|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone 30+, 40+- kontynuacja
LaMary - skoro wywołałaś temat braku możliwości przenikania przez skórę to "zareklamuję" Wam moje nowe odkrycie
![]() Z łezką w oku (no, może lekko przesadziłam) wspominałam serum, jakie miałam okazję używać (kupione w ampułkach not for sale ...) Skinceuticals - Phloretin CF. To był dla mnie, jak dotąd, kosmetyk o najbardziej widocznym działaniu. Rozejrzałam się za zamiennikiem i znalazłam coś, co nie aż w tak dużym stopniu drenuje kieszeń: https://www.sesderma.pl/ferulac_anti-aging-system Analogiczne główne składniki: floretyna, kwas ferulowy i vit. C. Floretyna jest składnikiem, który ma zdolność głębokiej penetracji skóry: https://www.sklepestetyka.pl/floretyna Jest wykorzystywana nawet do przezskórnego podawania leków (bo przecież gdyby skóra była barierą to nie byłoby leków w plasterkach). Kwas ferulowy to silny antyoksydant a na dodatek w połączeniu z floretyną absorbuje UVA i UVB (więcej można znaleźć w sieci). Co do zestawu z Sesderma, to użyłam raptem 3 razy, więc mogę tylko napisać jakie jest pierwsze wrażenie. Konsystencja obu specyfików jest raczej kremowa, może trochę w kierunku balsamu. Zapach niestety mają dość nieprzyjemny co jest "zasługą" składników i efektem braku sztucznych zapachów. Na szczęście zapach się szybko ulatnia. Po użyciu wieczorem - rano moja skóra jest mięciutka i taka ... rozjaśniona. To, że jest taka nawilżona nie jest zbyt oczywiste, bo zwykle, żeby osiągnąć taki efekt potrzebuję - bogatego toniku/lotionu, serum, często ampułki i konkretnego kremu z kropelką oleju. A tu: mgiełka lotion z vit. C (Mac), do tego zestaw Sesederma i skóra czuje się napojona. Mam nadzieję, że w dalszym użytkowaniu będzie równie dobrze. Sati - na objawy, powiedzmy, spadku poziomu hormonów polecam Remifemin - chyba jedyny preparat roślinny na takie przypadłości zarejestrowany jako lek. To naprawdę działa
|
|
|
|
#4442 |
|
Konto usunięte
|
Ojej, Gosiu zdrówka życzę
Miszka, no własnie Ty masz ponad 500 km a ja ponad 300 km... I na dodatek będę nad morzem dwa tygodnie wcześniej... Mój pomysł nie spodobał się Tz ale spodobał się przyjaciółce, która ZAWSZE jest chętna... mówisz...masz... Mnie również nie opłaca się krótki pobyt dlatego jeśli przyjadę z rodziną to na kilka dni, a jeśli wezmę koleżankę, to wiadomo, że będzie robiła za szofera i wracamy szybciej. Chciałabym tylko wiedzieć, gdzie stacjonujemy, żebyśmy nie biegały po całej Ustce ![]() Dircik, uważam że marka Skinceuticals jest rewelacyjna, natomiast bardzo lubię sera ( ale tylko sera ) Sesdermy, jednak spektakularnych efektów nie ma... jest tylko milusie
Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2018-03-13 o 08:21 |
|
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki,Dircik!Zapamietam na przyszlosc;-) Gesendet von iPhone mit Tapatalk
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Leje i wieje. Kto się wymieni na słońce?
Ja mam do Ustki 260km, więc na spotkanie się piszę. No i zabieram całą rodzinę tam na weekend Rezerwację mam w jednym z apartamentów podrzuconych przez Sati. Jak dla mnie ok. Już dawno uświadomiłam sobie, że apartamenty z widokiem na morze nie zdarzają się często i nie za taka cenę No i niestety dla nas musi być bardzo czysto i musi być oddzielna sypialnia. Młody ma już swoje lata i nie pasuje nam spanie razem w jednym pokoju.
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gosia, witaj w klubie - ja również jestem przeziębiona, zatoki... Okazało się, że mój ból głowy to jednak nie z powodu wina
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Super Aussie!Bardzo cie lubie
![]() Apartamenty „z widokiem“ sa super drogie a poza tym:kto chce spedzac czas przez okno?! Nad morze sie idzie ;-P Skinceuticals tez lubie. Miszka, w EL jestem Pebble, a ty? Fresco jest dla mnie strrrrraszne... Caffe, no ktory ten krem pod oczy polecasz?Seria Truth? Gesendet von iPhone mit Tapatalk
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika, Sati - tak, Henriksen seria total truth, mój ulubiony, niezawodny, zawsze mam w zapasach.
Jakieś dwa tygodnie temu pojawiła się nowa wersja, bananowa (???) - oczywiście zaraz zniknęła ze sklepów. Bardzo lubię całą serię, szczególnie krem spf15 i melting cleanser. Serum też jest super, oczywiście pojawia się problem trwałości vitC w takim opakowaniu - ale co tam, lubię Melting cleanser jest najlepszym kosmetykiem do mycia jaki do tej pory odkryłam. Bezkonkurencyjny nr1. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Aussi lokalizacja tych mieszkań co wynajęłaś jest naprawdę dobra. W stroju będziesz szła na plażę. I te dźwięki poru
a na plażę to zalecam o świcie podążać, będzie jeszcze miejsce ![]() u mnie również pada, cały dzień ma padać mnie to jakoś nie rusza, praca, po pracy angielski a po angielskim kino i pewnie gdzieś trzeba będzie coś zjeść |
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Anyzku, taaaak, te dzwieki poru sa bardzo romantyczne
Caffe: dzieki! O tym truth wlasnie myslalam i o banana tez, widze je w nicebeauty, zamowie chyba obydwa, zdaje sie calkowicie na twoja opinie La Mary: dostalas juz odpowiedz z Ustki? Pakuj przyjaciolke i zwierzatko i wezcie sobie domek w Energetyku, razem z Miszka, albo po sasiedzku z Miszka! No, Miszka, jaka decyzja? Wszystkim przeziebionym duuuuzo zdrowka i szybkiej poprawy
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie do końca na bulwarze
W Grand Baltic będziemy. Ale to blisko do bulwaru |
|
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
No to super Aussie, ale...chyba nowy hotel odkrylas?
W Ustce jest GrandLubicz i RoyalBaltic, o ich fuzji GrandBaltic jeszcze nigdzie nie informowano No ide troche popracowac... ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- OMG, no oczywiscie , ze masz racje Aussie, Apartamenty GrandBaltic a ja tu myslami po hotelach latalam Dla mnie to juz bulwar!
Edytowane przez Black_Satin Czas edycji: 2018-03-13 o 11:38 |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Aussi jedno i drugie koło siebie, po drugiej str budynku jest port. Na przeciwko masz starą knajpę z dość dobrym jedzeniem. Tydzień temu tam jadłam obiad. Staropolskie dania w dobrej cenie. A co to będzie w sezonie to już nie wiem
Obok masz knajpę zrewolucjonizowaną przez p.Gessler, tam królują gołąbki rybne i pizza z wędzoną rybą. Ludzi zawsze dość sporo. ale o takich drobiazgach będziemy Wam radzić z Satin już przed wyjazdem
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Sati, nie zamawiaj dwóch - nie zużyjesz przed terminem przydatności. Zobacz czy nie ma zestawów Ole Henriksen, u mnie często są w promocji, lepiej kupić krem na dzień spf15 i krem pod oczy.
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Czytam przy kawie: http://kosmetycznyfronesis.blogspot....aine-oraz.html Ciekawe - chyba sprawdzę składy swoich kosmetyków do włosów. Nie miałam do tej pory problemów ze skórą na głowie, ale ostatnio tyle tego nakładam... warto wiedzieć. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- W skrócie - różnica pomiędzy składnikami: betaina, Coco-Betaina i Cocamidopropyl Betaina. Czy tylko ja mam obsesję na temat INCI ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Czytam i czytam... przemysł kosmetyczny w Polsce rozwija się w niesamowitym tempie, wciąż powstają nowe marki - nie nadążam! https://chicchiq.com/pl/sklep/ https://miodowamydlarnia.pl https://www.bionigree.pl |
|
|
|
#4454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Black Satin, dostałam odpowiedź, nawet zadzwoniłam do nich Dla pozostałych dziewczyn również informacja: w Villi Aronia nie ma już wolnych miejsc Z przykrością donoszą również, że w sezonie letnim NIE akceptują psów. Nie jest to pierwsza i jednocześnie nieoczekiwana wiadomość dla mnie ![]() Niestety w naszym kraju tylko dużo się mówi o tym, jak kochamy zwierzęta i jacy jesteśmy tolerancyjni ![]() ![]() W rzeczywistości nad Bałtykiem w sezonie rzadko który hotel zgadza się na akceptację zwierząt... Poza sezonem owszem jest zgoda, a tak- w sezonie słyszę, że inni goście sobie nie życzą i dzieci się boją. Nota bene dotychczas każde dziecko na moje psa reaguje identycznie czyli: .mogę pogłaskać?< No ale okazuje się że zawsze znajdzie się jakiś powód... nawet wydumany... Wchodząc do jakiejkolwiek restauracji z psem ZAWSZE pytam, czy mogę wejść z psiakiem, żeby mnie przypadkiem nie wyproszono... rzadko przy lokalach stoi przy drzwiach miska z wodą dla psa... A pies to nie rzecz, nie dam na przechowanie... Wkurza mnie zawsze taka sytuacja, nie do pomyślenia za granicami naszego bardzo tolerancyjnego kraju ![]() ![]() ![]() Tak... nawet jak jest napisane na stronie, że akceptują zwierzęta, to trzeba pytać, mało... mój pies to ledwo widoczny, waga w porywach do 2,5 kg... taki filigranowy psiak a CZASAMI usłyszę, że jak będę dbała o czystość (!?) i trzymała na smyczy to łaskawie wyrażana jest wtedy zgoda. I nie wiem wtedy, czy mam się w pas kłaniać, dziękować i może jeszcze wysławiać ![]() A CZASAMI żadne argumenty nie przemawiają do zakutych łbów ( przepraszam za wyrażenie) Sprzątam każdorazowo po psie, trzymam na smyczy bo by mi zwyczajnie ukradli psa Co za czasy... no to pozbyłam się skondensowanego jadu... Hotel Jantar akceptuje psa ![]() Bo nie wiem kto jeszcze się wybiera... Kończę bo za moment wychodzę z pracy... dzisiaj wtorek, dłuuuuugi dzień
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za Wasze spostrzeżenia,
posprawdzam przesłane linki, czekam na próbki kremu z tym zielskiem hm...tak myślę, a pewne składniki wprowadzane pod skórę za pomocą sonoforezy? ---------------------------------------------------------------------------------- Nie biorę udziału w dyskusji a propos spotkania w Ustce, bo bywam tu najrzadziej, natomiast może się zdarzyć, że spontanicznie podejmę decyzję i Was odwiedzę, zakodowałam termin spotkania: ostatni weekend lipca. Nie martwię się o noclegi, bo zawsze można dojechać z pobliskiej miejscowości albo wziąć taksówkę na powrót
Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ Edytowane przez zastrzezona Czas edycji: 2018-03-13 o 15:26 |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzezona, ja jestem przeciwko substancjom aktywującym rozrost tkanki tłuszczowej, zwłaszcza w okolicy twarzy
Uzywałam w okolicy biustu i ok, bez efektu widocznego Uzywałam 1 taki produkt na twarzy, z pupy bodajże, miał podobny albo taki sam preparat w składzie, to miała być taka wolumetria naturalna policzków . I jak nie jestem alergikiem/ wrażliwcem itp. - tak po tygodniu miałam rano obrzek gornej połowy twarzy z obrzękiem pod oczami w szczególności Może cos tam pobudziło mi komórki tłuszczowe w okolicy oka, ale nie o taki efekt mi chodziło ![]() Gosia, Caffe, kurujcie się... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2018-03-13 o 17:22 |
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzeżona, napiszesz jaki to krem? Jednak jeśli Kama tak zareagowała to ja już bym miała poważne wątpliwości
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- LaMary - wydaje mi się że w Eris psy bez problemu (to tak na przyszłość) Mnie tam psiaki nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie - lubię Za to ich właściciele - czasem po prostu zgroza ogarnia... powinna być jakaś komisja zatwierdzająca czy dany osobnik nadaje się na opiekuna psa/kota. I egzamin państwowy
|
|
|
|
#4459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dostałam nowy katalog z Douglasa wraz z próbką nowego kremu Biothermy Blue Therapy red algae uplift https://www.iperfumy.pl/biotherm/bio...SABEgLZePD_BwE Nie przepadam zbytnio za marką ale skład ma całkiem ciekawy czyli wysoko w inci: rhamnose, algae extract, caffeine... krem dzienno -nocny Caffe, niestety rozczaruję Ciebie... pisałam chyba, że byliśmy już jakiś czas temu w weekend w ich hotelu ( Eris ). Bez psa, którego musieliśmy zostawić moim rodzicom. Hotel nie akceptuje zwierząt ![]() Zrozumiałe jest dla mnie, jeśli w pobliżu nie ma terenu zielonego, bo dokoła tylko ulica i chodniki. To ok, bo faktycznie mamy wtedy problem, Ale jeśli gdzie okiem sięgnąć mamy połacie zieleni to osobiście nie widzę problemu. Sprzątam każdorazowo po swoim psie. I w miejscach, gdzie mozna przyjechać z psem każdy właściciel przesadnie prawie dba o porządek. Oczywiście, są miejsca, gdzie pies jest prawie tak samo witany jak goście np. Dworek Jamneński w Łazach. Ale tam sami właściciele mają psa i nie widzą żadnego problemu Owszem pies wielkości stodoły może być gościem uciążliwym ale nie powinien być problemem jeśli ułożony i potrafi odpowiednio się zachować |
|
|
|
|
#4460 |
|
mar_jolka
|
LaMary juz jestem w domu. Robie pranie sprzatam...czyli skonczylo sie juz podstawianie mi pod nos wszystkiego...ale nudno mi juz bylo bardzo tam. No i kolezanki naciskaja mnie zebym zrobila nowe mydla. Wiec i za to sie wzielam. Dzis na tapecie bylo mydlo peelingujace z kawa i robilne na kozim mleku. Jutro lub po jutrze musze zrobic nowa partie mydel dla pryszczatej mlodziezy. No i w planie tez jogurtowe. Tak ze wcale a wcale nie mam czasu teraz na nudy. Chwile siadlam i pisze w towarzystwie dwoch psow i kota. Wszystko stesknione i pakuje sie na kolana...a nie sa to miniaturki.
![]() Dzis u nas wlasciwie nie padalo. I nawet lekko swiecilo slonce. No i cieplo byli i tak fajnie pachnial wiatr...calkiem wiosennie. A tu od 17 tego wracaja mrozy. Wcale mi sie to nie podoba. Odchudzam sie ![]() ![]() ![]() ![]() 4 kilo mam wazyc mniej i juz.. Dzis zżarlam tylko jarzynki na patelni robione. I jablko. Nawet nie jestem glodna. Planuje wytrzymac tak tydzien.... Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę jeszcze na silkę, ale scisłą dietę zaczynam od jutra, trzymam kciuki
|
|
#4462 |
|
mar_jolka
|
U mnie problem z gimnastyka
. Nie wiem jak zaczac. To znaczy wiem ze musi byc rozgrzewka. I tyle wiem. Moje przyrzady do cwiczen obrastaja kurzem... juz nawet pomyslalam ze moze jakiegos instruktora poprosze zeby rozpisal mi zestaw taki sensowny na 35-40 minut i trzy zestawy. Poczatkowy, rozwiniety i taki podtrzymujacy. Moze wtedy przed poludniem zmobilizowalabym sie do cwiczen. A tak to tylko sie placze po domu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Caffe, co do certyfikatow zezwalajacych na posiadanie zwierzat jestem calkowicie twojego zdania, ALE glosuje takze za kursami przygotowujacymi do macierzynstwa i ojcostwa, i ze powinny byc one obowiazkowe, konsekwentnie kontrolowane przez prowadzacego ginekologa...
Co ci rodzice z dziecmi wyprawiaja, to juz czasem wszelkie wyobrazenie przechodzi. Niewychowane lub zle wychowane psiaki to male piwo w porownaniu z tym...LaMary, rajem dla podrozujacych z psami jest, oczywiscie, Francja. Wszedzie widac tam panie ze swoimi pupilami, nawet widok spozywania z tego samego talerza chyba nikogo juz nie dziwi, nawet w najdrozszych lokalach. Podobnie liberalnie jest tez we Wloszech. W Szwajcarii z malym pieskiem mozna praktycznie wszedzie, a latem w ogrodkach restauracyjnych z kazdym, musi sie jednak grzecznie zachowywac Niestety, widuje w PL bardzo czesto osoby, ktore "nie zauwazaja", ze ich pies sie wlasnie zalatwil i patrzac w obloki ida sobie dalej... ![]() Sama mialam przez 13 lat przepieknego, sporego owczarka szkodzkiego, pies wystawowy, grzeczny i bardzo zadbany: jak przyjezdzalismy z nim do PL udawalam, ze nie umiem po polsku, wtedy bylismy wszedzie bezproblemowo akceptowani No wiadomo, "obcokrajowcy"...albo poniewaz nikt nie odwazyl sie do nas zagadac ![]() Marjolka, tydzien wytrzymasz spokojnie, i duzo pij, to bardzo wazne i pomocne. Biothermu z Blue Therapy wszystko co probowalam w ogole mi sie nie podobalo Dzieki Caffe za te wskazowke o Ole H.: zapoluje na zestawy! A czy krem pod oczy z spf ma sens? Uzywalabym go tez na noc...
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
LaMary, widziałam w Eris psy, no takie psiska raczej
...ale rzeczywiście - na tarasie, więc jak jest nie wiem. Możliwe że ktoś tylko wpadł na kawę itpW Oslo jest zakaz wprowadzania psów do restauracji, ale w ogródkach i na zewnątrz kafejek widuję. |
|
|
|
#4465 |
|
mar_jolka
|
U mnie problem z gimnastyka
. Nie wiem jak zaczac. To znaczy wiem ze musi byc rozgrzewka. I tyle wiem. Moje przyrzady do cwiczen obrastaja kurzem... juz nawet pomyslalam ze moze jakiegos instruktora poprosze zeby rozpisal mi zestaw taki sensowny na 35-40 minut i trzy zestawy. Poczatkowy, rozwiniety i taki podtrzymujacy. Moze wtedy przed poludniem zmobilizowalabym sie do cwiczen. A tak to tylko sie placze po domu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Satin, a nie masz specjalnego kremu pod oczy na noc??? No jak to?
![]() Na noc można takie super-tłuściochy jak DrHaushka ![]() Jeśli chodzi o spf to zapytam was wszystkie: w kremie czy w podkładzie? Oto jest pytanie... ![]() ...a może i tu i tu? (oczywiście nie mówię to o wyjściu na plaże )
|
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Caffe - ja tam mam osobny krem pod oczy na noc
Po prostu wtedy muszę dać jakiś duży konkret, który nie nadawałby się raczej pod makijaż.Co do spf w podkładzie - zdecydowanie na niego nie liczę, bo podkładu używam w ilościach aptekarskich - niezbędne minimum. Ale u mnie krem na dzień wystarczy, żeby miał SPF 15, bo niestety mało przebywam na "świeżym powietrzu". Gdy w plenerze spędzam więcej czasu, staram się pamiętać o SPF 30. |
|
|
|
#4468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już powątpiewam w jego skład ![]() dobrej nocy i zdrówka ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() np. te zestawy: https://www.youtube.com/results?sear...y=mel+b+cardio poprzeglądaj sobie, wybierz to, co Ci pasuje...Kama też wrzucała wczesniej linki do ćwiczeń ![]() spalenie 7000 kcal przekłada się na 1kg masy ciała Do jutra
|
|
#4469 |
|
Konto usunięte
|
Witam z rana 🙂
Mam dzisiaj urlop, niestety zaraz po wypiciu kawy jadę pozałatwiać kilka spraw.”Nie chcem ale muszem”😩 Miłego dnia |
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Stephen Hawking umarł wczoraj. Smutna informacja z rana.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

No i niestety dla nas musi być bardzo czysto i musi być oddzielna sypialnia. Młody ma już swoje lata i nie pasuje nam spanie razem w jednym pokoju.

Uzywałam w okolicy biustu i ok, bez efektu widocznego