|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Ja odbierałam dzisiaj Nadię to żłobkowa ciocia do mnie biegnie przerażona, że Nadii chyba coś jest bo zrobiła kupę giganta po pachy i to czarną. To mówię ze spokojem, że wczoraj jadła czarne porzeczki - miałam je rano nawet ostrzec ale zapomniałam
![]() Mąż za to poległ. Ani ja ani Nadia nie dostała nic Najlepsze jest to, że mój mąż fantasta rano jak składał nam życzenia to nam obiecał prezenty a potem się okazało, że posiedział dłużej w pracy bo musiał pogadać (zupełnie niezawodowo) przez telefon i już nie zdążył nic kupić... Jestem oficjalnie obrażona. Ah nadmienię, że wyszedł dzisiaj do pracy wcześniej kupić kwiaty dla koleżanek z biura. Foch gigant, mówię wam.Za to mój tata przyjechał, przywiózł nam bukiet tulipanów, ptasie mleczko dla mnie i sukienkę dla Nadii - także dziadek stanął na wysokości zdania ![]() Cytat:
pewnie odwiedzę te popularniejsze typu Emel czy Bartek i sobie wymacam co tam mają ale po innych też się przejdęna dobrą sprawę to ile to dziecko nam w tych butach pochodzi - 3 msc ? i w sumie będzie trzeba kupić kolejne bo inny sezon a za rok znowu nie założy więc raczej marne szanse, że jakoś szybko te buty zniszczy Cytat:
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-08 o 22:02 |
||
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
A mój tż postarał się
ja dostałam różę a Daria i Hania po tulipanie. Lubię kwiatki ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę niejasno się wyraziłam. U nas jest jeden sklep z bucikami dla dzieci, w którym sprzedaje okropne babski. Nie chce tam iść, a w najbliższej galerii czyli 35 km od nas zlikwidowali Deichmana. Dlatego wymyśliłam sobie ze zamowie przez Internet. Stąd moje pytanie, o sprawdzone buty/firmy. Choćby na dwa miesiące Ale to nie zmienia faktu, że kupić trzeba.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubie polecane firmy bo nie odwiedzam wtedy np lasockiego (slyszalam ze beton a nie buty) i nie trace czasu
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak serio to np. ostatnio macałam jakieś dziecięce Nike czy tam Pumy, z ciekawości tylko bo mi wszystkie takie buty wyglądają jak beton właśnie a tu niespodzianka bo nie dość, że prześliczne to się zginały dokładnie tam gdzie trzeba a przez internet jak się kupi to w sumie zawsze można zwrócić
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo często kampanie z dziecięcymi butami są na Limango i Zalando Lounge
B jeszcze nie chodzi i z butami czekam do oporu mimo, że teściowa marudzi, że już powinien mieć. Szczerze nawet nie wiem jaki rozmiar. Jutro w Kato otwierają sklep tylko z dziecięcymi butami. Jak będzie trzeba to tam pojedziemy kiedyś chociaż pomierzyć i pooglądać różne firmy. A potem może w necie taniej kupię bo ceny butów dziecięcych to porażka
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu złoty co za poranek
najpierw kupa gigant, maks do kąpania. Chciałam zamoczyc pajaca przed praniem - urwał się uchwyt od wiaderka z proszkiem i połowa wylądowała w misce z woda. Zrobiłam mleko ze smektą, żeby mu ta biegunkę zalagodzic. Zwrócił. Do tego mnie również muli na heft. Chyba się potne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ala dzisiaj ma wolne bo w nocy goraczkowala, niech sie kuruje w domu. Maz na kontroli z kolanem a na 10 ja idę do lekarza.. nie znosze chodzoc do lekarzy. Chociaz ja chodze do pediatry moich dzieci i jest świetna ale wciaz😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko donoszę, że Janek spał ciągiem 22.30 - 6 rano. Szok, niedowierzanie i nie wiem co jeszcze
.Sreberko trzymajcie się tam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja za miesiąc próbuje! teraz żłobek jest stresem więc jescze nie ale za jakiś czas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Sreberko dużo sił
![]() Anolta brawa dla Janka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro na badanie krwi na 7:00, no nie pośpimy sobie z Ninką
i mam nadzieję, że pogoda będzie to pójdziemy na spacer. Mam nadzieję, że to badanie krwi nie będzie dla niej bolesne i nie będzie siniaka, bo wieczorem ma się nią teściowa zająć a my idziemy pograć w planszówki do znajomych.Dziewczyny mam 2 sprawy. 1. Podsumowując temat butów, jakie powinny być, żeby były dobre do nauki chodzenia w butach, gdzie się zginać?, mieć sztywną czy miękką piętę, na rzepy, na sznurówki? 2. Co na odparzenia? Nina ma masakryczne odparzenie, od 2 dni ma robione raz dziennie nasiadówy z nadmanganianu potasu, kąpie się w krochmalu, jest wietrzona niestety raz dziennie przez 30-60 minut (bo w żłobku nie może, ale w weekend nadrobimy), przemywana wodą, osuszana i smarowana Bepanthenem (wcześniej była tylko woda i Bepanthen) i kurczę nic nie pomaga. Wymyśliłam jeszcze, że Panie w żłobku mają jej po chusteczkach osuszać pupę, przebierać max. co 2 h, dzisiaj jeszcze kupię do żłobka Water Whipes i korę dębu do przemywania w domu. Macie może jakieś inne sprawdzone rzeczy? Linomag, sudokrem i kremy z cynkiem u nas nie działają. HELP!
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Natomiast w dzien jeszcze będę karmić, pewnie długo, jak ogarnę psychicznie, że już koniec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj ze jak smarujesz to nie zasypujesz. jedno jednego dnia, bo niby sie przemywa myje ale moze ciapa sie zrobic i babrac ![]() a kore debu mialam na cos dla malego to bylo cos ze dla niego nie moze bo jest za malu...ale moze to 1rż bylo. nie wiem. wiem ze kupilam i nie uzylam bo maciek byl za maly (kolo listoapda)
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj ze jak smarujesz to nie zasypujesz. jedno jednego dnia, bo niby sie przemywa myje ale moze ciapa sie zrobic i babrac ![]() a kore debu mialam na cos dla malego to bylo cos ze dla niego nie moze bo jest za malu...ale moze to 1rż bylo. nie wiem. wiem ze kupilam i nie uzylam bo maciek byl za maly (kolo listoapda)
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ - część V
Marta Magda odstaw bephanten i kup za rada SQ Tormentalum. U nas bephanten pogarszał sprawę. Tylko nie daj sobie wcisnąć tormentiolu!!
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
W całym Poznaniu nie ma Tormentalu, ale u Sroki wyczytałam, że można zamienić na maść pięciornikową z Ziaji i poleca też Dermatol.
Polecam w ogóle stronę: ktomalek.pl (ostatnio mi farmaceuta o tym powiedział i super sprawa, żeby nie latać po aptekach). Nam zawsze Bepanthen pomagał, 2 dni i było super, bo normalnie to nic nie stosujemy, a teraz od 5 dni jest może nie gorzej, ale nie przechodzi. W weekend będziemy na maxa wietrzyć, zasypię ją z 2 razy tym dermatolem, a na noc po kąpieli w nadmanganianie potasu posmaruję ją maścią z pięciornika (a jak się uda to zamówię w aptece Tormental). Dzięki dziewczyny za rady
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tylko online znalazłam. Ale mo Sq nie powiedziała ze trgo nigdzie nje ma i łaziłam po aptekach jak ta nawiedzona
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, a co co żłobka przeciw odparzeniom? Sroka poleca krem i puder z Babydream jeśli ktoś używa z cynkiem, ale cynk wysusza, więc sama nie wiem.
Może tymczasowo zmienić Ninie krem na puder? I niech Panie ją zasypują, żeby skóra była jednak sucha? No chyba, że macie jakiś dobry krem Teraz Panie mają Bepanthen, ale nie chcę, żeby go docelowo stosowały na stałe.
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4375 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
o jak widzisz wcale nie od d..py strony wzięłaś się za odstawienie ![]() U nas noc też wybitnie dobra, spałysmy od 21.00 do 5.15, szybki cycus i spałysmy jeszcze do 8.00. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ostatnio nabylam jeszcze Penaten i jest bardzo dobry dla naszej pupci. Sreberko trzymajcie się tam! Niech już spada ten wirus, no ile można! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Asia bawi się pudelkiem po mleku bez laktozy. No ludzie, a pokój pełen zabawek.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ania_Frania1 Czas edycji: 2018-03-09 o 09:58 |
||
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pomogla zasypka Alantan. Ale przyznam, ze odparzenie bylo malutkie i przeszlo po 2 dniach
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znów zrobiłam zamówienie z książeczkami :P chyba drugie w tym miesiącu (a jest dopiero 9). Ja dostałam tulipany dzień wcześniej, bo mąż w delegacje jechał
|
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Moj też pojechał ale nic mi nie dał w środę :pala. Od taty dostałam kosz owoców, starsza kolorowankę a młodsza aniołka. Zobaczymy czy małżonek dziś się wykaże po powrocie
|
|
|
#4379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Sucha i czerwona, była trochę lepka, ale teraz wygląda jakby powoli zaczynała się goić. No kurde, pierwszy raz takie coś widzę, zawsze było lekko czerwone i raz dwa przechodziło. A ciociom w żłobku najwyżej powiem, jak już to wyleczymy, żeby nic nie stosowały, tylko osuszały, a jak zacznie się zaczerwienienie to dopiero stosować. Tylko co zasypka, Bepanthen, jakiś inny krem?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Najlepsze jest to, że mój mąż fantasta rano jak składał nam życzenia to nam obiecał prezenty a potem się okazało, że posiedział dłużej w pracy bo musiał pogadać (zupełnie niezawodowo) przez telefon i już nie zdążył nic kupić... Jestem oficjalnie obrażona. Ah nadmienię, że wyszedł dzisiaj do pracy wcześniej kupić kwiaty dla koleżanek z biura. Foch gigant, mówię wam.

pewnie odwiedzę te popularniejsze typu Emel czy Bartek i sobie wymacam co tam mają ale po innych też się przejdę
ja dostałam różę a Daria i Hania po tulipanie. Lubię kwiatki 
najpierw kupa gigant, maks do kąpania. Chciałam zamoczyc pajaca przed praniem - urwał się uchwyt od wiaderka z proszkiem i połowa wylądowała w misce z woda. Zrobiłam mleko ze smektą, żeby mu ta biegunkę zalagodzic. Zwrócił. Do tego mnie również muli na heft. Chyba się potne.

.

i mam nadzieję, że pogoda będzie to pójdziemy na spacer. Mam nadzieję, że to badanie krwi nie będzie dla niej bolesne i nie będzie siniaka, bo wieczorem ma się nią teściowa zająć a my idziemy pograć w planszówki do znajomych.
- część V