Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-13, 07:55   #4531
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór
Dziś intensywny dzień...wszędzie pieszooo (niech no już znajdzie się jakaś okazja fajna na samochód dla mnie) ...byłam zapisać D do nowego żłobka... no kij, zobaczymy, czekam. Dałam znać w firmie, że do września biorę wychowawczy. Jutro muszę wyjśc na ok 4 godziny i teściowa zostanie z D

Co do butów...Dejwo jeszcze nie chodzi. Ktoś jeszcze? tzn. ja tam nie pospieszam, ma swój czas

Kacper tez nie chodzi sam . Tylko przy meblach sobie tupta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dobrze jednak mieć chłopaka, zawsze to troche mniej butów na raz Nie trzeba balerinek, butów do takiej sukienki, do takiej...

Hehe zgadzam sie

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Ogarnęłam trochę mieszkanie, jak mam weekend zajęty to w poniedziałek zawsze bajzel. Muszę coś napisać, ale jeszcze mi się plan nie zrodził... My też co sezon tyle że z czasem na jeden sezon więcej butów
Teraz dla synka mam trampki, addidasy, klapki na basen, kalosze (ale dobre są jeszcze z jesieni), kapcie, na lato dokupie sandałki i pewnie addidasy(bo na rowerze biegowym niszczą się buty) Dla młodej tylko dwie pary trzewikow i kapcie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Strasznie dużo tych butów masz :P

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Powiem ze to mila odmiana ale Karol lubi sie stroic jak ostatnio ubralam mu kurtke dżinsowa i nowa czapeczke to przegladal sie w lusterku i mial taka zachwycona mine a i mam taki mini plecaczek- szelki dla dziecka. Tylko smyczke do tego gdzies posialam i to sa takie skrzydelka nietoperza. Jak tylko karol je znajdzie to przynosi zeby mu zalozyc. Sciagamy tylko do spania i tak caly dzien w nich chodzi i nie chce zdjacZałącznik 7470386

Hehe przesłodkie sa te skrzydełka i oczywiście Karolek tez

Stary 2018-03-13, 08:19   #4532
__malaMi__
Zadomowienie

nie było mnie chyba ze 2 tygodnie nie wiem czy ktoś to zauważył ale ja codziennie myślałam, że mam do nadrobienia, ze już nic nie wiem co sie dzieje na bieżąco, dziwne uczucie

mieliśmy gorszy czas, ale też bardziej intensywny, totalna mamoza, coś strasznego to było. Kiedyś Opium pisała, że Luca osiągnął najwyższy poziom mamozy i chęci bycia na rękach, to chyba tego doświadczyłam.
Mieliśmy też mały wypadek więc zwiedzilismy 2 SOR-y, na szczęście obyło się na strachu, rozciecie malutkie, bez koniecznosci szycia, jedynie maść z antybiotykiem.
A tak się cieszyłam, ze jakos u nas obyło się bez spadania z łóżka i wypadków przy próbach chodzenia

Poza tym marzec to intensywny czas, bo imieniny męża, moje urodziny dzisiaj, no i nie chciałam mieć roczków, a wychodzi na to, że będę miała 2 plus jeszcze spotkanie jedno doatkowe z hrzestnymi. Więc troche gotowania, pieczenia na próbę żeby wypróbować sobie coś, a że ostatnio nic mi nie wychodzi to wszystko to zajmuje mi 2 razy tyle czasu.

U Szymka zmiany, mam juz zupełnie chodzące dziecko, jego rozwój ruchowy od 8 miesiąca idzie piorunem, pierwsze kroki były ok. 10,5 miesiąca, a na 11 już chodził sporo, teraz mam właściwie już zupełnie chodzace dziecko, oczywście wywrotki bywają i raczkuje też czasami, ale chodzi, kuca, wstaje z kucania, no szok.

Za to jak czytam co Wasze dzieci potrafia w innych kwestiach to czasami lekko się martwie, ale mam nadzieję, że jednak wszystko bedzie ok.
Bo Szymek nie naśladuję nic, ani brawo, ania papa, ani buziaki. Brawo bije, ale wtedy kiedy on chce. Robi to też nogami jak Dejwo Fantazji

Książeczki go nie interesuja, czasami zajmie sie tą kontrastową chwile, ale żadne pucie, gasienice no nić, tylko by je gryzł, jak próbuję mu czytać pokazywac to wali mi w kartki, wyrywa i po 15 sekundach idzie
nie pokazuje nic paluszkiem żeby mu to nazwać. Czasami reaguje na nie wolno, ale nie we wszystkich sytuacjach.

Cytuje wybiórczo, bo jednak 2 tygodnie mnie przerosły ale gratulacje za wszystkie nowości u waszych dzieci!

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci Was gryzą? mój wampir sobie zabawę z tego urządza...ja albo tż mówimy nie wolno, to boli to on się cieszy i próbuje zęby wbić w dłoń
głównie jak mu zęby idą, ostatnio tak mnie po kąpieli jak go przytulałam ugryzł w ramię, że miałam krwiaka

Cytat:
Najpierw nakwazniejsze- spalam ciegiem 7h !!!!! Aaaaaa szalenstwo�� normalnie jak ludzie �� tylko o 23 jadl mleko a potem o 6 jak juz pobudka�� tak to mozna zyc���� to dzisiaj dla odmiany beda pobudki co godzine pewnie��

Bidon jest fajny. Karola pierwszy a Ala miala takie 3. Zmienialismy bo nie wiedzialam jak je domyc. Ale teraz juz wiem ze sie rozklada na czesci pierwsze i do rurki trzeba taka cieniutka szczotke do mycia. Uwielbiam te bidony. Tanie jak barszcz a najlepsze ze to niekapki, jal sie przekreci do gory nogami to sie nie wylewa. Ludzie narzekaja na nie ze sie nie dokrecaja albo picie wylatuje z nich pod cisnieniem. Ale to kwestia 2 rzeczy i nie ma problemu. Trzeba dobrze- uwaznie zakrecic, latwo skrzywoc nakretke, ale to kilka razy i sie mozna nauczyc. A drugie to wyrobic nawyk ze jak sie napelni bidon i zakreci to trzeba go przechylic i wtedy picie co sie zebralo w rurce wyleci i pozniej nie chlapie. I tyle. Ja jestem zadowolona bardzo z tych bidonow

gratuluje i zazdroszcze tego snu

jaki bidon, bo przeoczylam? a szkam jakiegos zamiennika dla b.boxa

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Anolta brawo! Ja co wieczor chce powiedziec, ok, dzis ostatni raz (zostały nam dwa KP tylko) ale nie jestem na to gotowa!!!
jeśli to tylko 2kp i nie męczy cie to jakoś to może warto troszke jeszcze poczekać, niby mówi się, ze lepiej kończyć kp jak mija sezon chorobowy

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Załącznik 7463676Załącznik 7463681Załącznik 7463686

Wspomnienia... Rok temu brałam o tej godzinie no spe i ciepła kąpiel by sprawdzić czy skurcze się wycisza. A rano o 6:10 przyszedł na świat mój skarbuś. Jak miło (mimo wszystko) moc do tego wrócić

Btw ile Wy produkowalyscie postów wtedy

sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Książeczki to w tej chwili jedyna rzecz, która potrafi zająć Janka. Siedzi sobie, przewraca strony i coś mówi po swojemu . Najbardziej kocha Pucia i szuka tam kotka, jak znajdzie to mi pokazuje i pęka z dumy

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dostałam bukiet tulipanów i rozkaz wyjścia z koleżankami w sobotę. Także super!

u nas książeczki są głównie do jedzenia, mam nadzieję, ze niedługo tez je polubi ogladać...

Cytat:
Ja tylko donoszę, że Janek spał ciągiem 22.30 - 6 rano. Szok, niedowierzanie i nie wiem co jeszcze .

Sreberko trzymajcie się tam.

anolta ogramne gratki za nockę, szacun! powiem ci, że zaczełam się zastanawiać czy nie próbować tak jak ty zacząć odstawiać noce....

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
U nas co prawda cała noc przespana,ale pobudka o 5.50 i koniec spania

Jak Wasze dzieci budzą sie kolo 5-6 to zasypiają potem jeszcze? Hania nie :/

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
niestety nie... a i o 4.30 jak sie budzi to juz koniec

Cytat:
Kolejny dzień z rzędu mamy problem z usypianiem... nawet po nurofenie i przy dobrym humorze... nie wiem, chyba jakiś skok...
Tylko bierzemy na ręce i z całej siły się wyrywa i wrzeszczy Usypianie trwa kilka godzin... Czasem zasypia na kolanach przy youtubie. Dziś zaczęliśmy o 19.30 i końca nie widać...
jejku współczuję u nas juz rózne były akcje z zasypianiem, ale, od dłuższego czasu po prostu tylko w nosidle zasypia

Cytat:
To chyba taka wersja optymistyczna bo przecież latem może być 10st a może 40st. Przy 10 w sandałkach dziecko nie wyjdzie... No ale nie każde buty muszą kosztować dwie stówy... chyba...
chyba, ze tak po polsku skarpety pod sandały

