|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Listopadowe 2017-cz.I
Ja też już powoli chcę się zaznajomić z tym blw choć mam mieszane uczucia ale zobaczymy 😉 zamówiłam książkę i mam zamiar trochę ugryźć temat 😉
Dopiero mi uświadomiłyście kwestie nowych wydatków eh |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie widzę też potrzeby by tego zabraniać. Ktoś chce rozszerza od 4, ktoś inny od 5, 6 czy nawet później. Luzik. Każdy się kieruje własnym wyczuciem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki! ale podejrzewam, że i tak pewnie już przeniosłyście się na fb i tutaj tak często nie piszecie
|
|
|
#1085 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#1086 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I o ile wcześniejsze podawanie jedzenia w większości przypadków krzywdy dziecku nie zrobi, to jedank każda z nas przeżywa jak dziecko się męczy bo np nie może zrobić kupki albo jest zagazowane, mimo że nie jest to poważna przypadłość i chciałaby tego swojemu maleństwu oszczędzić. Więc jestem jak najbardziej za tym, żebyśmy mogli wybierać, to co dla naszych dzieci jest najlepsze, ale żeby dobrze wybrać trzeba mieć dostęp do rzetelnego źródła wiedzy i znać potencjalne konsekwencje. |
||
|
|
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie kurcze coraz częściej widzę że w kwestiach jedzeniowych ludzie działają coraz mniej zdroworozsądkowo. Ostatnio widziałam matkę z 3 dzieci- dziewczynka miała tak na oko 8 lat i piła napój energetyczny, a jej młodszy brat (tak z 5 lat) colę. Nie sądzę żeby ta matka w ogóle wiedziała co to jest WHO. My poszukamy zaleceń, wycofamy się jeżeli jakieś jedzenie nie podejdzie, ale dużo osób tego nie zrobi, a konsekwencje poniosą dzieci i to jest przykre
|
|
|
|
#1089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wierzę, albo staram się wierzyć, że każda matka chce dla swojej pociechy jak najlepiej, tylko może część błędów wynika z niewiedzy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobne odczucia- wierzę, że każdy chce jak najlepiej, ale ludzie mają różny poziom świadomości i nie zawsze potrafią krytycznie ocenić źródło informacji. Czasem to kwestia biedy, czasem choroby, czasem inteligencji, a czasem po prostu te wybory są trudne. Ja potrafię np przeanalizować składy kaszek i wybrać taką bez tony cukru i składników, których nazw wymówić nie potrafię, ale jak przyszło np do wybierania preparatu, którym będę szczepić Agatę, to byłam jak dziecko we mgle, mimo że z biologii jestem całkiem niezła. Myślę, że różne regulacje w zakresie żywienia (np ile soli albo cukru można dodać do różnych produktów, jakich konserwantów używać), mogłyby pomóc właśnie tym najsłabszym i najmniej świadomym żyć zdrowiej.
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
A to to na pewno!
Wszystkiego najlepszego dziewczyny- przespanych nocek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamy!
Czy wasze dzieciaczki przesypiaja całą noc, tzn. 8 godzin śpią już bez przerwy? Moja ma 4 miesiące ale budzi się co 3,4 h. I czy już maluszki trzymają sztywno główkę w pionie? Mojej jeszcze leci do przodu.
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Moja ma 4,5miesiaca przesypia ciagiem 6 godz a później budzi sie co 2 godz, chodzi spac o 7-8 i od 1-2 cyc co 2 godz trzyma glowke ale nie caly czas leci jej jeszcze na boki.
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
U nas ze spaniem tak dobrze nie jest. Ostatnio zasypia przy cycu gdzieś ok 21, potem budzi się na pierś ok 1, potem ok 4, a potem tak pomiędzy 6 a 7. Dziś się obudziła przed 7 i udało mi się ją jeszcze dospać do 9, ale bywa tak, że po 6 jest pobudka i nie ma zmiłuj. W przyszłym tygodniu będzie miała 5 miesięcy. Jak miała 3 miesiące to dopadł nas regres snu i budziła się co 2-2,5h. Główkę trzymała już dość pewnie, ale czasem opadała z sił i ryła nosem w podłoże.
