|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja ostatnio padam na twarz, normalnie codziennie padam jak mucha. Ale tak to jest przy małym dziecku
![]() Norka, ja mam taki kocyk z tesco, chyba go kupiłam za 30 zł, ten ze smyka też widziałam, identyko, ale 50 zł bym za niego nie dała Ja też oglądam barwy szczęscia, ale dziś akurat nie oglądałam. Jestem szalona, robię dziś dalej przegląd rzeczy, które mam na po porodzie. Znalazłam jeszcze trochę ciuchów dla dzidzia, więc mam całkiem sporo ciuchów na rozmiar 56, na 62 też się trochę znajdzie. Najmniej mam bodziaków na długi rękaw. Wyciągnęłam też koszule nocne do szpitala, mam 3 sztuki, wszystkie uwielbiam i mega się cieszę, że je już mam. Majtki poporodowe mam nieużywane 2 paczki w za małym rozmiarze. Wzięłam M i dobrze, że miałyśmy na moim poprzednim wątku akcję z przymierzaniem, bo bym latała z gołą Ogólnie zrobiłam sobie rozpiskę, co gdzie mam kupić i ile. Serio, przed dzieckiem byłam najbardziej niezorganizowana osobą ever, a teraz jak mam chwilę to ciągle coś robię, usprawniam itd. Wiecie moze czy jest jutro jakieś promo w rossmanie, bo mam listę do niego ![]() |
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Czytam Was ale jakos weny brak na odp i humoru tez brak.
![]() Co do wyprawki to ja raczej wszyatko mam, tylko jakies pojedyncze rzeczy dokupie. No i dzisiaj uszylam podusie na urodzinki Filipka, konczy 5 lat, czas tak leci a pamietam jak go urodzilam, jak mi go dali itp. 😍❤❤❤Z podusi byl mega zadowolony ![]() Juz wykroilam drugiego dla starszego syna ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
i w ogóle nie mogę znaleźć hubiego na allegro, pokazuje mi ze nic nie sprzedaje, zmienił nick czy co?
|
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się zastanawiam jak rozegrać sprawę z koszulami.
Jedna do porodu, Prosta i nawet ładna.. Bo te w misie inne sloniki to rozwalaja moje uczucia ![]() http://allegro.pl/ciazowa-koszula-do...170657794.html No i myślę też o jakiś luźnych spodniach dresowych i koszulce, żeby nie latać z gola upa też dla mojego komfortu, ta podpaska poporodowa żeby się jakoś trzymała itp.. Nie potrafię funkcjonować w koszuli nocnej. O coś takiego. 2 komplety starcza myślę, M. Będzie zabrał, prał i przywozi 😂 http://allegro.pl/rozpinana-pizama-n...690393071.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-07 o 22:25 |
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6757632067 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakies majtki te poporodowe jak juz plus krutkie spodenki. Ale powiem z doswiadczenia ze ja z pokoju tylko raz wyszlam po mleko dla malego jak jeszcze pokarmu nie mialam a tak tylko do toalety i pod prysznic, na szczescie w pokoju byl. A tak to jak nie maly na cycu to odsypialam ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak coś to może faktycznie znajdę krótkie albo 3/4 spodenki... Po porodzie podobno się poci jak szczur człowiek przez jakiś czas ![]() No u nas jest do każdej sali łazienka, ale trzeba wyjść z sali, taki dziwny układ pomieszczeń. Śliczna podusia dla synka! 😍 Ooo ta jest spoko http://allegro.pl/felicita-pizama-ci...216298687.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-07 o 22:35 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to cały rok na go bym mogla spac 😀 Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej chciałabym zwykle czarne koszule na ramiączkach i to nie za kolano
u nas nie ma klimatyzacji, w salach w upał jest 30stopni.. sale są dwuosobowe z łazienka, wiec daleko chodzi nie będę nawet są takie luksusy jak wybór menu na cały dzień i to w miejskim zwykłym szpitalu 5km od domu
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz próbowałam spać nago.. Po 2godzinach stwierdziłam, że albo mnie szlag trafi albo nie wiem co zrobię, musiałam się ubrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka cudne zakupy !!! Sukieneczki przepiękne, a te spodenki !!!! Cudo cudo !!!
Dziewczyny i dziękuję za opinie co do cukru - to chyba przez kaszę mialam taką ochote ze wrabalam 3/4 worka haha, dzisiaj zjadlam resztę z rybką i cukier spoko ![]() Summer, glukoza super ! Nie musisz sie obawiać cukrzycy ![]() Nesska gratki !!!!! Na obiad jutro robię leczo ![]() Summer, pokażesz rożek ? Śliczne rzeczy wstawiacie dziewczyny ! Ja to mam wrazenie że ze wszystkim jestem w czarnej d.... mam tyle innych rzeczy do obmyslania, że te kocyki i inne pieluchy to poki co gdzieś tam są, ale jeszcze z zapasem czasu.... pewnie gdybym miała spokojną głowę to inaczej by to wszystko wyglądało, a tak to niestety... dlatego jakos się nie odnosze jeszcze mocno do tego, potem bede nadganiac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sama miałam pierwszy raz to wzięłam męża, bo tak się nastawiłam, że będę mdleć, wymiotować i Bóg wie co jeszcze. A dla mnie to był po prostu mega słodki napój, więc jak lubisz słodkie to nie powinno być problemu życzę Ci, żeby tak było. Choć to bardzo indywidualna kwestia, ale nie ma co się nastawiać źle. Będzie dobrze ! Ja idę we wtorek.. U mnie dziś pobudka o 2.. już próbowałam coś zjeść, pić, siku teraz męczę oczy telefonem, książka, ale chyba ze snu dziś już nici.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
O widzę, że nam się męsko- żeńskie proporcje na wątku poprzestawiały
dziewczynki długo przodowały a tu widzę wysyp chłopców ![]() Ela ja też kiepsko sypiam w nocy, potem często odsypiam w dzień dopiero, a tak ogólnie to mam mniej energii niż w 1 trymestrze i kompletnie nic mi się nie chce nawet jechać, by wybrać materiał na suknię ślubną Kupiłam już troszkę ciuszków dla dziecka, pieluszki, 2 beciki- jeden usztywniany, drugi miękki. Czekam też na ciuszki od kuzynek, bo obiecały, że mi podrzucą, wtedy też dopiero zobaczę czego jeszcze mi brakuje i dokupimy z tż. Na takie "grubsze" zakupy typu wanienka, wybór wózka wybieramy się gdzieś w połowie kwietnia, przy okazji wybierzemy obrączki ![]() Aha i brałam furaginę, we wtorek zrobiłam posiew i czekam na wyniki. Mam nadzieję, że do jutra będą, bo zapisałam się na wizytę do tego nowego lekarza, żeby je ocenił. Ta moja prowadząca tak mnie wkurzyła na ostatniej wizycie swoimi pretensjami, że jak on się zgodzi, to ją zmieniam na niego i trudno, że prawie w 6 mies. Raczej nie po to płacimy grube pieniądze, by się nic nie dowiedzieć i jeszcze pretensji wysłuchać, że się ma złe wyniki, jak to czytam to aż śmiać mi się chce z niej na pewno specjalnie się podtruwam, by jej na złość zrobić
Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-03-08 o 06:21 |
|
|
|
#1760 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tez nie umiem spac calkiem nago. Musze miec przynajmniej cos na gorze ![]() Dzisiaj jade na bezpiecznego malucha! Jestem ciekawa co to tam bedzie... Wie ktoras z Was co z Pola? Nie odzywa sie jakos ostatnio... I kobiety: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W WASZYM DNIU 🌹🌹🌹🌹 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1761 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Norko, urocze te opaski, faktycznie, ale ja to sobie mogę tylko popatrzeć
Jestem i pozostanę jedyną samicą w naszym stadzie Cytat:
![]() Cytat:
ooo, właśnie, muszę zobaczyć czy da się wyjąć ten wkład to kupiłabym jeden taki, drugi miękki i podobnie jak Blanka bodajże - gorszy do szpitala, a fajniejszy w domu.Cytat:
Odo, zgadzam się z tobą w całej rozciągłości odnośnie magnezu. Forma transdermalna jest najlepsza, bo żadna skrobia, cukier i inne świństwa nie obciążają żołądka. Tylko niestety teraz jakoś nie chce mi się moczyć nóg... Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/rozek-bawelniany-d...9.html#thumb/4 Od nich też może kupię kokon, jeśli będzie jedna cena za przesyłkę. Ewentualnie zamówię coś stąd: https://poscieldladzieci.pl/category/rozki-klasyczne Tak w ogóle to dzień dobry Dzisiaj czuję się lepiej, wczoraj i jajniki, i podbrzusze bolały mnie dość mocno, do tego twardniał mi brzuch i byłam mocno przestraszona. Ale mam za swoje: wzięło mnie na wiosenne porządki, a że mamy taką ogromną zabudowę na pół pokoju - szafa od podłogi po sufit na głębokość chyba ponad 0,5 m, to skakałam po DRABINIE i z samej góry ściągałam worki z wiosennymi kurtkami i butami, a na ich miejsce upychałam zimówki, puchówki. I chyba się doigrałam Jak mnie kręgosłup w końcu do reszty pokręci w paragraf, to przynajmniej na upie będę siedzieć i odpoczywać.Póki co lecę do ciucha, dzisiaj po złotówce, więc grzech nie zajrzeć, a potem robię listę drobiazgów do kupienia w tym miesiącu, czyli właśnie pieluchy, kocyki, rożki Miłego dnia! |
||||||
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zarabiam na tym. Na razie tak szyje dla siebie. Ale mama mi tez mowila ze moge takie cuda szyc i wystawiac ale bardzo lubie szyc i coraz bardzie mysle nad tym zeby szyc i to wystawiac, ale wszystkiego jest pelno wszedzie i nie wiadomo za co sie wziąść ![]() A wiecie co tam u princess? Bo chyba dawno nie bylo jakis wiesci. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kobieciny !!!! Wszystkiego najlepszego dla Nas w dniu Naszego święta !!
![]() W temacie basenu - ja kupilam sobie w październiku na promocjach strój kąpielowy ..... nie muszę chyba mówić, że cycki to wyglądają w nim obecnie tak, jak te wszystkie szynki owiniete sznurkiem w sklepie haha. Wyprawilam męża do pracy i mialam jeszcze isc spać, ale chyba juz wstane ![]() Moja Rozalina jakaś spokojna ostatnio, i oczywiscie juz zaczynam schizowac.....ale to dopiero początki ruchów, więc nie panikuje, bo pewnie wszystko jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki, wszystkiego dobrego sobie i wam życzę w dniu naszego święta 💐
Co do piżam to podobnie jak u Radeny u mnie w szpitalu nie można mieć spodni tylko te wielkie podpaski 😂 ale da się przeżyć. Jak wszystko będzie ok to będziemy leżeć tylko 3 dni, ja leżałam po porodzie 9 i przeleciało. Od trzech dni ocieplają mi blok, zaczynają już od 7 rano no masakra jak oni hałasują i tak planowo do maja 😂 Wczoraj już pytałam - POLU gdzie się podziewasz? Wszystkiego w porządku? Martwię się 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wybaczcie, że nic się nie odzywam ale jestem i cały czas Was czytam
Ja mam jakiś starszny zjazd energii i chęci do czegokolwiek w sumie biorąc pod uwagę, że zawsze byłam aktywna i chuda to teraz mając już 10kg na plusie czuję się jak słonica, brzuch mnie ciągnie i wewnętrznie i skóra staje się coraz bardziej napięta, mam zadyszkę przy zakładaniu butów i w ogóle bardzo dużo leżę bo macica mi się często stawia po prostu sama siebie nie poznaję - nigdy nie byłam taka "rozlazła" i niezorganizowana ![]() Macie już wybrane szkoły rodzenia? boja nawet tego jeszcze nie zaczęłam ogarniać i w sumie nadal nie wybraliśmy szpitala gdzie będziemy chcieli rodzić A tak w ogóle to wszystkiego dobrego z okazji Naszego dnia zUa czy to ty pisałaś, że jesteś architektem krajobrazu i znasz się na ogrodach i zieleni? |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Zua u mnie maluszek też jest raz bardziej aktywny, raz mniej wolałabym aby zawsze kopał w regularnych porach
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

mialam taką ochote ze wrabalam 3/4 worka haha, dzisiaj zjadlam resztę z rybką i cukier spoko

Jak mnie kręgosłup w końcu do reszty pokręci w paragraf, to przynajmniej na upie będę siedzieć i odpoczywać.
po prostu sama siebie nie poznaję - nigdy nie byłam taka "rozlazła" i niezorganizowana