Szukam chętnej osoby na wyjazd do Anglii :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-03-06, 18:06   #1
Onazakreconaa
Przyczajenie

Szukam chętnej osoby na wyjazd do Anglii :)

Hej mam na imię Aneta, mam 25 lat. Chciałabym wyjechać zagranicę przede wszystkim w celu nauki angielskiego (podszkolenia). Myślałam że np w maju, tak na 3 miesiące ale Nikt z moich znajomych się nie wybiera to pomyślałam że zapytam tutaj, razem raźniej jest a zwłaszcza że to będzie mój pierwszy Wyjazd (nie liczę podróży). Fajnie by było jakby znalazła się tu osoba podobna do mnie, nie chce traktować tego wyjazdu wyłącznie jako sposób na pieniądze ale chcę żeby to była przygoda, trochę impreza, poznawanie ludzi i nauka języka przy okazji czy jest tu ktoś chętny?
Onazakreconaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-11, 19:22   #2
Teelix
Przyczajenie

Dot.: Szukam chętnej osoby na wyjazd do Anglii :)

1) Nie boisz się jechać z obcą osobą?
2) Ta osoba miałaby jechać na całe trzy miesiące, czy tylko na przykład polecieć tam z Tobą, a wraca każdy w swoim terminie?
3) Co z utrzymaniem się tam, czy w grę wchodzi jakiś hotel, czy co, napisz więcej o organizacji tego wyjazdu.
4) Do jakiego miasta chcesz lecieć i z jakiego?
5) Czy to musi być maj, czy może - na przykład - lato?
Teelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-14, 14:44   #3
Onazakreconaa
Przyczajenie

Właśnie dlatego chciałabym się wcześniej zapoznać, jeszcze w Polsce. Kiedyś chciałam zacząć studia we Lwowie i w podobny sposób poznałam dziewczynę, z którą umówiłam się na piwo i po kilku godzinach ustalysmy że chcemy jechać i mieszkać razem (obie potem zrezygnowałysmy z wyjazdu ale to już swoją drogą). Myślałam nie o hotelu ale o wynajęciu pokoju. Jeśli chodzi o termin, nie jest sztywny. Po prostu pomyślałam że łatwiej będzie o pracę przed wakacjami, zanim zjada się studenci. Chciałabym podkreślic, nie szukam pomocy w wyjeździe i klimatyzacji, szukam dziewczyny, kompanki, która może być tak samo zielona jak ja wiem że wiele osób chciałoby pojechać ale również nie mają z kim, stąd ten post
Stary 2018-03-15, 07:43   #4
Teelix
Przyczajenie

Bardzo słuszne podejście z tym zapoznaniem się, tylko nie wiem, czy jedno spotkanie wystarczy, żeby kogoś poznać. I czy będzie możliwe ze wzgledu na to, że możecie mieszkać w różnych miastach. Ale lepsze jedno, niż nic . (Od razu mówię, że mam 38 lat - o ile Cię to nie zraża, to czytaj dalej - i nikogo nie napadam .

W moim przypadku jest tak, że znam w Anglii kogoś, kto jest moim Najcudowniejszym Przyjacielem. Nie spotkałam, go jeszcze nigdy osobiście, ale przeżyliśmy tyle razem, że wiem, że mogę na nim polegać zawsze i wszędzie, a on na mnie. Przyjaźń trwa od 3 lat i mieliśmy się w końcu spotkać w Londynie, oboje nie mogliśmy się tego doczekać, tylko problemem były trudności finansowe (obiecał, że jak sam uzbiera, to mi wręcz kupi bilet . Miałam tam pojechać na kilka dni, odwiedzić Przyjaciela, a przy okazji rozejrzeć się na rynku pracy, żeby w przyszłości się tam przenieść i już na zawsze zostać. Ta pierwsza podróż miała nawet odbyć się w tym roku.

Tyle, że mój Przyjaciel śmiertelnie się na mnie o coś wkurzył prawie miesiąc temu ( ) i kompletnie nie mam pojęcia, czy do jakiegokolwiek wyjazdu dojdzie, bo w ogóle się do mnie nie odzywa (jedyne, to czyta wiadomości, które mu wysyłam...dobre i to :P). Mam jednak nadzieję, że wszystko się poukłada pomiedzy nami i wtedy bym pojechała - o ile mi kasa na to pozwoli. Tylko kompletnie nie mam pojęcia, kiedy. A ponieważ sama jestem totalnie zielona w sprawach jakichkolwiek wyjazdów, bo jeszcze nigdy (serio!) nie byłam za granicą, to potwornie się boję, że coś pomylę, pokręcę i w ogóle wsiądę do niego tego samolotu, co trzeba, czy coś . Dlatego chętnie bym z kimś pojechała...o ile oczywiście do jakiegokolwiek wyjazdu dojdzie.
Teelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-19, 13:25   #5
Onazakreconaa
Przyczajenie

Szukam koleżanki chętnej na wyjazd do Anglii:)

Hej mam na imię Aneta, 25lat. Bardzo chciałabym zmienić swoje nudne życie (ciągle praca praca..) skończyłam studia, nie mam rodziny więc myślę że jest to najodpowiedniejszy czas na podróże. Ale do sedna, chciałabym pojechać np w czerwcu do Anglii na kilka miesięcy. Nie w charakterze niewolnika emigracyjnego tylko popracowac, wieczorem impreza, poznawanie ludzi i zwiedzanie marzy mi się aby zostać w przyszłości stewardessa Ale w tym celu koniecznie muszę poprawić język angielski nikt niestety z moich koleżanek nie ma podobnych potrzeb więc zwracam się z pytaniem, drogie Wizazanki, czy może któraś z Was nie planuje wakacji tak jak ja? Razem raźniej, a wcześniej można się spotkać zapoznać mam nadzieję, że jest tu ktoś taki pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości