Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-14, 22:04   #4861
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D

U mnie ktg na szczęście zazwyczaj wychodzi dobrze. Ale jak po przyjęciu do szpitala lekarz sobie zażyczył 45 minutowy zapis, to ciężko było Zwłaszcza, że po nieprzespanej nocy chciałam zasnąć, a tu musiałam pilnować ruchów. I też często tętno lepiej słychać, jak jestem na plecach, ale położna każe na boku leżeć.

Emelcia, w zdrowej ciąży robi się chyba od 37 tygodnia. Ale nie wiem, czy w każdym przypadku, chyba zależy od lekarza.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:07   #4862
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D

Anius a jak waga dziecka? Dalej 3.5 kg jest graniczne? Do 25.03 jeszcze dużo czasu, oby się samo rozkrecilo

Co do przyspieszania porodu to może mycie podłogi na kolanach? Jeszcze jest jakiś koktajl położnych z olejkiem rycynowym, ale słyszałam różne opinie więc nie chcę polecać...
Stary 2018-03-14, 22:08   #4863
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emelcia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie miałam ani jednego KTG... od kiedy je się robi?
Ja też jeszcze nie miałam, w niedzielę mam jechać pierwszy raz, ale to dlatego, że jestem szczególnym przypadkiem, który po cc chce rodzić sn W pierwszej ciąży miałam jedno ktg, jak już czekałam na cięcie. Także nie wszyscy lekarze kierują na ktg, moja gin twierdzi, że jak się nic nie dzieje to pierwsze powinno być w terminie porodu,a potem co 2 dni.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:11   #4864
emelcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
jeju gratulacje!! Super, że już jesteś po i masz synka przy sobie

Najlepszego Magdzia! Lekkiego porodu

Kurcze... Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że synek zrobi Ci niespodziankę i sam wcześniej zdecyduje o przyjściu na świat

Iclosemyeyes
dobrze, że podjechałaś do tego szpitala i że jesteś spokojniejsza po rozmowie z lekarzem Ciekawe z jaką wagą się Malutka urodzi

Ja po ostatniej wizycie. Szyjka ma 1,5cm., wg mojej gin nic nie wskazuje na to, żeby poród miał się niebawem zacząć... A to mnie niestety bardzo dobija. W niedzielę mam podjechać na pierwsze ktg, a potem czekamy do 25.03. Jeśli nic się samo nie wydarzy to muszę przygotować się na cc. Zalecała przytulanki i spacery, ale ani na jedno ani na drugie nie mam siły. Tym bardziej teraz jak nadal mnie trzyma to cholerne przeziębienie... Jak mogę jeszcze przyspieszyć akcję dziewczyny? Sprzątanie, mycie okien, co jeszcze??? Help me
1,5 cm?! Wow!
Mi wczoraj lekarz wyliczył ponad 4 cm, to rozumiem żadnych oznak heh
Jak to gylo z tym 3xS?
Seks, schody i co jeszcze? Magdzia85F, to chyba Ty pisałaś

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
U mnie ktg na szczęście zazwyczaj wychodzi dobrze. Ale jak po przyjęciu do szpitala lekarz sobie zażyczył 45 minutowy zapis, to ciężko było Zwłaszcza, że po nieprzespanej nocy chciałam zasnąć, a tu musiałam pilnować ruchów. I też często tętno lepiej słychać, jak jestem na plecach, ale położna każe na boku leżeć.

Emelcia, w zdrowej ciąży robi się chyba od 37 tygodnia. Ale nie wiem, czy w każdym przypadku, chyba zależy od lekarza.

Cytat:
Ja też jeszcze nie miałam, w niedzielę mam jechać pierwszy raz, ale to dlatego, że jestem szczególnym przypadkiem, który po cc chce rodzić sn W pierwszej ciąży miałam jedno ktg, jak już czekałam na cięcie. Także nie wszyscy lekarze kierują na ktg, moja gin twierdzi, że jak się nic nie dzieje to pierwsze powinno być w terminie porodu,a potem co 2 dni.
Aaa, dzięki za odpowiedzi ☺ mój gin to jeszcze słowem nawet nie wspomniał o KTG, a położna to ze chyba po 36 tygodniu czy coś... stąd tak się dziwię, że Wy już po tylu seansach, a ja dalej nic

emelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:13   #4865
malami1901
Zadomowienie

Cytat:
jeju gratulacje!! Super, że już jesteś po i masz synka przy sobie

Najlepszego Magdzia! Lekkiego porodu

Kurcze... Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że synek zrobi Ci niespodziankę i sam wcześniej zdecyduje o przyjściu na świat

Iclosemyeyes
dobrze, że podjechałaś do tego szpitala i że jesteś spokojniejsza po rozmowie z lekarzem Ciekawe z jaką wagą się Malutka urodzi

Ja po ostatniej wizycie. Szyjka ma 1,5cm., wg mojej gin nic nie wskazuje na to, żeby poród miał się niebawem zacząć... A to mnie niestety bardzo dobija. W niedzielę mam podjechać na pierwsze ktg, a potem czekamy do 25.03. Jeśli nic się samo nie wydarzy to muszę przygotować się na cc. Zalecała przytulanki i spacery, ale ani na jedno ani na drugie nie mam siły. Tym bardziej teraz jak nadal mnie trzyma to cholerne przeziębienie... Jak mogę jeszcze przyspieszyć akcję dziewczyny? Sprzątanie, mycie okien, co jeszcze??? Help me
generalnie do terminu masz jeszcze 2 tygodnie?
wiem, że dziewczyny pisały nieraz, że szyjka skracała się dosłownie z godziny na godzinę, także to nie musi świadczyć o tym, że maleństwo zabarykadowało się na amen

kuruj się szybciutko, żebyś miała siły w razie w
ja trzymam kciuki, żeby akcja sama się rozkręciła, a Ty działaj, jak znajdziesz siły to weź tżta w obroty, spaceruj ale słyszałam, że jak dzidzia nie chce wyjść to nie wyjdzie, wszelkie przyspieszacze nie pomagają podobno. spróbuj się może odstresować jak najbardziej i może wtedy coś się zadzieje kciuki!
malami1901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:15   #4866
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelcia Pokaż wiadomość
1,5 cm?! Wow!
Mi wczoraj lekarz wyliczył ponad 4 cm, to rozumiem żadnych oznak heh
Jak to gylo z tym 3xS?
Seks, schody i co jeszcze? Magdzia85F, to chyba Ty pisałaś.

Sprzątanie jakby co 😀

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:18   #4867
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Któraś kiedyś z Was powiedziała, że nie lubi ktg. Zgadzam się z tym w 100% na samą myśl o ktg robi mi się źle. Zazwyczaj każą mi leżeć na boku gdzie po jakimś czasie boli mnie tak biodro i cała noga, że ledwo żyje. Najgorsze, że czasem nie podoba im się w zapisie i wtedy leżę nawet z 1,5h 🙄

Ja też to pisałam, mam wrażenie że im częściej go masz tym bardziej go nie lubisz .
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:23   #4868
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Anius a jak waga dziecka? Dalej 3.5 kg jest graniczne? Do 25.03 jeszcze dużo czasu, oby się samo rozkrecilo

Co do przyspieszania porodu to może mycie podłogi na kolanach? Jeszcze jest jakiś koktajl położnych z olejkiem rycynowym, ale słyszałam różne opinie więc nie chcę polecać...
Dzisiaj gin oszacowała wagę na 3040g, więc syn nie przybrał aż tak dużo jak przypuszczała. Powiedziała, że waga nie powinna być przeciwwskazaniem do sn, ale za to zaczęła mi tłumaczyć, że w moim przypadku akcja ma się sama zacząć, że po cc wywoływanie porodu nie jest wskazane Dlatego niby mamy czekać tylko do 25.03. Znów jestem rozbita... Każdy mi mówi: będzie trzeba zrobić cesarkę to przeżyjesz, przecież chodzi o zdrowie dziecka. A ja naprawdę mam traumę po pierwszej cc... Są kobiety, które nie chcę rodzić sn, mają cc na życzenie i ja je rozumiem. Ja chcę rodzić sn - wszyscy (poza moją gin) się dziwią i komentują Nawet tż długo nie mógł zrozumieć mojej decyzji

Po schodach się nalatam w domu, sprzątanie dam radę ogarnąć, może coś ruszy Dzięki dziewczyny

Edytowane przez anius_7
Czas edycji: 2018-03-14 o 22:27
anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:25   #4869
grewana
Wtajemniczenie

Poza tym co już dziewczyny wymienily, czyli seks, spacery, schody, mycie okien to słyszałam jeszcze o oleju z wiesiołka Najlepiej ponoć kupić sobie taki w kapsułkach. Ale to musiałabyś jeszcze doczytać co i jak w necie.
A no i nam na SR tłumaczyła położna że stymulacja sutków też powoduje wytwarzanie oksytocyny w organizmie i może przyspieszyć poród oraz..... masowanie pięt Serio! Ponoć akurat w pięcie są jakieś zakończenia nerwowe które odpowiadają za wywołanie skurczy czy coś ;P dlatego ona zawsze mówiła żeby w trakcie ciąży jak mąż masuje stopy omijał pięty
Nie wiem co na ile pomoże

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:28   #4870
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya663 Pokaż wiadomość
Ja też to pisałam, mam wrażenie że im częściej go masz tym bardziej go nie lubisz .
Święta prawda 😀 pierwszy raz u gin podobało mi się ktg, teraz jak mam je 3 razy dziennie to mam dosyć. Ale dobrze, niech monitorują malucha.
Codziennie jeszcze usg bo sprawdzają przepływy i jeszcze dzisiaj miałam badanie na fotelu - na szczęście było ok, bo po wczorajszym mam traume 🙄

Antoś 15.03.2018

Stary 2018-03-14, 22:30   #4871
malami1901
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj gin oszacowała wagę na 3040g, więc syn nie przybrał aż tak dużo jak przypuszczała. Powiedziała, że waga nie powinna być przeciwwskazaniem do sn, ale za to zaczęła mi tłumaczyć, że w moim przypadku akcja ma się sama zacząć, że po cc wywoływaniu porodu nie jest wskazane Dlatego niby mamy czekać tylko do 25.03. Znów jestem rozbita... Każdy mi mówi: będzie trzeba zrobić cesarkę to przeżyjesz, przecież chodzi o zdrowie dziecka. A ja naprawdę mam traumę po pierwszej cc... Są kobiety, które nie chcę rodzić sn, mają cc na życzenie i ja je rozumiem. Ja chcę rodzić sn - wszyscy (poza moją gin) się dziwią i komentują Nawet tż długo nie mógł zrozumieć mojej decyzji
taka w sumie prawda, ale całkowicie Cię rozumiem, ja mimo braku jakiejkolwiek traumy jestem tak nastawiona na sn, że cc byłoby dla mnie katastrofą i rozczarowaniem ale też wychodzę z założenia, że jeśli trafiłoby się, że to konieczność no to trudno..
ale bądź jeszcze dobrej myśli, masz trochę czasu!
Stary 2018-03-14, 22:32   #4872
wioleta20
Zakorzenienie

Ja też jeszcze nie miałam, będę mieć pierwsze w poniedziałek a we wtorek zaczynam 39tydzien. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale najlepiej jak dziecko wtedy nie śpi? Mój ogólnie jak śpi a ja parę razy nacisne brzuch to się budzi odrazu

Patusks coś mi się też wydaje że szybciej urodzisz
A jak te dziewczyny z sali znosza skurcze? Wszystkie mocno cierpia?

Magdzia wszystkiego najlepszego

wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 22:34   #4873
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Dzisiaj gin oszacowała wagę na 3040g, więc syn nie przybrał aż tak dużo jak przypuszczała. Powiedziała, że waga nie powinna być przeciwwskazaniem do sn, ale za to zaczęła mi tłumaczyć, że w moim przypadku akcja ma się sama zacząć, że po cc wywoływanie porodu nie jest wskazane Dlatego niby mamy czekać tylko do 25.03. Znów jestem rozbita... Każdy mi mówi: będzie trzeba zrobić cesarkę to przeżyjesz, przecież chodzi o zdrowie dziecka. A ja naprawdę mam traumę po pierwszej cc... Są kobiety, które nie chcę rodzić sn, mają cc na życzenie i ja je rozumiem. Ja chcę rodzić sn - wszyscy (poza moją gin) się dziwią i komentują Nawet tż długo nie mógł zrozumieć mojej decyzji

Po schodach się nalatam w domu, sprzątanie dam radę ogarnąć, może coś ruszy Dzięki dziewczyny
Termin masz z tego co widzę na 27 wiec jak się nic złego dziać nie będzie to zgodnie z WHO do 10 kwietnia można spokojnie czekać (42 tydzień). Przy podaniu oksytocyny są bardzo silne skurcze i pewnie dlatego nie chcą ryzykować, bo jednak jest blizna. Ja Cię całkowicie rozumiem że nie chcesz kolejnej operacji. A co do lekarzy, ja wiem po sobie że jak tylko mogą to naciskają na cesarkę.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 03:31   #4874
anetka924
Raczkowanie

Cytat:
To ja no nie znoszę brr. Wczoraj leżałam godzinę w sumie. A i tak nawet nie wiem czy ktoś rzucił okiem na zapis.
Ja znienawidziłam KTG w trakcie porodu, żadne nie widziało moich skurczy a było ich 3 szt. Masakra....

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ----------

Dziewczyny nie nadążam za Wami😢 jestem po 2 dobach od urodzenia i wyglądam strasznie, wory pod oczami i ogólnie zmęczenie. Ale mam nadzieję że to takie początki są i z czasem się wszystko unormuje.

Patuska rozumiem Cię, sama jestem w szpitalu... co prawda chwilę ale nie czuję się tu komfortowo. Dziś widziałam TŻ to się popłakałam na jego widok, jutro nie przyjedzie bo jest zakaz odwiedzin (grypa itd.)Trzymaj się tam i nie poddawaj się.

Kochane prosiłyście o relacje z porodu, ale ja potrzebuję chwilę żeby przetrawić to wydarzenie. Nie zrozumcie mnie źle, wydaje mi się że nie miałam najgorzej ale jest to dla mnie lekka trauma.

Moje dziecko właśnie zasnęło, czyli trochę snu dla mnie 😏 trzymajmy się pozytywnych myśli

anetka924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 07:05   #4875
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie miałam, będę mieć pierwsze w poniedziałek a we wtorek zaczynam 39tydzien. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale najlepiej jak dziecko wtedy nie śpi? Mój ogólnie jak śpi a ja parę razy nacisne brzuch to się budzi odrazu

Patusks coś mi się też wydaje że szybciej urodzisz
A jak te dziewczyny z sali znosza skurcze? Wszystkie mocno cierpia?

Magdzia wszystkiego najlepszego

Właśnie na razie tak trafiam, że te co przychodzą to cierpią i to nieźle 🙄 teraz może dłużej ze mną poleżą bo w nocy jedna trafiła w 36tc z bólami - to może dadzą jej sterydy na płuca i coś na zatrzymanie a druga jest w 35tc z bliźniakami i będą ciąże utrzymywać do wtorku.

Ale jak tak oglądam to jak te kobiety (u mnie na sali przewinęły się już 4) cierpią albo słucham jęków, krzyków czy przekleństw to już nie wiem co myśleć o sn 😱

Antoś 15.03.2018

Stary 2018-03-15, 07:40   #4876
_Selina_
Zakorzenienie

U nas też ciężko, już mam wenflon, spałam może ze 4 godziny... I tak jestem w szoku, że zasnęłam i w sumie gdyby mnie nie obudzili o 3 to pewnie bym spała. Najlepsze jest to, że jak usłyszałam kroki, to byłam tak nie przytomna, że myślałam, że to partner wchodzi do sypialni i się zastanawiałam co on tak klapie tymi butami 😀

Boli mnie głowa, nie chcę wiedzieć jakie mam ciśnienie. Jestem mega głodna, a niestety z głodu robi mi się słabo, więc mam nadzieję, że nie zrobią mi cc np o 17 ;( w nocy oczywiście same czarne myśli... Heh ja się nie nadaje :/

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 07:47   #4877
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze, że jednak nie musisz martwić się wagą trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli

Cytat:
Święta prawda pierwszy raz u gin podobało mi się ktg, teraz jak mam je 3 razy dziennie to mam dosyć. Ale dobrze, niech monitorują malucha.
Codziennie jeszcze usg bo sprawdzają przepływy i jeszcze dzisiaj miałam badanie na fotelu - na szczęście było ok, bo po wczorajszym mam traume

Ja miałam we wtorek 3 badania na fotelu i wczoraj ledwo chodziłam i jeszcze plamienia się pojawiły

Cytat:
Napisane przez malami1901 Pokaż wiadomość
taka w sumie prawda, ale całkowicie Cię rozumiem, ja mimo braku jakiejkolwiek traumy jestem tak nastawiona na sn, że cc byłoby dla mnie katastrofą i rozczarowaniem ale też wychodzę z założenia, że jeśli trafiłoby się, że to konieczność no to trudno..
ale bądź jeszcze dobrej myśli, masz trochę czasu!
Takie nastawienie może być bardzo zgubne, bo niestety często nie ma wyboru i trzeba robić cc... A później kobieta się obwinia i dostaje depresji. Serio cc nie jest taka zła, nie czyni Cie mniej matka niż te które rodzą sn... Ja byłam w pierwszej ciąży tak zafiksowana na sn że jak się dowiedziałam miesiąc przed terminem, że nic z tego to swirowalam, przeryczalam kilka dni, rozpaczalam jakby spotkał mnie koniec świata. A po cięciu na samo wspomnienie chce mi się z siebie śmiać, bo naprawdę sposób w jaki dziecko przyjdzie na świat jest nieistotny w porównaniu do tego, z czym wiąże się całe macierzyństwo

Cytat:
Napisane przez anetka924 Pokaż wiadomość
Ja znienawidziłam KTG w trakcie porodu, żadne nie widziało moich skurczy a było ich 3 szt. Masakra....

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ----------

Dziewczyny nie nadążam za Wami jestem po 2 dobach od urodzenia i wyglądam strasznie, wory pod oczami i ogólnie zmęczenie. Ale mam nadzieję że to takie początki są i z czasem się wszystko unormuje.

Patuska rozumiem Cię, sama jestem w szpitalu... co prawda chwilę ale nie czuję się tu komfortowo. Dziś widziałam TŻ to się popłakałam na jego widok, jutro nie przyjedzie bo jest zakaz odwiedzin (grypa itd.)Trzymaj się tam i nie poddawaj się.

Kochane prosiłyście o relacje z porodu, ale ja potrzebuję chwilę żeby przetrawić to wydarzenie. Nie zrozumcie mnie źle, wydaje mi się że nie miałam najgorzej ale jest to dla mnie lekka trauma.

Moje dziecko właśnie zasnęło, czyli trochę snu dla mnie trzymajmy się pozytywnych myśli

Anetka nie denerwuj się, odpoczywaj my tutaj klepiemy bo jeszcze nie mamy maluszków przy sobie, a Ty wiadomo że musisz się skupić na was. Wszystko się z biegiem czasu ułoży i wrócisz do dawnej formy

Cytat:
Właśnie na razie tak trafiam, że te co przychodzą to cierpią i to nieźle teraz może dłużej ze mną poleżą bo w nocy jedna trafiła w 36tc z bólami - to może dadzą jej sterydy na płuca i coś na zatrzymanie a druga jest w 35tc z bliźniakami i będą ciąże utrzymywać do wtorku.

Ale jak tak oglądam to jak te kobiety (u mnie na sali przewinęły się już 4) cierpią albo słucham jęków, krzyków czy przekleństw to już nie wiem co myśleć o sn

Dlaczego oni Cie na przedporodowej trzymają skoro nie rodzisz? Czy to na patologii takie hece?

Selina czyli to już dzisiaj trzymam kciuki mocno!!!!

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2018-03-15 o 07:49
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 07:53   #4878
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że jednak nie musisz martwić się wagą trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli

Ja miałam we wtorek 3 badania na fotelu i wczoraj ledwo chodziłam i jeszcze plamienia się pojawiły

Takie nastawienie może być bardzo zgubne, bo niestety często nie ma wyboru i trzeba robić cc... A później kobieta się obwinia i dostaje depresji. Serio cc nie jest taka zła, nie czyni Cie mniej matka niż te które rodzą sn... Ja byłam w pierwszej ciąży tak zafiksowana na sn że jak się dowiedziałam miesiąc przed terminem, że nic z tego to swirowalam, przeryczalam kilka dni, rozpaczalam jakby spotkał mnie koniec świata. A po cięciu na samo wspomnienie chce mi się z siebie śmiać, bo naprawdę sposób w jaki dziecko przyjdzie na świat jest nieistotny w porównaniu do tego, z czym wiąże się całe macierzyństwo

Anetka nie denerwuj się, odpoczywaj my tutaj klepiemy bo jeszcze nie mamy maluszków przy sobie, a Ty wiadomo że musisz się skupić na was. Wszystko się z biegiem czasu ułoży i wrócisz do dawnej formy

Dlaczego oni Cie na przedporodowej trzymają skoro nie rodzisz? Czy to na patologii takie hece?
Ja chciałam CC jak jeszcze nie byłam w ciąży, później lekarze mówili, że w naszym przypadku sn bezpieczniejsze dla małej itd. Jeszcze we wtorek odrabialiśmy przed pójściem do szpitala zajęcia z oddychania. Wczoraj podjęli decyzję o cc przed weekendem i jestem przerażona. "Całe życie" chciałam cc, a teraz nie chcę. Taki paradoks

Stary 2018-03-15, 07:57   #4879
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie leżę na przedporodowej. Jak trafiłam w sobotę to na patologii nie było miejsc. Ale nie wiem dlaczego mnie nie przeniosą 🙄 przychodzą na moją sale babki które albo będą rodzić albo chwilowo nic się nie dzieje to je przenoszą a ja tu koczuje. Np jest u mmie na sali dziewczyna z bliźniakami to dzisiaj ją przenoszą na patologie. A u mnie nawet jak będę leżeć te 2 tyg to jestem tu.

Był obchod i będę dostawać jakiś lek aby więcej siusiać. Może chociaż obrzęki zejdą.

Antoś 15.03.2018

Stary 2018-03-15, 08:05   #4880
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja chciałam CC jak jeszcze nie byłam w ciąży, później lekarze mówili, że w naszym przypadku sn bezpieczniejsze dla małej itd. Jeszcze we wtorek odrabialiśmy przed pójściem do szpitala zajęcia z oddychania. Wczoraj podjęli decyzję o cc przed weekendem i jestem przerażona. "Całe życie" chciałam cc, a teraz nie chcę. Taki paradoks

Będzie dobrze jak już masz wenflon to najgorsze za Tobą a jaka wagę córeczki Ci prognozują?
Stary 2018-03-15, 08:07   #4881
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze jak już masz wenflon to najgorsze za Tobą a jaka wagę córeczki Ci prognozują?
No właśnie wenflon to dla mnie pikuś 2100 +- 300.

Stary 2018-03-15, 08:16   #4882
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję zakładania wenflonu 😀 na szczęście na razie wszystko co dostaje jest do połknięcia.
A boli to bardzo??

Antoś 15.03.2018

Stary 2018-03-15, 08:27   #4883
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję zakładania wenflonu 😀 na szczęście na razie wszystko co dostaje jest do połknięcia.
A boli to bardzo??

Jak zwykły zastrzyk, pobranie krwi itd.
Czyli wcale chwila moment i po krzyku
Stary 2018-03-15, 09:08   #4884
ullcia92
Raczkowanie

Dla mnie wenflon to chyba Pikuś, ale jak pomyślę o zakładaniu cewnika do znieczulenia.... 🤤

ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 09:09   #4885
malami1901
Zadomowienie

Dzień dobry w 37 tygodniu
kawka i szykujemy się na wizytę!
miłego dnia i kciuki za te w szpitalu!
Stary 2018-03-15, 09:22   #4886
wioleta20
Zakorzenienie

Anetka odpoczywaj tam, relacje zdasz nam później jak już ogarniesz wszystko. Strasznie Ci współczuję że mąż nie może cię odwiedzić i też bym pewnie byla załamana, jestem nastawiona że on dużo mi będzie pomagać.

Ja kiedyś też myślałam że jak rodzić to tylko CC jak zaszłam w ciaze to naczytałam się mnóstwo dobrego i byłam pewna na naturalny poród. Jak mi później lekarz zasugerował że może się skończyć CC bo maly nie odwrócony to prawie się też tam poryczałam, cały dzień o tym myślałam, ale przespałam się z tym i stwierdziłam że najważniejsze aby był mały zdrowy ja sobie jakoś tam potem poradzę. A najbardziej to się boję tego zastrzyku w kręgosłup i czy wróci mi czucie w nogach.

Stary 2018-03-15, 10:26   #4887
say-hello
Zakorzenienie

Ja już po obchodzie, wychodzę dziś do domu, czekam tylko na wynik posiewu. Ale... Lekarze zdecydowali, że za dwa tygodnie wywołają mi poród, bo jednak jest to ryzyko odklejenia łożyska (w poprzedniej ciąży miałam taki przypadek). Także jakoś w okolicy świąt będzie z nami Pola. Nieźle się wystraszyłam 😱

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 10:30   #4888
wioleta20
Zakorzenienie

Super pewnie na święta będziecie w domu

Stary 2018-03-15, 10:42   #4889
_Selina_
Zakorzenienie

Zabrali nas na blok porodowy :strach:

Stary 2018-03-15, 10:43   #4890
pipi99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Zabrali nas na blok porodowy :strach:

Kciuki

pipi99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości