Niemcy :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 14:22   #2581
basiao84
Wtajemniczenie

Dot.: Niemcy :)

Hmm w zasadzie, to już zdążyłam obejrzeć realowe gazetki, żeby jakąś wiedzę mieć.
Interesują mnie produkty podstawowe- chleb, mięso, mleko, sery, wędliny itp.
Mam to szczęście, że firma do której jadę zapewnia mi dach nad głową, więc chociaż ten wydatek odpada. W okolicy mam miec Aldi, więc mam nadzieję, że moja studencka kieszeń zbytnio nie ucierpi
basiao84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:53   #2582
201608040942
Konto usunięte

Aldi to najtanszy sklep i do tego bardzo dobry. Real jest juz drozszy. Jak dasz rade to i w 40€ tygodniowo sie zmiescisz na jedzenie i chemie. Ja wydaje wiecej ale ja mam meza i dziecko, czesc jedzenia laduje w koszu, jak to przy malym dziecku, ktore zje troche reszte zostawi.Do tego dochodza angebouty w Aldi , sa 2 razy w tygodniu, wiec i z nich jakis ciuch itp sie kupi. Chleb to zelzy jaki jadasz jak ten z Aldika to wyjdzie cie taniej, my jadamy z piekarni taki jak jest w PL, moj maz innego nie wezmie do ust, wiec i na jedzenie wychodzi drozej.

Majka to kiedy chcezs sie spotkac? jaki to teramin podalas? 27.07 tak? To byla niedzele, wiec jak chcesz to mozemy w sobote nawet tydzien wczesniej 19-tego, bo widze chetnych nie ma, wiec jak bys chciala to mozesz do mnie podjechac i jak moj chlop z pracy wroci to bysmy wyskoczyly do miasta. Zreszta poczekaj chwilke, bo moj mial dzis jechac jeszcze do szpitala na sprechstunde, wiec moze bedzie juz wyznaczona data operacji. Jesli w dany weekend co chccemy wyskoczyc bedzie w domu to nie ma sprawy.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 15:52   #2583
*majka*
Zakorzenienie

Tak jak Moni pisze,Aldi to tani sklep i produkty tez godne polecenia no i tanie,chociaz ostatnio ceny poszly do gory.Mleko 1,5% okolo 0,65 centow,sery zalezy od rodzaju- od 1,5 € za pare plastrow.Wedliny zaczynaja sie chyba od 60 centow.Maslo ok 1 €.Chleb z piekarni ok 2 € ,bulki pelnoziarniste 55 centow.Owoce zalezy od sezonu-truskawki chyba 1,50 € za 500 gram ,czeresnie ok 5 € /kg
W sumie to ja nie wiem ile wydajemy miesiecznie na jedzenie Chyba musze sobie przez jakis miesiac spisywac wszystko,ale szacuje,ze jakies 150 € bedzie...

Moni,mi bardziej pasilaby sobota 19.07 ,bo potem moge nie miec czasu

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-07-08 o 16:19 Powód: lit.
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:02   #2584
basiao84
Wtajemniczenie

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za cenne odpowiedzi. Duży cmok dla Was!
Mam nadzieję zmieścić się w 150-170€ miesięcznie, powinno zatem się udać.
basiao84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 17:00   #2585
201608040942
Konto usunięte

Majka to i tak malo wydajecie na jedzenie. My na tydzien ok 80€. Jak robilismy ztakupy tygodniowe w Wall Marku teraz to juz Real jest to szlo czasami i 120€. Czasami byla w tym chemia czy cos do ubrania,czasami nie.

Majeczko moj chlop jest wlasnie w szpitalu,. jak wroci to sie go zapytam czy termin operacji ustalony, to napisze na gg czy sie spotkamy 19-tego czy nie.
Stary 2008-07-08, 17:14   #2586
*majka*
Zakorzenienie

My tez czesto jemy na miescie,a tego nie liczylam Czesto tez robie zakupy z doskoku,to czego mi akurat potrzeba,to kupuje,przewaznie na obiady,bo jakos nie umiem tak sobie rozplanowac tyg,zeby wszystko kupic na te nieszczesne obiady
Czy ja juz mowilam,ze nanawidze gotowac?

Moni,nie spieszy sie z tym info
Nie mowilas ostatnio,ze Robertowi cos dolega-mam nadzieje,ze to nic powaznego,bo slowo operacjato juz brzmi powaznie...
Stary 2008-07-08, 17:37   #2587
201608040942
Konto usunięte

Bo ja wiem czy powaznego zylaki , juz trzeci raz beda mu wycinac.
Stary 2008-07-08, 19:24   #2588
dziewczynka z zapalkami
Raczkowanie

Witam Panie ja od ponad roku mieszkam w Mannheim, do Frankfurtu mam jakas godzinke, wiec sie melduje
dziewczynka z zapalkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 12:02   #2589
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka z zapalkami Pokaż wiadomość
Witam Panie ja od ponad roku mieszkam w Mannheim, do Frankfurtu mam jakas godzinke, wiec sie melduje
Witam serdecznie

Odnosnie niedawnych rozmow na temat DSDS,chcialam sie "pochwalic" ze ostatnio widzialam w Ikei Linde (ta,ktora odpadla przed finalem )
Stary 2008-07-09, 21:46   #2590
Nikka1221
Raczkowanie

Witam Nowoprzybyla!
Majka dziekuje za zaproszenie na spotkanie ale my od 19-tego bedziemy w Polsce!
Nareszcie!!!juz tak sie ciesze!!!juz rok nie bylam...jak ten czas leci...
Monisiu-kiedys WalMart teraz Real-czy my przypadkiem nie mieszkamy niedaleko siebie?Köln-Porz sie melduje

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:15   #2591
201608040942
Konto usunięte

Ja z Düsseldorfu jestem od stony Flughafen
Stary 2008-07-10, 11:13   #2592
*majka*
Zakorzenienie

Nikka,wiec moze nastepnym razem wpadniesz na spotkanie
Udanego urlopu zycze i pozdrow Grudziadz ode mnie
Jeszcze jakis czas temu szwagier z rodzina mieszkal na Porz,ale ze jest zawodowym zolnierzem,to mu przeniesli sluzbe to Berlina.Szkoda,bo teraz to kawal drogi

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-07-10 o 13:12 Powód: :)
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 00:15   #2593
ciapulinka
Rozeznanie

Wink Dot.: Niemcy :)

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Bo ja wiem czy powaznego zylaki , juz trzeci raz beda mu wycinac.

powiedz mu zeby mniej sexu na stojaco uprawial
ciapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:45   #2594
madzia99
Przyczajenie

Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)

Czesc dziewczyny,
widze, ze temat troche przystopowal. Pisalam juz w watku " nur in Deutsch" czy cos takiego . Lecz chialabym sie zadomowic i tutaj.
Przyjechalam do Niemiec w ubieglym roku w maju a we wrzesniu zaczelam intensywny kurs w VHS. Naprawde polecam, bo warto. Zajecia odbywaly sie codziennie od 9-12.15.
Nauczycielki wymagajace- duzy plus dla nich za to. Idzie mi naprawde niezle, choc w polskim Liceum bylam zmuszona przez ten okropny jezyk zmienic klase. Po prostu nie dawalam rady. Jezeli chodzi o niemiecki- mam przydatne strony:

http://www.hueber.de/sixcms/list.php?page=pg_index_sit

http://www.hueber.de/

W tym pierwszym linku wchodzicie w ostatnie Lernen (wyjasniam dla poczatkujacych) i tam sa cwiczenia z ksiazek Niveau, z ktorych korzystamy w VHS.
W drugim natomiast ( jezeli chcecie sie sprawdzic ) wchodzicie w Deutsch als Fremdsprache, po lewej stronie znajduje sie Onlineservice, gdzie klikacie na Lehrwerkservice. Nastepnie wyswietlaja sie ksiazki, ktore Was interesuja (polecam Schritte, do ktorego zmierzam ) klikacie Lehrnen tzn sztufe, z ktorej chcecie sie sprawdzic ( tam czerwone kwydraciki z cyferkami )

Ja musialam robic ten test na zakonczenie 3+4 sztufy, zeby przejsc dalej. Zdalam
Od wrzesnia ide dalej na sztufe 5+6, pozniej egzamin na certyfikat. Przechodze na system wieczorowy, 2 razy w tyg , a za tym idzie jedna ksiazka na 1 semest, ktory trwa 5 miechow , a nie 2 ksiazki ( tak , jak to bylo na intensywnym ) . Ale cos za cos. Musze w koncu znalezc jakas prace, co nie przychodzi mi latwo. Codzinnie siedze na stonach internetowych i nic...Czekam i czekam, moze w koncu cos trafie. Jezeli potrzebujecie stron, to mam kilka :

http://www.jobscout24.de/

http://www.arbeitsagentur.de/

www.kijiji.de/

Ostatni link dotyczy stronki ,ktora zawiera doslownie wszystko. Sprawdzicie, naprawde watro.

To chyba ( jak narazie ) byloby na tyle

A tak w ogole to ja tak jak Wy kochane emigratki zostalam sciagnieta przez mojego TZ. On tez jest polakiem. Mieszkamy w Hessen.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze przydadza sie Wam linki
Milego dzionka
madzia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 10:49   #2595
201608040942
Konto usunięte

ciapulinka to nie te zylaki, tylko te w pupie.

A ten seks na stojaco to ciekawe z kim? Bo ze mna spewnoscia nie... kurcze musze go podpytac hihihi

A jak twoj komputer? Co sie wkoncu popsulo, da sie naprawic, czy chcesz ten nasz komp?
Stary 2008-07-11, 10:52   #2596
madzia99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Witam wszystkich! Niestety nie wiem czy piszę w obrym miejscu, mam jednak nadzieję, że tak i że ktoś potrafi odpowiedzieć na moje pytanie. Mój narzeczony (jest Polakiem-nie ma niemieckiego paszportu ani pochodzenia) wyjechał jakiś czas temu do Niemiec, dostał pobyt na stałe i pracuje tam legalnie. Narazie jest zameldowany u rodziny ale jest w trakcie poszukiwania mieszkania i niedługo powinien je mieć. na przełomie lipca i sierpnia bierzemy ślub również w Niemczech i w związku z tym mam pytanie do Was. Czy ja jako jego żona będę mogła pracować w tym kraju legalnie?? Bardzo Was proszę o odpowiedź, ponieważ cały czas gryzie mnie ta kwestia. pozdrawiam

Z tego co wiem, jezeli go poslubisz, automatycznie dostajesz pozwolenie na prace.
Lecz moze to takze zalezec od regionu, w ktorym bedziecie mieszkac.
Moj chlopak ma pozwolenie na prace na 5 lat, poniewaz wczesniej zalozyl swoja dzialalnosc. Po 2 latach jej trwania, mozna sie starac o pozwolenie. Po tym czasie jest bardzo prawdopodobne jest, ze dadza Tobie pozytywna odpowiedz. Mam wielu znajomych, ktorzy tak robia.
Wiec masz wariant awaryjny
Powodzenia
Stary 2008-07-11, 16:22   #2597
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez madzia99 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
widze, ze temat troche przystopowal. Pisalam juz w watku " nur in Deutsch" czy cos takiego . Lecz chialabym sie zadomowic i tutaj.
Przyjechalam do Niemiec w ubieglym roku w maju a we wrzesniu zaczelam intensywny kurs w VHS. Naprawde polecam, bo warto. Zajecia odbywaly sie codziennie od 9-12.15.
Nauczycielki wymagajace- duzy plus dla nich za to. Idzie mi naprawde niezle, choc w polskim Liceum bylam zmuszona przez ten okropny jezyk zmienic klase. Po prostu nie dawalam rady. Jezeli chodzi o niemiecki- mam przydatne strony:

http://www.hueber.de/sixcms/list.php?page=pg_index_sit

http://www.hueber.de/

W tym pierwszym linku wchodzicie w ostatnie Lernen (wyjasniam dla poczatkujacych) i tam sa cwiczenia z ksiazek Niveau, z ktorych korzystamy w VHS.
W drugim natomiast ( jezeli chcecie sie sprawdzic ) wchodzicie w Deutsch als Fremdsprache, po lewej stronie znajduje sie Onlineservice, gdzie klikacie na Lehrwerkservice. Nastepnie wyswietlaja sie ksiazki, ktore Was interesuja (polecam Schritte, do ktorego zmierzam ) klikacie Lehrnen tzn sztufe, z ktorej chcecie sie sprawdzic ( tam czerwone kwydraciki z cyferkami )

Ja musialam robic ten test na zakonczenie 3+4 sztufy, zeby przejsc dalej. Zdalam
Od wrzesnia ide dalej na sztufe 5+6, pozniej egzamin na certyfikat. Przechodze na system wieczorowy, 2 razy w tyg , a za tym idzie jedna ksiazka na 1 semest, ktory trwa 5 miechow , a nie 2 ksiazki ( tak , jak to bylo na intensywnym ) . Ale cos za cos. Musze w koncu znalezc jakas prace, co nie przychodzi mi latwo. Codzinnie siedze na stonach internetowych i nic...Czekam i czekam, moze w koncu cos trafie. Jezeli potrzebujecie stron, to mam kilka :

http://www.jobscout24.de/

http://www.arbeitsagentur.de/

www.kijiji.de/

Ostatni link dotyczy stronki ,ktora zawiera doslownie wszystko. Sprawdzicie, naprawde watro.

To chyba ( jak narazie ) byloby na tyle

A tak w ogole to ja tak jak Wy kochane emigratki zostalam sciagnieta przez mojego TZ. On tez jest polakiem. Mieszkamy w Hessen.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze przydadza sie Wam linki
Milego dzionka
Hej Madziu,
witamy na watku...faktycznie troche tu ucichlo, bo w sumie porozchodzilysmy sie na inne watki... Linki, ktore wyslalam sa fajne. Ja wlasnie zdalam DSH Prüfung i przymierzam sie do studiowania..tylko jeszcze kierunek nie jest pewien... A skad jestes z polski?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:14   #2598
melisanka
Rozeznanie

Hi hi bo mnie mamusiowy watek jakos bardziej wciagnal,i fajniej sie tam czuje - jak u siebie
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:08   #2599
madzia99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej Madziu,
witamy na watku...faktycznie troche tu ucichlo, bo w sumie porozchodzilysmy sie na inne watki... Linki, ktore wyslalam sa fajne. Ja wlasnie zdalam DSH Prüfung i przymierzam sie do studiowania..tylko jeszcze kierunek nie jest pewien... A skad jestes z polski?

Ja wlasnie tez mam taki zamiar....i rowniez nie wiem na jaki kierunek chetnie bym sie wybrala. Moim marzeniem jest prawo....ale to chyba ponad moje mozliwosci.
Co do studiow to powiedzcie mi czy tu jest tak strasznie jak mowia??. Bo mi znajoma odradzala Gratuluje zdanego egzaminu
Mam nadzieje, ze i ja sobie poradze. A tak w ogole to na na jakim poziomie musze znac jezyk, zeby dostac sie na uczelnie i czy to zalezy od certyfikatu??

Pochodze dokladnie z Lublina. Tutaj mieszkam niedaleko Frankfurtu nad Menem. piekne miasto, mam niecale 20 minut.
Stary 2008-07-11, 19:14   #2600
eres
Rozeznanie

Studia w Niemczech to jakis zart a nie studia, wiec nie masz sie czego obawiac ... podstawa to jezyk, umiejetnosc samodzielnej pracy oraz dobra organizacja czasu. Nie znam nikogo, kto jest inteligentny a by sobie nie radzil ...
Nie wiem jak jest teraz, bo ja studia juz koncze, ale wczesniej wystarczyl tylko porzadnie zdany certyfikat jezykowy oraz przyzwoita matura. Kazda uczelnia ma wlasny system rekrutacji, ale wszystkie formularze i wymagania na 100% znajdziesz w internecie. Powodzenia !!!
Stary 2008-07-12, 10:37   #2601
ciapulinka
Rozeznanie

Talking Dot.: Niemcy :)

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
ciapulinka to nie te zylaki, tylko te w pupie.

A ten seks na stojaco to ciekawe z kim? Bo ze mna spewnoscia nie... kurcze musze go podpytac hihihi

A jak twoj komputer? Co sie wkoncu popsulo, da sie naprawic, czy chcesz ten nasz komp?

oh z kompem to nie wiem wielmozny pan jeszcze do domu nie wrocil

A TE ZYLAKI TO PODEJRzana sprawai to w takim miejscu
Stary 2008-07-12, 12:15   #2602
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia99 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez mam taki zamiar....i rowniez nie wiem na jaki kierunek chetnie bym sie wybrala. Moim marzeniem jest prawo....ale to chyba ponad moje mozliwosci.
Co do studiow to powiedzcie mi czy tu jest tak strasznie jak mowia??. Bo mi znajoma odradzala Gratuluje zdanego egzaminu
Mam nadzieje, ze i ja sobie poradze. A tak w ogole to na na jakim poziomie musze znac jezyk, zeby dostac sie na uczelnie i czy to zalezy od certyfikatu??

Pochodze dokladnie z Lublina. Tutaj mieszkam niedaleko Frankfurtu nad Menem. piekne miasto, mam niecale 20 minut.
Zeby studiowac potrzebujesz miec zdany DHS na conamniej 2 i juz...poziom jest wyzszy od C1...JAK sie studiuje jeszcze nie wiem, ale pewnie niedlugo bede mogla cos powiedziec... Na razie probuje sklecic jakis list motywacyjny, bo trzeba go zalaczyc do podania...Ma ktos moze pomysl co tam sie pisze?? Prawo akurat to ja skonczylam juz w polsce i tu nie mam ochoty na powtorke z rozrywki, wiec cos innego... Od przyszlego roku mysle o farmacji, ale w tym nie wypasc z rytmu, wiec zaczne jakis kierunek, zeby sie wdrozyc...Jestem miedzy Erziehungwissnschaft a Integrierte Sozialwissenschaften....D o poniedzialku sie zdecyduje...bo musze.......

Stary 2008-07-12, 12:22   #2603
201608040942
Konto usunięte

A co on sie tak szlaja? heheheh

heheheh no wielu ludzi ma w takim miejscu. ja po ciazy tez mam, ale nie mam takich problemow jak moj malzonek. Kiedys sie smailismy ze on by sie na geja nie nadawal. Dopiero mial by tylek rozklekotany hihihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 13:22   #2604
*majka*
Zakorzenienie

Moni,normalnie nie moge
Stary 2008-07-12, 14:08   #2605
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Zeby studiowac potrzebujesz miec zdany DHS na conamniej 2 i juz...poziom jest wyzszy od C1...JAK sie studiuje jeszcze nie wiem, ale pewnie niedlugo bede mogla cos powiedziec... Na razie probuje sklecic jakis list motywacyjny, bo trzeba go zalaczyc do podania...Ma ktos moze pomysl co tam sie pisze?? Prawo akurat to ja skonczylam juz w polsce i tu nie mam ochoty na powtorke z rozrywki, wiec cos innego... Od przyszlego roku mysle o farmacji, ale w tym nie wypasc z rytmu, wiec zaczne jakis kierunek, zeby sie wdrozyc...Jestem miedzy Erziehungwissnschaft a Integrierte Sozialwissenschaften....D o poniedzialku sie zdecyduje...bo musze.......
Kamilko, jak dla mnie to ciekawsza bylaby chyba ta socjologia, ale to juz Twoj wybor O dzieciakach juz sie wystarczajaco pouczylam

A list....hmm cos tam chyba naskrobac mozna, tylko czym tu umotywowac wybor moze sa jakies przyklady w necie??

A kiedy ty kochana zdazylas porobic te studia? Taka mlodziutka jestes

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 17:52   #2606
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Kamilko, jak dla mnie to ciekawsza bylaby chyba ta socjologia, ale to juz Twoj wybor O dzieciakach juz sie wystarczajaco pouczylam

A list....hmm cos tam chyba naskrobac mozna, tylko czym tu umotywowac wybor moze sa jakies przyklady w necie??

A kiedy ty kochana zdazylas porobic te studia? Taka mlodziutka jestes
Szczerze mowiac to tez wydaje mi sie ciekawsza socjologia, ale po tym to juz w ogole nie mam pomyslu co mozna robic... Co prawda zakres przedmiotow na pierwszych prawie dwoch latach jest zblizony, potem na Erziehung- dochodza oczywiscie rzeczy konkretnie z tym zwiazane...Tak wiec caly czas do poniedzialku przynajmniej...

List zaczelam pisac, ale takie glupoty, ze strach sie bac...

A propos kwiatkow - moj tz zaoferowal sie, ze pojedzie i kupi bo juz wiedzeilismy jakie chcemy...Wiec mowie mu, zeby kupil maksymalnie w dwoch kolorach - najlepiej czerowny i bialy...Co kupilo moje serce? Otoz mam teraz kwiatki w kolorach: czerwonym, bialym, zoltym, fioletowym i rozowym... A jaki omny byl, kiedy mi je pokazywal! A i jeszcze kupil trzy rozne rodzaje...przez przypadek oczywiscie...

Aha - taka mlodziutka to juz nie jestem....w koncu w sierpniu bede miala 25 lat, wiec juz zdazylo sie postudiowac troche....

Stary 2008-07-12, 18:03   #2607
Mijalea
Zakorzenienie

Hihi, no tak, czas leci, a cos mi sie ubzduralo, ze masz 23 latka

No a kwiatki...coz bedziesz miala kolorowy balkonik, nie ma co narzekac

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 18:14   #2608
melisanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Hihi, no tak, czas leci, a cos mi sie ubzduralo, ze masz 23 latka

No a kwiatki...coz bedziesz miala kolorowy balkonik, nie ma co narzekac
23 to ja mam
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 20:01   #2609
karenina19
Zakorzenienie

Tak tak - meliska to nasza najmlodsza tutaj

Aha - na chwile obecna jestem bardziej za socjologia...

Stary 2008-07-14, 13:39   #2610
ciapulinka
Rozeznanie

Cool Dot.: Niemcy :)

ano szlaja sie moj malzonek a aj pracuej w domu grzecznie nadal nie wiem co z kompem ale mam tysiace innych waznych spraw ze moze jak moj synek powie ze ma dac mu jego komp to wtedy kuknie co jest w tamtym na razie czekamy.

a wiesz ja po ciazy nic nie mam takiego w pupie owszem pare razy probowalam jak to jest uprawiac sex jak gej ale jakos mnie nie pociaga wole jednak inne pozycje w odpowiednim miejscu.

robert i gej....mhm....

Powstanie guzków krwawniczych odbytu jest wynikiem podwyższonego ciśnienia w naczyniach żylnych odbytu lub odbytnicy.

Czynniki sprzyjające zachorowaniu Dieta z małą ilością błonnika
Częste zaparcia
Siedzący tryb pracy (choroba kierowców ciężarówek i pilotów), ale także długotrwała praca w pozycji stojącej
Otyłość
Ciąża
Osłabienie napięcia mięśni w starszym wieku, po zabiegu operacyjnym okolicy odbytu lub po nacięciu krocza podczas porodu
Choroby wątroby
Seks analny
Nadciśnienie w układzie żyły wrotnej

patrzac na te objawy kochana tylko jedno mi pasuje sex analny no chyba ze zle gotujesz ale jakos nie zauwazylam osobiscie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości