Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-28, 11:08   #2431
Meg York
Przyczajenie

Red face Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam wszystkie forumowiczki! Jestem nowa na tym forum Przeczytałam większość wypowiedzi na temat pierwszych objawów ciąży, ale to nie rozwiało moich wątpliwości. Zaczęło się od tego, że we wtorek byłam u mojej pani ginekolog, która stwierdziła u mnie powiększoną macicę...i zasugerowała, ze może być to wynik ciąży z poprzedniego miesiąca. Dziwne mi sie to wydało, bo w poprzednim miesiącu miałam normalną @, taką jak zwykle, ale podobno to w ciąży się zdarza. Jeszcze w tym samym dniu kupiłam test i wykonałam go w środę rano w dniu spodziewanej kolejnej @. Wyszła 1 kreska, wiec wszystko wskazywało na to, że nie jestem. W czwartek zaczęłam plamić i to trwa do dziś już 3 dzień. Nie jest to jednak normalne krwawienie @ tylko kropelski krwi w śluzie. Temp. spadła mi w piątek z 37.1 na 37.0 a dziś miałam już tylko 36.8. Brzuch mnie nie boli jak na @ i piersi tez nie, co mnie dziwi, bo jesli byłaby to ciąża to piersi powinny byc obolałe a tu nic ...czasami mi niedobrze i kręci mi się w głowie, mam huśtawkę nastrojów i często chodzę to toalety, ale to takze się zdarza przed @. Chyba w poniedziałek pójde zrobić test z krwi, który albo potwierdzi, albo rozwieje moje nadzieje...5 lipca jeade zagranice na 2 tyg wiec troche sie boje, by wszystko było ok....Czy napoczątku ciąży zawsze bolą piersi, czy to kwestia organizmu kobiety?
Meg York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 11:59   #2432
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Meg York Pokaż wiadomość
Witam wszystkie forumowiczki! Jestem nowa na tym forum Przeczytałam większość wypowiedzi na temat pierwszych objawów ciąży, ale to nie rozwiało moich wątpliwości. Zaczęło się od tego, że we wtorek byłam u mojej pani ginekolog, która stwierdziła u mnie powiększoną macicę...i zasugerowała, ze może być to wynik ciąży z poprzedniego miesiąca. Dziwne mi sie to wydało, bo w poprzednim miesiącu miałam normalną @, taką jak zwykle, ale podobno to w ciąży się zdarza. Jeszcze w tym samym dniu kupiłam test i wykonałam go w środę rano w dniu spodziewanej kolejnej @. Wyszła 1 kreska, wiec wszystko wskazywało na to, że nie jestem. W czwartek zaczęłam plamić i to trwa do dziś już 3 dzień. Nie jest to jednak normalne krwawienie @ tylko kropelski krwi w śluzie. Temp. spadła mi w piątek z 37.1 na 37.0 a dziś miałam już tylko 36.8. Brzuch mnie nie boli jak na @ i piersi tez nie, co mnie dziwi, bo jesli byłaby to ciąża to piersi powinny byc obolałe a tu nic ...czasami mi niedobrze i kręci mi się w głowie, mam huśtawkę nastrojów i często chodzę to toalety, ale to takze się zdarza przed @. Chyba w poniedziałek pójde zrobić test z krwi, który albo potwierdzi, albo rozwieje moje nadzieje...5 lipca jeade zagranice na 2 tyg wiec troche sie boje, by wszystko było ok....Czy napoczątku ciąży zawsze bolą piersi, czy to kwestia organizmu kobiety?
Podobno kwestia organizmu kobiety.Najlepiej idź właśnie na test z krwi to rozwieje Twoje wątpliwości.Ja kiedyś jak byłam u gina to stwierdził, że mogę być w ciąży bo mam powiększoną macicę ale okazało się, że po prostu parę dni temu dostałam @

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 12:59   #2433
ewccik
Zadomowienie

zanka napisz jakie miałaś pierwsze objawy i w jakim czasie już je odczuwałaś. pamiętam że miałaś uderzenia gorąca - jak możesz to napisz co jeszcze,
w innych wątkach szukałam ale tam dużo postów i trudno znaleźć Twoje z objawami
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:01   #2434
Meg York
Przyczajenie

No i nadzieje się rozwiały. Zrobiłam test z krwi wyszedł negatywny (1.2 mlU/mL).Wniosek z tego, ze w ciąży nie jestem, a macica powiększona była na @, który z opóźnienie pojawił się w niedzielę. Prolaktynke tez juz mam w normie Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
Meg York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 16:46   #2435
raczek13
Raczkowanie

Dziewczyny przepraszam,ze sie wtracam ale prosze Was o pomoc.Odebralam dzisiaj wynik beta i mam problem z interpretacja.Wynik: 27974 mlU/ml nie wiem jak odczytac ktory to tydzien.Blagam Was o pomoc
raczek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 17:54   #2436
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
zanka napisz jakie miałaś pierwsze objawy i w jakim czasie już je odczuwałaś. pamiętam że miałaś uderzenia gorąca - jak możesz to napisz co jeszcze,
w innych wątkach szukałam ale tam dużo postów i trudno znaleźć Twoje z objawami
wypiszę moje objawy:
- ból piersi dwa dni przed @ co nigdy się nie zdarzało, najpierw bolały z boku, potem sutki stały się wrażliwe, czasem kuło coś w środku;
- zmienne nastroje;
- temperatura średnio 37 stopni;
- przez trzy dni przed @ ból brzucha, delikatny, ale ciągły i ciągnący czasami.
- nie miałam takiego smaka na słodkie jak kiedyś;
- jakiś tydzień przed @ uderzenie gorąca, zrobiło mi się nie dobrze;
- przed @ zawroty głowy;
- bardziej wyczulony węch;
- więcej piję i sikam;
- gazy i wzdęcia ( o matko hehe)
- ciągle jestem glodna ale nie wiem co zjeść;
- byłam zmęczona ale nie mogę spać;
- czułam że wszystko mam w środku takie rozpulchnione.

teraz z objawów mam tylko ból sutków, dziwny apetyt i zmienne nastroje

i znalazłam takie coś:
Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
3: 5 - 50
4: 3 - 426
5: 19 - 7.340
6: 1.080 - 56.500
7-8: 7.650 - 229.000
9-12: 25.700 - 288.000
13-16: 13.300 - 254.000
17-24: 4.060 - 165.400
25-40: 3.640 - 117.000

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 18:39   #2437
ewccik
Zadomowienie

zanka dzięki za dokładne zestawionko objawów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 21:27   #2438
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wypiszę moje objawy:
- ból piersi dwa dni przed @ co nigdy się nie zdarzało, najpierw bolały z boku, potem sutki stały się wrażliwe, czasem kuło coś w środku;
- zmienne nastroje;
- temperatura średnio 37 stopni;
- przez trzy dni przed @ ból brzucha, delikatny, ale ciągły i ciągnący czasami.
- nie miałam takiego smaka na słodkie jak kiedyś;
- jakiś tydzień przed @ uderzenie gorąca, zrobiło mi się nie dobrze;
- przed @ zawroty głowy;
- bardziej wyczulony węch;
- więcej piję i sikam;
- gazy i wzdęcia ( o matko hehe)
- ciągle jestem glodna ale nie wiem co zjeść;
- byłam zmęczona ale nie mogę spać;
- czułam że wszystko mam w środku takie rozpulchnione.

teraz z objawów mam tylko ból sutków, dziwny apetyt i zmienne nastroje

i znalazłam takie coś:
Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
3: 5 - 50
4: 3 - 426
5: 19 - 7.340
6: 1.080 - 56.500
7-8: 7.650 - 229.000
9-12: 25.700 - 288.000
13-16: 13.300 - 254.000
17-24: 4.060 - 165.400
25-40: 3.640 - 117.000

U mnie też z całą pewnością narazie pozostają ból sutków, dziwny apetyt i zmienne nastroje (biedny ten mój mąż )

Maja
Stary 2008-07-02, 20:11   #2439
"N@sty"
Raczkowanie

Czy jeśli zrobiłam sobie trzy testy w tym cyklu z tego ostatni dwa dni temu a jutro mam dostać @ i wszystkie trzy wyszly negatywnie to czy nadal jest jakaś szansa że jestem w ciąży???
Pytam bo chciałam wziąść gorącą kąpiel żeby przyspieszyć troszkę ten @ a nie chcę zrobić jakiejś głupoty jeśli jest jakaś szansa.....

Edytowane przez "N@sty"
Czas edycji: 2008-07-02 o 20:14 Powód: niechcący wysłałam pusty post ;(
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 08:54   #2440
maugoszatka
Wtajemniczenie

ja miewam te wszystkie objawy co zanka205
przed okresem :/ wiec nie zauwaze pewno nawet

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 12:10   #2441
Mahora
Zadomowienie

Opisze swoja historie. Od kwietnia staramy sie o dziecko, czyli nie tak dlugo. Wtedy zrezygnowalam z zastrzykow anty. Niestety, do plodnosci po nich dochodzi sie dosyc dlugo, dluzej niz po tabletkach. Juz w kwietniu moj organizm zwariowal i mialam kilka 'objawow', dla spokoju ducha zrobilam test, byl negatywny i nie liczylam wlasciwie na nic innego. Teraz to 3 m-ce i ja nadal nie mam okresu i znowu mam objawy, tyle, ze wiecej: jest niedobrze non-stop, mam zgage, ktorej nigdy nie mialam, glodna jestem ale nie mam na nic ochoty, piersi mnie bolaly a teraz sa bardzo wrazliwe, takie dziwne ciagniecie w dole brzuche no i temperatura powyzej 37. Test - negatywny. Wzizyta u lekarz - dowiedzialm sie, ze jezeli test byl negatywny to ABSOLUTNIE w ciazy nie moge byc, porposilam o badanie krwi na co pani ' doktor', ze robia je w sytuacji, gdy kobieta chce aborcji a ja mam zamiarmiec dziecko, wiec to niewazne, czy dowiem sie teraz czy za 2 m-ce, a zreszta na pewno w ciazy nie jestem bo test byl negatywny. Taa testy nieomylne sa przeciez. Na razie czekam, zobaczymy. Ogolnie najbardziej podejrzana jest dla mnie ta temp, bo ile inne objawy mozna sobie wmowic, to chyba razcej nie podwyzszona temp. A moze mam po prostu owulacje, nie wiem jestem skolowana.

Cytat:
Napisane przez piwusia5 Pokaż wiadomość
Witam.
Zaczne od tego że od 8 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Niestety nie wychodzi.

Nie wiem co mam o tym myśleć. Nie wiem co mi jest. Mieszkam w Anglii a tutaj muszę trochę poczekać zanim dostane się do ginekologa. Narazie odkładam wizytę. (trochę brak czasu=przeprowadzka) uff
Proszę o jakąś radę. Co myślicie o tym jakie są wasze przypuszczenia. Z góry dziękuje za karzde sugestje.
Do ginekologa to sie dostaniesz jak cos bedzie nie tak, niestety. Tutaj idzie sie do lekarza pierwszego kontaktu a ciaze prowadzi polozna. Chyba, ze ma sie znajomosci. Moze trafisz na bardziej wyrozumialego lekarza i zleci badanie krwi lub USG, czego Ci zycze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 12:20   #2442
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Opisze swoja historie. Od kwietnia staramy sie o dziecko, czyli nie tak dlugo. Wtedy zrezygnowalam z zastrzykow anty. Niestety, do plodnosci po nich dochodzi sie dosyc dlugo, dluzej niz po tabletkach. Juz w kwietniu moj organizm zwariowal i mialam kilka 'objawow', dla spokoju ducha zrobilam test, byl negatywny i nie liczylam wlasciwie na nic innego. Teraz to 3 m-ce i ja nadal nie mam okresu i znowu mam objawy, tyle, ze wiecej: jest niedobrze non-stop, mam zgage, ktorej nigdy nie mialam, glodna jestem ale nie mam na nic ochoty, piersi mnie bolaly a teraz sa bardzo wrazliwe, takie dziwne ciagniecie w dole brzuche no i temperatura powyzej 37. Test - negatywny. Wzizyta u lekarz - dowiedzialm sie, ze jezeli test byl negatywny to ABSOLUTNIE w ciazy nie moge byc, porposilam o badanie krwi na co pani ' doktor', ze robia je w sytuacji, gdy kobieta chce aborcji a ja mam zamiarmiec dziecko, wiec to niewazne, czy dowiem sie teraz czy za 2 m-ce, a zreszta na pewno w ciazy nie jestem bo test byl negatywny. Taa testy nieomylne sa przeciez. Na razie czekam, zobaczymy. Ogolnie najbardziej podejrzana jest dla mnie ta temp, bo ile inne objawy mozna sobie wmowic, to chyba razcej nie podwyzszona temp. A moze mam po prostu owulacje, nie wiem jestem skolowana.

Do ginekologa to sie dostaniesz jak cos bedzie nie tak, niestety. Tutaj idzie sie do lekarza pierwszego kontaktu a ciaze prowadzi polozna. Chyba, ze ma sie znajomosci. Moze trafisz na bardziej wyrozumialego lekarza i zleci badanie krwi lub USG, czego Ci zycze.
Z tego co widze to mieszkasz w UK więc nie wiem jak tam jest ale czy tam nie można odpłatnie/prywatnie zrobić bety??

Maja
Stary 2008-07-03, 12:56   #2443
passionfruit
Zakorzenienie

8tc - zaczynają mnie drażnić sutki.
Stary 2008-07-06, 16:47   #2444
emzeta
Zadomowienie

Hej, to i ja sie podziele, dzis testowalam i wyszlo ze ciaza (4 testy, tylko pierwszy z pierwszego moczu), okresu spodziewalam sie pare dni temu (mam nieregularne) i z tydzien temu zaczelo mnie pobolewac i mialam nastroje jak przed miesiaczka, ale nie przyszla, za to piersi zaczely mnie bolec i troche mi bylo niedobrze wieczorami. Jestem prawdopodobnie w 6 tygodniu (liczac od ostatniej miesiaczki) mam powiekszone i bardzo czule piersi, czuje lekki bol jak przed miesiaczka i tak jakby macica byla troche skurczona i to by bylo na tyle
Zycze wszystkim pozytywnych wynikow!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 16:54   #2445
maugoszatka
Wtajemniczenie

eeeeej mam te same objawy ;] tylko,ze jeszcze nie wiem czy ciaza, test za 10 dni zrobie

Stary 2008-07-07, 07:57   #2446
kasia03222
Raczkowanie

to ja też opiszę pierwsze objawy;
przed dniem spodziewanej@

ból piersi, spuchnięte
częste oddawania moczu
ból głowy
zmienne nastroje
byłam strasznie zmęczona a nie umiałam zasnąć
dużo śliny mi się zbierało w ustach
lekkie mdłości i słabo mi się robiło

po dniu spodziewanej @ czyli teraz ( dwa testy 2 kreski na każdym)
zmęczenie totalne
napuchniete i wrażliwe piersi
a nastroję okropne
częste oddawanie moczu
czuję sie jakbym cała była napuchnięta ale nie przytyłam.
kasia03222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 13:14   #2447
dominisiadurska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Twitty Pokaż wiadomość
Hej wszystkie Mamusie!

Chciałabym, abyście podzieliły się ze mną swoimi wspomnieniami z pierwszych dni ciąży. Jak dowiedziałyście się, że niosicie w sobie maleństwo? Jakie były Wasze pierwsze objawy i kiedy się zaczęły?
Moje pytanko nie jest bezpodstawne, bo od tygodnia troszkę dziwnie się czuję i zaczynam coś podejrzewać...

