|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Mój też czasami się tak układa wysoko, że siedzieć nie mogę ani oddychać...
A dzisiaj byliśmy na wizycie i najpierw ładnie fikał na ktg, a później nawet w miarę dał się pomierzyć Waży ok. 3 kg i lekarka twierdzi, że mogę już rodzić, ale na szczęście "wszystko pozamykane", jak to ona mówi. Za tydzień na ktg, a 26.03. wizyta jeśli dotrwam.. Położna też mi kazała okna myć i sprzątać żeby na święta już być z synkiem w domu, ale ja nie zamierzam niczego przyspieszać póki co Dostałam już skierowanie do szpitala do porodu... Dziwne uczucie, że to już tak blisko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Cytat:
Iclosemyeyes to nasza kochana służba zdrowia, wypycha dalej byle mieć z głowy, normalnie nic tylko ich Mi dzisiaj brak powera, ale to chyba przez tą nockę do d..y, trochę poprasowałam i ostatnie pranie ciuszkowe wstawiłam, może jutro poprasuję już do końca. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
coś czuję że zamiast świąt wielkanocnych będziemy mieć pełno emocji tutaj
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Matko czytam o tych waszych skurczach, krótkich szyjkach itp. i jeszcze bardziej spać po nocach nie mogę.
Naprawdę nie wiem co się dzieje, że mam takie lęki przed porodem i nie mogę przestać o tym myśleć że rodzić nie chcę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu muszę robić dobową zbiórkę moczu. Tym razem jeszcze muszę zapisywać ile wypiłam, o której godz i o których godzinach oddany mocz i ile ml. Nigdy stąd nie wyjdę....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę poweru i pozałatwianych spraw / porządków. Ja dziś się tylko przerzucam z boku na bok i jem ohydne jedzenie
Cytat:
Cytat:
Piątka, będziemy razem kwitnąć w szpitalu 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
A tak serio to możesz sobie nadrobić właśnie jakąś książkę czy pierdoły na necie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tamtą nie wiem. Sądzę, że też powinnam robić zapisy🙄 mam duże obrzęki stóp więc to może w tym celu, aby sprawdzić dlaczego tyle wody się zatrzymuje. Bo nie sikam zbyt dużo
jeszcze wynajda mi tysiąc chorób... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w domu to już chyba mąż mi nic nie pozwoli robić Może i dobrze, polenię się przed tym małym armageddonem Cytat:
ja się cieszę, że trafiłam wczoraj na dyżur mojego ginekologa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A w domu to przyda Ci się odpoczynek, lada moment będziesz miała pełne ręce roboty
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze się zastanawiałam, kto daje rade oglądać te gówna, ale w szpitalu zawsze trafię na amatorkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
say-hello, patuska trzymajcie się tam dzielnie w szpitalach
![]() Selina daj znać jak u Ciebie U nas przeziębienie na maxa się rozwinęło. Obie z córką dusimy się od kaszlu, gile po pas, inhalujemy się na zmianę, jutro spróbuję się dostać do lekarza. Po południu mam też ostatnią wizytę u ginekologa. Spisałam listę pytań
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale chociaż mam lody straciatella z bananami ![]() jakie seriale oglądasz? może coś bardzo polecasz? Edytowane przez malami1901 Czas edycji: 2018-03-13 o 20:35 |
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
patuska a jak Twoje nastawienie do porodu jak się tak napatrzysz i nasłuchasz?
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że zawsze mam ochotę poprawić po swojemu, ale nie ma tragedii ![]() Fajniejsze seriale oglądam razem z mężem, także niestety nie mogę sama Ale bardzo nam się podobały: House of cards, Suits, Mindhunter, Peaky Blinders, Grace and Frankie (luźna komedia), Unabomber, Narcos, Stranger Things Z dokumentów polecam Chef's Table (o najlepszych restauracjach i ich szefach), Abstract (o różnych projektantach) , Najbardziej niezwykle domy świata, Cowspiracy, What the Health, Czy czeka nas koniec? I serię BBC o Ziemii A sama nadrabiam babskie seriale, czyli The Crown obecnie. I szukam czegoś nowego fajnego Możecie coś polecić, bo nie wiem, co zacząć. Orange is the new black widziałam i jakos mnie super nie porwał. Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2018-03-13 o 21:21 |
||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wściekła, już mam dość i chce mi się płakać. Na skierowaniu lekarz napisał konkretny oddział z wykrzyknikiem bo ostatnio źle mnie położyli. Dzisiaj chyba była, albo jest powtórka z rozrywki. Gdybym się nie odezwała, byłabym znów na innym oddziale. Tak naprawdę wszystko wyszło przez przypadek, ale w sumie nadal nie mam pewności, czy dobrze trafiłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polecam też bardzo Opowieść podrecznej, zwłaszcza że tematyka ciążowa )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie wiem, nie mam netflixa
![]() Bardzo fajny jest jeszcze Dark - jeśli podobało Ci Stranger Things to Dark też powinien, ale to już pewnie do tego wspólnego oglądania z mężem bardziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć jest super.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak Dark jest genialny
polecam jeszcze Black Mirror z takich ostatnio oglądanych. My teraz lecimy z Sherlockiem, może się uda do porodu skończyć Patuska ale cię tam męczą a o wyjściu ani słowa? Ja godzinę temu wróciłam ze szpitala. Zdecydowałam się tam pojechać i zobaczyć co powiedzą. Na wejściu się dowiedziałam,ze maja full na patologii i mnie nie położa na pewno dzisiaj więc uff a później zajęła się mną bardzo konkretna lekarka, zbadala mnie, zrobiła usg i potem wysłała na ktg. Powiedziała że wg niej lekarz który zrobił usg i zlecił tylko cotygodniowe kontrolę usg i ktg ma rację, a ten drugi dał skierowanie na wyrost i że często mu się to zdarza Ktg postaram się załatwić w szpitalu gdzie chce rodzic, nie wiem jeszcze co z usg. Ale na pewno na patologie mnie nie położa póki co cieszę się że tam pojechałam i trafiłam na te lekarkę. Aha a na usg wyszło jej ze dzidzia waży prawie 2600 no ale to już chyba wina sprzętu.
|
|
#4734 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jejc, ale miałam zalatany dzień od samego rana... tak się cieszę, że leżę! Doczytalam zaległości i zaraz śpię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak trzeba to trzeba.Rany, to jest obiad? Gdybyś leżała w Gdańsku to jutro bieglabym do Ciebie z wałówką! Cytat:
![]() A lodówka już z 2 tygodnie prosi żeby ją w środku chociaż pożądanie przetrzeć ![]() Cytat:
Widzę idziemy z wizytami dokładnie tak samo, ja po dzisiejszej i następna 26 lub 27 marca ![]() Cytat:
![]() My po wizycie, mała waży 2400g - jak to lekarz stwierdził, waga akuratna. Wody płodowe w normie, dziecko dotlenienie prawidlowo, łożysko wchodzi już w 3 stopień dojrzałości. Za 2 tyg torba ma być spakowana (heh niektóre z Was to już będą miały dzieci przy sobie ), ale wszystko wskazuje na to ze będę rodzic w terminie, bo stan moj okresla na rewelacyjny i w 39t1d będziemy określać szczegóły porodu (mój lekarz chyba mocno wierzy w mój termin ). Przypomnę, że jestem obecnie 33+5 ![]() Miałam pytać kiedy będę miała pobierany gbs, a tu "zapraszam na fotel" ![]() Szyjka długa, ponad 4 cm, zamknięta. Córka główkowo, jedynie obróciła się twarzą do spojenia lonowego co wiele tłumaczy czemu od paru dni czuje i widze od czasu do czasu gdzie dokladnie są stópki i widzę piękne fale brzucha całymi dniami cudowne ![]() Ach no i cały czas zakwaszac mocz. Ogólnie wizyta mega pozytywna, wyszłam naładowana pozytywna energia i jakimś takim wewnętrznym spokojem ☺ Ciekawe czy faktycznie będę się przyglądać Waszym porodom i upragnionym pociechom i zamknę ten jeszcze nieotwarty boom porodowy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez emelcia Czas edycji: 2018-03-14 o 00:21 |
|||||
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wizyta taka udana i wszystko jest w normie! Bardzo się cieszę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!!! Urodziłam wczoraj o 19:58 Mikołaja, waga 3250g. Ślicznota bo mamie 😉
|
|
|
#4737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE dla szczęśliwych rodziców ![]() Jak się czujesz, jak synek i jak rodziłas (jeśli pisałaś to przepraszam, jak się na raz wszystko czyta to idzie zapomnieć )![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężko nadążyć za nimi ale dajemy radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowne wiadomości, gratuluję Czekam na więcej informacji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za rozpoczęcie wypakowywania 😘😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Waży ok. 3 kg i lekarka twierdzi, że mogę już rodzić, ale na szczęście "wszystko pozamykane", jak to ona mówi. Za tydzień na ktg, a 26.03. wizyta jeśli dotrwam.. Położna też mi kazała okna myć i sprzątać żeby na święta już być z synkiem w domu, ale ja nie zamierzam niczego przyspieszać póki co 

rownież jestem kwietnióweczką (o ile donoszę), z usg mam termin porodu na 2.04. Mam już córeczkę 2,5letnia, teraz równiez będzie córeczka

ale i tak myślę że tak łatwo nie będzie po porodzie, bo charakterek ma dość trudny. Coś im się nie chce tej komody dla Ciebie robić
dobrze ze kasę oddadzą! Właśnie tak się zastanawiałam czy można zgłosić w szpitalu dietę bezmiesna. Ja też mam jakiegoś powera do porządków. Zaplanowalam sobie mycie okien i fug w całej kuchni i przedpokoju.

. 

polecam jeszcze Black Mirror z takich ostatnio oglądanych. My teraz lecimy z Sherlockiem, może się uda do porodu skończyć
a o wyjściu ani słowa?
Ktg postaram się załatwić w szpitalu gdzie chce rodzic, nie wiem jeszcze co z usg. Ale na pewno na patologie mnie nie położa póki co
no ale to już chyba wina sprzętu.

a potem mnie zbadali na fotelu, popytali i wypisał mi skierowanie do szpitala (innego niż ten bo niby nie mają miejsca)!!!! No kurde jeszcze czego! Chyba chcą się mnie pozbyć i mieć z głowy... Nie wiem czy pojadę tak szczerze

ale jak trzeba to trzeba.
Gdybyś leżała w Gdańsku to jutro bieglabym do Ciebie z wałówką! 
). Przypomnę, że jestem obecnie 33+5 

i widzę piękne fale brzucha całymi dniami