|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]() Sprawdzić najlepiej u alergologa. Są takie specjalne testy, że nakłada się próbki różnych alergenów i przez jakiś czas one sobie tam siedzą i potem się okazuje co i jak i na co się jest uczulonym. Podobno...bo ja nie byłam u alergologa nigdy. Moje uczulenie na serek było tak ewidentne, że nie musiałam tego sprawdzać (jak zjadłam trochę, to po kilku godzinach miałam diody na całej twarzy, jak przez jakiś czas nie jadłam, to nic a nic ). Jeśli chodzi o uczulenie na pyłki, to ja działam tutaj niekonwencjonalnymi metodami i akurat mi pomaga więc nie wybieram się do alergologa, do które trzeba mieć skierowanie i czeka się chyba z miesiąc
|
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ba! Przecież kobieta nie pierdzi, nie robi siku ani kupki, tylko leży i pachnie ![]() Cytat:
Tylko że do kina to my jeździmy w miarę często (najchętniej do Multikina w Zabrzu). Od razu stwierdzilismy więc, że odpada. |
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak mi niedobrze... Piję sobie calcium bo TŻ twierdzi, że ten mój intymny problem to alergia, mam nadzieję, że pomoże...
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Taa Poemi, cos o tym wiem....
apropo prezentów...Prykanie hmmm , no wstyd czasami , ale i tak TŻ mnie rozbraja... ja np. wychodze z pokoju, on się pyta po co idę, ja mówię że musze pryknąć, a on na to- to pryknij... nie mówiąc że czasami w sytuacji intymnej czuję potrzebę a on ,,no to pryknij..." taaaa wariat (chyba mnie kocha.... )
|
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, ze dopiero wieczorem wychodzimy do kina
ale musze sie rozejrzec wczesniej za jakimis szpilkami na wesele znajomych. I zastanawiam sie miedzy brazowymi a czerwonymi - do kremowej kiecki w brazowe kwiatki. Nie przepadam za brązem .. az tak.
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, może to o to ciśnienie chodzi bo zazwyczaj dobrze znoszę taką duchotę, a teraz masakra ![]() Ja się wstydzę prykać publicznie (znaczy przy kimkolwiek, przy TŻ tym bardziej ). TŻ przy mnie też tego nie robi. I chyba tak pozostanie, nie chcę skończyć jak rodzina Bundych (czy jak to się tam pisze)
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze mialam bardzo bardzo wrazliwe gardlo, a jeszcze moj zawod dodatkowo dawal mi w kosc - dobrze, ze juz skonczylam prace lektora!
|
||
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
A co Ci jest, bo ja jestem na etapie stanu zapalnego tamtych okolic:/
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tura była lepsza, już normalnie było na dworze |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
tak pomaga
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA walcze z zapaleniem dwa miesiące i po alergii na sterovag jedynie mi pomógł kefir, no oprocz lekow. Dostałam też droga maśc z kwasem mlekowym. Ale to drogi biznes i tylko po lekach antybakteryjnych. |
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A potem chciałam sprawdzić czy jeszcze raz się tak zrobi... I się zrobiło . Pękająca skóra... Aż mi się dzieciństwo przypomniało (wiecznie miałam głębokie pęknięcia na dłoniach), na szczęście to teraz jest bardziej lajtowe . To z kefirem wypróbuję. Można się obejść bez wizyty u gina, prawda? ![]() TŻ mi powiedział, że mama jego kolegi (którego bardzo lubię, kiedyś pisałam o tym jak ryczałam gdy TŻ mi powiedział, że tata tego kolegi nie żyje) kiedyś była prostytutką i pracowała przy trasie. Jak bym chciała cofnąć czas i tego nie usłyszeć... |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i dostałam od gina taki krem Pimafucort. Bardzo szybko mi pomógł... tylko nie wiem czy go można dostać bez recepty...
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
Pimafucort to masc sterydowa, tylko na recepte.
Wrocilam z filmu Hancock. Tylko dla wytrwalych ![]() No i nie kupilam butow ani kopertowki :/ |
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, do gina się na razie nie wybiorę (nie stać mnie), ale mam nadzieję, że jakoś da radę bez tego...
|
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
O, to ja!
![]() Dobry wieczor! Poemi, obawiam sie, ze bez wizyty u gina sie nie obejdzie Kefiry i rumianki pomagaja tylko z zewnatrz. Troche lagodza skutki zapalenia, ale nie lecza! Poemi, pozycz kase i gazem do gina, a nie do fryzjera. A' propos, to moze ameryki nie odkrylam, ale mi na wszelkie dolegliwosci pomoglo...nie uzywanie tamponow. Zaden ginex mnie na to nie naprowadzil, a one stanowily glowne zrodlo problemow. Faktycznie puchy tu straszne
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A potem mi opowiada co mu lekarz powiedział
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ja dostałam receptę na to, więc nie wiem ![]() Poemi, zgadzam się z cape, co jak co, ale na zdrowiu się nie powinno oszczędzać. Z jednej strony może przejdzie do poniedziałku, ale z drugiej, może wcale nie przejść, tylko się pogorszyć, a wtedy wyleczenie się będzie jeszcze trudniejsze... Pomyśl nad tym jeszcze... To tylko dobre rady
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zycze Ci, zeby przeszlo, ale jak masz pekniecia, to wydaje mi sie powazniejsza sprawa. Jednak lekarzem nie jestem. |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uroki bycia alergikiem . Trzeba sobie było majtek nie prać w mydle, znając moje zdolności pewnie nie wypłukałam dokładnie ...
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, a co robicie po nocy na wizazu? Ja czekam na TZcika, ktory w pracy, niestety. Chcialam filmik ogladac, ale zatesknilam z Wami
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie pisze tego złośliwie,bo twoja wypowiedz fajnie zabrzmiała.Jak ci nie przejdzie to idz do gina lepiej.Zresztą ja miałam też coś z okolicami intymnymi jak przyjechalam do PL,myślałam że będe musiała iść do gina,ale smarowałam maścią,myłam płynem do higieny intymnej i mi jakoś samo przeszło.Tyle,że u mnie wywołało to,zmiana klimatu/wody etc
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ naprawia jakiegoś kompa, więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko wizaż ![]() A przy okazji szpieguję na n-k, której z Was jeszcze nie widziałam
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak się poświęcił, a ja je bym w pralce zniszczyła...Ja gg-uję z TŻ-em o niedzieli (chrzciny), i grzebię na allegro, a przy okazji lookam na wizaż
|
|
|
|
|
#4559 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Slomiane wdowy z nas ![]() No wlasnie, ciekawe kogo jeszcze nie widzalysmy na NK . Chcialam sie Nocki spytac czy ma konto, ale juz nawiala.EDIT: Poemi, ja piore bielizne w workach do tego przeznaczonych i nic sie nie stanie nawet z najdelikatniejsza koronka. Chyba bym sie na barchany szybciej przerzucila, niz prala gacie w reku. Edytowane przez caperucitaroja Czas edycji: 2008-07-11 o 23:50 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

zawsze sie tak cieszylam, ze mam z tym spokoj. W jaki sposob mozna to sprawdzic, czy sie ma uczulenie i na co?
więc nie wybieram się do alergologa, do które trzeba mieć skierowanie i czeka się chyba z miesiąc 

apropo prezentów...
hmmm , no wstyd czasami
wariat (chyba mnie kocha....