|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
ja akurat chciałam białe bo nie miałam motywu przewodniego i kolorowe wydawały mi się że nie będą pasować ale potem moja siostra miała je na swoim ślubie też więc nie szkoda mi było ich Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Oto jeden znaleziony but
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-06 o 09:50 |
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Sandam jeśli byś się zdecydowała,to poszukam drugiego,bo mam tam sajgon,porządkuję ten składzik i wszystko jest wywalone do góry nogami. Miałam jeszcze na mniejszym obcasie,ale muszę poszukać w pudełkach. Trzeba byłoby je podczyścić.Miałabyś coś pożyczonego![]()
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-06 o 09:12 |
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos ja kilka nowych par ubranek kupię gdzieś w maju.
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Pola, ale dla mnie za niski obcas i chce z koturną z przodu i bez ozdobnych elementów żeby móc ich jeszcze użyć, a Twoje wyglądają typowo ślubnie. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam spoko.
|
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam kupowałam i też mierzyłam, chodziłam po sklepie, obcasy maja różnej wysokości, Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Też kupowałam w sklepie z obuwiem ślubnym
ale cieliste z odkrytym palcem do letniej, zwiewnej sukni i żeby je kiedyś jeszcze założyć. I co? nigdy ich ponownie już nie ubrałam
|
|
|
|
#1573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1574 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole dziewczyny aplikuje pimafucin i wczoraj zasnelam i zapomnialam o nim... myslicie ze to bardzo zle jak mam przerwe 1-dniowa?
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
ovejita trzymam kciuki za szyjkę! Bardzo się cieszę, że jest twarda i zamknięta, niech tak zostanie do terminu Widziałam, że przewinął się temat książek. Nie mogę przejść obok tego obojętnie emma90 jak Ci Dziewczyny pisały kiedyś już Wam polecałam takie książki w temacie rodzicielstwa. Chciałabym Cię mocno zachęcić do przeczytania jeszcze w ciąży, którejś z pozycji o karmieniu piersią. Do tego warto się merytorycznie przygotować. Wymieniłaś "Po prostu piersią" - szczerze Ci powiem, że nie przeczytałam, ale po recenzjach brałabym w ciemno. A jak masz ochotę się dowiedzieć czegoś o rozwoju niemowlęcia, to jest bardzo fajny cykl filmików mamazone - rozwój miesiąc po miesiącu. Wydają mi się bardzo profesjonalnie zrobione, pamiętam, że oglądałam je w ciąży z lekką niecierpliwością, żeby to moje dziecko już się tak pięknie rozwijało Odnośnie książeczek dla dzieci... uwaga: to jest tylko moja opinia, więc nie bierzcie sobie tego do siebie, jeśli uważacie inaczej. Ja myślę, że czytanie klasycznych baśni małym dzieciom jest niepotrzebne, a może i być czasem szkodliwe. Takie typowe baśnie jak "Jaś i Małgosia" czy "Czerwony Kapturek", to raczej bym wprowadzała gdzieś po 5 roku życia. Wtedy z dzieckiem można już podjąć rozmowę na temat lektury, przedyskutować motywacje bohaterów itp. A np. baśnie Andersena to już w ogóle jak dla mnie nadają się gdzieś dla 10 latka dopiero. Są zwolennicy neopsychoanalizy, którzy twierdzą, że te stare baśnie są dzieciom potrzebne do rozwoju ich podświadomości, ale szczerze? Moje dziecko nie żyje w XIX wieku i nie musi się oswajać z sytuacją, że macocha wyrzuca je z domu, bo panuje głód ("Jaś i Małgosia"). Nie musi także, a nawet uważam to za szkodliwe uczyć się, że wystarczy być piękną i grzeczną, a przyjedzie po Ciebie książę na białym koniu ("Śpiąca Królewna"). No i w ogóle nie chcę robić z seksualności tematu tabu, a dziecku podsuwać bajek o podtekście seksualnym ("Czerwony Kapturek"). Ale już wiersze dla dzieci!? Jestem całym sercem za. Zwłaszcza Tuwim i Brzechwa, to jest klasyka, która po porostu się broni pod każdym względem. Tak jak chcemy otaczać dzieci pięknymi rzeczami, żeby kształtować w nich gust, tak warto je zapoznawać z Literaturą już od małego. Wiem, że "Lokomotywa" robi furorę naprawdę wśród wielu dzieci. I to jest pozycja, którą bym polecała do czytania do brzucha już teraz. Druga kwestia. Fajnie by było, gdyby w wyprawce znalazła się choć jedna książeczka kontrastowa. Wiadomo, że to nie jest rzecz do używania od pierwszego dnia życia, ale prawda jest taka, że po porodzie, ledwo się człowiek obejrzy, a to maleństwo już będzie się rozglądać szukać boźdzców. Książeczki kontrastowe mogą się wydawać trywialnym pomysłem, ale działają. Jak Młody był malutki kupiłam mu taką książeczkę-harmonijkę-szeleścik "must have". Fajnie się sprawdzała, była dla niego ciekawa do patrzenia czy badania. Tylko za tę cenę, to byłam rozczarowana jakością odszycia. Widziałam, że teraz ten rynek książeczek i zabawek kontrastowych rozrósł się niesamowicie, więc na pewno coś fajnego można wyszukać. Potem, gdzieś tak koło roczku, to już można przebierać w fantastycznych pozycjach. Wiem, że wtedy świetnie się sprawdzają proste realistyczne książeczki, które pokazują dziecku, że jakieś inne dziecko robi typowe czynności np. ubiera się, wychodzi na spacer... Koło dwóch latek, to już jest poważny czytelnik dla mnie. A potem to już tylko ekhm... kwestia zawartości portfela i miejsca na regale. ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Jeszcze wspomniałyście o wydawnictwach. Tak Dwie Siostry mają fantastyczne pozycje. Warto też zwrócić uwagę na Muchomora, Tatarak, Mamania też fajnie walczy na rynku pozycji dla dzieci. Jak bywacie w Krakwie, to polecam Wam księgarnię Lokator - można przepaść w ich kąciku pozycji dziecięcych. Ceny wiadomo, szału nie ma. Polecam w tej kwestii też zajrzeć do biblioteki w pobliżu. Różnie bywają zaopatrzone. Ja często niestety wychodzę z jakimś szrotem, bo Młodemy leci na wszystko z pojazdami, ale często też trafiamy na naprawdę wartościowe pozycje. Edytowane przez odowska Czas edycji: 2018-03-06 o 10:48 |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
A mój syn nie lubi gdy mu czytam. Książki obrazkowe są ok na chwilę, coś tam go na chwilę zainteresuje a potem leci do zabawek. Czytam mu w międzyczasie, ale też zwykle mnie odciaga,woli żeby się z nim bawić. Dlatego dobrą alternatywą sa audiobooki, bajki nab you tubie żeby przynajmniej w tle coś leciało
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Jaś i Małgosia" też jest okrutna. W porównaniu do tych książek, które przeglądałam właśnie w wydawnictwie Dwie Siostry to nie ma porównania Pozycje o karmieniu piersią chcę poczytać, bo bardzo chciałabym aby się udało. Myślę, że laktator może mi w tym pomóc, zdecyduję się na jakiś w Medeli. Doszły do mnie kocyki bambusowe i pieluszki |
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
odo, wszystko ładnie pięknie, ale gdzie relacja z Twojego up?
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisząc o audiobooku miałam na myśli np jedną odsłuchaną bajkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Już się poprawiam.
Na wczorajszym UP było bardzo przyjemnie. Wzięliśmy Młodego ze sobą... w ogóle ten lekarz prowadził tamtą moją ciążę i trochę to było nostalgiczne, bo w tym samym gabinecie robiliśmy usg połówkowe Młodego, a teraz siedział razem z nami i oglądał braciszka na ekranie. No bo właśnie! Okazało się, że będziemy mieć drugiego synka! Jakoś wszystkim nam to pasuje, jedynie chyba teściowa zwiedzona ![]() Ustalenie imienia chyba trochę czasu nam zajmie. Ale Blanka mam prośbę: gdybyś miała chwilę na rzucenie niebieskiego gdzieś w pobliżu mojego nicka, to możesz też dopisać imię "Żelisław". Będziemy trolować przypadkowych podczytywaczy. Dam Wam znać, jak ustalimy coś na serio, oczywiście ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tak. Wszystko gra. To będzie foteczka specjalnie dla Ciebie w takim razie
|
|
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
O Ty! Czyli tylko dla wybranych?
Gratuluję zdrowego Żelka
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
Odo Zelek 😍😍😍 ja wlasnie dlatego tez jakos nie chce podawac na glownej str wybranego imienia, jakos jest to juz za intymne/prywatne. Poza tym jeszcze moze nam sie zmienic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

ja nawet jeszcze nie mam wszystkiego
...
będzie dobrze i na pewno ze wszystkim zdążymy na czas.

nigdy ich ponownie już nie ubrałam 
️ chciałabym buty w których jeszcze gdzieś wyjdę typu z wyciętymi palcami ale nie jest z tym łatwo. W ccc buty ślubne mają mieć od rozmiaru 35 ale narazie trzeba czekać..Tak samo mamy problem z poradnią życia rodzinnego bo podobno babka urzęduje w godzinach 16-18 w czwartki i ostatnie dwa tygodnie pocałowalismy klamkę, nie ma nawet kogo o to zapytać bo w tych godzinach w kościele nic się nie dzieje.. Szczerze mówiąc już mi to wszystko powoli bokiem wychodzi.. 

"Jaś i Małgosia" też jest okrutna. W porównaniu do tych książek, które przeglądałam właśnie w wydawnictwie Dwie Siostry to nie ma porównania