Pozdrówka
hej laseczki!Ja jestem w ciazy juz 7tydz))jestesmy z mezem tak szczesliwi ze nie da sie opisac tego słowamimaz juz teraz caluje i non stop mowi do brzuszka!a jeszce w maju tego roku poszłam do lekarza i powiedział mi ze w moim przypadku to ciezko bedzie zajsc w ciaze!3mies z rzedu bylam w polowie cyklu i nic!moje jajniki spaly...wczesniej mialam problemy ale myslalam ze wszystko bedzie oki!po tej wiadomosci kompletnie sie zalamalam...wcia plakalam i nie przestawalam o ty myslec...!zblizal sie nasz wyjazd do pracy za granice!no i wyjechalismy...
Spóźnił mi sie okre,ale uznalam to za normalne bo czesto tak mialam no ale az o 50dni???tak to nie!zaczełam miec zgage a to po rzidkiewce a to po chlebie razowym, a to po czyms innym...spac chciało mi sie non stop!tak sobie pomyslalam ze MOŻE JESTEM W CIAŻY...ale nie chcialam robic sobie nadzieji!chcialam kupic test ale maz stwierdzil ze moze jeszcze nie teraz,mowil ze jeszcze poczekamy z tydz!nie wytrzymałam!kupilam(po kryjomu) )) zrobilam po poludniu NEGATYWNY((zrobilo mi sie bardzo przykro!tym czasem kupilismy auto i maz mial jechac do polski je zarejestrowac,ja nie chcialam jechac ale stwierdzilam kilka godz przed jego wyjazdem ze jednak pojade,pojde do lekarza by dal mi cos na wywolanie miesiaczki...
Poszłam do lekarza, a on powiedzial ze nie da mi nic na wywolanie BO JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!
proslam by nie zartowal i nie robil mi nadzieji!a on na to ze widzi maly pecherzyk i to wyglada na ciaze ale kazal mi rano zrobic test...
zadzwonilam do meza jak tylko wyszlam z gabinetu, kupilismy test i...nie moglam dospac do rana(lekarz kazal go zrobic rano)
Wstalam,rece mi sie trzesly...bałam sie!mialam juz takie plany,marzenia,nadzieje!n ie patrzylam na wynik testu!maz za to nie spuszczal go z oka!DWIE KRESKI, uslyszlam!krzyczal jak szlony!nosil mnie po domu sciskal,calowal jak wariat!!!!nie mglam w to uwierzyc!powiedzielismy DZIDKA, cieszyli sie z nami!
To naprawde niesamowite uczucie!!!ogolnie czuje sie dobrze!sutki czasem bola,zgaga nadal jest,juz nie zastanawiam sie czemu))wstaje o 12ej w poludnie i po chwili znow chce mi sie spac))tak naprawde to jeszcze czasem nie wierze ze jestem w ciazy!jestem nadal w holandii choc juz na chorobowym i ide w sobote na pierwsze usg juz sie nie moge doczekac,choc boje sie ze uslysze ze NIE JESTEM!Robilismy test 4razy!
Pozdrawiam Was mocno!i zycze by kazda przyszka mama cieszyla sie ze swojego malenstwa w brzuszku rownie mocno jak JA!
dominisiadurska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 16:01   #2448
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominisiadurska Pokaż wiadomość
hej laseczki!Ja jestem w ciazy juz 7tydz))jestesmy z mezem tak szczesliwi ze nie da sie opisac tego słowamimaz juz teraz caluje i non stop mowi do brzuszka!a jeszce w maju tego roku poszłam do lekarza i powiedział mi ze w moim przypadku to ciezko bedzie zajsc w ciaze!3mies z rzedu bylam w polowie cyklu i nic!moje jajniki spaly...wczesniej mialam problemy ale myslalam ze wszystko bedzie oki!po tej wiadomosci kompletnie sie zalamalam...wcia plakalam i nie przestawalam o ty myslec...!zblizal sie nasz wyjazd do pracy za granice!no i wyjechalismy...
Spóźnił mi sie okre,ale uznalam to za normalne bo czesto tak mialam no ale az o 50dni???tak to nie!zaczełam miec zgage a to po rzidkiewce a to po chlebie razowym, a to po czyms innym...spac chciało mi sie non stop!tak sobie pomyslalam ze MOŻE JESTEM W CIAŻY...ale nie chcialam robic sobie nadzieji!chcialam kupic test ale maz stwierdzil ze moze jeszcze nie teraz,mowil ze jeszcze poczekamy z tydz!nie wytrzymałam!kupilam(po kryjomu) )) zrobilam po poludniu NEGATYWNY((zrobilo mi sie bardzo przykro!tym czasem kupilismy auto i maz mial jechac do polski je zarejestrowac,ja nie chcialam jechac ale stwierdzilam kilka godz przed jego wyjazdem ze jednak pojade,pojde do lekarza by dal mi cos na wywolanie miesiaczki...
Poszłam do lekarza, a on powiedzial ze nie da mi nic na wywolanie BO JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!
proslam by nie zartowal i nie robil mi nadzieji!a on na to ze widzi maly pecherzyk i to wyglada na ciaze ale kazal mi rano zrobic test...
zadzwonilam do meza jak tylko wyszlam z gabinetu, kupilismy test i...nie moglam dospac do rana(lekarz kazal go zrobic rano)
Wstalam,rece mi sie trzesly...bałam sie!mialam juz takie plany,marzenia,nadzieje!n ie patrzylam na wynik testu!maz za to nie spuszczal go z oka!DWIE KRESKI, uslyszlam!krzyczal jak szlony!nosil mnie po domu sciskal,calowal jak wariat!!!!nie mglam w to uwierzyc!powiedzielismy DZIDKA, cieszyli sie z nami!
To naprawde niesamowite uczucie!!!ogolnie czuje sie dobrze!sutki czasem bola,zgaga nadal jest,juz nie zastanawiam sie czemu))wstaje o 12ej w poludnie i po chwili znow chce mi sie spac))tak naprawde to jeszcze czasem nie wierze ze jestem w ciazy!jestem nadal w holandii choc juz na chorobowym i ide w sobote na pierwsze usg juz sie nie moge doczekac,choc boje sie ze uslysze ze NIE JESTEM!Robilismy test 4razy!
Pozdrawiam Was mocno!i zycze by kazda przyszka mama cieszyla sie ze swojego malenstwa w brzuszku rownie mocno jak JA!
No to GRATULACJE!!!!!!!!!

Stary 2008-07-08, 07:39   #2449
maugoszatka
Wtajemniczenie

gratulacje ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 08:41   #2450
Seler
Raczkowanie

tescik pokazal mi wczoraj piekne dwie krechy
objawy-
bolesne cycuszki
pobolewanie brzuszka
poczucie jakby *moje podbrzusze bylo wypelnione gabka*
noi i brak okresu

jejku wciaz jestem w szoku
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:49   #2451
monix0
Zakorzenienie

Ja mam miesiączkę nieregularną, po odstawieniu tabletek pół roku temu, całkowicie zwariowała!

Hm niech sobie objawy...
po tygodniu straszny, okropny kilkudniowy ból sutków (pierwszy mój objaw)
2 tydzień:
- piersi jakby miały pęknąć, strasznie bolą
- ból brzucha, kłócie po prawej stronie
- pierwsze zwrócone śniadanie ( 3 testy ciążowe wynik pozytywny) ostatani wypalony papaieros!
- uczucie jakby coś rozepchać mi chciało brzuch od środka
- ciągle mi niedobrze było, ale wymioty już się nie powtórzyły
- kubuś smakował mi jak koncentrat pomidorowy(fuj)
- coca cola smakuje jak zimna woda z cukrem
- senność
- częste oddawanie moczu
- rozdrażnienie
- okres spóźnia się 3 dzień
- odbija mi się
3 tydzień
- ostry ból brzucha , pobyt w szpitalu na obserawcji, podejrzenie ciąży pozamacicznej przez gina,usg w szpitalu- pęcherzyk ma 3mm( dopiero), beta 800 jednostek, decydujące usg w piątek czyli za 3 dni( w mojego męża urodziny) musi być dobrze!!!!
- ból, a raczej kłucie po prawej stronie brzucha, rzadko po lewej
- budzę się z burczeniem w brzuchu
- bardzo dużo piję
- piersi jeszcze mam, ale zaraz pękną...
- jestem szczęśliwa
- codziennie jem żurek
- zgrubłam już 4 kg
- zgaga
- ciągle jem, aż boję się co to będzie później:-P
Narazie tyle, wszystkim życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2008-07-08 o 20:34
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 17:14   #2452
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja ostatnio też ciągle jem i myślę z przerażeniem co będzie potem!

Maja
Stary 2008-07-09, 07:57   #2453
ewa2803
Raczkowanie

GG do ewa2803

Ja wczoraj miałam wynik bety 105,6 i nie mam żadnych objawów poza brakiem okresu i wilczym apetytytem
ewa2803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 16:48   #2454
dominisiadurska
Przyczajenie

no dzieki!w sobote ide na usg))bardzo sie boje!
dominisiadurska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 16:55   #2455
ewccik
Zadomowienie

Kobietki a czy śluz przed spodziewną @ lub w terminie @ nie był jakiś inny niż zwykle ?
Stary 2008-07-09, 16:57   #2456
zanka205
Zakorzenienie

mój był raczej normalny

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 06:41   #2457
passionfruit
Zakorzenienie

Ja zauważam u siebie coraz więcej objawów. Ale po kolei.
Pierwszym "objawem", po którym zaczęłam myśleć, że jestemw ciąży był zapach Raidu (taki na komary do kontaktu). śmierdział mi niesamowicie, choć przez kilka lat używam i nigdy nie czułam jego zapachu.
Druga rzecz to wszystko zaczęło być dla mnie bez smaku. Jakbym jadła gąbkę do kąpieli albo piasek. Tylko słone, słone, słone i słone.
Potem (już po teście i wizycie u lekarza) zaczęły bolec mnie sutki, bardzo się powiększyły, odczuwam mdłości (leciutkie). I najważniejsze od początku, non stop chce mi się spać. Ostatnio przespałam od 15:30-6:30 rano z 20 minutową przerwą na siusiu i umycie zębów.!
Stary 2008-07-11, 21:24   #2458
Jaga1111
BAN stały

witajcie dziewczyny Ja wlasnie dzis dowiedzilam sie ze jestem w ciazy.... i w sumie ciesze sie chodzi slub we wrzesniu inaczej troszke sobie to wyobrazalam ale to nic pozdrawiam serdecznie moj objaw brak miesiaczki i sennosc
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 09:23   #2459
*sloneczko*
Zadomowienie

witajcie wszystkie przyszle MAMUSIE gratuluje wam z calego serducha

przejrzalam watek, moze nie od deski do deski, bo to niewykonalne, ale w temat wdrozylam sie dosyc dobrze generalnie czesto pojawiaja sie te same objawy..

mnie sama rozbawil kilka stron wczesniej tekst o piciu coca-coli w olbrzymich ilosciach mam to samo...

dziewczynki, rowniez podejrzewam u siebie stan blogoslawiony ale oczywiscie nie jestem pewna czy to TO...

pomozcie... z "objawow" mam tylko uczucie sennosci, zawroty glowy, slabosc organizmu (nic mi sie nie chce), a ostatnio odrzucilo mnie od mojej ulubionej zielonej herbaty @ powinnam miec za ok 2,5 tyg, wspolzylam z mezem od 5 do 11 dnia cyklu (hihi, dopadlam go jeszcze wczoraj )...

wiem, ze na podstawie tego co napisalam trudno jest cokolwiek okreslic.. do gina jak na razie nie mam zamiaru isc, a na test jest chyba jeszcze za wczesnie..

dziekuje za pomoc
Stary 2008-07-12, 10:29   #2460
emzeta
Zadomowienie

sloneczko, z tego co napisalas to moze nawet jeszcze owulacji w tym cylku nie mialas, jesli jeszcze 2,5 tygodnia do @, a nawet jesli mialas zalozmy 10 dnia (a rozumiem ze dzis jest dzien 12 cyklu) to moze byc jeszcze pare dni zanim tam sie spotka co ma spotkac i powedruje gdzie ma powedrowac i sie zadomowi, a z tego co wiem to dopiero wtedy organizm zaczyna produkowac hormon odpowiedzialny za wszystkie dziwne ciazowe odczucia, dlatego moim zdaniem to jeszcze nie to, ale jesli planujesz ciaze to nie rezygnuj ze wspolzycia i spokojnie poczekaj do konca cyklu a wtedy sie okaze. Powodzenia zycze i pozdrawiam!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości