Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-16, 08:10   #4651
justkonev
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ty snu??? No niemozliwe
Wyspałam się. Od razu mi lepiej

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
uznala mniej wiecej ze nie ma co mi opowaidac o zaleceniach, pastach itd bo skoro ja karmie 100 razy na dobe to nic nam nie pomoze i normalnie by nas zaprosila jak cos by sie dzialo ale mam przyjsc za 3 meisiace bo ona az z ciekoawsci zobaczy zeby ktore ma dziecko karmione TYLE razy w nocy (jak powiedzialam "ponad 5" to zaczela mowic ze 15) masakra..

no ja wlasnie tez nie wiem jak to jest "dobrze" z tym butem.. najpierw chyba pochodze po sklepach, niech ktos cos poradzi a pozniej bede zamawic albo pierwsze kupie w sklepie a kolejne rozmiary bede sama ogarniac bo te wysylki i oddawanie to tez za hajys to bez sensu...

jak ?? Kaja sie raz w nocy obudzila wczoraj?? tule !!

Moj drze jape tylko w aucie..no tak sie drze ze juz milcze.
moj system "15min tlumacze, 15min milcze, a pozniej podgłasniam muzyke" przeszedl do "tlumacze pierwsze 200m a pozniej muza na ful"

powoli rozwazam zeby jezdzic autobusem do zlobka po niego. choc to wycieczka dluga bo moj wsiowy jezdzi co 30min.. ale widze ze biore go ze zlobka i placze w tym aucie bo go nie nosze tule tylko znow sam.. a tak to bym go w nosidło wziela i tulila cala droge
Wyczuwam sarkazm Właśnie się nie budziła i nie wiem dlaczego się nie wyspałam
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 08:15   #4652
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ali choroba znacznie sie pogorszyla, kaszle jak stary gruzlik, po poludniu lekarz. Mnie tez cos rozklada ale moze sie wywine bo biore leki przeciwzapalne na moje bolace rece to moze na przeziębienie tez pomoga.
Karol ostatnio sie z wrzaskiem budzi. Jakby mu sie cos snilo😕

Escorpio jakie sliczne te buty, no cudne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 08:22   #4653
sQuaara
Zakorzenienie

Jeju jak dobrze że piątek. Mam ochotę się wyspać!!

U nas żłobek idzie jako tako. Idzie chętnie. W domu nie odreagowuej ale pon-sr płakał w żłobku... W czwartek szłam po niego zestresowana jak na jakiś egzamin ale okazało się że było ok. A to dzień gdzie poszedł na 9... Mam teorie że jest wiecznie zmęczony dlatego płacze im tam. Bo w domu jak wracamy ok 14 to o 15 max już śpi i śpi 1.5h... Muszę go spróbować o 18 szykować spać żeby zasnął o 19...moze pomoże

Stary 2018-03-16, 08:43   #4654
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
uznala mniej wiecej ze nie ma co mi opowaidac o zaleceniach, pastach itd bo skoro ja karmie 100 razy na dobe to nic nam nie pomoze i normalnie by nas zaprosila jak cos by sie dzialo ale mam przyjsc za 3 meisiace bo ona az z ciekoawsci zobaczy zeby ktore ma dziecko karmione TYLE razy w nocy (jak powiedzialam "ponad 5" to zaczela mowic ze 15) masakra..

no ja wlasnie tez nie wiem jak to jest "dobrze" z tym butem.. najpierw chyba pochodze po sklepach, niech ktos cos poradzi a pozniej bede zamawic albo pierwsze kupie w sklepie a kolejne rozmiary bede sama ogarniac bo te wysylki i oddawanie to tez za hajys to bez sensu...

jak ?? Kaja sie raz w nocy obudzila wczoraj?? tule !!

Moj drze jape tylko w aucie..no tak sie drze ze juz milcze.
moj system "15min tlumacze, 15min milcze, a pozniej podgłasniam muzyke" przeszedl do "tlumacze pierwsze 200m a pozniej muza na ful"

powoli rozwazam zeby jezdzic autobusem do zlobka po niego. choc to wycieczka dluga bo moj wsiowy jezdzi co 30min.. ale widze ze biore go ze zlobka i placze w tym aucie bo go nie nosze tule tylko znow sam.. a tak to bym go w nosidło wziela i tulila cala droge
Na answear.com masz darmowa dostawe i wysylke szkoda tylko ze Emelkow nie maja.
Pytalam dentystki o nocne karmienia piersia i powiedziałaze nie powoduja prochnicy. Co lekarz to inna opinia

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ali choroba znacznie sie pogorszyla, kaszle jak stary gruzlik, po poludniu lekarz. Mnie tez cos rozklada ale moze sie wywine bo biore leki przeciwzapalne na moje bolace rece to moze na przeziębienie tez pomoga.
Karol ostatnio sie z wrzaskiem budzi. Jakby mu sie cos snilo😕

Escorpio jakie sliczne te buty, no cudne

Zdrówka dla Ali
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 09:00   #4655
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dwa dni bez tv i bajek, dwa dni spokojnego zasypiania (cud).. jedna noc ok, a dziś znowu powtórka była. O 1 w nocy krzyk i ok 30min cały atak trwał. Znowu chodziłam w Tuli bo tak sie rzucał, że utrzymać się nie dało. Mam nadzieję, że to "tylko" przebodźcowanie obrazem i dźwiękiem a nie objaw lęku separacyjnego...
moze jest jak mowisz zycze Wam by szybko przeszlo

Cytat:
Jeju jak dobrze że piątek. Mam ochotę się wyspać!!

U nas żłobek idzie jako tako. Idzie chętnie. W domu nie odreagowuej ale pon-sr płakał w żłobku... W czwartek szłam po niego zestresowana jak na jakiś egzamin ale okazało się że było ok. A to dzień gdzie poszedł na 9... Mam teorie że jest wiecznie zmęczony dlatego płacze im tam. Bo w domu jak wracamy ok 14 to o 15 max już śpi i śpi 1.5h... Muszę go spróbować o 18 szykować spać żeby zasnął o 19...moze pomoże

mialam pytac jak u Was zlobek wlasnie na ile zostawiasz? moze jest niedospany i marudny...kiedys taka teorie dala mi mama i u nas sie sprawdza..za krotko pospi to maruda do kolejnej drzemki
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 09:07   #4656
sreberko4
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Jestem rzadko ponieważ Maksiu jak widzi telefon to dostaje szału, chce go do rączki nie chce oddać itd. Wiec sama sobie ograniczylam i mam jakby spokojniejsze dziecko.

Sq tak mi przyszło na myśl, może ta Wasza dentystka jest z tych co nie karmily bo nie miały pokarmu

Stary 2018-03-16, 09:18   #4657
MartaMagda
Zakorzenienie

sQ, u nas się sprawdza schemat, 19:00 kąpiel, 19:30 mleko i 19:40 usypianie, 5 minut później już śpi. Nina śpi potem do naszego budzika o 5:40. Jeśli drzemka w żłobku trwała 40 minut lub krócej to albo dosypia godzinkę ok. 16:30-17:00 lub kładziemy ją spać wcześniej i kąpiel jest o 18:20. Do tej 18:20 staramy się ją wtedy przeciągnąć. No i ze 2 tygodnie trwało wypracowywanie takiej rutyny, bo początkowo dni w żłobku były bardzo różne. Teraz, kiedy ją odbieram i wiem, ile spała, to wiem też jak mniej więcej zaplanować resztę dnia

Ja za to wstałam dziś o 5:00, bo mamy w pracy sesję biznesową i musiałam umyć i ułożyć idealnie włosy i jeszcze jakiś bardziej wyrazisty makijaż zrobić Godzinę w łazience spędziłam Za to foto wyszło spoko, choć poprosiłam fotografa o obróbkę glamour Niech mi trochę zmarchy wygładzi
Stary 2018-03-16, 09:38   #4658
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
moze jest jak mowisz zycze Wam by szybko przeszlo

mialam pytac jak u Was zlobek wlasnie na ile zostawiasz? moze jest niedospany i marudny...kiedys taka teorie dala mi mama i u nas sie sprawdza..za krotko pospi to maruda do kolejnej drzemki
8-14
ogolnie chodzi juz ponad 2 tygodnie i pierwsze 1,5 bylo ok. ale mial 2 dni spania w zlobku a tak to 8-11 do domku
a teraz od poniedzialku tam spi. bardzo mu sie zmienił rytm
normalnie maciek funkcjonuje od 9-10 ok. 14-15 ma 1,5h drzemki i 20-21 idzie spac noc trwa u niego dluzej niz dzien
a teraz wstaje o 7, o 11 drzemka w zlobku 40min (nie umie wejsc sam w druga faze snu) i o 14 go odbieram. w domu odsypia 1,5h a chetnie spałby wiecej i idzie spac ok. 19:30-20
On juz o tej 7 jest zmeczony. wpadłam na to wczoraj jak zawiozlam go na 9 (spal do 8) i Pani powiedziala ze byl marudny ale po spaniu dopiero. czyli no tez sie nie wyspał w te 40min ale to nie było skumulowane zmeczenie...
bede probowala go szykowac do snu tak zeby o 19 usypiac, zeby ta noc byla 12h moze pomoze a jak nie to bede go wozic na 9, niech spi dluzej w domu co oznacza ze kolo 18:15 bedziemy szykowac go do spania... :O

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
sQ, u nas się sprawdza schemat, 19:00 kąpiel, 19:30 mleko i 19:40 usypianie, 5 minut później już śpi. Nina śpi potem do naszego budzika o 5:40. Jeśli drzemka w żłobku trwała 40 minut lub krócej to albo dosypia godzinkę ok. 16:30-17:00 lub kładziemy ją spać wcześniej i kąpiel jest o 18:20. Do tej 18:20 staramy się ją wtedy przeciągnąć. No i ze 2 tygodnie trwało wypracowywanie takiej rutyny, bo początkowo dni w żłobku były bardzo różne. Teraz, kiedy ją odbieram i wiem, ile spała, to wiem też jak mniej więcej zaplanować resztę dnia

Ja za to wstałam dziś o 5:00, bo mamy w pracy sesję biznesową i musiałam umyć i ułożyć idealnie włosy i jeszcze jakiś bardziej wyrazisty makijaż zrobić Godzinę w łazience spędziłam Za to foto wyszło spoko, choć poprosiłam fotografa o obróbkę glamour Niech mi trochę zmarchy wygładzi
to ja tez wiem jak reszte dnia zaplanowac ale odobno plakal 3 dni. cale bite 3 dni. idzie do Pani o tej 8 chetnie, zjada sniadnako i o 9 kapituluje. Pani mowi ze dziwnie wyglad bo sie bawi i placze jednoczesnie (jak np w danym momencie zadna nie moze go miec na rekach)
myslałysmy ze to zeby, bo we wtorek odkryłam nowy zab.. no albo sam fakt zlobka. On pierwsze 1,5tyg bez łzeki ani jednej i pani od poczaktu mowila "przyjdze jeszcze placz" wiec moze to to