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Pan mnie pocieszył, ze gdzies do 26 rozmiaru bedziemy zmieniac buty co 1,5 do 3 miesiecy no i na wakacje musza byc i sandalki i cos bardziej zabudowanego. Zreszta wiosna podobnie...
ale, ze jak wiosną sandałki? ja myślałam teraz o 1 butach i dokupieniu czegoś na lato

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Justi jak Cię to pocieszy to nie przespalam ciągiem 6 godzin od ponad roku. 6 godzin dokładnie dwa razy. Nie liczę 3 nocy w szpitalu po operacji ale dzięki za takie wyjątki jutro będzie lepiej

ja też, baaa całą ciąże nie spałam ciągkiem 6h pierwsze 4 miesiące Szymek spał dobrze więc pierwszy sen miałam 4, czasami 5h, ale od prawie8 miesiecy śpię po 2,5h najczesciej, max 3, a przy zębach to i co godzine się budzi.
Ale i tak te pobudki to pikus przy tym jak miewa fazy wybudzania się w środku nocy na 2h. nie ma dla mnie nic gorszego niż nie spac w środku nocy 2h i utrzymać go w łóżku
a no i pobudki o 4.30 to też dramat, ale chyba mniejszy niż te nocne wstawania

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja nigdy. Najdłużej ciągiem 3... Maciek 6 ale od 19 do 1... Jakbym wiedziała to szlabym spać o 19...

o to to!

BUTY

dziewczyny te befado to polecane są jako kapcie czy te trampkopodobne też są ok? bo się zastanawiam czy właśnie kolejnych nie dałoby radę kupić jakiś tańszych, bo teraz potrzebujemy wiosenne za jakiś czas, potem przydałyby sie jakieś trampki i sandały, to każde po 200 mnie przerastają
Stary 2018-03-13, 08:37   #4533
Opiumalfa
Zakorzenienie

Luca tez nie chodzi. On sie nawet nie puszcza z chodzenia przy meblach. Takze jeszcze.

Macie piżamki z Next na 9-12? Czy tylko moje sa takie wielkie? Różnica miedzy tymi i poprzednim rozm to chyba z 10cm
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 08:54   #4534
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Luca tez nie chodzi. On sie nawet nie puszcza z chodzenia przy meblach. Takze jeszcze.

Macie piżamki z Next na 9-12? Czy tylko moje sa takie wielkie? Różnica miedzy tymi i poprzednim rozm to chyba z 10cm

Ja mam. Mam juz tez 12-18. Tez spora różnica. Te 9-12 juz nóżki takie na styk - wypchane. A 12-18 takie luźne - ze czasami noga mu sie wyjmuje z nogawki

Stary 2018-03-13, 09:29   #4535
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
BUTY

dziewczyny te befado to polecane są jako kapcie czy te trampkopodobne też są ok? bo się zastanawiam czy właśnie kolejnych nie dałoby radę kupić jakiś tańszych, bo teraz potrzebujemy wiosenne za jakiś czas, potem przydałyby sie jakieś trampki i sandały, to każde po 200 mnie przerastają
Pierwsze na pewno kupię takie porządne żeby mieć porównanie potem do tańszych. Koleżanka ze starszakiem nie raz i w lidlu kupi i mówi, że są ok. Oczywiście nie każde ale na pewno się zdarzają. Poza tym znając rozmiar można kupować np pozostałości z zeszłorocznych kolekcji na allegro, limango, zalando lounge itp itd.

I nie martw się o umiejętności. Bartek też nie chodzi i nie powtarza. Tak ma że nie lubi naśladować. Robi wszystko ale kiedy on chce.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:29   #4536
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
BUTY

Mnie te trampki nie przekonują, bo nie wyglądają na takie w których stopa jest stabilna. W ogóle też mam takie butowe dylematy, na wiosnę chcę kupić jakieś dobre buty, ale zastanawiałam się, czy na lato nie kupić Ninie takich sandałów:
http://sklep.befado.pl/dziewczece/433p021.html lub
http://sklep.befado.pl/dziewczece/065p111.html
skoro i tak najbardziej będą potrzebne na plac zabaw, a jakoś do tego piachu szkoda mi wydawać 200 zł na buty

I zastanawiam się jeszcze nad marką RenBut. Wiecie coś o niej, bo buty wyglądają spoko a są trochę tańsze niż np. Emel.
Stary 2018-03-13, 09:34   #4537
anolta
Zakorzenienie

MałaMi teraz Szymcio skupia się na rozwoju ruchowym i to zajmuje cały jego czas, to normalne. Przyjdzie czas na pokazywanie itd.

My buty wiosenne i sandałki na lato kupimy te za miliony monet, ale przy kolejnych będę szukac czegoś tańszego, jest ccc, jest smyk tylko trzeba się porozgladac za odpowiednimi modelami, na wyprzedażach można kupić taniej np. w ecco no i jeszcze tkmaxx, tam są często dobre buty

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:59   #4538
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
MałaMi teraz Szymcio skupia się na rozwoju ruchowym i to zajmuje cały jego czas, to normalne. Przyjdzie czas na pokazywanie itd.[/URL]
Ja pamiętam, jak Fantazja kilka miesięcy temu pisała, że Dawid zaczyna pokazywać na wszystko palcem, a Nina co? 13,5 miesiąca i od jakiś 3 dni zaczyna pokazywać rzeczy palcem Za to nadal nie wskazuje nic w książeczce nie naśladuje odgłosów zwierząt (chyba, że jej się zachce ). Także nie ma co się spinać. Ja i tak jestem Niną zachwycona Ostatnio w ogóle ma nową zabawę. Staje blisko przy lustrze w korytarzu robi miny i tak ją to bawi, że potrafi się śmiać na głos przez kilka minut Ubaw ma taki, że koniec, jak przy tym leżę i płaczę ze śmiechu
Stary 2018-03-13, 10:58   #4539
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Ogarnęłam trochę mieszkanie, jak mam weekend zajęty to w poniedziałek zawsze bajzel. Muszę coś napisać, ale jeszcze mi się plan nie zrodził... My też co sezon tyle że z czasem na jeden sezon więcej butów
Teraz dla synka mam trampki, addidasy, klapki na basen, kalosze (ale dobre są jeszcze z jesieni), kapcie, na lato dokupie sandałki i pewnie addidasy(bo na rowerze biegowym niszczą się buty) Dla młodej tylko dwie pary trzewikow i kapcie

Kochana przypomniałas mi że pominąłem kalosze ale dobre są na szczęście te z jesieni

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Mnie te trampki nie przekonują, bo nie wyglądają na takie w których stopa jest stabilna. W ogóle też mam takie butowe dylematy, na wiosnę chcę kupić jakieś dobre buty, ale zastanawiałam się, czy na lato nie kupić Ninie takich sandałów:
skoro i tak najbardziej będą potrzebne na plac zabaw, a jakoś do tego piachu szkoda mi wydawać 200 zł na buty

I zastanawiam się jeszcze nad marką RenBut. Wiecie coś o niej, bo buty wyglądają spoko a są trochę tańsze niż np. Emel.
Tych z odkrytymi palcami to ja nie polecam. Taki maluch jednak łatwo zdziałać sobie palce. Moja 4 latka dopiero w tym sezonie będzie mieć sandały z odkrytymi palcami.

Renbut polecam. Miałyśmy kapcie oraz trzewiki zimowe.

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 11:16   #4540
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dzien dobry mnie od rana boli glowa i przy okazji mi sie w niej kreci rakze super... caly dzien leze a Ala buszuje po domu

Zapraszam do Kielc, tutaj sie znają

Ok. A jakie Ci aie spodobaly? Zwroc tylko uwage przy Geox, bo niektore modele nie sa skorzane z zewnatrz.

Pytalam sie o te sandalki i pan mowil ze spokojnie można zakladac.

Tez nam Befado polecali

Ale super my pewnie tez nigdzie sie nie wybieramy
Spodobały mi się -te-, -te-, -te-, -te- i -te-

Myślisz, że któreś będą ok??

Opium, miałyśmy pajace 9-12m, ale Kaja wyrosła z nich już jakiś czas temu. Ale fakt, były spoooooro większe od poprzedniego rozmiaru.
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 12:41   #4541
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Ja mam. Mam juz tez 12-18. Tez spora różnica. Te 9-12 juz nóżki takie na styk - wypchane. A 12-18 takie luźne - ze czasami noga mu sie wyjmuje z nogawki

To ile K. ma wzrostu? Moj wyjmuje noge z tych 9-12
Moj to jakis krasnoludek chyba

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Opium, miałyśmy pajace 9-12m, ale Kaja wyrosła z nich już jakiś czas temu. Ale fakt, były spoooooro większe od poprzedniego rozmiaru.
Kaja jest mega długa to sie nie dziwie Luca krasnalek

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2018-03-13 o 12:43
Stary 2018-03-13, 13:11   #4542
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

nie było mnie chyba ze 2 tygodnie nie wiem czy ktoś to zauważył ale ja codziennie myślałam, że mam do nadrobienia, ze już nic nie wiem co sie dzieje na bieżąco, dziwne uczucie

mieliśmy gorszy czas, ale też bardziej intensywny, totalna mamoza, coś strasznego to było. Kiedyś Opium pisała, że Luca osiągnął najwyższy poziom mamozy i chęci bycia na rękach, to chyba tego doświadczyłam.
Mieliśmy też mały wypadek więc zwiedzilismy 2 SOR-y, na szczęście obyło się na strachu, rozciecie malutkie, bez koniecznosci szycia, jedynie maść z antybiotykiem.
A tak się cieszyłam, ze jakos u nas obyło się bez spadania z łóżka i wypadków przy próbach chodzenia

Poza tym marzec to intensywny czas, bo imieniny męża, moje urodziny dzisiaj, no i nie chciałam mieć roczków, a wychodzi na to, że będę miała 2 plus jeszcze spotkanie jedno doatkowe z hrzestnymi. Więc troche gotowania, pieczenia na próbę żeby wypróbować sobie coś, a że ostatnio nic mi nie wychodzi to wszystko to zajmuje mi 2 razy tyle czasu.

U Szymka zmiany, mam juz zupełnie chodzące dziecko, jego rozwój ruchowy od 8 miesiąca idzie piorunem, pierwsze kroki były ok. 10,5 miesiąca, a na 11 już chodził sporo, teraz mam właściwie już zupełnie chodzace dziecko, oczywście wywrotki bywają i raczkuje też czasami, ale chodzi, kuca, wstaje z kucania, no szok.

Za to jak czytam co Wasze dzieci potrafia w innych kwestiach to czasami lekko się martwie, ale mam nadzieję, że jednak wszystko bedzie ok.
Bo Szymek nie naśladuję nic, ani brawo, ania papa, ani buziaki. Brawo bije, ale wtedy kiedy on chce. Robi to też nogami jak Dejwo Fantazji

Książeczki go nie interesuja, czasami zajmie sie tą kontrastową chwile, ale żadne pucie, gasienice no nić, tylko by je gryzł, jak próbuję mu czytać pokazywac to wali mi w kartki, wyrywa i po 15 sekundach idzie
nie pokazuje nic paluszkiem żeby mu to nazwać. Czasami reaguje na nie wolno, ale nie we wszystkich sytuacjach.

Cytuje wybiórczo, bo jednak 2 tygodnie mnie przerosły ale gratulacje za wszystkie nowości u waszych dzieci!

głównie jak mu zęby idą, ostatnio tak mnie po kąpieli jak go przytulałam ugryzł w ramię, że miałam krwiaka

gratuluje i zazdroszcze tego snu

jaki bidon, bo przeoczylam? a szkam jakiegos zamiennika dla b.boxa

jeśli to tylko 2kp i nie męczy cie to jakoś to może warto troszke jeszcze poczekać, niby mówi się, ze lepiej kończyć kp jak mija sezon chorobowy

sto lat!!!

u nas książeczki są głównie do jedzenia, mam nadzieję, ze niedługo tez je polubi ogladać...

anolta ogramne gratki za nockę, szacun! powiem ci, że zaczełam się zastanawiać czy nie próbować tak jak ty zacząć odstawiać noce....

niestety nie... a i o 4.30 jak sie budzi to juz koniec

jejku współczuję u nas juz rózne były akcje z zasypianiem, ale, od dłuższego czasu po prostu tylko w nosidle zasypia

chyba, ze tak po polsku skarpety pod sandały

ale, ze jak wiosną sandałki? ja myślałam teraz o 1 butach i dokupieniu czegoś na lato

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

ja też, baaa całą ciąże nie spałam ciągkiem 6h pierwsze 4 miesiące Szymek spał dobrze więc pierwszy sen miałam 4, czasami 5h, ale od prawie8 miesiecy śpię po 2,5h najczesciej, max 3, a przy zębach to i co godzine się budzi.
Ale i tak te pobudki to pikus przy tym jak miewa fazy wybudzania się w środku nocy na 2h. nie ma dla mnie nic gorszego niż nie spac w środku nocy 2h i utrzymać go w łóżku
a no i pobudki o 4.30 to też dramat, ale chyba mniejszy niż te nocne wstawania

o to to!

BUTY

Na wiosne nie chodzilo mi o sandałki, tylko o cale zabudowane i np. takie http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,9182,2,0.html

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość

U nas to samo. Ale w 9-12 juz sie wkurzala, bo palce jej sie podwijały.

Cytat:

Nie wiem czy zalozylabym na bosą stopę takie materialowe buty. Skorzane to jednak skorzane. Ze skarpetką jak najbardziej.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:15   #4543
eyo
Zakorzenienie

Nadia wywaliła się na próg i znowu wygląda jak pobita ma z 5cm krechę nad okiem...

Cytat:
Powiem ze to mila odmiana�� ale Karol lubi sie stroic�� jak ostatnio ubralam mu kurtke dżinsowa i nowa czapeczke to przegladal sie w lusterku i mial taka zachwycona mine���� a i mam taki mini plecaczek- szelki dla dziecka. Tylko smyczke do tego gdzies posialam�� i to sa takie skrzydelka nietoperza. Jak tylko karol je znajdzie to przynosi zeby mu zalozyc. Sciagamy tylko do spania i tak caly dzien w nich chodzi i nie chce zdjac��Załącznik 7470386

ale słodziak batman z tymi skrzydełkami z niego

__malaMi__ dobrze, że z tym rozcięciem skończyło się tylko na strachu za postępy

Escorpio też mi się wydaje, że na bosą stopę to jednak skórzane, sama nie noszę nieskórzanych na boso bo nie jest to zbyt przyjemne więc i dziecku też by chyba nie było za dobrze w takiej opcji

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2018-03-13 o 13:16
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:16   #4544
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Clarksa i Primigi nie dotykalam. Jedne Geoxy sa ze skory ekologicznej to bym je od razu odrzucila. I co do Geoxow to pan w sklepie mowil ze sa super, ale niekoniecznie dla takiego malucha, ktory dopiero zaczal chodzic. W naszym przypadku bardziej na jesień. I na poczatek polecal Emele, Mrugały i pk domu Befado.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:39   #4545
MartaMagda
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie W sumie fakt, sandały z zabudowanym czubkiem i ze skóry będą bardziej komfortowe.
Stary 2018-03-13, 13:57   #4546
Ania_Frania1
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie W sumie fakt, sandały z zabudowanym czubkiem i ze skóry będą bardziej komfortowe.
Starsza cora miała te http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,8959,2,0.html i były super na pierwsze lato. Przewiewne a palce jednak chronione. Na ostatnie lato miała podobny model z Renbuta o wiele tańszy muszę obadac czy mają małe rozmiary z tego modelu.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ten model miała starsza cora na ostatnie lato https://renbutobuwie.pl/product-pol-...e-Sandaly.html Jeżeli Asia dorośnie do rozmiaru 20 to takie kupimy bo cena jest przyjemniejsza niz Emele no chyba że Emele będą lepiej leżeć.

Edytowane przez Ania_Frania1
Czas edycji: 2018-03-13 o 14:01
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 14:39   #4547
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Starsza cora miała te http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,8959,2,0.html i były super na pierwsze lato. Przewiewne a palce jednak chronione. Na ostatnie lato miała podobny model z Renbuta o wiele tańszy muszę obadac czy mają małe rozmiary z tego modelu.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ten model miała starsza cora na ostatnie lato https://renbutobuwie.pl/product-pol-...e-Sandaly.html Jeżeli Asia dorośnie do rozmiaru 20 to takie kupimy bo cena jest przyjemniejsza niz Emele no chyba że Emele będą lepiej leżeć.

chyba będę do Ciebie na butowe konsultacje przychodzić bo podobają mi się Twoje wybory i ładne i praktyczne i rozsądne cenowo

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:02   #4548
Opiumalfa
Zakorzenienie

Trzymajcie mnie bo mnie rozniesie zaraz. Mamy niejadków. Co robicie jak ostatni posiłek był ponad 4 godz temu a on nie chce jeść i robi taks aferę ze policję mi zaraz wezwą? Wrzeszczy wyje prawie wymiotuje. Wije sie w krzesełku i nie przestaje. Jak widzi łyżeczkę to po prostu terror. Wychodzę z siebie i go zaraz wystawie na taras bo to samo było przy śniadaniu.
Stary 2018-03-13, 16:08   #4549
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie mnie bo mnie rozniesie zaraz. Mamy niejadków. Co robicie jak ostatni posiłek był ponad 4 godz temu a on nie chce jeść i robi taks aferę ze policję mi zaraz wezwą? Wrzeszczy wyje prawie wymiotuje. Wije sie w krzesełku i nie przestaje. Jak widzi łyżeczkę to po prostu terror. Wychodzę z siebie i go zaraz wystawie na taras bo to samo było przy śniadaniu.

B może nie niejadek ale też robi takie akcje. Zabieram go z fotelika, odczekuje chwile, biorę na kolana i tak karmię. Zwykle juz wtedy chce, przynajmniej trochę.
Stary 2018-03-13, 16:10   #4550
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
B może nie niejadek ale też robi takie akcje. Zabieram go z fotelika, odczekuje chwile, biorę na kolana i tak karmię. Zwykle juz wtedy chce, przynajmniej trochę.

Próbowałam tak. Niestety nie działa. Metodę przelewania do słoiczka tez robiłam nie działa.
Serio on sie tak nakręca ze sie boje. Nie przestaje wyć. Drapie sie po twarzy, wali rekami w stolik. Po prostu dramat. Jak bym truciznę mu dawała. Oszaleje dziś. A jestem sama 3 dni.
Stary 2018-03-13, 16:20   #4551
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam tak. Niestety nie działa. Metodę przelewania do słoiczka tez robiłam nie działa.
Serio on sie tak nakręca ze sie boje. Nie przestaje wyć. Drapie sie po twarzy, wali rekami w stolik. Po prostu dramat. Jak bym truciznę mu dawała. Oszaleje dziś. A jestem sama 3 dni.

Potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda Jak B mi tak robi i rzuca się głową w przód i tył waląc nią w fotelik to też mnie przerażenie ogarnia A przegłodzić go próbowałaś?

Syn koleżanki, trochę starszy fakt, bardzo lubi pić owocowo-warzywne koktajle/smoothie. Ale z normalnego kubka 'dla dorosłych', albo normalnie albo przez słomkę. Tak mu dużo przemycają. Zauważyłam, że B też woli czasem skosztować czegoś z "dorosłych" talerzy i kubków niż ze swoich.
Stary 2018-03-13, 16:36   #4552
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ - część V

Cytat:
Potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda Jak B mi tak robi i rzuca się głową w przód i tył waląc nią w fotelik to też mnie przerażenie ogarnia A przegłodzić go próbowałaś?

Syn koleżanki, trochę starszy fakt, bardzo lubi pić owocowo-warzywne koktajle/smoothie. Ale z normalnego kubka 'dla dorosłych', albo normalnie albo przez słomkę. Tak mu dużo przemycają. Zauważyłam, że B też woli czasem skosztować czegoś z "dorosłych" talerzy i kubków niż ze swoich.

L robi dokładnie tak samo. Drze sie tak ze uszy bolą albo jakby go ogniem podpalali. Dziś po akcji ze śniadaniem przeglodzilam go do 11 do obiadu. Zjadł.
Myślałam ze ten podwieczorek po 4,5 godz mu wejdzie. A on zobaczył łyżeczkę i horror.

Kolacje już sobie odpuściłam zupy bo tez był dramat wiec je sobie cos tam. Kanapkę czy ugotowana marchewkę. Ale nie mogę robic Blw na każdy posiłek bo zjedzenie 1/4 kromki chleba z masłem to nie posiłek a my musimy uważać na wagę. Takze kombinuje jak mogę.
Stary 2018-03-13, 17:19   #4553
anolta
Zakorzenienie

Opium, a jak je w złobku? Zjada wszystko co panie dają? Czy je w domu mniej więcej w tym samym czasie co tam?

2017 - synek
Stary 2018-03-13, 18:24   #4554
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:

Ja odpuszczam albo próbuje dać cos innego. Zamiast łyżeczki to np kanapkę do raczki żeby sam jadł - czasami mu tylko o to chodzi ze on chce sam. Albo kroje kanapkę na mini kąski i mu włączam reklamy i daje mu po kawałeczku - ale to tez nie zawsze działa. Jak nic nie pomaga to daje piers

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

Czyli to nie tylko mojemu sie czasami włącza autoagresja ...

Stary 2018-03-13, 19:46   #4555
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Opium, a jak je w złobku? Zjada wszystko co panie dają? Czy je w domu mniej więcej w tym samym czasie co tam?

Tak i tak.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Sonia ja KP tylko rano i wieczorem wiec to odpada.
Ja wiem ze on by wszystko sam ale musimy pilnować wagę i nie mogę mu wszysko dawać Blw bo nic by nie zjadł. Czesc odpuszczam a czesc nie mogę.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Kolacja Małysza u nas. Kromka chleba z masłem i pol banana.
Stary 2018-03-13, 20:10   #4556
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Tak i tak.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ja wiem ze on by wszystko sam ale musimy pilnować wagę i nie mogę mu wszysko dawać Blw bo nic by nie zjadł. Czesc odpuszczam a czesc nie mogę.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Malysz na takiej kolacji daleko zaleciał wiec nie jest źle

Stary 2018-03-13, 20:20   #4557
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tak i tak.

Ej wiesz ze pół banana to już dużo?

Stary 2018-03-13, 20:30   #4558
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość

Podobają mi się te Emele, zwłaszcza że mają dziewczęce buty, które nie są różowe. Powiedz mi jeszcze skarbnico wiedzy, które buty na wiosnę

Chyba jednak wydam po dwie stówy na buty na wiosnę i na lato. Jak już na jesień Nina będzie porządnie stabilnie chodzić w butach to poszukam też dobrych tylko nieco tańszych
Stary 2018-03-13, 20:36   #4559
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Tak i tak.

U nas też takie były Od 2 tygodni je znowu wszystko, a tak to mieliśmy okres, że jedzenie było koszmarne. Wszystko się zmieniło jak zęby nowe wyszły, skończył się katar i wrócił apetyt. Czasami jak nie chciał tknac obiadu to jadł bułkę a potem banana. Proponowalam cały czas rzeczy które powinien zjeść, a jak nie chciał to cokolwiek co lubił i wiedziałam, że na pewno zje.

Dziś jest odkurzaczem, na obiad zjadł taką porcje gulaszu z indyka z warzywami, kaszy orkiszowej i surówki z buraczkow, że mąż się śmiał, że do kopalni idzie.

Zjada 3 duże posiłki, obiad, śniadanie i kolację i 2 przekąski najczęściej jest to owoc, chrupki, batoniki co sami robimy, ale skupiam się na tych 3 dużych najważniejszych.

Myślę, że blw zje dużo, nie powinnaś się bać, że to mało będzie. Jakby zjadł kromeczke chleba z pastą z ciecierzycy, można w kosteczke mu pokroić i do tego jakieś ugotowane warzywo np. burak to jest to ładna porcja, a jak lubi chlebek to zje .

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Ja pamiętam, jak Fantazja kilka miesięcy temu pisała, że Dawid zaczyna pokazywać na wszystko palcem, a Nina co? 13,5 miesiąca i od jakiś 3 dni zaczyna pokazywać rzeczy palcem Za to nadal nie wskazuje nic w książeczce nie naśladuje odgłosów zwierząt (chyba, że jej się zachce ). Także nie ma co się spinać. Ja i tak jestem Niną zachwycona Ostatnio w ogóle ma nową zabawę. Staje blisko przy lustrze w korytarzu robi miny i tak ją to bawi, że potrafi się śmiać na głos przez kilka minut Ubaw ma taki, że koniec, jak przy tym leżę i płaczę ze śmiechu
Janek dziś stał przy lustrze, robił buziaczki i się uśmiechał zalotnie więc albo ćwiczył podrywanie dziewczyn, albo jest narcyzem

2017 - synek
Stary 2018-03-13, 20:44   #4560
MartaMagda
Zakorzenienie

Opium jeśli ja przeżyłam pierwsze 15 tygodni ciąży o tostach i ziemniakach, to myślę, że Luca nie padnie po bułce i bananie Jak robi awanturę daj mu banana lub bułę. Następnego dnia proponuj znów posiłek, jak będzie afera to znowu buła i banan. Nina na śniadania dostaje super smakołyki a i tak wszystko wywala i je suchą bułkę. Nina waży 9,5 kg i lekarka twierdzi, że jest OK i teraz to będzie bardzo powoli przybierać i żeby się tym nie martwić przypadkiem.

Jesteśmy po SZCZEPIENIU na meningokoki B, wyniki krwi Nina ma OK, ale dieta żłobkowa chyba jest uboga w żelazo, bo Nina ma niżej (choć wciąż w normie) krwinki i dostała jakieś delikatne żelazo do picia raz dziennie. I jestem mega zadowolona z naszej przychodni. Lekarka pyta czy już szczepiliśmy na MMR, mówię, że nie, bo ten katar się ciągnie i jeszcze chcemy z alergologiem się skonsultować. Pokiwała głową i zaprosiła nas, kiedy u alergologa się wyjaśni. Żadnego namawiania, nakłaniania, straszenia, a trochę się tego bałam po Waszych opowieściach. Także, o ile nie bałam się podać teraz meningokoków (bo w badaniu wyszło, że nie ma infekcji), to jednak cykałabym się podać MMR z żywymi wirusami, żeby przez ten katar Nina jakoś gorzej tego szczepienia nie przeszła. Wewnętrznie chyba podjęłam decyzję o zaszczepieniu w lipcu (co też automatycznie przesunie szczepienie 6w1).

Edytowane przez MartaMagda
Czas edycji: 2018-03-13 o 20:46
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości