|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanka hmmmm jeśli Cię to uspokoi to jedź do szpitala,najwyżej nie zgodzisz się zostać,a może telefon do ginekolog??Choć przez telefon ,Cię nie zdiagnozuje.
Myślę,że wszystko jest ok,no,ale jeśli Cię coś niepokoi,to może dzialaj. Rozumiem Cię doskonale,sama wczoraj zastanawialam się,czy nie dzeonic do.gina z tymi bolami.Dzisiaj bol.plecow. Dla pocieszenia,moja dzisiaj też bardziej aktywna. Blanka Twoja Ninka jest duża,a Ty szczupła i.pewnie dlatego tak ją dokładnie czujesz. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Mj mąż pracuje od pn do sb pracuje i kiedyś to sb jedynym dniem,aby coś załatwić,teraz czasami może się wyrwac,kiedyś tak nie bylo. W załączniku moja zachcianka Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-17 o 15:54 |
|
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Nie no, nie ukrywam, że i nam czasem się zdarzyło, bo Ola zapomniała, bo to, tamto, ale mam wtedy okropne wyrzuty sumienia.
![]() Polcia, poprosimy załącznik, bo ni ma. Jak wgrywasz go, to musisz go jeszcze załadować.Dziewczyny, mam propozycje dla tych, które będą miały chłopca - jak chcecie, to mogę oglądać się w lumpeksie za ubrankami dla chłopczyka. Nie ukrywam, że nieraz widziałam czarne ubrania, które spodobałyby się dla Ciebie, Summer, chyba że coś pomyliłam, to przepraszam. Czasem naprawdę trafiają się świetne rzeczy. Eluś? Sandam? Radena?
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak narazie mam cos z hm, Tesco, ze smyka z promocji. Na pewno kilka sztuk z nexta zamówie, ale raczej niedużo bo drogie dosyć, mam tez na liście Endo, i kilka sztuk z Ewaklucze mi się podoba a macałam na zywo i super jakość. Chyba od Ciebie też zgapiłam kocyk Lullalove- i też mam na liście zachcianek. Ale największą zachcianke to mam wózkową i narazie rozmyślam czy sobie na nią powolić bo chociaż budżet nam się dopnie- w końcu nie jesteśmy pierwszej młodości i juz kilkanaście lat zarabiamy to jakoś na materialne zachcianki ciężko nam kase wydawać. Jak to przetrawie to pokaże Wam o jaki wózek chodzi i ocenicie czy warto. |
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Early bird piekny brzuszek!
Zakupy jak zwykle super! Dziewczyny podpowiedzcie, ktos tutaj polecał ta ksiazke o tematyce arabskiej... jaki to był tytuł? Zapisałam i zgubiłam kartkę 🙁 |
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja co do niedziel mam zdanie tak trochę podzielone, bo sama przez 8 lat pracowałam w handlu od pon do sob od 8 nie raz do 18 pon-pt, w sob do 14 ale był czas, że dorabiałam do około 20. Miałam co prawda dwa dni wolnego w miesiącu, ale to był zawsze piątek, więc mąż w pracy. Co za tym idzie zakupy przy urządzeniu mieszkania, czy zakupie jakichś sprzętów, czy prezentów itd odbywały sie u nas tylko w niedziele, a żeby móc pojeździć ze sklepu do sklepu, porównać ceny itd. Wiadomo, ze można w tygodniu po pracy, ale uwierzcie po 10h w sklepie, marzy sie by iść do domu, a nie jechać na zakupy.
No i kwestia niesprawiedliwości, ze knajpy, kina, stacje pozostają otwarte, a skoro ludzie są w stanie wytrzymać bez zakupów w imię rodziny to każdy powinien mieć wolne. Ja myślę, ze rozwiązaniem u byłaby zmiana w kodeksie pracy jak np grafik na tyle elastyczny i ilość pracowników, żeby każdy mógł mieć minimum dwie niedziele wolne, bądź kadra na weekendy osobna. Dla mnie o takie zabieranie nam udogodnień, które funkcjonowały dobrze w imię idei ![]() ale racja, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Teraz mam czas, ale jak wrócę do pracy, to będzie mi otwartych sklepów w niedziele brakować ![]() Norciu jak będziesz coś widzieć w takich szarościach, granacie, czarnym to chętnie z tym, że nie chciałabym robić Ci kłopotu ![]() Blanka jeśli Cię to mocno niepokoi, to ja bym jechała na IP, zawsze masz prawo odmówić przyjęcia na oddział, albo po zrobieniu usg i sprawdzeniu małej wypisać się na własne żądanie. Taki stres też nie wskazany. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka jak się bardzo niepokoisz to pojechałabym na IP
Cytat:
też podpatruję wyprawkę u innych dziewczyn. Większość ciuszków mam z hm, tylko staram się wybierać takie bez dużej ilości nadruków, obrazków itp W smyku nie umiałam nic znaleźć, ale niewiele tam czasu spędziłam Endo tylko przeglądałam i fakt w Nextcie są super! można też fajne promocje dorwać ![]() Wózkową zachciankę też miałam i to jest mój największy wyprawkowy zakup, ale wybrany już kilka lat wcześniej i jak na razie jestem bardzo zadowolona (mimo, że jeszcze w nim dziecka nie pchałam )
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Co do niedziel to mam sprzeczne uczucia, duzo podrózuje i naprawde w wielu zachodnich państwach sklepy w niedzielę były nieczynne, bardzo mi się to podobało, jakoś ta niedziela odróżniała się od innych dni.
Ja sama zakupów to prawie nie robie, tak, tak, oprócz jedzenia to kupuje mało rzeczy- niewiele jakoś potrzebuje do życia, zakupy jedzeniowe robie raz na tydzień w ponidzialki, i czasem jak coś potrzebuje to w drodze z/do pracy wstąpie na 15 min do Biedronki lub Lidla, na zakupy rodzinne nie chodzimy, blisko domu nie mam sklepu wiec jako konsument to nawet tego nie zauważam. Ale dla pracownikoów z tego co slucham to wcale nie takie dobre, już jest problem wziąc wolne w tygodniu np żeby iść do lekarza czy urzędu, w piatki i soboty strasznie wydłużone godziny pracy itp, itd. ja swego czasu też pracowałam w weekendy i szczerze mówiąc nigdy więcej. Ale u mnie było tak,że żadnego wolnego dnia za to nie miałam więc było ciężko. |
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma piekne te ciuszki, jak ja kocham takie kolory......
Norciu, a Ty wrzucaj ciuszki, bo z tą zazdrością to nie jest w złej intencji, tylko tak piszemy !! I ja mieszkam na drugim koncu swiata, w Olsztynie. Ludzie z okolic Warszawy myślą ze to juz Rosja ![]() Co do niedziel, to ja uważam ze powinien pracowac ten kto chce. Niby niedziele wolne od handlu, ale w piatki i soboty sklepy pootwierane godzine dluzej czy tez otwierane godzine wczesniej. Wlasciciele malych sklepów i tak beda pracowac, bo to dla nich zarobek, nikt im za darmo tych pieniędzy nie da i oczywiscie moga z nimi pracowac osoby z rodziny ale za darmo - paranoja. Dla mnie rząd za duzo ingeruje w sprawy kościoła i wiąże ze soba te dwie rzeczy. Wiara jest sprawą bardzo indywidualną i nie powinna byc tak "narzucana", ze niedziele wolne od handlu bo z rodziną. I tak dupa z tego wychodzi bo przeciez służby, restauracje, ochrona itp musza pracować. Zrobili niepotrzebny burdel z tym handlem jak dla mnie. A i jeszcze najwieksza brecha z piekarniami - w niedziele otwarte i pieczywo tansze, ponadto w asortymencie mleko cukier itp, co bysmy na powrocie z kościoła zaszli sobie po chlebus albo ciasteczko do kawki. Smiech na sali jak dla mnie i tyle. Blanka, a co to znaczy ze źle jakbsie dużo rusza ? Mój kalafior ciążowy tego nie ogarnia. Co moze byc nie tak ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Y.
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-17 o 17:24 |
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Oja, już czuję ten smak!
![]() ![]() Kupiłaś czy sama robiłaś?Elu, Sandam, będę się rozglądać. Ja idę tam ponownie w poniedziałek, na 9. Jak coś, to będę dobijać się do Was na fejsie.
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozmawiałam z moją gin.
Uspokoiła mnie, powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak nad aktywnosc dziecka.. Powiedziała, że owszem czułam szybko ruchy, ale teraz z każdym tygodniem będą one intensywniejsze.. Bo wcześniej czułam np. 5/10 ruchów a teraz czuję 10/10 dlatego wydaje mi się że ona jest taka bardzo bardzo aktywna. Druga sprawa wczoraj mogłam zjeść coś bardzo słodkiego i mam przez długi czas wody płodowe słodkie,przez co mała fika, bo jej takie najbardziej smakują i coś w tym jest, bo ja wczoraj się nazarlam dość późno cukierków krówki, więc mogła być faktycznie przez to taka aktywna w nocy, rano zjadłam 3 kanapki, a potem 2 banany.. Więc znów miała narzut cukru heh.Ogólnie mam nie czytać internetow bo piszą głupoty, mam się cieszyć, że czuję mała i stresować jak ruszać się nie będzie ![]() Więc dziewczyny nie ma co czytać neta... Mnie te same artykuł doprowadził do zawału. Usuncie spacje https://ebobas. pl/artykuly/czytaj /752/zdrowie/jak-odczytywac-ruchy-dziecka-w-brzuchu-matki/2 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Norka mąż mi.kupił dwie,ba dzisiaj i.na jutro.
Blanka dobrze,że Cię gin uspokoiła.MMasz rację,nie ma,co.czytać Internetu |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka,dobrze, że Cię gin.uspokoiła
![]() Norciu,na razie nie ma tragedii z zakupami. Dziś mąż wyjątkowo był w domu to pojechaliśmy kupić synkowi kapcie. Gdyby go dziś nie było w domu to pewnie bym pojechała sama w tygodniu, ale można się domyślić jak wyglądają zakupy z niespełna dwulatkiem i kobietą w ciąży +prawie godzinny dojazd w jedną stronę ![]() Generalnie wszystko jest do ogarnięcia, trzeba się tylko postarać, ale jest to pewne utrudnienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka dobrze ze sie uspokoiłas ale ten artykuł co podałaś to i mnie zdenerwował. Mogła, nie czytać. |
|
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanko ciesze się, ze jestes spokojniejsza
ja nie czytam tego artykułu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie czytam.Jeszcze bym się nakrecila.
Syn z mężem na stoku,a ja wypoczywam
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam ten artykuł na wzór aby takich rzeczy unikać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
piękne zdjecie
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie. Nie mam nic a nic. Ani jednego ciuszka! Kto ma podwyższone ciśnienie??? Czosnek w ciazy sie je na to. Moje przeziębienie sie delikatnie rozkręca wiec do imbiru dodaje dzis czosnek. Tz chyba nie wytrzyma ze mna w lozku. |
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka super, że gin Cię uspokoiła
Pola kusisz
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzisiaj z doskoku, podczytuję Was w wolnej chwili, ale na cytowanie nie ma szans! Karolina Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Blanka internety to zło! Sama na początku ciąży się o tym przekonałam. Dobrze, że z Małą wszystko jest ok, i że lekarka uspokoiła Cię. A teraz czytać jakąś ciekawą książkę, nie internety ![]() Byłam dzisiaj u fryzjera no i hm... kolor nie wyszedł taki jaki bym chciała. Wszyscy bliscy mówią, że jest ok, a mi coś nie pasuje. I teraz nie wiem, czy to mój kalafior ciążowy płata mi figle, przyzwyczajenie (bo z ciemnych przeszłam na blond) czy faktycznie coś nie gra... Mam nadzieję, że po dwóch czy trzech myciach kolor dostosuje się do mnie albo ja przyzwyczaję się do koloru ![]() Zamówiłam w Kappahl 2 pary spodenek dla Młodego- piękne tam mają ciuszki, tylko dlaczego takie drogie ![]() Zamówiłam też pileuszki tetrowe i flanelowe oraz rożek na all (polecane przez kogoć HubiWorld)- jak przyjdą to dam znać jak z jakością. Nie jestem do końca przekonana do rożka... Zwłaszcza, że rodzimy w lecie, więc Małemu może być za ciepło w rożku. Ale zamówiłam, zobaczę jakość,wielkość i grubość i albo oddam albo zostanie na chłodniejsze dni. A no i upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym zero wyprawki.Mam nadcisnienie, cięzko jest je leczyc nawet lekami, no prawdziwego nadcisnienia na pewno nie wyleczy sie czosnkeim. NAjelpeij mierz regularnie i skonsultuj z lekarzem. |
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy w sklepie o 13 już schabu nie było.... ludzie podobno powariowali.... w lidlu 5 kas czynnych i po 10 osob w kazdej kolejce..... masakra jakas!!
|
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
i wszystkiego naj! z okazji urodzin Karolina!!!
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Co do zakazu handlu w niedziele mam ambiwalentne odczucia, jedno jest pewne nie nalezy mieszac ideologii i wiary z prawem i panstwem wg mnie. mam dwie kuzynki pracujace w marketach/galeraich handlowych i obie sa przeciwne zakazowi o dziwo! zarabia mniej i nie beda miec dni do odbioru w tygodniu, wiecej pracy w soboty i poniedzialki widza same minusy.Aha i jedna z nich pracujaca w sklepie spozywczym musi caly towar na koniec mziany zabezpieczyc po to by za 24h przyjsc w nocy i to rozpakowac ma 2 razy wiecej pracy okoloweekndowej.... |
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
No ludzie się zachowują jakby sklepy były zamknięte na kilka dni... A nie na jeden.
Ja ogólnie uważam tak, że wszystko powinno być od pon - ndz, nawet urzędy aby można było głupi wniosek o paszport złożyć . I dwa dni wolne do wybrania w ciągu tyg i praca na dwie zmiany... Urzędnicy są jacyś lepsi? Też mogą posiedzieć w pracy do 22.00. Napewno pani że sklepu kończąca o 16.00 chętnie pójdzie do banku na spokojnie o 19 No ale tego nie doczekamy napewno.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie są rowni.i równiejsi,a co ze służbą zdrowia,mundurowa,kierowc ami.jak moj.tato,teść też pracuje w takim zakładzie,że i.w wigilię,sylwestra itd knajpy,stacje benzynowe itd
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Monya uregulowalo Ci się ciśnienie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

nikt ode mnie z rodziny nie pracuje teraz weekendami, choć tak jak mówię dyżury w służbie zdrowia też nie są fajne
ale to taka sama służba jak strażaków itp i tego nie przeskoczymy
Na zakupy niedzielami nie chodziłam często, więc dla mnie osobiście problemu nie ma 

Jak wgrywasz go, to musisz go jeszcze załadować.
Czasem naprawdę trafiają się świetne rzeczy. Eluś? Sandam? Radena?