|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4622 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Witam, co u nas dużo pobudek czyli 4 :ziewa
Cytat:
Cytat:
jak żyć? W ostatni wtorek chciałam pójść pobiegać i po powrocie wziąść prysznic. Mąż miał ogarnąć dzieci i kolacje. Finał był taki ze przed wyjściem starsza zrobiła histerie (co się nie zdarza w ogóle) że ona chce iść ze mną. No ale jakoś wyszłam. Po powrocie poszłam do łazienki pod prysznic, obie wyły pod drzwiami że chcą do mnie. Po wyjściu z łazienki okazało się że mąż zrobił kolacje tylko dla Asi, więc na biegu s robiłam kolacje dla siebie i starszej córy. Kąpiel i kładzenie dzieci spać było opóźnione, więc wieczór z kapelusza. Kurtyna. To by było na tyle mojego wyjścia w tym tygodniu. Cytat:
trzeba mierzyć i ewentualnie odsyłaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Co robicie dziś na obiad? Nie mam pomysłu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
mniam! Dzień dobry
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
U nas gulasz z kasza i jakies ogory ze sloika😛 a teraz szybko zupe warzywna gotuje bo zapomnialam calkiem o tym😛
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie krem z pora
i spagetti z wczoraj ![]() dzis ide z mackiem do stomatologa zobaczymy
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
z alaantkow
![]() http://alaantkoweblw.pl/zupa-krem-z-pora/
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami.
M dzisiaj w domu. Gile do pasa, ciężka noc i gorączka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Zjaaaadłabyyyym!!!
Ja dziś u teściowej więc zdaję się na nią, jakieś mięsko i ziemniaczki chyba. A na jutro chcę zrobić leniwe z owocami. To taki typ obiadu, którego nie robię jak chodzę do pracy. Wtedy to zawsze na szybko mieso/warzywa/ryz/makaron. |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly buciki z Mrugały. Cudo!
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne! jaki rozmiar brałaś?
|
|
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z małą na konsultacji dzisiaj ale wiedziałam, że szału nie będzie bo dalej kaszle i ma gila po pas
jedyne co mnie dzisiaj pocieszyło to, że oskrzela i płuca czyste ale ciągle glut w gardle wisi więc żłobek idzie dalej w odstawkę a kolejna konsultacje we wtorek. Może w środę do żłoba pójdzie. Ja w poniedziałek mam badania lekarskie do pracy więc już jestem na etapie paniki i popadania w depresję bo ja nie wiem co my zrobimy jak się te choróbska nie skończą...uwielbiam, nawet zrobiłam w poniedziałek ale gwiazda pogardziła i tylko surówkę z marchewką chciała jeść w ogóle przez to chorbósko to jej tylko słoiki od paru dni na obiad wchodzą ale to pewnie dlatego, że nawet te dla starszych dzieci to wciąż papka i kisiel i jej pewnie łatwiej to przełknąć niż coś normalnego...Cytat:
Cytat:
Escorpio ale cudowne te Mrugały a podeszwa i zapiętek ok? tą 20stkę to na jaką stópkę brałaś, dobra są rozmiarowo?
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-15 o 15:51 |
||
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudne!!!
Mam chyba takie same płytki w domu ) Cytat:
Wizyta spoko choć nasze nocne karmienia Panią doprowadziły do szału. Z moich "czasem to nawet ponad 5 razy" doszła w opowieści do 15...na zasadzie "niewyobrażalne jest karmić 15razy w ciągu nicy!!" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja pitolę, myślałam, że dziś wyjdziemy na dwór...ale godzinę temu zasnął dopiero, a ja ogarniałam burdel w mieszkaniu... potem idę do sklepu sama chyba.
Dejwo stanął dziś sam z pozycji wypnij zadka ... w kuchni jak był na bosaka, ale widziałam to już tylko pod koniec bo kroiłam warzywa do zupy![]() MartaMagda fajny jest ten królik Bingo puściłam dziś odcinek jak odkurzał...po bajce Dejwo poleciał do szafy wyciągać odkurzaczCytat:
![]() z tymi stopami to koleżance jakiś lekarz chyba powiedział, ze u takiego malucha to niby jeszcze nie ma wysokiego podbicia itd.... Dejwo na pewno ma wąską stopę, sama rehabilitantka to potwierdziła U nas na obiad fasolka po bretońsku z wczoraj ![]() o jakie urocze rozm 20?a jak foto profesjonalnie zrobione ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
20
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz jadę do dentysty
Cytat:
dla Dejwaz tą fota to samo pomyślałam, Escorpio - foty jak do katalogu zrobiłaś
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-15 o 16:31 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio, świetne te buty, szkoda, że ja Ninie nie mogę takich wziąć, bo jakby zobaczyła aplikację to chciałaby je zdjąć do zabawy
Fantazja, mądrego masz syna, puszczaj mu częściej Binga i zanim się nie obejrzysz to Dejwo Ci chałupę posprząta ![]() Dziewczyny, czy Wasze dzieci jak im czegoś zabraniacie kładą się na podłodze i wyją? Nina kładzie głowę na pufie, kanapie, albo UWAGA robi skłon, dotyka głową podłogi i wyje z wypiętą pupą Nie wiem, czy to jakiś nowy etap, bo nie chce być wtedy przytulona. Czy ona testuje granice? Ze mną jej tak łatwo nie idzie, ale widzę, że TŻet się czasami łamie (już odbyłam z nim pogadankę
|
#4639 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- No piękne są Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
lub podpytam bardziej doświadczone koleżanki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie daje sie jej.
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki z niego mądrala jak ze mnie zakonnica ale odnośnie Twojego pytania...to u nas podobnie, ale póki co to jeszcze się nie kładzie. A gdy biorę go z jakiegoś miejsca, gdzie być nie może np. komputer tż to wtedy w powietrzu kopie nogami, a próba położenia na ziemi to odpychanie się nogami od ziemi jakby chciał kopać...no cyrk. Tż na szczęście sam mi powiedział, że albo daję mu coś od razu, albo wcale, tak żeby po kilku sekundach płaczu nie myślał, że dostaje to bo będzie płaczem wymuszał
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio, śliczne te buciki
Czytam was, ale jakoś nie potrafie sie wbić. Chyba potrzebuje snu.. |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze sie kładzie. Na ziemi, na stoliku. Dziś jedzenie kolacji to była wielka afera i wycie. Przez dobre 15 min. Sam sie nakręcał. Miał pokrojona kanapkę na stoliku i w pewnym momencie koniec i dramat. Wył i wył. Sam. Nikt mu nic nie robił, nie wciskał jedzenia. Jakby mi chociaż powodziec umiał czego on chce...
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja wlasnie tez nie wiem jak to jest "dobrze" z tym butem.. najpierw chyba pochodze po sklepach, niech ktos cos poradzi a pozniej bede zamawic albo pierwsze kupie w sklepie a kolejne rozmiary bede sama ogarniac bo te wysylki i oddawanie to tez za hajys to bez sensu...Cytat:
Moj drze jape tylko w aucie..no tak sie drze ze juz milcze. moj system "15min tlumacze, 15min milcze, a pozniej podgłasniam muzyke" przeszedl do "tlumacze pierwsze 200m a pozniej muza na ful" powoli rozwazam zeby jezdzic autobusem do zlobka po niego. choc to wycieczka dluga bo moj wsiowy jezdzi co 30min.. ale widze ze biore go ze zlobka i placze w tym aucie bo go nie nosze tule tylko znow sam.. a tak to bym go w nosidło wziela i tulila cala droge
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
pojechałam do dentysty a potem napadłam na F&F i kupiłam Nadii sukienkę za 13zł oraz dwie bluzy za 37zł w sumie na wyprzedaży
![]() Cytat:
ale naprawdę, ona się teraz naprawdę awanturuje a przewijanie to jest po prostu dramat jakaś - naprawdę cieszę się, że do najbliższych sąsiadów mamy za 30m co najmniej bo by chyba wieczorami pomoc społeczną wzywali... wiesz jak człowiek często wyspany to każda godzina robi różnicęCytat:
mnie coś ominęło i KP szkodzi na zęby czy jak? bo ja żyłam w przeświadczeniu, że KP zębom krzywdy nie robi (oczywiście uwzględniając normalną pielęgnację) - czemu ją tak to KP dziwi !? u nas o dziwio i droga do żłobka i ze żłobka w aucie jest spokojna - oby to nie minęło czasem coś pojęczy ale to wystarczy, że się do niej odezwę albo chociaż zacznę śpiewać głośno to co akurat leci i już jest ok
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-15 o 23:53 |
||
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
sa glosy ze jedzenie w nocy szkodzi na zeby. bo cukier, bo to tez nie woda itd. a sa glosy ze posiada jakies tam skladniki ktore nie pozwalaja osadzac sie bakteriom itd
ostatnie badani wskazuja ze u dzieci powyzej 1rż nalezy rozwazyc czy korzysc przewyzsa ryzyko prochnicy ktore istnieje ! hafija o tym napisala nawet ostatnio... jak mowilam pani ze wg znanej mi teorii to kp nie szkodzi to powidziala ze widuje tu matki ktore przyprowadzaja dzieci ktore prawie zebow nie maja bo taka prochnica i zadowolone bo 3 lata karmią... w ogole nie powiedziala o innych powodach prochnicy. zero jedynkowo. cycek szkodzi. kropka. :/
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uśmiałam się z Twojego opisu pt. "powrót do domu, Maciupek płacze, muza na full" ...jak to matce niewiele trzeba na zmianę postępowania, planu działania Cytat:
jakieee zakuposy jak ja mam ochotę sobie coś kupić ale nie wiem comi dentyści mówili, że mleko oblepia ząbki, a mleko matki cukier też ma i może być przyczyną próchnicy...ale pisałam o tym wyżej. Moim zdaniem nie ma do końca reguły |
||
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
a raczej noc ![]() Dopiero skończyłam pracę na jutro, muszę mniej brać do domu ![]() Mamy nowy fotelik synek całą drogę młodej tłumaczył, że jedziemy do sklepu z potelikami i oboje się zasmiewali jak go poprawialam.Moja się nie awanturuje, tylko fochy strzela! I nie daje się przytulić ale szybko zapomina i przybiega na tulaski!sQ moje się nie drą w aucie, ale po 10 pytaniu daleko jeszcze (czyli po minucie od ruszenia) podglasniam radio wtedy mlody zaczyna mamo za głośno. Ostatnio hitem jest - mama za szybko jedziesz, kiedy suniemy w korku 5km/h ![]() Co do prochnicy i kp to nie tak, że kp powoduje prochnice, ale może (choć nie musi) wspomagać rozwój już istniejącej. Wizyty u dzieci powinny być co 3 miesiące (standardowo), bo prochnica rozwija się szybciej, niz u dorosłych. Jak widziała zagrożenie próchnica, to tym bardziej powinna zrobić instruktaż, doradzić rodzaj pasty, szczoteczki, a nie ubolewac nad kp nocnym. Escorpio śliczne butki podpytywalam, bo mam te same w koszyku (tylko brązowe) a nie mam czasu iść do sklepu obejrzeć na żywo.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni bez tv i bajek, dwa dni spokojnego zasypiania (cud).. jedna noc ok, a dziś znowu powtórka była. O 1 w nocy krzyk i ok 30min cały atak trwał. Znowu chodziłam w Tuli bo tak sie rzucał, że utrzymać się nie dało. Mam nadzieję, że to "tylko" przebodźcowanie obrazem i dźwiękiem a nie objaw lęku separacyjnego...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

- część V
my dzis dzien mamozy na maksa! 
jak żyć? W ostatni wtorek chciałam pójść pobiegać i po powrocie wziąść prysznic. Mąż miał ogarnąć dzieci i kolacje. Finał był taki ze przed wyjściem starsza zrobiła histerie (co się nie zdarza w ogóle) że ona chce iść ze mną. No ale jakoś wyszłam. Po powrocie poszłam do łazienki pod prysznic, obie wyły pod drzwiami że chcą do mnie. Po wyjściu z łazienki okazało się że mąż zrobił kolacje tylko dla Asi, więc na biegu s robiłam kolacje dla siebie i starszej córy. Kąpiel i kładzenie dzieci spać było opóźnione, więc wieczór z kapelusza. Kurtyna. To by było na tyle mojego wyjścia w tym tygodniu. 

jedyne co mnie dzisiaj pocieszyło to, że oskrzela i płuca czyste ale ciągle glut w gardle wisi więc żłobek idzie dalej w odstawkę a kolejna konsultacje we wtorek. Może w środę do żłoba pójdzie. Ja w poniedziałek mam badania lekarskie do pracy więc już jestem na etapie paniki i popadania w depresję bo ja nie wiem co my zrobimy jak się te choróbska nie skończą...
w ogóle przez to chorbósko to jej tylko słoiki od paru dni na obiad wchodzą ale to pewnie dlatego, że nawet te dla starszych dzieci to wciąż papka i kisiel i jej pewnie łatwiej to przełknąć niż coś normalnego...
... w kuchni jak był na bosaka, ale widziałam to już tylko pod koniec bo kroiłam warzywa do zupy
dla Dejwa
lub podpytam bardziej doświadczone koleżanki 
czasem coś pojęczy ale to wystarczy, że się do niej odezwę albo chociaż zacznę śpiewać głośno to co akurat leci i już jest ok
a raczej noc