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

jak zaczne go szykowac do spania o 18 to wakacje spedze w domu ;D juz teraz nad morzem nuda bo chodzil spac o 19 ateraz to juz w ogole
Stary 2018-03-16, 09:43   #4659
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
jak zaczne go szykowac do spania o 18 to wakacje spedze w domu ;D juz teraz nad morzem nuda bo chodzil spac o 19 ateraz to juz w ogole
Wczesne spanie ma plusy i minusy :P
Ja też z jednej strony marudzę, że B chodzi późno spać, ale z drugiej się cieszę bo możemy z nim wieczorem wyjść czy to do knajpy czy do rodziny albo porobić coś "głośnego" w domu. Zresztą ja z treningu dopiero wracam 19.40, tż ze swoich tak samo.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 09:48   #4660
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Wczesne spanie ma plusy i minusy :P
Ja też z jednej strony marudzę, że B chodzi późno spać, ale z drugiej się cieszę bo możemy z nim wieczorem wyjść czy to do knajpy czy do rodziny albo porobić coś "głośnego" w domu. Zresztą ja z treningu dopiero wracam 19.40, tż ze swoich tak samo.
no wiem z jednej strony uwielbiam wieczór dla siebie, jak mial faze ze zasypial 21-21:30 to zanim cos zrobilam to byla 22... teraz siedze do 24-1 ale jak wroce do pracy to pewnie a) nie dam rady ablo b) bede pracowala wieczorem/noca wiec juz w ogole ani sekundy dla siebie

ale wlasnie jakies spacery po miescie czy spotkania to sie zwijamy o 18 bo dziecko chce spac ciezko z tym jego snem, ot tak w wozku nie zasnie, czy wlasnie w zlobku, bawi sie i placze bo zmeczony,a sa dzieci co na dywanie by zasnely
zobacze dzis. poszedl na 8, oznaczaloby to goreszy dzien. bede musiala z pania porozmawiac
Stary 2018-03-16, 10:16   #4661
MartaMagda
Zakorzenienie

sQ, ja czuję, że Maciek jeszcze trochę czasu potrzebuje

A z wczesnym spaniem jest tak, że Nina w domu kima już po 19:30, a jak ostatnio babcia się nią zajmowała, kiedy byliśmy u znajomych, to balowała jej do 21:00 także liczę, że na wakacjach nie będzie tak źle. W sumie my nigdzie nie jedziemy, tylko na kilka dni nad jezioro, ale planujemy jednodniowe wycieczki i fajnie by było, jakbyśmy nie musieli wracać po południu, bo Nina wcześnie chodzi spać.
Stary 2018-03-16, 10:28   #4662
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQ, ja czuję, że Maciek jeszcze trochę czasu potrzebuje

A z wczesnym spaniem jest tak, że Nina w domu kima już po 19:30, a jak ostatnio babcia się nią zajmowała, kiedy byliśmy u znajomych, to balowała jej do 21:00 także liczę, że na wakacjach nie będzie tak źle. W sumie my nigdzie nie jedziemy, tylko na kilka dni nad jezioro, ale planujemy jednodniowe wycieczki i fajnie by było, jakbyśmy nie musieli wracać po południu, bo Nina wcześnie chodzi spać.
wiem tez mi sie tak wydaje moze to po prostu "placze bo zlobek" ale jest jakas teoria w mej glowie i chce obserwowac

na wakacjach to beda juz duzo starsi wiec to tez inaczej spanie bedzie
Stary 2018-03-16, 10:34   #4663
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągle zapominam, że te nasze dzieci jednak rosną
Stary 2018-03-16, 10:49   #4664
axn22
Zakorzenienie

Cytat:

My ciągle nie możemy się zdecydowac co robimy z wakacjami. Ja też nie wiem kiedy i czy w ogólę dostanę urlop wiec i tak nie możemy jeszcze podjąć ostatecznej decyzji... Pewnie w kwietniu się dowiem dopiero,
Stary 2018-03-16, 11:10   #4665
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
My ciągle nie możemy się zdecydowac co robimy z wakacjami. Ja też nie wiem kiedy i czy w ogólę dostanę urlop wiec i tak nie możemy jeszcze podjąć ostatecznej decyzji... Pewnie w kwietniu się dowiem dopiero,
My też nie możemy się zdecydować co zrobić z wakacjami
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 11:55   #4666
Opiumalfa
Zakorzenienie

U nas w tej chwili jest jedna drzemka od 12 do 13.30 a w zlobku to potrafi i spac 2,5-3 godz. Kapiel zaczynamy o 20, o 20.30 KP i spi normalnie okolo 21. Wstaje miedzy 7.30-8. To tak jak idealnie dzien przebiega
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:04   #4667
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ostatnio mnie mniej, ale dopiero dziś dochodzę do siebie. Wczoraj jeszcze biegunke miałam. Wirus okropny od niedzieli mnie trzymało. Mam nadzieję że już będzie lepiej.

MartaMagda, kupiliście już ten wózek?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-03-16, 12:10   #4668
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ostatnio mnie mniej, ale dopiero dziś dochodzę do siebie. Wczoraj jeszcze biegunke miałam. Wirus okropny od niedzieli mnie trzymało. Mam nadzieję że już będzie lepiej.

MartaMagda, kupiliście już ten wózek?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Nie kupiliśmy, bo nie mogę TŻeta zmotywować, żebyśmy pojechali go zobaczyć. W poniedziałek dopiero jedziemy i jak będzie OK i w Smyku nadal będzie na niego promocja to go od razu biorę lub zamówimy.

A Wy już oglądaliście Coletto?
Stary 2018-03-16, 12:21   #4669
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączamy się do grona niezdecydowanych 😂

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas w tej chwili jest jedna drzemka od 12 do 13.30 a w zlobku to potrafi i spac 2,5-3 godz. Kapiel zaczynamy o 20, o 20.30 KP i spi normalnie okolo 21. Wstaje miedzy 7.30-8. To tak jak idealnie dzien przebiega
My zeszliśmy do jednej drzemki i ostatnio był dzień, że M. wstała o 7:30 o 12:00 miała drzemkę 15 minut i była w humorze do 20:00 i wtedy już poszła spać na noc 😊

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:42   #4670
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupiliśmy, bo nie mogę TŻeta zmotywować, żebyśmy pojechali go zobaczyć. W poniedziałek dopiero jedziemy i jak będzie OK i w Smyku nadal będzie na niego promocja to go od razu biorę lub zamówimy.

A Wy już oglądaliście Coletto?
czekałam na przypływ gotówki No i tż miał niesprawną stopę przez wypadek w pracy, więc nie mieliśmy jak jechać. Może w weekend teraz pojedziemy
Stary 2018-03-16, 12:52   #4671
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
czekałam na przypływ gotówki No i tż miał niesprawną stopę przez wypadek w pracy, więc nie mieliśmy jak jechać. Może w weekend teraz pojedziemy
Coś nam te wózki nie po drodze
Stary 2018-03-16, 13:09   #4672
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Dołączamy się do grona niezdecydowanych 😂

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

My zeszliśmy do jednej drzemki i ostatnio był dzień, że M. wstała o 7:30 o 12:00 miała drzemkę 15 minut i była w humorze do 20:00 i wtedy już poszła spać na noc 😊

Whaaaat? Mocarna jest
Stary 2018-03-16, 13:55   #4673
eyo
Zakorzenienie

Czy tylko mi coś wizaż świruje? A to wątek ma nagle 5 stron a to mam pomieszane na jednej stronie posty z teraz i np. z grudnia

W każdym razie u nas noce są już ok ale ciągle jest kaszel i katar No i dzisiaj znowu sobie Nadia głowę obiła bo taką awanturę zrobiła przy przewijaniu, że jej w jednej chwili nie dałam rady utrzymać i przywaliła głową o szafkę teraz nad jednym okiem ma siniaka z poniedziałku a nad drugi rozciętą skórę z dzisiaj... ja przysięgam, że już nie wiem jak ja mam ją przewijać - na leżąco dramat, na stojąco też masakra bo zaczyna z nerwów kucać i się wyrywać

Sq też jestem zuamatka bo po tygodniu w domu dostaję świra i marzę żeby Nadia poszła już do żłobka na te parę godzin... Jak ona się z tym żłobkiem oswoiła i widziałam, że jej się tam żadna krzywda nie dzieje to naprawdę psychicznie odżyłam, energii więcej miałam a po tym tygodniu teraz jestem wykończona dosłownie. Mogę sobie być i zuamatka ale jak naprawdę potrzebuję już do ludzi

Co do planów wakacyjnych to też nie mamy. Nawet nie wiem kiedy mi się uda urlop wziąć bo dopiero jak wrócę do pracy to sobie rozpiskę zobaczę i będę mogła coś ze swoim celować. TZ się marzy Chorwacja a ja się głowię czy lecieć czy autem jechać jak już

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 14:36   #4674
MartaMagda
Zakorzenienie

Coś mi się Wizaż popsuł, bo ostatnie pokazuje mi posty z grudnia
Stary 2018-03-16, 14:39   #4675
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Też mam problem z postami, na tel widzę ok a na kompie grudzień.

Ta pogoda i niespanie w nocy sprawia, że jestem mega przybita i przymulona jakas... A dziś dzień sam na sam z marudą..

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-03-16, 14:54   #4676
Opiumalfa
Zakorzenienie

U mnie tez na kompie posty z grudnia ale na tel śmiga.
Stary 2018-03-16, 15:19   #4677
kiciulec
Zakorzenienie

O cos mi sie zrypalo- nic nie widać

Stary 2018-03-16, 15:21   #4678
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
To super. Fajna godz pobudki tez bym wolala 8 niz 6

Stary 2018-03-16, 15:24   #4679
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
Czy tylko mi coś wizaż świruje? A to wątek ma nagle 5 stron a to mam pomieszane na jednej stronie posty z teraz i np. z grudnia

W każdym razie u nas noce są już ok ale ciągle jest kaszel i katar No i dzisiaj znowu sobie Nadia głowę obiła bo taką awanturę zrobiła przy przewijaniu, że jej w jednej chwili nie dałam rady utrzymać i przywaliła głową o szafkę teraz nad jednym okiem ma siniaka z poniedziałku a nad drugi rozciętą skórę z dzisiaj... ja przysięgam, że już nie wiem jak ja mam ją przewijać - na leżąco dramat, na stojąco też masakra bo zaczyna z nerwów kucać i się wyrywać

Sq też jestem zuamatka bo po tygodniu w domu dostaję świra i marzę żeby Nadia poszła już do żłobka na te parę godzin... Jak ona się z tym żłobkiem oswoiła i widziałam, że jej się tam żadna krzywda nie dzieje to naprawdę psychicznie odżyłam, energii więcej miałam a po tym tygodniu teraz jestem wykończona dosłownie. Mogę sobie być i zuamatka ale jak naprawdę potrzebuję już do ludzi

Co do planów wakacyjnych to też nie mamy. Nawet nie wiem kiedy mi się uda urlop wziąć bo dopiero jak wrócę do pracy to sobie rozpiskę zobaczę i będę mogła coś ze swoim celować. TZ się marzy Chorwacja a ja się głowię czy lecieć czy autem jechać jak już
Tez myslimy nad chorwacja. I napewno auto. Nocleg po drodze gdzies nad Balatonem.
Poki co na sama myśl o takiej podrozy mam az ciarki😛

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2018-03-16 o 15:26
Stary 2018-03-16, 15:26   #4680
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

Ja to sie ciesze ze wrocilam do pracy. Jakos mnie to siedzenie całymi dniami z K męczyło. Teraz jak wracam z pracy to poświęcam mu mnóstwo uwagi. On chyba jest zadowolony - babcie uwielbia. A i ja jestem szcześliwsza i mniej wkurzona. Chyba takie siedzenie w domu z dzieckiem nie jest dla mnie niestety. Mialam mysli ze jestem przez to złą matką ale staram sie jednak wybijać sobie takie rzeczy z głowy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości