Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-08, 13:10   #1801
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A nu, mam nadzieje, że na moje 180 wzrostu nie będą kończyły się pod tyłkiem.

Zwróćcie uwagę, że mają też ubranka dla dzieci po całkiem fajnych cenach.
super koszule i jaki masz ekstra wzrost! zawsze chciałam mieć ok 173cm, a skończyłam rosnąć na 167/168
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:10   #1802
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hahaha

Za to z moim ledwo 165cm mogę miec do kostek haha 😂 😂 😂
To umówmy się, że jak będziesz obcinała kawałek piżamy, bo będzie sięgała do kostek , to chętnie od Ciebie wezmę i sobie przyszyję.

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Super, to ja tutaj tak publicznie zapytam może ktoś wpadnie na jakieś rozwiązanie bo mam problem z moim mikro - tarsaem
otóż do naszego mieszkania przynależy mały taras (takie 15 metrów na krzyż ale zawsze coś - koty się w lecie cieszą ), mieszkamy na pierwszym piętrze i pod tarasem są lokale usługowe więc ziemi mamy z 30-40 cm głębokości, oczywiście żadnych drzew ani krzewów sadzić nie wolno żeby korzenie nie uszkodziły hydroizolacji no i jak się wprowadziliśmy to rosła tam sobie taka rachityczna trawka na piaszczystej ziemi, więc mój mądry mąż postanowił tą ziemię "użyźnić" i dowalił kilka worów ziemi ogrodowej, zasypał nasiona trawy- wszytko super ładnie wyrosło tylko od tego czasu nie odpływa nam woda z tarasu i ciągle mamy podmokłe bagienko no i moje pytanie jest takie czy w ogóle to że dowaliliśmy tego torfu i ziemi ogrodowej tak mogło wpłynąć i czy są jakieś sposoby na to żeby ziemia szybciej wysychała ? ja myślałam żeby to jeszcze raz wziąć przekopać i na samym dole podłożyć jakąś warstwę kamieni albo kermazytu żeby woda łatwiej spływała czy coś ? ale ogólnie nie mam pojęcia jak się zabrać za odwodnienie takiego malutkiego trawniczka- jak wrócę z pracy to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda obecnie. Dziewczyny wszelkie pomysły mile widziane bo wiosna idzie i chciałabym to ogarnąć trochę (w zimie śnieg leżał to nie było widac a teraz jest słaboo ), może któraś z Was też ma taki taras z trawą w bloku?
Naprawdę chciałabym pomóc, ale totalnie na temacie się nie znam.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:11   #1803
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
To umówmy się, że jak będziesz obcinała kawałek piżamy, bo będzie sięgała do kostek , to chętnie od Ciebie wezmę i sobie przyszyję.

Naprawdę chciałabym pomóc, ale totalnie na temacie się nie znam.
Hahahahaha 😂 😂 dobra, umowa stoi!
Nic nie może się zmarnować!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:16   #1804
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby to nie było nic poważniejszego..

No też właśnie, ale dzięki Bogu, mąż będzie ze mną, więc tak nudno nie będzie. I książkę wezmę ze sobą. Mąż będzie ze mną, bo robimy badania w innym mieście.

Bursztynku, zamówienia na alie, to nic prostszego.
Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? - nigdy nie zamawiałam kilku paczek naraz, więc nie odpowiem, ale pamiętam, że ze 2 lata temu zamawiałam esencję do włosów i naklejki na paznokcie w tym samym czasie i przyszły osobno.
O koszty wysyłki się nie martw, bo 90% sprzedawców ma wysyłkę za darmo, mówimy o paczkach nierejestrowanych, ale nie martw się, jeśli robisz zakupy u solidnego sprzedawcy, z wysokimi feedbackami (ocena ogólna przedmiotu), to nawet jak towar nie dojdzie, możesz otworzyć spór i domagać się zwrotu pieniędzy. (jeśli to się zmieniło, to poprawcie mnie).
Jeśli chodzi o rzetelność sprzedawcy, to patrzysz na jego profil i ogólną ocenę komentarzy oraz na feedbacki w danej aukcji. Feedback, to komentarz, najlepiej ze zdjęciem wystawiony przez kupującego.

