|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
Super, bardzo dobre wiadomości, no to kochana pilnuj tej diety i będzie cacy |
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
102 cm w talii witają po weekendzie
Magflieg gratuluję udanego urlopu.......a ten pierścień echhhh , jak mojemu powiedziałam, że ma mi kupić pierścionek za urodzenie dziecka, to spojrzał tylko tępo..Anuhha Twoja piesa jest cudna , ja też nie miałabym siły jej z łóżka wykurzyć. Też czekam na relacje z usg. Mam nadzieje, że mojej córci nic nie urosło od mojego ostaniego usg. Zgłaszam, że moja pralka też ubrania kurczy. Ciekawe jakbym zgłosiła reklamacje w sklepie, jaka byłaby reakcja. Wczorajszy dzień u teściowej był baaaardzo miły. Nawet z tż dawno tak się dobrze nie bawiliśmy. Dobre humory nam też w nocy dopisywały . Co prawda jechaliśmy w kilkukilometrowym korku i byliśmy w domu przed 23cią. Mój tż to juz nie może wytrzymać. Nawet zaczął mnie podejrzewać co to za forum. I ciągle się zastanawia co ja tam tyle siedze i pisze. Chyba jest o Was zazdrosny. |
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Magflieg super fotki! Zazdroszczę Ci tych wakacji - uwielbiam morze a najbardziej ten moment jak idę pierwszego dnia na plażę, wychodzę z lasu, patrzę, a tam piasek i woda
aż się rozmarzyłam... niestety w tym roku mogę tylko pomarzyć...Anuhaaa parówa pierwsza klasa Mój pies jedt trochę większy (23 kg) więc cieszę się że nie ma w zwyczaju wchodzenia do łóżka... chociaż nie raz jak był mniejszy az mnie korciło żeby go wsadzić na poduchę ale mój tż był twardy... no i opłaciło się bo teraz mamy z tym spokój.
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia super wieści! Szprycuj się dalej żelazem i będzie dobrze!
Dzięki dziewczyny za kciuki! A wieści napewno przyniosę tylko dobre, innych nie biorę pod uwagę ale mi się dłużyyyyyy teraz. Żebym to tak zawsze kiedy trzeba potrafiła się tak szybko wyszykować do wyjścia jestem taka ciekawa ile waży ten mój szkrab i czy dalej mu dynda jak dynda to już zacznę do niego mówić po imieniu, bo narazie jakoś mi to nie szło, szczególnie że z tym wyborem imienia to ciągle jeszcze tak nie do końca u nas postanowione...
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie miałam wczoraj czasu wejść na wizaż a stuknęła nam wczoraj studniówka. 27 tydzień się zaczął i brzuch w obwodzie coraz większy - 93 cm na wysokości pępka, zaczynam się martwić jak ja będę wyglądać za 3 miesiące, bo balonik już duży. Tradycyjnie w sobotę co 2 tygodnie wklejałam nasze fotki,tym razem to się nie powiodło, bo siostra pożyczyła aparat na wesele, jak odda to cosik się postaram pstryknąć. Bo brzusio duży.... Wczoraj byliśmy na stacji podpompować koła w wózku, który pożyczymy od szwagierki, trzeba go jutro przysmyczyć do domu i odświeżyć trochę. (wózek jest podobny kolorystycznie do tego na fotce). Jak fajnie jest się przymierzać do wożenia Znajomi poinformowali nas też wczoraj, że od marca przyszłego roku nasza mała będzie mieć małą towarzyszkę albo towarzysza zabawy
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
anuha udanego usg!
![]() ja mam 90 cm rano, ale troche ponizej pepka bo tam mam najbardziej wystajacy brzuch
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki! wszystko ok więc jestem cała szczęśliwa
widzieliśmy taaaaaakiego siusiaka, więc już nie mam żadnych wątpliwości ![]() a teraz do rzeczy: URODZĘ OLBRZYMA!!!!! Synek waży 1972g! Przecież to już 2 kg!!!! Z OM mam dziś 31,1 tyg a wymiary to: Główka - 34 tyg Jak ja to wycisnę![]() Brzuszek - 33 tyg Nóżka - 31,5 tyg no więc biegacz się nie zapowiada ![]() OMG ale jestem szczęśliwa
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
anuha gratuluje
ale 2 kg jak na 32tc to jeszcze nie tak strasznie duzo! mysle, ze synek bedzie wazyl niewiele ponad 3,5 kg. widze, ze te duze glowki i stosunkowo krotkie nozki szczegolnie u chlopcow to norma
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Anuhaaa super, ale chlop
|
|
#3581 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Magflieg cudne zdjecia. Rodzinka urocza. Mała to wykapana Mama. Moze Emilka wda sie w Tate zeby mu nie bylo smutno. ![]() Ach jak ja ci zazdroszcze tego morza ![]() A ja juz mam 106 w pasie. ![]() Własnie sie zmierzyłam pod wpływem waszych postów.
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha i zapomniałam dodać, ze położenie mamy główkowe, więc mam nadzieję, że już tak zostanie. |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() super, zdrowy olbrzymek i pomyśleć że masz w brzuchu 2kg szczęścia. Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze poszło. Myślę, że u mnie mieszka podobne wagowo cudo, bo przecież termin mamy na ten sam dzień
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzuszek 33 nozki 31,1 a moglabys podac ile ma mm kazdy z tych pomiarow? czy ktos oprcz mnie zamierza pic herbate zlisci malin? ja szykuje sie od 36tc
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
Jaroszania a na co ta herbatka pomaga?
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
"Działa na szyjkę macicy, uelastycznia, sprzyja skracaniu i rozwieraniu." niekotre polozne zalecaja picie od 36/38tc
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
Napar z liści malin pomaga w przygotowaniu macicy do porodu, a zwłaszcza szyjki
do rozwierania i cytat z jednej ze stron: "Należy go pić na 2-3 tyg. przed terminem porodu (3 łyżki suszonych liści malin, ½ l wody, zagotować, gotować przez 3 min.), pić 3 razy dziennie. Kup sobie liscie maliny w Herbapolu, nie kupuj gotowych herbatek bo tam sam pyl nie listki. Ja pilam te herbate wczesniej niz od 37 tygodnia, niktorzy uwazaja ze mozna ja pic od samego poczatku i moze wrecz zapobiegac krwawieniom w czasie ciazy. Inni ze lepiej sie wstrzymac do 36 tygodnia. Do szklanki gotujacej sie wody wrzucalam 1 lyzeczke ziela i gotowalam pod przykryciem na b.malym ogniu przez 5 min. Na sam porod dobrze jest tez podobno wypic bardzo mocny napar (30g ziela na 500 ml wody gotowac 15 min) ja nie wyprobowalam bo podobno bardzo przyspiesza akcje a wolalam zeby polozna dojechala na czas ![]() Przy moim pierwszym porodzie (bez herbatki) faza rozwierania trwała kilkanaście godzin, a przy drugim (po herbatce) dwie godziny. Liście malin zawierają prostaglandyny i to właśnie ich sekret (owoce prostaglandyn nie mają)." Chyba warto spróbować |
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ooooW
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ... to jest mało przyjemny napój
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() magflieg witaj po urlopie nie masz pojecia jak Ci zazdroszcze urlopu i spacerow nad morzem. moj gin napewno na to nie pozwoli rodzinka wspaniala i swietny gest tz ten bursztynekanuhaaaaaaaaaa fajnie, ze maluszek duzy i ze dyndak na swoim miejscu i ic po drodze nie odpadlo jaroszania nawet nie wiedzialam, ze taka herbatke sie pije, moze sprobuje Amaretta a co ja mam powiedziec, jak mierze juz 114 ![]() Liatris moj tz tez przez ramie mi zaglada jak tylko siadam przed komputer, ale fajnie, ze jest zazdrosny ![]() Nabylam wczoraj ELANCYL za jedyne bagatela 99 zl , ale juz wiecej rozstepow nie zniose, a po poprzedniej ciazy sa wszedzie, smarowania po prostu nie pomagaly, taka skora![]() Chyba wybralismy dzisiaj imie dla coreczki. przygotowalam karki z propozycjami i jak tz z pracy wrocil to zaoferowal, ze wylosuje i wyszla Klaudia Podoba Wam sie Klaudia????
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Lipcówki pily tą herbatkę glównie na przyspieszenie porodów i z tego co wiem efekty nie byly powalające a i w smaku podobno jest fee.
Ja mam awersję do mierzenia centymentrem, bo dola lapie - ale zmierzylam się i u mnie w brzuchu nie jest tak żle - 93cm. Za to w biodrach - masakra 98cm. A to dopiero 29 tydzień.
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
a więc po kolei... (a'propos - Amaretta - jak się wkleja kilka wiadomości w poście?) magflieg - witaj po urlopie, zdjęcia cudne, a to córeczki - wymiata na niektórych (już poprzednio miałam napisać) przypominasz drew barrymore ![]() wiktorynka, rura jak rura, ale jaka satysfakcja, kiedy teściom o tym mówiłaś, co ![]() goga, podziwiam wytrwałość męża, a jeszcze bardziej Twoją..nie dałabym rady trzymać buzi na kłódkę..zwłaszcza, że raczej do gaduł należę ![]() anuhaa, piesek pod kołdrą - boski a co do maluszka - im cięższy, tym więcej kilogramów do kochania ![]() gratuluję bardzo ![]() żabulka, prezent od brata genialny ostatnio uwielbiam praktyczność ![]() sylwia, dbaj o siebie, kobitko i nie daj się do szpitala zaciągnąć my będziemy cię w tej diecie mocno wspierać ![]() agnes - wózeczek śliczny ![]() sabina, klaudia - ładnie, a jakie jeszcze mieliście propozycje? moi rodzice wybrali się na dwutygodniowy urlop, więc z Maciejem, w ramach opieki nad kwiatkami, uciekliśmy od teściów pierwszy raz będziemy tak długo tylko we dwoje ![]() ![]() nie ma teściów, i nie czuję, że powinnam chociaż na chwilę zejść na dół, nie denerwuję się byle pierdołami - cudnie jest ![]() a to dopiero 24 godziny ![]() ![]() co do centymetrów.. hmm, mój brzuch i biodra w tym samym tempie się rozrastają brzuch, w najszerszym miejscu - 97 cm (z poprzednich 70 - 72), biodra - magiczna stówka (przed ciążą - 93) i ja też chciałam zgłosić bunt pralki.. nie tylko ja go zauważyłam - mój mężuś także ![]() aaa, właśnie - czy wasi panowie mają ciążowe objawy? mój maciej zaczął pijać kawkę z mlekiem i cukrem ("justyna - jak możesz pić to świństwo?kawa to kawa", "ludzie dzielą się na tych, którzy piją kawę i na tych , którzy udają, że to kawa" i takie tam...), zresztą wymieniać nie będę, bo naprawdę sporo tych zmian w moim mężu zaszło aaa, i tak , jak prze ciążą przestrzeń lubił - teraz zagraciłby mi mieszkanie dodatkowymi meblami...
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Nabutko wiec bylo do wyboru jeszcze Sonia, Anastazja, Aurlia, Zuzanna, Patrycja, Paulina, Urszula, Emilia i chyba juz
![]() Zazdroszcze oderwania od tesciow, ja musze tez sie na jakis czas wyprowadzic, chociaz tak jak Ty 2 tygodnie |
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
jaroszania to wymiary mojego pulpecika
![]() BPD 85mm HC 302mm AC 290mm FL 61mm NB 8,7 mm A wiecie gdy emocje wagowe już opadły, to tak sobie pomyślałam, że to bardzo dobrze, że synek już taki wyrośnięty, bo jakby mu się zachciało wcześniej wyjść to przynajmniej ma już kawał ciałka. A i jeszcze coś! Synek przez 7 tyg przytył o ok 1,4 kg, więc mogę na niego trochę zrzucić ten mój przyrost wagi
|
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki anuha
![]() jestem ciekawa czy jak dzieci sa ulozone glowkowo tak wczesnie i troche waza to czy naciskaja na szyjke i czy ona sie wtedy szybciej skraca?
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
a co do tych wadliwych pralek, to mój tż też narzeka, że mu wszystkie ciuchy się spierają - spodnie w pasie, koszulki w obwodzie
no chyba trzeba to gdzieś zareklamować faktycznie, bo to nie może być przypadek idę pobuszować na allegro! |
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
nie mam nawet sily czytac co napisalyscie.. przepraszam...
martwie sie, jest mi slabo, kreci mi sie w glowie, mam skurcze co jakies 10 minut... sama nie wiem co sie dzieje... tak tylko wklejam...
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
kochana proponuję kontakt z lekarzem lub położną, bo to ciut za wcześnie na skurcze co 10 minut
|
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Kaolinait weż nospe, dziala rozkurczowo i zadzwoń do swojego gina
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

, jak mojemu powiedziałam, że ma mi kupić pierścionek za urodzenie dziecka, to spojrzał tylko tępo..
, ja też nie miałabym siły jej z łóżka wykurzyć. Też czekam na relacje z usg. Mam nadzieje, że mojej córci nic nie urosło od mojego ostaniego usg.
ale mi się dłużyyyyyy teraz. Żebym to tak zawsze kiedy trzeba potrafiła się tak szybko wyszykować do wyjścia
Znajomi poinformowali nas też wczoraj, że od marca przyszłego roku nasza mała będzie mieć małą towarzyszkę albo towarzysza zabawy

Jak ja to wycisnę
. Ja też tak o swojej długo mówiłam, ale tż nie zgadza się na to imię i w sumie już sama nie wiem jak ją nazywać, bo nic ostatecznie nie wybraliśmy.

nie masz pojecia jak Ci zazdroszcze urlopu i spacerow nad morzem. moj gin napewno na to nie pozwoli
rodzinka wspaniala i swietny gest tz ten bursztynek