Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-07, 11:24   #1651
ovejita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dzień dobry!
To fakt, dobrze mieć jednego lekarza prowadzącego, ale ja mam bardzo małe zaufanie do lekarzy. Jak się staraliśmy to chodziłam do najlepszych specjalistów a na koniec okazało się ze niepotrzebnie faszerowali mnie lekami... także teraz podchodzę z dużą rezerwa do tego co lekarze mówią. No i tez nie zdecydowałam się na szpital - biorę pod uwagę 2. Oba mają 3 st. referencyjnosci i w kazdym pracuje jeden z lekarzy. A jak się czyta opinie w internecie to - ile ludzi, tyle opinii...
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 11:31   #1652
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja biore acard 75 i nic mi po nim nie jest. A magnez bierzesz?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

również biore acard, do tego heparyne w zastrzykach i nic mi nie jest
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 11:40   #1653
fioletowe okulary
Raczkowanie

Emma ja brałam Acard przez miesiąc, jakoś między 7 a 12 tygodniem, i brałam to na rozrzedzenie krwi że względu na wysoki Hematokryt, po miesiącu brania Hematokryt spadł i lekarz kazał odstawić. Drętwienie rąk i nog minęło od razu po odstawieniu. A Ty z jakiego powodu go bierzesz?
Stary 2018-03-07, 11:50   #1654
fioletowe okulary
Raczkowanie

Co myślicie o kocykach i kolderkach typu Minky? Są tak śliczne ale czy praktyczne ?
Stary 2018-03-07, 11:55   #1655
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Emma ja brałam Acard przez miesiąc, jakoś między 7 a 12 tygodniem, i brałam to na rozrzedzenie krwi że względu na wysoki Hematokryt, po miesiącu brania Hematokryt spadł i lekarz kazał odstawić. Drętwienie rąk i nog minęło od razu po odstawieniu. A Ty z jakiego powodu go bierzesz?
Właśnie tylko z powodu długich starań zapobiegawczo. Więc chyba go odstawię i zobaczymy czy będzie poprawa

A mi się osobiście kocyki minky nie podobają ale ile nas tyle opinii
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 11:58   #1656
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Co myślicie o kocykach i kolderkach typu Minky? Są tak śliczne ale czy praktyczne ?
Ostatnio o tym pisałyśmy, że chyba praktyczniejsze są zwykłe wsady i poszewki, bo wtedy pierzesz samą poszwę. Ja zmieniam poszewki synkowi co 2 tygodnie, a jak był malutki to częściej, bo mu się ulało,obsikał itp.
Ale te minki są piękne

Stary 2018-03-07, 12:10   #1657
fioletowe okulary
Raczkowanie

Co myślicie o kocykach i koldrach typu Minky? Są tak śliczne że dzisiaj chyba coś zamówię
Stary 2018-03-07, 12:20   #1658
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
biorę mogę go tak w trakcie ciąży odstawić? jak sobie z tym poradziłaś?
Mi dr przepisał acard profilaktycznie w 7tc
Pamiętaj, żeby nie odstawiac żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Ja biorę Acard 150, heparyne, 2x magnez b6 I nie zwróciłam uwagi, żeby mi drętwiały. Ale każdy organizm reaguje inaczej.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma, ale śliczne te kocyki !!!
Odowska gratuluje udanego up
Blanka, a tak z ciekawosci - dlaczego akurat vulcano i luca z bebetto ?
Regular i pozytywna - gratulacje również udanych wizyt !!!
Ovejita, lekarz troche słabo podszedł, ale powiem Ci ze zawsze wlasbie boje sie takich reakcjo, bo lekarz pomysli ze go "zdradzam" czy cos. A wiadomo ze dla nas jako matek, rodziców - liczy sie zdrowie dziecka. Slabe to kest, ze lekarze tak reagują, urażona duma .... nie poodba mi sie to w środowisku lekarskim i czuje sie troche przytloczona takim podejsciem.
Dostane znowu baty od Poli w zwiazku z tym dietetykiem, po sniadaniu napisze aj promis.
U mnie ok, wczoraj sobie malowalam na zbicie czasu takie malowanki po numerach - zamowilam na ali zdziwil mnie moj wczorajszy cukier po obiedzie - zjadlam kasze jaglana, mizerie i dwa kiwi - niby nic zlego, a po godzinoe 158 moze dlatego, ze nie zjadlam zadnego mięsa ani nic do tej kaszy... ciagle mam ochote na ciasto, wiec kupilam w paczce kopiec kreta i dzisiaj będę robić - po obiedzie sobie pozwole na kawałeczek, albo do kawy

Może za dużo tej kaszy? U mnie jaglana max 3 łyżki, więcej podnosi. Zwłaszcza w towarzystwie nabiału (śmietana do mizerii?)

Są fajne słodycze naturalne jak bardzo Cię ciągnie 😉 przeczytaj skład tego kopca, pewnie mnóstwo cukru czy innych slodzikow 😋
Ostatnio robiłam ciasteczka z ciecierzycy, a z wody po niej mus czekoladowy i cukry w normie 😁
Cytat:
nie jest łatwo z tymi cukrami może rzeczywiście zabrakło białka do obiadu, bo tak to większość same węglowodany. A mizerię kocham
Z ciast to polecam np brownie z fasoli słodzone daktylami
O to to brownie z fasoli też pycha! ❤️

Szukałam i szukałam wózków, i nic mi nie pasowało (mam dość hmm specyficzny gust i jak się upre, to nie chce nic innego niż sobie wymyśliłam XD ) I wczoraj w nocy znalazłam! Aż dwa więc będę mogła porównać 😀 zależało mi, żeby były na dużych retro kołach ale żeby koła były skrętne. Już myślałam, że takiego wymyślonego połączenia nie znajdę a jednak 😊 jak któraś będzie zainteresowana retro wózkami to zaraz pójdę do kompa i wrzucę linki.

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 12:23   #1659
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Pamiętaj, żeby nie odstawiac żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Ja biorę Acard 150, heparyne, 2x magnez b6 I nie zwróciłam uwagi, żeby mi drętwiały. Ale każdy organizm reaguje inaczej.

Może za dużo tej kaszy? U mnie jaglana max 3 łyżki, więcej podnosi. Zwłaszcza w towarzystwie nabiału (śmietana do mizerii?)

Są fajne słodycze naturalne jak bardzo Cię ciągnie 😉 przeczytaj skład tego kopca, pewnie mnóstwo cukru czy innych slodzikow 😋
Ostatnio robiłam ciasteczka z ciecierzycy, a z wody po niej mus czekoladowy i cukry w normie 😁

O to to brownie z fasoli też pycha! ❤

Szukałam i szukałam wózków, i nic mi nie pasowało (mam dość hmm specyficzny gust i jak się upre, to nie chce nic innego niż sobie wymyśliłam XD ) I wczoraj w nocy znalazłam! Aż dwa więc będę mogła porównać 😀 zależało mi, żeby były na dużych retro kołach ale żeby koła były skrętne. Już myślałam, że takiego wymyślonego połączenia nie znajdę a jednak 😊 jak któraś będzie zainteresowana retro wózkami to zaraz pójdę do kompa i wrzucę linki.

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
koniecznie pokaż jakie wózki
Stary 2018-03-07, 12:38   #1660
Elaaaa
Wtajemniczenie

Aandra pokaż co znalazłaś
Stary 2018-03-07, 13:06   #1661
norka93
Wtajemniczenie

Witajcie me Dziewoje! Przejdę od razu do rzeczy coby nie smęcić za bardzo i odniosę się do co niektórych tematów, bo niektórych zostało już sporo powiedziane i nic mądrzejszego nie napiszę.

Karolinka, bardzo Ci współczuję tych przeżyć z zaparciami.. Nie potrafię wyobrazić sobie tego bólu, który musiałaś znosić. Może po ciąży warto zbadać sobie jelito grube? Skąd taka akcja, itd. czy to po prostu mega zaparcia ciążowe?

Odnośnie ubranek, to ja będę prała dopiero przełom maja/czerwca. Może bardziej koniec czerwca? Toż one i tak miesiąc przeleżą, jeśli będzie według terminu.

Poluś, to Ty pytałaś mnie jak szukam gałek na alie? Wpisz w wyszukiwarce "handle cabinet" i powinny Ci wyskoczyć.

Odowska, jak przeczytałam twoją opinię na temat książek, to poczułam się jakby mi oczy się otworzyły.. Jesteś niesamowita. Jeśli mam być szczera, to w życiu nie spojrzałam na te bajki z tej strony. Ot bajka, ot wilczek, ale byłam też starsza i wiedziałam, że to tylko bajka, nie brałam tego do siebie, ale przecież nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Twoje argumenty są naprawdę mocne i przede wszystkim - racjonalne. No i gratuluję Żelka! Słodkie zdrobnienie swoją drogą. Może poproszę Blankę by zmieniła mi Anielkę na Dankę?

Camelitos, 23 lipca mamy również drugą rocznicę ślubu i tak bardzo chciałabym aby Anielka urodziła się tego dnia.. Może nam obojgu się poszczęści?

Pozytywna i Regularkate - gratuluję Wam z całego serca!

Folinko, właśnie przeczytałam twojego posta Mam rozumieć, że jestem spamerką? Wczoraj się nie odzywałam, bo od 8 do 17 non stop na nogach, byłam w lumpeksach z koleżanką i w kilku innych sklepach. Jak weszłam do domu o 17, to nawet nie usiadłam, tylko wzięłam się za sprzątanie i w 2 godziny miałam ogarniętą chatę kuchnia, podłogi, itd., a tak to czasem i za cały dzień nie ogarnę! Tak, to ja darłam się o zbyt krótkie gondole Zerknęłam dzisiaj na wózek Joie Mytrax z gondolą, ale przeraziło mnie, że materacyk tejże gondoli ma tylko 73 cm, to chyba jednak małowato, jak uważasz?

Dorka, ja będę miała po kilka sztuk bodziaków z krótkim, długim, pajacyków na 56, maksymalnie 7. Bardziej celuję w rozmiar 0-3, czyli 56-62 oraz 3-6 - 62-68. Tych ubranek będę miała myślę po ok. 10 sztuk, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.

Proszę pokazywać wózki bez zastanawiania!

Dziewczyny, jest sens, żeby wkleić na pierwszą stronę takie oto podsumowanie i edytować w miarę czasu, żeby potem nie szukać? (napisałam to, co wyciągnęłam z postów na dniach)

Wiersze:
- Jan Brzechwa
- Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa)

Wydawnictwa:
- Dwie Siostry
- Muchomor
- Tatarak
- Mamania

Księgarnie:
- Lokator (Kraków)

Bajki rymowane:
- Urszula Kozłowska

Polecane książeczki:
- Pucio

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 13:08
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 13:30   #1662
norka93
Wtajemniczenie

Tradycyjnie pragnę podzielić się z wami moimi co niektórymi zakupami z wczoraj i przedwczoraj.

Pajacyk polarowy 62/68 - będzie akurat na zimowe spacery. Stan idealny za 4 zł.
Spodenki w kwiaty 62/68 - stan idealny, ale tu zaszalałam i zapłaciłam 11 zł. Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Chyba mnie rozumiecie?
Różowa sukieneczka/tunika - rozmiaru nie ma napisanego, firma jakaś noname, ale z koleżanką stawiamy, że na ok. 1,5 roczną dziewczynkę. Zapłaciłam 19 zł. Portfel płakał, ale odżałuję takie cudo.
I na koniec mój hit - sukieneczka z Zary, taka płócienna bawełna, stan idealny, rozmiar na 9/12 miesięcy za 2 zł. Ja kupuję większe rozmiary tylko wtedy, gdy trafi się okazja nie do odpuszczenia.Naprawdę każdej z Was życzę z całego serca takich zakupów, które będą tak cieszyły.

IMG_20180307_132307.JPGIMG_20180307_132231.JPGIMG_20180307_132218.JPGIMG_20180307_132207.JPG

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 13:34
Stary 2018-03-07, 13:55   #1663
aandra
Raczkowanie

Kurde, miałam napisany post i... zalalam laptopa inka przynajmniej 2 dni bez komputera...

No ale co do wózków:

Oba mają wygląd retro i nowoczesne ułatwienia a więc dwie ważne dla mnie cechy 😁
Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że łatwiej prowadza się jedna ręką (a tylko tyle ich mam &#128521 wózek na większych kołach ale równocześnie skretnych, co dokładnie pokrywa się z moją estetyka 😊 oba mają opcje gondola + spacerówka i można dopiąć fotelik maxi cosi.

No ale do celu, wybrałam 2 modele, chce je oczywiście jeszcze porównać i poprowadzac na żywo:
1. Navigation Caravel w kolorze szary+mięta http://www.navington.com/shop/caravel/
caravel_kolory_bali_desctop.jpg

2. Bebecar stylo class w kolorze szarym https://www.bebecar.com/bebecar/int/stylo-class
Bebecar_Stylo_Class_Combination_Pram_in_Argent_1_LeM.jpg

Stary 2018-03-07, 14:08   #1664
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Summer a może Kazik kopy Ci sadzil z aluzja żebyś odpoczęła bo za dużo polazilas?
Pewnie tak

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma, ale śliczne te kocyki !!!
Odowska gratuluje udanego up
Blanka, a tak z ciekawosci - dlaczego akurat vulcano i luca z bebetto ?
Regular i pozytywna - gratulacje również udanych wizyt !!!
Ovejita, lekarz troche słabo podszedł, ale powiem Ci ze zawsze wlasbie boje sie takich reakcjo, bo lekarz pomysli ze go "zdradzam" czy cos. A wiadomo ze dla nas jako matek, rodziców - liczy sie zdrowie dziecka. Slabe to kest, ze lekarze tak reagują, urażona duma .... nie poodba mi sie to w środowisku lekarskim i czuje sie troche przytloczona takim podejsciem.
Dostane znowu baty od Poli w zwiazku z tym dietetykiem, po sniadaniu napisze aj promis.
U mnie ok, wczoraj sobie malowalam na zbicie czasu takie malowanki po numerach - zamowilam na ali zdziwil mnie moj wczorajszy cukier po obiedzie - zjadlam kasze jaglana, mizerie i dwa kiwi - niby nic zlego, a po godzinoe 158 moze dlatego, ze nie zjadlam zadnego mięsa ani nic do tej kaszy... ciagle mam ochote na ciasto, wiec kupilam w paczce kopiec kreta i dzisiaj będę robić - po obiedzie sobie pozwole na kawałeczek, albo do kawy

Zua, zapomniałabym - gratulacje z powodu pozytywnego rozwiązania sprawy z tym "pajacem", oby teraz komornik się ładnie postarał
A ten wysoki cukier to nie z powodu kaszy? Jaglana chyba ze wszystkich (poza manną) ma bardzo wysokie IG.

Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?

Skończyłam też ciuchobranie - więcej nie kupuję, chyba że trafię na coś cudownego. Zastanawiam się, co teraz, chciałam póki co kupić same drobiazgi. Myślałam o pieluszkach tetrowych itd., kocykach, otulaczach, kokonie, poduszce do karmienia. Albo przygotuję rzeczy potrzebne w pierwszej kolejności do szpitala i chwilę po nim, hm..

Mam pytanie: co kupujecie na lato do okrycia dziecka (w wózku, w łóżeczku?). Kocyk dzianinowy, pieluszka muślinowa/tetrowa/flanelowa czy coś jeszcze innego? Bo kompletnie nie mam pojęcia co kupić....

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 14:11   #1665
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Tradycyjnie pragnę podzielić się z wami moimi co niektórymi zakupami z wczoraj i przedwczoraj.

Spodenki w kwiaty 62/68 - stan idealny, ale tu zaszalałam i zapłaciłam 11 zł. Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Chyba mnie rozumiecie?
Różowa sukieneczka/tunika - rozmiaru nie ma napisanego, firma jakaś noname, ale z koleżanką stawiamy, że na ok. 1,5 roczną dziewczynkę. Zapłaciłam 19 zł. Portfel płakał, ale odżałuję takie cudo.
I na koniec mój hit - sukieneczka z Zary, taka płócienna bawełna, stan idealny, rozmiar na 9/12 miesięcy za 2 zł. Ja kupuję większe rozmiary tylko wtedy, gdy trafi się okazja nie do odpuszczenia.Naprawdę każdej z Was życzę z całego serca takich zakupów, które będą tak cieszyły.

Załącznik 7462836Załącznik 7462841Załącznik 7462846Załącznik 7462851
Cudo cudo cudo
Te gacie w róże cudne, w ogóle na wszystko się nie mogę napatrzec
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-03-07 o 14:33
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 14:17   #1666
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry ja też byłam w ciucholandzie ale kupiłam tylko dwie rzeczy, bo wiem, że dużo rzeczy dostanę.
DSC_0106.JPGDSC_0107.JPG

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 14:35   #1667
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kurde, miałam napisany post i... zalalam laptopa inka przynajmniej 2 dni bez komputera...

No ale co do wózków:

Oba mają wygląd retro i nowoczesne ułatwienia a więc dwie ważne dla mnie cechy 😁
Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że łatwiej prowadza się jedna ręką (a tylko tyle ich mam &#128521 wózek na większych kołach ale równocześnie skretnych, co dokładnie pokrywa się z moją estetyka 😊 oba mają opcje gondola + spacerówka i można dopiąć fotelik maxi cosi.

No ale do celu, wybrałam 2 modele, chce je oczywiście jeszcze porównać i poprowadzac na żywo:
1. Navigation Caravel w kolorze szary+mięta http://www.navington.com/shop/caravel/
Załącznik 7462876

2. Bebecar stylo class w kolorze szarym https://www.bebecar.com/bebecar/int/stylo-class
Załącznik 7462881

piękny

Summer wyniki rewelacja a do okrycia planuję pieluszki lub kocyk mgiełka jednak będzie gorąco.

Blanka super łupy i fajnie się masz, że sporo dostaniesz

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

Załącznik 7462836Załącznik 7462841Załącznik 7462846Załącznik 7462851
boskie te sukienki jejku, aż żal, że sama nie mogę robić takich zakupów
Stary 2018-03-07, 14:36   #1668
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Skończyłam też ciuchobranie - więcej nie kupuję, chyba że trafię na coś cudownego. Zastanawiam się, co teraz, chciałam póki co kupić same drobiazgi. Myślałam o pieluszkach tetrowych itd., kocykach, otulaczach, kokonie, poduszce do karmienia. Albo przygotuję rzeczy potrzebne w pierwszej kolejności do szpitala i chwilę po nim, hm..

Mam pytanie: co kupujecie na lato do okrycia dziecka (w wózku, w łóżeczku?). Kocyk dzianinowy, pieluszka muślinowa/tetrowa/flanelowa czy coś jeszcze innego? Bo kompletnie nie mam pojęcia co kupić....
Na gorące dni pieluszką bambusowa, na zimniejsze już poszewka z wypełnieniem.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Cudo cudo cudo

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
piękny

Summer wyniki rewelacja a do okrycia planuję pieluszki lub kocyk mgiełka jednak będzie gorąco.

Jeszcze będziesz.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja też byłam w ciucholandzie ale kupiłam tylko dwie rzeczy, bo wiem, że dużo rzeczy dostanę.
Załącznik 7462946Załącznik 7462951

Ale słodki kapelutek.

Stary 2018-03-07, 14:40   #1669
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak

Zua, zapomniałabym - gratulacje z powodu pozytywnego rozwiązania sprawy z tym "pajacem", oby teraz komornik się ładnie postarał
A ten wysoki cukier to nie z powodu kaszy? Jaglana chyba ze wszystkich (poza manną) ma bardzo wysokie IG.

Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?

Na upały pielucha bambusowa, na wieczory kocyk bambusowy do łożeczka Kokon i też kocyk bambusowy.
A potem na koniec sierpnia, początek września kocyk minky

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 14:41   #1670
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj się nie odzywałam, bo od 8 do 17 non stop na nogach, byłam w lumpeksach z koleżanką i w kilku innych sklepach. Jak weszłam do domu o 17, to nawet nie usiadłam, tylko wzięłam się za sprzątanie i w 2 godziny miałam ogarniętą chatę kuchnia, podłogi, itd., a tak to czasem i za cały dzień nie ogarnę!
Czytałam i oczy robiły mi się coraz większe... I większe... Niesamowitą masz kondycję
Stary 2018-03-07, 15:09   #1671
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norcia cudne rzeczy
podziwiam kondycję, ja po dwugodzinnym spacerze 2h odpoczywam i biorę się dopiero za obiad czy sprzątanie

ja dziś przeglądam właśnie kocyki, pieluchy, kokony.. mam kilka wzorów i oczywiście nie mogę się zdecydować jedynie kokon wybrałam i już nie oglądam, bo czym więcej tym gorzej

na wieczór też planuję przykrywać pieluszką bambusową, albo kocyk .. mamy ukrop w mieszkaniu.
A potem lekką kołderkę
Stary 2018-03-07, 15:13   #1672
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Czytałam i oczy robiły mi się coraz większe... I większe... Niesamowitą masz kondycję
Energia II trymestru przyszła do mnie chyba z początkiem 5tego miesiąca ciąży.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norcia cudne rzeczy
podziwiam kondycję, ja po dwugodzinnym spacerze 2h odpoczywam i biorę się dopiero za obiad czy sprzątanie

ja dziś przeglądam właśnie kocyki, pieluchy, kokony.. mam kilka wzorów i oczywiście nie mogę się zdecydować jedynie kokon wybrałam i już nie oglądam, bo czym więcej tym gorzej

na wieczór też planuję przykrywać pieluszką bambusową, albo kocyk .. mamy ukrop w mieszkaniu.
A potem lekką kołderkę
Eluś, może pokażesz wzory, to pomożemy wybrać? Właśnie o dziwo ostatnio całkiem dobrze się czuję...... W sensie wczoraj były jakieś tam bóle, ale chwilowe i niezbyt mocne. Kondycja mnie zadziwia, tylko pięty mnie strasznie bolą od dłuższego chodzenia, wręcz palą.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 15:15
Stary 2018-03-07, 15:22   #1673
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Eluś, może pokażesz wzory, to pomożemy wybrać? Właśnie o dziwo ostatnio całkiem dobrze się czuję...... W sensie wczoraj były jakieś tam bóle, ale chwilowe i niezbyt mocne. Kondycja mnie zadziwia, tylko pięty mnie strasznie bolą od dłuższego chodzenia, wręcz palą.
to takie najmocniejsze typy
cieszę sie, że u Ciebie wróciła siła i chęć do życia.. ja czuję się fatalnie, przez bezsenne noce, czuję, że wpadnę w jakąś depreche.. nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-07 o 15:25
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 15:28   #1674
aandra
Raczkowanie

