|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Dawno się ni odzywałam jakoś nie miałam weny, żeby pisać
Małpko spóźnione życzenia ode mnie, wyglądacie razem na bardzo szczęśliwych i oby tak było przez całe wasze wspólne życie. A tak na marginesie to kojarzę waszego świadka, chyba chodziłam z nim do liceum... Mam bardzo dobrą pamięć do twarzy Dzisiejszym Pannom Młodym życzę wszystkiego dobrego i żeby z uśmiechem szły przez życie. Ja jestem właśnie w trakcie drukowania zaproszeń... Połowę już wydrukowałam, w poniedziałek oddaję do cięcia i łamania. Ciekawa jestem ile im to zajmie, bo muszę jeszcze je posklejać, powycinać wzory i wypisać.. do weekendu chciałabym się wyrobić, parę zaproszeń muszę wysłać za granicę. Jak myślicie wypada rozdawać zaproszenia na czyimś weselu? 26 lipca mam wesele siostry ciotecznej i chciałabym już rozdać część zaproszeń, ale nie wiem czy wypada tak zrobić
|
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się trafił ten zaszczyt, na oczepinach złapałam welon i razem z chłopakiem, który złapał krawat musieliśmy zatańczyć w płetwach. Śmiechu było co nie miara
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę każdego zaprosić indywidualnie, pogadać na spokojnie - goście to doceniają Cytat:
![]() Wrażenia opowiem po
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Miss.Hot baw się dobrze!! trenuj, trenuj przed swoim weselu!
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dziś jestem po czesaniu próbnym... całkiem.. całkiem mi się podoba. Ale najważniejsze jak fryzurka mi wytrzyma podczas weselnych szaleństw. Bo napewno jej nie będę oszczędzać
|
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To już taki mały żart z mojej strony, ale każdy argument w negocjacjach z rodzicami jest dobry żeby postawić na swoim
|
|
#1927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym byslismy dzis w Domu Weselnym Ola. Jejku, tam jest pieknie pokoj nowozencow jak z bajki moj narzeczony byl zachwycony odnioslam wrazenie, ze strasznie dlugo sie tam jedzie (to jest ok 14 km od Lublina). Wolny termin tylko 2 maja no i do wtorku mamy sie zdecydowac, czy go bierzemy, ale ja mysle, ze tak jeszcze nic moi rodzice nie wiedza bo wyjechali, a oni nie byli za tym, zeby tak daleko robic weselicho...oj zobaczymy, ja z J. jestesmy zachwyceni jakoscia i cena
|
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też chcieliśmy w Oli ale niestety nie bylo terminów a my chcieliśmy w sieprniu więc niestety sale ograniczone. Dziewczyny co myślicie o zdjęciach na starówce nocą? |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak go zobaczyliśmy z Tż,wiedzieliśmy od razu,że zamawiamy w Oli salę
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia na starówce nocą wychodza prześlicznie, tylko oczywiście musi je robic profesjonalista, żeby ładnie wyszły.
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I troszkę zmartwiłaś mnie tym, że ciasno na parkiecie przy takiej ilości osób, bo my mamy tam wesele na prawie 300 osób a bardzo bym nie chciała ciasnoty. pozdrawiam miss.hot na Twoje "sprawne i ciekawskie" oczko również liczę ![]() |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może czy skupinienie dzisiaj na Nadbystrzyckiej zaczyna sie o 15;30 czy 16;30?
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
Na kalinie zaczyna sie o 15:00 a przy u. roztocze 1 o 16:00 ( to chyba o to Ci chodzi, chociaż zastanawiam sie dlaczego ulica jest Roztocze a nie Nadbystrzycka??!:|)
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, że na kalinie nie trwa aż tak długo..
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i że zaproszenia osobiście przyniesiemy w późniejszym terminie.. Żeby goście już powoli mogli się szykować..
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, my dzis tez idziemy na skupienie, nie wiecie gdzie krocej to trwa? Pozdrawiam
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Hm wydaje mi sie,że ze 3 godziny...A gdzie idziecie?
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
3 godziny?????????????????? ????????????????????????? ??????????????
A przypadkiem nie z godzinkę?? Tak czytałam że u Jadwigii tyle trwa. Z resztą koleżanka mi mówiła, że kiedyś było u jadwigii króciutko. jeśli to ma potrwać 3 godziny muszę psychicznie nastawić na to TŻ |
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
czyli mówicie,ze u jadwigi jest ogólnie luz,bo ja zamierzam dziś do spowiedzi przystapici troche się dygam....
Kurde u jadwigi jest dopiero za tydzien,więc lipa...juz sama nie wiem,muszę iśc do księdza w końcu z tym protokołem,więc nie mogę dłużej czekac;/
Edytowane przez katia0117 Czas edycji: 2008-07-13 o 12:49 |
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi mówiła koleżanka... Też bym chętnie tam poszła za tydzień, ale nie wiem czy będzie mógł TŻ, więc chcemy dziś.. A spowiedź jakoś już mnie już tak nie stresuje. Jak ksiądz mi zarzuci, że zachowuję się "niemoralnie" to zapytam się grzecznie, dlaczego więc pary mieszkające razem są zwolnione z tej pierwszej spowiedzi i idą tylko na samą przed ślubem?. Poproszę o racjonalne wyjaśnienie tego :P
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A idziecie na skupienie na kaline?
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
To już ostatnie takie trenowanie - dziś jeszcze tylko na poprawiny, a potem kolejne wesele już będzie moje własne
Jodie - mów co u Ciebie szybciutko, jakoś się nie odzywasz ![]() Cytat:
![]() Jak wszyscy prawie wyszli na parkiet to trochę ciasnawo było, ale wiadomo, że nie zawsze każdy tańczy non stop Tym bardziej, że klima jest jednym słowem BARDZO słaba i trzeba po kilku tańcach wychodzić na dwór Ogólnie lokal ładny - po remoncie wygląda całkiem inaczej niż wcześniej, jest gdzie wyjść na dwór, tylko mogli by coś z tą klimatyzacją zrobić ![]() Heheh no i znowu miałam okazję spotkać naszego fotografa na tym ślubie Cytat:
Na skupienie pójdziemy za tydzień lub za dwa
|
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie tak.. szyba, że się nie wyrobimy czasowo i trafimy na nadbystrzycką... Chociaż ja jestem za kaliną:P
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie kiepski mam dziś dzień Cytat:
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
podjęta decyzja: idziemy na kalinę.... mam nadzieję, że na zapuścimy tam korzeni
![]() A wiecie może kiedy będzie na nadbystrzyckiej 7 nauka?
|
#1949 |
|
Rozeznanie
|
katia ja sprawdzałam na takiej rozpisce co dostaliśmy na naukach i dlatego napisałam te godziny,ale jak widać różne źródła i różne informacje.....
my byliśmy na podwalu w zeszła niedziele i potwiedzam,że trwało to 3 godziny!! najpierw 1h to nauka dla narzeczonych, później z godzinkę na spowiedź i później msza ale też z kazaniem...ale powiem Wam że mimo iż trwało to trochę to nawet dobrze się słuchało bo ksiądz mądrze gadał ![]() aaa i to nie jest tak, że jak pójdziecie na kaline np to tam będą księża z tamtego kościoła bo u nas był np ksiądz z bronowic więc oni po prostu pełnią dyżury na tych skupieniach i zależy jak tam popadnie ![]() co do spowiedzi to potwierdzam słowa chyba bandoli, że lepiej isć do spowiedzi w trakcie skupienia bo księża chyba wiedzą czego się spodziewać i nie ma takich awantur jak sie czasem zdarzają w innym dniach, inych kościołach ![]() też sie dygałam ale obyło się bez żadnego umoralniania ![]() powodzenia ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#1950 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Wreszcie się odważyłam na pierwszy wpis
![]() Ślub mam 11.10.2008, pewnie szybko zleci. U mnie teraz na tapecie skupienie. Miałam iść dziś na Kalinę, ale jakoś nie wyszło ![]() Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Mi się trafił ten zaszczyt, na oczepinach złapałam welon i razem z chłopakiem, który złapał krawat musieliśmy zatańczyć w płetwach. Śmiechu było co nie miara

u nas problem jest taki, ze moja strone stac na zorganizowanie wesela, ale strony narzeczonego nie i moi rodzice maja takie podejscie, ze tamta strona powinna zaprosic mniej gosci, a np zaplacic za sale 150 zl/os zamiast 110 zl, bo nas stac, a ich nie. No i trudno wscibskim gosciom wytlumaczyc, ze nie mamy pieniedzy na to czy tamto, bo wszyscy wiedza, ze mamy (tzn moja rodzina ma), a rodzice w mysl zasady "zastaw sie a postaw sie" chca zrobic bogate wesele..

Gdzieś czytałam, że na kalinie nie trwa aż tak długo..