|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
W poniedzialek.
A orientujesz się jak to z terminami jest? Trzeba długo czekac czy mogą na następny dzień cię już zapisać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Nie wiem,ale raczej nie będą czekać aż przenosisz
zresztą przecież dużo cesarek robi się nieplanowo, więc zawsze jakieś wolne przebiegi muszą mieć
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
rownież jestem kwietnióweczką (o ile donoszę), z usg mam termin porodu na 2.04. Mam już córeczkę 2,5letnia, teraz równiez będzie córeczka . W tej ciąży miałam olbrzymie przeboje, ale już jest wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witamy mamy taki sam dzień porodu Ogólnie to nie przenoszę bo mówiła że jeśli mały się nie odwróci to nie będziemy czekać do terminu tylko szybciej. Ogólnie jakby były szybkie terminy to już za tydzień mogę mieć ciecie ale nie chciała też nic dokładnie powiedzieć i mi mieszać ale dała czas do poniedziałku, może mały się odwróci i wtedy mi wszystko dokładnie powie![]() Lotuus a jaka masz wagę maluszka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez wioleta20 Czas edycji: 2018-03-13 o 10:42 |
|
|
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to Twoje 1 dziecko? Jeśli nie to mój lekarz mówił, że w każdej chwili dzieciątko może się obrócić, ale w sumie ja już też bym mogła rodzić Czuję się taka mało sprawna i ocieżała.. i chcę przede wszystkim już przytulić maleństwo Co do wagi- mała 2,5 tyg temu ważyła 2630
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam usg bo coś im się afi i przepływy nie podobały ostatnio a teraz wyszło ok. Afi 8,5 co wg lekarza jest dobrze.
Właśnie jak lezalam na usg to obok przynieśli dziecko do mierzenia które dopiero co się urodziło 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wkurzylam. Czekałam prawie 2 h żeby lekarz mnie zobaczył. Pierwsze co to prawie że krzyknął o Jezu jakie małe dziecko
a potem mnie zbadali na fotelu, popytali i wypisał mi skierowanie do szpitala (innego niż ten bo niby nie mają miejsca)!!!! No kurde jeszcze czego! Chyba chcą się mnie pozbyć i mieć z głowy... Nie wiem czy pojadę tak szczerze
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak moje pierwsze dziecko.
Fajnie tak słuchać te dzieciaczki. Pewnie pełno ich tam się rodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie może Twój lekarz wypisać skierowania do innego szpitala? Ehh, coś dzisiaj szpitalny nastrój u nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
ja to w ogóle mam ryzykowny plan :P z 1 dzieckiem jechałam do większego miasta oddalonego o 65km, bo mój szpital był w największej fazie remontu i nasłuchałam się złych opinii. Dojechałam z 6cm, poród był błyskawiczny. 2 dziecko podobno rodzi się szybciej, a ja znowu chcę jechać te 65km.. jeszcze mąż wyjeżdża na kilka dni.. mam nadzieję, ze maleństwo nie zechce przyjść na świat w tych dniach :P jeśli tak to oczywiście będę rodzić u siebie
|
|
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wyczucia i taktu panu doktorowi trochę brak :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten lekarz chyba tylko się chciał mnie pozbyć... Bo tak to bym chodziła do nich co tydzień jeszcze i zawracala gitarę tak jak zalecił dr od usg, a tak to mnie wyślą gdzie indziej i spokój ![]() Cytat:
ja mam termin dzień przed Tobą i też będzie druga córka, a pierwsza jest z listopada '15 u mnie niestety z wizytę na wizytę się różnica w wadze pogłębia eh.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh razem będziemy się łączyć w bólu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes- Moja córeczka jest z października 2015, więc idziemy prawie łeb w łeb z dziećmi
Wiesz co, może doda Ci otuchy to, że w tej ciąży najpierw przez 1,5 mca żyłam ze świadomością, ze dziecko może mieć choroby genetyczne, później walczyłam ze skracającą się szyjką, później z za małą wagą, a wszystko się już unormowało i (odpukać) przebiega zgodnie z planem Także obys i Ty odetchnęła zaraz z ulgą
|
|
|
|
#4695 |
|
Life is a drink ...
|
No ja mam jutro wizytę z samego rańca
później jedziemy jednak po komodę (nie zostawiamy tego do soboty) bo mimo wszystko będę czuła się bezpieczniej jak ta komoda już będzie nawet zapakowana w samochodzie
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze na dobitke gbs dodatni mi dziś zaserwowali
![]() Cytat:
a Tobie robią jakieś badania czy tylko sterydy i wtedy Cie wypuszcza? Cytat:
A jak starsza córka, przygotowana do narodzin siostry?
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak u Was?
|
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lotuus hej ![]() patuska18 nie rozumiem takich lekarzy, którzy nieprofesjonalnym zachowaniem tak stresują ![]() super, że wszystko dobrze oglądanie przebiegów akcji i dzieciaczków to chyba największy plus pobytu w szpitalu ![]() selfishgirl kciuki za wizytę ![]() masz Ty przeboje z tą komodą ![]() dziś mi przyszły prześcieradełka do wózka i to chyba jak narazie ostatni zakup ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
chyba zazdrość jest nieunikniona, przyzwyczai się i na pewno pokocha siostrzyczkę ja już myślę o drugim, ciekawe, czy mi po porodzie nie przejdzie
|
||
|
|
|
#4699 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() wczoraj o 10 .. była propozycja, że jako, że wadliwa partia czy coś to zniżka 20 zł ale komodę wyślą za 10 dni roboczych Jak im zaczęłam wrzucać linki z innych portali gdzie sprzedają i gwarantują wysyłkę w przeciągu 72 h (tam jakoś, nie ma informacji, że wadliwa partia ale ja już napisałam, że robiona w balona nie lubię być i ma być zwrócona kwota za komodę.Mówie Wam jakbym przez te 10 dni się z nimi poużerała to może bym komodę za darmo dostała
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A oto mój pyszny obiadek 🙈💩 IMG_20180313_131138.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Heh no niezle akcje
Dziewczyny czy możliwe jest abym ręka wyczuła puls malucha? Trochę niżej pępka po lewej stronie czuję jakiś puls ale nie wiem czy to mój czy jego? Tylko że jak na palucha to trochę za wolny chyba przez minute naliczylam około 60 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też dziś przyszły prześcieradełka, ale do lozeczka-dostawki
))Ja nie wiem co się dzieje ale wczoraj miałam dzień do dupy, bez siły, brzuch jak kamień i w ogóle lezalabym tylko, a dziś mimo kiepskiej nocy od rana pełen power! 3h prawie czyściłam piekarnik ;D łapy mi już prawie poodpadaly ale jest jak nówka! ![]() Byłam też już na spacerze z psem i w dwóch sklepach na zakupach a i pranie zrobiłam ;P Normalnie jakbym w ciąży nie była. Oby nie było tak że jutro znów znizka i brak sil ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Aa chciałam jeszcze dziś przesadzić kilka kwiatków, ale chyba się powstrzymam coby jednak nie przeholować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
malami1901 mam nadzieję, że dojadę.. chyba ze strachu nie mogłam dziś spać do 3.30 + mała non stop się rusza+ niewygodnie mi w każdej pozycji
![]() ja dziś zamówiłam sztukaterię do pokoju małej. Mam nadzieje, że do końca tyg dojdzie i będziemy działać w weekend ![]() i też mi jeszcze komody brakuje. na pewno do porodu się nie wyrobię |
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
też dziś byłam w paru sklepach na zakupach, załatwiłam też pare urzędowych spraw
a teraz nie chce mi się nawet ziemniaków obrać też muszę piekarnik wyczyścić, ale nie mogę się do tego zabrać. i lodówkę ogarnąć by się przydało ![]() u mnie mała leży nogami tak niewygodnie pod żebrami, że siedzieć czasem nie mogę, od dłuższego czasu już cały czas tak boli |
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
No mi też mały strasznie na zebra naciska i jest problem z siedzeniem. Czasem aż muszę go delikatnie ręką odsuwac w dół jak np jadę samochodem i muszę siedzieć a on mi nie daje ;P
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się mały ostatnio tak w brzuchu burzy w samochodzie że musiałam sobie fotel rozłożyć i wyglądałam chyba jakbym już na porodowke jechała, no ale wtedy zrobiło mu się więcej miejsca i się uspokoil
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
u mnie od dłuższego czasu tak spokojnie z ruchami, żadnych konkretnych wypinek, trochę coś puknie czasem i tyle
![]() oby taka grzeczna i spokojna była jak wyjdzie
|
|
|
|
#4710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak myślę że tak łatwo nie będzie po porodzie, bo charakterek ma dość trudny. Cytat:
dobrze ze kasę oddadzą! Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

zresztą przecież dużo cesarek robi się nieplanowo, więc zawsze jakieś wolne przebiegi muszą mieć
rownież jestem kwietnióweczką (o ile donoszę), z usg mam termin porodu na 2.04. Mam już córeczkę 2,5letnia, teraz równiez będzie córeczka 
myślałam, że nie wyleze na tej wąskiej lezance tak jakos dziwnie w połowie na boku ale dałam radę 
Czuję się taka mało sprawna i ocieżała.. i chcę przede wszystkim już przytulić maleństwo 
a potem mnie zbadali na fotelu, popytali i wypisał mi skierowanie do szpitala (innego niż ten bo niby nie mają miejsca)!!!! No kurde jeszcze czego! Chyba chcą się mnie pozbyć i mieć z głowy... Nie wiem czy pojadę tak szczerze

A nie może Twój lekarz wypisać skierowania do innego szpitala? Ehh, coś dzisiaj szpitalny nastrój u nas 

później jedziemy jednak po komodę (nie zostawiamy tego do soboty) bo mimo wszystko będę czuła się bezpieczniej jak ta komoda już będzie nawet zapakowana w samochodzie 
a Tobie robią jakieś badania czy tylko sterydy i wtedy Cie wypuszcza?

ale i tak myślę że tak łatwo nie będzie po porodzie, bo charakterek ma dość trudny.
dobrze ze kasę oddadzą!