05   #1323
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Aj, bo my z mężem niepijący i temu nic nie mamy. Ale to bardzo miłe!

Telepatejszyn

Na 10 do kościoła, mąż idzie do pracy dzisiaj, więc nie będzie go do 23. Może znajomi się zlitują i przyjadą do mnie na kawę? Albo gdzieś na miasto z nimi wyjdę? Ale tylko popatrzeć na jedzenie, bo obiadek mam. A tak poza, to nic szczególnego, żadnych większych planów. Na pewno będę spała popołudniu, bo nie śpię od ok. 5:40. Ostatnio nie wysypiam się, ciągle coś. Myślałam, że będę spała i nic mnie nie ruszy, błąd. U Ciebie dzisiaj też spokojnie? Nacieszcie się z mężem sobą!
My czasem lubiliśmy się winka napić, a że teraz nie mogę, to mąż też nawet nie patrzy w tamtą stronę i wszystko stoi. Mąż śmieje się, że czekają na pępkowe jak syn się urodzi mamy też nasza weselną wódke, zostawiona specjalnie

Oj to faktycznie, może jakieś spotkanie ze znajomymi.. współczuję, że mąż w pracy. Ja właśnie zawsze czekam na weekend, wtedy mąż w domu. A Twój może znowu w tygodniu bywa będą dzieciątka to nie będzie nam się nudzić
my pewnie na 12.30 do kościoła, potem obiad i tyle planów.

Bądź tu z nami w takim razie, co byś się zbyt nie nudziła

Stary 2018-03-04, 08:08   #1324
pola25
Zakorzenienie

Patrycja jak dzisiaj sytuacja?

Radena jak zdrówko?

Bursztynku dziękuję za przepisy. Poszukuję innych smaków. A tortelini jakiej firmy?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Karolina, Ela, Blanka ja też mam chęć na lody i to z bitą śmietaną.

Norka jeszcze tak naprawdę masz czas na kopniaki,lekarz dopiero w 21 t mnie pytał,czy czuję ruchy.

Ania fajnie,że z maleństwem wszystko ok. Tą poszerzoną nerkę zobaczył ginekolog na usg?? Mój TŻ chodzi ze mną na każdą wizytę , od 15 tyg wchodzi na usg. Przy pierwszym porodzie był i chcielibyśmy,aby był przy drugim.

Zua świetne zakupy!!

Emma gratuluję fajnego zakupu dla synka!

Ela też lubimy winko,w Chorwacji kupuje takie białe , półsłodkie, koszt ok 20zł.Pyszota!Niestety winko mi tak super nie służy,więc często go nie pije,a raczej piłam.

Blanka idziemy łeb w łeb!Ja też wczoraj zaczęłam 6 miesiąc.Czas szybko płynie,zaraz będzie czerwiec i rozpoczniemy rozpakowywanie.

Co do planów,to my razem,idziemy na obiad do teściów,bo teściowa miała imieniny. Do południa muszę zrobić ze sobą porządek i w miedzy czasie upiec indyka na kanapki i chałkę dla teściowej.
Popołudniu mój syn ma rozpoczęcie sezonu w piłce nożnej i jest prezentacja zespołu.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-04 o 08:16
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 08:59   #1325
asiaczek
Zakorzenienie

Ja poszłam spać o 4,bo synek ma katar i nie mógł spać, musiałam go cały czas trzymać na rękach. Ale dzięki temu wiem,że i moje drugie dziecko w brzuszku też nie śpi w nocy

Stary 2018-03-04, 09:14   #1326
KarolinaK
Zakorzenienie

Do tego sosu słodko kwaśnego dodaj troche octu winnego zdecydowanie okwasni smak. Cytryna tez da radę chociaz nie dawałaby jej orzed podgrzaniem bo straci kwaśności. Dodaj przy podaniu!

Jelsi chcecie moge podać przepis na super łatwy i pyszny sos słodko kwaśny. Robie go juz od dawna. Nie ma tam nic sztucznego oprócz ketchupu. . Ale ja jestem tradycyjna kobieta i lubie robic wszysko od podszewki, szczególnie w kuchni. Nigdy nie zaufam gotowym daniom. Sosów w proszku tez nie kupuje.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 09:27   #1327
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Do tego sosu słodko kwaśnego dodaj troche octu winnego zdecydowanie okwasni smak. Cytryna tez da radę chociaz nie dawałaby jej orzed podgrzaniem bo straci kwaśności. Dodaj przy podaniu!

Jelsi chcecie moge podać przepis na super łatwy i pyszny sos słodko kwaśny. Robie go juz od dawna. Nie ma tam nic sztucznego oprócz ketchupu. . Ale ja jestem tradycyjna kobieta i lubie robic wszysko od podszewki, szczególnie w kuchni. Nigdy nie zaufam gotowym daniom. Sosów w proszku tez nie kupuje.
Karolina ja poproszę.
Ja też wolę sama zrobić,nie uznaje niczego z puszki czy z proszku.
Stary 2018-03-04, 09:38   #1328
aaska92
Zadomowienie

KarolinaJa też poproszę o przepis na sos
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 09:50   #1329
KarolinaK
Zakorzenienie

Kurczak z warzywami w sosie słodko kwaśnym.
Na sos:
1/4 szklanki ketchupu
0,5 szklanki cukru
1/3 szklanki wina ryżowego lub octu winnego białego
2 łyżki sosu sojowego
1,5 łyżki maki kukurydzianej
0,5 szklanki wody (ja wody nigdy nie daje za to daje sok z puszki po ananasie i odejmuje troche cukru z tej 0,5 szklanki)
Wszystko zmieszać razem i wstrząsnąć. Jak masz słoik to w słoiku.

A jesli chodzi o kurczaka i warzywa to zwykle kurczaka smażę (czasami obrączka w mące kukurydzianej czasem nie, dodaje cebule biała, paprykę żółta, czerwona i zielona i ananasa. Sos dodaje zupełnie na koncu. Mozliwe ze bedzie trzeba dodać troche wody jesli wyszedł za gesty lub maki kukurydzianej jelsi za rzadki.
Stary 2018-03-04, 10:00   #1330
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczak z warzywami w sosie słodko kwaśnym.
Na sos:
1/4 szklanki ketchupu
0,5 szklanki cukru
1/3 szklanki wina ryżowego lub octu winnego białego
2 łyżki sosu sojowego
1,5 łyżki maki kukurydzianej
0,5 szklanki wody (ja wody nigdy nie daje za to daje sok z puszki po ananasie i odejmuje troche cukru z tej 0,5 szklanki)
Wszystko zmieszać razem i wstrząsnąć. Jak masz słoik to w słoiku.

A jesli chodzi o kurczaka i warzywa to zwykle kurczaka smażę (czasami obrączka w mące kukurydzianej czasem nie, dodaje cebule biała, paprykę żółta, czerwona i zielona i ananasa. Sos dodaje zupełnie na koncu. Mozliwe ze bedzie trzeba dodać troche wody jesli wyszedł za gesty lub maki kukurydzianej jelsi za rzadki.
Dziękuję

Indyk się piecze ,chałka rośnie
Stary 2018-03-04, 10:00   #1331
summer_overture
Zadomowienie

Witam wszystkie

Na początek gratulacje dla tych, które wizyty i oględziny mają już za sobą. Ale macie już duże dzieci!

Ja tak krótko, bo przede mną rodzinno-imieninowy dzień i wczoraj jeszcze biegałam za prezentem
Jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to wkręciłam się teraz w książeczki dla dzieci. Ja jestem mocno czytająca i chcę mojemu od urodzenia czytać, czytać, czytać, czytać. Więc mam teraz frajdę, szukając na alle baśni i bajek z mojego dzieciństwa

Ja też zainspirowałam się waszymi azjatyckimi obiadami - u mnie dziś makaron mie z woka z pastą curry, grzybami mun, tofu, krewetkami i jakąś mieszanką chińską.
Jutro z kolei powrót do korzeni - sos grzybowy z własnych zbiorów z kaszą gryczaną i ogórami kiszonymi. Mniam Szkoda tylko, że mój tż taki niejadający kaszy )

Miłego dnia wam życzę

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 10:06   #1332
pola25
Zakorzenienie

Summer witaj!!
Widzę,że pyszności u Ciebie.
Ja Dawidowi już jak był w brzuszku to czytałam mu. Sporo czytałam ,jak był mały .Późno zaczął mówic,ale miesiąc przed 3 urodzinami zaczął mówić pełnymi zdaniami, bez błędów gramatycznych ,czy leksykalnych. Teraz jest bardzo wygadany, ma bogate słownictwo. Reasumując, warto czytać dziecku!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-04 o 10:21
Stary 2018-03-04, 10:23   #1333
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Patrycja jak dzisiaj sytuacja?

Radena jak zdrówko?

Bursztynku dziękuję za przepisy. Poszukuję innych smaków. A tortelini jakiej firmy?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Karolina, Ela, Blanka ja też mam chęć na lody i to z bitą śmietaną.

Norka jeszcze tak naprawdę masz czas na kopniaki,lekarz dopiero w 21 t mnie pytał,czy czuję ruchy.

Ania fajnie,że z maleństwem wszystko ok. Tą poszerzoną nerkę zobaczył ginekolog na usg?? Mój TŻ chodzi ze mną na każdą wizytę , od 15 tyg wchodzi na usg. Przy pierwszym porodzie był i chcielibyśmy,aby był przy drugim.

Zua świetne zakupy!!

Emma gratuluję fajnego zakupu dla synka!

Ela też lubimy winko,w Chorwacji kupuje takie białe , półsłodkie, koszt ok 20zł.Pyszota!Niestety winko mi tak super nie służy,więc często go nie pije,a raczej piłam.

Blanka idziemy łeb w łeb!Ja też wczoraj zaczęłam 6 miesiąc.Czas szybko płynie,zaraz będzie czerwiec i rozpoczniemy rozpakowywanie.

Co do planów,to my razem,idziemy na obiad do teściów,bo teściowa miała imieniny. Do południa muszę zrobić ze sobą porządek i w miedzy czasie upiec indyka na kanapki i chałkę dla teściowej.
Popołudniu mój syn ma rozpoczęcie sezonu w piłce nożnej i jest prezentacja zespołu.
Dziekuje ze pytasz. Dzisiaj wszystko ok.
Wlasnie przed chwila wstalismy

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 10:32   #1334
emma90
Wtajemniczenie

Elaaa tak sobie jeszcze myślałam, że czarny wózek można ładnie rozjaśnić kocykami, torbą czy wkładkami i będzie wtedy bardziej designerski

Norka Blanka czytałam o Waszych podbojach kulinarnych musi być pyszne tylko dla mnie bez ananasa lubię kuchnię azjatycką czy orientalną, ale nawet za duża ilość mleczka kokosowego mi przeszkadza

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witam wszystkie

Na początek gratulacje dla tych, które wizyty i oględziny mają już za sobą. Ale macie już duże dzieci!

Ja tak krótko, bo przede mną rodzinno-imieninowy dzień i wczoraj jeszcze biegałam za prezentem
Jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to wkręciłam się teraz w książeczki dla dzieci. Ja jestem mocno czytająca i chcę mojemu od urodzenia czytać, czytać, czytać, czytać. Więc mam teraz frajdę, szukając na alle baśni i bajek z mojego dzieciństwa

Ja też zainspirowałam się waszymi azjatyckimi obiadami - u mnie dziś makaron mie z woka z pastą curry, grzybami mun, tofu, krewetkami i jakąś mieszanką chińską.
Jutro z kolei powrót do korzeni - sos grzybowy z własnych zbiorów z kaszą gryczaną i ogórami kiszonymi. Mniam Szkoda tylko, że mój tż taki niejadający kaszy )

Miłego dnia wam życzę

u mnie też dzisiaj dzień rodzinny, popołudniu jedziemy świętować imieniny. Na razie ogarniamy mieszkanie i jemy śniadanie.

Książeczki fajna sprawa, dla mnie to jeszcze takie abstrakcyjne, że taki maluch coś z tego wyniesie, ale tak jak pisze Pola coś w tym jest piękne ilustracje i treści widziałam w asortymencie wydawnictwa Dwie Siostry tam można przepaść bez końca

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
My czasem lubiliśmy się winka napić, a że teraz nie mogę, to mąż też nawet nie patrzy w tamtą stronę i wszystko stoi. Mąż śmieje się, że czekają na pępkowe jak syn się urodzi mamy też nasza weselną wódke, zostawiona specjalnie

Oj to faktycznie, może jakieś spotkanie ze znajomymi.. współczuję, że mąż w pracy. Ja właśnie zawsze czekam na weekend, wtedy mąż w domu. A Twój może znowu w tygodniu bywa będą dzieciątka to nie będzie nam się nudzić
my pewnie na 12.30 do kościoła, potem obiad i tyle planów.

Bądź tu z nami w takim razie, co byś się zbyt nie nudziła

mamy w kuchni taką półkę na wino i zwykle była ona cała zapełniona. Uwielbiam wytrawne i jest to jedyny alkohol, który piję, oczywiście nie teraz
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 10:32   #1335
pola25
Zakorzenienie

Emma my czytaliśmy książeczkę o smerfach,jak był w brzuszku. Potem czytaliśmy ,jak się urodził,to była jego ulubiona książeczka ,był nią bardzo zainteresowany,nie wiem ,czy to przypadek...
Stary 2018-03-04, 10:47   #1336
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Indyk się piecze ,chałka rośnie
Jak robisz indyka?
Szukam jakiegoś dobrego przepisu

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witam wszystkie

Miłego dnia wam życzę
Mam już obiad na jutro dla męża (kasza+grzyby), dzięki

Stary 2018-03-04, 10:52   #1337
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku ja robię z przepisu z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a,pierwszy raz. Później zrobię zdjecie przepisu i wrzucę na wizaż.
Stary 2018-03-04, 10:54   #1338
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Patrycja, super, ze wszystko dobrze !!!! To musialo byc jakies naczynko, ale stresu nie zazdroszcze. Zrelaksuj sie dzisiaj
Dziewczyny, ale macie plany obiadowe ! Ja to dzisiaj mam mielone, ale tesc strasznie grubo pokroil cebule do nich, i tak srednio widze jedzenie ze smakiem....dla mnie smak crbuli powinien byc przemycony, bo chrupkiej w potrawie nie znosze...
Karolinka zapisuje przepis na sos
Tez chce czytac dla córki jak najwięcej. Moj maz nie czyta, a ja za to dużo i chcialabym, żeby córka miala rozwinięta wyobraźnię

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 10:55   #1339
pola25
Zakorzenienie

Oto przepis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180304_105314.jpg (47,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180304_105321.jpg (165,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180304_105328.jpg (52,7 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-04 o 10:57
Stary 2018-03-04, 11:44   #1340
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Pola przepis bardzo ciekawy! Za indykiem nie przepadam bo mi zawsze suchy wychodzi. Ale musiałabym spróbować z tego przepisu. Tylko co to jest ta przystawka varoma? To sie na parze gotuje?

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-03-04 o 11:46
Stary 2018-03-04, 11:49   #1341
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Pola przepis bardzo ciekawy! Za indykiem nie przepadam bo mi zawsze suchy wychodzi. Ale musiałabym spróbować z tego przepisu. Tylko co to jest ta przystawka varoma? To sie na parze gotuje?
Tak,na parze.
Stary 2018-03-04, 11:55   #1342
asiaczek
Zakorzenienie

Pola,dziękuję za przepis. Spróbuję zrobić,może wreszcie wyjdzie mi smaczny

Stary 2018-03-04, 13:05   #1343
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Patrycja, super, ze wszystko dobrze !!!! To musialo byc jakies naczynko, ale stresu nie zazdroszcze. Zrelaksuj sie dzisiaj
Dziewczyny, ale macie plany obiadowe ! Ja to dzisiaj mam mielone, ale tesc strasznie grubo pokroil cebule do nich, i tak srednio widze jedzenie ze smakiem....dla mnie smak crbuli powinien byc przemycony, bo chrupkiej w potrawie nie znosze...
Karolinka zapisuje przepis na sos
Tez chce czytac dla córki jak najwięcej. Moj maz nie czyta, a ja za to dużo i chcialabym, żeby córka miala rozwinięta wyobraźnię

O tak stres byl ogromny, dobrze ze juz po.
Ja wczoraj wieczorem robilam golabki na dzisiaj

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 13:11   #1344
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie dziś obiad robi mama, ale na jutro mam plany, aby zrobić zupę krem z białych warzyw, albo zupę krem z pieczonej cukinii i szpinaku... Ale nie potrafię się zdecydować

Chodzą za mną też naleśniki z dżemem...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 13:14   #1345
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
O tak stres byl ogromny, dobrze ze juz po.
Ja wczoraj wieczorem robilam golabki na dzisiaj

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
mam mega smaka na gołąbki

My jeszcze w piżamach 😂
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 14:42   #1346
KarolinaK
Zakorzenienie

Naleśniki
Stary 2018-03-04, 16:20   #1347
folinka
Zadomowienie

Haha, dziś jedzenie znowu na tapecie
Ja zabieram dziś moją całą gromadkę późnym popołudniem do chińskiej restauracji, gdzie byłam ostatnio z tż, bo małą premię w pracy miałam. Chłopakom już ślinka cieknie

Ja też melduję pracowitą sobotę - sprzątanie, prasowanie i basen (50 min pływania bez przerwy ) Dziś też na nogach byłam z dziećmi od rana, bo tż musiał pospać dłużej przed nocką. Teraz poszli na spacer, a ja stwierdziłam, że wreszcie usiądę i odpocznę

Elu, norciu, przykro mi, że tak długo czekacie, żeby poczuć Wasze maluszki. Nie musi być w tym "winy" łożyska i też nie wszystkie szczupłe kobiety czują wcześniej. Po prostu tak jest, że jedne kobiety czują wcześniej, inne później... Na pewno już bliżej niż dalej do momentu aż poczujecie

Cytat:
a ile waży ten Twój faworyt? jak i ten maxi cosi tak cybex mają od 11,2-11,6kg to jedne z lżejszych wózków.

Norciu, przeboje z Waszą komodą przypomniały mi tylko naszą przeprowadzkę i skręcanie wszystkich mebli, szaf.. oj iskry leciały, po nocach siedzieliśmy żeby to ogarnąć. Także domyślam się jak wyglądał Wasz dzień
dziękuję za link z opiniami. przejrzę sobie choć już dziś go widziałam i swoje zdanie wyrobiłam napisze na końcu co i jak

a więc odwiedziliśmy dziś sklep z wózkami i obejrzałam tą adorre od maxi cosi porównując do baliosa s. I co Wam mogę powiedzieć..
hmm.. w starciu z cybexem, adorra dla mnie wygrywa wyglądem, plusemdla niej też jest też to ekoskórzane wykończenie, duży koszyk pod wózkiem. Minusem niestety składanie, ciut trudniejsze i złożony jest większy od baliosa, no i zwrotność - gorzej się prowadzi niestety. Wagą się praktycznie nie różnią, 40g róznicy.

myślałam, że dziś już wybiorę nasz typ a mam większy mętlik w głowie. Dla mnie cybex taki od siekiery, totalnie żaden wygląd, ale czy design taki ważny? funkcjonalność ważniejsza prawda.. ?

sprzedawca chwalił cybexa, tym maxi cosi jest podobno marne zainteresowanie. A pólka cenowa ta sama. ech sama już nie wiem..

a no i mam kolejny do przemyślenia wózek joie mytrax. Z tym, ze siedzisko w spacerówce nie jest obracane. Myślicie, że to ważne bardzo?
A ja lubię składać meble Jestem zwykle "nadzorcą" lub też czytaczem instrukcji , podaję śrubki, mówię co gdzie idzie, a tż tylko skręca. Ale nauki ścisłe, wyobraźnia przestrzenna to zawsze były moje dziedziny.
Właśnie też planujemy wymianę szafy w sypialni na paxa Ale na razie obmyślamy i chyba jeszcze odpuścimy ten wydatek póki co.
Ela, wybacz, że jeszcze Ci zamieszam Ale jak myślisz o Joie'u, to popatrz sobie też na Valco Baby Snap/Sport - nie znam dobrze tego nazewnictwa modeli, ale wiem, że cieszy się dużym zainteresowaniem i jest lekki.
Czy jazda przodem do rodzica jest konieczna? Hm, nie ma jednoznacznej odpowiedzi... To zależy od dziecka. Ale też wydaje mi się, że o wiele częściej to nam mamom zależy na kontakcie wzrokowym z dzieckiem niż jemu I moje dzieci krótko z takiej opcji korzystały, chyba wszystkie wolały przodem do świata. Jeszcze Ci opowiem bliżej, że gdy Lidusia zaczęła jeździć w spacerówce, to oczywiście przodem do mnie zapięłam, ale ogólnie dość często z tż przepinaliśmy, bo słońce, wiatr, cokolwiek, zresztą tż wolał ją dawać tyłem do siebie i tak coraz częściej wózek mi zostawiał po ich spacerach, a ja uparcie przepinałam, bo chciałam ją widzieć, ale Lidka mi coraz częściej marudziła na spacerach. I kiedyś mówię do tż, że jak oni tak długo chodzą, jak ze mną ona nie wysiedzi w wózku, złości się, a on się mnie pyta, jak zapinam spacerówkę... Więc zaczęłam ją dawać przodem do świata i złości minęły jak ręką odjął, bo chciała mieć panienka lepsze widoki
Podsumowując, zawsze musiałam z czegoś zrezygnować wybierając wózek, ciężko znaleźć wózek idealny. Albo trzeba zrezygnować z kierunku spacerówki, albo z wagi, albo z designu, itp. Jeśli byłaby to jedyna duża wada wózka, który wybiorę, to brałabym. Ba, właśnie tak teraz robię Też wreszcie zdecydowałam się na taki, gdzie dzieci będą tylko przodem do świata, ale waga jest bardzo ważna teraz dla mnie, żeby było lżej manewrować i podbijać wózek, gdzie sam wózek podwójny 15kg i dzieci razem 15-20 kg

Cytat:
To ja Wam powiem ze dzis to chyba dopiero po raz pierwszy poczułam te słynie bąbelki. Wczesniej nic takiego nie miałam jedynie kopniaki i wypychanie a dzis autentycznie poczułam takie babelki w dwoch roznych miejscach. To czym to sie różni od normalnych ruchów??? Co to oznacza?
Niczym i nic nie oznacza

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

A to niech będzie... Już dużo razy zmieniałam zdanie co do wózka, ale od dłuższego czasu już trwamy z tż przy jednym wyborze.
Blanka, możesz mi wpisać Mountain Buggy Duet, choć nie wiem, czy komuś mój wybór się przyda. Może na przyszłość To jedyny wózek "jeden obok drugiego" o szerokości normalnej pojedynczej spacerówki. Wygląd nie jest jego autem, za to jest stosunkowo lekki, na pompowanych kołach, genialny w manewrowaniu i podbijaniu i ma dużo drobnych fajnych gadżetów.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 17:11   #1348
Radena
Zadomowienie

Polu, dziękuję, że pytasz
Na razie ciągle kicham, z nosa cieknie, gardło boli. Czekam już na wiosnę. A w dodatku mąż dopiero jutro wraca z delegacji Więc nie mogę odpoczywać tylko muszę ogarniać tego mojego niejadka...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 17:19   #1349
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Ja dziś e kościółku byłam, obiad zrobiłam teraz się obijam. 😊 We wtorek wizyta i nie mogę się doczekać, aż zobaczę maleństwo 😍😍

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 17:31   #1350
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja dziś e kościółku byłam, obiad zrobiłam teraz się obijam. We wtorek wizyta i nie mogę się doczekać, aż zobaczę maleństwo

Zazdroszcze! Ja musze czekac do piątku na USG. Ciekawe co bedzie. Chłopiec czy dziewczynka ️. Kto jeszcze nie zna płci?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości