|
|
#4381 | ||
|
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
Pierwsza recka na zamówienie. Cytat:
A co do zdjęcia: To jest flaga. Chodzi jako "new pirate flag" albo "pirate rum flag" ewentualnie "pirate drinking flag" i pełno tego nie tylko na Amazonie i e-Bayu, ale i w sklepach żeglarskich. Cheerko, czemuż, ach czemuż nie zapytałaś w blogu? Dziewczyny, mam pytanie. Wiem, że część z was układa próbki wedle systemu. Otóż podpatrzyłam u Favkes pudełko z przegródkami, nabyłam takie (pachnie drewnem tak obłędnie, że aż żal w nie wkładać ten spirol) i teraz jestem w kropce. Jak to poukładać? Alfabetycznie? Ale wedle nazw firmy, czy nazw zapachów? A może gatunkami? Ale przecież tak to się w życiu w tym nie wyznam! Ktoś poratuje? Przegródek jest 12.
|
|
#4382 | |||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
a in Two Amber to nie są przypadkiem tylko perfumy w kremie? Cytat:
mialam na razie tylko kakaowe rzeczywiscie pachnie cudnie chociaz jako zel jest słabe![]() ja kupuje duuuuzo ziai nawet jak mam kase bo to świetne kosmetyki ![]() Cytat:
od 2004 do 2007, bo wszystkich mam mikroskopijne ilości a Stella tegroczna zupelnie nieudana odstaje od poprzednich ale i tak pewnie zadnej nie bede miała
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - nie wiem, czy ci pomogę. Ja bym poukładała alfabetycznie według nazw perfum. Chociaż jak przegródek 12 -to chyba lepiej firmami.
Ale ci pomogłam ![]() Paulinko - w kremie? A tego to nie wiedziałam DziękujęCo do Ziai - mam tak samo jak ty, nawet jak mam kasę, to kupuję niektóre produkty - zwłaszcza żele do mycia twarzy i balsam do ciała z olejem bawełnianym (niebieski)- mój KWC. Nie znalazłam nic lepszego
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4384 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale wtedy na przykład l'Artisany czy Lutki będę miała rozstrzelone, że tak to ujmę, w pierony.
|
|
#4385 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Ziaja ma duzo rewelacyjnych kosmetykow tego balsamu akurat nie znam przetestuje... kiedys... jak zuzyje troche zapasów ![]() edit: Stella in Two: http://www.fragrantica.com/perfume/S...n-Two-822.html
|
|
#4386 |
|
BAN stały
|
Spadam zaraz z mężem na pizze
![]() Sab a będziesz recenzowała na swoim blogu Aliena? ![]() |
|
|
|
#4387 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Sabbath - a gdzie się takie pudełko kupuje?
Zuziuniu - smacznego. Ale chyba nie zabijesz męża Alienem? ![]() ![]()
|
|
|
|
#4388 |
|
Wiedźma
|
A ja do kina.
![]() Nie wiem Zuziu. Kiedyś testowałam ten zapach i zdecydowałam, że jest poza moim spektrum. Raczej więc do niego nie wrócę. ![]() Fenris, ja kupiłam na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=395141808 Jest z drewnianych deszczułek, surowych zupełnie - trzeba będzie pomalować czymś. Ale wygląda na solidne. I pachnie ślicznie.
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej kolejności starałam się poukładać wg.firmy, Próbki Firm na których mi najbardziej zależy i do których często sięgam i mam ich sporo, są razem. Natomiast te , których mam po jednej, dwie czy trzy i nie opłaciło się marnować przegródek poukładałam wg. rodzajów. Tyle, ze ja przegródek zrobiłam 32
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath - zrobsz, jak ci będzie wygodniej i jak uznasz. Gdybym to ja miała tak ułożyć, chyba najwygodniej byłoby mi wszystko ułożyć alafabetycznie - tzn po nazwach perfum, nie przeszkadzałoby mi nawet rozbicie Lutensów. Zrób, żeby tobie było wygodniej i komfortowo. Daj znać, co wymyśliaś
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4392 |
|
Czekam na Ragnarok
|
No właśnie, na co? Ja ostatnio byłam na Wanted, zaraz mi się ściągnie Hancock, więc nie wiem na co iść we wtorek (a zabiera mnie ktoś, bo w końcu wygarnęłam jak mi nudno, jak on tylko na noc przychodzi, gra na kompie i idziemy spać - no to teraz mamy się spotykać też w ciągu dnia itd... - trudno to było przetłumaczyć na chłopski rozum, ale dałam radę).
|
|
|
|
#4393 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Płyty mam alfabetycznie wg. wykonawców i chronologicznie - datą wydania. I niech ktoś spróbuje coś odłożyć nie na miejsce
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4394 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ja mam wszystko razem w wielkiej kosmetyczce nie mam pomysłu jak to usegregowac... moze sobie kupię takie pudełeczko jak Sab ale nie wiem wg jakiego klucza mogłabym je wtedy posegregowac
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo kurczaki
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak dziękuję ![]() Japonki przeszły wczoraj chrzest bojowy.Wyszłam ze znajomymi do rynku a w międzyczasie była wielka ulewa.Po przyjściu do domu białe lamówki były pięknie szaro-czarne .Na szczęście mydło usunęło to bez śladu,a buciory jak nowe.Całe szczęście![]() Niestety o Zarze w Lublinie nic nie wiem ,nigdy nie byłam.Cytat:
![]() Odniosłam dziś sukces -kupiłam 2 białe bluzki
|
||
|
|
|
#4397 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Burn - moja koleżanka ma takie japonki, bardzo ładnie się prezentują. Gdzie kupiłaś i czy były inne kolory?
![]() Mój kot przed chwilą wrócił z dworu i zakrwawił cały parapet i moje łóżko. Ma przeciętą poduszkę na łapce, zalałam wodą utlenioną, ale dalej krwawi biedak. Pewnie stanął na szkle czy coś :/ |
|
|
|
#4398 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Gratuluję dwóch nowych flaszek. Też mam ostatnie duże parcie na zakupy perfumeryjne. Marzą mi się bardzo trzy flaszki. I to nie tyle marzą co aż mnie męczą A kasy brak.Jak się trochę odkuję to kupię wszystkie trzy na raz
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonki kupiłam w Daichmanie za 12zł(przecenione o połowę) .Widziałam jeszcze na jakiejś dziewczynie czarne(bardzo mi się spodobały,wcześniej ich nie widziałam,nie wiedziałam gdzie takie można dostać i całkiem przypadkowo trafiłam tego samego dnia do Daichmana,patrzę a tam leżą sobie takie same japoneczki ),ale jak ja kupowałam(wczoraj w Pasażu) to były już tylko białe.BTW,bardzo polecam Funny-jest świetne na lato ale nie tylko-ja kupiłam je jakoś w lutym i z powodzeniem używałam. |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Ale w środę jadę na dwa dni do Chojnic niedaleko Gdańska jako opiekun grupy dzieciaków i dostanę za to troszkę kasy, to jakoś sobie poradzę. I myślałam, że wypocznę, ale 6-8h w pociągu w jedną stronę i potem w drugą, to ja tam fizycznie tylko dzień zabawię. Burn - ja też mam fajne japonki z Deichmana, może widziałaś Takie brązowe, jakby zamszowa podeszwa, no i zamiast muszelek to kamyczki brązowe. W Street'cie są takie same, ale czarne i kremowe dwa razy droższe. No i jeszcze jedne kupiłam w Carry - 32zł, bo 50% taniej, prześliczne. Korkowa podeszwa, delikatne paseczki przy palcach. Zaraz cyknę fotę ![]() A Funny już znam od jakiegoś czasu i bardzo mi się podoba na lato. Za tydzień flaszki powinny być u mnie
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie gratuluję Funny |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
A skoro te z muszelkami za 12zł to jutro sprawdzę i może też nabędę. Do pracy potrzebuję tylko klapek/japonek, bo inaczej ze stopami kiepsko (12h w pełnych butach to masakra). |
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to pudelko, co podala lSabbath jest super. tylko tak sie zastanawiam jak mam sie zmiescic z probkami w 12 przegrodkach....:confused :
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | ||||||
|
Wiedźma
|
Na "Hancocka".
Pierwsza polowa filmu świetna. Potem zaczyna się pseudoromantyczne gadanie i jest nieco nudno. Ale mój Królewna twierdzi, że kobiety to właśnie lubią. jaki znawca. Cytat:
![]() Zdecydowanie potrzebny jest system. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego wtorku. Ja też we wtorek do kina się wybieram, tylko jeszcze nie wiem na co. Cytat:
A w obrębie tematu po ulubioności. ![]() Cytat:
Cytat:
To znaczy wiem, że mnie się próbki w pudełkach i listkach nie zmieszczą na 100%, ale te, ostatecznie mogę trzymać w innym pudle. ![]() A na razie trzymam w jednym blaszanym pudełku po dużych Rafaello i w jednej drewnianej skrzyneczce po winie.
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba poukładałabym wg. rodzajów mając niewiele miejsca. 12 przegródek to i tak za mało na ułozenie alfabetycznie przecież ![]() Cytat:
Książki poukładałam sobie mam wg. lubienia i wg. autora. Większość moich papierowych przyjaciół jeszcze jest w moich poprzednich miejscach zamieszkania .. u Teściowej, u Rodziców w Kołobrzegu. narazie więc nie mam większego problemu- nie zwożę, bo nie miałabym gdzie ich poukładać. A chować książek nie lubię. Lubię jak stoją na wierzchu - lubię cieszyć nimi oko ![]() Te co mam w domu, mieszczą się w jednym regale. |
||
|
|
|
#4406 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jedne przegródki wypchane do granic, inne prawie puste. Nie mówiąc już o tym, że to, co powinno mi się rzucać w oczy do testów jest jeszcze trudniejsze do znalezienia, niż w bałaganie. ![]() I jeszcze: próbki w listkach w ogóle nie wchodzą. ![]() Kurczę: nie miała Sabbath kłopotu, kupiła se pudło. A nad układaniem książek pracuję już tyle lat... Może po 20 latach tworzenia biblioteczki próbkowej też już będzie łatwiej? ![]() Kliknęłam dziś na Allegro COŚ. W ciemno! ![]() Bo próbka wciąż tkwi w urzędzie celnym. ![]() Niech mnie ktoś rozgrzeszy...
|
|
#4407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to ja na taką okoliczność zrobiłam sobie jedną przegródkę długa na całe pudełko ![]() Cytat:
Cytat:
ale ... powiedz, powiedz co to
|
|||
|
|
|
#4408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale najwygodniejszy dla mnie był:- próbki do przetestowania - próbki do drugiej szansy - próbki do globalnego - próbki do wydania Co prawda nie zawsze mogę od razu odnaleźć próbkę o konkretnej nazwie, ale w 1/4 idzie to znacznie szybciej niż w całości, a testowanie stało się prostsze ![]() Cytat:
?Poza tym - jak próbka dotrze, to korzystnej ceny mogłoby już nie być...
|
|
#4409 | |||||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak coś wymyślisz to napisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I przy nowych, jak dochodzą - to tak na 10, 20 próbek, zostawiam 1-2, czasem 3, więc do liczby kilkuset, raczej nie dojdę
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Niestety to chyba poza moim zasięgiem