|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() P.S Dobrze, że zdjęć Olci nie komentuje, bo też z konieczności zawitałabym nad Bałtyk
|
||||
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpier mowil, to sobie zmien jak Ci nie pasuje,troszke poruszony. teraz mowi: w czy oni wstaja w nocy,czy sprzataja w domu,sa na kazde zawolanie itp. juz milcze, bo moj Tz naprawde jest swiety.ze man nie jest latwo ![]() najbardziej nie lubie jak ma inne zdanie niz ja...a to sie jakos dziwnie czesto zdarza
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maatra, ja tez juz daruje sobie mowienie co ktorej maz robi bo czasami tez slysze to: sobie zmien. No a na co tu zmieniac jak i tak w gruncie rzeczy jest najlepszy i jedyny
Edytowane przez aneta80s Czas edycji: 2008-07-12 o 10:41 Powód: do Maatry |
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
jak znajdziesz madre argumenty dlaczego, to fundne
nie szukaj, bo takich nie ma
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maatra zobaczymy bliżej sierpnia. Ja bardzo chętnie spotkałbym się z Tobą |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz to ja sie powaznie zastanowie nad data slubu,bo to faktycznie pozniej trzeba celebrowac w tyg ? przeciez mialas do szkoly wracac i byc wychowawczynia ?? cos przegapilam ? dla mnie kazdy dzien jest dobry,tez chcialabym sie spotkac
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
maatra a ty bedziesz we wrzesniu tak?
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie gapa
![]() Najlepsze życzenia dla Oluni i Maciusia Pokomentuję pewnie wszystko w poniedziałek, teraz zmiatam się szykować (jeszcze dom trochę muszę ogarnąć) |
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
wszytskiego najlepszego
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Olciu skarbie wszystkiego naj-z okazji 10 miesiecy
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
dla Oleńki duuuuuzo rozrabiania i psotnych zabaw
|
|
|
|
#1392 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja Wam dam prowokatora Nie martwcie się, od poniedziałku znikam i na wątek powróci ład i porządek |
|||
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ale napisałyście- wy zawsze tyle piszecie jak ja juz śpię my dzisiaj znowu na baseniku. mała uwielbia wodę i pływanie. a szczególnie jak mama ciągnie za rączki ale w kółku tez może być. a ja jutro do pracy- cóz- jedną niedzielę jakos zniosę fotki super joasiah -duże to twoje dzieciatko sie zrobiło i jakie zdolne moje maleństwo juz staje samo i kilkanaście sekund wytrzymuje- czekam z niecierpliwością na pierwsze kroko no i straszna cóeczka mamuni sie zrobiła - niby sie do wszystkich usmiecha i obcych sie nie boi ale na rączki to mamusia(no jeszcze moze byc dziadek) ......................... .............. najlepsze życzonka dla Oluni i Maciusia
|
#1394 | ||
|
Rozeznanie
|
Dla Oleńki i Maciusia duże
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla dziewczynki z LublinaCytat:
Ależ Majusia też zdolniacha! ![]() Aneczki napisałam przecież że nie wszystkie są złe! czytać sie do końca nie chce czy oczy za stare i nie widzą? ![]() Maatra ta moja ma Ilona ale ma siostrę Martę !Była i zaliczone odwietki bo Weronika słonika dostała. Ogólnie dużo sie u nas w życiu pozmieniało a była 2h więc siłą rzeczy nie nabyłyśmy się sobą ale obiecała że wpadnie jeszcze może w to lato! Teraz to bym kolację zjadła najlepiej taką sałatkę Sylwi a ktoś pisał że zrobi dziś to jak się zresztkowało z Pańskiego stołu to ja biedny żuczek poproszę tici tyci chociaż! Anetko Ty masz urodę francuzek bardzo ładną zresztą! a nos właśnie długi prosty jest porządany przez wiele kobiet! Edytowane przez berbeaa Czas edycji: 2008-07-12 o 20:24 Powód: bo nosa to trzeba mieć! |
||
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Berbeaa, ruszamy dalej w Europę i nie wiem, jak z internetem będzie. Niektórzy poczują ulgę
.Sałatkę zdaje się Leosia miała robić, uderzaj do niej Dorka, super zabawę miałyście na basenie. Z Klaudii pływaczka rośnie. |
|
|
|
#1396 |
|
Konto usunięte
|
Leosia miala robic, tak, podkreslam slowo miala
![]() Ale, ze dzis byl dzien marudy to posilkowalam sie glownie kabanosami... Zaraz idziemy kapac pierworodnego, moze zasnie, prosze, niech zasnie |
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8198107]
Zaraz idziemy kapac pierworodnego, moze zasnie, prosze, niech zasnie Niech zaśnie Może daj Cypiskowi kabanoska?
|
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
hahahaha kabanoska
![]() idę spac bo mnie brzuch boli od smiania się murm pilnuj się wielka bratowa patrzy ![]()
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nie zasnął?! znaczy się zięciunio a Lea to nie miała być u koleżanki, której mąż jest anoiłem (bo sprząta i śniadanie do łózka przynosi)?
![]() Murmelius nawet jak wyżej wymieniona zrobiła owe pyszności to już napewno wmłuciła bo jak na sucho pokazywała to jak ją zrobiła to tych śliniaków by tu miejsca brakło!Polska to też Europa zgadza się? czy najpierw do Niemiec? Dorka super że miło spędzacie czas! i ten słodki kucyczek, goni moja gwiazdę! |
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Joasiah, strach się bać
![]() Miłych snów. Berbeaa, no chyba nie zasnął Cypis .Do koleżanki to rzeczona miała chyba w przyszły weekend. My w poniedziałek do Niemiec, w środę do Polski. |
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
a w Polsce do kiedy? i potem znów Stany?
Malwinka dziś śpi? jak Ty z nią postępujesz jak się rozbudza? bo Weronika dziś właśnie się rozbudzała i ja dawałam wodę do picia bo już nie mam siły bujać tego klocka |
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
W Polsce jestem do końca lipca. Potem tydzień znów w Niemczech i Stany...
Malwinka rozbudza się bardzo często i też trzeba ją na ręce wziąć. Teraz jest jeszcze gorzej, bo od razu wstaje na nogi. Od 19 obudziła się już 4 razy . W nocy to przysysa się do mnie, bo od mniej więcej północy śpi z nami. No cóż....kiedyś się to skończy. Nie mam serca dać jej płakać tak mocno. Sama nie umie zasnąć |
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
no jak zwykle czytania mnóstwo.Weekendu nie starczyłoby nadrobić zaległości.Ale nie będę się powtarzać. Marta przeszła słynną 3-dniówkę. O mało nie zaszłam.Wizja ponownej wizyty w szpitalu wpędziła mnie w totalny dołek.Ale na szczęście mamy to za sobą. Marcie wróciły siły witalne.Urwis mój kochany non stop uskutecznia szaleństwo. Córa po prostu jest bardzo temperamentna Nauczyła się powtarzać po mnie kilka słówek:papa,baba,tata,bac h,fu.....ale mama nie mówi ![]() ![]() ![]() Wyobrażcie sobie,że moja mała to taka cwaniara, że od mojej mamy zjada wszystko, a jak ja z nią zostaję to nie chcę tknąć nawet herbatki.Tak więc w sobotę i w niedzielę nie gotuje nic córce tylko karmię cycem. Ma jak chce ![]() A tak w ogóle to jestem tak zmęczona,że czasem zasypiam przed telewizorem.Mam wrażenie,że postarzałam się z 10 lat. Ahhhhhhhhh,koniec narzekania Dziś tż zrobił mi niespodzankę.Specjalnie przyjechał żeby się ze mną "poprzytulać".Miło było ![]() ![]() ![]() Szkoda,ze już musi jechaćDzis zrobilam sesję mojej Marcie.Wrzucam kilka fotek. Buziaki e.
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
|
#1405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8198107]Leosia miala robic, tak, podkreslam slowo miala ![]() Ale, ze dzis byl dzien marudy to posilkowalam sie glownie kabanosami... Zaraz idziemy kapac pierworodnego, moze zasnie, prosze, niech zasnie Leniwiec !!! kabanosowy potwor sesesese ![]() Cytat:
pozniej dostalam obiad i kanapeczki w przerwie w pracy...ehhhh bede musiala sie odwdzieczyc ![]() w nastepny weekend mamy spotkanie ![]() ale z Was podrozniczki u la la ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************* ********* Dorka podziwiam sie za ta energie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pewnie zabralas mi moja i dlatego ja taka sflaczala nie pisalam nic wczesniej,ale ostatnio jedna z podopiecznych pow mi,ze musze bardzo uwazac na to co mowie. dziewczyny mowia,ze przyjechalam do uk tylko po to zeby miec dziecko. one nie moga leciec do polski i miec takich sam praw jak ja i to nie uczciwie bla bla, odpowiedzialam na to,ze teraz zbieramy pieniadze,zeby wziac kredyt,a w ciagu najblizszych 3 lat bede miala nastepne dziecko. dzis jakos tak od slowa do slowa gadalam z kolezanka z pracy,powiedzialam jej o tej sytuacji. kazala mi isc do szefowej i o wszystkim powiedziec!!! stwierdzila,ze to rasizm i nikt nie ma prawa mowic o mnie zle do naszych podopiecznych. powiedzialam,ze mnie to nie zabolalo i zostawie to tak jak jest. zadzwonilam do Tz okazalo sie ze nawet mu o tym incydencie nie wspomnialam i tez ppotwierdzil,ze koniecznie musze o tym powiedziec w biurze. no to chyba pojde. Lea Tz odczytal wiadomosc na gg,zapamietal tylko jakies : kluski i makaron !!!! nie moge sprawdzic, bo ja znow z laptoka nadaje
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Edytko, Martusia piękna. Najbardziej podoba mi się w wersji ze zdjęcia nr 1
Maatra, a co u Was tam taka plotkarska atmosfera w pracy? Same zawistnice tam są? Śpiocha troszkę zazdroszczę. Ostatnią noc najpierw walczyłam z Malwinką, żeby zasnęła, a potem z komarem, żeby jej nie użarł . Sama zasnęłam nad ranem i osłoniłam córkę przed komarzyskiem własnym ciałem . Dziabnął mnie w rękę.
|
|
|
|
#1407 |
|
Konto usunięte
|
Powiedz Maatra
No i nie zasnal ten moj maly Kabanosik ![]() Turlal sie 1,5 godziny po lozku, zanosil, plakal, jeczal... W koncu jak po raz setny walnal sie w glowa w szczebelki to chyba stwierdzil, ze wsio i padl w pozycji do badania prostaty Dzis byl z niego duzy maruder, spal tylko 2 razy po kilka minut, a zwykle ma jedna drzemke 1-2 godziny, wiec niewyspany rowna sie mega marudny... No ale jakos przezylismy, choc obylo sie bez kabanoska tym razem W zwiazku z wizyta u pewnej wizazanki kupilam sobie nowe pizamy, bo wstyd sie przyznac, ale do tej pory donaszalam te z czasow karmienia I nie znalazlam zadnego stanika, a przymierzylam chyba ze 20 Maatra; wizyta w Bravissimo konieczna, tam poprosze babki, zeby mnie zmierzyly i pomogly dobrac cos normalnego, bo inaczej zwariuje z tymi skarpetkami
|
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
edytko-Matusia super wygląda i jaka już duża, mnie się najbardziej podoba fotka 2- tak poważnie i jaka dama
a u nas nocka super do 5 rano .dopiero jak budziłam się do pracy to okruszek wstał. dzisiaj zostaje z dziadkiem miłej niedzieli. może jak szybko wrócę to wyjdę jeszcze z nia na spacrek. dziadek pewnie ja zabierze ale ja tez bym chciała
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Małgosiu (jeśli dzis imieninki) to składam Ci serdeczne życzenia zdrówka, spełnienia marzeń i radości z wychowywania Malwinki! oczywiście szczęscia rodzinnego i samych słodyczy
Martusia jest potężna! piękna modelka u nas noc koszmar! chyba Oli dawał znaki bo Weronika od 23 zrobiła 3 kupy do 2 do tego próła dzioba i za nic nie chciała usnąć! a jak usnęła to dosłownie na 5 min. Mąż się przebudził i jeszcze pogorszył sprawę bo zaczął z nią w dyskusje uderzać "co ci dziecię jest? tpij tpij i takie tam! kofeiny dużo kofeiny bede potrzebowac!] niedziela u nas schematyczna czyli o 13 na obiad do teściów a potem....przy tej pogodzie chyba siedzenie a raczej bieganie po całym domu za niezmęczoną Weroniką ![]() Weronika to tuliś taki że jak się rozbudzi albo ją coś rozzłości np nie może przejść od mebla do krzesła to jak bym ja na ręce nie wzięła i niepotuliła to koncert w minutę! więc też milion razy tulę ale to jak raz miłe. tylko wynika z tego taki problem że woła cały czas maaama albo ema albo mmmma. A wczoraj jak była ta kolezanka to musiałm zejśc do męża uśpic ją i dopiero spokojnie mogł na spacer pojechać bo wołała cały czas mama i aż mu głupio było i poprosił żebym zeszła
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na chwilke
![]() Spoznione zyczenie dla Olenki i Maciusia Malgosia chyba tez ma dzisiaj swoje swieto, wiec moja droga wszystkiego naj... najfajniejszych kolezanek na wizazu , najfajniejszych ludzi obok siebie na codzien i spelnienia wszystkich marzen Bylismy wczoraj w sklepach z fotelikami, bylismy nastawieni na Recaro Sport Yung ale po prezentacji przez sprzedawce innych modeli nie mozemy sie zdecydowac na Maxi Cosi Tobi lub Bebe Comfort Axiss. Oba nam najbardziej sie podobaja ale ten drugi ma fajna akcje, ze obraca sie na boki i np kiedy jest wpiety to mozna go ustawic siedziskiem do drzwi i malego wlozyc tak przed soba a nie bokiem. Fajna rzecz ale nie sadze ze warta dodatkowych pieniedzy. Znajomi mowia ze jak maly nauczy sie chodzic to sam bedzie tam wskakiwal i ta funkcja na krotko bedzie potrzebna. Wiec chyba jednak bedzie Maxi Cosi Tobi. Poza tym bylismy wczoraj u znajomych i maly nie idzie tak juz do wszystkich jak kiedys, jak tylko cos bylo nie tak to za mna sie ogladal i tylko u mnie sie uspokajal, tulil sie i tak mocno trzymal. Mile to bylo i czulam sie taka dumna i najlepsza mama dla niego ale z druggiej strony to nie chce zeby bylo tak, ze beze mnie nigdzie nie zostanie i ze tylko mama i mama
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

. Miała niesamowitą radochę. Moczyła nóżki w basenie, choć to już mniej jej się podobało. Goniła psa i spacerowała za jedną rączkę.

klask i: dla dziewczynki z Lublina
to jak ją zrobiła to tych śliniaków by tu miejsca brakło!
.