Dziękuję bardzo! Staram się polować, buszować niczym dziki tygrys wśród... eee.. zboża?

Biednaś.. Mnie telefon zamiast usypiać rozbudza, więc tutaj spróbowałabym z książką albo włączyć sobie film na laptopie i postawić troszkę dalej.

Dziękuję za podniesienie na duchu odnośnie glukozy - już się nie boję!

Jedyna, bo nie chcecie już więcej dzieci, tak?

Będzie za tę drabinę! Ja dostaję panicznego lęku jak wejdę na trzeci szczebel drabiny, mam wrażenie, że zaraz się przewróci, a ja razem z nią i narobię większego hałasu upadając z łoskotem na podłogę.. Jeszcze jakaś plama ze mnie by została.

Po zakupach obowiązkowo zdjęcia.

Przynajmniej nie zaśniesz przy pracy.

A wiecie, że coś z tym siedzeniem jest? Bo jak już coś miałam poczuć, to właśnie gdy siedzę.

Dzisiaj skończyłam 19 tydzień ciąży. Pocieszam się, że za maksimum miesiąc już będę czuła ruchy, coraz bliżej.

Odnośnie piżam, gdy podczytywałam inne wątki mamusiowe, sporo było o koszulach do karmienia i ciążowych od Dolce Sonno. Dziewczyny chwaliły sobie i jakość i cenę ---> https://allegro.pl/uzytkownik/DOLCE_SONNO?order=m Patrzcie ile zmaówień.
Norka na tyle dobrze śpię w nocy że w dzień to mi się spać w ogóle nie chce

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:16   #1805
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
super koszule i jaki masz ekstra wzrost! zawsze chciałam mieć ok 173cm, a skończyłam rosnąć na 167/168
180 a 173, to ogromna różnica, uwierz mi! Wiele bym dała, żeby mieć chociaż te 5 centymetrów mniej, skończyłyby się problemy ze spodniami i zbyt krótkimi koszulkami, ogólnie ze wszystkimi ubraniami.

Kupiłam sobie spodnie ciążowe na allegro, nareszcie! Sprawdzałam wymiary i mam nadzieję, że nie jestem jakaś ułomna, że dobrze pomierzyłam i przyjadę idealne. Cena mi się nie spodobała zbyt, ale już igram z losem nie mając większego luzu w brzuchu, a na legginsy wciąż jest za zimno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png sdfghjhgfds.png (334,2 KB, 54 załadowań)

Stary 2018-03-08, 13:17   #1806
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Super, to ja tutaj tak publicznie zapytam może ktoś wpadnie na jakieś rozwiązanie bo mam problem z moim mikro - tarsaem
otóż do naszego mieszkania przynależy mały taras (takie 15 metrów na krzyż ale zawsze coś - koty się w lecie cieszą ), mieszkamy na pierwszym piętrze i pod tarasem są lokale usługowe więc ziemi mamy z 30-40 cm głębokości, oczywiście żadnych drzew ani krzewów sadzić nie wolno żeby korzenie nie uszkodziły hydroizolacji no i jak się wprowadziliśmy to rosła tam sobie taka rachityczna trawka na piaszczystej ziemi, więc mój mądry mąż postanowił tą ziemię "użyźnić" i dowalił kilka worów ziemi ogrodowej, zasypał nasiona trawy- wszytko super ładnie wyrosło tylko od tego czasu nie odpływa nam woda z tarasu i ciągle mamy podmokłe bagienko no i moje pytanie jest takie czy w ogóle to że dowaliliśmy tego torfu i ziemi ogrodowej tak mogło wpłynąć i czy są jakieś sposoby na to żeby ziemia szybciej wysychała ? ja myślałam żeby to jeszcze raz wziąć przekopać i na samym dole podłożyć jakąś warstwę kamieni albo kermazytu żeby woda łatwiej spływała czy coś ? ale ogólnie nie mam pojęcia jak się zabrać za odwodnienie takiego malutkiego trawniczka- jak wrócę z pracy to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda obecnie. Dziewczyny wszelkie pomysły mile widziane bo wiosna idzie i chciałabym to ogarnąć trochę (w zimie śnieg leżał to nie było widac a teraz jest słaboo ), może któraś z Was też ma taki taras z trawą w bloku?
Kocie, rozumiem, że tarasik jest zrobiony na zasadzie tzw "zielonego dachu"? Tzn pod tarasem jest drenaż, hydroizolacja ? Czy jest takiś spadek? Ogólnie bardzo źle, ze mąż nasypał zwykłej ziemi ogrodowej. Na zielone dachy stosujemy specjalne podłoze, tzw substrat (jest to mieszanina piasku, ziemi urodzajnej, keramzytu bądź kruszonej cegły). Czekam na zdjęcia, będe mogła powiedzieć coś więcej.

Norka, te koszule są ekstra, mocno zastanowie się nad zakupem
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:17   #1807
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja nie potrafię 😂 jak babcia, długie spodnie muszą być

Raz próbowałam spać nago.. Po 2godzinach stwierdziłam, że albo mnie szlag trafi albo nie wiem co zrobię, musiałam się ubrać

Ja znów nie wyobrażam sobie spać w spodniach 😉 czasem zasnę na kanapie w leginsach ale mi niewygodnie 😁
Koszule kupię tylko do szpitala chyba

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
(...)
Z takich większych rzeczy myślę jeszcze nad łóżeczkiem, chciałam z szufladą na dole z Klupś ale mam wrażenie że nie chronią szuflady przed kurzem i chciałam łączone drewno surowe z białym i jakoś nic ciekawego nie widzę.

Ja też szukałam łączone białe i surowe drewno i w znalazłam kilka takich kolekcji w Bellamy 😊

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:20   #1808
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
180 a 173, to ogromna różnica, uwierz mi! Wiele bym dała, żeby mieć chociaż te 5 centymetrów mniej, skończyłyby się problemy ze spodniami i zbyt krótkimi koszulkami, ogólnie ze wszystkimi ubraniami.

Kupiłam sobie spodnie ciążowe na allegro, nareszcie! Sprawdzałam wymiary i mam nadzieję, że nie jestem jakaś ułomna, że dobrze pomierzyłam i przyjadę idealne. Cena mi się nie spodobała zbyt, ale już igram z losem nie mając większego luzu w brzuchu, a na legginsy wciąż jest za zimno.
super spodnie tak na szybko w leginasach teraz wychodzę - mamy 8 stopni na plusie, ale cieplej w spodniach. Ostatnio zamówiłam ciążowe dzinsy na wiosnę
Stary 2018-03-08, 13:24   #1809
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

No też właśnie, ale dzięki Bogu, mąż będzie ze mną, więc tak nudno nie będzie. I książkę wezmę ze sobą. Mąż będzie ze mną, bo robimy badania w innym mieście.

Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? - nigdy nie zamawiałam kilku paczek naraz, więc nie odpowiem, ale pamiętam, że ze 2 lata temu zamawiałam esencję do włosów i naklejki na paznokcie w tym samym czasie i przyszły osobno.
O koszty wysyłki się nie martw, bo 90% sprzedawców ma wysyłkę za darmo, mówimy o paczkach nierejestrowanych, ale nie martw się, jeśli robisz zakupy u solidnego sprzedawcy, z wysokimi feedbackami (ocena ogólna przedmiotu), to nawet jak towar nie dojdzie, możesz otworzyć spór i domagać się zwrotu pieniędzy. (jeśli to się zmieniło, to poprawcie mnie).
Jeśli chodzi o rzetelność sprzedawcy, to patrzysz na jego profil i ogólną ocenę komentarzy oraz na feedbacki w danej aukcji. Feedback, to komentarz, najlepiej ze zdjęciem wystawiony przez kupującego.

Dziękuję bardzo! Staram się polować, buszować niczym dziki tygrys wśród... eee.. zboża?

Biednaś.. Mnie telefon zamiast usypiać rozbudza, więc tutaj spróbowałabym z książką albo włączyć sobie film na laptopie i postawić troszkę dalej.

Będzie za tę drabinę! Ja dostaję panicznego lęku jak wejdę na trzeci szczebel drabiny, mam wrażenie, że zaraz się przewróci, a ja razem z nią i narobię większego hałasu upadając z łoskotem na podłogę.. Jeszcze jakaś plama ze mnie by została.

A wiecie, że coś z tym siedzeniem jest? Bo jak już coś miałam poczuć, to właśnie gdy siedzę.

Dzisiaj skończyłam 19 tydzień ciąży. Pocieszam się, że za maksimum miesiąc już będę czuła ruchy, coraz bliżej.

Odnośnie piżam, gdy podczytywałam inne wątki mamusiowe, sporo było o koszulach do karmienia i ciążowych od Dolce Sonno. Dziewczyny chwaliły sobie i jakość i cenę ---> https://allegro.pl/uzytkownik/DOLCE_SONNO?order=m Patrzcie ile zmaówień.
Ja mojej siostrze zamawiałam stąd koszule do szpitala i bardzo sobie chwaliła,

Stary 2018-03-08, 13:31   #1810
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Norka na tyle dobrze śpię w nocy że w dzień to mi się spać w ogóle nie chce
A dzidza nie kopie?

Cytat:
Ja mojej siostrze zamawiałam stąd koszule do szpitala i bardzo sobie chwaliła,
O, i mamy potwierdzenie.

Stary 2018-03-08, 13:39   #1811
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Norciu bardzo dziękuję za informację w sprawie alli 😘

Koszule też oglądałam na tej stronie i na pewno zamówię, za taką cenę myślę że nie ma co się zastanawiać. Ja i tak po powrocie ze szpitala nie będę w tym spać bo takich nie lubię.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:39   #1812
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
A dzidza nie kopie?

O, i mamy potwierdzenie.
W nocy? Kopie zazwyczaj od 20-22 potem ładnie śpi i zaczyna znowu koncert jak mąż wychodzi do pracy przed 6:"D

Stary 2018-03-08, 13:40   #1813
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norcia, jak przyjdą spodnie to daj znać, czy są w porządku
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 13:49   #1814
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norciu bardzo dziękuję za informację w sprawie alli 😘

Koszule też oglądałam na tej stronie i na pewno zamówię, za taką cenę myślę że nie ma co się zastanawiać. Ja i tak po powrocie ze szpitala nie będę w tym spać bo takich nie lubię.
Ależ proszę. Ja na pewno zamówię od Dolce Sonno, potem przydadzą mi się do nocnego karmienia.

Cytat:
W nocy? Kopie zazwyczaj od 20-22 potem ładnie śpi i zaczyna znowu koncert jak mąż wychodzi do pracy przed 6:"D
Jak na wielbłądzika przystało, nie? Żartuję! Nawet nie wiem czy one kopią.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norcia, jak przyjdą spodnie to daj znać, czy są w porządku
Na pewno dam znać, tylko że to była jedna, jedyna sztuka, ale kobieta ma na aukcji jeszcze drugie, jasne o niemal identycznych wymiarach. Już Ci wysyłam na PW.

Stary 2018-03-08, 13:59   #1815
Radena
Zadomowienie

Norcia, dzięki za info o koszulach, ja stamtąd na pewno zamówię szlafrok, bo się jeszcze nie dorobiłam takiego cienkiego
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 14:04   #1816
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Norcia, dzięki za info o koszulach, ja stamtąd na pewno zamówię szlafrok, bo się jeszcze nie dorobiłam takiego cienkiego
Ależ proszę! Nie sądziłam, że tylu osobom się przyda.

Stary 2018-03-08, 14:11   #1817
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Pewnie tak

Zua, zapomniałabym - gratulacje z powodu pozytywnego rozwiązania sprawy z tym "pajacem", oby teraz komornik się ładnie postarał
A ten wysoki cukier to nie z powodu kaszy? Jaglana chyba ze wszystkich (poza manną) ma bardzo wysokie IG.

Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?

Skończyłam też ciuchobranie - więcej nie kupuję, chyba że trafię na coś cudownego. Zastanawiam się, co teraz, chciałam póki co kupić same drobiazgi. Myślałam o pieluszkach tetrowych itd., kocykach, otulaczach, kokonie, poduszce do karmienia. Albo przygotuję rzeczy potrzebne w pierwszej kolejności do szpitala i chwilę po nim, hm..

Mam pytanie: co kupujecie na lato do okrycia dziecka (w wózku, w łóżeczku?). Kocyk dzianinowy, pieluszka muślinowa/tetrowa/flanelowa czy coś jeszcze innego? Bo kompletnie nie mam pojęcia co kupić....

Pierwszy i drugi wynik krzywej jest ok ale trzeci jest nie bardzo... ja bym poszła to skonsultować

Edytowane przez ane3kaa
Czas edycji: 2018-03-08 o 17:50
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 14:12   #1818
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kocie, rozumiem, że tarasik jest zrobiony na zasadzie tzw "zielonego dachu"? Tzn pod tarasem jest drenaż, hydroizolacja ? Czy jest takiś spadek? Ogólnie bardzo źle, ze mąż nasypał zwykłej ziemi ogrodowej. Na zielone dachy stosujemy specjalne podłoze, tzw substrat (jest to mieszanina piasku, ziemi urodzajnej, keramzytu bądź kruszonej cegły). Czekam na zdjęcia, będe mogła powiedzieć coś więcej.

Norka, te koszule są ekstra, mocno zastanowie się nad zakupem
Dziękuję Ci za odpowiedź Słońce pewno to jest taki zielony dach- wiesz ja się na tym w ogóle nie znam (i jak widać mój chłop też nie ) jak wrócę to prześlę Ci zdjęcie i najwyżej będzie mąż taczkami wywoził to czym "użyźniał"

Edytowane przez RudyKotBialyKot
Czas edycji: 2018-03-08 o 14:14
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 14:22   #1819
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ proszę. Ja na pewno zamówię od Dolce Sonno, potem przydadzą mi się do nocnego karmienia.

Jak na wielbłądzika przystało, nie? Żartuję! Nawet nie wiem czy one kopią.

Na pewno dam znać, tylko że to była jedna, jedyna sztuka, ale kobieta ma na aukcji jeszcze drugie, jasne o niemal identycznych wymiarach. Już Ci wysyłam na PW.
Haha Norcia no nie wiem czy wielbłąd kopie ale w sumie podoba mi się może być mała wielbłądzica

Stary 2018-03-08, 14:27   #1820
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Zalezy co bedziesz chciala, czy bede w stanie to zrobic

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app

Noo, podusie robisz śliczne, z tego, co nam pokazywałaś

Cytat:

Noo, jedyna, bo na razie nie myślę o przyszłości, póki co mam w domu 4 samców, 5. w brzuchu i jakoś nie myślę o tym, co jeszcze w moim brzuchu może być, ale raczej już nic, także będziemy mieli naszego beniaminka

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Pierwszy i drugi wynik krzywej jest ok ale drugi jest nie bardzo... ja bym poszła to skonsultować
W sensie, że trzeci jest nie bardzo, tak? Wysłałam mojemu ginowi maila z wynikami i powiedział, że jest ok. To jaki powinien być ten trzeci wynik, hmm...?

A tak w ogóle to wyszłam dziś rozczarowana z ciucha, bo poraziło mi oczy różem i pastelami... Same dziewczyńskie szmatki! Kupiłam 2 bodziaki z Mamas&Papas i jedną bluzę welurową, ale nie tryskam radością. No, trudno... Tylko żałowałam, że nie znam nikogo, kto się spodziewa dziewczynki, bo takie fajne były rzeczy, że chętnie bym kupiła

I zapomniałabym: wszystkiego naj dla nas wszystkich goździk i rajtuzy!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 14:35   #1821
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Noo, jedyna, bo na razie nie myślę o przyszłości, póki co mam w domu 4 samców, 5. w brzuchu i jakoś nie myślę o tym, co jeszcze w moim brzuchu może być, ale raczej już nic, także będziemy mieli naszego beniaminka

W sensie, że trzeci jest nie bardzo, tak? Wysłałam mojemu ginowi maila z wynikami i powiedział, że jest ok. To jaki powinien być ten trzeci wynik, hmm...?

A tak w ogóle to wyszłam dziś rozczarowana z ciucha, bo poraziło mi oczy różem i pastelami... Same dziewczyńskie szmatki! Kupiłam 2 bodziaki z Mamas&Papas i jedną bluzę welurową, ale nie tryskam radością. No, trudno... Tylko żałowałam, że nie znam nikogo, kto się spodziewa dziewczynki, bo takie fajne były rzeczy, że chętnie bym kupiła

W moim lumpku też sporo ciuchów Mamas&Papas mamy tak podzielone wieszaki dla dziewczynek i chłopców i często jakieś neutralne bodziaki znajduję po drugiej stronie
Stary 2018-03-08, 14:36   #1822
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Summer pokaż foty,

Stary 2018-03-08, 14:42   #1823
Sandam13
Rozeznanie

Cześć dziewczynki!
Ostatnio mamy ciężki okres aż odechciewa się odzywać.. Tak jak ostatnio dobrze się dogadywalam z moją mamą, tak wczoraj wysłuchałam tyłu pretensji dotyczących ślubu że wszystkiego mi się odechciewa.. Do tego tż wczoraj odebrał auto od mechanika zapłacił 1500zl i dzisiaj rano nie dojechał nawet do pracy, auto zgasło po 5 km, a że ma OC bez assistance to 130zl za lawetę. Był teraz u mechanika i powiedział że mechanik miał łzy w oczach mówiąc o tym co się stało, bo jako że wszystko było wymienione na nowe części nawet rozrząd to mechanik bierze wszystko na siebie, a właśnie rozrząd strzelił a w dieslu to poważna sprawa.. Dzisiaj do mechanika mają się zjechać fachowcy bo on sam niewie co robić a za wszytko musi teraz sam zapłacić bo wina leży po ich stronie, jedno jest pewne koszty naprawy auta są ogromne.. Tż jak wrócił to musiał się piwa napić bo jak widział swoje oczko w głowie porozkrecane na części pierwsze to mu serce pękło... Tyle że do pracy może jeździć moim autem bo jego dłuuuugo nie opuści warsztatu..

Ale jest też coś pozytywnego, zamawiam komplet kołdrę poduszkę rożek i pluszaka z Minkylove, bo się zakochałam we wzorze z żabkami piękne żywe kolory, a że w sypialni mamy kolory ścian szare z intensywną zielenią to będzie idealne. a zielone będzie dobre nawet jakby nasz chłopczyk na połówkowych okazał się dziewczynką.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 14:56   #1824
MalaGosia88
Zakorzenienie

To ja się tylko melduję, że lekarz mnie przebadał dziś od góry do dołu miałam fotel, usg dopochwowe, przez brzuch, badanie i usg piersi, wszystko dobrze.
Stary 2018-03-08, 14:58   #1825
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
W moim lumpku też sporo ciuchów Mamas&Papas mamy tak podzielone wieszaki dla dziewczynek i chłopców i często jakieś neutralne bodziaki znajduję po drugiej stronie
Ale ci fajnie! Ja muszę znaleźć jakiś duży, fajny ciuch dobrze zaopatrzony w dzieciowe klimaty, bo do tego mojego chodzę tak w ramach porannych spacerów, bo mam go pod blokiem dosłownie.

Cytat:
Summer pokaż foty,

Potem albo jutro na pewno coś wstawię, póki co przygotowuję się na jutrzejsze zajęcia, więc nie chcę się rozpraszać

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Ostatnio mamy ciężki okres aż odechciewa się odzywać.. Tak jak ostatnio dobrze się dogadywalam z moją mamą, tak wczoraj wysłuchałam tyłu pretensji dotyczących ślubu że wszystkiego mi się odechciewa.. Do tego tż wczoraj odebrał auto od mechanika zapłacił 1500zl i dzisiaj rano nie dojechał nawet do pracy, auto zgasło po 5 km, a że ma OC bez assistance to 130zl za lawetę. Był teraz u mechanika i powiedział że mechanik miał łzy w oczach mówiąc o tym co się stało, bo jako że wszystko było wymienione na nowe części nawet rozrząd to mechanik bierze wszystko na siebie, a właśnie rozrząd strzelił a w dieslu to poważna sprawa.. Dzisiaj do mechanika mają się zjechać fachowcy bo on sam niewie co robić a za wszytko musi teraz sam zapłacić bo wina leży po ich stronie, jedno jest pewne koszty naprawy auta są ogromne.. Tż jak wrócił to musiał się piwa napić bo jak widział swoje oczko w głowie porozkrecane na części pierwsze to mu serce pękło... Tyle że do pracy może jeździć moim autem bo jego dłuuuugo nie opuści warsztatu..

Ale jest też coś pozytywnego, zamawiam komplet kołdrę poduszkę rożek i pluszaka z Minkylove, bo się zakochałam we wzorze z żabkami piękne żywe kolory, a że w sypialni mamy kolory ścian szare z intensywną zielenią to będzie idealne. a zielone będzie dobre nawet jakby nasz chłopczyk na połówkowych okazał się dziewczynką.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam Rozrząd to zawsze poważna sprawa (mówi ci to blachara na 102 ) i nie dziwię się tż-towi, że się załamał, ale plus jest taki, że wina leży po stronie warsztatu, więc te wszystkie ogromne koszty zostaną zdjęte z waszych barków. Ja ostatnio wydałam 2 tys. zł na sprzęgło w moim aucie i uwierz, że gorzko płakałam nie z powodu kosztów, ale tego, że MOJE oczko w głowie tak ucierpiało. Więc łączę się z wami w bólu

Podeślij foty tych komplecików )

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 15:01   #1826
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
To ja się tylko melduję, że lekarz mnie przebadał dziś od góry do dołu miałam fotel, usg dopochwowe, przez brzuch, badanie i usg piersi, wszystko dobrze.
No no to Gosia prawie jak świąteczne porządki super że wszystko ok

Stary 2018-03-08, 15:02   #1827
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
pełen serwis super, że wszystko jest ok
Stary 2018-03-08, 15:03   #1828
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ci fajnie! Ja muszę znaleźć jakiś duży, fajny ciuch dobrze zaopatrzony w dzieciowe klimaty, bo do tego mojego chodzę tak w ramach porannych spacerów, bo mam go pod blokiem dosłownie.

Potem albo jutro na pewno coś wstawię, póki co przygotowuję się na jutrzejsze zajęcia, więc nie chcę się rozpraszać

Sandam Rozrząd to zawsze poważna sprawa (mówi ci to blachara na 102 ) i nie dziwię się tż-towi, że się załamał, ale plus jest taki, że wina leży po stronie warsztatu, więc te wszystkie ogromne koszty zostaną zdjęte z waszych barków. Ja ostatnio wydałam 2 tys. zł na sprzęgło w moim aucie i uwierz, że gorzko płakałam nie z powodu kosztów, ale tego, że MOJE oczko w głowie tak ucierpiało. Więc łączę się z wami w bólu

Podeślij foty tych komplecików )
Oki to nie rozpraszaj się :d

Stary 2018-03-08, 15:03   #1829
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku,Zua

Aska
dlaczego lekarz kazał Ci zrobić aspat/alat?

Sandam
przed ślubem ,te konflikty,pretensje są niestety normalne.Rób swoje,wiem,że to czasem nie jest proste

Norka
dziękuję za linki z bielizną nocną

Poryczałam się przed chwilą ,moja koleżanka urodziła,jak jej zazdroszczę
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 15:04   #1830
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Super, że wszystko dobrze 👍🏻 😊

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości