|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Emilka i Hania!!!!
witam.swietne zdjecia dziewczyny... niedlugo bede musiala wrzucic mojego brzdaca ale jakos aparatu nie chce mi sie ladowac ![]() no i pogoda znowu do bani...bylam dzis z rana w kilku agencjach i oczywiscie ten apart.co upatrzylam juz nie aktualny ale bebe szukac dalej w koncu mam jeszcze miesiac. juleczka ja obecnie place za moj dom 650euro miesiecznie i to w sumie mam w dosc niskiej cenie bo domy poszly w gore no i teraz jakis fajny i cieply domek kosztuje jakies 800euro a to za duzo...dlatego szukam jakiegos apartamentu do 700 euro. Alan teraz spi a noc nie zbyt przespana...maly wstal o 2 i byl gotowy do zabawy...maly problem byl z kolejnym uspaniem...mleko ,herbata nic nie pomoglo wiec wzielam go do swojego lozka ,poprzytulalismy sie i zasnal z nami wiec lekko polamana jestem
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
lea a fotki ze spotkania jakies macie
kurcze to faktycznie Maks musi miec sporą nózke a Adrian znów ma mikrobka takiego, ze we wszystkich nieregulowanych nózka mu lata ![]() no i jednak zapisałam nas do pediatry na środę bo znów sie pojawiła brzydka sluzowata kupa dziś były 3, 2 normalne i jedna brzydka. Echcz ja to sie mam z tym moim bączkiem. juleczko Ty chyba robiłas posiew na kał ? jak to trzeba przeprowadzic ?i od dziś słowo "dzidzia" jest ulubionym słowem mojego dziecka i chyba takim pierwszym, które ma dokładnie takie znaczenie jakie powinno mieć łaził teraz przez godzinę co chwila podchodząc do paczki huggiesów pokazywał dziecko palcem i wołał dzidzia a jeszcze apropos dzieci wczoraj gadaliśmy z Tztem o ewentualnym rodzeństwie Apusia i doszłam do wniosku, żeja chciałabym córeczkę, żeby wiedziec jak to jest wychować obie płcie ale dla Adriana chyba lepszy byłby braciszek taki podobny łobuziak ![]() morał jest taki, że niewazne jaka płec a i tak będzie dobrze ![]() w przyszłym roku coś będziemy myeslec
|
|
|
|
#4623 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, nawet fotek nie mamy ze spotkania.
![]() Ale te wasze dzieciaki rozkosznie rozgadane.
|
|
|
|
#4624 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, zresztą zgiegujemy sie wieczorkiem, ok??Cytat:
Cytat:
. Dziękuję Wam serdecznie za życzenia dla Ali na 13 miesięcznicę Siedzę w pracy i nic mi się nie chce...
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Ugotowałam Werci pangę z warzywami i jak się zaraz nie obudzi to zeżrę ją całą- tak mi smakuje
![]() xantia- do wieczorka na giegie lea- musicie nadrobić to spotkanie koniecznie kanciu- co do butów, to gdyby moja Weronika zaczęła nagle chodzić to na 200% nie znajdę jej bucików w odp. /czytaj mikroskopijnym/ rozmiarze. Dla niej 18 za duże, a mniejszych w sklepach nie znalazłam .
|
#4626 |
|
Konto usunięte
|
iwka, ależ Werka ma malutką stópkę.
![]() A spotkanie z Olunek koniecznie musimy nadrobić. kurde, stresuję się z instalacją aparatu foto na tutejszym kompie. juz dostaję.... (nie będę się brzydko wyrażać). ..wpierw podłączyłam aparat przez usb, mądry windows znalazł i dodał nowy sprzęt, potem zainstalowałam oprogramowanie Kodaka, zresetowałam kompa, pozbawiając wszystkich tu siedzących netu na kilka minut... podłączam kabelek usb, żeby zrzucić fotki ... i nic... zero ... ![]() w domu w tym momencie pojawiała się ramka z kodaka, klikałam "prześlij wszystkie" i ok, a tu... o co biega? przejrzałam wszystkie panele sterowania, menadżery urządzeń i inne dziadostwa, wszystko wygląda ok... a ja kołek w tym względzie i nie wiem, jak ten problem rozwiązać... ![]() A miałam w planach całe mnóstwo fotek aukcji powystawiać na Allegro, wszystkie moje za duże spodnie ida do sprzedania, nadzieja na przytycie odeszła...gdy dziś rano waga wskazała 41kg. kurcze, już mi się to przestaje podobać, tak mało nigdy nie ważyłam. chyba czas rozpocząć jakąś anty-dietę pogrubiającą, bo to normalne nie jest.
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
iwka stópka jak u Kopciuszka
ja te co teraz mamy, rozmiar 20 sa na Apuska lekko za duze w sensie długosci podeszwy ale przez to, ze mają regulowany przód na rzepy to noga mu nie lata i dobrze stawia nózkę. Jednak jak na razie podnosi cała nózke bez zginania paców więc długosc podeszwy tak bardzo mu nie przeszkadza dla Werki polecałabym w takim układzie butki z Zetpola, są bardzo zgrabne, dośc wąskie i nr 18 jest mniejszy niz w innej numeracji.my mielismy takie http://allegro.pl/item393245190_sandalki_ze tpol_lukasz_r_18_zob_inne _okazja_.html i takie http://allegro.pl/item397385946_igor...ol_roz_20.html i 18 wydawała się malenka ![]() lea ech ale Ci zazdroszczę nietycia ja wiecznie będę skazana na wielgachną ilośc kilosów nie dośc, ze uwielbiam jesć ( moze nie duzo ale smakowo- łasuch ze mnie) to jeszcze nie cierpie duzego wysiłku fizycznego i mam za swoje
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8214213]kurde, stresuję się z instalacją aparatu foto na tutejszym kompie.
juz dostaję.... (nie będę się brzydko wyrażać). ..wpierw podłączyłam aparat przez usb, mądry windows znalazł i dodał nowy sprzęt, potem zainstalowałam oprogramowanie Kodaka, zresetowałam kompa, pozbawiając wszystkich tu siedzących netu na kilka minut... podłączam kabelek usb, żeby zrzucić fotki ... i nic... zero ... ![]() w domu w tym momencie pojawiała się ramka z kodaka, klikałam "prześlij wszystkie" i ok, a tu... o co biega? przejrzałam wszystkie panele sterowania, menadżery urządzeń i inne dziadostwa, wszystko wygląda ok... a ja kołek w tym względzie i nie wiem, jak ten problem rozwiązać... [/quote]Też kiedyś próbowałam zainstalować Kodaka na domowym kompie i kapa. Cytat:
. Ile masz wzrostu? Ja w tej chwili ważę 50 - 51 kg i mam 164 cm i to też w sumie mało. Ale Ty to już w ogóle szczypior
|
|
#4629 |
|
Konto usunięte
|
xantia, tylko ja krasnal jestem- 158cm, więc aż tak szczypiorowato nie wyglądam.
mama mnie non stop strofuje, że mam iść do lekarza chociaż badania krwi zrobić... ale wiecie jak to jest, czasu nie ma, poza tym znowu kłucia, czego nie znoszę.... ![]() i co ja mam z tym kodakiem zrobić??? ![]() chyba zaraz zadzwonię po kuzyna, on jest spec w te klocki. ![]() iwka, rzeczywiście, zetpol ma taka małą rozmiarówkę, http://www.allegro.pl/item393328193_..._wkladka_.html |
|
|
|
#4630 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8214420]xantia, tylko ja krasnal jestem- 158cm, więc aż tak szczypiorowato nie wyglądam.
mama mnie non stop strofuje, że mam iść do lekarza chociaż badania krwi zrobić... ale wiecie jak to jest, czasu nie ma, poza tym znowu kłucia, czego nie znoszę.... [/quote] Jesteś TYLKO 6 cm ode mnie niższa, a ważysz AŻ 10 kg mniej!! ![]() Nie, no patrząc na siebie, nie wyobrażam sobie Ciebie... Szczypior jak nic . A tak na poważnie, to może masz jakiego tasiemca albo co... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz, przed chwilką liczyłam te BMI masy ciała... Ty masz idealną figurę, a ja jestem wychudzona i mam iść do lekarza, tak mi wyświetliło. ![]() pójdę, przynajmniej tą krew zrobię, może mocz .... będę spokojniejsza i ja i moja mamusia. EDIT: xantia, masz wymiatający tekst w podpisie. EDIT2: udało mi się uruchomic kodaka na innym kompie, czyli kodak ok, tylko ten komputero-serwer do niczego. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-07-14 o 15:43 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
lea
![]() Lea, kancia dzięki za namiary na buty kolejny raz moje kulinarne arcydzieła bardziej smakowały mi niż córce . Pojadła owszem, ale tak 1/2 porcji i doprawiła słoiczkiem. EHHH...
|
#4633 |
|
Konto usunięte
|
..nie mów hop zanim nie przeskoczysz...
...kodak uruchomiony, fotki na kompa zrzucone... ale nie idzie zainstalować programu do obróbki fotek... ![]() iwka, bo Werka jeszcze malusia, nie wie, co dobre.
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() W imieniu Emilki dziękuję wszystkim ciociom i ich dzieciaczkom za życzenia Jak na solenizantkę przystało, zalicza drugą drzemkę w ciągu dnia, zmęczona zabawą, szaleństwami z siostrą i nowymi zabawkami ![]() Xantia, Ewa, Iwka - zdjęcia superrr! Lea - zrób badania, a najlepiej w stronę hormonów tarczycy, bo ta Twoja waga to... Ja teżdo grubych ,z wyglądu, nie należę ale wagę mam słuszną - 58 kg.Szkoda, że sotkanie z Olunkiem było takie krótkie, ale macie pretekst by je powtórzyć ![]() Z butków to pogę polecić Befado. Też mają rozmiar 18 a ich wzornictwo jest super, tylko wychodząchyba troszkę większe niż Zetpol. Ps. sprzedałam Gumisia... mojemu murarzowi, bo na jego malucha podczas burzy spadła drabina z dachu mojego sąsiada ![]() Zdjęcia z dziś, min. na prezencie od dziadków
|
#4635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() EMILKO, kochana, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie z okazji Urodzinek!!!!
a z tą spadającą na maluszka drabina, to szczęście w nie szczęściu. ![]() hormony tarczycy mówisz??? od TŻ bratowa ma coś z tarczycą, ale ona non stop tyje... |
|
|
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Lea -
To zależy czy nadczynność czy niedoczynność. U mnie w rodzinie kobiety z obu stron, mamy i taty,dwa pokolenia wstecz, mają problemy z tarczycami. Operacje, radioaktywne jody i inne cuda. Ja jestem jedyna nieskażona, choć gruntownie w tym kierunku przebadana
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
karo masz juz kotka nowego
?Tz nie boi się tak skakać ?
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
przy problemach z tarczyca można też chudnąc i to jak
![]() kancia kupiłam Poli z zetpolu http://www.allegro.pl/item392819654_...e_okazja_.htmldzięki za namiar w tych które ma nie chce chodzić i chyba jeszcze kupię z befado boskie są http://www.allegro.pl/item384401664_...a_lato_19.html Apolonia chyba nadal ząbkuje, albo ma nieciekawy charakter to pa
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8214602]
Mówiłam, że Kodak do bani ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ale kanapki dobre robisz Po kim???? Lecę do łazienki, bo Ala swoje skarpetki pierze
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Xantia
Cytat:
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Upssssss, no wygadałam się
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla te z Befado superowe
mi generalnie się podobają Zetpolowe bo sa zgrabne i ładne
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam, ale zadzwoniła do mnie eve i powiedziała, że pytacie się o nas . A więc Krzyś to mały łobuziak, kręcony prze okrutnie, zmiana pieluch to wyczyn . Ma 6 ząbków, chodzi przy czymś i za palec, łobuzuje, wszedł mi nawet do szuflady w kuchni , ładnie je to co my, ale jest ciągle na bebilonie pepti. Byliśmy teraz nad morzem w Darłówku i szalał na wielkiej piaskownicy, zaglądał ludziom przez parawany i o mały włos nie zabrał obcej kilkuletniej dziewczynce frizbi . Jednak mama jest najlepsza i u niej na rękach najwygodniej.My ciągle się urządzamy, ale brakuje jak zwykle funduszy . Pozdrawiam wszystkich i muszę już spadać, bo jestem u teściów z moją mamą. Buziakips. Może w końcu wyślę męża do jakiegoś operatora telefonii komórkowej po bezprzewodowy internet, ale ciągle jakoś nie mamy po drodze
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-07-20 o 11:24 |
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
O i te zetpole i befado fajniusie, tylko Werka wkładkę wew. potrzebuje 10cm , a z tym juz problem.No ale cos znajdę
![]() Krowa bujana dotarła do nas jutro inauguracja Spokojnej nocki kobitki.PAPA!!!
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
EMCIA DUŻO ZDRÓWKA, SPEŁNIENIA MARZEŃ I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ
Haneczko I Tobie Słoneczko Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Miesięcznicy Xantia, no super foty a Alusia w koralach bomba Ewa extra zdjęcia, fajnie że odpoczeliście Lea zrób badania zrób bo faktycznie drobinka z Ciebie. Kanciu a to za gadanie bzdur Wybaczcie, że nie będę się dzisiaj produkowała nadto ale mam kiepski humor (tradycyjnie teściowa mi popsuła) więc idę go przespać. Spokojnej nocki dziewczyny
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko kochana samych radosnych chwil z okazji pierwszych urodzinek
Dziękujemy za życzenia dla Hanusi kasia fajnie, ze się odezwałaś ewa.nea fotki superowe ![]() Xantia czy Hadryś już doszedł czy coś przegapiłam ![]() A fotki z weekendu super - i bardzo się cieszę, że się odstresowałaś i spędziłaś tak miły weekend lea zrób te badania lepiej, bo moim zdaniem taki spadek wagi to nie jest normalne Uspokoisz siebie, mamę no i nas magsch życzę owocnych poszukiwań gniazdka ![]() Ja dziś byłam z Hanusią na spacerku i u mamy, troszkę popadało, ale nie było tak źle. Mąż już dziś wrócił do pracy, a ja idę dopiero w czwartek na 7:00. W poniedziałek teściowa ma 50 urodziny, ale imprezke robi chyba w sobote i musimy jeszcze jechać po prezent - zdecydowaliśmy, ze kupimy jej jakieś ładne złote kolczyki
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Załapałam się jeszcze na złożenie życzeń:
Najlepszości dla Emci Kasiu witaj ![]() Widzę, że wszyscy walczą z butkami , ja się obkupiłam w niemczech i znalazłam jedne (ostatnią parę), skórzane, elastyczna podeszwa, wysoka piętka i roz. 20 różowe w białe kwaiatki aż za 4,5 EURO barwa Olivka też ma te czerwone butki z elephanta No a ja mam za soba pierwszy dzień w pracy i baaardzo szybko minęło . Zmykam dokończyć obiadek dla Olivki, jutro będzie jadła klopsiki w pomidorach z bazylią.Dobranos lachiszony
|
#4648 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Emilko - z okazji roczku moc całusów
![]() Haniu - buziaki na miesięcznicę ![]() Cytat:
Ale w koralach na głowie wygląda jak aniołek. Cytat:
A woda nawet znośna. Nie odrzuciło mnie po zamoczeniu stopy ![]() Mikołaj nawet zjadł trochę piachu. Widzę, że Olivce apetyt też dopisuje. Mikołaj to taki odkurzacz - wszystko wciągnie. Nawet jeśli przed chwilą skończył jeść swoje, mlaska na widok naszego jedzenia i zły jak nie dostanie. Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładne bucikia Cytat:
Słodkie zdjęcia. Widzę, że zaczęłaś naukę pływania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kota ukradli - jakby mało ich chodziło wszędzie, żeby przygarnąć jakiegoś. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8212942 ewa.nea. śliczne fotki, takie kolorowe. A jak się Mikiemu podobało w tych kolorowych piłeczkach?? Bo myślałam o czymś takim dla Maksia. Chciałam taki małpi gaj na ogródek, ale TŻ stwierdził, że nasz młody jest jeszcze za mały i będzie z tego spadał... .. więc wymyśliłam, że może takie piłeczki właśnie... napisz, proszę, czy Wasz urwisek fajnie się w nich bawił.Maks zakupy zniósł wspaniale, biegał po sklepach, "zabawiał" ekspedientki, znosił nam do przymierzalni różne akcesoria ze sklepów. .. ale było OK. Obkupiłam się, potem Wam pokaże, bo potrzebuję szczerych opinii. [/quote] A dzięki. Ze zdjęć jestem bardzi zadowolona. Zrobiliśmy prawie 300 Ale nie wywołamy wszystkich.To miejsce właśnie nazywało się "Małpi gaj". Było tam pełno samochodów takich do wsiadania, zjeżdżalnie, huśtawki, malutkie domki, zabawki na biegunach, taki dmuchany pałac no i basen z kulkami. Kulkami był zachwycony. Przesiedział w nich półgodziny. Najpierw w ogóle się nie ruszał, siedział tylko taki zakopany po szyję. Myśleliśmy, że mu się nie podoba, więc zabraliśmy go na samochodzik. A on z tego samochodu myk i do kulek. Potem się rozkręcił i zaczął się przemieszczać w basenie, rzucać kulkami, przesypywać je z jednej strony na drugą. I płakał jak go wyciągnęłiśmy. Cytat:
Brawa za nowe słowo. No to powodzenia w staraniu o rodzeństwo dla Adrianka
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze zaczynam bić rekordy we wczesnym wstawaniu
, drugi dzień do pracy a mi się tak chce spać . Olivka dzisiaj usłyszała nas, że wstaliśmy i o 5 płacz i tulenie do mamusi chyba w ten sposób odreagowała wczorajszą rozłokę , utuliłam ją, i jak zwykle TŻ nie mógł jej nawet dotknąć, dostał mleko potuliła się chwilę, wróciła do łóżeczka i zasnęła. Moje szczęście najdroższe na świecie Uciekam do pracy, bo ktoś musi zarobić na to mleko .Miłego dzionka życzę, przede wszystkim słonecznego, bo u nas pogoda pod psem
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
minia99
oj my dziś o 6 masakra Pola znów ryczy w nocy nie może sie obudzić z koszmaru czy Wasze dzieci tak miały? ![]() dobra uciekam na śniadanko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

kurcze to faktycznie Maks musi miec sporą nózke
a Adrian znów ma mikrobka takiego, ze we wszystkich nieregulowanych nózka mu lata 
dziś były 3, 2 normalne i jedna brzydka. Echcz ja to sie mam z tym moim bączkiem.

nie wiem czy oczyszcza organizm z glutenu czy jak
kupy były normalne więc nie wiem 
dzwonił Tzt do nich na poczatku lipca, była gadka, ze w połowie lipca beda dzwonic i spisywac umowy 
ja te co teraz mamy, rozmiar 20 sa na Apuska lekko za duze w sensie długosci podeszwy ale 

a to za gadanie bzdur