![]() |
#2431 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie forumowiczki! Jestem nowa na tym forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zadomowienie
|
zanka napisz jakie miałaś pierwsze objawy i w jakim czasie już je odczuwałaś. pamiętam że miałaś uderzenia gorąca - jak możesz to napisz co jeszcze,
w innych wątkach szukałam ale tam dużo postów i trudno znaleźć Twoje z objawami
![]() |
#2434 |
Przyczajenie
|
No i nadzieje się rozwiały. Zrobiłam test z krwi wyszedł negatywny (1.2 mlU/mL).Wniosek z tego, ze w ciąży nie jestem, a macica powiększona była na @, który z opóźnienie pojawił się w niedzielę. Prolaktynke tez juz mam w normie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam,ze sie wtracam ale prosze Was o pomoc.Odebralam dzisiaj wynik beta i mam problem z interpretacja.Wynik: 27974 mlU/ml nie wiem jak odczytac ktory to tydzien.Blagam Was o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ból piersi dwa dni przed @ co nigdy się nie zdarzało, najpierw bolały z boku, potem sutki stały się wrażliwe, czasem kuło coś w środku; - zmienne nastroje; - temperatura średnio 37 stopni; - przez trzy dni przed @ ból brzucha, delikatny, ale ciągły i ciągnący czasami. - nie miałam takiego smaka na słodkie jak kiedyś; - jakiś tydzień przed @ uderzenie gorąca, zrobiło mi się nie dobrze; - przed @ zawroty głowy; - bardziej wyczulony węch; - więcej piję i sikam; - gazy i wzdęcia ( o matko ![]() - ciągle jestem glodna ale nie wiem co zjeść; - byłam zmęczona ale nie mogę spać; - czułam że wszystko mam w środku takie rozpulchnione. teraz z objawów mam tylko ból sutków, dziwny apetyt i zmienne nastroje i znalazłam takie coś: Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) 3: 5 - 50 4: 3 - 426 5: 19 - 7.340 6: 1.080 - 56.500 7-8: 7.650 - 229.000 9-12: 25.700 - 288.000 13-16: 13.300 - 254.000 17-24: 4.060 - 165.400 25-40: 3.640 - 117.000
![]() |
#2437 |
Zadomowienie
|
zanka dzięki za dokładne zestawionko objawów
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też z całą pewnością narazie pozostają ból sutków, dziwny apetyt i zmienne nastroje (biedny ten mój mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Raczkowanie
|
Czy jeśli zrobiłam sobie trzy testy w tym cyklu z tego ostatni dwa dni temu a jutro mam dostać @ i wszystkie trzy wyszly negatywnie to czy nadal jest jakaś szansa że jestem w ciąży???
Pytam bo chciałam wziąść gorącą kąpiel żeby przyspieszyć troszkę ten @ a nie chcę zrobić jakiejś głupoty jeśli jest jakaś szansa..... Edytowane przez "N@sty" Czas edycji: 2008-07-02 o 20:14 Powód: niechcący wysłałam pusty post ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Opisze swoja historie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
8tc - zaczynają mnie drażnić sutki.
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Hej, to i ja sie podziele, dzis testowalam i wyszlo ze ciaza (4 testy, tylko pierwszy z pierwszego moczu), okresu spodziewalam sie pare dni temu (mam nieregularne) i z tydzien temu zaczelo mnie pobolewac i mialam nastroje jak przed miesiaczka, ale nie przyszla, za to piersi zaczely mnie bolec i troche mi bylo niedobrze wieczorami. Jestem prawdopodobnie w 6 tygodniu (liczac od ostatniej miesiaczki) mam powiekszone i bardzo czule piersi, czuje lekki bol jak przed miesiaczka i tak jakby macica byla troche skurczona i to by bylo na tyle
![]() Zycze wszystkim pozytywnych wynikow! |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
to ja też opiszę pierwsze objawy;
przed dniem spodziewanej@ ból piersi, spuchnięte częste oddawania moczu ból głowy zmienne nastroje byłam strasznie zmęczona a nie umiałam zasnąć dużo śliny mi się zbierało w ustach lekkie mdłości i słabo mi się robiło po dniu spodziewanej @ czyli teraz ( dwa testy 2 kreski na każdym) zmęczenie totalne napuchniete i wrażliwe piersi a nastroję okropne częste oddawanie moczu czuję sie jakbym cała była napuchnięta ale nie przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Spóźnił mi sie okre,ale uznalam to za normalne bo czesto tak mialam no ale az o 50dni???tak to nie!zaczełam miec zgage a to po rzidkiewce a to po chlebie razowym, a to po czyms innym...spac chciało mi sie non stop!tak sobie pomyslalam ze MOŻE JESTEM W CIAŻY...ale nie chcialam robic sobie nadzieji!chcialam kupic test ale maz stwierdzil ze moze jeszcze nie teraz,mowil ze jeszcze poczekamy z tydz!nie wytrzymałam!kupilam(po kryjomu) ![]() ![]() Poszłam do lekarza, a on powiedzial ze nie da mi nic na wywolanie BO JESTEM W CIAZY!!!!!!!!! proslam by nie zartowal i nie robil mi nadzieji!a on na to ze widzi maly pecherzyk i to wyglada na ciaze ale kazal mi rano zrobic test... zadzwonilam do meza jak tylko wyszlam z gabinetu, kupilismy test i...nie moglam dospac do rana(lekarz kazal go zrobic rano) Wstalam,rece mi sie trzesly...bałam sie!mialam juz takie plany,marzenia,nadzieje!n ie patrzylam na wynik testu!maz za to nie spuszczal go z oka!DWIE KRESKI, uslyszlam!krzyczal jak szlony!nosil mnie po domu sciskal,calowal jak wariat!!!!nie mglam w to uwierzyc!powiedzielismy DZIDKA, cieszyli sie z nami! To naprawde niesamowite uczucie!!!ogolnie czuje sie dobrze!sutki czasem bola,zgaga nadal jest,juz nie zastanawiam sie czemu ![]() ![]() Pozdrawiam Was mocno!i zycze by kazda przyszka mama cieszyla sie ze swojego malenstwa w brzuszku rownie mocno jak JA! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
![]() objawy- bolesne cycuszki pobolewanie brzuszka poczucie jakby *moje podbrzusze bylo wypelnione gabka* noi i brak okresu jejku wciaz jestem w szoku |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Ja mam miesiączkę nieregularną, po odstawieniu tabletek pół roku temu, całkowicie zwariowała!
Hm niech sobie objawy... po tygodniu straszny, okropny kilkudniowy ból sutków (pierwszy mój objaw) 2 tydzień: - piersi jakby miały pęknąć, strasznie bolą - ból brzucha, kłócie po prawej stronie - pierwsze zwrócone śniadanie ( 3 testy ciążowe wynik pozytywny) ostatani wypalony papaieros! - uczucie jakby coś rozepchać mi chciało brzuch od środka - ciągle mi niedobrze było, ale wymioty już się nie powtórzyły - kubuś smakował mi jak koncentrat pomidorowy(fuj) - coca cola smakuje jak zimna woda z cukrem - senność - częste oddawanie moczu - rozdrażnienie - okres spóźnia się 3 dzień - odbija mi się 3 tydzień - ostry ból brzucha , pobyt w szpitalu na obserawcji, podejrzenie ciąży pozamacicznej przez gina,usg w szpitalu- pęcherzyk ma 3mm( dopiero), beta 800 jednostek, decydujące usg w piątek czyli za 3 dni( w mojego męża urodziny) musi być dobrze!!!! - ból, a raczej kłucie po prawej stronie brzucha, rzadko po lewej - budzę się z burczeniem w brzuchu - bardzo dużo piję - piersi jeszcze mam, ale zaraz pękną... - jestem szczęśliwa ![]() - codziennie jem żurek ![]() - zgrubłam już 4 kg - zgaga - ciągle jem, aż boję się co to będzie później:-P Narazie tyle, wszystkim życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 ![]() cel II 55 ![]() Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2008-07-08 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj miałam wynik bety 105,6 i nie mam żadnych objawów poza brakiem okresu i wilczym apetytytem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Przyczajenie
|
no dzieki!w sobote ide na usg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
Kobietki a czy śluz przed spodziewną @ lub w terminie @ nie był jakiś inny niż zwykle ?
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
mój był raczej normalny
#2457 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważam u siebie coraz więcej objawów. Ale po kolei.
Pierwszym "objawem", po którym zaczęłam myśleć, że jestemw ciąży był zapach Raidu (taki na komary do kontaktu). śmierdział mi niesamowicie, choć przez kilka lat używam i nigdy nie czułam jego zapachu. Druga rzecz to wszystko zaczęło być dla mnie bez smaku. Jakbym jadła gąbkę do kąpieli albo piasek. Tylko słone, słone, słone i słone. Potem (już po teście i wizycie u lekarza) zaczęły bolec mnie sutki, bardzo się powiększyły, odczuwam mdłości (leciutkie). I najważniejsze od początku, non stop chce mi się spać. Ostatnio przespałam od 15:30-6:30 rano z 20 minutową przerwą na siusiu i umycie zębów.!
![]() |
#2458 |
BAN stały
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
witajcie wszystkie przyszle MAMUSIE
![]() ![]() przejrzalam watek, moze nie od deski do deski, bo to niewykonalne, ale w temat wdrozylam sie dosyc dobrze ![]() mnie sama rozbawil kilka stron wczesniej tekst o piciu coca-coli w olbrzymich ilosciach ![]() dziewczynki, rowniez podejrzewam u siebie stan blogoslawiony ![]() pomozcie... z "objawow" mam tylko uczucie sennosci, zawroty glowy, slabosc organizmu (nic mi sie nie chce), a ostatnio odrzucilo mnie od mojej ulubionej zielonej herbaty ![]() ![]() wiem, ze na podstawie tego co napisalam trudno jest cokolwiek okreslic.. do gina jak na razie nie mam zamiaru isc, a na test jest chyba jeszcze za wczesnie.. dziekuje za pomoc ![]()
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
sloneczko, z tego co napisalas to moze nawet jeszcze owulacji w tym cylku nie mialas, jesli jeszcze 2,5 tygodnia do @, a nawet jesli mialas zalozmy 10 dnia (a rozumiem ze dzis jest dzien 12 cyklu) to moze byc jeszcze pare dni zanim tam sie spotka co ma spotkac i powedruje gdzie ma powedrowac i sie zadomowi, a z tego co wiem to dopiero wtedy organizm zaczyna produkowac hormon odpowiedzialny za wszystkie dziwne ciazowe odczucia, dlatego moim zdaniem to jeszcze nie to, ale jesli planujesz ciaze to nie rezygnuj ze wspolzycia i spokojnie poczekaj do konca cyklu a wtedy sie okaze. Powodzenia zycze i pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.