|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
dramat. Ale dzisiaj mi się już lepiej spało |
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudykot
my też mamy szkołe rodzenia wybrana, co prawda przy innym szpitalu niż ten w którym planuje rodzić. Ale myślę, że to nie ma wielkiego znaczenia. Zaczynamy 5 kwietnia ![]() Dziewczynki wszystkiego naj, naj !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-08 o 09:40 |
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko, Bursztynku miło,że o mnie pamiętacie- jestem, podczytuję Was
Wszystkiego naj,naj,naj dla Was i dla Wszystkich Dziewczynek w brzuszkach ![]() |
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Ela postanowiłam troszkę zmniejszyć ilość korzystania z internetu.Tak to wszystko ok,oprócz tego,że ostatnio za dużo jadłam ,a jakby nie wydalałam (sorki za szczegóły) i czułam się tak ciężko,brzuch napięty ...Od 2 dni jadłam mniej i wczoraj pojadłam dużo śliwek suszonych -efekt piorunujący! Polecam!
Mamusie dziewczynek włączcie na tvp 2! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-08 o 10:01 |
|
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
Ja się pochwalę moimi zdobyczami z wczoraj
20180308_095712-1.jpg Body z arpi, śpioszki z ewyklucz -bardzo dobra bawełna i takie malutkie. Odwiedziliśmy wczoraj hurtownię dziecięcą, mają tylko polskie produkty, więc z wózków nie było zbyt wiele wyboru. Ale rzucił nam się w oczy Adamex vicco taki o 70922e4e4a8ca47dcc5c6a03bf9f.jpg narazie to nasz typ. Dzisiaj jedziemy jeszcze do jednej hurtowni. Ogólnie adamexa ma mój szwagier, inny model ale są zadowoleni. Jak to Pani w sklepie powiedziała są najbardziej przystosowane do polskich dróg i krawężników, a bardzo dużą część swojej produkcji wysyłają za granicę. Czas oczekiwania nawet do 2 miesięcy, a może być po tygodniu albo dwóch, więc w kwietniu koło połowy będziemy zamawiać. Sklep ma opcję przechowywania do porodu i myślę że skorzystamy z tego bo jakby wcześniej był do odbioru to na razie nie mamy gdzie go trzymać ![]() Fotelik myślę że bez zastanawiania Aton M + baza isofix, która będzie pasowała też do kolejnego fotelika. Z takich większych rzeczy myślę jeszcze nad łóżeczkiem, chciałam z szufladą na dole z Klupś ale mam wrażenie że nie chronią szuflady przed kurzem i chciałam łączone drewno surowe z białym i jakoś nic ciekawego nie widzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-08 o 10:41 |
|
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocie, ja i chyba Gosia jeszcze z branży
zalezy o co bedzie chodziło, pytaj śmiało ![]() Polu, dobrze że jesteś ![]() Dorko śliczne łowy my tez ogladalismy adamexa, ale męża zniechecilo odpinanie gondoli i skladanie stelaża - gondole trzeba zlapac na raz dwoma rekoma i nacisnąć przyciski, potem ja wyciągnąć ze stelaża to madakra byla dla niego, dla mężczyzny ! A jeszcze jak sprzedawczyni włożyła do gondoli lalke imitujaca wagowo dziecko to w ogole tragedia - dlatego my jednak caly czas zostajemy przy bebetto w srode po wizyc u gin jedziemy do kolejnej hurtowni, zeby zweryfikować oferty i popatrzec co proponują w innych miejscach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ktos sie czesto udziela a potem znika to jakos czlowiekowi glupie mysli przychodza do glowy... Cytat:
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Bebetto króluje na wielu wątkach
a taki ciężar wkładany do wózka to super sprawa! i jaka różnica ![]() Pola będę pamiętać o śliwkach bo też sobie nie żałuję ![]() I witam się dzisiaj w 6 miesiącu ciąży
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja czekam na przyszły tydzień, będę świętować połowę ciąży
|
||
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam chwile, że chciałabym ten czas zatrzymać, ale i momenty, że nie mogę doczekać synka |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj lepiej się przyjrzymy i porównamy z bebetto jeszcze, bo wczoraj to tak na szybko. Wpadliśmy do sklepu i wszystko naraz oglądaliśmy ![]() A w ogóle do dziewczyn co mało czują maleństwa one dopiero się rozkręcają, mi zaczął się wczoraj 24 tydzień i drugą noc z rzędu słabo śpię. Nie mogę zasnąć bo mała kopie i potrafi tak z dwie godziny baraszkować, potem budzę się po kilku godzinach i znów zasnąć nie mogę, bo leże z godzinę i głodna się robię. A mała jak tylko wyczuje że nie śpię to znów zaczyna fikołki dzisiaj od 3 do 7 nie spałam, później udało mi się zasnąć na godzinkę i chodzę jak cień. Także nie przejmujcie się i doceńcie że jeszcze Wam nie dają w kość
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie będę narzekać, że ten mój to tylko kilka kopniaczków na dzień daje ale mogę go zawsze tak słabiej odczuwać, bo mam łożysko na przedniej ścianie
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale co tam łożysko to nie przeszkoda
|
|
|
#1787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja a chyba idziemy łeb w łeb.Dzień dobry ![]() Ja witam się z kawą, owocami na talerzu i jogurtem z miodem ![]() Podczytuje czerwcówki i miały na tapecie oddychanie przepona itp. Spróbowałam tak oddychać i masakra haha czarno to widzę,muszę dużo ćwiczyć ![]() Co do tematu ubioru w szpitalu, u nas na szczęście nie mają wymagań w czym pacjentka chodzi. Ważne, że to nie jest satynowa seksowną koronkowa krótka koszula nocna haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-08 o 12:10 |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może Twój dzidziuś jest bardzo leniwy
|
|
|
#1792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a że w sumie moja praca opiera się na pracy przy kompie to przez 8 godzin mam kopanko,, ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy tak inaczej się rusza i kopie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1796 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No też właśnie, ale dzięki Bogu, mąż będzie ze mną, więc tak nudno nie będzie. I książkę wezmę ze sobą. Mąż będzie ze mną, bo robimy badania w innym mieście. ![]() Cytat:
Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? - nigdy nie zamawiałam kilku paczek naraz, więc nie odpowiem, ale pamiętam, że ze 2 lata temu zamawiałam esencję do włosów i naklejki na paznokcie w tym samym czasie i przyszły osobno. O koszty wysyłki się nie martw, bo 90% sprzedawców ma wysyłkę za darmo, mówimy o paczkach nierejestrowanych, ale nie martw się, jeśli robisz zakupy u solidnego sprzedawcy, z wysokimi feedbackami (ocena ogólna przedmiotu), to nawet jak towar nie dojdzie, możesz otworzyć spór i domagać się zwrotu pieniędzy. (jeśli to się zmieniło, to poprawcie mnie). Jeśli chodzi o rzetelność sprzedawcy, to patrzysz na jego profil i ogólną ocenę komentarzy oraz na feedbacki w danej aukcji. Feedback, to komentarz, najlepiej ze zdjęciem wystawiony przez kupującego. Cytat:
Cytat:
Mnie telefon zamiast usypiać rozbudza, więc tutaj spróbowałabym z książką albo włączyć sobie film na laptopie i postawić troszkę dalej.Dziękuję za podniesienie na duchu odnośnie glukozy - już się nie boję! Cytat:
Będzie Po zakupach obowiązkowo zdjęcia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj skończyłam 19 tydzień ciąży. ![]() ![]() Odnośnie piżam, gdy podczytywałam inne wątki mamusiowe, sporo było o koszulach do karmienia i ciążowych od Dolce Sonno. Dziewczyny chwaliły sobie i jakość i cenę ---> https://allegro.pl/uzytkownik/DOLCE_SONNO?order=m Patrzcie ile zmaówień.
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zwróćcie uwagę, że mają też ubranka dla dzieci po całkiem fajnych cenach.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-08 o 13:03 |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z moim ledwo 165cm mogę miec do kostek haha 😂 😂 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
otóż do naszego mieszkania przynależy mały taras (takie 15 metrów na krzyż ale zawsze coś - koty się w lecie cieszą ), mieszkamy na pierwszym piętrze i pod tarasem są lokale usługowe więc ziemi mamy z 30-40 cm głębokości, oczywiście żadnych drzew ani krzewów sadzić nie wolno żeby korzenie nie uszkodziły hydroizolacji no i jak się wprowadziliśmy to rosła tam sobie taka rachityczna trawka na piaszczystej ziemi, więc mój mądry mąż postanowił tą ziemię "użyźnić" i dowalił kilka worów ziemi ogrodowej, zasypał nasiona trawy- wszytko super ładnie wyrosło tylko od tego czasu nie odpływa nam woda z tarasu i ciągle mamy podmokłe bagienko ? ale ogólnie nie mam pojęcia jak się zabrać za odwodnienie takiego malutkiego trawniczka- jak wrócę z pracy to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda obecnie. Dziewczyny wszelkie pomysły mile widziane bo wiosna idzie i chciałabym to ogarnąć trochę (w zimie śnieg leżał to nie było widac a teraz jest słaboo ), może któraś z Was też ma taki taras z trawą w bloku?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

dramat. Ale dzisiaj mi się już lepiej spało 
my też mamy szkołe rodzenia wybrana, co prawda przy innym szpitalu niż ten w którym planuje rodzić. Ale myślę, że to nie ma wielkiego znaczenia. Zaczynamy 5 kwietnia

bo też sobie nie żałuję 

ja jutro 

Jak mnie kręgosłup w końcu do reszty pokręci w paragraf, to przynajmniej na upie będę siedzieć i odpoczywać.