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ze spaniem też nie tak kolorowo. Zasypia koło 20, czasami się jeszcze przebudzi, a czasami dopiero o 24-1 na cyca, później koło 3-4, no i wtedy koło 6-7 i czasami dośpimy do 8-9 A czasami nawet nie myśli o tym
za to główkę trzyma już ładnie i taka sztywna się wydaje a mamy dopiero 3 miesiące ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
U nas ze spaniem roznie ale max to 4,5 h snu ciagiem. Chodzimy spac 21 i pierwszy cyc kolo 1-2 a pozniej pobudki moga byc co 2h a czasami 3h ale i nadal.zdarzaja sie noce z pobudka co 1h.
Co do glowki to jeszcze mu sie przytrafia kiwanko. Altualnie przezywamy pierwszy katar i mam nadzieje ze nie zmieni sie w cos gorszego... |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś wymarzona pogoda na spacery! Wiosna na całego. Zaliczyłam dziś pierwsze kp na dworze.
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
U nas też sen pierwszy 5-6 h potem co 3 h juz☺
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do główki Stasiu ma cztery miesiące i raczej trzyma ale czasem się mu jeszcze kiwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1105 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
U nas spanie od 21 raz się obudzi o 3, czasem prześpi do 4-5, później śpi niestety krótko bo do 6:30, ok godziny jest zabawa, wcześniej cyc i łapie drzemkę, generalnie przesypia już co najmniej 6 godzin codziennie w nocy.
. Z utrzymywaniem głowy w pozycji pionowej jest jeszcze problem bo się gibie, na brzuszku ładnie trzyma głowę ale wbija gwoździa Aniaexplode a ty byłaś z małą u pediatry ? Dostaliście skierowanie na rehabilitację? Warto iść, pokażą ci jak ćwiczyć, jak nosić? A jak że spaniem u twojej corci?
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Agata wczoraj skończyła 5 miesięcy <3
Macie jakieś plany na Wielkanoc? My jedziemy do teściów, a że jesteśmy niezmotoryzowani to czeka nas podróż pociągiem. Z Wrocławia do Warszawy, więc kawałek to będzie, mam nadzieję że stukot pociągu mi ładnie panienkę ulula. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A długa to podróż pociągiem ? Myślę że będzie jej się podobało, plusem jest też to że chyba nie musi podróżować w foteliku? My pewnie spędzimy jeden dzien z moją rodziną, drugi z rodziną męża. Czas tak mi szybko leci, że zaczynam się gubić ile do Wielkanocy zostało. Nie chce mi się wierzyć że to już 2 tygodnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
My jeden dzień u moich rodziców, a drugi idziemy na chrzciny. Mojego męża brat zawsze wymyśla takie super daty. Ślub też brali w święta wielkanocne, bo ona byl a w ciąży i szybko musieli termin znaleźć. No i to będą znowu takie święta ba szybko i w samochodzie, bo do nich musimy dojechać 120 km
ciekawa jestem jak Jagoda to przejdzie. To będzie jej pierwsza taka długa podróż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
W jedną stronę 4 godziny 40 minut a na powrót udało się złapać Pendolino i będzie o godzinie szybciej. Nie musi być w foteliku
wezmę chustę i pewnie pozwiedzamy trochę pociąg. Jedziemy bez wózka, dopiero na miejscu dostaniemy gondolę po kuzynie Agaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Mnie i tak pewnie nie pamiętacie
Urodziłam 30.11. Niestety czas nie pozwolił na to by się systematycznie udzielać.
I o ile wcześniejsze podawanie jedzenia w większości przypadków krzywdy dziecku nie zrobi, to jedank każda z nas przeżywa jak dziecko się męczy bo np nie może zrobić kupki albo jest zagazowane, mimo że nie jest to poważna przypadłość i chciałaby tego swojemu maleństwu oszczędzić. 

Ale wierzę, albo staram się wierzyć, że każda matka chce dla swojej pociechy jak najlepiej, tylko może część błędów wynika z niewiedzy... 
za to główkę trzyma już ładnie i taka sztywna się wydaje
a mamy dopiero 3 miesiące
12.09.2015 
ciekawa jestem jak Jagoda to przejdzie. To będzie jej pierwsza taka długa podróż