|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Selina, całe szczęście, że nic się nie stało!
Ja nie chcę jeszcze rodzić. Fakt, czasem czuję się źle, ale mi ta ciąża bardzo szybko zleciała i się nie nacieszyłam tym stanem. Może to przez to, że tak długo pracowałam i dobrze się czułam, więc nie widziałam różnicy Dopiero od miesiąca tak jakoś bardziej celebrujemy ten czas i chciałabym żeby jeszcze trochę potrwał Też mi się wydaje, że jak już któraś zacznie to szybko się posypią porody ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4652 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Ranyyyy, ale zasuwacie z pisaniem
![]() W weekend była darmowa dostawa na Allegro to zamówiliśmy w końcu materac do łóżeczka ![]() I dziś przyszedł mój mop z Viledy niedługo zacznę testować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dopiero 33+4, więc do świąt jeszcze na spokojnie chcę wszystko poogarniac, bo póki co nawet torba nie jest ruszona do pakowania... a tu już czytam o pierwszym planowanym porodzie na szczęście to marcowki, które zakotwiczyly się w kwietniowkach, wiec chwila strachu na szczęście odleciała ![]() Co do sikania ochhhh... Ledwo wyjdę z toalety to mogę spowrotem wracać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpukać czuję się bardzo dobrze, mała w brzuchu od paru dni szaleje baaardzo mocno, ale to jest takie piękne Nie uwierzycie - mój mąż oszalał i tak ot, sam z siebie oświadczył, że pójdzie za mnie rodzić Kochany ![]() Wczoraj kupil aparat fotograficzny, jutro jedzie do sklepu po odbior, bo chce jeszcze porobić zdjęcia brzucha i chce być gotowy żeby robić zdjęcia Adriance ![]() A no i że chciałby jak najszybciej drugie dziecko. Nie wiem co mu się ogólnie załączylo, ale oby ten entuzjazm mu się utrzymywał jeszcze długo po porodzie ![]() Jutro wizyta, zobaczymy ile mała przybrała przez 2 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez emelcia Czas edycji: 2018-03-12 o 23:51 |
|||||
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
a ja już nie chcę być w ciąży, chcę rodzić
![]() ciekawe jak długo, może jutro stwierdzę, że nie chcę rodzić wcale i mogę nosić do lata ![]() ale ostatnio zaczęłam czerpać przyjemność ze strojenia się, fajnie się czuję z brzuchem, często noszę sukienki itp, wczoraj jakiś obcy facet powiedział mi, że ładny mam brzuszek, dziwne to było, ale w sumie miłe miła odmiana bo od połowy ciąży chodziłam jak fleja, nic mi się nie chciało, malowałam się na odpierdziel, ubierałam w to co najwygodniejsze. ja na początku nie chciałam iść na tą wycieczkę do szpitala, ale gin sam dzwonił i mnie umawiał, tak się uparł, że nie protestowałam ![]() noo w sumie już tam byłam, ale chętnie jeszcze raz przypomnę się położnym i lekarzom, zobaczę porodówkę bo nie widziałam. no i usg od razu będę miała robione, co też mnie cieszy bo zawsze to inny lekarz, inny punkt widzenia, a tym bardziej, że szpitalny lekarz to super gość i o wszystko mogę go wypytać, jakoś tak swobodnie mi się z nim rozmawia u nas tż też kiedyś coś wspominał, że musi mi dużo zdjęć robić, ale co z tego, że sobie pogada za to ja w końcu się wzięłam ostatnio i cyknęłam parę ładniejszych zdjęć na pamiątkę, wyglądam na nich jak czarownica z brzuchem, ale w sumie mi się podobają teraz do porodu mam z głowy, cyknę jakieś przeglądowe w lustrze tylko
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, jakie krzyki przed chwilą odchodziły. Ja tu na zawał padne 😁 ale teraz malucha słychać 😍🤩 chyba to najpiękniejszy dźwięk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z nocnej zmiany, nie mogę spać.
No powiem Wam, że jak mi facet to powiedział to się popłakałam. Zaraz wstaje się ogarniać, bo mam sporo rzeczy do zrobienia, a wieczorem jedziemy do szpitala. Będę miała czas na czytanie Waszych postów, a nie tylko dorzucanie swoich. 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się witam z nocnej zmiany, nie śpię od 00.30 te nocki mnie wykoncza. Znowu będę nieprzytomna
Selina a będziesz głównie na obserwacji czy będą robić jakieś badania jeszcze?
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pozdrawiam z nocki! Jestem właśnie w szpitalu :/ O 1 w nocy zaczęły mi się dość mocne skurcze, do tego taki bol pleców uderzający falami i tak co 3-4 minuty. Na sr nas straszyli, że w niedonoszonej ciąży nawet po pół godzinie takiej akcji jechać do szpitala. No to pojechaliśmy po godzinie, ale w szpitalu mieli na wszystko czas i chyba dopiero po kolejnej godzinie mnie lekarz zbadał, jak już wszystko się wyciszyło. Oczywiście zostawiają mnie na obserwacji, pobrali próbki na posiewy, leżę teraz pod ktg już 15 minut i jeszcze pół godziny mam leżeć.. Na usg wszystko ok, szyjka też ok, ale z uwagi na historię dadzą mi sterydy na rozwój płuc dziecka w razie gdyby jednak poród przedwczesny wystąpił. Także suuuper, 4 dni spa mnie czekają...
No i niby Pola ma 3 kg 😱 Ciężko mi w to uwierzyć, skoro miesiąc temu miała 1900 w tym szpitalu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się już witam. Jestem wyspana chociaż pewnie mnie zmuli za godz albo troszkę później.
Czy wam też się nasilają ostatnio głupie myśli że dziecko może być chore? Ja staram się tak nie myśleć, ale zauważyłam że właśnie coraz częściej mnie nachodzą takie myśli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wczoraj pytałam ile się czeka na posiew to mi babka powiedziała, że jak nic nie wyhoduja to 2 dni a jak wyhoduja to 7-10 dni 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z jednej strony współczuję pobytu w szpitalu, z drugiej dobrze bo jesteś pod obserwacja i jak podają leki na rozwój płucek to też dobrze, lepiej dmuchać na zimne.Coś te pomiary wagi w ostatnich tygodniach mocno niedokładne się wydają o.O Co do snu ja się położyłam koło 1 a jak widać nie ma jeszcze 7 a ja już na forum... :/ Kompletnie nie mogę dziś spać Cała noc tylko się wiercilam. Nie mogę nijak ułożyć prawej nogi! :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Witam się z rana. Do TP zostało jeszcze 29 dni! 😎 nie wiem jak do Was, ale donoe to nadal nie dociera za bardzo... 😐 Jak ja sobie poradzę z dwójką małych dzieci... 😓
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4665 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja już siedzę w przychodni przyszpitalnej i czekam na decydujące usg. Mam nadzieję, że dzidzia coś urosła od ostatniego pomiaru.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze ze po zbadaniu wyszło że szyjka ok, czyli nic się nie skrócila? A te skurcze to wyjaśnili Ci co to było? Dobrze ze dostałaś sterydy, może Cie to trochę uspokoi! Trzymaj się tam
|
|
|
#4667 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie w szpitalu 😊 ja mam kolejny dzień skurczy, teraz jestem pewna że ten czop odchodzi. Dzwoniłam do gina bo dziś wypada nam wizyta, na 11 szybciutko do niego i zdecydujemy co dalej. Narazie są niereg. i o różnej mocy ale i tak się boję. Sądząc po tych mocnych nie wiem czy jestem gotowa 😢
|
|
|
#4668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sterydy podaję się w zastrzyku w dwóch dawkach (pomiędzy nimi odstęp 24 h). Zaczynają działać po jakimś czasie. Cytat:
![]() Mi mówili tylko wersję z dwoma dniami Mam nadzieję, że w piątek mnie wypuszczą. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4669 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Współczuję przeżyć i bezsenności, ja dziś spalam przy otwartym oknie jak zabita ![]() Cytat:
![]() Waga istne szaleństwo, ale po miesiącu to może możliwe zobaczymy co ja dzisiaj usłyszę, ale idąc Twoim tropem to już też pod 3kg omg! ![]() Cytat:
trzymam również kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Co do odpowiedzi dla wiolety - popieram, lepiej zająć głowę czymś innym niż wymyślać i dokładać sobie głupot ![]() Cytat:
zawsze się denerwowałam jak mama co chwilę szukała toalety jak byłyśmy na zakupach czy w galerii, dopiero jakiś czas temu zrozumiałam, że to po moim porodzie ja mamę rozregulowalam -teraz toaletę znajdę jej wszędzie! Człowiek z czasem dopiero mądrzeje... ![]() ![]() Cytat:
Zbieram się pod prysznic, my też na 11 wizytujemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
say-hello kciuki, poczekaj jeszcze troche!
iclosemyeyes powodzenia na wizycie ![]() współczuję bezsenności, ja w sumie jeszcze w miarę w miarę się wysypiam. |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Takie niespodzianki to ja lubię Uspokójcie się z tymi skurczami, bo za chwilę nadejdzie fala porodów Aż mnie straszycie
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po usg i wyszła im waga 2185 g, eh. Waga na 34+5 zamiast na aktualne 37+2. Mało przybrała ale przybrała i wszystkie przepływy ok, więc tylko co tydzień mam chodzić na kontrolę.
Jeszcze miałam ktg, czekam teraz na wizytę u lekarza myślałam, że nie wyleze na tej wąskiej lezance tak jakos dziwnie w połowie na boku ale dałam radę
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane. Ja absolutnie nie rodzę przed 38 tygodniem, spokojnie przepuszczę w kolejce dziewczyny z TP przede mną i nie będę się wpychać
Nie ma opcji na żaden porod przedwczesny! jutro zaczynam 36 tydzień, te dwa tygodnie co najmniej jeszcze muszę wytrzymać. Cytat:
Będzie dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
1 marca miała 2043 g. No to 140 g przez 12 dni
|
|
#4676 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
A ułożenie takie samo? Wspominał Ci lekarz coś o skierowaniu na CC?
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
I kiedy idziesz się umawiać? Ja mam termin po tobie jeden dzień
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień jadę do szpitala się umówić
a Ty kiedy masz wizytę najbliższą?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Dopiero od miesiąca tak jakoś bardziej celebrujemy ten czas i chciałabym żeby jeszcze trochę potrwał

niedługo zacznę testować 

Dzisiaj jak minęło 21 dni ... kiedy mieli czas na dostanę NAGLE PARTIA która miała iść do mnie jest WADLIWA.
DDDD 
u mnie to masakra, jak gdzieś idę to muszę co chwila do kibelka, cały czas mokro
na szczęście to marcowki, które zakotwiczyly się w kwietniowkach, wiec chwila strachu na szczęście odleciała 

ale dobrze ze po zbadaniu wyszło że szyjka ok, czyli nic się nie skrócila? A te skurcze to wyjaśnili Ci co to było? Dobrze ze dostałaś sterydy, może Cie to trochę uspokoi! Trzymaj się tam 
omg! 
pierwszy raz czuję te skurcze i stwierdzam że muszę przeprosić moją mamę za mój okres dojrzewania