|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Ja póki co wyprawkowo w lesie, mam chyba z 5 ubranek i narazie tyle, ale mniej więcej wiem co chce kupić, większość chyba przez net więc pewnie dopiero w maju wezme się tak na serio za zakupy. A poza tym u mnie praca i nic ciążowego. Z dolegliwości mam poki co tylko bezsennosc, ale to jest bardzo uciążliwe, za to książki polykam jak nigdy, bo co innego robić w nocy. |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Naszla mnie ochota i jem wlasnie gofry 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Trochę energii przybyło w tym 5 miesiącu, więc korzystam, robiąc trochę w domu, starając się nie siedzieć bezczynnie na tym zwolnieniu, zdobywając wiedzę m. in. o wyprawce.Bardzo się cieszę, czytając wszelkie dobre wiadomości od Was! Dzieciaki już takie duże. Wszystkie UP idą świetnie, więc jestem pewna, że tendencja się utrzyma ![]() Odowska, dzięki za opinie o książeczkach. Chciałabym już zacząć coś czytać malutkiej do brzuszka, niech się kochana osłuchuje. Coraz częściej zatrzymuję się przy bajeczkach dla dzieci, ale nie wiedziałam, na co zwracać uwagę, to teraz już mam trochę jaśniej ![]() A u nas krótko - dziś miałam UP (przesunęłam na wcześniejszy termin, ale chyba pójdę jeszcze do 2 lekarza w 23 tyg.), wszystko jest pięknie A leżała sobie w brzuchu jak pani prezesowa, z wyciągniętymi, skrzyżowanymi nóżkami, prawie jak oparta o biurko ![]() Potem oglądaliśmy wózki, jestem na razie bardzo zainteresowana Amelisem Hugo http://www.sklepikdzieciecy.pl/ameli...w1-p-2438.html lub Roanem Bass Soft (tu trochę nazwa odgrywa znaczenie, bo mąż i ja obydwoje basiści, więc mała też by to miała od maleńskości Ceny trochę wyższe niż chciałam (bo jeszcze oprócz wózka fotelik, na szczęście bez isofixa), ale mam wątpliwości co do zasadności kupowania używki (zwłaszcza roana jest sporo). Tysica, gratuluję teściowej wygranej w sądzie! Dobrze, że jedną rzecz macie z głowy. Jestem mocno związana zawodowo z usługami prawnymi, więc wiem, że musiał to być dla Was stres, więc z dumą wyczytałam Twoją relację, że wyrok jest pomyślny. Mam nadzieję, że nie będzie apelacji ze strony pozwanego i że szybko dacie sprawę do komornika. Wybierzcie dobrego i aktywnego (póki w ogóle takich mamy...).
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja po wizycie. Dzidziuś już 300 gram. Wszystko na swoim miejscu 😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywnaj, Regularkate, super wieści
Dziewczyny, a ja byłam dziś u drugiego lekarza na weryfikacji mojej szyjki i zbił mnie z tropu. Powiedział, że nie wie jak na UP i na IP lekarze mierzyli szyjkę, ale ona ciągle się nie zmienia (ma 3,2 cm). Pokazywał nam, że szyjka może mieć różną długość w zależności od nacisku głowicy etc i przy naciąganym najmniejszym możliwym pomiarze może wyjść 28mm (ale wówczas nie mierzy się całej szyjki), a przy możliwie najdłuższym - nawet 37mm. Uznał jednak, że te 32mm wychodzą przy optymalnym ulożeniu głowicy. Szyjka twarda, T-kształtna, zamknięta - nie ma powodów do niepokoju... Ale np. nie zbadał wziernikiem ani nie weryfikował czy nie ma jakiejś infekcji... I chyba poczuł się urażony, że pojechaliśmy na IP dzień przed wizytą, a na dodatek do innego szpitala niż ten, w którym pracuje (pokazałam kartę z IP). Generalnie jego wypowiedź miała taki wydźwięk, że jeśli już mu nie ufamy to warto rozważyć zmianę lekarza, by czuć się pewnie. Trochę w tym racji jest, ale... jak wiedzieć kto ma rację? Dla mnie priorytetem jest bezpieczeństwo dziecka i już sama nie wiem, komu ufać. Co lekarz, to opinia. Ten drugi lekarz, który nas skierował na IP nie wykonuje usg i bazuje na badaniach prowadzonych przez innych - i sugerował, że przy tendencji skracającej się szyjki warto wziąć zastrzyki sterydowe w 28tc. Teoretycznie też słuszne podejście... Tylko teraz pytanie: czy szyjka faktycznie się skraca?;/ |
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego komu ufać...to ty musisz to czuć, twój lekarz może za bardzo wziął do siebie te wizytę w szpitalu itp... Ale z drugiej strony, może dlatego że jest pewnie swojego zdania?? Wydaje mi się, że w tak ważnej sprawie przy najmniejszych wątpliwościach by coś powiedział.. Tu się zgodzę, co lekarz to opinia, dlatego ja w 100% ufam tylko mojej gin, aby właśnie uniknac takich nerwowych sytuacji i niepewności :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Regularkate i pozytywnaj gratuluję udanych wizyt 😘
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Regularkate, Pozytywna gratuluję zdrowych bąbli
Ovejita myślę, że tak jak napisała Kropka lekarz trochę za bardzo uniósł się honorem... gdyby nie miał żadnego autorytetu to nie prowadziłabyś u niego ciąży. Ta skracająca szyjka to ważna sprawa i dobrze, że skonsultowałaś ją jeszcze z innym lekarzem. Masz porównanie... co ile masz wizyty u swojego lekarza?
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejita, dobrze, że z szyjką jest ok
ja trochę lekarza rozuniem. Po ludzku poczuł się urażony, ale miałaś prawo sprawdzić sytuację na każdy możliwy sposób, bo to o Twoje dziecko chodzi![]() Regularkate gratuluję udanej wizyty ![]() Ja niedługo lecę z synkiem do lekarza, bo do kataru doszedł też kaszel,więc pójdziemy sprawdzić co i jak. Zeszłej zimy mały praktycznie nie chorował,a teraz to już chyba czwarta infekcj od grudnia ( na szczęście wszystkie w miarę lekkie) i niestety przyczyny upatruję albo w jego alergii,która jelitka cały czas podrażnia albo w tym,że w zeszłym roku dużo spacerowalismy. On był w gondoli opatulony,a ja w śniegu czy deszczu dreptałam. A teraz już nie da rady wyjść na tak długo,bo on.marznie na nogach i się prędzej nudzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-03-07 o 07:11 |
|
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś ostatnio mi sie znów zdarzają mdłości rano Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejny dzień bez słońca słabo śpię, bo ciągle drętwieją mi nogi
|
|
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Emma a nie bierzesz np. Leku typu Acard? Mi po nim strasznie nogi dretwialy, w środku nocy wielokrotnie się przez to budziłam
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Podczytuje Was, ale nie miałam nastroju nic pisać. Wczoraj miałam kompletny spadek nastroju. Ryczałam jak mąż przyszedł z pracy i wieczorem jak położyłam się spać. Na dodatek mała przed snem się nie oddzywała godzinę, chyba strzeliła focha, bo jak już się uspokoiłam i chciałam zasnąć to się rozbrykała i przez dwie godziny nie było spania. Co jakiś czas napada mnie mnie taki nastrój, że sobie nie poradzę jako matka i te wszystkie tematy związane z porodem i opieką nad małą mnie przerażają. Musimy zacząć coś kupować po trochę bo ja zwariuje i będę miała wrażenie że nie zdążymy, choć wiem że w dzisiejszych czasach przez internet można kupić wszystko w ciągu kilku dni. Ehh dzisiaj już mi lepiej i jedziemy popołudniu do hurtowni oglądnąć wózki i może jakieś ciuszki weźmiemy tak na dobry początek ![]() Dziewczyny są znowu wyprzedaże w h&m online, ja zobaczę dzisiaj w tej hurtowni jakie ceny i czy coś wpadnie mi w oko, jeśli nie to może zrobię jakieś pierwsze zakupy dla małej w h&m
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-07 o 11:08 |
|
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, ale śliczne te kocyki !!!
Odowska gratuluje udanego up ![]() Blanka, a tak z ciekawosci - dlaczego akurat vulcano i luca z bebetto ? Regular i pozytywna - gratulacje również udanych wizyt !!! ![]() Ovejita, lekarz troche słabo podszedł, ale powiem Ci ze zawsze wlasbie boje sie takich reakcjo, bo lekarz pomysli ze go "zdradzam" czy cos. A wiadomo ze dla nas jako matek, rodziców - liczy sie zdrowie dziecka. Slabe to kest, ze lekarze tak reagują, urażona duma .... nie poodba mi sie to w środowisku lekarskim i czuje sie troche przytloczona takim podejsciem. Dostane znowu baty od Poli w zwiazku z tym dietetykiem, po sniadaniu napisze aj promis. U mnie ok, wczoraj sobie malowalam na zbicie czasu takie malowanki po numerach - zamowilam na ali zdziwil mnie moj wczorajszy cukier po obiedzie - zjadlam kasze jaglana, mizerie i dwa kiwi - niby nic zlego, a po godzinoe 158 moze dlatego, ze nie zjadlam zadnego mięsa ani nic do tej kaszy... ciagle mam ochote na ciasto, wiec kupilam w paczce kopiec kreta i dzisiaj będę robić - po obiedzie sobie pozwole na kawałeczek, albo do kawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
jakie kupujecie rozmiary ciuszków? zastanawiam się jaki kupić, szczególnie jak coś nowe i droższe może większy rozmiar? 62 na ile starczy?
A w ogóle to gdzieś widziałam takie przedłużacze do bodziaków za kilka zł, żeby na dłużej starczyły.
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
kate, pozytywna, gratuluję zdrowych maluszków!
nesska, Pati, kciuki za up! monya milczy ciągle... Oby tam wszystko dobrze w tym szpitalu było ![]() Ja dziś tylko miłego dnia życzę i biorę się za obiad, a potem do pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Słuchajcie, cicho tu faktycznie, mało osób pisze ![]() Ale jak już norka się dwa dni nie odzywa, to jest bardzo źle
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno dobrym pomysłem jest wybranie się na oglądanie wózków i powoli kompletowanie wyprawki mi też to pomaga ![]() Z rozmiarami się tak dobrze nie orientuję, ale w 62 na pewno dłużej pochodzi niż 56, choć to zależy od dziecka. A takie przedłużacze to super pomysł! pamiętasz gdzie je widziałaś? |
|
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, co tam u lekarza było?
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może rzeczywiście zabrakło białka do obiadu, bo tak to większość same węglowodany. A mizerię kocham ![]() Z ciast to polecam np brownie z fasoli słodzone daktylami
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem że to hormony i widzę, że w ciąży mam tendencję bardziej do płaczu niż robienia awantur i denerwowania się na męża
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

zamawiałam tam gdzie widziałam je najtaniej 
Trochę energii przybyło w tym 5 miesiącu, więc korzystam, robiąc trochę w domu, starając się nie siedzieć bezczynnie na tym zwolnieniu, zdobywając wiedzę m. in. o wyprawce.
A leżała sobie w brzuchu jak pani prezesowa, z wyciągniętymi, skrzyżowanymi nóżkami, prawie jak oparta o biurko 

słabo śpię, bo ciągle drętwieją mi nogi