Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-08, 09:29   #1771
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam kobietki, wszystkiego dobrego sobie i wam życzę w dniu naszego święta 💐

Od trzech dni ocieplają mi blok, zaczynają już od 7 rano no masakra jak oni hałasują i tak planowo do maja 😂
U mnie za ścianą coś remontują od kilku dni i zaczynają oczywiście od 7 dramat. Ale dzisiaj mi się już lepiej spało
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 09:36   #1772
Elaaaa
Wtajemniczenie

Rudykot my też mamy szkołe rodzenia wybrana, co prawda przy innym szpitalu niż ten w którym planuje rodzić. Ale myślę, że to nie ma wielkiego znaczenia. Zaczynamy 5 kwietnia

Dziewczynki wszystkiego naj, naj !!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-08 o 09:40
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 09:39   #1773
pola25
Zakorzenienie

Kropko, Bursztynku miło,że o mnie pamiętacie- jestem, podczytuję Was

Wszystkiego naj,naj,naj dla Was i dla Wszystkich Dziewczynek w brzuszkach:ro za:
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 09:40   #1774
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj,naj,naj dla Was i dla Wszystkich Dziewczynek w brzuszkach:ro za:
Polu, a co tak nic nie piszesz? Wszystko w porządku? Wracaj do nas

Stary 2018-03-08, 09:58   #1775
pola25
Zakorzenienie

Ela postanowiłam troszkę zmniejszyć ilość korzystania z internetu.Tak to wszystko ok,oprócz tego,że ostatnio za dużo jadłam ,a jakby nie wydalałam (sorki za szczegóły) i czułam się tak ciężko,brzuch napięty ...Od 2 dni jadłam mniej i wczoraj pojadłam dużo śliwek suszonych -efekt piorunujący! Polecam!

Mamusie dziewczynek włączcie na tvp 2!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-08 o 10:01
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 10:32   #1776
dorka24
Rozeznanie

Ja się pochwalę moimi zdobyczami z wczoraj
20180308_095712-1.jpg
Body z arpi, śpioszki z ewyklucz -bardzo dobra bawełna i takie malutkie. Odwiedziliśmy wczoraj hurtownię dziecięcą, mają tylko polskie produkty, więc z wózków nie było zbyt wiele wyboru. Ale rzucił nam się w oczy Adamex vicco taki o
70922e4e4a8ca47dcc5c6a03bf9f.jpg narazie to nasz typ.
Dzisiaj jedziemy jeszcze do jednej hurtowni. Ogólnie adamexa ma mój szwagier, inny model ale są zadowoleni. Jak to Pani w sklepie powiedziała są najbardziej przystosowane do polskich dróg i krawężników, a bardzo dużą część swojej produkcji wysyłają za granicę. Czas oczekiwania nawet do 2 miesięcy, a może być po tygodniu albo dwóch, więc w kwietniu koło połowy będziemy zamawiać. Sklep ma opcję przechowywania do porodu i myślę że skorzystamy z tego bo jakby wcześniej był do odbioru to na razie nie mamy gdzie go trzymać
Fotelik myślę że bez zastanawiania Aton M + baza isofix, która będzie pasowała też do kolejnego fotelika.
Z takich większych rzeczy myślę jeszcze nad łóżeczkiem, chciałam z szufladą na dole z Klupś ale mam wrażenie że nie chronią szuflady przed kurzem i chciałam łączone drewno surowe z białym i jakoś nic ciekawego nie widzę.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-08 o 10:41
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 10:34   #1777
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Cieszę się że wszystko jest ok, oprócz zaparć ale z tym sobie już poradziłaś 😃 Tak nagle ucichłaś na forum że myślałam że coś się stało. Wracaj do nas jak najszybciej 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 10:44   #1778
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Kocie, ja i chyba Gosia jeszcze z branży zalezy o co bedzie chodziło, pytaj śmiało
Polu, dobrze że jesteś
Dorko śliczne łowy my tez ogladalismy adamexa, ale męża zniechecilo odpinanie gondoli i skladanie stelaża - gondole trzeba zlapac na raz dwoma rekoma i nacisnąć przyciski, potem ja wyciągnąć ze stelaża to madakra byla dla niego, dla mężczyzny ! A jeszcze jak sprzedawczyni włożyła do gondoli lalke imitujaca wagowo dziecko to w ogole tragedia - dlatego my jednak caly czas zostajemy przy bebetto w srode po wizyc u gin jedziemy do kolejnej hurtowni, zeby zweryfikować oferty i popatrzec co proponują w innych miejscach

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 10:55   #1779
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze ze wszystko ok! I ze sliwki pomogly
Jak ktos sie czesto udziela a potem znika to jakos czlowiekowi glupie mysli przychodza do glowy...

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kocie, ja i chyba Gosia jeszcze z branży zalezy o co bedzie chodziło, pytaj śmiało
Polu, dobrze że jesteś
Dorko śliczne łowy my tez ogladalismy adamexa, ale męża zniechecilo odpinanie gondoli i skladanie stelaża - gondole trzeba zlapac na raz dwoma rekoma i nacisnąć przyciski, potem ja wyciągnąć ze stelaża to madakra byla dla niego, dla mężczyzny ! A jeszcze jak sprzedawczyni włożyła do gondoli lalke imitujaca wagowo dziecko to w ogole tragedia - dlatego my jednak caly czas zostajemy przy bebetto w srode po wizyc u gin jedziemy do kolejnej hurtowni, zeby zweryfikować oferty i popatrzec co proponują w innych miejscach

Super sprawa z ta lalka imitujaca ciezar ciala dziecka. Bede macac bebetto bo widze ze jest to jednak czolowa marka jezeli chodzi o ten watek 😅

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 11:13   #1780
emma90
Wtajemniczenie

Bebetto króluje na wielu wątkach a taki ciężar wkładany do wózka to super sprawa! i jaka różnica

Pola będę pamiętać o śliwkach bo też sobie nie żałuję

I witam się dzisiaj w 6 miesiącu ciąży zaczęłam 23tc. Waga dzisiaj wskazała 54kg więc mam +5kg od początku ciąży
Stary 2018-03-08, 11:22   #1781
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę moimi zdobyczami z wczoraj
Załącznik 7463996
Body z arpi, śpioszki z ewyklucz -bardzo dobra bawełna i takie malutkie. Odwiedziliśmy wczoraj hurtownię dziecięcą, mają tylko polskie produkty, więc z wózków nie było zbyt wiele wyboru. Ale rzucił nam się w oczy Adamex vicco taki o
Załącznik 7464001 narazie to nasz typ.
Dzisiaj jedziemy jeszcze do jednej hurtowni. Ogólnie adamexa ma mój szwagier, inny model ale są zadowoleni. Jak to Pani w sklepie powiedziała są najbardziej przystosowane do polskich dróg i krawężników, a bardzo dużą część swojej produkcji wysyłają za granicę. Czas oczekiwania nawet do 2 miesięcy, a może być po tygodniu albo dwóch, więc w kwietniu koło połowy będziemy zamawiać. Sklep ma opcję przechowywania do porodu i myślę że skorzystamy z tego bo jakby wcześniej był do odbioru to na razie nie mamy gdzie go trzymać
Fotelik myślę że bez zastanawiania Aton M + baza isofix, która będzie pasowała też do kolejnego fotelika.
Z takich większych rzeczy myślę jeszcze nad łóżeczkiem, chciałam z szufladą na dole z Klupś ale mam wrażenie że nie chronią szuflady przed kurzem i chciałam łączone drewno surowe z białym i jakoś nic ciekawego nie widzę.

Dorka, jak będziecie macać wózek jeszcze raz to sprawdźcie regulację oparcia w spacerówce- dla mnie to masakra, strasznie ciężko chodzi, a z dzieckiem to już w ogóle miałam problem:/

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Bebetto króluje na wielu wątkach a taki ciężar wkładany do wózka to super sprawa! i jaka różnica

I witam się dzisiaj w 6 miesiącu ciąży zaczęłam 23tc. Waga dzisiaj wskazała 54kg więc mam +5kg od początku ciąży
Gratki za 6 miesiąc
Ja czekam na przyszły tydzień, będę świętować połowę ciąży
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 11:28   #1782
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja w poniedzialek zaczne 6miesiac 😨 gdzie ten czas ucieka?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-08, 11:33   #1783
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
To ja w poniedzialek zaczne 6miesiac 😨 gdzie ten czas ucieka?

strasznie szybko, teraz do Świąt zleci, później wiosenne spacerki, majówka i ani się obejrzymy już będziemy po 30tc mam chwile, że chciałabym ten czas zatrzymać, ale i momenty, że nie mogę doczekać synka
Stary 2018-03-08, 11:47   #1784
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dorka, jak będziecie macać wózek jeszcze raz to sprawdźcie regulację oparcia w spacerówce- dla mnie to masakra, strasznie ciężko chodzi, a z dzieckiem to już w ogóle miałam problem:/
Gratki za 6 miesiąc
Ja czekam na przyszły tydzień, będę świętować połowę ciąży
Dzięki za rady dzisiaj lepiej się przyjrzymy i porównamy z bebetto jeszcze, bo wczoraj to tak na szybko. Wpadliśmy do sklepu i wszystko naraz oglądaliśmy

A w ogóle do dziewczyn co mało czują maleństwa one dopiero się rozkręcają, mi zaczął się wczoraj 24 tydzień i drugą noc z rzędu słabo śpię. Nie mogę zasnąć bo mała kopie i potrafi tak z dwie godziny baraszkować, potem budzę się po kilku godzinach i znów zasnąć nie mogę, bo leże z godzinę i głodna się robię. A mała jak tylko wyczuje że nie śpię to znów zaczyna fikołki dzisiaj od 3 do 7 nie spałam, później udało mi się zasnąć na godzinkę i chodzę jak cień. Także nie przejmujcie się i doceńcie że jeszcze Wam nie dają w kość

Stary 2018-03-08, 12:00   #1785
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za rady dzisiaj lepiej się przyjrzymy i porównamy z bebetto jeszcze, bo wczoraj to tak na szybko. Wpadliśmy do sklepu i wszystko naraz oglądaliśmy

A w ogóle do dziewczyn co mało czują maleństwa one dopiero się rozkręcają, mi zaczął się wczoraj 24 tydzień i drugą noc z rzędu słabo śpię. Nie mogę zasnąć bo mała kopie i potrafi tak z dwie godziny baraszkować, potem budzę się po kilku godzinach i znów zasnąć nie mogę, bo leże z godzinę i głodna się robię. A mała jak tylko wyczuje że nie śpię to znów zaczyna fikołki dzisiaj od 3 do 7 nie spałam, później udało mi się zasnąć na godzinkę i chodzę jak cień. Także nie przejmujcie się i doceńcie że jeszcze Wam nie dają w kość
O jacie to nie będę narzekać, że ten mój to tylko kilka kopniaczków na dzień daje ale mogę go zawsze tak słabiej odczuwać, bo mam łożysko na przedniej ścianie
Stary 2018-03-08, 12:04   #1786
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
O jacie to nie będę narzekać, że ten mój to tylko kilka kopniaczków na dzień daje ale mogę go zawsze tak słabiej odczuwać, bo mam łożysko na przedniej ścianie
mi na połówkowym też wyszło że mam na przedniej, choć w grudniu było na tylnej ale co tam łożysko to nie przeszkoda

Stary 2018-03-08, 12:05   #1787
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Juz 6 miesiac ☺ super 😀 ja jutro 😉

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:08   #1788
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Dorko na pewno jeszcze dadza nam dzieciaczki w kość, ale kurcze, te zmartwienie to tak samo przychodzi... Najgorzej jak juz sie poczuło takie kopniaczki miziaczki, i nagle jest cisza. To wiadomo, ze zaczynam się zastanawiać - co sie dzieje? Gdzie ona jest? Może gdzieś się głębiej wcisnęła? Ja po prostu wciąz nie mogę uwierzyć w to, że jest we mnie życie i że to wszystko się dobrze skończy. Jakoś tak mam, ze wszystkie dobre rady koleżanek i innych mnie wkurzają, np jak mówią "a jeszcze zobaczysz jak Ci sie będzie pod żebra wciskać, a jeszcze to , a tamto, a sramto"... A ja nie chce tak wybiegać w przyszłość, boję się że zapeszę, mam ochotę krzyknąć a skąd wy wszyscy wiecie, że do tego dojdzie, że sie nic po drodze nie wydarzy.... Jakoś pesymistycznie sie zrobiło, sorki hahha
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:09   #1789
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Juz 6 miesiac ☺ super 😀 ja jutro 😉

My już chyba jesteśmy w 6 mięsiacu od 6 dni przynajmniej ja a chyba idziemy łeb w łeb.

Dzień dobry

Ja witam się z kawą, owocami na talerzu i jogurtem z miodem

Podczytuje czerwcówki i miały na tapecie oddychanie przepona itp. Spróbowałam tak oddychać i masakra haha czarno to widzę,muszę dużo ćwiczyć

Co do tematu ubioru w szpitalu, u nas na szczęście nie mają wymagań w czym pacjentka chodzi. Ważne, że to nie jest satynowa seksowną koronkowa krótka koszula nocna haha 😂

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-08 o 12:10
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:12   #1790
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My już chyba jesteśmy w 6 mięsiacu od 6 dni przynajmniej ja a chyba idziemy łeb w łeb.

Dzień dobry

Ja witam się z kawą, owocami na talerzu i jogurtem z miodem

Podczytuje czerwcówki i miały na tapecie oddychanie przepona itp. Spróbowałam tak oddychać i masakra haha czarno to widzę,muszę dużo ćwiczyć

Co do tematu ubioru w szpitalu, u nas na szczęście nie mają wymagań w czym pacjentka chodzi. Ważne, że to nie jest satynowa seksowną koronkowa krótka koszula nocna haha 😂

No masz racje

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:15   #1791
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Dorko na pewno jeszcze dadza nam dzieciaczki w kość, ale kurcze, te zmartwienie to tak samo przychodzi... Najgorzej jak juz sie poczuło takie kopniaczki miziaczki, i nagle jest cisza. To wiadomo, ze zaczynam się zastanawiać - co sie dzieje? Gdzie ona jest? Może gdzieś się głębiej wcisnęła? Ja po prostu wciąz nie mogę uwierzyć w to, że jest we mnie życie i że to wszystko się dobrze skończy. Jakoś tak mam, ze wszystkie dobre rady koleżanek i innych mnie wkurzają, np jak mówią "a jeszcze zobaczysz jak Ci sie będzie pod żebra wciskać, a jeszcze to , a tamto, a sramto"... A ja nie chce tak wybiegać w przyszłość, boję się że zapeszę, mam ochotę krzyknąć a skąd wy wszyscy wiecie, że do tego dojdzie, że sie nic po drodze nie wydarzy.... Jakoś pesymistycznie sie zrobiło, sorki hahha
Doskonale Cię rozumiem i ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która słabo czuła małą przez całą ciążę, wtedy kiedy powinna zacząć liczyć ruchy ona nic nie czuła, mała była tak obrócona, że tylko na usg było widać jak fika. Ale Tobie radziłabym zachować spokój, ja tez na początku raz czułam raz nie. Połóż się na plecach i zrelaksuj, zjedz coś słodkiego, popukaj i potrząśnij brzuchem może to pomoże Może Twój dzidziuś jest bardzo leniwy

Stary 2018-03-08, 12:26   #1792
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja mała kopie mnie jak pisze na klawiaturze, a że w sumie moja praca opiera się na pracy przy kompie to przez 8 godzin mam kopanko,,

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Juz 6 miesiac ☺ super ja jutro

Ja wczoraj weszłam w 6 miesiąc,

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:28   #1793
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Moja mała kopie mnie jak pisze na klawiaturze, a że w sumie moja praca opiera się na pracy przy kompie to przez 8 godzin mam kopanko,,

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Ja wczoraj weszłam w 6 miesiąc,

Faktycznie, ja tez mam tak czesto jak siedze w pracy i pisze, to Maly zaczyna kopac! Cos w tym jest!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-08, 12:45   #1794
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie, ja tez mam tak czesto jak siedze w pracy i pisze, to Maly zaczyna kopac! Cos w tym jest!

