|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Tak mówi mi
Ja mieszkam koło Oxfordu...Mam nadzieje ze kłótnie miną i ze to chwilowe no i ze to nic poważnego bo teraz to sie należy cieszyć !!! Trzymam kciuki i może odwiedzisz watek emigrantki tam jest watek o Anglii bardzo jest tam sympatycznie...
|
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kłótnie już troszke ucichły...ciekawe na jak długo odwiedze wątek emigrantki, chyba już tam kiedyś byłam Dzięki za dobre słowo
|
|
|
|
|
#183 |
|
BAN stały
|
witam dziewczyny
Jestem w 8 tyg.ciąży i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac wiem to dar od Boga i wogole ale....co ze slubem we wrzesniu jak sie bede czola na nim czy z tego stresu przedslubnego nic mu sie nie stanie i czy sukienka nie bedzie za woaka......Masa pytan bez odpowiedzi........No a wrazajac od slubu to dzis sie dowiedzialm ze moja swiadkowa czyli siostra nie wiadomo czy bedzie mogla byc na slubie bo jest w 5 miesiacu ciazy i sa jakies problemy z dzidzia i chyba bedize musiala lezec polackiem w domku.........dzisejszy dzien uznaje za nie udany...... chodz w ciazy jestem nie moge uwierzyc... Pozdrawiam
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana to świetna wiadomość - nie martw sie na zapas napewno wszystko bedzie dobrze. Slub to stres w pewnym stopniu , ale myśle ze razem z przyszłym mężem dasz rade podołać wszystkiemu. Napewno suknia bedzie pięknie leżała
Z siosta przykra sprawa ze sa jakies kompliacje bo napewno bedzie sie denerwowac wiadomo dzieciatko najwazniejsze.Pozdrawiam i Gratuluje !!!!
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że z siostrą i jej maleństwem bedzie wszystko ok, lepiej żeby leżała w łóżeczku a napewno będzie myślami z Toba, z Wami!!!
|
|
|
|
|
#186 |
|
BAN stały
|
hej wiem Ewurka ale boje sie co to bedzie dalej rodzina sie cieszy ja tez
Slub niedlugo i juz zaczynam sie nederwowac a do tego nic nie moge zalatwic bo ciagle chce mi sie spac!!!!!!! Jednak to ciaza
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Wspaniała wiadomośc
weź poprawkę na brzuszek i już. Będziesz slicznie wyglądała w takiej w stylu empire.
|
|
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem dopiero na wstępnym etapie planowania ślubu na 2009, planuje małe przyjęcie weselne, byłam w 3 lokalach i najbardziej podoba mi się w Hotelu Ester na Kazimierzu, miła obsługa, ładne wnętrza, jednak nie znalazłam żadnych opinie na temat serwowanych tam dań, a jest to dla mnie istotne, jeżeli jakaś wizażanka mogłaby się podzielić informacjami lub wrażeniami z tej restauracji będę wdzięczna .
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na temat tego hotelu nic nie wiem .....
Dziś 25 lipiec a wiec dzis wybija równy rok do mojego ślubu A za kilka dni coś sie ruszy , bo nadal stoje w miejscu. Hmmm co tak tu cicho ???? ---krakowianki powinny dać tu czasu |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa_iw albo inna Wizazanka, ktora miala slub w Tyncu mam pytanko
ile wczesniej trzeba isc rezerwowac termin zeby ualo sie zarezerwowac w okolicach konca sierpnia czyli w okresie wzmozonej ilosc slubow? maja jakies ograniczenia w rezerwacjach do przodu? powiedzmy, ze chcialabym zarezerwowac na 21 sierpnia 2010. jak radzicie - kiedy sie tam udac w tej sprawie? (szczegolnie, ze marzy mi sie slub o okreslonej godzinie tj. 17)heh jestem na etapie wyboru lokali tj. refleksji na ten temat, bo jeszcze zadnych konkretnych krokow nie robie w tym kierunku ![]() w gre wchodzi: Witkowa Chata, Hotel Junior, Hotel Tyniecki i Karczma Rzym. chyba nawet w takiej kolejnosci ukladaja sie moje preferencje ciekawe jakie ceny planuja na 2010...
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Lain my mieliśmy ślub w październiku (nie jest to jak sama wiesz bardzo chodliwy miesiąc jeżeli chodzi o śluby), dzwoniłam do Tyńca we wrześniu rok wcześniej i już najlepsza godzina była zajęta. nie wiem czy mają jakieś ograniczenia w rezerwacjach do przodu, ale zadzwoń i zapytaj bo potem z terminami może być naprawdę kłopot.
skoro w niechodliwym miesiącu załatwiałam trochę ponad rok wcześniej to w lipcu czy sierpniu to może być i 2 lata
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do grona krakowskich (a dokładniej podkrakowskich) Panien Młodych
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Drogie forumowiczki! Ja także dołączam do grona krakowskich panien młodych
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy Was serdecznie jest nas tu coraz więcej!!! super!!!
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Aja tak dokładnie to sprzed Czernichowa, za Liszkami i Kryspinowem
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie! Słyszałyście coś na temat DJ Grzegorza Cichego i Restauracji Galicyjskiej? Jak coś wiecie to piszcie
|
|
|
|
#198 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja juz podpisałam umowe z moim hotelem Artur zapłaciłam zaliczke fotografowi ![]() i załatwiłam dj jestem teraz spokojna . Moge teraz balować i spokojnie wracac do Uk .Olcer nie wiem kiedy masz ślub ale ja ci polecam Bartka Pokładnika byłam na weselu na ktorym grał , miałam z nim spotkanie i moge go polecić. Jest poprostu super !!!!!! |
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Ja planuje wesele na maj 2009, ale jeszcze nie mam z nikim żadnej umowy podpisanej (na razie toczą się rozmowy
) Mam pewne wątpliwości, co do restauracji, którą sobie wybraliśmy, no ale może za bardzo wydziwiam...Sysunia dzięki wielkie za namiary na DJ, na pewno się z nim skontaktujemy. A powiedz mi, co zadecydowało o tym, że wybrałaś Hotel Artur, bo ja z narzeczonym też nad nim myśleliśmy, ale jego zewnętrzny wygląd jakoś nas nie przekonuje. Jak byliśmy na targach ślubnych to rozmawialiśmy z menagerem tego hotelu i był bardzo miły i kompetenty i wszystko nam sie podobało, ale jak pojechaliśmy na miejsce żeby go obejrzeć to czar prysł, ale w sumie do środka nie wchodziliśmy i to może był błąd? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie ma już wolnych terminów chyba na 2009, wiem ze hotel kontrast jest niezły, zobaczcie. Hotel Tyniecki.Co do dj znam jednego SUPER nazywa się Paweł Sekuła i jest rewelacyjny. Ja go chciałam, ale mój TŻ się uparł na orkiestre i zdecydowaliśmy się. |
|
|
|
|
#201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I jakimś fuksem trafiłam na Hotel Artur ja jestem w UK wiec poczatkowo oglądałam zdjęcia przez neta - a rodzice sprawdzali - teraz byłam osobiscie i jestem zachwycona. Powiem ci ze bardzo podoba mi sie sala - jest piekna - warto tam wejsc i zobaczyć ja na zywo !!!!! Jest dużo przestrzeni więc goście bedą swobodnie posadzeni ( ja bede miec 120 osob) , sporo miejsca do tanczenia , piękne dekoracje , czysto , śliczne krzesła , miła obsługa, cena przystępna bo wszystko sie w niej znajduje poza alkocholem. Pozatym Pan Konrad bardzo miły i konkretny widać ze stawiają na profesjonalizm. Sietnie sie z nim negocjuje , zero problemów . Ja podpisałam z nim umowe w tamtym tyg - naprawde jestem zachwycona. Jest juz klimatyzacja , a obecnie robią nowe schody . |
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny co prawda nie jestem z Krakowa, ale tam bede kupowala suknie slubna
Moglybyscie doradzic gdzie sa najfajniejsze salony (wybor, obsluga itd) Z gory dziekuje za udzielenie informacji
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulica długa obfituje w salony...i to ogrom jest tych salonów, co drugi sklep to salon, co drugi pasaż to salon i potrafią być miłe
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie nawet wiem gdzie ta ulica
|
|
|
|
#205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na Gertrudy salon - ( znajduje sie on zaraz na przystanku przy wawelu) Jest tam bardzo miła Pani a suknie są bajeczne !!!!! Ładne suknie też mają na długiej 24 tylko w tym sklepie po lewej stronie jak idziesz od rynku ( bo sa dwa sklepy) -- jedyny minus to Pani która lekko olewa . A tak to nic mi sie wiecej po salonach nie podobało - ja jestem bardzo wybredna Szukam sukni naprawde orginalnej . Acha o tej porze z tego co sie dowiedziałam sa juz ostatki w wyborze , Nowa kolekcja wejdzie w listopadzie . Pani na Gertrudy poinformowała mnie ze jesli mam slub na przyszly rok to wybór sukni nalezy rozpoczać pod koniec grudnia - poczatek roku ( bedzie wtedy duzy wybór sukni no i sporo czasu na szycie i poprawki) |
|
|
|
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fakt mają piękne sukienki, nawet o nich zapomniałam...i jeszcze na Limanowskiego jest salon, mały, ale sukienki BOSKIE!!!!
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Heh dzieki wielkie dziewczyny
W styczniu wybiore sie na pewno juz nie moge sie doczekac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
BAN stały
|
hej dziewczynki jak tam z przygotowaniami ja juzn powoli nie daje sobie rady ze slubem i ciaza
dramat
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego? co się dzieje?????
|
|
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
A mam juz wszytkiego dosc same problemy ze slubem tu problem z przewozem gosci a tu zaduzo gosci a tu sukienka zamala a tu fryzura wybrana ale nie do konca.....i tak dalej... A z ciaza przez nia spac mi sie cche wymiotuje ciagle i bez przerwy wszystko mnie drazni nawet moj ukochany narzeczony i pies....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Ja mieszkam koło Oxfordu...
no i ze to nic poważnego bo teraz to sie należy cieszyć !!! Trzymam kciuki i może odwiedzisz watek emigrantki tam jest watek o Anglii bardzo jest tam sympatycznie...

odwiedze wątek emigrantki, chyba już tam kiedyś byłam
przykra sprawa ze sa jakies kompliacje bo napewno bedzie sie denerwowac wiadomo dzieciatko najwazniejsze.

.

Moglybyscie doradzic gdzie sa najfajniejsze salony (wybor, obsluga itd) Z gory dziekuje za udzielenie informacji