|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Tak !!!!! I jeszcze teraz piszą, że zapraszają z mezem i zrobimy zwiedzanie i degustacje !!!!!!
Rozalka ma szczęście, że kocham ją bardziej niż piwo, bo taka okazja pewnie juz sie nie powtorzy, a jeszcze co lepsze ! Produkują moje ulubione piwo typu ALE, i zdobylo ono jakas prestiżową nagrode, a ja go mawet nie sprobuje co za niefart ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjeżdża, w poniedziałek ok. 16.00 wraca w środę o 8.00 rano. Potem wyjeżdża np. w piątek i wraca w niedzielę rano i jedzie dopiero we wtorek/środę zależy czy jest duży wyjazd. A czasem. Zdarza się tak, że wyjeżdża w np. Poniedzialek, wraca w środę ale wyjeżdża już w czwartek i jest w niedziele rano w domu, ale jedzie dopiero po takim ciągu po minimum 5 dniach, a zazwyczaj po tygodniu. Więc z tymi weekendami to różnie jest,ale jak potrzebuje wolne to mówi dyspozytorowi i nie ma problemu, tak mu wyjazd ustawia, że nie jedzie w danych dniach. 2-3tyg przed porodem będzie robił zbiórki (zawozil ludzi z naszych okolic do Opola gdzie startują z wyjazdem już do Holandi, tam się zjeżdżają wszystkie busy i tam się ostatecznie ludzie rozsiadaja do odpowiednich busów) Za granicę już wtedy nie będzie jeździł, żeby był na miejscu w razie jak zacznę rodzic ![]() A jak już się mała urodzi to ma 2tyg wolnego, żeby być z nami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam na obiad rybę w panierce na patelni, z puree ziemniaczanym i słodkimi ziemniakami i odkryłam ro ręcznikim jak było ciepłe bo wtedy długo trzyma ciepło i sałatkę z jabłka, pomidorow, cebuli i jeszcze kilku rzeczy.
Tz wrocil pozno z pracy i mowie mu ze ma sobie sam nałożyć. Nałożył zjadł, ja w tym czasie nie patrzyłam co je bo leżałam na kanapie. Skończył i odnosi do kuchni sałatę z lodówki nie sałatkę... pytam sie go czy nie widział ze w lodowce jest sałatka w pojemniku specjalnie do obiadu... Mowi ze nie widział ale juz nie bedzie więcej jadł. Poszłam za nim zeby to puree schowac do lodówki otwieram garnek a Tz z takimi oczyma „a to nie było dla mnie”. Popłakałam sie ze śmiechu. On zjadł kawałek ryby z sałata i myślał ze to cały obiad.Także mamy puree dla armii żołnierzy na jutro. |
|
|
|
#2794 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to jakiś must have... 😊 Cytat:
Cytat:
U mnie jedno oglądanie wózka dziś odpadło, odwołała kobieta. Trochę szkoda, ale z drugiej strony dobrze, bo nie wiem jakbym dziś wyrobiła, tż chory, antybiotyk dostał, z dzieciakami też dziś miałam załatwienia, a ja sama jakoś wyjątkowo zmęczona po wczorajszej pracy. Miałam dziś zacząć też akcję z ubrankami po Lidusi 😊 (policzyć unisex, zacząć wystawiać dziewczęce), ale jak spała, to ogarnęłam dom, coś tam innego porobiłam, a jak ledwo usiadłam do ubranek, to się obudziła. Znowu tylko 1h 40min spania, nie ma luzu dla mamy Współczuję Wam wszelkich bóli i słabości. Ja chyba w takim razie bardzo dobrze się trzymam. Mam się z czego cieszyć. Po schodach owszem czasem się zasapię, ale też często gęsto wychodzę po nich z Lidką. Poza tym chodzę szybko, ba, nieraz jeszcze prowadząc wózek przecież. Wstaję też żwawo. Nieraz jestem oczywiście zmęczona, czasem coś zaboli w pachwinie, czasem w kolanie czy brzuchu, ale póki co ciągle czuję, że lepszy dla mnie jest ten ból ze zmęczenia niż taki jak miewałam dawniej z leżenia Obym jak najdłużej tak się czuła! Przytyłam na razie ciągle tylko 4 kg. Szok! Wcześniej miałam na tym etapie za każdym razem ok. 10 kg. Brzuszek jest niemały, ale jakoś nie mieści mi się w głowie, że to już 25 tc i zaraz trzeci trymestr stuknie
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a ja jedna z młodszych ciąż a już mam zadyche i duszności 🤔 Na dodatek żylaki dają popalić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uważajcie, bo niestety ale są już kleszcze
![]() Właśnie psu dwa wyciagnelam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-15 o 22:44 |
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywna, a czym objawiają się żylaki? W sensie poza tym, że wyskakują.
A wiecie, że dzisiaj skonczyłam 20 tygodni? Oficjalnie, wszystkie jesteśmy za połówką. Gosia, gdzie Ty? ![]() Kleszcze zawsze mnie przerażały, kilka w życiu miałam po grzybobraniu.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-15 o 22:50 |
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy ciazy to wiadomo ze nie mozna ryzykowac
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówią, że teraz to już zleci
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuję, dziękuję
Bo ja Was opóźniam, temu cieszę się, że już nie taka lama ze mnie. Dzisiaj pod ręką czułam chyba jak Danka mi się przelewała w brzuszku, takie troszke falowanie, ciekawam czy to nie tylko moje wyobrażenia.
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Co do kwestii samopoczucia w ciąży -jakoś zadyszke mam juz od Itrymestru ale to zapewne przez sporo nadwage przedciazowa oraz nadcisnienie. Jeszcze sie schylam bez problemu, dzwigam zakupy, ale czuje coraz bardziej ociezale.
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne doskonale o tym wiesz.
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie Nina jak się rusza, a nie kopie to jakby rybka w wodzie płetwami ruszala, albo też takie uczucie falowania 😂 Takie dziwne uczucie, nie sądziłam, że ruchy dziecka są tak trudne do opisania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz się kładę, to może pokopię się z małą.
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie opóźnia? Daj spokój, ktoś musi być pierwszy, ktoś ostatni ![]() Gosia też dwa dni temu meldowała połówkę
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-03-16 o 00:46 |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A no właśnie przypomina mi się, temu wywołuję. ![]() A nie zauważyłyście, że Gosia rzadziej się odzywa?
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry 😊 melduję się jak dla mnie bladym świtem! 😁
Jadę na badanie krwi i może uda mi się przy okazji do sklepów skoczyć 😉 Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie witam! W ogóle dowiedzialam sie ze znajoma jest w ciąży! Wiec bedecmiec kompana na spacerki 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaraz sniadanie i potem jade na pedicure ( troche sie ogarniam po szpitalu, wczoraj byl fryzjer) Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja póki co tak jak Folinka tez nie odczuwam wielkich dolegliwości bólowych. Ale kondycja mi niestety poleciała z powodu tej szyjki i leżenia przez większość dnia. Wcześniej staralam sie ćwiczyć 2-3 razy w tygodniu (orbitrek, rozciąganie etc) a teraz kicha. Mieszkamy na 3p bez windy i teraz (jak juz zejdę z wieży ) - zasapuje się wchodząc po schodach.
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Nie śpię od 6:30. Wstałam na siku i pozamiatane. Zrobiłam mężowi śniadanie typu pożal się.. czyli herbatkę, dwie parówki, dwie kromki chleba posmarowane masłem i do tego musztarda miodowa. Dobrze, że pracuje w restauracji.
![]() Cytat:
Do jakich sklepów się wybierasz? Cytat:
Cytat:
A jak wy liczycie piętra? Bo dla mnie np. 3cie, to takie czwarte, bo najpierw parter, potem 1wsze, 2gie, itd. A jakże! Chyba znalazłam ostatecznie panel kocykowy. Wiem, że to taki bardziej zimowy klimacik, ale.. oj tam! https://otula.pl/userdata/gfx/5da323...48bd2687c9.jpg Podoba mi się tez wzór stąd nr 31 z personalizacją, tylko coś drogi ten zestaw. http://allegro.pl/showitem/descripti...html?snapshot=
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-16 o 09:31 |
|||
|
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja tez dzisiaj pobranie krwi. Wypilam juz glukoze za 15 min mam znowu pobieranie krwi a potem jeszcze za godzine.
Dzisiaj pozno wezme swoj zastrzyk ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się meldowałam przedwczoraj jak zauważyła Folinka ... za co Ci dziękuję, bo wyłapujesz takie małe robaczki jak ja w tym tłumie
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na serio, rozumiem, że tu są ważniejsze tematy do rozmów, więc gdzieś tam te wiadomości nie na temat przepadają
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

co za niefart 

„a to nie było dla mnie”. Popłakałam sie ze śmiechu. On zjadł kawałek ryby z sałata i myślał ze to cały obiad.
ale już mam szlaban na słodycze do Świąt 
łożysko wysoko z przodu. Mały kompletnie nie współpracował, raz buzię widziałam potem wcisnął głowę do tyłu i tyle go widzieli. Nawet zapisane mamy w karcie że badanie utrudnione z powodu ułożenia płodu.. Lekarz pukał tą głowicą ale cisza nawet za bardzo się nie ruszał na usg leń jeden.
a tu mamy potwierdzenie płci
Obym jak najdłużej tak się czuła! 
Kamil pozostanie Kamilem 

Gosia, gdzie Ty? 
mówią, że teraz to już zleci 
Zapewne doskonale o tym wiesz.