|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
ważne, że córa rośnie zdrowo
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie 20+1 i szału z ruchami nie ma. Czuję jak leżę dłuższy czas, ale bywają i przerwy 2-dniowe.
Nie podaje się teraz noworodkowi K+D? Tylko samą D?
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu, bo środkowy wynik wyniósł 171, a trzeci 132. Mam prowadzić dietę ciążową, jeść co 3-3,5 godziny i uważać z owocami po 18. Nie wiem co i jak, nie wiem nic, co jeść, na co uważać, nie spodziewałam się tego i czuję się zagubiona.
Tak, córcia zdrowa. ![]()
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Norka wyniki.masz w normie
Moim zdaniem bezsensu powtarzac badanie,które tak obciaza trzustke Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-14 o 18:24 |
|
|
|
#2615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i gratuluję córy, która zdrowo rośnie!
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale drugi wyniik przekroczyłam o 30 punktów. No i waga małej sugeruje, że jest coś na rzeczy chyba? Bo mieści się w tym 80 centylu.
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też czuję maleńką bardzo często i podobnie jak u Blanki już szaleje nad pępkiem 😃
Co do męża i jego zaangażowania to też szału nie ma, powiedział mi tylko żebym znalazła sklepy które mnie interesują i pojedziemy, większość i tak będę zamawiać przez internet tylko nie umiem się za to zabrać. Nie wiem na co ja czekam? Czas tak szybko ucieka. Wczoraj wspominałam wam że szukamy nowego lokum, dziś byliśmy oglądać nową ofertę która się pojawiła dom który mi się bardzo spodobał. A najlepsze jest to że jest on zaledwie jakieś 500 metrów od mojego obecnego miejsca zamieszkania, najbardziej bym się cieszyła że nie muszę zmieniać otoczenia mojej córki, szkoły itp. 😃 Musimy to wszystko teraz przemyśleć i policzyć a jest nad czym się zastanawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni chyba 152-Twoj 132 Ekspertem.nie jestem,ale jest.ok A waga dziecka nie jest koniecznie od cukrzycy,jedne dzieci są większe,inne mniejsze Jaki masz cukier na czczo?? Lekarz.zawsze może wysłać Cię do diabetologa Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-14 o 18:43 |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Norciu wg norm Twoje wyniki są ok tak jak dziewczyny piszą, krzywej nie powinno robić się częściej, niż co pól roku, to okrutnie obciąża trzustkę. Powtarzanie tak szybko jeszcze w ciązy, trochę niebezpieczne. Wiem, że stosowany jest jeszcze test ze śniadaniem takim sytym, żebyt tak nie obciążać trzustki. Skonsultuj wynik z innym lekarzem Kochana. Nie martw się dziewczyny Ci tu na pewno doradzą co i jak jaki masz wynik na czczo?
|
|
|
#2620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym.nie robiła jeszcze raz tego badania. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Norka masz kilka wyjść -iść prywatnie do diabetologa,iść do.rodzinnego-on.powinien się znac.ba normach.i w razie czego wypusze skierowanie do poradni diabetologicznej,albo isc do poradni ,tam.udziela Ci informacji. |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez juz po wizycie. Mała waży 600g, wszystko rozwija sie pięknie. Zdjecia nie mam, bo jeszcze nie wrócił do gina jego flagowy sprzęt usg z naprawy i robił na zastepczym. Widziałam wszystko, dokladnie pomierzyl, jest w normie, serduszko pieknie bije ![]() Potem bylismy w drugiej hurtowni, i masz swiatopoglad co do wózków i fotelików znowu sie zmienił. Zostaje jeszcze jedna hurtownia, i wtedy podejmiemy konkretniejsze decyzje. Póki co bebetto trochę spadł w dół, na podium pierwsze miejsce na razie roan bass soft. Za duzo tego wszystkiego, ale tutaj w tej hurtowni facet gadał na prawde konkretnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Zua gratki!Który to.tydz?
|
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka Twoje wyniki wcale nie są za wysokie, ale mała rzeczywiście jest duża
może tym zasugerował się lekarz. Nie jedna ciężarna miała gorsze wyniki i nic z tym nie robi
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu dzis 22+1
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Norka ja też bym poszła do diabetologa i nie powtarzała badania ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Zua, 600 gram!!! Wiecie co, ja chyba jestem świnka, cały dzień się najeść nie mogę, masakra jakaś |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłabym pewnie k+d gdybym nie spytała. Też tak mam z tym jedzeniem... ciągle podjadam i za 5 minut myślę już czym poprawić
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
zUa to Twoja cora idzie leb w leb z moim synem! Moj teoretycznie tydzień starszy a w poniedzialek mial 684g!
Mi tez wpadl w oko Roan Bass Soft, ale w nim chyba jest mala gondola, albo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że 600g Rozalki to nie za duzo na jej wiek 22+1 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super, jak wypaliloby z tym fotelikiem od znajomych! Zawsze to troche zauszczedzone. Ogolnie czytalam ze Cybexy mogą byc ciasne... ja poki co biore pod uwage maxi cosi cabrio fix, ale jeszcze nie przymierzalismy do samochodu. W teorii pasuje, bo nasze auto mialo testy z tym fotelikiem. W koncu jestem na l4, to pojedziemy z mezem do hurtowni/sklepow zeby podjac jakas decyzje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Princess szczere wyrazy współczucia... Brak mi słów cp mogłabym powiedzieć. Przykro mi, że tyle cierpienia doswiadczasz. Życzę Ci wsparcia rodziny, trafienia na dobrego lekarza i sił od Boga...
Co do monitorów na pewno nie, chyba żeby dzidzia była wczesniakiem My mamy tylko nianie najzwyklekszą od pierwszego dziecka i sprawdza się wystarczająco. Co do ruchów najbardziej szaleje rano i wieczorem, ale przez dzień też już czuję, jak puka. Obecnie w okolicach pępuszka😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie na plus roana przemawia tez skladabie stelaża - kola przednie moga być w obojetnie jakiej pozycji, a u bebetto koniecznie ustawione prosto blotnikami na zewnątrz- dacie wiare ? Zlozyc wozek to jedno, ale z ustawieniem tych kół to tragedia i czas! Ponadto, bebetto przy prezentacji bebetto chwalono bardzo możliwość wypiecia gondoli z dzieckiem w środku, ze klikasz jeden przycisk, potem drugi i sobie za rączkę sciagasz gondole. Ogólnie jest to zakazane ! Daszek gondoli za który ją wyjmujesz jest przymocowany na dwa nity, ktore bardzo łatwo ulegają uszkodzeniu, np zlamaniu. Przy takim wyjmowaniu, w momencie uszkodzenia tych nitów, gondola nam sie obraca i dziecko laduje na ziemi, wali głową w chodnik i no wiecie, do widzenia...... mialam lzy wboczach jak o tym byla mowa. Ja myslalam, ze to taka super opcja, a tu sie okazuje ze to cholernie niebezpieczne... dlaczego 95% wózków ma gondole odpinane na klips ktory lapiesz dwoma rękoma z dwoch stron? Odpowiedzmy sobie same.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wiecie ze mi apetyt całkiem odebralo. Nie chce mi sie jesc wcale. Cały dzien bez jedzenia bym mogła chodzić. Jem bo wiem ze musze ale nie sprawia mi to zadnej radości. Mdłości poki co troche lżej ale apetytu to nie mam. Cytat:
Juz 600 gr . Gratuluje! Moj maluszek dopiero 368 ale Tz jest malutkim człowiekiem . A ja tez do dużych nie należę.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
To wiecie ze mi apetyt całkiem odebralo. Nie chce mi sie jesc wcale. Cały dzien bez jedzenia bym mogła chodzić. Jem bo wiem ze musze ale nie sprawia mi to zadnej radości. Mdłości poki co troche lżej ale apetytu to nie mam. Cytat:
Juz 600 gr . Gratuluje! Moj maluszek dopiero 368 ale Tz jest malutkim człowiekiem . A ja tez do dużych nie należę.
|
||||
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby jednak cokolwiek wskazywało, że masz przejść na dietę to nic się nie bój, to jest porostu zdrowe żywienie. Jak będziesz miała wątpliwości to podeślę Ci przykładowe menu 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
|
W końcu nadszedł ten dzień że i ja doczekałam się UP. Choć zamiast radości, od nocy ciągle się martwię czy wszystko będzie dobrze.. A wizytę mam dopiero na 16.20, tż nie może być ze mną ale jadę z rodzicami moimi bo sama chyba bym oszalała z nerwów.. Prosimy o kciuki za dzisiaj.
Emma za Ciebie też trzymam kciuki! A czy Patrycja też dzisiaj ma wizytę czy mnie się to śniło że pisała że też ma w czwartek? Wczoraj wieczorem tż poczuł pierwszy raz kopniaczki. ![]() Byłam wczoraj oglądać buty ale tutaj u nas bo była dostawa ślubnych i okazało się że rozmiar 35 też mam za duży... Chyba został mi sklep który poleciła Carmelitos. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno był zadowolony. Powodzenia 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku, jaką Ty masz malusia stopke ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, sama mam pomiedzy 35 a 36 i nie raz 35 bylo luzne... te buty nigdy nie maja takiej samej wielkosci, tak jak z ciuchami! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

A mała dzisiaj, w 19+6 waży 360 gram. 

. Gratuluje! Moj maluszek dopiero 368 ale Tz jest malutkim człowiekiem
. A ja tez do dużych nie należę.
na pewno był zadowolony.