Cytat:
cieszę sie, że u Ciebie wróciła siła i chęć do życia.. ja czuję się fatalnie, przez bezsenne noce, czuję, że wpadnę w jakąś depreche.. nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana
Śliczne! Najbardziej spodobał mi się ten z króliczkami i misiami 🐰 🐻

Edytowane przez aandra
Czas edycji: 2018-03-07 o 15:34
Stary 2018-03-07, 15:30   #1675
asiaczek
Zakorzenienie

Elaaa,króliki i misie na zielonkawym tle

Norciu,przepiękne ciuszki, a zwłaszcza spodenki i ostatnia sukienka

I to pytałam o uchwyty do mebli i dziękuję za odpowiedź. Na szybko jednak sprawdziłam, że chyba wszystkie uchwyty dziecięce mają za mały rozstaw dziurek w porównaniu do tych u mnie wywierconych i chyba nie będę bawić się w łatanie dziur wiercenie nowych

Stary 2018-03-07, 15:34   #1676
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Elu, nie mów hop. Już drugi raz w ciągu tygodnia budzę się ok. 5-5:30 i nie śpię przez ok. 3 godziny, coś się dzieje.. Może zapytaj lekarza czy są jakieś sposoby, żeby wspomóc sen w ciąży? Kiedy masz wizytę?

Dla mnie największe wrażenie i najbardziej się podoba trzeci wzór - misie i króliki na przygaszonym, miętowym tle. Piękne

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Elaaa,króliki i misie na zielonkawym tle

Norciu,przepiękne ciuszki, a zwłaszcza spodenki i ostatnia sukienka

I to pytałam o uchwyty do mebli i dziękuję za odpowiedź. Na szybko jednak sprawdziłam, że chyba wszystkie uchwyty dziecięce mają za mały rozstaw dziurek w porównaniu do tych u mnie wywierconych i chyba nie będę bawić się w łatanie dziur wiercenie nowych.
Asiaczku, ale wiesz, że jest sporo ofert, gdzie są różne rozstawienia dziurek? Dłuższe, średnie i krótkie.

Stary 2018-03-07, 15:41   #1677
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
piękny

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Dzięki też tak myślałam, że wolałam zapytać, może któraś wie lepiej

Cytat:
Na gorące dni pieluszką bambusowa, na zimniejsze już poszewka z wypełnieniem.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Jeszcze będziesz.

Ale słodki kapelutek.
Norko, co to jest ta poszewka z wypełnieniem? :P bo się zastanawiam od dłuższego czasu. A no i fajne zakupy, chociaż jak widzę jaki jest wybór babskich ciuszków, to cieszę się na chłopca

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Na upały pielucha bambusowa, na wieczory kocyk bambusowy do łożeczka Kokon i też kocyk bambusowy.
A potem na koniec sierpnia, początek września kocyk minky

Dzięki, Blanko, wezmę wasze typy pod uwagę, jutro będę buszować online i coś kupię. A tak btw to gratulacje dla ciebie i dla reszty z okazji owocnej wizyty zupełnie o tym zapomniałam )

Cytat:
Elu, jak dla mnie jeżyki są mega, zwłaszcza ta kontrastowość. Gdzie takie piękne rzeczy można kupić?

A co do samopoczucia - ja coś tam śpię, ale już koło 3 nad ranem jestem wyspana i zarazem zmęczona tym ciągłym bieganiem do toalety.... A poza tym od kilku dni - lekka rwa kulszowa i koszmarny ból od kręgosłupa do bioder, tak więc wraca moja szara rzeczywistość dyskopaty

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 15:46   #1678
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norko, co to jest ta poszewka z wypełnieniem? :P bo się zastanawiam od dłuższego czasu. A no i fajne zakupy, chociaż jak widzę jaki jest wybór babskich ciuszków, to cieszę się na chłopca

A co do samopoczucia - ja coś tam śpię, ale już koło 3 nad ranem jestem wyspana i zarazem zmęczona tym ciągłym bieganiem do toalety.... A poza tym od kilku dni - lekka rwa kulszowa i koszmarny ból od kręgosłupa do bioder, tak więc wraca moja szara rzeczywistość dyskopaty
Chyba źle napisałam Bo chodziło mi o kołderkę z wypełnieniem i do tego poszewka, którą można zdjąć i uprać samą bez obawy, że wypełnienie kołderki w praniu się zroluje, ale prać i tak trzeba, co dziewczyny? Czy wystarczy wietrzenie?

Summer i co zrobisz z tymi bólami? Jak im będziesz przeciwdziałać?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 15:47
Stary 2018-03-07, 15:58   #1679
MalaGosia88
Zakorzenienie

Elaa a dla mnie najbardziej ostatni komplet ale cała reszta też jest super, rozumiem dylemat
Stary 2018-03-07, 16:03   #1680
Elaaaa
Wtajemniczenie

o dziękuję dziewczyny!
właśnie chyba muszę zdecydować się na coś z kolorkiem, bo kokon wybrałam biało szary, a nie chce żeby było za mdło dziękuję za opinie

Cytat:
Napisane przez summer_overture;81976736

[B
Elu[/B], jak dla mnie jeżyki są mega, zwłaszcza ta kontrastowość. Gdzie takie piękne rzeczy można kupić?

Kochana, pierwsze dwa są z zumizou na fb, kolejne dwa ze strony marsielle decor, a ostatnie dwa od makaszki

ja właśnie od 2-3 nie śpie wcale.. od początku ciąży przespałam ciągiem kilka! nocy raptem mam dość..

Cytat:
Elu, nie mów hop. Już drugi raz w ciągu tygodnia budzę się ok. 5-5:30 i nie śpię przez ok. 3 godziny, coś się dzieje.. Może zapytaj lekarza czy są jakieś sposoby, żeby wspomóc sen w ciąży? Kiedy masz wizytę?

Dla mnie największe wrażenie i najbardziej się podoba trzeci wzór - misie i króliki na przygaszonym, miętowym tle. Piękne
dziękuję..
ale nas męczy.. czyli nie tylko ja..
czytam właśnie, że jak kobieta w ciązy nie śpi ciągle kilka nocy pod rząd to dobrze się temu przyjrzeć.. powiem o tym gin, może są jakieś tabsy.. już nie wiem sama, 19.03 mamy wizytę. Wiadomo bezsenność byłaby zrozumiała gdyby coś mnie bolało, dokuczało, czy brzuch duży, a ja się czuję dobrze, a nie mogę spać

Cytat:
Chyba źle napisałam Bo chodziło mi o kołderkę z wypełnieniem i do tego poszewka, którą można zdjąć i uprać samą bez obawy, że wypełnienie kołderki w praniu się zroluje, ale prać i tak trzeba, co dziewczyny? Czy wystarczy wietrzenie?

Summer i co zrobisz z tymi bólami? Jak im będziesz przeciwdziałać?
z tego co pytałam to właśnie te pościelki, można prać razem z wypełnieniem i nic z tym się nie dzieje. Pisałam do jednej Pani właśnie z od tych,co biorę pod uwagę. Twierdzi, że to bardzo popularnie obecnie, wypełnienie jest hipoalergiczne doskonałe dla ewentualnych alergików. Schnie podobno równie szybko jak sama poszwa, a jest całoroczna. nie wiem co myśleć o tym, nie mam doświadczenia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Elaa a dla mnie najbardziej ostatni komplet ale cała reszta też jest super, rozumiem dylemat
Gosiu
haha dobrze, że mamy jeszcze czas ale co chwilę to widzę jakieś kolejne i tylko odkładam do zakładek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości