|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trzy najpiekniejsze zapachy Lutens.
Od tej strony listy uzupełnić nie potrafię, ale z chęcią napiszę co mi się nie spodobało
: A la Nuit, Fleurs d'Oranger, Datura Noir. Od czasu do czasu lubię użyć, ale z braku płakać nie będę: Rousse, Daim Blond. Mandarin Mandarin - swego czasu pozytywnie przeszedł testy, nie zawojował jednak mojego serca na tyle by zawalczyć o niego ![]() Używam z przyjemnością: Un Bois Vanille, Santal Blanc, Fumerie Turque, Sa Majeste la Rose, Ambre Sultan, od dziś również Borneo 1834 i Chergui. Wielu nie znam (m. in. Gris Clair, Encens et Lavande, Bois Oriental, Bois de Violette), a czuję, że mogłabym utonąć. Tym razem niewiedza mnie ratuje (a raczej mój potrfel ).
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś tak nikt nigdy się nie chwalił, że ma Encens et Lavande, więc nawet nie ma gdzie powąchać
![]() a i zapomniałam o trzecim Lutensie, który bardzo mi się podoba, ale znalazłam również dla niego badziej dostępny odpowiednik, to Borneo 1834, który świetnie zastępuje mi Neonatura YR |
|
|
|
|
#63 |
|
czyli Endżi
|
Takuś, Borneo jest podobne do Coconika
? Ciekawe... Mam gdzieś nietestowaną jeszcze próbkę Borneo - muszę to sprawdzić
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
w kolejności:
Ambre Sultan L'eau Fraiche Datura Noir Gris Clair |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;8162455][FONT=Verdana]
![]() niedobra, pazerna kijanka [/QUOTE] ![]() Mój portfel Ci dziękuje ![]() Cytat:
a ten wątek mi przypomniał, że bardzo chcę Niniejszym perfumeryjny impas został przełamany
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Favkes mojego absolutnego antytypa wymieniłaś
![]() Jak klasyk Ambre Sultan mnie zachwycił, tak Eau Fraiche było rozczarowaniem na całej linii (i całe szczęście, że nie kupiłam w ciemno) taka ta ambra na mnie mikra, rozmyta i aż mdląca się robiła
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Znam tylko Chypre Rouge.Zaskoczył mnie podwójnie;nie kojarzy mi się z nielubianymi szyprami+ i bardzo przypomina syrop-.Być może tak pachną lasy regionu Wandea?Ja po cichu liczyłam na słodkawy orient.
Z Waszych opisów wnioskuję że spodoba mi się Ambre Sultan,Daim Blond,Gris Clair,Borneo,Un Bois Vanille,Douce Amere.Aż się kręci w głowie,cieszę się na taką zapachową podróż i czekam na moją trójcę. Obawiam się że Cedre lekko mnie rozczaruje.Zaintrygował mnie Rousse. Na pewno nie mam zamiaru próbować Tuberose Criminelle-autentycznie buzi we mnie strach.Jaśminowa A La Nuit tylko z daleka,bo obawiam się że mnie przydusi;) Dzieki serdecznie za Wasze refleksje! |
|
|
|
|
#68 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tuberose Criminelle niestety nie znam, ale A La Nuit polecam, naprawdę Jest tylko jeden warunek: osoba, która skusi się na próbkę naprawdę musi szaleć za jaśminem |
||
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Favkes, wreszcie się w czymś absolutnie nie zgadzamy. ![]() Cytat:
Mnie trudno wymienić trzy ulubione Lutensy. ![]() Dwa tak: Santal de Mysore i Chergui. Na trzecim miejscu chyba jednak Chypre Rouge. A może jednak Chene? ![]() Gdyby jednak dozwolone były w tek klasyfikacji miksy Lutków, to do ulubionej pary dołączyłby miks Rousse i Un Bois Vanille - mój najbardziej udany i ulubiony perfumeryjny kundelek.
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest kaliber mocy A La Nuit, jednak nuda lawendy jest dominująca - ktoś, kto lawendy nie lubi w ogóle, chyba nie znajdzie w tym zapachu nic dla siebie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#73 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Tego się właśnie spodziewałam. ![]() I dlatego też nie zabijam się za próbką. Bo ja lawendy nie znoszę, nie cierpię oraz nie nawidzę (celowo osobno, bo nie "nienawidzę", ale "nie nawidzę" od staropolskiego "nawidzić"). ![]() Hmmm... I teraz nie wiem: czy wpadłyśmy na niego równolegle? Nie wykluczam tego bynajmniej.
|
|
|
#74 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dzięki paczuszce od Zuziuni (
1. Rahat Loukoum 2. Fleur d'Oranger 3. Un Bois Vanille
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Czułam, że coś mi umknęło...
Ja też. A zatem: 1. Ambre Sultan 2. Rousse 3. Rahat Loukoum Five O'Clock Au Gingembre niestety poza podium. Cytat:
|
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Rahat Loukoum także bardzo mi się podoba, ale spadł w mojej subiektywnej klasyfikacji po wypróbowaniu Loukhoum Keiko Mecheri
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Tu też sobie pozwolę
.Gris Clar nie znam, ale podobno jest inny, niż wszystkie zapachy Lutensa. Wszystkie zapachy Lutensa to albo na drzewne wariacja na temat różnych popularnych, mniej bądź bardziej jadalnych składników, albo wdzięczne interpretacje kwiatków- wszystko jak żywo (Z tego, co udało mi się poznać) dobre, raczej pozytywne i w jasnych kolorach. ... a to?: http://world.lamurefavorite.com/orie...re-fl50ml.html Ciekawe, czy (Gdy już odbędą się zakupy na La Mure w celu wyssania Musc Ravageur, Vanilii i Jour de Fete L'artisana, być może Padparadschy no i wyżej podanego, nowego dzieła Lutensa- moje typy, jeżeli chodzi o zapotrzebowanie wizażanek ) też będzie się rozpychał w tym wątku na podium...
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, bo byłoby nudno Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O nie!! No jasne! Jak mogłam zapomnieć o moim ulubieńcu! Alem głupia! 1. Chene 2. Daim Blond 3. Fleur de Citronnier a Borneo, Chergui, Fumerie Turque i Datura Noir w poczekalni. Cytat:
Ooooo, ja to chcę!
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie Takuś, ale spróbuję porównać. Jest jakaś wspólna nuta, ale Coconik jest mocno słodszy - Borneo to gorzki, czarrrny, paczulowaty proszek kakaowy.
Gdyby nie brać pod uwagę słodyczy, to bliżej mu do Angela. Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no ale stoi czarno na białym, że Christopher Sheldrake...Może nagłe olśnienie, nie wiem, ale tak jak piszesz wyszła z tego skończona dokonałość... |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piwniczna paczula przysłania całą resztę ![]() Santal de Mysore i Chene, niestety nie znam Czego nos nie wąchał, tego sercu nie żal
|
|
|
#84 | |
|
Wiedźma
|
Agio
Wobec powyższego poczułam się spełniona w życiu. ![]() Cytat:
Tyle... że co z moją zasadą nie kupowania w ciemno? ![]() Nudno to by nam nie było i tak. ![]() Ale dobrze. To jest nas dwie.
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Rousse
Daim Blond Chergui a potem jeszcze Un Bois Vanille, Bois Oriental i Chypre Rouge za żelki
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Trzy najukochansze:
Chergui Douce Amere Five O'Clock Au Gingembre Un Bois Vanille (taaak, wiem, ze mialy byc trzy, ale Five O'Clock sie wepchnelo podstepem ;PP) Trzy baaaaardzo ulubione: Daim Blond Fumerie Turque Rousse Bardzo, bardzo lubie tez Gris Clair i Santal Blanc. (bo ja Dziewczyna Lutensa jestem, wiecie ;PPP) |
|
|
|
|
#87 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Nie bedzie 3, bo znam malo zapachow SL a z tych, ktore znam to lubie tylko Un Bois Vanille i Fleur d'Oranger. Nie-jednak będą 3-Ambre sultan Eau Fraiche jest wart uwagi
![]() Duże nadzieje pokładam z Five o'Clock au Gingembre, Fleur de Citronnier i Louve ale niestety żadnego nie znam Pewnie niepredko poznam ale jak juz poznam to sie rozczaruje ![]() rozczarowała mnie natomiast Sa Majeste la Rose a do grona zapachowych traum mogę zaliczyć Miel de Bois i A la Nuit
![]() Edytowane przez Paulinka_S Czas edycji: 2008-07-12 o 17:07 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Mam małe 3 x15ml; Daim Blond-piękne
,natychmiast zaakceptował,co więcej układają się na nim bardzo zmysłowo,na mnie AS zbyt mocne,męskie?
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Wielka milosc -Clair De Musc
wciaz intrygujacy -Ambre Sultan i.......czasami lubie wrocic do Cedre i Datury Noir. Marzy mi sie,by poznac Majestatyczna Roze ale to moze kiedys ![]() Zreszta bardzo dawno niesamowicie pragnelam miec po flaszce Lutensow a jak sie okazalo,ze to pragnienie moge zrealizowac-czar prysl choc sentyment i uwielbienie zostalo
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Hexxano, a mogę prosić o Twoją subiektywną ocenę Clair de Musc?
A ja dzisiaj odkryłam piorunującą (pozytywnie, jak najbardziej) mieszankę - Kyoto i Rahat Loukoum
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

: A la Nuit, Fleurs d'Oranger, Datura Noir. 
).

? Ciekawe... Mam gdzieś nietestowaną jeszcze próbkę Borneo - muszę to sprawdzić 

[/QUOTE]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Gdyby nie brać pod uwagę słodyczy, to bliżej mu do Angela. 

,natychmiast zaakceptował,co więcej układają się na nim bardzo zmysłowo,na mnie AS zbyt mocne,męskie?