Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-09, 11:23   #1951
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dzięki dziewczyny, narazie jem jajecznice na miękko z dużą ilością cebuli czosnku i szynki..
Bo jakaś ochotę mam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 11:24   #1952
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, narazie jem jajecznice na miękko z dużą ilością cebuli czosnku i szynki..
Bo jakaś ochotę mam

ja wczoraj na kolacje z boczkiem parzonym
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 11:36   #1953
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mala się tak rozszalala, że ja czuję nad pępkiem 😂

Zaczynam się zastanawiać nad tym, czy to, że Ninka jest taka duża nie będzie mialo czegoś wspólnego z cukrzyca ciążowa...
Jak bym chciała mieć to badanie za sobą i wiedzieć na czym stoję. Chyba teraz w poniedziałek pójdę na ta krzywa, będę szybciej wiedzieć o co chodzi.

Stary 2018-03-09, 11:47   #1954
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Śliczne ja kupiłam dzisiaj sok z żurawiny pije profilaktycznie gin mi zaleciła zobaczymy czy to coś pomoże IMG_20180309_113730.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 11:48   #1955
emma90
Wtajemniczenie

Też chciałabym mieć to już za sobą.. ciekawa jestem wyników, ale i martwię się samym przebiegiem tego badania
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 11:54   #1956
folinka
Zadomowienie

Nooo, dziś to mam co czytać
Dobry!
Niestety wzięło mnie solidne katarzysko od dwóch dni Mąż mi przywlókł do domu, więc smarkamy na zmianę Nos już piecze jak nie wiem. Na szczęście chyba nic więcej się nie rozwija, dziś i jutro lenię się w miarę możliwości.
Otworzyłam sobie przed chwilą maść na brodawki którą niedawno już zakupiłam, bo poprzednia się zestarzała, a używałam właśnie na takie różne dolegliwości czy małe piekące ranki. Chciałam ją trzymać jak najdłużej świeżą zamkniętą, ale jak trza to trza. Co za ulga dla nosa!

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, właśnie przeczytałam twojego posta Mam rozumieć, że jestem spamerką? Wczoraj się nie odzywałam, bo od 8 do 17 non stop na nogach, byłam w lumpeksach z koleżanką i w kilku innych sklepach. Jak weszłam do domu o 17, to nawet nie usiadłam, tylko wzięłam się za sprzątanie i w 2 godziny miałam ogarniętą chatę kuchnia, podłogi, itd., a tak to czasem i za cały dzień nie ogarnę! Tak, to ja darłam się o zbyt krótkie gondole Zerknęłam dzisiaj na wózek Joie Mytrax z gondolą, ale przeraziło mnie, że materacyk tejże gondoli ma tylko 73 cm, to chyba jednak małowato, jak uważasz?
Nieee To znaczy, że dało się odczuć Twój brak
No jest to mało, nie ma się co spierać... Ale! Dla mnie ważne jest, żeby spacerówka rozkładała się na płasko lub przynajmniej niemal płasko i wtedy nie widzę problemu, żeby 5-6 miesięczne dziecko przełożyć już do spacerówki. Nie wiem w sumie jakie mogłyby być argumenty przeciwko temu? Można tak samo dać śpiworek i kocyk. Zresztą całą moją trójkę tak przekładałam, bo po pierwsze brali się już do siadania i unosili na czworaki, po drugie w gondoli była nuuuuda i złość, a w spacerówce zawsze mogłam wtedy trochę to oparcie unieść, a do spania położyć.
Podobnie jak z odwracaniem przodem do rodzica powiem, że mała gondola nie należy do dużych minusów w moim odczuciu. Ba, po raz drugi powiem, że wózek który wybrałam ma tragicznie małą gondolę, ale alternatywny, który brałam pod uwagę, ma kubełkowe siedziska, których po prostu za nic nie mogłam przeżyć! No nie mogłabym kłaść dziecka do spania na "krześle"

nesska, gratuluję zdrowego synusia Mam nadzieję, że żadne problemy się nie rozwiną!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 11:56   #1957
nesska89
Raczkowanie

Summer z chęcią się zamienię pamiętam jak robiłam wyprawkę 3 lata temu byłam zagubiona i nie bardzo wiedziałam co kupować, miałam tyle ubranek na 56 a synek zrobił niespodziankę i miał 58cm. Także u nas rozmiar 56 był prawie nie wykorzystany, tylko jakieś większe sztuki

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 12:16   #1958
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Matko swieta, godzine czytalam coscie naskrobaly, na zmianę z jedzeniem makrelki i puciwm herbaty

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Niewiem czy oglądałaś miodowe lata ale Danka to była twarda babka, pewnie dlatego glukoza nie robi na niej wrażenia.
Zamówiłam ten komplecik, który wczoraj wybraliśmy z tż, ale na aukcji pisze ze jest dla dziewczynki myślicie że mój synek będzie w nim 'babsko' wyglądał?
http://allegro.pl/zestaw-minky-zaba-...225216301.html

Dzisiaj mamy 50% ciąży za sobą! A moje dziecko dalej rusza się tylko w nocy, ale czuję to coraz mocniej! Tż zawiedziony, że on nic nie czuję puka do brzucha i mówi 'cześć tu tata, jak mnie słyszysz to kopnij'. raz jak trzymał długo rękę na brzuchu to ja czułam że kopie w tamtym miejscu ale ruchy są jeszcze za delikatne, żeby je poczuć pod ręką.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam, komplecik jest super. W ogile sie nie przejmuj ze jest napisane ze dla dziewczynki.
A tak apropo to wlasnie lecą na tv56 miodowe lata Norka pewnie jestes w trasie to nawet nie obejrzysz, szkoda
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Radena i zUa_tysica dzięki za wczorajsze wskazówki byliśmy w drugiej hurtowni i obsługa 100 razy lepsza, Pani zaprezentowała nam różnice między adamexem i bebetto i wiele na plus ma bebetto. Szczególnie wyjmowany kosz na zakupy, odpinanie gondoli, zmiana konta nachylenia no i gwarancja door-to-door i zwrot naprawionego wózka w ciągu 3 dni. I całkowicie zmienił nam się typ teraz zastanawiamy się nad modelem, niewiele się różnią chyba będzie
bresso http://bebetto.eu/bresso/ (kolor 12 lub 13) albo
torino http://bebetto.eu/torino/ (SL04 lub SL07).
Sklep ma promocje na wózki do końca marca 10%, więc chyba się zdecydujemy i zamówimy. We wtorek jedziemy na dopasowanie fotelika, byłam przekonana że z bazą mogę sobie wybrać jaki chce, a tu może się okazać że lepiej będzie pasował innej marki. I kupiliśmy kolejne body Powoli szał zakupowy i nas dopadł w weekend zrobimy zamówienie w Hubi chociaż część
Śliczna dzisiaj pogoda
Dorka, super ze pokazala Wam roznice wózków. I super, że macie okazje tak fajnie kupic z tym rabatem
Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Cześć!
Właśnie patrzę na pierwszą stronę i chyba jako jedyna nie znam płci! W poniedziałek mam wizytę. Wymyśliłam sobie, że w nagrodę za cierpliwość zrobię pierwszy tort w życiu. Kupiłam barwniki, wahałam się nad różowym, ale też wzięłam Powoli kupuję ciuszki, chłopięce głównie, będzie cyrk jak będzie córeczka Cieszę się, że u Was wszystko ok i maluszki zdrowe. Ja cały czas teraz siedzę na allegro i przeglądam komody, ciuszki, pościele, materacyki Zastanawiam się nad poduszką ciążową, polecacie?
Kitosa, wieki Cie nie byli !!!!
Cytat:
Pierwsza to bluzeczka, a dwie kolejne to sukienki (chociaz ostatnia na bluzeczka mi wygląda). Zamówiłam w rozmiarze 80, bo chciałam, żeby córcia miała na dłużej. Ja jedną rzecz, siostra jedną i mama jedną. Emma, pokaż swoje łowy z Kappa Pierwsza i ostatnia wydają się podobne, tylko kolory inne.
Załącznik 7465086Załącznik 7465091Załącznik 7465096
Bozeeeeee Norciy przepadlam. Ide przeglądać ich strone. Przesliczne sa !
Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
ja już po krzywej cukrowej, wszystko w normie
glukoza na czczo 4,46
po godzinie 8,25
po 2 godzinach 4,47

może i nie słodze kawy czy herbaty ale nadrabiam ciastkami :P
A cóż to za jednostki ?

Karolinko, wspolczuje wzdec i mam nadzieje, ze mimo wszystko uda sie zrobić up

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 12:27   #1959
kitosa
Zadomowienie

Folinka zdrówka!
Zua przepraszam! Musiałam się nacieszyć wolną głową od myśli uczelnianych.
Dziewczyny zrobiłam wstępną wyprawkę u Hubiego i patrzę, że go polecacie. 700 zł mi wyszło Na razie w koszyku, nie kupuję. Wypatrzyłam też komodę i materacyk do łóżeczka (pianka, gryka, kokos). Wiem jaki chcę kolor ścian do sypialni i tapetę tam, gdzie będzie łóżeczko. To na razie tyle Więc na majówkę remont sypialni
Stary 2018-03-09, 12:54   #1960
folinka
Zadomowienie

Wg mnie kocyki/pieluszki/otulacze i jak je tam zwał 75x75 to niepraktyczne są. Maluszek dużo wierzga rączkami i nogami i taki mały kocyk/pieluszkę momentalnie z siebie zrzuci.
A propos rzeczy do przykrycia, to już pisałam chwilę temu, to wrzucę linka, żeby nie powtarzać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post81365371
Widzę, że moje opinie co do grubości i wielkości okrycia zdaje się znowu inne od większości
Rożek jest krótko mówiąc wg mnie bardzo przydatny, ale ten miękki, usztywniany to porażka. Też kiedyś byłam zielona totalnie w temacie dzieci, ale wcale nie było mi lepiej trzymać dziecka w takim sztywnym. Moment wyrzuciłam usztywnienie. No jakbym dziecko na desce położyła i próbowała je stabilnie trzymać To już lepiej bez tego usztywnienia, bo chociaż czuję, jak mi to dziecko na rękach leży, gdzie ma plecki czy pupę i czuję, czy trzymam stabilnie, czy nie.

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Kurcze jak ja wam zazdroszczę tych zakupów itd. A ja praktycznie wszystko mam więc sobie tylko tak oglądam..

Wszystko, wszystko? Eee, może coś tam znajdziesz do kupienia Ja wczoraj posprawdzałam moją listę i mam dosłownie już kilka sztuk do kupienia tylko, choć co prawda tych większych, więc też jakoś nie nacieszyłam się robieniem wyprawki Te zakupy w Pl tak jakoś szybko i sprawnie poszły, wszelkie drobiazgi higieniczne, pościelowe, itp. już mam i nawet tą maść na sutki dokupiłam ostatnio
Także teraz tylko wózek, łożeczko, materac, leżaczek, niania elektroniczna i na koniec Pampersy 1 Może jeszcze parę sztuk ubranek 56 i 62, ale to mam czas jeszcze. Jak wyciągnę rzeczy unisex po Lidce, to przeliczę ile mam i zobaczę wtedy.
Poza materacem to większość raczej używana będzie, więc już w miarę regularnie przeglądam ebay i ogłoszenia lokalne, to chociaż tyle przyjemności mam. Zwłaszcza wózka już szukam dość intensywnie, bo jednak nie ma tak dużo ofert z podwójnymi.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Tez bym chciała zeby mi sie zdarzały. Niestety czuje je bez ustanku ☹️. Nic sie nie polepsza.

Oj od teraz czekają mnie USG co 8 tygodni zupełnie sie tego nie spodziewałam ale Z tego sie ciesze! Poród bedzie wywoływany i SN. Mowi ze na mięśniaka dostanę jakis zastrzyk ale jak obejrzała notatki to mowi ze jest z boku i niw powinien jakos przeszkadzać.
Ciągle? O masakra
Ale niespodzianka! To przez tego mięśniaka? Fajnie, że rokowania są dobre i oby tak zostało, a przy tym będziesz podglądać częściej maleństwo
Ależ kurka, czemu wywoływany od razu? Chcą, żebyś jakoś wcześniej urodziła? Mi położna jako alternatywę do cc zaproponowała jeszcze wywołanie wcześniej tzn już w dzień terminu, ale tą opcję raczej z góry odrzucam. Długo byłam przeciwna twierdzeniu, że porody wywoływane są bardziej bolesne (mój pierwszy i trzeci były), przecież i tak boli, i tak... Ale dopiero w tej ciąży do mnie jakoś dotarło skojarzenie, że drugi mój poród był dla mnie znacznie łatwiejszy od pozostałych, a przecież nie był wywoływany... Nawet w takich cudownych angielskich szpitalnych broszurkach, gdzie każdy szczegół jest opisany dogłębnie, pisali w tej o indukcji, że może być bardziej bolesny...
Aaa, i dziś usg! Kciukiii! Chyba, że już po i pisałaś Ja jeszcze w tyleee z czytaniem.

Cytat:
Ja mam glukozę pojutrze. Nigdy nie miałam, nie wiem jak to zniosę. Niby lubię słodkie, ale najbardziej boję się, że zwymiotuję.
Nie ma co panikować Może akurat będzie spokojnie.
Ja też lubię słodkie i nigdy nie miałam żadnego problemu z tym badaniem. Jakbym trochę lukru zjadła, a potem dwie godziny siedzenia i luzowania się przy jakiejś lekturze

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Cześć,
Podczytuje Was cały czas, ale jakoś chwilowo podłamałam się.
Dostałam wyniki badań ALAT i ASPAT powyżej normy za m-c powtórka. Liczę, że to nie będzie cholestaza ciążowa :/ . Nie mam pęcherzyka żółciowego, więc ogólnie wątroba ma trochę gorzej.
Póki co przechodzę na dietę lekkostrawną, a że początki są trudne detox od słodyczy, pizzy, mięsa tłustego itd. to też organizm musi się przestawić. Najważniejsze, żeby pomogło.
Tak, że jakiś dołek mnie dopadł i powoli muszę jakoś się pozytywniej nastawić.
Jak trzeba to trzeba... Oby nie było gorzej, to i samopoczucie może się poprawi

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ooo, ile życzeń pisałyście wczoraj! Ale fajnie
Dziękuję i spóźniona też życzę Wam wszyyyystkiego naj!!!
Ja miałam wczoraj cudowny dzień. Tż choć sam zakatarzony skakał koło mnie razem z chłopcami jeszcze bardziej niż zwykle. Kwiaty, śniadanie do łóżka i 70 jego przepysznych pierogów nalepił na obiad, więc każdy się objadł do woli
Ja nie wiem, jak my we dwie z Lidką taki Dzień Chłopaka we wrześniu dla całej naszej czwórki odstawimy
Stary 2018-03-09, 13:06   #1961
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A ja zaczęłam przeglądac ksiązki i poradniki. Z tego co Odo wstawiła chciałabym kupić Księgę rodzicielstwa bliskości i Dziecko z bliska - ale nie wiem, czy te tematy nie będą się tam powtarzały. Warto kupić obydwie, czy póki co jakas sie wybija, i postawić tylko na jedną z nich?
Chciałabym też jakąś książkę w formie poradnika - ale nie takiego przestarzałego Myślę, ze mojemu mężowi łatwiej by było przyswoić taką wypunktowaną wiedzę.
Znalazłam też taka nową książkę polskiej autorki - #MAMA.Nieperfekcyjny poradnik. Z tego co czytam, to zapowiada się fajnie, ale nie ma jeszcze opini, bo to nowa ksiązka.
z poradników to tak:
https://aros.pl/ksiazka/365-dni-z-kochanym-malenstwem
http://www.taniaksiazka.pl/150-porad...-p-243193.html

Boże drogi ile tego jest..................... .......... GŁUPIEJE !!!
Stary 2018-03-09, 13:08   #1962
zgrusia
Raczkowanie

Hej. Podczytuje was codziennie, ale jakoś wbić się nie mogę
Za dużo piszecie i jak już nadrabiam to zapominam co miałam napisać 😞
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mala się tak rozszalala, że ja czuję nad pępkiem 😂

Zaczynam się zastanawiać nad tym, czy to, że Ninka jest taka duża nie będzie mialo czegoś wspólnego z cukrzyca ciążowa...
Jak bym chciała mieć to badanie za sobą i wiedzieć na czym stoję. Chyba teraz w poniedziałek pójdę na ta krzywa, będę szybciej wiedzieć o co chodzi.

Moja mnie też ostatnio nad pepkiem kopała, ale znowu się odwróciła nogami w dół 😁
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Śliczne ja kupiłam dzisiaj sok z żurawiny pije profilaktycznie gin mi zaleciła zobaczymy czy to coś pomoże Załącznik 7465236

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Też go popijam ale nieregularnie. Nie umiem się zmusić codziennie 😞

Folinka co to za super maść na brodawki?
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 13:16   #1963
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Hej. Podczytuje was codziennie, ale jakoś wbić się nie mogę
Za dużo piszecie i jak już nadrabiam to zapominam co miałam napisać 😞

Moja mnie też ostatnio nad pepkiem kopała, ale znowu się odwróciła nogami w dół 😁

Też go popijam ale nieregularnie. Nie umiem się zmusić codziennie 😞

Zgrusia ja dzisiaj zaczynam ale zamierzam się trzymać i pić to regularnie 2 razy dziennie
Stary 2018-03-09, 13:35   #1964
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
To ja się tylko melduję, że lekarz mnie przebadał dziś od góry do dołu miałam fotel, usg dopochwowe, przez brzuch, badanie i usg piersi, wszystko dobrze.
Gratki! Piękny przegląd

Cytat:
Dzięki Kropko Jeszcze w kolejce czekam do pobrania na czczo, ale już niewiele zostało.
Zapomniałam, że ja spóźniona piszę, a Ty już pewnie po wszystkim i masz z głowy
Stary 2018-03-09, 13:55   #1965
pola25
Zakorzenienie

Zgrusia napisz co u Ciebie,jak maleństwo, jak się czujesz??

Folinka będziecie musiały się postarać,aby chłopakom coś wymyślić.

Camelitos po Twoim poście,wyciągnęłam sok z żurawiny i rozcieńczyłam 20 ml i wypiłam. Dziękuję za motywację!!!

Blanka waga może być związana z cukrzycą i nie,nie wiem na jakim etapie tak naprawdę. Niektóre kobiety po prostu rodzą duże dzieci ,a niektóre małe. Masz na czczo dobrze,mówiłaś ,że mierzyłaś sobie cukry i było ok,więc pewnie Ninka jest taka duża,bo po prostu pewnie będziesz miała tendencje do rodzenia sporych dzieci. Ale to taka moja teoria. Moja też jest dość sporo, a ja taka jestem malutka...

Co do glukozy,miałam 3 razy i dobrze się czułam,ale boję się ,że teraz będą jakieś cyrki.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-09 o 13:56
Stary 2018-03-09, 13:57   #1966
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka zdrówka!

Należy Ci się!

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Ja mam Lansinoh, ale ogólnie chodzi o taką 100% lanoliny.
Stary 2018-03-09, 14:04   #1967
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zgrusia napisz co u Ciebie,jak maleństwo, jak się czujesz??

Folinka będziecie musiały się postarać,aby chłopakom coś wymyślić.

Camelitos po Twoim poście,wyciągnęłam sok z żurawiny i rozcieńczyłam 20 ml i wypiłam. Dziękuję za motywację!!!

Blanka waga może być związana z cukrzycą i nie,nie wiem na jakim etapie tak naprawdę. Niektóre kobiety po prostu rodzą duże dzieci ,a niektóre małe. Masz na czczo dobrze,mówiłaś ,że mierzyłaś sobie cukry i było ok,więc pewnie Ninka jest taka duża,bo po prostu pewnie będziesz miała tendencje do rodzenia sporych dzieci. Ale to taka moja teoria. Moja też jest dość sporo, a ja taka jestem malutka...

Co do glukozy,miałam 3 razy i dobrze się czułam,ale boję się ,że teraz będą jakieś cyrki.
Pola super że Cię zmotywowalam
Stary 2018-03-09, 14:11   #1968
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Czytamy do brzuszka, a później maluszka
Przydatne informacje o bajkach,wierszykach dla najmłodszych :

Wiersze:
- Jan Brzechwa
- Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa)

Wydawnictwa:
- Dwie Siostry
- Muchomor
- Tatarak
- Mamania

Księgarnie:
- Lokator (Kraków)

Bajki rymowane:
- Urszula Kozłowska

Polecane książeczki:
- Pucio
Stary 2018-03-09, 14:14   #1969
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy taki komplecik do łóżeczka da rade?
http://allegro.pl/posciel-minky-kold...842948915.html
Stary 2018-03-09, 14:15   #1970
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Stary 2018-03-09, 14:18   #1971
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dziewczyny cudne te ciuszki macie 😃

Norka cieszę sie ze już po glukozie, masz to z głowy 😘

Folinka, Blanka nie dajcie się chorobie, kurujcie się. Zdrówka życzę 😘😘

Ja właśnie wróciłam z większych zakupów z mężem ale sama spożywka nic dzieciowego i po drodze wpadliśmy do chińczyka na obiad, ale się objadłam 😋

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Śliczny, ja za czymś podobnym patrzę też do wózka.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 14:21   #1972
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku chińczyk:sl ina: co jadłaś???
Stary 2018-03-09, 14:21   #1973
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Folinka zdrówka!
Dziewczyny zrobiłam wstępną wyprawkę u Hubiego i patrzę, że go polecacie. 700 zł mi wyszło Na razie w koszyku, nie kupuję. Wypatrzyłam też komodę i materacyk do łóżeczka (pianka, gryka, kokos). Wiem jaki chcę kolor ścian do sypialni i tapetę tam, gdzie będzie łóżeczko. To na razie tyle Więc na majówkę remont sypialni
Też mam zamiar przysiąść i zrobić u niego zakupy, pewnie cena też mnie powali.

U niego płaci się tylko raz za przesyłkę?

Stary 2018-03-09, 14:22   #1974
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli, że fajny?

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość

Ja właśnie wróciłam z większych zakupów z mężem ale sama spożywka nic dzieciowego i po drodze wpadliśmy do chińczyka na obiad, ale się objadłam 😋

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Właśnie do wózka też są u hubiego, i to nawet niedrogie !
Stary 2018-03-09, 14:22   #1975
emma90
Wtajemniczenie

Jest tak słonecznie, że aż szkoda siedzieć w domu wróciłam ze spaceru i przy okazji odebrałam zamówienie

Stary 2018-03-09, 14:22   #1976
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Coś komuś dopisac na pierwszą stronę??
Wybaczcie, że miałam dwa dni zaległości, ale M. Zabrał laptopa i jestem na łasce brata.
Ale staram się być na bieżąco.

Jak tylko M. Wróci to będę na bieżąco codziennie z pierwszą strona

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-09 o 14:27
Stary 2018-03-09, 14:25   #1977
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
czyli, że fajny?

Właśnie do wózka też są u hubiego, i to nawet niedrogie !
No właśnie, myślę że się opłaca.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Bursztynku chińczyk:sl ina: co jadłaś???
Zawsze z mężem jemy to samo tzn. zupę krabową i kurczaka w chrupiącej panierce na gorącym pułmisku z duszonymi warzywami surówką i ryżem.

Stary 2018-03-09, 14:28   #1978
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Jest tak słonecznie, że aż szkoda siedzieć w domu wróciłam ze spaceru i przy okazji odebrałam zamówienie

ojej śliczne !!! skąd zamawiałaś, bo chyba przegapiłam
Stary 2018-03-09, 14:33   #1979
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość

lubię tam kurczaka curry w warzywami

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
ojej śliczne !!! skąd zamawiałaś, bo chyba przegapiłam
bebespace.pl mogłabym wszystko tam wykupić, całkowicie mój styl tylko niestety ceny średnie
Stary 2018-03-09, 14:33   #1980
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Emma śliczne

Dziewczyny właśnie, bo spojrzałam na smoczki Emmy.

Kupujecie silikonowe czy właśnie kauczukowe??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości