|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Cytat:
![]() A co będziemy się martwić, zobaczymy za pięć lat. Zawsze w końcu zostaje możliwość wyjechania za granicę, tam nie pomrzemy z głodu
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dylemat... Jak myślicie administracja na Uniwersytecie Rzeszowskim to dobry wybór?? Wszyscy już mi mieszają... niektórzy mówią, że niski poziom, że daleko a ja już sama nie wiem. Dostałam się na ap na filologie polską ale wolałabym na tą administaracje chyba. Tylko, że większośc znjomych w Krakowie będzie... Nie wiem co robic... wiedziałam, że tak będzie, że jak się dostane to nie będe wiedziała co zrobic...;/
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na AGHu podobno lista przyjętych wisi na wydziale, ale podobno w kolejności alfabetycznej. Na moim kierunku na około 150 przyjętych jest ok 15 dziewczyn
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z płciami pewnie będzie pół na pół, za to po drugiej stronie łącznika budownictwo hehe
![]() A co do tych list, to widziałam z 2 wydziałów, ale może po prostu nie na każdym udostępniali je.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trudno.
|
|
#3727 | |||
|
Rozeznanie
|
Gratuluję tym co się dostaną i tym które 'grzeją ławę', trzymam kciuki za Was.. A u mnie jeszcze nic nei wiadomo.
Cytat:
ale tak głupio mi będzie jak np przez przypadek spotkam się z nim na placu manewrowym, bo uczyć to on uczy dobrze, tyle że ten czas.. no i te jego zachowanie :/Cytat:
bo pamiętam jak kiedyś miałyście z tym kłopot A ta Pani też kursantka.. Pamiętam, że mnie czasami wkurzała swoimi głupimi wtrąceniami, śmianiem się ze swoich 'żarcików', ale generalnie bardzo sympatyczna ![]() laylaaa ja podpis lekarza medycyny pracy miałam za darmo A z tym podbijaniem to różnie. Czasami bez problemu podbijają, a czasami żądają pokazania wyników badań (tych co się robiło przy zakładaniu książeczki), jeśli się ich nie ma to każą badania powtórzyć, bo mają przypuszczenie, że książeczka jest kupiona [tak np. miał mój kolega, który kupił książeczkę, teraz postanowił wyrobić ją w legalny sposób ]Cytat:
:brawo:A ja od rana na nogach.. od rana mój TŻcik wykłócał się ze wszystkimi urzędniczkami o kasę swoją/moją/cudzą... coś zły ten mój TŻcik dziś był.. A jutro wesele Jak już wspominałam będzie to moje pierwsze wesele [tzn. nie to że moje, ale pierwsze na którym będę ]
|
|||
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
sasetka316 Ja bym wybrałą zdecydowanie filologię polską. Administracja wyjątkowo źle mi się kojarzy. No ale to Twój wybór, musisz się zastanowić co Tobie bardziej pasuje.
Znalazłam na stronie UŚ rekrutację już na przyszły rok akademicki (no cooo, musiałam sprawdzić przeliczniki) i znalazłam coś fajnego. Filologia angielska ze specj. kultra literatura angielskiego obszaru językowego. Fajne pewnie ; ) Ale najpierw przekonam się czy ten wydział, gdzie jest historia, to naprawdę wydział nauk spokojnych albo sporadycznych i czy dam radę Boję się tego stażu, tzn. no wiecie, ja w urzędzie skarbowym? Dziwnie tak... ale cieszę się, zdecydowanie wolę to niż pracę fizyczną (a taka jest praca w sklepie, a już na pewno była ta moja).
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam że nie nadrobie ale net mi zamula pisałam tu już cztery posty i żaden sie nie wysłal.
Gartuuluje NIJI ![]() milk jaka to uczelnia? uhahana grzej dalej miejsce ja trzymam kciuki ![]() A ja dostałam sie do katowic Tak się ciesze Ale z początku ryczałam jak bóbr że się nie dostałam, dopiero po interwencji z zewnątrz zrozumiałam o co kaman
|
#3730 |
|
Raczkowanie
|
Hej Moj Kochany roczniku 89
|
|
|
|
#3731 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i po koleji wypisane punktami.. I jest taka wielka czerwona kreska (dla tych co sa "pod kreską" )Cytat:
![]() ps. zdałam wczoraj prawko.. jeszcze sie na studioa dostane i bedzie bosko :-P
|
|
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już nie mogę wytrzymać.. chcę wiedzieć, czy mam składać na jakąś prywatną uczelnię (tfu tfu) czy mogę być spokojna ![]() W ogóle kiszka, bo na stronie UJ mam komunikat, że ogłoszenie listy osób, które dostały się w 2 turze nastąpi 18 lipca.. a wtedy, jeśli mnie tutaj przyjmą 15-go będę musiała donieść szybko dokumenty, raczej nie będę czekać na UJ bo jeszcze mi przepadnie ta rekrutacja pięknie..
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nawet nie zaczęłam robić i raczej szybko nie zacznę.
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
laylaaa z tego co wiem to administracja jest już tam od kilku lat. I podobno nie jest oblegana. Co do tego poziomu to doszłam do wniosku, że dużo zależy od samego studenta... bo nawet jak skończe a np nie będę umiec języka albo nie będę się dobrze czuc w tym zawodzie to co z tego, że mam dyplom.
Dzięki za pomoc, ale sama już nie wiem... chciałabym tak bo mnie coś ciągnie do tej administracji i rzeczywiście są większe możliwości a po drugiej stronie mam zacięcie polonistyczne i wogóle... I mam problem w sumie wole miec taki niż inny... Pozdrawiam
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś wie jak się odwoływać na UMCsie? czy w ogóle trzeba się odwoływać czy skoro się nie dostałam, a jestem na liście rezerwowej to mam czekać i nic nie robić czy co? bo nie wiem...
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dokumenty nawet jak doniesiesz to możesz później zabrać ![]() Ja biję swoje rekordy w niespaniu [nie celowo], a o dziwo jestem wypoczęta jak rzadko ![]() Kurde i mam problem. Mały ale jest Bo jak byłam w Gliwicach z dokumentami, to olałam zapisanie się do grupy, bo nie wiedziałam co i jak z Wrocławiem, ale jak teraz już raczej wiem, że zostanę w Gliwicach [no chyba że cud się zdarzy ], to jednak musiałabym się do tej grupy zapisać, a kurde nie chce mi sie tam jechać ;/ Jak myślcie, załatwię to telefonicznie? Bo jak na koniec pójdę to pewnie mnie jeszcze do jakiejś wieczornej wcisną...
Choose life.' |
|||
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, ale oczy mnie bolą, aż ciężko mi sie odpisuje..
Dostarczacie tyle powodów do gratulacji! Nija Ywonula Kocimietka Gratuluję dziewczyny ![]() Fuksja, ja naprawdę nie chce sie kłócić. Napisałam to co czułam, Ty to czujesz inaczej, trudno. Jeśli z jakiegoś powodu poczułaś sie urażona, przepraszam, nie o to mi chodziło. Może nie umiem przelać swoich myśli. EOT z mojej strony. Cytat:
![]() Niestety muszę już kończyć, bo zaraz sie popłaczę
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
A moje spodnie są już idealne. Nie ma co, moja mama to zdolna bestia
![]() Jaki upał! Niedługo jadę na działkę, to położę się na kocu i nie wstanę. Szkoda, że nie mam jakiegoś dziecięcego baseniku, to bym się popluskała
|
|
|
|
#3739 |
|
po prostu Em :)
|
Krówka, co się stało?
No nie mogę.. Ale się zgadałam z jakimś Francuzem. ![]() I powiedział, że świetnie mówię po francusku, bez akcentu, tylko mylę rodzajniki (wiem, wiem, wiem
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to rodzajniki? Mam koleżankę, która przez Skype poznała Polaka, który mieszka w Anglii, btw 16 lat starszego i teraz tam razem mieszkają znaczy aktualnie są w Polsce gdzieś na wakacjach, ale... dla mnie to strasznie... nietypowe. Ale ona zawsze taka nietypowa była
Choose life.' |
|
|
|
|
#3741 |
|
|
uhahana, no rodzajniki, tak jak w polskim każda rzecz jest męska/żeńska/nijaka, tak samo we francuskim i u nich przed rzeczownikiem jest rodzajnik męski/żeński. Problem w tym, że nie ma na to żadnej reguły i na przykład pokój ma żeński rodzajnik (la chambre). Większość z nich znam i nie ma problemu jak piszę, ale jak mówię to automatycznie z takim rodzajnikiem jak jest po polsku, bo nie mam czasu się zastanowić.
![]() Pisałam wam, że na ustnej zrobiłam to samo i właśnie przez to byłam taka na siebie zła.
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie, ja bym się załamała
A tak na serio, to i to za niedługo przestanie Ci się mylić i będziesz mówić jak rasowa Francuzeczka
Choose life.' |
|
|
|
#3743 |
|
|
uhahana, nie słodź mi już.
Zatrudnię Cię do zaprojektowania mojego domu jak będę się przeprowadzać do Francji.
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się nie spiesz za bardzo z tym przeprowadzaniem
![]() A 'u mnie' na wydziale znów jaja z listami, jakieś przekręty... o jak dobrze, że ja już jestem pewna swego.
Choose life.' |
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
em nasza babka z niemca powiedziała nawet że ona sama nie zna wszystkich rodzajników na pamięc
![]() uhahana u mnie też były przekręty. Najpierw byłam 163 a po godzinie 164 no ale to i tak nie zmieniło tego pozytywnego faktu Przed chwilą zobaczyłam swoje nazwisko na liście przyjetych.. i dopiero teraz mi ulżyło... ![]() Haha a ja będe Wam robiła badania DNA
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Ywonula
super zaniedługo samowystarczalne będziemy, tłumaczenia, badania, projekty, produkcja, prawo ![]() AAAAAAAa! Rodzajniki to jest der die das? No to już wiem w 100% ocb
Choose life.' |
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nic, po prostu tak mnie piekły i łzawiły oczy, że już prawie płakałam
![]() Ale już dobrze ![]() Ja na studiach postanowiłam, że wezmę sobie francuski. Dobrze mi sie kojarzy teraz ![]() Niemieckiego podstawy jakieś tam mam, jakbym chciała to bym mogła sie go douczać sama, a z francuskiego umiem powiedzieć tylko moją kwestie z festiwalu teatrów francuskojęzycznych A chciałabym znać chociaż podstawy, żeby nie być taka ciemna.
|
|
#3748 |
|
|
Zeeee mną?!
![]() Ja już nie mogę się doczekać początków nauki hiszpańskiego.. Mam tylko nadzieję, że rodzajniki będą takie same jak we francuskim, w końcu to ta sama grupa językowa.
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
sasetka na 100% administrację otwierają w tym roku, także masz złe informacje
mam 10 minut na wydział prawa i do tej pory jedynym kierunkiem poza prawem była europeistyka. uhahana zależy na kogo trafisz dzwoniąc tam.. spróbuj, może się da. na pewno lepiej pojechać, jak nie załatwisz tego przez telefon to może pojedź przy okazji jakichś zakupów em ja też Cię podziwiam za ten francuski, mi się podobał.. przez pierwsze 2,3 lekcje nauczycielka nie była za dobra, niczego nas nie nauczyła i to chyba przez to na całą klasę tylko jedna dziewczyna się naprawdę uczyła sama dla siebie, poza tym kilka innych osób które miały ten język w gimnazjum. niby coś tam rozumiem np oglądając francuską tv bo jakimś cudem mam kilka kanałów, ale mówić niestety nie potrafię..taki upał, że prawie zemdlałam w leclercu ale by był wstyd.. stałam z tatą przy kasie, babka nie miała drobnych i się przeciągało, jak już była moja kolej to dałam tacie portfel i poprosiłam, żeby za mnie zapłacił bo już nie mogłam ustać, doszłam jakoś do ławki i na szczęście szybko mi przeszło miałam iść zrywać wiśnie na placek ale chyba będzie to możliwe dopiero koło 18.. nie cierpię upałów
|
#3750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowe doświadczenie i z reguly nie ma wiele do roboty w urzędach na stazu. Moja mama pracuje w urzedzie skarb. i u niej stażyści adresują koperty,archiwizują, coś wypełniają takie proste rzeczy. Zalezy jaki dział. a jak się nudzą to siedzą na necie lub chodzą do innych i gadają no i zależy na kogo w pokoju trafisz. Badz dobrej myśli ![]() umcs. czekam na wyniki z uw i uksw, ale nawet jak się dostanę na dzienne do wawy to wiem, że chcę iść na umcs wieczorowe. Niektorzy mówią, że lubię sobie życie utrudniać Jak będę miała do wyboru ten sam kierunek na tych uczelniach to wolę być bliżej bliskich [masło maślane ].No i jednak prywatne odpadły![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i dzwoń lepiej a jak nie da rady przez tel. to idź, zeby pozniej niespodzianki nie bylo ciekawe czy mnie z wieczorowe mogą wpisać na dzienną?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

]

Niedługo jadę na działkę, to położę się na kocu i nie wstanę. Szkoda, że nie mam jakiegoś dziecięcego baseniku, to bym się popluskała