|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
U mnie ktg na szczęście zazwyczaj wychodzi dobrze. Ale jak po przyjęciu do szpitala lekarz sobie zażyczył 45 minutowy zapis, to ciężko było
Zwłaszcza, że po nieprzespanej nocy chciałam zasnąć, a tu musiałam pilnować ruchów. I też często tętno lepiej słychać, jak jestem na plecach, ale położna każe na boku leżeć. Emelcia, w zdrowej ciąży robi się chyba od 37 tygodnia. Ale nie wiem, czy w każdym przypadku, chyba zależy od lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Anius a jak waga dziecka? Dalej 3.5 kg jest graniczne? Do 25.03 jeszcze dużo czasu, oby się samo rozkrecilo
Co do przyspieszania porodu to może mycie podłogi na kolanach? Jeszcze jest jakiś koktajl położnych z olejkiem rycynowym, ale słyszałam różne opinie więc nie chcę polecać...
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jeszcze nie miałam, w niedzielę mam jechać pierwszy raz, ale to dlatego, że jestem szczególnym przypadkiem, który po cc chce rodzić sn
W pierwszej ciąży miałam jedno ktg, jak już czekałam na cięcie. Także nie wszyscy lekarze kierują na ktg, moja gin twierdzi, że jak się nic nie dzieje to pierwsze powinno być w terminie porodu,a potem co 2 dni.
|
#4864 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi wczoraj lekarz wyliczył ponad 4 cm, to rozumiem żadnych oznak heh ![]() Jak to gylo z tym 3xS? Seks, schody i co jeszcze? Magdzia85F, to chyba Ty pisałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że dziewczyny pisały nieraz, że szyjka skracała się dosłownie z godziny na godzinę, także to nie musi świadczyć o tym, że maleństwo zabarykadowało się na amen kuruj się szybciutko, żebyś miała siły w razie w ![]() ja trzymam kciuki, żeby akcja sama się rozkręciła, a Ty działaj, jak znajdziesz siły to weź tżta w obroty, spaceruj ale słyszałam, że jak dzidzia nie chce wyjść to nie wyjdzie, wszelkie przyspieszacze nie pomagają podobno. spróbuj się może odstresować jak najbardziej i może wtedy coś się zadzieje kciuki! |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego niby mamy czekać tylko do 25.03. Znów jestem rozbita... Każdy mi mówi: będzie trzeba zrobić cesarkę to przeżyjesz, przecież chodzi o zdrowie dziecka. A ja naprawdę mam traumę po pierwszej cc... Są kobiety, które nie chcę rodzić sn, mają cc na życzenie i ja je rozumiem. Ja chcę rodzić sn - wszyscy (poza moją gin) się dziwią i komentują Nawet tż długo nie mógł zrozumieć mojej decyzji ![]() Po schodach się nalatam w domu, sprzątanie dam radę ogarnąć, może coś ruszy Dzięki dziewczyny
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2018-03-14 o 22:27 |
|
|
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza tym co już dziewczyny wymienily, czyli seks, spacery, schody, mycie okien to słyszałam jeszcze o oleju z wiesiołka
Najlepiej ponoć kupić sobie taki w kapsułkach. Ale to musiałabyś jeszcze doczytać co i jak w necie.A no i nam na SR tłumaczyła położna że stymulacja sutków też powoduje wytwarzanie oksytocyny w organizmie i może przyspieszyć poród oraz..... masowanie pięt Serio! Ponoć akurat w pięcie są jakieś zakończenia nerwowe które odpowiadają za wywołanie skurczy czy coś ;P dlatego ona zawsze mówiła żeby w trakcie ciąży jak mąż masuje stopy omijał pięty ![]() Nie wiem co na ile pomoże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie jeszcze usg bo sprawdzają przepływy i jeszcze dzisiaj miałam badanie na fotelu - na szczęście było ok, bo po wczorajszym mam traume 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale też wychodzę z założenia, że jeśli trafiłoby się, że to konieczność no to trudno.. ale bądź jeszcze dobrej myśli, masz trochę czasu! |
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nie miałam, będę mieć pierwsze w poniedziałek a we wtorek zaczynam 39tydzien. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale najlepiej jak dziecko wtedy nie śpi? Mój ogólnie jak śpi a ja parę razy nacisne brzuch to się budzi odrazu
Patusks coś mi się też wydaje że szybciej urodzisz ![]() A jak te dziewczyny z sali znosza skurcze? Wszystkie mocno cierpia? Magdzia wszystkiego najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ---------- Dziewczyny nie nadążam za Wami😢 jestem po 2 dobach od urodzenia i wyglądam strasznie, wory pod oczami i ogólnie zmęczenie. Ale mam nadzieję że to takie początki są i z czasem się wszystko unormuje. Patuska rozumiem Cię, sama jestem w szpitalu... co prawda chwilę ale nie czuję się tu komfortowo. Dziś widziałam TŻ to się popłakałam na jego widok, jutro nie przyjedzie bo jest zakaz odwiedzin (grypa itd.)Trzymaj się tam i nie poddawaj się. Kochane prosiłyście o relacje z porodu, ale ja potrzebuję chwilę żeby przetrawić to wydarzenie. Nie zrozumcie mnie źle, wydaje mi się że nie miałam najgorzej ale jest to dla mnie lekka trauma. Moje dziecko właśnie zasnęło, czyli trochę snu dla mnie 😏 trzymajmy się pozytywnych myśli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tak oglądam to jak te kobiety (u mnie na sali przewinęły się już 4) cierpią albo słucham jęków, krzyków czy przekleństw to już nie wiem co myśleć o sn 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ciężko, już mam wenflon, spałam może ze 4 godziny... I tak jestem w szoku, że zasnęłam i w sumie gdyby mnie nie obudzili o 3 to pewnie bym spała. Najlepsze jest to, że jak usłyszałam kroki, to byłam tak nie przytomna, że myślałam, że to partner wchodzi do sypialni i się zastanawiałam co on tak klapie tymi butami 😀
Boli mnie głowa, nie chcę wiedzieć jakie mam ciśnienie. Jestem mega głodna, a niestety z głodu robi mi się słabo, więc mam nadzieję, że nie zrobią mi cc np o 17 ;( w nocy oczywiście same czarne myśli... Heh ja się nie nadaje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Selina czyli to już dzisiaj trzymam kciuki mocno!!!!
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2018-03-15 o 07:49 |
|||||
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był obchod i będę dostawać jakiś lek aby więcej siusiać. Może chociaż obrzęki zejdą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już masz wenflon to najgorsze za Tobą a jaka wagę córeczki Ci prognozują?
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A boli to bardzo?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wcale chwila moment i po krzykuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie wenflon to chyba Pikuś, ale jak pomyślę o zakładaniu cewnika do znieczulenia.... 🤤
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w 37 tygodniu
kawka i szykujemy się na wizytę! miłego dnia i kciuki za te w szpitalu! |
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Anetka odpoczywaj tam, relacje zdasz nam później jak już ogarniesz wszystko. Strasznie Ci współczuję że mąż nie może cię odwiedzić i też bym pewnie byla załamana, jestem nastawiona że on dużo mi będzie pomagać.
Ja kiedyś też myślałam że jak rodzić to tylko CC jak zaszłam w ciaze to naczytałam się mnóstwo dobrego i byłam pewna na naturalny poród. Jak mi później lekarz zasugerował że może się skończyć CC bo maly nie odwrócony to prawie się też tam poryczałam, cały dzień o tym myślałam, ale przespałam się z tym i stwierdziłam że najważniejsze aby był mały zdrowy ja sobie jakoś tam potem poradzę. A najbardziej to się boję tego zastrzyku w kręgosłup i czy wróci mi czucie w nogach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obchodzie, wychodzę dziś do domu, czekam tylko na wynik posiewu. Ale... Lekarze zdecydowali, że za dwa tygodnie wywołają mi poród, bo jednak jest to ryzyko odklejenia łożyska (w poprzedniej ciąży miałam taki przypadek). Także jakoś w okolicy świąt będzie z nami Pola. Nieźle się wystraszyłam 😱
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Super
pewnie na święta będziecie w domu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Zabrali nas na blok porodowy :strach:
|
|
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

Zwłaszcza, że po nieprzespanej nocy chciałam zasnąć, a tu musiałam pilnować ruchów. I też często tętno lepiej słychać, jak jestem na plecach, ale położna każe na boku leżeć. 

W pierwszej ciąży miałam jedno ktg, jak już czekałam na cięcie. Także nie wszyscy lekarze kierują na ktg, moja gin twierdzi, że jak się nic nie dzieje to pierwsze powinno być w terminie porodu,a potem co 2 dni.
Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że synek zrobi Ci niespodziankę i sam wcześniej zdecyduje o przyjściu na świat

.

Dlatego niby mamy czekać tylko do 25.03. Znów jestem rozbita... Każdy mi mówi: będzie trzeba zrobić cesarkę to przeżyjesz, przecież chodzi o zdrowie dziecka. A ja naprawdę mam traumę po pierwszej cc... Są kobiety, które nie chcę rodzić sn, mają cc na życzenie i ja je rozumiem. Ja chcę rodzić sn - wszyscy (poza moją gin) się dziwią i komentują 

no nie znoszę brr. Wczoraj leżałam godzinę w sumie. A i tak nawet nie wiem czy ktoś rzucił okiem na zapis.
trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli
pierwszy raz u gin podobało mi się ktg, teraz jak mam je 3 razy dziennie to mam dosyć. Ale dobrze, niech monitorują malucha.
jestem po 2 dobach od urodzenia i wyglądam strasznie, wory pod oczami i ogólnie zmęczenie. Ale mam nadzieję że to takie początki są i z czasem się wszystko unormuje.
trzymajmy się pozytywnych myśli
trzymam kciuki mocno!!!!
jak już masz wenflon to najgorsze za Tobą