|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Dejwo śpi
obudził się dziś o 10! ale też wczoraj o 22 poszedł spać przez późną drzemkę właśnie. Ejjj jest jakiś bunt roczniaka? drugi dzień z rzędu bunt na kąpiel u nas mimo, że uwielbiał...bunt bo nie usiądzie w krzesełku i bunt dziś przy ubieraniu...założyłam koszulkę przez głowę to od razu ją ściągnął bo jeszcze rękawków nie ubrałam i płacz bo on się nie ubierze ale widzę u niego jakiś postęp ..tż też zauważył, że taki komunikatywny bardziej się zrobił i bardziej rozumny..dziś znów królik bing leciał, a ja obcinałam mu paznokcie...bing pił koktajl ze słomką...to Dejwo pokazał na bidon i zaczął cmokać. Mam misję na niedzielę...dostałam zlecenie zrobienia torto-ciasta na imieniny teścia z figurką auta mini morrisa od wczoraj wieczora lepię więc figurkę. Cytat:
uhu huhu Cytat:
![]() Cytat:
tak jak kiedyś "mamoooo a mogę do 21 być na dworze? " Cytat:
my matki musimy czasem odsapnąć...ja dorosłam do tego, że chętnie zostawiam D z jakąś babcią potrzebowałam czasu...nawet teściowa mi już nie przeszkadza...choć jej uwagi i morały nadal mnie wkurzająno coś Ty...podróż w czasoprzestrzeni
|
||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ząbki i język całe, ale siniak duży już się pojawił..
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie, wiem, że to źle zabrzmi, jak tak cały dzień w domu jestem to kompletnie nie mam nawet ochoty bawić się z B
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-03-16 o 16:37 |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo... dolujace jest ciagle siedzenie w domu, wszystkiego sie odechciewa czasem
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku uznałam że o 19 wezmę w chuscie na spacer po plazy. Chcę spać to zaśnie w chuscie a później będziemy się martwić.. Do wydmy nie doszliśmy o go rozwiazywalam i wracałam w.kuwiona jak 150.... Pofolgowac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Ja żałuję że mam tylko miesiąc jak maciek żłobek a ja wolne. Bo do dziś wracam i leżę robię nic. A chciałabym tak odzyc. Pójść tu tam i tam... A póki co wegetuje. Cieszę się tym że nic nie muszę. Serio. Tak mi było tego trzeba... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dziś poziom cierpliwości do D na skraju...niewiele brakuje bym wyszła i zatrzasnęła drzwi |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeskok z dnia na dzień mam...Tz wraca dzisiaj dopiero o 20. Bartek zrobił mega rozpiernicz w 2 pokojach - _- już się cieszę na sprzątanie. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Mam identyczne przemyslenia co do siedzenia w domu. Z jednej strony chcialabym byc z nim jeszcze dwa lata, ale moglabym psychicznie wysiasc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nie miałam. Od razu praca. Czasami chciałabym sobie Ot tak nic nie robić lub wyjsć kiedy chce i gdzie chce. No ale trzeba pomyśleć czym dziecko nakarmić, w co ubrać, czy wszystkie leki i witaminy podane itp z drugiej strony patrzenie jak K sie rozwija i uczy nowych rzeczy tez jest cudowne. Za kilka lat bede mogła sobie względnie bez oglądania sie na nikogo wyjsć na szoping a na razie od czego jest internet ;PWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A jutro cały dzień jestem sama. I szczerze ? Strasznie mi sie nie chce :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też coś wizaż szalał, nie pocytowalo, nie wysłało się nic. Już nie wiem co tam pisałam
.Na pewno, że Janek ma zajawke na samochody. Jeździ nimi po całym domu cały czas i wydaje przy tym odglosy: brrrr, yyyyyy. Dziś z Antosia wyścigi robili przez godzinę, a jak tak sobie na nich patrzyłam i szczęście mnie przepelnialo, jacy oni są kochani i cudowni. Moje kochane dzieciaki . Ja nigdy nie dałam się zamknąc w domu na 24 h. Mój mąż o tym wiedział zanim nasza córeczka pojawiła się na świecie . Jak go nie ma, albo dziwnie pracuje to tak sobie ustalam dzień, żeby gdzieś wyjść, z kimś się spotkać, a w najgorszym przypadku po prostu spacer, pepco, rosmann. Teraz jak nie karmię to już w ogóle próbuje powrócić do dawnego życia . Właśnie kupilam bilety na koncert. No będzie się działo . A tak poza moimi samotnymi wypadami to życie z dziećmi jest ciekawsze, ile my rzeczy robimy, poznajemy, wyjeżdżamy, nie ma czasu leżeć na kanapie. Chociaż nie powiem, czasu na książkę brak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Przeczytałam właśnie swój wywód, masło maslane .*nie karmię w nocy oczywiście, bo w dzień jeszcze 4 karmienia zostały. Tu na razie bez zmian Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę ![]() Mam nadzieję, że faktycznie to życie stanie się kiedyś ciekawsze. U nas na razie wieje znudzeniem, zmęczeniem, zasiedzeniem, samotnością przeplatanymi chwilami dzieciowego szczęscia. Mało czym potrafimy się jeszcze cieszyć. Brutalnie mówiąc, na dzień dzisiejszy wolałam swoje "stare życie". Teraz to zero wyjazdów, w kółko robimy jedno i to samo. Mam nadzieje, że na wszystko przyjdzie czas... |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja też na to liczę... że razem pojedziemy na narty, wakacje itd. itd
|
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie nudzimy się. Moze nie az tak atrakcyjnie, bo glownie u nas sa spacery i odwiedziny, ale dla mbie to oddech. Gorzej, że TZet to taki trochę domator i z nim ustalic lub zaproponowac jakies weekendowe atrakcje to ciezko, bo on jest zmęczony po pracy. Ja też nie jestem super wypoczeta ale no bez przesady.Jutro za to mnie czeka pranie, sprzątanie, pieczenie ciasta, dwudaniowy obiad, ozdobienie mieszkania, zakupy, zrobienie z Niną laurki dla taty i muszę prezent zapakować. Będzie urodzinowe party dla naszej 3 TZet nic nie wie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dejwo dziś pokazał na obrazek samochodu i sobie takie brrrr ze śliny robił pojeździłby sobie z Jankiem barankiem... fajnie, że dzieci Twoje bawią się razem <3 na pewno chcę rodzeństwo dla D...ale teraz, aktualnie podziwiam wszystkie z Was, które od razu niemal decydują się na dziecko...ja nie jestem gotowa psychicznie...i mimo, że nie mogę narzekać na Dawida (poza dniami, gdzie jest marudą, wisiomałpomamką) to czuję, że chcę jeszcze powrócić do "normalności" praca, wspólne wyjazdy, złapać trochę powietrza...jeśli teraz bym zaszła to nie wiem...
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, podajecie dzieciom do picia przefiltrowana wode z kranu?
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ostatnio się zastanawiałam---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
moj tez domator...albo bardziej typ, ktory musi przeanalizowac wszystko..co gdzie kiedy jak o ktorej itd itd.... strasznie mnie to wkurza czasem. To sie party szykuje ![]() Just chyba nie doczytalam postu....biedna Kajka..ojojane miejsca bola mniej aaaaaa cale loze moje tz os bierze i idzie spac do drugiego pokoju...wahal sie, ale przytaknelam, ze tak bedzie lepiej ledwo co byl przeziebiony i znow cos go lapie. Dejwo dzielnie sie trzyma i oby tak dalej
|
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez chyba nie jestem gotowa. Im wiecej o tym mysle tym wizja rodzeństwa dla K sie oddala. Chciałabym trochę odpocząć i pożyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Dajesz nadzieje u mnie Kacper długo był taki trochę aspołeczny. Wózka nie lubił. Cieżko było z nim gdzieś wyjsć. Teraz jest lepiej i te dni łatwiejsze. Ale i tak czekam na ciepłe dni jak na zbawienie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Sorry ale dzisiaj nawet nic nie próbuje cytować bo noc to był dramat i cyrk na kółkach. Spałam za 2h na podłodze i to były jedyne które spałam...
Cytat:
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
eyo
Chciałam iść na spacer, ale wali śniegiem |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas piękne słońce, ale przeraźliwie zimno, wieje tak mroźny wiatr, który nam prawie głowy pourywal.
Weekend zapowiada się spokojnie, spędzimy go razem w domu, czasem też trzeba się ze sobą ponudzic . Jutro tylko idę z Antosia do teatru na Rumcajsa , mąż w tym czasie pospaceruje z synkiem, a potem może jakaś kawiarenka i pyszne ciacho i kawa . Taki mam plan Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że wypoczniesz trochę w dzień.My dziś pospalismy do 8.40. Ledwo zdążyłam na 10.00 na kawę z koleżankami wracając zaliczyłam Rossmanna i Pepco. Po obiedzie idziemy na spotkanie ze znajomymi i wrócimy pewnie ok 20.00 także plan dziś napięty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

obudził się dziś o 10! ale też wczoraj o 22 poszedł spać
przez późną drzemkę właśnie. Ejjj jest jakiś bunt roczniaka? drugi dzień z rzędu bunt na kąpiel u nas mimo, że uwielbiał...bunt bo nie usiądzie w krzesełku i bunt dziś przy ubieraniu...założyłam koszulkę przez głowę to od razu ją ściągnął bo jeszcze rękawków nie ubrałam i płacz bo on się nie ubierze
z figurką auta mini morrisa 
Godzinę w łazience spędziłam
Za to foto wyszło spoko, choć poprosiłam fotografa o obróbkę glamour
uhu huhu 

Ząbki i język całe, ale siniak duży już się pojawił..

.
.

TZet nic nie wie