Pytanie czy się podoba jej to czy nie

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:46   #1795
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie czy się podoba jej to czy nie

Mojej się bardzo nie podoba, jak długo siedzę
Wtedy tak inaczej się rusza i kopie 😂

Stary 2018-03-08, 12:52   #1796
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Cześć,
Podczytuje Was cały czas, ale jakoś chwilowo podłamałam się.
Dostałam wyniki badań ALAT i ASPAT powyżej normy za m-c powtórka. Liczę, że to nie będzie cholestaza ciążowa :/ . Nie mam pęcherzyka żółciowego, więc ogólnie wątroba ma trochę gorzej.
Póki co przechodzę na dietę lekkostrawną, a że początki są trudne detox od słodyczy, pizzy, mięsa tłustego itd. to też organizm musi się przestawić. Najważniejsze, żeby pomogło.
Tak, że jakiś dołek mnie dopadł i powoli muszę jakoś się pozytywniej nastawić.
Oby to nie było nic poważniejszego..

Cytat:
Norciu da się przeżyć ta glukozę, najgorsze to czekanie ��
No też właśnie, ale dzięki Bogu, mąż będzie ze mną, więc tak nudno nie będzie. I książkę wezmę ze sobą. Mąż będzie ze mną, bo robimy badania w innym mieście.

Cytat:
Dziewczyny możecie mi napisać jak jest z zamawianiem na tym alli? Nigdy tego nie robiłam. Czy identyczne jak na allegro? Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? Oczywiście wiem ze na zamówienie trochę się czeka. Może głupie pytanie ale nie mam o tym zielonego pojęcia��i jak najlepiej sprawdzić czy sprzedawca jest w porządku.
Bursztynku, zamówienia na alie, to nic prostszego.
Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? - nigdy nie zamawiałam kilku paczek naraz, więc nie odpowiem, ale pamiętam, że ze 2 lata temu zamawiałam esencję do włosów i naklejki na paznokcie w tym samym czasie i przyszły osobno.
O koszty wysyłki się nie martw, bo 90% sprzedawców ma wysyłkę za darmo, mówimy o paczkach nierejestrowanych, ale nie martw się, jeśli robisz zakupy u solidnego sprzedawcy, z wysokimi feedbackami (ocena ogólna przedmiotu), to nawet jak towar nie dojdzie, możesz otworzyć spór i domagać się zwrotu pieniędzy. (jeśli to się zmieniło, to poprawcie mnie).
Jeśli chodzi o rzetelność sprzedawcy, to patrzysz na jego profil i ogólną ocenę komentarzy oraz na feedbacki w danej aukcji. Feedback, to komentarz, najlepiej ze zdjęciem wystawiony przez kupującego.

Cytat:
Norka cudne zakupy !!! Sukieneczki przepiękne, a te spodenki !!!! Cudo cudo !!!
Dziękuję bardzo! Staram się polować, buszować niczym dziki tygrys wśród... eee.. zboża?

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Przeżyjesz glukozę, nie ma takiej tragedii jak to się przedstawia Jak sama miałam pierwszy raz to wzięłam męża, bo tak się nastawiłam, że będę mdleć, wymiotować i Bóg wie co jeszcze. A dla mnie to był po prostu mega słodki napój, więc jak lubisz słodkie to nie powinno być problemu życzę Ci, żeby tak było. Choć to bardzo indywidualna kwestia, ale nie ma co się nastawiać źle. Będzie dobrze !
Ja idę we wtorek..

U mnie dziś pobudka o 2.. już próbowałam coś zjeść, pić, siku teraz męczę oczy telefonem, książka, ale chyba ze snu dziś już nici..
Biednaś.. Mnie telefon zamiast usypiać rozbudza, więc tutaj spróbowałabym z książką albo włączyć sobie film na laptopie i postawić troszkę dalej.

Dziękuję za podniesienie na duchu odnośnie glukozy - już się nie boję!

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Norko, urocze te opaski, faktycznie, ale ja to sobie mogę tylko popatrzeć Jestem i pozostanę jedyną samicą w naszym stadzie A te pieluszki/kocyki też wzięłam pod lupę, wydają się fajne za tę cenę.

Tak w ogóle to dzień dobry Dzisiaj czuję się lepiej, wczoraj i jajniki, i podbrzusze bolały mnie dość mocno, do tego twardniał mi brzuch i byłam mocno przestraszona. Ale mam za swoje: wzięło mnie na wiosenne porządki, a że mamy taką ogromną zabudowę na pół pokoju - szafa od podłogi po sufit na głębokość chyba ponad 0,5 m, to skakałam po DRABINIE i z samej góry ściągałam worki z wiosennymi kurtkami i butami, a na ich miejsce upychałam zimówki, puchówki. I chyba się doigrałam Jak mnie kręgosłup w końcu do reszty pokręci w paragraf, to przynajmniej na upie będę siedzieć i odpoczywać.

Póki co lecę do ciucha, dzisiaj po złotówce, więc grzech nie zajrzeć, a potem robię listę drobiazgów do kupienia w tym miesiącu, czyli właśnie pieluchy, kocyki, rożki

Miłego dnia!
Jedyna, bo nie chcecie już więcej dzieci, tak?

Będzie za tę drabinę! Ja dostaję panicznego lęku jak wejdę na trzeci szczebel drabiny, mam wrażenie, że zaraz się przewróci, a ja razem z nią i narobię większego hałasu upadając z łoskotem na podłogę.. Jeszcze jakaś plama ze mnie by została.

Po zakupach obowiązkowo zdjęcia.

Cytat:
Przynajmniej nie zaśniesz przy pracy.

Cytat:
Cytat:
Mojej się bardzo nie podoba, jak długo siedzę
Wtedy tak inaczej się rusza i kopie ��
A wiecie, że coś z tym siedzeniem jest? Bo jak już coś miałam poczuć, to właśnie gdy siedzę.

Dzisiaj skończyłam 19 tydzień ciąży. Pocieszam się, że za maksimum miesiąc już będę czuła ruchy, coraz bliżej.

Odnośnie piżam, gdy podczytywałam inne wątki mamusiowe, sporo było o koszulach do karmienia i ciążowych od Dolce Sonno. Dziewczyny chwaliły sobie i jakość i cenę ---> https://allegro.pl/uzytkownik/DOLCE_SONNO?order=m Patrzcie ile zmaówień.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 12:55   #1797
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Oby to nie było nic poważniejszego..

No też właśnie, ale dzięki Bogu, mąż będzie ze mną, więc tak nudno nie będzie. I książkę wezmę ze sobą. Mąż będzie ze mną, bo robimy badania w innym mieście.

Bursztynku, zamówienia na alie, to nic prostszego.
Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? - nigdy nie zamawiałam kilku paczek naraz, więc nie odpowiem, ale pamiętam, że ze 2 lata temu zamawiałam esencję do włosów i naklejki na paznokcie w tym samym czasie i przyszły osobno.
O koszty wysyłki się nie martw, bo 90% sprzedawców ma wysyłkę za darmo, mówimy o paczkach nierejestrowanych, ale nie martw się, jeśli robisz zakupy u solidnego sprzedawcy, z wysokimi feedbackami (ocena ogólna przedmiotu), to nawet jak towar nie dojdzie, możesz otworzyć spór i domagać się zwrotu pieniędzy. (jeśli to się zmieniło, to poprawcie mnie).
Jeśli chodzi o rzetelność sprzedawcy, to patrzysz na jego profil i ogólną ocenę komentarzy oraz na feedbacki w danej aukcji. Feedback, to komentarz, najlepiej ze zdjęciem wystawiony przez kupującego.

Dziękuję bardzo! Staram się polować, buszować niczym dziki tygrys wśród... eee.. zboża?

Biednaś.. Mnie telefon zamiast usypiać rozbudza, więc tutaj spróbowałabym z książką albo włączyć sobie film na laptopie i postawić troszkę dalej.

Dziękuję za podniesienie na duchu odnośnie glukozy - już się nie boję!

Jedyna, bo nie chcecie już więcej dzieci, tak?

Będzie za tę drabinę! Ja dostaję panicznego lęku jak wejdę na trzeci szczebel drabiny, mam wrażenie, że zaraz się przewróci, a ja razem z nią i narobię większego hałasu upadając z łoskotem na podłogę.. Jeszcze jakaś plama ze mnie by została.

Po zakupach obowiązkowo zdjęcia.

Przynajmniej nie zaśniesz przy pracy.

A wiecie, że coś z tym siedzeniem jest? Bo jak już coś miałam poczuć, to właśnie gdy siedzę.

Dzisiaj skończyłam 19 tydzień ciąży. Pocieszam się, że za maksimum miesiąc już będę czuła ruchy, coraz bliżej.

Odnośnie piżam, gdy podczytywałam inne wątki mamusiowe, sporo było o koszulach do karmienia i ciążowych od Dolce Sonno. Dziewczyny chwaliły sobie i jakość i cenę ---> https://allegro.pl/uzytkownik/DOLCE_SONNO?order=m Patrzcie ile zmaówień.
Ooo fajne te koszule i cena też super! Zapisuje link dzięki!

Stary 2018-03-08, 13:01   #1798
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo fajne te koszule i cena też super! Zapisuje link dzięki!

A nu, mam nadzieje, że na moje 180 wzrostu nie będą kończyły się pod tyłkiem.

Zwróćcie uwagę, że mają też ubranka dla dzieci po całkiem fajnych cenach.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-08 o 13:03
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:03   #1799
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A nu, mam nadzieje, że na moje 180 wzrostu nie będą kończyły się pod tyłkiem.
Hahaha

Za to z moim ledwo 165cm mogę miec do kostek haha 😂 😂 😂

Stary 2018-03-08, 13:03   #1800
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Super, to ja tutaj tak publicznie zapytam może ktoś wpadnie na jakieś rozwiązanie bo mam problem z moim mikro - tarsaem
otóż do naszego mieszkania przynależy mały taras (takie 15 metrów na krzyż ale zawsze coś - koty się w lecie cieszą ), mieszkamy na pierwszym piętrze i pod tarasem są lokale usługowe więc ziemi mamy z 30-40 cm głębokości, oczywiście żadnych drzew ani krzewów sadzić nie wolno żeby korzenie nie uszkodziły hydroizolacji no i jak się wprowadziliśmy to rosła tam sobie taka rachityczna trawka na piaszczystej ziemi, więc mój mądry mąż postanowił tą ziemię "użyźnić" i dowalił kilka worów ziemi ogrodowej, zasypał nasiona trawy- wszytko super ładnie wyrosło tylko od tego czasu nie odpływa nam woda z tarasu i ciągle mamy podmokłe bagienko no i moje pytanie jest takie czy w ogóle to że dowaliliśmy tego torfu i ziemi ogrodowej tak mogło wpłynąć i czy są jakieś sposoby na to żeby ziemia szybciej wysychała ? ja myślałam żeby to jeszcze raz wziąć przekopać i na samym dole podłożyć jakąś warstwę kamieni albo kermazytu żeby woda łatwiej spływała czy coś ? ale ogólnie nie mam pojęcia jak się zabrać za odwodnienie takiego malutkiego trawniczka- jak wrócę z pracy to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda obecnie. Dziewczyny wszelkie pomysły mile widziane bo wiosna idzie i chciałabym to ogarnąć trochę (w zimie śnieg leżał to nie było widac a teraz jest słaboo ), może któraś z Was też ma taki taras z trawą w bloku?
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości