|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
W ogóle bardzo interesująca kolekcja. Gratuluję serdecznie. |
|
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
princesko69, martwa papugo, Małgosiu791, kropko75
bardzo Wam dziękuję za miłe słowa nt mojej pachnącej kolekcji
|
#993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje bardzo
![]() Cytat:
Dzieki Cytat:
Zdobyłas prawie wszystkie mozliwe kadzidlaki....naprawde podziwiam. Nie zauwazylam u Ciebie butelki, ktora by sie nie podbala Ostatnio przystopowałam..meczy mnie od 3 miesięcy remont... z tym związany brak funduszy, licze ze do jesieni się znowu rozkrece ![]() Cytat:
Dziekuje Cytat:
Sporo jeszcze zmienie...Cytat:
Cytat:
Zawsze kiedy ogladam kolekcje Sabbath...wraca mi sie Zywica musi byc.. Cytat:
Jedynie "TEGO" jedynego, prawdziwego w butelce nadal mi brak...
|
|||||||
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
iwona-jk miodzio kolekcja
Vanilla Fields, Neblina - mam z nimi związane piękne wspomnienia
|
|
|
|
#995 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Vanilla Fields zawsze chciałam powąchać... ![]() Cytat:
Na pocieszenie mam te kadzidła, które doszły. Remontu współczuję - współ-czuję to znaczy wiem jak to jest. ![]() Mnie chyba czeka w końcu remont kuchni i łazienki. Ale to może za rok... W każdym razie życzę rychłego zakończenia remontu i czekam z niecierpliwością na aktualizację kolekcji kiedy już się "rozkręcisz". ![]() Cytat:
![]() A znalazłaś już "TO" jedyne, prawdziwe?
|
|
#996 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vanilla Fields do złudzenia przypomina mi Casmir Chopard. Ta sama słodycz Cytat:
Co do Nature Millenaire- to miniaturka, więc dlatego bez atomizera. Cytat:
Moje miłe wspomnienia, sięgające czasów gdy byłam nastolatką, wiążą się z Vanillą Fields. Neblinę poznałam kilka lat temu. Zużyłam jeden flakon i zapomniałam o niej. Miesiąc temu odkryłam ją na nowo. Bardzo przepraszam Moderatora. Nie potrafię cytować kilku Wizażanek w jednym poście. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że próbowałam. Proszę o wyrozumiałość.
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-07-10 o 02:13 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" i wielokrotnego cytowania |
|||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Incensi tez mi dało popalic, za duzo sobie obiecywałam. Po spotkaniu z Incensi zaczelam sobie podkreślać róznice pomiedzy kadzidłem żywiczym a kadzidełkami indyjskimi. Passage D'Enfer natomiast, to dla mnie susz, ostre "krzykliwe" zioła...podobne do tych, na dnie Shaal Nur.A wraca mi się zal ...ze ich się pozbyłam Remontujemy z TZ stare mieszkanie, w ktorym od 30 lat nikt nie kiwnal palcem bo widocznie sie nie opłacało... zaczeło sie od kucia dziur w scianach, chowania rurek i zakładania nowej instalacji elektrycznej/gazowej. Jeszcze 3 tygodnie i bedzie mozna zamieszkac... w koncu na swoim Z TZ i jego kudłatymi, 8- nożnymi panienkami.. |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Odswiezony zbior
choc jeszcze nie wszystkie ![]() Fotka nr 1 od lewej tyl Avon Sheer Rose Moschino I Love Love EL Intuition a pod nim Trussardi Jeasns Woman Oriflame Nomadic lezy YSL NU edp na nim YR En avril un soir EL Plesaure przod The Body Shop White Musk Jean Patou Enjoy Fotka nr 2 od lewej CK Obsession Sheer Toujours moi EDC przypomina nieco Smoka ![]() Tesori D'Oriente Aegyptus Kyfi,Muschio Bianco "Biale Pizmo",Fior Di Loto "Kwiat Lotosu" CK Obsession Chopard Wish Fotka nr 3 Oriflame Pop Glam Glossy Pink YR Rose Absolue Aqualina Pink Sugar Oriflame Amethyst Fatale a niej Clarins Par Amour Toujours mgielka TBS White Musk Avon Surrender for Her Oriflame Pop Glam Electric Yellow Fotka nr 4 Missoni Orlane L'occitane Eau d'Iparie Demeter Earl Grey Demeter Snow Avon Extraordinary Fotka nr 5 Coty Pret a porter YR Gardenia Oriflame Indulgence YR Yria E.Arden Splendor Nina Ricci L'air du temps YR Ming Shu Fotka nr 6 mgielka Avonu Litlle Black Dress mgielka Avonu Sensual YR Zielona Herbata Oriflame Aromacare Soothing Body Scent
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2008-07-12 o 20:20 |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio szukam czegos nowego dla siebie i takim odkryciem jest Givenchy Pi choc nie tylko
![]() Jak tylko przyfruna kolejne flaszki uzupelnie zdjecia. od lewej YR Hoggar na nim EL Plesaures YR Neonatura Cocon Guerlain AA Winter Delice Givenchy Pi
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2008-07-12 o 20:23 |
|
|
|
#1000 |
|
BAN stały
|
Hexanna bardzo fajna a przede wszystkim roznorodna kolekcja. Laczy nas Moschino, jednak ja uznalam ze nie jest dla mnie i staram sie go posla w swiat
poza tym Pink Sugar, Wish, dobrze znam tez Surrender, ktorego swego czasu uzywala moja mamuska.
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moschino kiedys nie bardzo lubialam-zbyt kojarzylo mi sie z LB D&G ale w ostatnich miesiacach zauwazylam ze na mnie wychodzi mocny grapefruit,na ktorego mam faze od jaikiegos czasu ![]() Surrender trzymam bardziej z powodow sentymentalnych ale lubie czasami po nie siegac. Ogolnie lubie slodziaki choc nie tylko i wszystko zalezy od dnia/okazji itd.poza tym do pracy lubie miec na malo inwazyjne zapachy by nie meczyc otoczenia
|
|
#1002 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale jakos sie tym nie przejmuje, pachne tak jak lubie a jak komus nie pasuje to niech mnie nie wacha choc ja narazie jeszcze nie musze sie zastanawiac nad wyborem zapachu do pracy, jedynie do szkoly, ale nawet do pracy znajde sobie jakiegos bezpiecznego slodziaka
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo różnorodna kolekcja, bardzo, bardzo.
Serdeczne gratulacje. |
|
|
|
#1004 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Co zaś do spalania w domu kadzideł - dojrzewam do tego nieustannie. Marzy mi się własna kadzielnica, tylko nie potrafię podjąć decyzji. Czy w razie gdybym dojrzała, mogę napisać do Ciebie PW z prośbą o radę i informacje? Nie martw się. Jak kochają, to wrócą. Cytat:
Na szczęście nie musicie jednoczesnie mieszkać w tym mieszkaniu (wiem, jak to jest, bo miałam w trakcie mieszkania wyrywane futryny, zakładaną instalację elektryczną i kładzione gładzie) bo to naprawdę może wykończyć. Nie żartuję, mój Królewna fizycznie dusił się od pyłu i kurzu. Mam nadzieję, że remont skończy się rychło, definitywnie i ku Waszemu wielkiemu zadowoleniu. Szybkiego wprowadzenia sie do nowego, pieknego gniazdka życzę! ![]() A kiedy już się wprowadzisz - podłączaj internet i wracaj na forum. Witaj Hexxano. Po pierwsze napiszę, że cieszę się, że pojawiłaś się znów na Perfumach. Brakuje mi tu Ciebie i mam nadzieję, że tym razem zostaniesz na dłużej. Ale wiesz już o tym... Co zaś do zbioru... Że piękny, że różnorodny, że pogodnie dziewczęcy i głęboko kobiecy jednoczesnie - tego pisać nie muszę. Za to napiszę po raz kolejny, że fascynują mnie Twoje wybory. Ich niezależność. Bez względu na to, jakie mody i trendy przewijają się przez forum, Twoja kolekcja zawsze jest od nich niezależna. Ja wiem, że to wynika z Twojego niezwykłego charakteru, wiem, że kiedy jest się osoba tak niezależną w sądach jak Ty - to ta kolekcja po prostu musi mieć tę cechę, ale jednak... Zawsze mnie to fascynuje. I jeszcze jedno: Hexx, czy ja mogę poprosić o jakąś listę? Części zapachów nie rozpoznaję. A część chyba nawet jest w buteleczkach zastępczych. To po lewej od Demeter to pewnie Eau d'Iparie. A po prawej?
|
|
#1005 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Bardzo ciekawa kolekcja
Możesz napisac coś o Earl Grey Demter? i co się kryje w tym białym flakoniku obok pret a Porter? To jakiś zapach YR chyba ale który? ![]() Widze tez flakoniki Tesori Co to za zapachy?przepraszam za moją ciekawośc i nadmiar pytan
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już zbieram za wstawienie moich zmian ho ho albo i dłużej. W końcu mam parę minut, więc wrzucam...
Trochę przyszło, trochę wybyło i teraz jest tak: Fotka 1: Sotto Voce (1sza miłość z górnej półki) Zielona Herbata YR 5th Avenue Lacoste Pour Femme (większość zużycia to wymianki ) Innocent (na wykończeniu ) Fotka 2: The Parfum (czeka na zimę) Stella Sheer 2008 (jedyny mój strzał w ciemno ) J'adore edp (bardzo rzadko używany, ale jakoś nie mogę pożegnać) Diesel ++ (jest tylko dlatego, że mała poj. i tani, więc nie opłaca się wystawiać) Pure Poison Exclamation (muzealny eksponat ) Fotka 3: EdM Nothing (odwieczne zauroczenie) Coco Chanel edp (nowość i już miłość ) Lolitka edt odlewka Narciso Rodriguez edt (letni niezbędnik) Lolka edp Agent Provocateur (nowość, okazyjny zakup ) Fotka 4 to zbiorówka z atomikami na deser, a w nich: In Black JdP, Pink Sugar, Coco M edp, Brit Red Burberry i Słoń Kenzo (oraz odlewki tego co mam we flaszkach). |
|
|
|
#1007 |
|
BAN stały
|
Kropko masz sliczna kolekcje, strasznie zazdroszcze Innocenta, The Parfum w ktorym zakochalam sie przed wczoraj po testach nadgarstkowych, jeszcze musze sprawdzic go globalnie i pewnie wyladuje na mojej wish liscie, no i oczywiscie Lolek
widze u Ciebie tez pewna roznorodnosc. swietna i kobieca kolekcja, tylko pogratulowac
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Hexanko,ja też poproszę o listę buteleczek bo mało z nich znam.Na pewno bardzo lubie Cocon YR.Z Ming Shu mam fajne wspomnienia bo były to chyba moje pierwsze poważne perfumy po różnych podróbkach,wogóle to zapachy YR jakoś w większości przypadają mi do gustu.A z Pret a porter to do dzis zastanawiam się czy nie przesadziłam kiedyś z ilością psiknięć na pewne szkolenie(ale zapach do dziś bardzo mi sie podoba).
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropko,Twoja kolekcja takze bardzo mi sie podoba i od jakiegos czasu zaczela za mna chodzic Chanel Coco i no.5,zobaczymy czy spelnie swoje zyczenia![]() Cytat:
wiesz,ze bywam staram sie czesciej,w miare mozliwosci ale nie zawsze to wychodzi....Obiecuje Ci za to,ze zobaczysz mnie bardziej aktywna a nie tylko ukryta.Cytat:
Nie dla mnie podazanie za tlumem,owszem daje sie czasami poniesc magii Wizazu ale zazwyczaj wchodze na probe,by przekonac sie czy to jest wlasnie to.Z reguly dosc czesto wracam na wczesniej obrana droge na czym najlepiej wychodze. Takie slowa,ktore padaja spod Twojej klawiatury zawsze mile potrafia połechtac moje "ego" i dobrze wiesz,ze bardzo cenie i szanuje Twoje zdanie Cytat:
![]() Teraz juz wiesz,ze po prawej jest Snow Demeter,moje odczucia wobec niego sa wciaz zaskakujace. Cytat:
![]() Obok Pret a porter jest Gardenia YR-pieknie odwzorowany zapach,lubie czasami po nia siegac. Tutaj jest moja recenzja na KWC Demeter Earl Grey https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...y-tea-edc.html przepelniona sentymentem do bergamotki jakos nie potrafie pozbyc sie flakonu,poniewaz trwalosc jest bardzo slaba a Sabbath pieknie opisala urode earl Greya Cytat:
Lista uzupelniona ![]() Lubie zapachy YR -mozna zawsze cos wybrac dla siebie ![]() Pret a porter trzymam z sentymentu,jakis czas temu trafily do mnie ponownie z wymiany-czasem do nich wracam
|
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Całkiem pokaźna kolekcja. I pomyśleć, że nie mamy żadnej wspólnej buteleczki
![]() Cytat:
Lacoste Pour Femme - miałam parę lat temu, luuuubię ![]() Innocent - jak wyżej ![]() Pure Poison - cały czas kusi ![]() EdM - uwielbiam ! Agent Provocateur - moje największe zaskocznie. Śmierdziel, który przeradza się w piękno... Oj z Tobą to mam conieco wspólnego
|
|
|
|
|
#1011 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Kropko, ciekawa kolekcja
Gratuluję
|
#1012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innocenta to już sama innym zazdroszczę, bo w mojej flaszce echo. A bez Innocenta jak bez ręki. Cytat:
No tak, co jak co, ale na modne zapachy to się raczej nie oglądam. Cytat:
![]() Za miłe słowa dziękuję. Cytat:
Tak, zdaje się, że dziś Sotto to już rarytas. Chociaż tyle z rarytasów posiadam. Miło mi, że jakieś zapachy nas łączą. Po Twoich ostatnich zakupach nie pomyślałabym, że mamy coś wspólnego zapachowo. Ps. Pod Twoim wpływem ostatnio szukałam L'Artisanowej figi, niestety okazała się być ulotna bardzo, więc choć ładna nie śni mi się już po nocach. ![]() Dziękuję.
|
||||
|
|
|
#1013 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Od razu wiedziałabym, że to Twoja kolekcja, jest nie do pomylenia z niczyją ![]() Widzę zapachy z którymi kojarzę Cię w swojej głowie - Lacoste PF, Innocent, Pure Poison, Coco. Bardzo szykowna, kobieca kolekcja |
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko, masz pięknie pachnącą kolekcję. Gratuluję
Dopatrzyłam się / i doczytałam kilku zapachów, które i ja posiadam w swoim zbiorku: Truth, Lolita edp, Innocent, Coco, słonik. Hexanno, Twoja kolekcja także mi się podoba. Są w niej zapachy, których kiedyś używałam. Teraz łączy nas Cocon, Wish. edit/ Kropko,po dokładniejszej analizie zdjęcia nr 3, dopatrzyłam się, że flakon, który wzięłam za Truth, wcale nim nie jest (Nothing - nie znam tego zapachu)
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2008-07-13 o 20:56 |
|
|
|
#1015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zaktualizuję kolekcję, to sama zobaczysz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko,koleckja piękna
)
|
|
|
|
#1017 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
I nie tylko obuwniczy aspekt naszych upodobań mam na myśli. ![]() Masz kilka zapachów, które lubię i mogłabym nosić bez niechęci (choć jakoś tak wychodzi, że noszę inne jednak :lol): Diesel ++ EdM Narciso Rodriguez edt Agent Provocateur In Black JdP Brit Red Burberry Całkiem sporo, nie? A już poza osobistymi porównaniami: kolekcja urodziwa, "Twoja", przyjazna światu i czasem barrrdzo sexy. Cytat:
Wiesz... Równie chętnie widzę Cię na gg. A najchętniej zobaczyłabym w Katowicach. Cytat:
Nie miejsce to na takie rozważania, ale fajnie by było nad tym podumać. I nad "gustem" w ogóle. Choć obawiam się, że mogłyby to być dość jałowe rozważania. ![]() Bo ani image, ani typ osobowości, ani wiek, ani gusta muzyczne... Nic z powyższego nie decyduje ostatecznie. Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie nasze wrażenia są podobne.
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Hexxano Bogata i duża kolekcja. Wiele nas łączy, część mam (Avon Sheer Rose, Moschino I Love Love, Oriflame Nomadic, Aqualina Pink Sugar, Avon Extraordinary, YR Zielona Herbata), coś bym chcieć miała( Chopard Wish), coś miałam (EL Intuition, Cocoon) Gratuluję.
Kropko75 czekałam na Twoją kolekcję tutaj. Wiele mamy wspólnego: Zielona Herbata YR, Lacoste Pour Femme - mam tylko odlewkę od MoniaK ale bardzo mi się podoba, Innocent Bardzo byłam ciekawa Twojej kolekcji, myślę że kuzynkami zapachowymi jesteśmy na pewno ![]() Gratuluję.
|
|
#1019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na nią z utęsknieniem. Cytat:
Mnie jakoś Lacoste bardzo pasuje do Ciebie. Cytat:
Cytat:
Ja też zawsze sporo wspólnego znajduję w Twoich kolekcjach. Teraz czekam na Twoją po zmianach. |
|||||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Hexano, ale dużaaaa i różnorodna jest Twoja kolekcja, wow
Co prawda z wspólnych flakonów łączy nas tylko Coconik YR ale bardzo lubię Twoje niektóre słodycze ![]() Kropko, niezaprzeczalnie łączy nas sporo Lacoste PF też mam podobną ilość i też większość zużycia to wymianki Poza tym Innocent, Lolity (chciałabym przetestować kiedyś globalnie edt), Słoń, lubię Pure Poison, Coco M a także po przeczytaniu Twoich zachwytów nad Stellą muszą ją koniecznie dorwać do testowania ![]() Super kolekcja
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

W ogóle bardzo interesująca kolekcja. Gratuluję serdecznie. 

Jedynie "TEGO" jedynego, prawdziwego w butelce nadal mi brak...

ale który?
)
)