mamy z Niemiec - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 16:50   #841
Mijalea
Zakorzenienie

Dot.: mamy z Niemiec

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Moze bedzie musiala byc po prostu czarna...chcialam czerwona, ale w tym moim braunachweigu nic a nic nie znalazlam a we wroclawiu bede miala tylko jeden dzien na zalatwienie wlosow, paznokci wiec na sukienke raczej nie starczy czasu. Wiec wymyslilam, ze ubiore moja ukochana czarna i dam jakies czerwone dodatki - kwiatek, koraliki, kolczyki i buty...moze jakis czerwony szal..?
Czarny z czerwonymi dodatkami jak najbardziej A sukienka dluga czy z tych krotszych???

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 16:54   #842
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Czarny z czerwonymi dodatkami jak najbardziej A sukienka dluga czy z tych krotszych???
Kroj ma totalnie klasyczny i dlugosc do kolan...i ma piekny dekolt, w ktorym nawet to co ja mam wyglada na wiecej...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 16:57   #843
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Kroj ma totalnie klasyczny i dlugosc do kolan...i ma piekny dekolt, w ktorym nawet to co ja mam wyglada na wiecej...
To musi byc fajna ta sukienisia
jak masz ochote w niej isc, to ja nie widze nic przeciwko

Stary 2008-07-10, 17:00   #844
karenina19
Zakorzenienie

Hehehe...mam ochote czy nie - nie mam wielkiego wyboru powoli... jeszcze mysle, ze kupie pasek czerwony i musi byc ok...

Stary 2008-07-10, 17:05   #845
Sniezynka21
Zakorzenienie

A mnie jeszcze pamietacie ???

Tez, jakos zawsze zapomne o tym watku.

Mijalea jak sie czujesz, kochana ???? Imie dla dzidzi juz masz ??? Moze pisalas, ale nie czytalam wszystkiego.
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 17:24   #846
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
A mnie jeszcze pamietacie ???

Tez, jakos zawsze zapomne o tym watku.

Mijalea jak sie czujesz, kochana ???? Imie dla dzidzi juz masz ??? Moze pisalas, ale nie czytalam wszystkiego.
Sniezynko, milo cie widziec, ale jak mozesz tak o nas zapominac
Imionka sa juz dawno wybrane, nie wiem wlasciwie czy tu w koncu je pisalam, czy nie.

Stary 2008-07-10, 18:09   #847
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Moniko, ja caly czas bylam nastawiona, ze pojde. Ale tak jak pisze, ciezko mi sie chodzi i mam klucia, nie wiem czy dam rade siedziec na tylku kilka godzin...nawet jak beda przerwy to moze byc ciezko.No a jak cos sie zacznie dziac, czy bolec to trudno przeciez sie skupic, a latwo cos zawalic. Dlatego sie waham.
A te klucia to chodzi ci o to miejsce co sa kosci lonowe? jesli tak to masz te kosci bardzij rozsuniete i dlatego boli. Ja tak mialam juz w polowie 6 m-ca i do konca ciazy do 40-tego tygodnia mialam te bole. na koniec chodzilam powoli i jak kaczka( pytylam 18kg), ale jakos dalam rade. Przez 7-my i 8-my m-ac musialam lezec, wiec jak w 9-tym juz moglam chodzic to chodzilam, bo ilez mozna lezec. Od lezenia to jeszcze bardziej polamana bylam hihiih.

Wiesz jak cos sie zacznie dziac i ciezko ci sie bedzie skupic to poprostu powiesz i przerwiesz egzanim. A swoja droga co to za egzamin ze kilka godzin ma trwac?

Sprobowac mozesz, moze sie uda i zaliczysz, bedziesz miec z glowy. Zycze podjecia dobrej decyzji.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 19:01   #848
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
A te klucia to chodzi ci o to miejsce co sa kosci lonowe? jesli tak to masz te kosci bardzij rozsuniete i dlatego boli. Ja tak mialam juz w polowie 6 m-ca i do konca ciazy do 40-tego tygodnia mialam te bole. na koniec chodzilam powoli i jak kaczka( pytylam 18kg), ale jakos dalam rade. Przez 7-my i 8-my m-ac musialam lezec, wiec jak w 9-tym juz moglam chodzic to chodzilam, bo ilez mozna lezec. Od lezenia to jeszcze bardziej polamana bylam hihiih.

Wiesz jak cos sie zacznie dziac i ciezko ci sie bedzie skupic to poprostu powiesz i przerwiesz egzanim. A swoja droga co to za egzamin ze kilka godzin ma trwac?

Sprobowac mozesz, moze sie uda i zaliczysz, bedziesz miec z glowy. Zycze podjecia dobrej decyzji.
Klucia mam juz tez bardzo dawno, przy chodzeniu albo staniu, jakby w srodku na dole nie wiem jak opisac. lekarz mowil, ze tak moze zostac do porodu. Czasem boli malo, a czasem caly dzien, nie wiem od czego to zalezy.

A egzamin to Zertifikat Deutsch, chodzilam na kurs podczas ciazy, zeby nie wypasc z rytmu i czyms sie zajac, no a kurs konczy sie egzaminem, do ktorego mozna podejsc lub nie. Ja sie zameldowalam i caly czas wiezylam, ze moze sie uda to na koniec ciazy jeszcze zalatwic
Mysle, ze dam rade i nic nadzwyczajnego do jutrzejszego dnia sie nie wydarzy

Stary 2008-07-10, 21:55   #849
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Dzieki wszystkim
Stary 2008-07-11, 09:21   #850
karenina19
Zakorzenienie

Madziu, czyzbys wlasnie pisala?? Jesli tak to oczywiscie

Stary 2008-07-11, 10:46   #851
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Klucia mam juz tez bardzo dawno, przy chodzeniu albo staniu, jakby w srodku na dole nie wiem jak opisac. lekarz mowil, ze tak moze zostac do porodu. Czasem boli malo, a czasem caly dzien, nie wiem od czego to zalezy.

A egzamin to Zertifikat Deutsch, chodzilam na kurs podczas ciazy, zeby nie wypasc z rytmu i czyms sie zajac, no a kurs konczy sie egzaminem, do ktorego mozna podejsc lub nie. Ja sie zameldowalam i caly czas wiezylam, ze moze sie uda to na koniec ciazy jeszcze zalatwic
Mysle, ze dam rade i nic nadzwyczajnego do jutrzejszego dnia sie nie wydarzy

Ja skonczylam tylko stufe podstawowa i nikt z nas nie przystepowal do egzaminu. Nasza nauczycielka nam mowila, ze po sredniej stufie to juz by sie przydalo, ale ja na srednia juz nie poszlam, chodz chcialam. zrobilabym w ciazy pierwszy kurs, a tez chyba 5 czy 6 bylo w tej sredniej stufie. O egzaminie to wogole nie myslalam, bo ja nie przewidywalam tutaj studiowac, ani uczyc sie np na tlumacza, wiec taki egzamin nie byl by mi potrzebny. Chodzilam tylko na kurs zeby umiec sie dogadac hihihi, bo na poczatku... jak poszlam do sklepu... heheheh az szkoda gadac jak truchlalam jak ktos mnie o cos zapytal.
Stary 2008-07-11, 16:14   #852
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Ja skonczylam tylko stufe podstawowa i nikt z nas nie przystepowal do egzaminu. Nasza nauczycielka nam mowila, ze po sredniej stufie to juz by sie przydalo, ale ja na srednia juz nie poszlam, chodz chcialam. zrobilabym w ciazy pierwszy kurs, a tez chyba 5 czy 6 bylo w tej sredniej stufie. O egzaminie to wogole nie myslalam, bo ja nie przewidywalam tutaj studiowac, ani uczyc sie np na tlumacza, wiec taki egzamin nie byl by mi potrzebny. Chodzilam tylko na kurs zeby umiec sie dogadac hihihi, bo na poczatku... jak poszlam do sklepu... heheheh az szkoda gadac jak truchlalam jak ktos mnie o cos zapytal.

