|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Ingi2017 31 tc 😁 mój główka w dół więc jak położę rękę pod piersiami to czuję przesuwające w się pod dłonią nóżki 💕 no i robi się ciężko bo młody waży ok 1800g już 🙂
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie rzeczy niestety się zdarzają i przeważnie nie mamy na nie wpływu. I nie ma znaczenia czy czekałabyś 3, 6 czy 12 miesięcy z kolejną ciążą. Jestem na grupie mam październikowych gdzie jest mlodziutka dziewczyna, która urodziła synka w 27 tc (730 g). Dzisiaj ma już 7 miesięcy i mino złych rokowań rozwija się prawidłowo. Oczywiście ze względu na wczesniactwo ma problemy z plucami i napięciem mięśniowym, ale jest pod stałą opieką lekarzy i zapowiada się, że wszystko będzie dobrze. A reszcie dziewczyn życzę donoszonych, nudnych ciąż. Mója kruszynka (już nie taka mała) skończyła 5 miesiecy , a nie dawno miałam taki brzuch jak wy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Matko! ja też nie tak dawno miałam brzuszek ... tymczasem moja córka w niedziele skończyła miesiąc. Powoli odnajduję się w tym całym macierzyństwie, ale padam na pysk!
Joasiala chyba dawno nie sprawdzałaś poczty, jakiś czas temu wysłałam Ci zdjęcie mojej młodej
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Guska no my 26+5 wiec ma jeszcze troszkę czasu by sie odwrócić.Ja kolejna wizytę mam w 29+2 to zobaczymy ile klocuś będzie ważył.
|
|
|
|
#2225 |
|
Raczkowanie
|
Igni to ja równo 2 tyg za tobą jestem - 24+5 dzisiaj☺ a ja się bałam strasznie tej krzywej bo w terminowanej ciąży od 12 tygodnia był już diabetolog i mierzenie cukru 7 razy dziennie i dieta i wogole a tu ładnie się udało. Co prawda glukoza na czczo blisko górnej granicy no ale w normie ☺ trochę obstawiam ze mutacja ma wpływ na ten mój cukier - za spalanie glukozy odpowiadają witaminy z grupy B, wiec jeżeli mi się nie wchłania to pewnie mogla być wyzsza
no ale to tylko moja teoria![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
No to ale maj i czerwiec się narodzin szczęśliwych i zdrowych tu odbędzie😁😁😁Oby następne miesiące też były obfite dla innych wciąż staraczek tego wam dziewczyny życzę.
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proszę trzymał kciuki za wtorek, mam 1 wizytę i szczerze powiem że sram w gacie tak brzydko mówiąc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze! 😘Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa pewnie że trzymamy kciuki będzie ok zobaczysz.Ja przed pierwszą wizytą byłam tak posrana że latałam co 2 dzień i sprawdzałam bete i progesteron jak widziałam że ładnie rośnie to sie uspokajałam troszkę.
P.SCo do kawy ja kochana nie mogę pić od początku kawy z mlekiem już sam kolor mnie odrzuca do teraz samo mleko tak ale nie do kawy a i zęby myje na wdechu bo jak zaciągne zapach mięty to cofka i to też od początku do teraz ale w sumie po tej paście byłam pewna że w ciąży jestem pomimo negatywnego testu bo w T ciąży też tak miałam. |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Igni ja wczoraj na obiad robiłam spaghetti, i wszystko było ok do momentu, aż nie wlalam sosu, bo jak tylko wlalam to mi zapach nie pasował haha
Stałam nad tym garnkiem i mi śmierdziało ![]() Wołałam teściową, pytałam czy to śmierdzi czy ja jestem koko ![]() Ale powiedziała że nie, pachnie i się dziwnie patrzyła na mnie :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2231 |
|
Rozeznanie
|
Moje drogie z okazji naszego święta życzę wam wszystkiego najlepszego, obyśmy były kobietami spełnionymi i szczęśliwymi 😘
Powiedzcie, czyli po tym badaniu krzywej cukrowej da się normalnie funkcjonować? Pytam bo mam zrobić już w 22 tc akurat to będzie dla mnie bardzo szalony i zapracowany tydzień i zastanawiam się czy nie przełożyć o pare dni. |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem nie znam się, się nie wypowiadam ;-)
Igni pewnie pomoże ![]() Dziewczyny samych dobrych chwil w życiu ! I zero smutków i płaczu,jesteśmy mocne babki :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Malachite 22 tydz to faktycznie szybko miałaś ma czczo podwyższoną glukoze?To się robi między 24 a 28 tyg ja ide po niedzieli i to będzoe 27+2 odwlekam bardzo bo w ciąży z córką ktora ma 12 lat jedyną nieprzyjemność jaką pamiętam to było wypicie tej glukozy masakra.Później jak już zjadłam i wogóle to było ok ale wypicie tragedia.
|
|
|
|
#2235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Igni glukozę na czczo mam w normie, nie wiem właśnie czemu już mi zlecił to badanie. Dopiero po powrocie z wizyty sprawdziłam ze od 24 tc i nie zapytałam. To naprawdę takie ohydne ? Chyba kupię drugą na spróbowanie w domu 😆
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
To i ja pochwalę się swoim brzuchalem
u mnie 29t4d a moj Jaś wazy 1.5kg i w końcu chlopak ustawił się jak należy czyli główkowo i oby tak pozostał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- A buuu z telegonu nie nogę załadować zdjęcia.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
Chyba tym razem się udało 😎
|
|
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
Lattelatte bedzie dobrze
najwazniejsze ze z Tadzia jest mały wojownik dacie radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Gynvael to już kawał chłopaka jest.My jesteśmy jakieś 1.5 tyg za wami kolejną wizyte mam na 29+2 i ciekawe ile Fabian będzie ważył?Ogólnie bardzo fajnie że tak razem wszystkie sobie rośniemy😁
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie wtorek zbliża się co raz bliżej i co raz bardziej się boję :-( Ale macie śliczne brzuszki, pięknie wyglądacie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Cudne brzuszki, tak bym chciała się sama tego doczekać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Wynn doczekasz się :-*
Ja też bym chciała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Wynn doczekasz się zobaczysz.
A ty karolkowa 86 już pęczniejesz pomału narazie od środka ale przeleci zobaczysz a wizytą rozumie że się stresujesz wszystkie to przechodziłyśmy jednak wiadomo wszystko będzie dobrze więc uśmiechnij się troszkę to i fasolce będzie lepiej😁😁😁 |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Igni oj aby to proste było, żeby uśmiech mieć :-(
Okropnie się boję, naprawdę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa 86 wiem że to nie takie proste ale choć troszkę spóbuj.
|
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa niestety nie na złotej rady na ten strach, pierwsze wizyty są bardzo stresujące, mnie dopiero zaczęło odpuszczać po genetycznym. Jak wyszliśmy od lekarza to się popłakałam i emocje zeszły. nadal tak średnio tydzień przed wizytą zaczynam się martwić ale cóż z tym się chyba nic nie zrobi...
Dziś mieliśmy połówkowe, wszystkie parametry dobre a nawet ponad normę. maluszek zasłaniał się jak mógł buźkę widzieliśmy tylko chwile bo zaraz się zasłonił i nieśmiało 'wyglądał' zza rączek
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Kinga611 zasłaniał się bo się wstydził że go podglądacie😂😂😂
|
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
Wstydliwy po mamusi ;-) raz też pokazał ok rączka
super tak się popatrzeć jak się kręci w brzuchu... Nie mogę się doczekać ruchów, narazie delikatnie mnie łaskocze
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam płytkę z połówkowego a fikał jak szalony wtedy i tak se włączam czasmi i go podglądam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

, a nie dawno miałam taki brzuch jak wy.
no ale to tylko moja teoria

wszystko będzie dobrze! 😘

u mnie 29t4d a moj Jaś wazy 1.5kg
najwazniejsze ze z Tadzia jest mały wojownik
dacie radę