Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-12, 18:48   #2341
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Kitosa dziwnie.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:02   #2342
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Nadrobiłam, pozbierałam cytaty i wszystko zniknęło... Więc piszę z pamięci

Wczoraj było fajnie, Mała przespała całą wizytę nie licząc krótkiej przerwy na karmienie. Nie trzymałam, rodzice nie narzucali, ja się nie wyrywałam. Jest cudowna! Nazbierałąm dużo informacji, koleżanka rodziła tam gdzie ja planuję i jest kolejną osobą, która potwierdza, że jest to bardzo fajny szpital z bardzo fajnym personelem.

zUa pytałaś się o pinterest i sypialnie z łóżeczkiem- wpisz bedroom nursery kliknij w pierwsze zdjęcie, które wpadnie Ci w oko i pod tym zdjęciem będą pojawiać się kolejne podobne propozycje, np.: https://pl.pinterest.com/pin/518969557031631035/
(mam nadzieję, że nie zje mi linka)

Elaaa do podziału pokoju świetnie nadają się regały kallax z Ikei, np: https://pl.pinterest.com/pin/552816923004012810/ generalnie jak wpiszesz w pinterest room divider to całkiem sporo propozycji wychodzi!
No i trzymam kciuki za glukozę! Ja kupię sobie cytrynę i wcisnę sok z cytryny, po bodobno można. Ale nie wiem, czy to będzie lepsza opcja...

Blanka cieszę się, że wracasz do sił! I że tż wrócił!

Folinka to już tak na 100% potwierdziłąś powrót? Ja dam l4, potem macierzyński, a jak już będzie się zlbiżać czas końca macierzyńskiego, będę kombinować co dalej...

Norka zagadaj lekarza, że chcesz przesunąć wizytę. Ale żeby brać kase za wypisanie l4? Jak dla mnie jest to już mocna przesada...

KarolinaK mnie dzisiaj Mały pierwszy raz tak silnie kopnął w pęcherz. Masakra... na szczęście obyło się bez awarii u mnie...

Kitosa dobrze, że umówiłaś się jeszcze niezależnie do gin na połówkowe. Co do szkodliwości USG to hm... jest to dość niezbadany temat, albo można bardziej powiedzieć, temat który jest badany. Są artykuły mówiące za i przeciw USG. No ale Ty i tak nie masz chyba jakoś bardzo często robionych tych USG, więc uważam, że lekarzowi po prostu nie chciało się...

ovejitateż właśnie zaczęłam księgę rodzicielstwa bliskości czytać. Z takich tematycznych książek to przeczytałam po prostu piersią i uważam, że książka jest godna polecenia.

Zgadzam się z Wami dziewczyny, że ubranka dla dziewczynek mają jakiś szerszy zakres niż dla chłopczyków... Mało które mi siępodobają, a jak już coś jest fajnego, to strasznie drogie to...

Co do mieszkania w domu, to ja polecam! Oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy, kosztem tarasu i możliowości wyjścia na swój ogródek jest powierzchnia sprzątania i konieczność pielęgnowania otoczenia... Ale nie oddałabym mojego domu! Mieszkam na wsi, mieszkałam w mieście i uważam, że nie warto poświęcać spokój na fakt, że mam wszędzie blisko.

Jutro jadę na echo serca... błagam, trzymajcie kciukasy za nas...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:03   #2343
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Karolina miałam to samo. Czułam się dziko przez dwa tygodnie, ale teraz jest super! Sama zobaczysz.
Dziś u gina spotkałam żonę kuzyna i okazało się, że ona za miesiąc rodzi, a dziadkowie dowiedzieli się tydzień temu Nie mają jeszcze nic dla dziecka. Odniosłam wrażenie, że wstydzi się swojej ciąży, bo ciągle zakrywała brzuch. Podobno nie chcieli mówić do samego porodu
Rzeczywiście dziwne, ale nie od dziś wiadomo, że nie wszystkie ciąże są upragnione. A może chodzi jej po prostu o aspekty fizyczne? No ale skoro tak, to nie ukrywałaby ciąży przed dziadkami. Ach, może to skomplikowana sytuacja i nie nam oceniać.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-12 o 19:21
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:06   #2344
pola25
Zakorzenienie

To u mojego męża w rodzinie,dziewczyna powiedziaka,że urodzila tydzień po.porodzie,jak hej rodzice do niej jechali.

Kropka kciuki zaciśnięte.
Stary 2018-03-12, 19:12   #2345
folinka
Zadomowienie

kitosa, co za burak lekarz. Pewnie chciał iść szybciej do domu czy coś i głupią, masakrycznie głupią wymówkę strzelił! Nawet jeśli ktoś (lekarz, pacjentka czy oboje) chce być ostrożny z ilością usg, to się je wszystkie tak planuje, żeby zrobić te trzy najważniejsze i absolutnie konieczne. Nie mieści mi się w głowie, że lekarz taką głupotę palnął. Masz do niego zaufanie? Dobrą opinię o nim? I kiedy ma być ta następna wizyta? Ja pewnie też bym szybko prywatnie szukała... I innego lekarza też...
Fajnie, że znalazłaś już termin gdzieś!

Ja już bardzo rzadko robię drzemki w dzień... Jak mi się zdarzy spać z 5h w nocy, a dzień luźny, to wtedy na przykład. Albo jak 2-3 noce z rzędu tak zarwę noc...

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Ja nie mam problemu z siedzenie w domu Zawsze sobie jakieś zajęcie przyjemne czy pożyteczne lub oba naraz znajdywałam. Teraz cały styczeń jak byłam w domu i pół lutego praktycznie, to znowu nie chciało mi się do pracy wracać za bardzo. Ale ogólnie na szczęście chodzę tam bez żadnych bóli, czy to fizycznych, czy psychicznych
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:21   #2346
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dzisiaj rano obudziłam się z takim twardym i stożkowym niemal podbrzuszem, ale ni bolało jakoś. Po wysikaniu się zaraz było już normalnie. To jest ten twardniejący, stawiający się brzuch czy po prostu wypchnęlo mi macicę przez pełny pęcherz?

Stary 2018-03-12, 19:23   #2347
asiaczek
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się trochę,jakoś nie miałam sił fizycznych i psychicznych. Chyba jednak dobija mnie tak długie siedzenie w domu (ja już "zaliczyłam" rok macierzyńskiego i prawie rok wychowawczego i prawie tyle samo jeszcze przede mną).... Dobrze, że idzie wiosna.

Kitosa,dobrze,że się umówiłaś na UP prywatnie. Wiadomo,pieniądze są ważne,ale nie ważniejsze niż dziecko i Twój spokój. O podejściu Twojego lekarza szkoda gadać.

Norka,Ela super,że poczułyście wreszcie ruchy i to jeszcze w takich okolicznościach
Norciu,wybierasz piękne ciuszki dla małej, to całkiem mój gust

Ja jestem dziś po wizycie i usg połówkowym. Malutka już raczej na 100% będzie dziewczynką, lekarz pokazał nam ziarenko kawy (wargi sromowe) . Waży 342 g. Nie ukrywam,że bardzo się cieszę, marzenie o parce jest coraz bardziej realne..

Blanka dopisz mi, proszę, dziewczynkę Igę i zmień proszę tp na 29.07. To taki szczegół, no ale...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-03-12, 19:24   #2348
asiaczek
Zakorzenienie

IMG_20180312_145721.jpg

Stary 2018-03-12, 19:27   #2349
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
gratulacje super, że jest tak jak marzyliście!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:53   #2350
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się trochę,jakoś nie miałam sił fizycznych i psychicznych. Chyba jednak dobija mnie tak długie siedzenie w domu (ja już "zaliczyłam" rok macierzyńskiego i prawie rok wychowawczego i prawie tyle samo jeszcze przede mną).... Dobrze, że idzie wiosna.

Kitosa,dobrze,że się umówiłaś na UP prywatnie. Wiadomo,pieniądze są ważne,ale nie ważniejsze niż dziecko i Twój spokój. O podejściu Twojego lekarza szkoda gadać.

Norka,Ela super,że poczułyście wreszcie ruchy i to jeszcze w takich okolicznościach

Ja jestem dziś po wizycie i usg połówkowym. Malutka już raczej na 100% będzie dziewczynką, lekarz pokazał nam ziarenko kawy (wargi sromowe) . Waży 342 g. Nie ukrywam,że bardzo się cieszę, marzenie o parce jest coraz bardziej realne..

Blanka dopisz mi, proszę, dziewczynkę Igę i zmień proszę tp na 29.07. To taki szczegół, no ale...

Gratuluję córeczki! Przyjdzie wiosna, to przyjdą też pozytywne myśli i nastawienia!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-12, 19:56   #2351
pola25
Zakorzenienie

Asiaczek gratki.Który to tydzień?

Norka nie wiem.Ale przed chwilą mialam bolesny skurcz macicy,2 raz w tej ciąży.
Jak wstałam po drzemce,to tak mi się siku chciało,że myślałam,że nie dojde do.toalety
Stary 2018-03-12, 19:58   #2352
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak pracowałam, to więcej robiłam niż jak jestem na zwolnieniu. Ale to chyba dość powszechne, życie płynie jakoś na szybkich obrotach.

Gratuluję Igusi i spełnionych marzeń, Asiaczku.

Dziękuję Asiaczku, to dla mnie komplement. W ogóle wszystkim Wam dziękuję za te miłe słowa odnośnie ubranek! To nie ja, to lumpeks. A takiego jak ten, to nigdzie nie spotkałam. Zapraszam do mej mieściny!

Stary 2018-03-12, 20:07   #2353
asiaczek
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
Pola, 20+1 u mnie dziś dokładnie.

Stary 2018-03-12, 20:09   #2354
Elaaaa
Wtajemniczenie

Odowska kropka dziękuję! Faktycznie super sprawa ten regał z ikei, tylko właśnie u nas musiałyby chyba być dwa jakby tworząc kąt. Nie wiem jakby to wyglądało i w praktyce czy to stabilnie stoi, dobrze byłoby do ściany przymocować. Dziękuję! Kropka pinteresta zainstalowałam dziś, dziękuję za wskazówki co wpisać. Ja jednak jestem czołg w takich kwestiach

Asiaczku gratuluję córuni Iga pięknie, mój faworyt, być może kiedyś dla córy

Norciu ja tak samo, pracowałam i więcej rzeczy ogarniałam ech ciąża rozleniwia

Zdrzemnelam się właśnie, aż dziw bierze.. bo zwykle nie udaje mi się zasnąć w dzień. Ale dziś noc miałam krótka, bo tylko do 2 spałam i do rana nic a nic

Stary 2018-03-12, 20:10   #2355
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Karolina pomysl,że to tylko chwilowp,do momentu,gdy się lepiej poczujesz.Staraj się podejść pozytywnie,plotkuj z nami na wizażu,czytaj o wyprawce,poczytaj jakąś fajną książkę,obejrzyj film,bo za 3-4 miesiecy będziesz pragnęła nic nie robienia i chwili tylko.dla siebie.Obiecuję Ci to��

Dziekuje. Wiem ze masz racje to pewne jedynie kwestia organizacji czasu i przyzwyczajenia sie.

Cytat:
Karolina miałam to samo. Czułam się dziko przez dwa tygodnie, ale teraz jest super! Sama zobaczysz.
Dziś u gina spotkałam żonę kuzyna i okazało się, że ona za miesiąc rodzi, a dziadkowie dowiedzieli się tydzień temu Nie mają jeszcze nic dla dziecka. Odniosłam wrażenie, że wstydzi się swojej ciąży, bo ciągle zakrywała brzuch. Podobno nie chcieli mówić do samego porodu

O kurczę ja tam moj brzuszek pokazuje jak moge. Lata zazdrościłam kobietomz brzuszkiem ciążowym teraz moja kolej .

Kropka nad i ja tez za nic nei zamieniłabym mieszkania w ciszy i spokoju pośród lak, pol i lasu. Nawet krowy mi sie pasa za płotem wiosna . Psy to juz tak do nich przyzwyczajone ze nawet nie reagują. Tylko ze to wtedy trzeba miec własny środek transportu zeby nie byc ograniczonym.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:16   #2356
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kitosa co.to za ginekolog.Szukaj kogoś ,kto zrobi up,może Ci się uda gdzieś wcisnąć.

Ja spalam 1,5 Czy ktoras z Was też robi sobie drzemki?
Pola ja spie dziwnie bo o północy i o 6 rano musze brac leki wiec w ciagu wiecej niz 6h snu nie mam, to zwykle dosypiam pred poludniem.
A cisnienie dzisiejszy rekord 150/100 no daleko od idealu niesttey
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:20   #2357
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Pola ja spie dziwnie bo o północy i o 6 rano musze brac leki wiec w ciagu wiecej niz 6h snu nie mam, to zwykle dosypiam pred poludniem.
A puls?

Jakie masz zalecenia,spacery czy raczej stacjonarnie?
Stary 2018-03-12, 20:21   #2358
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Folinka to już tak na 100% potwierdziłąś powrót? Ja dam l4, potem macierzyński, a jak już będzie się zlbiżać czas końca macierzyńskiego, będę kombinować co dalej...

Jutro jadę na echo serca... błagam, trzymajcie kciukasy za nas...
Tak, dokładne daty dzienne wszystkiego, macierzyński plus zwykły urlop. Mam jeszcze do maja 3 dni urlopu wolne na wszelki wypadek, a jak mi nie będą potrzebne, to tam na koniec sobie jeszcze dołożę.
Jest 9 miesięcy płatnego macierzyńskiego i nie mogę sobie na więcej pozwolić, bo choć to tylko dwa dni w tygodniu, to praca dobrze płatna i jest to spora część naszego budżetu. A że nie muszę szukać żadnej opiekunki czy żłobka, bo dzieci zostają z tż, który się nimi i domem cudownie zajmuje, to mogę wracać za spokojną głową i poniekąd ciesząc się, że wychodzę do ludzi.

Będzie dobrze!
Stary 2018-03-12, 20:22   #2359
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
A jakie leki bierzesz na te cisnienie?

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:27   #2360
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
A jakie leki bierzesz na te cisnienie?

4xdziennie dopegyt i 1x isoptin
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:36   #2361
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Ja biore metocard 50, pol tab rano i wieczorem. Ale ja na puls 140 ale tez podobno obniza cisnienie ale na szczescie mam wnormie.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:38   #2362
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Moje gratulacje, śliczna dziewczyna

Co do L4 do jestem na nim od początku nie z mojego wyboru ale jakoś czas szybko mi leci. Na początku wykorzystałam ten czas na naukę bo miałam obronę to jeden plus, a potem miałam tak złe samopoczucie że cieszyłam się z wolnego. Teraz też widzę same plusy, zwłaszcza że teraz w mojej pracy jest nie ciekawie i dobrze że jestem w domu. Poświęcam więcej czasu mojej córce bo przez 3,5 roku mojej szkoły nie miałam aż tak dużo dla niej czasu, teraz nadrabiamy. No i mąż też zadowolony 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:41   #2363
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj rano obudziłam się z takim twardym i stożkowym niemal podbrzuszem, ale ni bolało jakoś. Po wysikaniu się zaraz było już normalnie. To jest ten twardniejący, stawiający się brzuch czy po prostu wypchnęlo mi macicę przez pełny pęcherz?
Bardzo możliwe, że był to skurcz macicy z powodu zaciskania pęcherza Czasem boli, czasem nie. Nie ma się czym martwić. Od ok. połowy ciąży skurcze przepowiadające są normalne.
Ja już przez kilka dni miałam po kilka takich wyraźnych skurczy, ale gdzieś od dwóch tygodni cisza. A może ja je po prostu tak wyczułam, bo już je dobrze znam.
Brzuch robi się bardzo twardy i okrąglutki zwykle.
Cytat:

Cudownie! Gratulacje

Trochę już siedzisz rzeczywiście. Może są jakieś grupy/kluby dla maluszków, gdzie można się spotkać z innymi mamami? Choć nie kojarzą za bardzo czegoś takiego w Pl
W uk to na każdym kroku można takie znaleźć i standardem jest, że zadawano mi pytanie, gdzie chodzę na grupy, a nie czy w ogóle chodzę A ja mam swoją własną grupę w domu Choć czasem rzeczywiście chodziłam z Lidusią na grupę mam karmiących piersią, gdzie dzieciaki też miały moc fajnych zabawek i stymulujących przedmiotów do wyboru.
Stary 2018-03-12, 20:51   #2364
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny, jesteście kochane!
Udało mi się zapisać do lekarza w Olsztynie w środę na 17:15. To będzie 22+3, patrzę, że robi usg 4d, więc trudno 200 zł +dojazd, ale będę spokojna i pamiątka na dodatek będzie. U mnie w mieścinie chodzę na nfz
Kitosa super !!! To bedziemy czekac na relacje z wizyty !
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ale wiesz, że to lekarz prywatnie? Więc w sumie jemu wszystko wolno.. Załatwiłam dziewczyne na jutrzejszą moją wizytę, ja wejdę przed nią tylko po zwolnienie. Mam nadzieję, że nie będzie kręcił nosem.
Norcia, ja tez chodze prywatnie, ale nie wyibrazam sobie, zeby moj lekarz bral ode mnie jakies dodatkowe pieniądze za zwolnienie ! Przeciez jestem pod jego opieka i płace co wizyte. Za recepty tez miałby ode mnie brac kase ? No po prostu szok i przykrość. Jak widze ze takie rzeczy sie dzieją to od razu mnie nosi....
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny jeden dzien w domu i juz nie wiem co ze sobą zrobic. Pakowalibym ale za długo stać ani chodzić nie moge bo mnie boli. No czuje sie jak uwięziona. Chce do pracy .
Napisali ze mam sie nie martwić ze poszukają rozwiązania pod koniec tygodnia. Tylko ze ja w domu chyba nie wytrzymam. Jak Wy dajecie radę?
Karolinko, tak jest na początku zwolnienia. Ja tez nie wyobrazalam sobie zycia bez pracy - ale teraz jest mi lepiej z tym, że mogę skupic sie na swoim zdrowiu i w spokoju przebyć czas ciąży. Wiem, że nie dalabym rady pracować przez te słabe samopoczucie, i nawet bym nie chciala. Na prawde musimy myslec o sobie. Czasem warto byc egoista.
Cytat:
Asiaczku bardzo Ci gratuluje, super zdjęcie ❤

Teraz ide pobuszowac po pinterescie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 21:01   #2365
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Zdrzemnelam się właśnie, aż dziw bierze.. bo zwykle nie udaje mi się zasnąć w dzień. Ale dziś noc miałam krótka, bo tylko do 2 spałam i do rana nic a nic
Jak przeczytałam, że od 2giej nie spałaś, to aż dreszcz mną wstrząsnął.. To naprawdę podchodzi pod jakąś nienormalność, słyszałam o problemach ze spaniem pod koniec ciąży ze względu na wielkość dziecka czy bóle więzadeł, ale aż tak?

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, że był to skurcz macicy z powodu zaciskania pęcherza Czasem boli, czasem nie. Nie ma się czym martwić. Od ok. połowy ciąży skurcze przepowiadające są normalne.
Ja już przez kilka dni miałam po kilka takich wyraźnych skurczy, ale gdzieś od dwóch tygodni cisza. A może ja je po prostu tak wyczułam, bo już je dobrze znam.
Brzuch robi się bardzo twardy i okrąglutki zwykle.
Miałam tak dwa razy do tej pory, dzięki za informacje.

Dziewczyny, znalazłam wreszcie materac jaki chciałam, o odpowiedniej grubości, niekosztujący fortuny ---> http://allegro.pl/sensillo-materac-d...834701517.html

Justynka, masz rację odnośnie lekarza. Ja tak się głowię, bo za dużo czasu na myślenie mam.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-12 o 21:03
Stary 2018-03-12, 21:02   #2366
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Odowska kropka dziękuję! Faktycznie super sprawa ten regał z ikei, tylko właśnie u nas musiałyby chyba być dwa jakby tworząc kąt. Nie wiem jakby to wyglądało i w praktyce czy to stabilnie stoi, dobrze byłoby do ściany przymocować. Dziękuję! Kropka pinteresta zainstalowałam dziś, dziękuję za wskazówki co wpisać. Ja jednak jestem czołg w takich kwestiach

Asiaczku gratuluję córuni Iga pięknie, mój faworyt, być może kiedyś dla córy

Tak jak juz podpowiadalam, na pinterescie kluczem jest znalezienie jednego zdjecia co Cie interesuje, klikasz go i pod nim jest pelno kolejnych w podobnym klimacie! Wiec szukaj! Ja uwielbiam pinteresta i moglabym tam non stop siedziec!

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziekuje. Wiem ze masz racje to pewne jedynie kwestia organizacji czasu i przyzwyczajenia sie.

O kurczę ja tam moj brzuszek pokazuje jak moge. Lata zazdrościłam kobietomz brzuszkiem ciążowym teraz moja kolej .

Kropka nad i ja tez za nic nei zamieniłabym mieszkania w ciszy i spokoju pośród lak, pol i lasu. Nawet krowy mi sie pasa za płotem wiosna . Psy to juz tak do nich przyzwyczajone ze nawet nie reagują. Tylko ze to wtedy trzeba miec własny środek transportu zeby nie byc ograniczonym.
Ja czasem pokazuje a czasem nie. Mam mega duzo ciuchow oversized wiec nosze je nadal i wtedy ten brzuch nie jest taki widoczny. A ze nie bede nowych ciuchow kupowac (albo za duzo nowych ciuchow), to chodze w tym co mam!

Co do samochodu to tak, mieszkajac na wsi albo daleko od centrum jest to koniecznosc. Cos za cos.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Tak, dokładne daty dzienne wszystkiego, macierzyński plus zwykły urlop. Mam jeszcze do maja 3 dni urlopu wolne na wszelki wypadek, a jak mi nie będą potrzebne, to tam na koniec sobie jeszcze dołożę.
Jest 9 miesięcy płatnego macierzyńskiego i nie mogę sobie na więcej pozwolić, bo choć to tylko dwa dni w tygodniu, to praca dobrze płatna i jest to spora część naszego budżetu. A że nie muszę szukać żadnej opiekunki czy żłobka, bo dzieci zostają z tż, który się nimi i domem cudownie zajmuje, to mogę wracać za spokojną głową i poniekąd ciesząc się, że wychodzę do ludzi.

Będzie dobrze!
Fajnir ze masz to wszystko tak poustalane i wiesz czego chcesz dla siebie i swojego zycia zawodowego! Zazdroszcze. Bo u mnie jak bede konczyc macierzynski to zostaje jedna wielka niewiadoma...
Cytat:
Monya trzymam za Was mega mocno kciuki, zeby sie to ciśnienie wyrownali i żebyś mogla byc spokojniejsza!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-12, 21:15   #2367
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny, od czwartku 22.03 w lidlu !!!!
IMG_20180312_211428.jpgIMG_20180312_211412.jpg

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 21:23   #2368
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Fajnir ze masz to wszystko tak poustalane i wiesz czego chcesz dla siebie i swojego zycia zawodowego! Zazdroszcze. Bo u mnie jak bede konczyc macierzynski to zostaje jedna wielka niewiadoma...

Rozumiem Twój ból, bo też dwa razy w Pl to przeszłam... Jest to stres i niestety taka rzeczywistość w Pl, że zwykle po macierzyńskim nie masz do czego wracać. Takie rzeczy m.in. skłoniły nas do wyjazdu, ta niepewność jutra. Tu po roku pracy (część przez agencję, część na okres próbny) miałam umowę na czas nieokreślony. Pierwszy raz w życiu, dziwne uczucie W Pl to tylko na czarno, umowy agencyjne, na zastępstwo i inne cuda.
Może nie jest to moja wymarzona praca, ale po pierwsze kariera nigdy nie była moim marzeniem, a po drugie daje mi to co najważniejsze - spokój i stabilizację dla mojej rodziny. Może jak dzieci podrosną to jeszcze pomyślę o jakiejś podyplomówce tutejszej
Stary 2018-03-12, 21:42   #2369
MalaGosia88
Zakorzenienie

Kitosa dramat z tym lekarzem. Nie zna terminów przełomowych badań usg w ciąży, że odmówił Ci na tym etapie badania? To ważny moment i powinien zrobić chociaż kontrolne usg... Dobrze, że udało Ci się dostać do innego lekarza

Cytat:

Gratuluję jeszcze raz, myślę, że już nic się nie zmieni w płci ! Iga śliczne imię
Stary 2018-03-12, 21:47   #2370
asiaczek
Zakorzenienie

Folinka,u nas na pewno też są grupy dla matek, ale niestety nie w mojej okolicy.
Tak jak dziewczyny piszą na wsi się fajnie mieszka,jest cisza i spokój, ale jednak wszędzie daleko.
Oczywiście na choćby jeden wyjazd w tygodniu na jakieś spotkanie nie byłoby problemu pojechać, ale jakoś nigdy nie byłam za takimi wyprawami a teraz w ciąży, na zwolnieniu raczej muszę siedzieć sporo w domu.
Z resztą pewnie mnie zrozumienie- zawsze byłam aktywna, dużo się działo, a teraz większość spraw sprowadza się do życia rodzinnego i to jest trochę ciężkie na dłuższą metę. Ale już nie smęcə, bo macierzyństwo to jednak super sprawa

Zua,bursztynek,malagosia dziękuję

Ja tam lubię pokazywać brzuszek, ale trochę mnie zawstydza gdy spotkam czyjś wzrok akurat na moim brzuchu

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-03-12 o 22:01
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości