Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 19:30   #181
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Tak mówi mi Ja mieszkam koło Oxfordu...

Mam nadzieje ze kłótnie miną i ze to chwilowe no i ze to nic poważnego bo teraz to sie należy cieszyć !!! Trzymam kciuki i może odwiedzisz watek emigrantki tam jest watek o Anglii bardzo jest tam sympatycznie...
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:23   #182
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Tak mówi mi Ja mieszkam koło Oxfordu...

Mam nadzieje ze kłótnie miną i ze to chwilowe no i ze to nic poważnego bo teraz to sie należy cieszyć !!! Trzymam kciuki i może odwiedzisz watek emigrantki tam jest watek o Anglii bardzo jest tam sympatycznie...
oj tak teraz po dwóch latach, Anglia wydaje mi się mała kłótnie już troszke ucichły...ciekawe na jak długo odwiedze wątek emigrantki, chyba już tam kiedyś byłam
Dzięki za dobre słowo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:19   #183
Jaga1111
BAN stały

witam dziewczyny Jestem w 8 tyg.ciąży i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac wiem to dar od Boga i wogole ale....co ze slubem we wrzesniu jak sie bede czola na nim czy z tego stresu przedslubnego nic mu sie nie stanie i czy sukienka nie bedzie za woaka......Masa pytan bez odpowiedzi........No a wrazajac od slubu to dzis sie dowiedzialm ze moja swiadkowa czyli siostra nie wiadomo czy bedzie mogla byc na slubie bo jest w 5 miesiacu ciazy i sa jakies problemy z dzidzia i chyba bedize musiala lezec polackiem w domku.........dzisejszy dzien uznaje za nie udany...... chodz w ciazy jestem nie moge uwierzyc... Pozdrawiam
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 23:40   #184
Sysunia_d
Zakorzenienie

Kochana to świetna wiadomość - nie martw sie na zapas napewno wszystko bedzie dobrze. Slub to stres w pewnym stopniu , ale myśle ze razem z przyszłym mężem dasz rade podołać wszystkiemu. Napewno suknia bedzie pięknie leżała
Z siosta przykra sprawa ze sa jakies kompliacje bo napewno bedzie sie denerwowac wiadomo dzieciatko najwazniejsze.

Pozdrawiam i Gratuluje !!!!
Stary 2008-07-12, 17:21   #185
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny Jestem w 8 tyg.ciąży i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac wiem to dar od Boga i wogole ale....co ze slubem we wrzesniu jak sie bede czola na nim czy z tego stresu przedslubnego nic mu sie nie stanie i czy sukienka nie bedzie za woaka......Masa pytan bez odpowiedzi........No a wrazajac od slubu to dzis sie dowiedzialm ze moja swiadkowa czyli siostra nie wiadomo czy bedzie mogla byc na slubie bo jest w 5 miesiacu ciazy i sa jakies problemy z dzidzia i chyba bedize musiala lezec polackiem w domku.........dzisejszy dzien uznaje za nie udany...... chodz w ciazy jestem nie moge uwierzyc... Pozdrawiam
Jaga to świetna wiadomość...dzidziuś wniesie wiele radości w wasze życie zobaczysz!!! a poza tym dziecko Twojej siostry bedzie miało się z kim bawić Mam nadzieje, że z siostrą i jej maleństwem bedzie wszystko ok, lepiej żeby leżała w łóżeczku a napewno będzie myślami z Toba, z Wami!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-07-14, 09:30   #186
Jaga1111
BAN stały

hej wiem Ewurka ale boje sie co to bedzie dalej rodzina sie cieszy ja tez Slub niedlugo i juz zaczynam sie nederwowac a do tego nic nie moge zalatwic bo ciagle chce mi sie spac!!!!!!! Jednak to ciaza
Stary 2008-07-23, 07:23   #187
katka84
Raczkowanie

Wspaniała wiadomośc weź poprawkę na brzuszek i już. Będziesz slicznie wyglądała w takiej w stylu empire.
katka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 20:53   #188
AngelikaS
Przyczajenie

Witam,
Jestem dopiero na wstępnym etapie planowania ślubu na 2009, planuje małe przyjęcie weselne, byłam w 3 lokalach i najbardziej podoba mi się w Hotelu Ester na Kazimierzu, miła obsługa, ładne wnętrza, jednak nie znalazłam żadnych opinie na temat serwowanych tam dań, a jest to dla mnie istotne, jeżeli jakaś wizażanka mogłaby się podzielić informacjami lub wrażeniami z tej restauracji będę wdzięczna.
AngelikaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 20:09   #189
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ja na temat tego hotelu nic nie wiem .....

Dziś 25 lipiec a wiec dzis wybija równy rok do mojego ślubu A za kilka dni coś sie ruszy , bo nadal stoje w miejscu.

Hmmm co tak tu cicho ???? ---krakowianki powinny dać tu czasu
Stary 2008-07-27, 14:05   #190
lain
Zakorzenienie

Iwa_iw albo inna Wizazanka, ktora miala slub w Tyncu mam pytanko ile wczesniej trzeba isc rezerwowac termin zeby ualo sie zarezerwowac w okolicach konca sierpnia czyli w okresie wzmozonej ilosc slubow? maja jakies ograniczenia w rezerwacjach do przodu? powiedzmy, ze chcialabym zarezerwowac na 21 sierpnia 2010. jak radzicie - kiedy sie tam udac w tej sprawie? (szczegolnie, ze marzy mi sie slub o okreslonej godzinie tj. 17)

heh jestem na etapie wyboru lokali tj. refleksji na ten temat, bo jeszcze zadnych konkretnych krokow nie robie w tym kierunku
w gre wchodzi: Witkowa Chata, Hotel Junior, Hotel Tyniecki i Karczma Rzym. chyba nawet w takiej kolejnosci ukladaja sie moje preferencje ciekawe jakie ceny planuja na 2010...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 09:34   #191
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Lain my mieliśmy ślub w październiku (nie jest to jak sama wiesz bardzo chodliwy miesiąc jeżeli chodzi o śluby), dzwoniłam do Tyńca we wrześniu rok wcześniej i już najlepsza godzina była zajęta. nie wiem czy mają jakieś ograniczenia w rezerwacjach do przodu, ale zadzwoń i zapytaj bo potem z terminami może być naprawdę kłopot.
skoro w niechodliwym miesiącu załatwiałam trochę ponad rok wcześniej to w lipcu czy sierpniu to może być i 2 lata

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 18:13   #192
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Dołączam do grona krakowskich (a dokładniej podkrakowskich) Panien Młodych
Stary 2008-08-05, 23:02   #193
Olcer
Przyczajenie

Witam Was Drogie forumowiczki! Ja także dołączam do grona krakowskich panien młodych
Olcer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:04   #194
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dołączam do grona krakowskich (a dokładniej podkrakowskich) Panien Młodych
a dokładnie skąd jesteś??? Witamy Was serdecznie jest nas tu coraz więcej!!! super!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-07, 10:22   #195
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Aja tak dokładnie to sprzed Czernichowa, za Liszkami i Kryspinowem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 16:13   #196
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Aja tak dokładnie to sprzed Czernichowa, za Liszkami i Kryspinowem
Oj kojarze Liszki, mam tam kilku znajomych, a Kryspinów to przecież jedna z możliwych ucieczek nad wode

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-09, 20:42   #197
Olcer
Przyczajenie

Dziewczyny pomóżcie! Słyszałyście coś na temat DJ Grzegorza Cichego i Restauracji Galicyjskiej? Jak coś wiecie to piszcie
Stary 2008-08-10, 12:47   #198
Sysunia43
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Olcer Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie! Słyszałyście coś na temat DJ Grzegorza Cichego i Restauracji Galicyjskiej? Jak coś wiecie to piszcie
O tym dj możesz poczytać na forum małopolskim z tego co kojarze to dziewczyny sa zadowolone z niego.

Ja juz podpisałam umowe z moim hotelem Artur
zapłaciłam zaliczke fotografowi
i załatwiłam dj jestem teraz spokojna . Moge teraz balować i spokojnie wracac do Uk .

Olcer nie wiem kiedy masz ślub ale ja ci polecam Bartka Pokładnika byłam na weselu na ktorym grał , miałam z nim spotkanie i moge go polecić. Jest poprostu super !!!!!!
Sysunia43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 20:51   #199
Olcer
Przyczajenie

Ja planuje wesele na maj 2009, ale jeszcze nie mam z nikim żadnej umowy podpisanej (na razie toczą się rozmowy ) Mam pewne wątpliwości, co do restauracji, którą sobie wybraliśmy, no ale może za bardzo wydziwiam...

Sysunia dzięki wielkie za namiary na DJ, na pewno się z nim skontaktujemy. A powiedz mi, co zadecydowało o tym, że wybrałaś Hotel Artur, bo ja z narzeczonym też nad nim myśleliśmy, ale jego zewnętrzny wygląd jakoś nas nie przekonuje. Jak byliśmy na targach ślubnych to rozmawialiśmy z menagerem tego hotelu i był bardzo miły i kompetenty i wszystko nam sie podobało, ale jak pojechaliśmy na miejsce żeby go obejrzeć to czar prysł, ale w sumie do środka nie wchodziliśmy i to może był błąd?
Stary 2008-08-10, 21:11   #200
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja planuje wesele na maj 2009, ale jeszcze nie mam z nikim żadnej umowy podpisanej (na razie toczą się rozmowy ) Mam pewne wątpliwości, co do restauracji, którą sobie wybraliśmy, no ale może za bardzo wydziwiam...

Sysunia dzięki wielkie za namiary na DJ, na pewno się z nim skontaktujemy. A powiedz mi, co zadecydowało o tym, że wybrałaś Hotel Artur, bo ja z narzeczonym też nad nim myśleliśmy, ale jego zewnętrzny wygląd jakoś nas nie przekonuje. Jak byliśmy na targach ślubnych to rozmawialiśmy z menagerem tego hotelu i był bardzo miły i kompetenty i wszystko nam sie podobało, ale jak pojechaliśmy na miejsce żeby go obejrzeć to czar prysł, ale w sumie do środka nie wchodziliśmy i to może był błąd?
Ja polecam folwark zalesie tylko nie ma już wolnych terminów chyba na 2009, wiem ze hotel kontrast jest niezły, zobaczcie. Hotel Tyniecki.
Co do dj znam jednego SUPER nazywa się Paweł Sekuła i jest rewelacyjny. Ja go chciałam, ale mój TŻ się uparł na orkiestre i zdecydowaliśmy się.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-11, 19:20   #201
Sysunia43
Przyczajenie

Cytat:

Wiesz ja zaczełam szukać sali na poczatku czerwca zaraz po oświadczynach i sie załamałam bo wszystkie sale które miałam upatrzone były juz zajete w tych miesiacach które wybraliśmy a mianowicie czerwiec , lipiec, sierpien , wrzesien ( mowa była o Margaricie , Folwarku Zalesie, Elizie , Lechu itp )

I jakimś fuksem trafiłam na Hotel Artur ja jestem w UK wiec poczatkowo oglądałam zdjęcia przez neta - a rodzice sprawdzali - teraz byłam osobiscie i jestem zachwycona.

Powiem ci ze bardzo podoba mi sie sala - jest piekna - warto tam wejsc i zobaczyć ja na zywo !!!!! Jest dużo przestrzeni więc goście bedą swobodnie posadzeni ( ja bede miec 120 osob) , sporo miejsca do tanczenia , piękne dekoracje , czysto , śliczne krzesła , miła obsługa, cena przystępna bo wszystko sie w niej znajduje poza alkocholem.
Pozatym Pan Konrad bardzo miły i konkretny widać ze stawiają na profesjonalizm. Sietnie sie z nim negocjuje , zero problemów . Ja podpisałam z nim umowe w tamtym tyg - naprawde jestem zachwycona.
Jest juz klimatyzacja , a obecnie robią nowe schody .
Stary 2008-08-12, 09:30   #202
malwina2208198721
Zadomowienie

Hej dziewczyny co prawda nie jestem z Krakowa, ale tam bede kupowala suknie slubna Moglybyscie doradzic gdzie sa najfajniejsze salony (wybor, obsluga itd) Z gory dziekuje za udzielenie informacji
malwina2208198721 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 15:25   #203
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina2208198721 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co prawda nie jestem z Krakowa, ale tam bede kupowala suknie slubna Moglybyscie doradzic gdzie sa najfajniejsze salony (wybor, obsluga itd) Z gory dziekuje za udzielenie informacji
hej ulica długa obfituje w salony...i to ogrom jest tych salonów, co drugi sklep to salon, co drugi pasaż to salon i potrafią być miłe

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-12, 21:17   #204
malwina2208198721
Zadomowienie

Dzieki wielkie nawet wiem gdzie ta ulica
Stary 2008-08-13, 08:47   #205
Sysunia43
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malwina2208198721 Pokaż wiadomość
Czesc Ja właśnie wczoraj obeszłam kilka salonów i proponuje ci podejść

na Gertrudy salon - ( znajduje sie on zaraz na przystanku przy wawelu) Jest tam bardzo miła Pani a suknie są bajeczne !!!!!

Ładne suknie też mają na długiej 24 tylko w tym sklepie po lewej stronie jak idziesz od rynku ( bo sa dwa sklepy) -- jedyny minus to Pani która lekko olewa .

A tak to nic mi sie wiecej po salonach nie podobało - ja jestem bardzo wybredna Szukam sukni naprawde orginalnej .

Acha o tej porze z tego co sie dowiedziałam sa juz ostatki w wyborze , Nowa kolekcja wejdzie w listopadzie . Pani na Gertrudy poinformowała mnie ze jesli mam slub na przyszly rok to wybór sukni nalezy rozpoczać pod koniec grudnia - poczatek roku ( bedzie wtedy duzy wybór sukni no i sporo czasu na szycie i poprawki)
Stary 2008-08-13, 15:36   #206
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia43 Pokaż wiadomość
Czesc Ja właśnie wczoraj obeszłam kilka salonów i proponuje ci podejść

na Gertrudy salon - ( znajduje sie on zaraz na przystanku przy wawelu) Jest tam bardzo miła Pani a suknie są bajeczne !!!!!

Ładne suknie też mają na długiej 24 tylko w tym sklepie po lewej stronie jak idziesz od rynku ( bo sa dwa sklepy) -- jedyny minus to Pani która lekko olewa .

A tak to nic mi sie wiecej po salonach nie podobało - ja jestem bardzo wybredna Szukam sukni naprawde orginalnej .

Acha o tej porze z tego co sie dowiedziałam sa juz ostatki w wyborze , Nowa kolekcja wejdzie w listopadzie . Pani na Gertrudy poinformowała mnie ze jesli mam slub na przyszly rok to wybór sukni nalezy rozpoczać pod koniec grudnia - poczatek roku ( bedzie wtedy duzy wybór sukni no i sporo czasu na szycie i poprawki)
Gertrudy, oj pamiętam ten salon, długi czas pracowałam na Wawelu i często spędzałam czas na przystanku oglądając wystawe fakt mają piękne sukienki, nawet o nich zapomniałam...i jeszcze na Limanowskiego jest salon, mały, ale sukienki BOSKIE!!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-13, 21:20   #207
malwina2208198721
Zadomowienie

Heh dzieki wielkie dziewczyny Fakt ja mam ślub dopiero w przyszlym roku we wrzesniu, ale wiedziec wczesniej nie zaszkodzi W styczniu wybiore sie na pewno juz nie moge sie doczekac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 22:17   #208
Jaga1111
BAN stały

hej dziewczynki jak tam z przygotowaniami ja juzn powoli nie daje sobie rady ze slubem i ciaza dramat
Stary 2008-08-14, 18:29   #209
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki jak tam z przygotowaniami ja juzn powoli nie daje sobie rady ze slubem i ciaza dramat
Dlaczego? co się dzieje?????

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-08-14, 22:29   #210
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dlaczego? co się dzieje?????
A mam juz wszytkiego dosc same problemy ze slubem tu problem z przewozem gosci a tu zaduzo gosci a tu sukienka zamala a tu fryzura wybrana ale nie do konca.....i tak dalej... A z ciaza przez nia spac mi sie cche wymiotuje ciagle i bez przerwy wszystko mnie drazni nawet moj ukochany narzeczony i pies....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości