Mamy czerwcowe 2018- część V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-04, 18:56   #151
Olanzapinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy czerwcowe 2018- część V

Cytat:
Napisane przez Tygrysek_861 Pokaż wiadomość
Poczytując Twoje posty też wysyłałam męźa po tutka, nawet bardzo nie protestował bo pamięta jak się z nim męczyłam, ale przypomniało mi się że stelaż i spacerówkę jest na strychu, a gondola, fotelik i torba u mamy wìęc w tym tygodniu nie da rady😕
Najważniejsze że decyzja o sprzedaży podjęta
Ja jednak też dziś nie wystawie. W gondoli jest takie pokrętło żeby podnieść materacyk i się zepsuło więc tż musi naprawić i trochę muszę go wyczyścić. Później ktoś przyjdzie i będzie marudzić żeby opuścić z ceny. Wolę go jeszcze odpicować przed wystawieniem

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość

Ale zazdroszczę takiej motywacji! My się całą zimę nie mogliśmy zebrać żeby zrobić konkretny porządek w szafie z kurtkami i butami, więc zostanie na wiosnę. No i mamy taki schowek w domu, który też wymaga przeglądnięcia. Poproszę troszkę chociaż Twojej motywacji do działania:P
Kochana ja nie mam żadnej motywacji leń się ze mnie zrobił okrutny Po prostu wstyd mi już było że dziewczyny tak sprzątają, wiją gniazdka, wyprawki szykują a ja nawet nie mam miejsca w szafie dla córek
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 18:57   #152
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Lady poszła wczoraj na imprezę. Pewno jeszcze nie wytrzeźwiała. Dajmy jej czas, jutro nadgoni na pewno 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie. Przecież chwaliła się kieca na fb, to musiała być gruba impreza korzysta póki może

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:05   #153
karolson
Zakorzenienie

Helo. Co do porzadkow to czeka mnie pracowity tydzien. Tz bedzie z tata przerabial meble w garderobie bo jutro przyjezdza suszarka kondensacyjna ( zeby suszarek z praniem nie rozstawiac przy dziecku bo w tym miejscu gdzie teraz rozstawiam bedzie lozeczko i szafa, a jeszcze suszarki brakuje w duzym pokoju) i bedzie montować szafe w sypialni wiec musze zrobic czystki w garderobie bo musze wyniesc rzeczy zeby mogli dzialac.

Stary 2018-03-04, 19:06   #154
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Kochana ja nie mam żadnej motywacji leń się ze mnie zrobił okrutny Po prostu wstyd mi już było że dziewczyny tak sprzątają, wiją gniazdka, wyprawki szykują a ja nawet nie mam miejsca w szafie dla córek
Ja wczoraj strzeliłam mojemu TZtowi focha bo zaczął lodówkę myć i chciał, żeby mu pomóc
też muszę zaczerpnąć stąd trochę motywacji

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:11   #155
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj strzeliłam mojemu TZtowi focha bo zaczął lodówkę myć i chciał, żeby mu pomóc
też muszę zaczerpnąć stąd trochę motywacji
Oj tam każda zdąrzy ogarnąć w swoim czasie. A jak nie zdąrzy to nic się nie stanie. Dzieciom raczej nie będzie przeszkadzał bałagan w szafach. Aby cycki pełne mleka były
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:16   #156
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam każda zdąrzy ogarnąć w swoim czasie. A jak nie zdąrzy to nic się nie stanie. Dzieciom raczej nie będzie przeszkadzał bałagan w szafach. Aby cycki pełne mleka były
Też się mi tak wydaje xD A dziś właśnie gadałam na temat karmienia z kuzynką i mówiła, że nie pokarmiła za długo przez płaskie sutki, a że mam podobnie to już szukałam, czy u nas są doradcy laktatacyjni

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 19:24   #157
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Też się mi tak wydaje xD A dziś właśnie gadałam na temat karmienia z kuzynką i mówiła, że nie pokarmiła za długo przez płaskie sutki, a że mam podobnie to już szukałam, czy u nas są doradcy laktatacyjni
Kurde ,ja nie wiem jakie mam
Zaraz muszę wyguglować.

Tak się nawtykałam marchewek z hummusem,że zaraz mi uszami wyjdą...

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-04, 19:33   #158
weIka
Rozeznanie

Cytat:
Haha, no coś w tym jest:P

U nas tez był wczoraj hummus z marchewkami
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:43   #159
karolinka86
Zakorzenienie

Padam po dzisiejszym dniu
A tu jeszcze około 3 miesiące ciąży zostały... CZasami się boję jak ja dam radę... Już teraz niektóre rzeczy ciężko mi robić a co to dalej będzie...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:47   #160
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość

Tak się nieśmiało przyznam, że przez chwilę się zastanawiałam, czy od Ciebie nie kupić sukni ślubnej :P Nie pisałam wcześniej, ale miałyśmy tego samgo fotografa ślubnego i w ogóle zachwycałam się Waszymi zdjęciami. Jak później trafiłam na olx na ogłoszenie to od razu poznałam, że to Twoja suknia
Miło takie rzeczy słyszeć! Btw. jaki człowiek pozostaje anonimowy w sieci

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Cycki wyrabiają się od karmienia i chyba z płaskimi sutkami też da się rozkręcić karmienie.

Edytowane przez neesanek
Czas edycji: 2018-03-04 o 19:49
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:51   #161
karolinka86
Zakorzenienie

Na pewno się da!
Przy kp bardzo ważne są też chęci i nastawienie

Stary 2018-03-04, 19:52   #162
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Miło takie rzeczy słyszeć! Btw. jaki człowiek pozostaje anonimowy w sieci

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cycki wyrabiają się od karmienia i chyba z płaskimi sutkami też da się rozkręcić karmienie.
No właśnie czytałam że kwestia żeby dobrze podejść do sprawy. Kuzynka sama przyznała że młoda była i nie ogarnęła tematu, a moje aż tak płaskie nie są więc jakoś chyba będzie 😀

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 19:52   #163
pajeczyna
Zadomowienie

Nam w szkole rodzenia mowiono, ze kazdymi cyckami da sie nakarmic. Do plaskich brodawek sa specjalne "pompki" wyciągające jesli wiesz, ze takie masz to najlepiej jeszcze przed porodem wybierz sie do doradcy i wybierzcie ewentualne potrzebne akcesoria. Jeszcze z ciekawostek to podobno z doswiadczenia nasza polozna mowila, ze najczesciej jakos tak to sie sklada, ze dziecko ma dopasowany ksztalt buzki do piersi mamy nie ma sie czego bac, bedziemy karmic

A ja sie rozchorowalam, kaszle i zdycham juz zapowiedzialam w pracy, ze jutro moze mnie nie być. Chyba zostane sie wygrzac w domu jeszcze jeden dzien.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 19:57   #164
Natus276
Zakorzenienie

Właśnie czytałam dziś artykuł, że dziecko po urodzeniu nie wie jakie brodawki mają być i do każdych może się przyzwyczaić grunt to mu smoczka nie cisnąć żeby nie zobaczył że może być łatwiej

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 19:59   #165
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czytałam że kwestia żeby dobrze podejść do sprawy. Kuzynka sama przyznała że młoda była i nie ogarnęła tematu, a moje aż tak płaskie nie są więc jakoś chyba będzie 😀

Powodzenia! Najgorsze, gdy ktoś takiej młodej, niedoświadczonej mamie wmówi, że nic z tego, że dziecka nie wykarmi itp

Nawet i w służbie zdrowia zdarzają sie niestety osoby, które zamiast wspomóc mlodą matkę, zaproponować spotkanie z doradca laktacyjnym to od razu zalecają dokarmianie mlekiem modyfikowanym Bez zbadania dokładnej przyczyny w czym tkwi problem z karmieniem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-04, 20:01   #166
neesanek
Rozeznanie

Moja położna mówiła, że jak się bardzo chce karmić i jest się pozytywnie do tego nastawionym to prawie zawsze wychodzi. Jak się nie jest do końca przekonanym do kp lub np chce się kp ale za bardzo na tym nie zależy kobiecie to często nie wychodzi.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 20:07   #167
karolinka86
Zakorzenienie

Na pewno jest w tym dużo prawdy

Ok dziewczyny, na dzis Wam mówie dobranoc, oczy mi sie zamykaja a utro rano po 6 pobudka

Stary 2018-03-04, 20:10   #168
Agnessssa
Rozeznanie

Potrzebuje porady... Czy za 180zl warto? Dziewczyna sprzedaje po jednym dziecku w stanie idealnym... Myslalam bardziej o dostawcę bo wtedy dzieci może spać i 1,5 roku a w koszu Mojżesza 7-8 miesicy.
Stary 2018-03-04, 20:15   #169
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Też się boję cesarki, to poważna operacja. Ostatnio leżałam w pokoju po cesarkach, bo po sn nie było miejsca i przeraziła mnie pionizacja :O

Znam tę firmę i lubię
Może spróbuj masła do ciała z Nacomi? W składzie jest m.in. masło shea.
Kojarzę firmę Nacomi, dzięki za polecenie ! Wypróbuję

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Kusicie tymi zdjęciami brzuszków itd., może w końcu dołączę do grupy facebookowej, załapię się jeszcze? Dobrze pamiętam, że należy się z tym zwrócić do Agnessy?

Jeeej, ale piękne historie miłosne My po ponad 3 latach związku zdecydowaliśmy się na ślub... A raczej wzięliśmy ślub, bo już po kilku miesiącach razem wiedzieliśmy, że chcemy się pobrać Wstrzymywało nas kilka spraw, ale w końcu się udało. W sumie było dość spontanicznie - pewnego dnia uznaliśmy, że to już pora i zarezerwowaliśmy termin na za pół roku (nie chcieliśmy dużego wesela więc nie było problemu z salą) i poinformowaliśmy rodzinę. Nikt się nie spodziewał, każdy pytał czy przypadkiem nie wpadliśmy Na parę miesięcy przed ślubem TŻ mi się oświadczył cobym choć przez chwilę oficjalnie pobyła jego narzeczoną Na pierwszą rocznicę ślubu dostaliśmy wspaniały prezent - Ola już mieszkała pod moim sercem

Dziękuję Nie, instytucja która bierze mnie na staż nie gwarantuje mi zatrudnienia po. Od razu mi to powiedziano a mnie to właściwie nie przeszkadza. Urząd pracy nie miał z tym problemu Pójdę sobie spokojnie na macierzyński a potem poszukam czegoś bliższego moim upodobaniom, może nawinie się kolejny staż. Jestem z wykształcenia matematykiem i technikiem rachunkowości, a aktualny staż to taka bardziej bym powiedziała administracja
Jeśli chodzi o grupę na FB to do Agnessy
Wasza historia też jest piękna ! I taki w pewnym sensie spontaniczny ślub... Też taki chcieliśmy.. tzn aby zorganizować wszystko jakieś pół roku po podjęciu decyzji i ślubie, ale u nas to nie wypaliła.. za duża presja ze strony rodziny, że potrzeba więcej czasu na przygotowania itp.. No i wspaniały prezent na I rocznicę !
Fajnie, że tak się udało z tym stażem, no i że masz motywacje.. Skoro masz możliwość iść na L4 w razie jakbyś potrzebowała to nie masz się czym martwić, wszystko na spokojnie i będzie ok ! Bedziesz tyle, ile dasz radę Powodzenia !

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Mnie opętała mania sprzedawania. Mamy kilka starych rzeczy które nadają się do użytku i już miejsce robię przed remontem 😀

Cytat:
To moje pierwsze doświadczenia z olx. Dziś i jutro umówieni kupujący. Zobaczymy. Raczej czas mam, wystarczy że kilku zdecydowanych się trafi... Wystawiłam kilka rzeczy bo leżą, a nawet jak chwilę dłużej to zajmie to mi to nie przeszkadza.
Jeżeli chodzi o komis to można spróbować, ale wydaje mi się że tam bardzo mocno zanizaja ceny.

Cytat:

Dziś sprzedałam dwie komody przy pomocy olx. Weszli do przedpokoju, zapłacili i poszli. Tak więc całkiem spoko. Ma jeszcze być pan po telewizor i mam nadzieję że rzeczywiście będzie bo już fajnie by było się tego pozbyć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Ja mam raczej pozytywne doświadczenia z OLX. Suknię ślubną sprzedałam od razu bez problemu, później ozdobę ślubną do włosów. Ostatnio wystawiłam kilka rzeczy - serwetnik, zegar stojący i kwietnik. Udało mi się sprzedać serwetnik. Generalnie będę miała niedługo troche rzeczy do sprzedania, między innymi właśnie meble, widzę że Tobie się udało więc dałas mi nadzieję! Wystawiałaś wszystko na OLX czy jeszcze gdzieś?
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-04, 20:17   #170
Agnessssa
Rozeznanie

Link https://lm.facebook.com/l.php?u=http...0En-5t-SXw&s=1
Stary 2018-03-04, 20:27   #171
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ładny 😀 I za taką cenę to chyba warto

Ej a z tym rozejsciem się mięśni to w sensie że taka gorka się robi przy napięciu? Co z tym potem?

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 20:39   #172
Tygrysek_861
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Uroczy ten kosz Mojżesza, szczególnie jak dla mnie w te myszki🤗Ja jednak planuję zakup łóżeczka w którym można zdjąć jedną stronę aby dostawić do łóżka lub jak dziecko będzie większe żeby mogło z niego swobodnie wychodzić no i ten leżaczek-bujaczek. Cena też bardzo dobra jeśli jest w idealnym stanie.Czy będziesz miała taką możliwość żeby wózek był w mieszkaniu? Jeśli tak to odpuściłabym sobie zakup kosza i wybrała dostawę, ale to tylko moje zdanie.
Tygrysek_861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 20:40   #173
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Moja położna mówiła, że jak się bardzo chce karmić i jest się pozytywnie do tego nastawionym to prawie zawsze wychodzi. Jak się nie jest do końca przekonanym do kp lub np chce się kp ale za bardzo na tym nie zależy kobiecie to często nie wychodzi.
Troche racji jest aczkolwiek mowie Wam ze ta presja rodziny i znajomych jest straszna, babcie mysla ze kazde zakwilenie dziecka to "jest glodny" "jak ciumka 20 minut to sie nienajadl tylko sobie smoczek robi" itd. Trzeba miec mocna psychike nie tylko nastawienie i checi. Ja mialam checi a wyszlo .. hm średnio ale jak nawet widzialam tempo laktatora to szlo oszalec proby pozniej rozkrecania laktacji byky frustrujace.

Stary 2018-03-04, 20:43   #174
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładny I za taką cenę to chyba warto

Ej a z tym rozejsciem się mięśni to w sensie że taka gorka się robi przy napięciu? Co z tym potem?

Rosalyn pisała ze to się zdarza i na tym etapie ciąży to rozejscie jest na ok 3-4 palce. trzeba unikać właśnie napinania,przede wszystkim nie wstawać używając mięśni brzucha później po porodzie powinny się zejść aczkolwiek trzeba pracować nad tym i na pewno nie robic typowych brzuszków.

Stary 2018-03-04, 20:59   #175
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Kojarzę firmę Nacomi, dzięki za polecenie ! Wypróbuję

Jeśli chodzi o grupę na FB to do Agnessy
Wasza historia też jest piękna ! I taki w pewnym sensie spontaniczny ślub... Też taki chcieliśmy.. tzn aby zorganizować wszystko jakieś pół roku po podjęciu decyzji i ślubie, ale u nas to nie wypaliła.. za duża presja ze strony rodziny, że potrzeba więcej czasu na przygotowania itp.. No i wspaniały prezent na I rocznicę !
Fajnie, że tak się udało z tym stażem, no i że masz motywacje.. Skoro masz możliwość iść na L4 w razie jakbyś potrzebowała to nie masz się czym martwić, wszystko na spokojnie i będzie ok ! Bedziesz tyle, ile dasz radę Powodzenia !

Ja mam raczej pozytywne doświadczenia z OLX. Suknię ślubną sprzedałam od razu bez problemu, później ozdobę ślubną do włosów. Ostatnio wystawiłam kilka rzeczy - serwetnik, zegar stojący i kwietnik. Udało mi się sprzedać serwetnik. Generalnie będę miała niedługo troche rzeczy do sprzedania, między innymi właśnie meble, widzę że Tobie się udało więc dałas mi nadzieję! Wystawiałaś wszystko na OLX czy jeszcze gdzieś?
Tylko olx. Wyobraź sobie że wczoraj wystawiłam a dziś już sprzedałam dwie komody i stary telewizor. Zadowolona jestem. Kilka stówek do przodu. Jutro przyjedzie pani po lampy, ale to bardziej zmiana stylu bo będziemy musieli jakieś w zamian kupić.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 21:02   #176
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Rosalyn pisała ze to się zdarza i na tym etapie ciąży to rozejscie jest na ok 3-4 palce. trzeba unikać właśnie napinania,przede wszystkim nie wstawać używając mięśni brzucha później po porodzie powinny się zejść aczkolwiek trzeba pracować nad tym i na pewno nie robic typowych brzuszków.

Coraz częściej wychodzę z założenia że Ciąża sieje spustoszenie w organizmie i chyba lepiej jakby ten bocian dzieci przynosił 😂

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 21:09   #177
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Coraz częściej wychodzę z założenia że Ciąża sieje spustoszenie w organizmie i chyba lepiej jakby ten bocian dzieci przynosił

Tez bym się nie obraziła jakby faktycznie tak było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-04, 21:23   #178
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Agnesssa, fajny kosz i dobra cena. Tylko weź na poprawkę że na aż tak długo może nie wystarczyć - ja kupiłam kosz od babki której syn urodził się duży i wyrósł z kosza jak miał 3 miesiące. Przeważnie ludziom starczaja na 4-6 miesięcy. No ale ja nie miałam za bardzo wyjścia bo nic innego mi się nie zmieści w sypialni ale nawet położna w SR zachwalala ostatnio że kosz Mojżesza to akurat fajny gadżet.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 21:40   #179
baniutka
Rozeznanie

Witam w nowym wątku. Mam zaległości przez weekend. W odniesieniu do poprzedniego wątku ktoś pytał o wiek. Rocznikowo mam 32 a myślę że urodze po skończeniu 32 lat. I co do rad że szkoły rodzenia to mam wrażenie że ja rodzilam w innym świecie. Smoczek obowiązkowo. Sutki by mi odpadły jak bym miała na każde skinienie podawać cyca. żeby wyjść do ubikacji w wszpitalu to smoczek musiał być. O jakimś doradcy laktacyjnym to można pomarzyć. Owszem. Pomogli przystawic i tyle. Jak dziecko ciągle plakalo to położne karmily butelką. No i nie wyobrażam sobie jak mój mąż albo teściowa karmią z kubka. To ja specjalnie podawalam mleko odciagniete w butelce co dwa 3 dni żeby dziecko umiało jeść z butelki jak będzie taka potrzeba. Teraz ma 15mc i lubi w nocy czasem jeść z butli, a gdyby nie umiał to nie wiem. to tylko moje zdanie. Matki 2 dzieci

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 22:14   #180
misiol
Zadomowienie

Cytat:
:
Co do olx to ja zawsze miałam szczęście i co wystawiłam to tego samego dnia sprzedałam. Suknie ślubną, komode, szafe i inne. A teraz wystawiłam stół i krzesła z salonu i już ponad miesiąc wiszą. Chyba muszę jeszcze obniżyć cenę bo zależy mi na sprzedaży żeby trochę miejsca zrobić w mieszkaniu.
Ja muszę sprzedać konia na biegunach i akurat będzie miejsce na łóżeczko

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Troche racji jest aczkolwiek mowie Wam ze ta presja rodziny i znajomych jest straszna, babcie mysla ze kazde zakwilenie dziecka to "jest glodny" "jak ciumka 20 minut to sie nienajadl tylko sobie smoczek robi" itd. Trzeba miec mocna psychike nie tylko nastawienie i checi. Ja mialam checi a wyszlo .. hm średnio ale jak nawet widzialam tempo laktatora to szlo oszalec proby pozniej rozkrecania laktacji byky frustrujace.
Tak, rodzina, znajomi, czasem nawet Tż. Trzeba być na to przygotowaną. Ale damy radę

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Ja zamiast wyprawki to kupiłam dziś córce 2 pary butów, ostatnio akcesoria do włosów...
Dopadły mnie wieczorem wyrzuty sumienia i zaczęłam zamówienie na gemini i na allegro na różne akcesoria kosmetyczne i pieluszkowe.
Wylicytowałam też kilka sukienek na wiosnę/lato za nieduże pieniądze. Obym trafiła z rozmiarem. Coś trzeba nosić. Zaraz będzie wiosna przecież! mrozy idą precz
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości