|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
CraftMod
|
Dot.: CO,GDZIE, KIEDY I ZA ILE-kwiaciarnie,markety,książ ki,gazety itp.
Yoanno ja też robiłam, ale nie wyszły mi
![]() Zapomniałam wcześneij dodać, ze w Kauflandzie jest taka fajna dekoracyjna przezroczyta folia do zapakowania prezentu w jakies rumianeczki. Myślę, ze przydała by sie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
![]()
Kochane jeśli są tu jakieś Łodzianki, to informuję iż w byłym kinie róg ul. Rzgowskiej a ul. Broniewskiego otworzono sklep z ubraniami. Wyobraźcie sobie, że mają tam też różnego rodzaju wstążki oraz folie hologramowe (tak ok.1mx70cm). Wstążki są różne w cenie od 2,50zł do 4,50zł za szpulę. Arkusz folii o podanych wyżej wymiarach kosztuje 1zł. Są też gotowe wstążki i kwiatki.
Wstążki są między czapkami, a szalikami. Folie, kwiatki i gotowe wstążki znajdziecie przy torebkach damskich. Nie ma to jak biznes po... chińsku ![]() Pozdrawiam wszystkich serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
ja też mam info dla łodzianek
![]() na piotrkowskiej niedaleko pl. wolności jest taki sklepik z badzewiem (wszystko za 2.50).uwielbiam go!!! znalazłam tam dzsiaj takie piankowe kształty morskich żyjątek.jest ich ok.200,są w różnych kształtach (wprawdzie czasem trzeba się nieźle nagimnastykować żeby skojarzyć co to za zwierz,ale w większości są ok),są podklejone taśmą więc można je naklejać. jak będę miała okazję to zrobię zdjęcia. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Jeśli by ktoś miał po drodze Rossmana to polecam po 2,99 takie oto girlandy filcowe w różnych kolorach
Pierwsza jest metrowa, z kwiatkami 3m |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
![]() ![]() W Lidlu od czwartku przyszłego zestaw kaletniczy za 14,99zł http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...taw_kaletniczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie do Was, czy któraś ma może taką ręczną maszynę do szycia? Czy to się w ogóle do czegokolwiek nadaje? Bo szkoda mi kasy na porządna maszynę (tzn. w domu mam ale taką dosyć starą i tata się tylko nią umie posługiwać
![]() http://www.allegro.pl/item389190510_...do_szycia.html http://www.allegro.pl/item396213008_...i_okazja_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Yoanna ta druga jest w miarę ok (czyt. da się tym szyć), pierwszej nie miałam w rękach. nadaje się jednak do małych przeróbek, czy przeszyć, do większych rzeczy nie polecam za bardzo. szyje tylko jedną nitką, a nie jak standardowe maszyny podwójną, szef jest więc słabszy. w sumie ja wolałam wziąć igłę i nitkę niż tą maszynę, ale to może kwestia wprawy
![]()
"Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
Yoasiu ja takie cuś kupiłam za 2zł nad morzem, prbowałam na szybko i nie bardzo toto chciało szyć, jutro spróbuje jeszcze raz i Ci napiszę, ale obawiam się, że nie warto wydawać kasy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
dzięki za szybki odzew
![]() chodzi mi głownie o to, żeby dobrze zszywała papier ![]() Mamutko popróbuj i daj znać ![]() Jak będzie do niczego to zamówię kurs szycia na maszynie u Taty ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item392089221_...do_szycia.html jeszcze znalazłam coś takiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
ta biała też cicha nie jest
![]()
"Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
od 28 lipca w biedronce będą dziurkacze ozdobne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d29299994.html
takie są wzory tych dziurkaczy zbiedronki ![]() też się na nie napaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Oj, chyba wiele z nas 28 będzie polowało na dziurkacze z biedronki ;-) Ja już rozmyślam do której jechać, by nie brakło. Niestety u mnie w miejscowości nie ma...
![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
oj, pochlastam sie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
...ja zapewne zapomne...ale podłuzne chętnie kupie
![]() a tak przy okazji to teraz sa fajne pudełka ( w biedronce) na przydasie za 9,99 naprawde polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Oooo...podłużne już są moje
![]() ![]()
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
CraftMod
|
Ciekawa oferta, moze pomyślę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Yoanno wypróbowałam to małe badziewko (z pierwzego linku) i absolutnie tego nie kupuj, nieźle musiałabyś się namachać żeby kawałek przeszyć, próbowałam na papierze, na materiałe nie
![]() ![]() Moim zdaniem powinnaś poprosić tatę o kursik, rodzinie zakupić stopery do uszu i do dzieła, nie ma to jak prawdziwa maszyna, a jak ty masz ją w domu to ją wykorzystaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kachasek jak będziesz miała dostęp do tej białej, to sprawdź proszę czy to zszyje papier ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
wieczorem zadzwonię do mamy i jak sprawdzi to dam ci znać, bo ja będę miała dostęp dopiero za 3-4 tygodnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
CraftMod
|
Dziewczyny, uwaga!!!!
W lidlu w pon 21.07 będą wytłaczarki do literek, sama polecę sobie kupić ![]() Dodatkowo można dokupić komplet taśm do wytłaczania w 3 kolorach 1. wytłaczarka 2. tasma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, to juz wiem co to za cudo, byłam dzisiaj w tym moim lidlu i było to i zupełnie nie wiedziałam co to takiego, a z angielskiego opisu nie zrozumialam za wiele. muszę teraz przemyśeć ten zakup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Wtajemniczenie
|
Nooo, Nirsh ja tez się czaję, tzn. będę musiała teścia pogonić co by mi kupił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Witam, pierwszy raz na tym forum. Bardzo podoba mi się tutaj i już planuję, co gdzie kupić.
Nirshya.dwbh pisała, że w Lidlu 21.07 wytłaczarka etykiet, ale ja zwróciłam uwagę na coś innego, a mianowicie 17.07 w ofercie będzie tzw. zestaw kaletniczy, nic nazwa nie mówi, ale ja w tym zestawie odkryłam: - dziurkacz rewolwerowy - szczypce do oczek i szczypce zaciskowe (jedne z nich zwane są przez was jak mniemam nitownicą lub zaciskarką do oczek), a także oczka i zapięcia. Od kilku dni szukałam tej zaciskarki i jestem baaaardzo zadowolona, że będę miała ten zestawik za 14.99 (mam nadzieję, że wszystkiego nie wykupią) ![]() Do Lidla i do Biedronki ... Na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny poratujcie - chciałabym zakupić ten zestaw kaletniczy, ale kompletnie się na tym nie znam i liczę na Waszą pomoc. Czy ten, który będzie w ofercie Lidla nadaje się do wykorzystania? Czy jest w nim już wszystko to, co potrzebne jest aby takie nity znalazły się w kartce? Poratujcie biedaczkę ;-)
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
a ta wytłaczarke mam w pracy ale jakoś nie pomyślałam by ja wykorzytsać przy robieniu kartek musze sie nad tym zastanowić
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
No dobra, ale jak nie zrobię dziurek w kartce to po co mi zaciskarka? :| To czym zrobię dziurki?
![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.