Ja tam przez pierwsze pol roku mieszkania tutaj kazde zdanie zaczynalam "Przepraszam, czy nie mowi pan/pani po angielsku? Bo ja nie mowie po niemiecku"...i zadawalam to pytanie po niemiecku... A moj tz od poczatku wszedzie wysylal mnie sama - do sklepow, do lekarzy wiec chcac nie chcac musialam sie szybko nauczyc dogadywac...Oczywiscie wtedy chcialam go za to zamordowac, ale teraz widze, ze dzieki temu zaoszczedzilam czas i wyrobilam sie dosc szybko... Przyjechalam tu w styczniu a w lipcu zdawalam Zeftifikat Deutsch, bo znalazlam prace gdzie potrzebowalam tego papierka...niestety moje doswidczenie zyciowe wyraznie pokazuje, ze najlepiej ucze sie pod presja czasu bo tak sama z wlasnej woli to...

Stary 2008-07-11, 16:27   #853
201608040942
Konto usunięte

Oj to ty szybka jestes. Ja to glab kapusciany. przyjechalam tutaj w styczniu, a w maju poszlam na kurs dla pracujacych ,. bez stresu dwa razy w tygodniu, wieczorkiem na 2h. W podstawowej stufie bylo 5 lub 6 kursow( ale chyba 5) i je wszystkie zrobilam. Kazdy trwal 2,5 m-ca, wiec potrzebowalam na to wszystko 2,5 roku. Dwa kursy na rok byly.
Milo wspominam, wielu ludzi szlo ze mna na kolejne, wiec pol wiary sie znalo jak szlo sie na kolejny kurs.
ja jak mam miec presje to wogole klapa. U mnie trzeba powoli, bez stresu, bo inaczej zamykam sie w skorupie. wyobraz sibie ze jak bylam tutaj rok czasu i bylam juz na trzecim kursie to dopiero zaczelam cos mowic. Wczesniej mialam blokade, wstydzilam sie. Ja jestem zodiakalna panna a my niestety paskudy jestesmy. Nie dosc ze pedantyczne to jeszcze jak juz cos robie to musi byc prefekt, wiec skoro nie wiem, lub mam zle odmienic der, die, das to wolalam siedzieci cicho i unikac sytuacji gdzie musialabym rozmawiac. zawsze mialam strasznego stresa, ktory mnie paralizowal. Na trzecin kursie, odpuscilam. Jakos udalo mi sie sama przekonac( niemki, ktore spotykalam z psami na spacerze tez mi pomogly), zeby gadac, nie wazne ze zle powiem, najwyzej ktos mnie poprawi. Nie bac, sie. Wkoncu niekorzy turcy sa tutaj 20 lat i gadaja: Kali jest, Kali spac. Niemcy sa takcy mili, wiec co za problem, zawsze moge powiedziec ze nie znam dobrze niemieckiego. No i wtedy poszlo. jak czegos nie rozumialam, to sie pytalam, ze nie rozumie, jak nie bylam pewna jakiego rodzaju jest dane slowo, wiec zgadywalam, jak zle odmienbilam to kit i robie tak do dzisiaj hihihi
Stary 2008-07-11, 16:35   #854
karenina19
Zakorzenienie

Ja zrobilam 2 i 3 Grundstuffe (pierwsza ominelam) w vhs i potem do konca 1 i 2 mittelstuffe (kazde po 8 tygodni), wiec caly mozliwy program... no i teraz udalo sie zrobic dsh i jestem cala happy, ze juz nie ma nic wiecej - zadnego kursu czy certyfikatu, ktory jeszcze moglabym zrobic. Schluss!

Stary 2008-07-11, 17:10   #855
melisanka
Rozeznanie

Ehhhhhhhhhh chwilke mnie nie bylo a tu takie plotki
Windows mi wczoraj padl calkowicie, mysalam ze sie zaplacze, tyle zdjec glupia ja mialam na dysku C i nie przegraam na dodatkowy. Na szczescie z moim tata geniuszem komputerowym rozmawiajac przez telefon i robiac co kaze udalo mi sie jakos odzyskac 70% ehhhh.
No ale nic. W ogole wkurzona rano bylam bo moje audi a3 to zolciutkie jakis idiota mi sprzed nosa sprzatna. Wczoraj byla jazda probna dzis mielismy kupic i okazalo sie ze sobie je juz ktos kupil, ot tak poprostu bo ma uklady z szefem :/
No ale nic nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo bo znalazlam a4 kombi da dziecka idealne takze jak dobrze pojdzie tfutfu w nast tyg juz bedzie

Szkoda tylko ze tego prawka przed wyjazdem do Polski nie zrobie
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 12:28   #856
karenina19
Zakorzenienie

A na kiedy ma Aniu egzamin??

Ja lece zaraz sadzic kwiatki na balkonie...Jestem w stresie przez ten cholerny list motywycyjny na studia... nie wiem nie wiem co za bzdury moge tam napisac....

Stary 2008-07-12, 18:12   #857
melisanka
Rozeznanie

Egzamin to jeszcze troche szlag mnie trafia - jezdze dobrze bezprobemu, nagle pada haslo Boskiego ze nastepna jazda bedzie ostatnia, ja wtedy lapie stresik chce pojechac ideanie i klopsik zawsze cos spieprzm na tych "ostatnich" jazdach i tak dokladamy po nastepnej... w poniedzialek bedzie juz 3 z kolei "ostatnia jazda" mam nadzieje ze tym razem naprawde ostatnia, bo dzis kupilismy a4 boskie autko i juz sie nie moge doczekac kiedy bede moga nim pojezdzic...
Stary 2008-07-12, 18:15   #858
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melisanka Pokaż wiadomość
Egzamin to jeszcze troche szlag mnie trafia - jezdze dobrze bezprobemu, nagle pada haslo Boskiego ze nastepna jazda bedzie ostatnia, ja wtedy lapie stresik chce pojechac ideanie i klopsik zawsze cos spieprzm na tych "ostatnich" jazdach i tak dokladamy po nastepnej... w poniedzialek bedzie juz 3 z kolei "ostatnia jazda" mam nadzieje ze tym razem naprawde ostatnia, bo dzis kupilismy a4 boskie autko i juz sie nie moge doczekac kiedy bede moga nim pojezdzic...
No to teraz melisko masz dopiero mobilizacje, jak takie autko superasne na ciebie czeka!

Stary 2008-07-13, 18:55   #859
karenina19
Zakorzenienie

No to teraz bedzie nam Ania smigala jak strzalka...juz na pewno na wizaz nie bedzie miala czasu

Dziewczyny, ja zaraz sama sie z tym listem motywycyjnym...pisze i pisze cos, ale taaakie to wszystko glupie mi sie wydaje, ze heja...

Stary 2008-07-13, 18:57   #860
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz bedzie nam Ania smigala jak strzalka...juz na pewno na wizaz nie bedzie miala czasu

Dziewczyny, ja zaraz sama sie z tym listem motywycyjnym...pisze i pisze cos, ale taaakie to wszystko glupie mi sie wydaje, ze heja...
Tak ci sie tylko wydaje....

Stary 2008-07-13, 20:07   #861
karenina19
Zakorzenienie

Kurcze, wlasnie mi sie nie wydaje....Co dziwne, odkrylam, ze lepiej zbiera mie sie mysli po niemiecku niz po polsku czy angielsku...koniec swiata!!

Dobra, wlasciwie juz skonczylam bo naprawde wiecej to nie wypoce....Ide zaraz molestowac sasiada, zeby to sprawdzil, zeby chociaz poprawnie bylo gramatycznie...

A moze mam wkleic, co wymyslilam??

Stary 2008-07-13, 20:14   #862
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, wlasnie mi sie nie wydaje....Co dziwne, odkrylam, ze lepiej zbiera mie sie mysli po niemiecku niz po polsku czy angielsku...koniec swiata!!

Dobra, wlasciwie juz skonczylam bo naprawde wiecej to nie wypoce....Ide zaraz molestowac sasiada, zeby to sprawdzil, zeby chociaz poprawnie bylo gramatycznie...

A moze mam wkleic, co wymyslilam??
Wklej, wklej, ja chce poczytac !!!

A jakby co, to moj maz ci moze sprawdzic, on jest dobry w takich urzedowych papierkach

Stary 2008-07-13, 20:18   #863
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Wklej, wklej, ja chce poczytac !!!
Hahaha...ladnie to tak sie nabijac z biednej desperatki??

Ale w sumie kurcze co mi tam...Oto pierwsza wersja...z gramatyki prosze sie nie smiac i ...w ogole litosci....prosze o opinie...

"Ich möchte mich für das Studium die Integrierte Sozialwissenschatfen bewerben. Ich habe mich seit immer für die Sozialwissenschaften interessiert. Ich finde das sehr interessant (wissenswert??) über die Gesellschaft zu lernen – wie sie funktioniert, sich verändert sowie über die Prozesse die in ihr geschehen.

Im meiner Heimat habe Ich Jura studiert, mit dem spezialfach Sozialarbeit. Inzwischen habe ich die Staatsprufüng als Immobilienmaklerin bestanden. Ich habe in einer Internationale Immobilienagentur gearbeitet, auserdem war Ich in Polen als Dolmecherin tätig. Ich habe verschiede Texte übersetzt und war als Übersetzerin tätig. Während meines Studiums habe Ich die Themen, die mit Soziologi verbunden werden, kennen gelernt und jetzt möchte Ich gerne mein Wissen in diesem Bereich von der Wissenschaft verbreiten (vergrössern). Ich fand Ihr Studienprogramm sehr interessant (wissenswert) und Ich halte es auch für sehr wichtig, dass man je nach Interesse und Zielsetzung individuelle Schwerpunkte wählen kann. Ich bin überzeugt, dass nach diesem Studium wird Ich eine interessante Arbeit finden können (dass dieses Studium sehr hilfreich um eine interessante Arbeit zu finden wird). Es macht mir wirklich Spass mit den Menschen zu arbeiten und deswegen möchte ich meine Zukunft mit der Arbeit vom Sozialbereich verbinden. Auser meine Erfahrung als Dolmecherin und Immobilienmaklerin, habe Ich auch während des Studiums ein Praktikum im Sozialamt gemacht. Es ist also deutlich zu sehen, dass meine Tägigkeiten immer die Kommunikationsfähigkeiten (-kompetenzen??) mit den Leute erfordert haben. Nach meinen Erfahrungen möchte Ich mich weiter im Sozialwissenschaftbereich bilden und die Erfahrung sammeln. Ich kann flüssig Englisch sprechen und habe über 3 Jahre Französisch sowie Lateinisch gelernt. Ich lese gerne die Geschichte (Historische) Büchern, sowohl reise als auch lerne die fremde Sprache. Im Jahr 2005 bin nach China gegangen und habe dort fast 1,5 Jahr gewohnt. Dort habe ich ein bisschen chinesisch gelernt und eine paar Reportage über China gemacht.

Im Jahr 2007 bin nach Deutschland angekommen und habe angefangen Deutsch zu lernen. Im Juni 2007 habe Ich das Zertifikat Deutsch bestanden. Ein Jahr spater habe Ich die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) mit dem Gesamtergebnis DSH 3 bestanden. Ich wohne seit 1,5 Jahr in Braunschweig und verbinde meine Zukunft mit diesem Stadt, deswegen ist es mir sehr wichtig hier studieren zu können."

Stary 2008-07-13, 20:29   #864
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha...ladnie to tak sie nabijac z biednej desperatki??

Ale w sumie kurcze co mi tam...Oto pierwsza wersja...z gramatyki prosze sie nie smiac i ...w ogole litosci....prosze o opinie...

"Ich möchte mich für das Studium die Integrierte Sozialwissenschatfen bewerben. Ich habe mich seit immer für die Sozialwissenschaften interessiert. Ich finde das sehr interessant (wissenswert??) über die Gesellschaft zu lernen – wie sie funktioniert, sich verändert sowie über die Prozesse die in ihr geschehen.

Im meiner Heimat habe Ich Jura studiert, mit dem spezialfach Sozialarbeit. Inzwischen habe ich die Staatsprufüng als Immobilienmaklerin bestanden. Ich habe in einer Internationale Immobilienagentur gearbeitet, auserdem war Ich in Polen als Dolmecherin tätig. Ich habe verschiede Texte übersetzt und war als Übersetzerin tätig. Während meines Studiums habe Ich die Themen, die mit Soziologi verbunden werden, kennen gelernt und jetzt möchte Ich gerne mein Wissen in diesem Bereich von der Wissenschaft verbreiten (vergrössern). Ich fand Ihr Studienprogramm sehr interessant (wissenswert) und Ich halte es auch für sehr wichtig, dass man je nach Interesse und Zielsetzung individuelle Schwerpunkte wählen kann. Ich bin überzeugt, dass nach diesem Studium wird Ich eine interessante Arbeit finden können (dass dieses Studium sehr hilfreich um eine interessante Arbeit zu finden wird). Es macht mir wirklich Spass mit den Menschen zu arbeiten und deswegen möchte ich meine Zukunft mit der Arbeit vom Sozialbereich verbinden. Auser meine Erfahrung als Dolmecherin und Immobilienmaklerin, habe Ich auch während des Studiums ein Praktikum im Sozialamt gemacht. Es ist also deutlich zu sehen, dass meine Tägigkeiten immer die Kommunikationsfähigkeiten (-kompetenzen??) mit den Leute erfordert haben. Nach meinen Erfahrungen möchte Ich mich weiter im Sozialwissenschaftbereich bilden und die Erfahrung sammeln. Ich kann flüssig Englisch sprechen und habe über 3 Jahre Französisch sowie Lateinisch gelernt. Ich lese gerne die Geschichte (Historische) Büchern, sowohl reise als auch lerne die fremde Sprache. Im Jahr 2005 bin nach China gegangen und habe dort fast 1,5 Jahr gewohnt. Dort habe ich ein bisschen chinesisch gelernt und eine paar Reportage über China gemacht.

Im Jahr 2007 bin nach Deutschland angekommen und habe angefangen Deutsch zu lernen. Im Juni 2007 habe Ich das Zertifikat Deutsch bestanden. Ein Jahr spater habe Ich die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) mit dem Gesamtergebnis DSH 3 bestanden. Ich wohne seit 1,5 Jahr in Braunschweig und verbinde meine Zukunft mit diesem Stadt, deswegen ist es mir sehr wichtig hier studieren zu können."

Kamilko, jak dla mnie tresc jest w porzadku, jak na list motywacyjny
A z gramatyki sama cie nie pomoge, to dla mnie za wysokie progi poki co
Jedyne co, to sie zastanawiam, ze chyba Dolmetscherin sie pisze i außerdem i chyba verschiedene Texte Musisz sprawdzic Narazie to mi wpadlo w oko

Stary 2008-07-13, 20:37   #865
karenina19
Zakorzenienie

No tak i nawet raz napisalam dobrze a drugi raz zle...cala ja...

Nie wiem, moze cos jeszcze o programie studiow, ze mi odpowiada czy cos napisac??

Do dzisiaj myslalam, ze ten list nie jest zbyt istotny, ale odkad sie dowiedzialam, ze na kazdym kierunku sa tylko 3-4 miejsca dla obcokrajowcow to delikatnie mowiac sie zestresowalam....bo wiem, ze ubiega sie znacznie wiecej...

Stary 2008-07-13, 20:50   #866
Mijalea
Zakorzenienie

O programie cos wspomnialas, nie wiem co moznaby jeszcze dodac
Jak dla mnie to jestes dobra kandydatka na ten kierunek, piszesz , ze mialas cos z tym w przeszlosci wspolnego, czym sie interesujesz, widac, ze masz opanowane jezyki obce, wiec...nic dodac nic ujac

I nie martw sie, takich zdolniachow jak ty to na pewno przyjma z otwartymi ramionkami

Stary 2008-07-13, 20:57   #867
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
O programie cos wspomnialas, nie wiem co moznaby jeszcze dodac
Jak dla mnie to jestes dobra kandydatka na ten kierunek, piszesz , ze mialas cos z tym w przeszlosci wspolnego, czym sie interesujesz, widac, ze masz opanowane jezyki obce, wiec...nic dodac nic ujac

I nie martw sie, takich zdolniachow jak ty to na pewno przyjma z otwartymi ramionkami
No mam nadzieje, ze jakos sie uda...moze chociaz ta ocena z dsh na cos sie przyda..? Byloby milo Zapomnialam tylko, ze musze przeciez te papiery oddac w specjalnej teczce na Bewerbung wiec musze leciec najpierw kupic ja jutro...

Stary 2008-07-13, 22:53   #868
karenina19
Zakorzenienie

I ostateczna wersja:

Ich möchte mich für das Studium die integrierte Sozialwissenschaften bewerben. Ich habe mich seit jeher für die Sozialwissenschaften interessiert. Ich finde es sehr interessant über die Gesellschaft zu lernen – wie sie funktioniert, sich verändert, sowie über die Prozesse, die in ihr geschehen.

In meiner Heimat habe ich Jura studiert, mit dem Spezialfach Sozialarbeit. Inzwischen habe ich die Staatsprüfung als Immobilienmaklerin bestanden. Ich habe in einer internationalen Immobilienagentur gearbeitet, außerdem war ich in Polen als Dolmetscherin tätig. Ich habe verschiedene Texte übersetzt und war als Übersetzerin tätig. Während meines Studiums habe ich die Themen, die mit Soziologie verbunden werden, kennen gelernt, und jetzt möchte ich gern mein Wissen im Bereich der Wissenschaft weiter entwickeln. Ich finde Ihr Studienprogramm sehr interessant, und ich halte es auch für sehr wichtig, daß man je nach Interesse und Zielsetzung individuelle Schwerpunkte wählen kann. Ich bin überzeugt, dass ich nach diesem Studium eine interessante Arbeit finden werde. Es macht mir wirklich Spaß, mit den Menschen zu arbeiten, und deswegen möchte ich meine Zukunft mit der Arbeit aus dem Sozialbereich verbinden. Außer meiner Erfahrung als Dolmetscherin und Immobilienmaklerin habe ich auch während meines Studiums ein Praktikum im Sozialamt gemacht. Es ist also deutlich zu erkennen, daß meine Tägigkeiten immer die Kommunikationsfähigkeiten- und kompetenzen mit den Menschen erfordert haben. Nach meinen Erfahrungen möchte ich mich weiter im Sozialwissenschaftsbereic h bilden und mehr Erfahrung sammeln. Ich kann flüssig Englisch sprechen und habe über 3 Jahre Französisch sowie Lateinisch gelernt. Ich lese gerne die Geschichte in historischen Büchern, sowohl reise ich gern und lerne die fremden Sprachen. Im Jahr 2005 bin ich nach China gegangen und habe dort fast einundeinhalbes Jahr gelebt. Dort habe ich ein wenig chinesisch gelernt und eine paar Reportagen über China gemacht.

Im Jahr 2007 bin ich nach Deutschland gekommen und habe angefangen Deutsch zu lernen. Ebenso habe ich im gleichen Jahr das Zertifikat Deutsch bestanden. Ein Jahr später habe ich die deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) mit dem Gesamtergebnis DSH 3 bestanden. Ich wohne seit einundeinhalb Jahren in Braunschweig und verbinde meine Zukunft mit dieser Stadt, deswegen ist es mir sehr wichtig hier studieren zu dürfen.

Über Ihre positive Antwort würde ich mich sehr freuen.

Stary 2008-07-14, 09:21   #869
karenina19
Zakorzenienie

meliska jak tam autko ?

Stary 2008-07-14, 10:39   #870
melisanka
Rozeznanie

za 20min mam jazde mam nadzieje ze juz naprawde ostatnia

a autko - dzis do nas zadzwonili, ze szkola jazdy nie moze wziac tego a3 i czy daej chetni jestesmy
czyi o 17 jade podpisac papierki na mojego zolciutkiego, jeeeeeju jak sie ciesze

A list jak dla mnie napisany jest dobrze, i gdybym byly uczelnia zainteresowalabym sie Toba.... bede trzymac moooooocno kciuki coby sie udalo, a myse, ze sie uda

No dobra to zawijam kiece i lece
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości