Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-17, 21:58   #3091
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Norka nie smutaj!
No.właśnie nie pamiętam,kto pisał o magnezie.

Wciagnelam pyszną jajecznicę i jedną delicje.Pyszota.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-17 o 22:00
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 23:00   #3092
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norka nie smutaj!
No.właśnie nie pamiętam,kto pisał o magnezie.

Wciagnelam pyszną jajecznicę i jedną delicje.Pyszota.
Nie smutam, dobrze jest.
A ja wciąż myślę o tym deserku co jadłaś..
Dzisiaj mam dzień głodomorra.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 23:08   #3093
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie chyba się szykuje bezsenna noc.. Eh..

Spróbuję z tym magnezem przed snem..

Czy wam też tak bardzo chce się pić? Mam wrażenie, że jestem od kilku dni na kacu 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 23:19   #3094
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Czy wam też tak bardzo chce się pić? Mam wrażenie, że jestem od kilku dni na kacu 😂

Ja non stop piję.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 23:34   #3095
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

tez mi sie chce pic, z domu sie nie ruszam bez butelki wody
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 23:43   #3096
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Kobietki właśnie wróciłam z urodzin objedzona jak nie wiem i jeszcze do domu dostałam ciasto, tort, camembert opiekany z pieczarkami, krokiety z barszczem i swojski pasztet. Także jutro mam też wyżerkę 😃 a teraz idę w końcu spać po padam na twarz. Jutro was nadrobię 😘 spokojnej i przespanej nocy wam życzę słoneczka

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 00:12   #3097
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, szkoda, że jednak nie udało się kupić. A w jaki nowy wózek celujesz? Ten podwójny czy coś mi się pomyliło?
Jeszcze mogę kupić... To jest aukcja na ebayu, więc mogę zalicytować, a może będzie powtórnie wystawiony, bo na razie nikt nie licytuje. Chyba wolę się wstrzymać jeszcze, to dopiero pierwszy, który oglądaliśmy. Cena startowa nie była najniższa, stąd pewnie nikt nie licytuje, ale miał dużo akcesoriów, które mi pasują, stąd cieszę się, że tak wyszło, bo może będę mieć więcej czasu, żeby się zastanowić.
Tak, tak, podwójny. Chodzi mi o jeden model cały czas, czy to nowy, czy używany - Mountain Buggy Duet, patrzę na oferty używanych i zastanawiam się czy nie warto jednak dołożyć i kupić nowego, który potem sama sprzedam.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka teraz rodziła i.patrzyl.na termin z usg,jako ten właściwy.Dopytam teraz na wizycie.
Chyba ciągle się nie rozumiemy...
Tak, coraz więcej lekarzy patrzy na tp z usg, ale piszę o tym, że to z usg z pierwszego trymestru, a nie z połówkowych lub późniejszych.
Gdyby patrzeć na to do końca ciąży co wychodzi z usg, to by znaczyło, że wszystkie duże dzieci rodzą się wcześniej - przed tp z om, a wszystkie małe później - po tp z om, a przecież wcale tak nie jest Ba, jest wręcz odwrotnie wydaje mi się, bo im dłużej dziecko w brzuchu, tym więcej zdąży przybrać na wadze i przenoszone dzieci często są raczej większe niż mniejsze.
Zresztą różnice do tygodnia między usg a om to żadne różnice i nijak nie da się przewidzieć dnia, kiedy dzieć zechce wyjść na świat

Cytat:
Ja chyba jednak kupię te poduszke ciążowa bo już nie ogarniam że spaniem..
Nawet na boku mi źle bo czuje mała ,na brzuchu już nie daje rady, a jak śpię na plecach to mam masakryczna zgage...

Myślicie, że ta poduszka mi pomoże? Czy na takie tragiczne przypadki jak ja to już nie ma pomocy? ��

Szanse zawsze są!
Może spróbuj najpierw po prostu ze zwiniętym kocem, żeby sprawdzić? Ja tak dwie ciąże się wspierałam, a czasem z takim kocem nawet łatwiej niż z tą poduchą sztywno ułożoną w C - możesz go ułożyć po swojemu czy łatwiej przełożyć na drugą stronę, gdy już na tym lewym boku nie możesz wytrzymać.

Cytat:
Folinka pisała o tym, tak?
Nie przyznaję się Może odo?
Wiem, że magnezu można brać naprawdę duże dawki w ciąży (brałam zwłaszcza w drugiej ciąży, gdy miałam dużo przedwczesnych skurczy), ale nie mam wiedzy ani doświadczenia odnośnie wpływu na sen

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-03-18 o 00:27
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 00:45   #3098
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Jedna owieczka, druga owieczka, trzecia owieczka...
Zaraz mnie coś trafi...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 05:04   #3099
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu nie denerwuj się i nie smuć, to normalne że mamy różne opinie na jeden temat. Ale nie ma co brać tego personalnie. Nie stresuj córuni

Polu super, że u Ciebie magnez pomaga Ja od tygodnia jem po 7-8tabletek magneb6, łykam przed snem i nic. Jak widać, moja pora pobudki nadal bez zmian..

Stary 2018-03-18, 06:08   #3100
emma90
Wtajemniczenie

Dzisiaj ja tez bezsenna nawet zasnęłam, ale już od 5 się wiercę i nic.. aż mnie brzuch z głodu boli (mam nadkwasote :/)

Też pije jak smok to był mój pierwszy ciążowy objaw po tym poznałam, że jest coś ze mną nie tak
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 07:44   #3101
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dzień Dobry niedzielnie !
Stary 2018-03-18, 08:02   #3102
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Jeszcze mogę kupić... To jest aukcja na ebayu, więc mogę zalicytować, a może będzie powtórnie wystawiony, bo na razie nikt nie licytuje. Chyba wolę się wstrzymać jeszcze, to dopiero pierwszy, który oglądaliśmy. Cena startowa nie była najniższa, stąd pewnie nikt nie licytuje, ale miał dużo akcesoriów, które mi pasują, stąd cieszę się, że tak wyszło, bo może będę mieć więcej czasu, żeby się zastanowić.
Tak, tak, podwójny. Chodzi mi o jeden model cały czas, czy to nowy, czy używany - Mountain Buggy Duet, patrzę na oferty używanych i zastanawiam się czy nie warto jednak dołożyć i kupić nowego, który potem sama sprzedam.

Chyba ciągle się nie rozumiemy...
Tak, coraz więcej lekarzy patrzy na tp z usg, ale piszę o tym, że to z usg z pierwszego trymestru, a nie z połówkowych lub późniejszych.
Gdyby patrzeć na to do końca ciąży co wychodzi z usg, to by znaczyło, że wszystkie duże dzieci rodzą się wcześniej - przed tp z om, a wszystkie małe później - po tp z om, a przecież wcale tak nie jest Ba, jest wręcz odwrotnie wydaje mi się, bo im dłużej dziecko w brzuchu, tym więcej zdąży przybrać na wadze i przenoszone dzieci często są raczej większe niż mniejsze.
Zresztą różnice do tygodnia między usg a om to żadne różnice i nijak nie da się przewidzieć dnia, kiedy dzieć zechce wyjść na świat

Szanse zawsze są!
Może spróbuj najpierw po prostu ze zwiniętym kocem, żeby sprawdzić? Ja tak dwie ciąże się wspierałam, a czasem z takim kocem nawet łatwiej niż z tą poduchą sztywno ułożoną w C - możesz go ułożyć po swojemu czy łatwiej przełożyć na drugą stronę, gdy już na tym lewym boku nie możesz wytrzymać.

Nie przyznaję się Może odo?
Wiem, że magnezu można brać naprawdę duże dawki w ciąży (brałam zwłaszcza w drugiej ciąży, gdy miałam dużo przedwczesnych skurczy), ale nie mam wiedzy ani doświadczenia odnośnie wpływu na sen
Co do terminu porodu, to zgadzam sie z folinka. Zawsze oficjalnie brany jest pod uwage z om, jeżeli były nieregularne miesiączki lub w bardzo duzych odstępach, to bierze sie termin z USG pierwszego trymestru. Bodajże do 12tygodnia dzieci rosną proporcjonalnie do wieku, później już każdy dzieć indywidualnie, stąd terminy porodu mogą być co badanie inne.
Ja mam w karcie ciąży wpisany tp z om- z usg genetycznego wyszedl mi o 3dni prędzej w zwiazku z tym lekarka stwierdziła, ze bedziemy sie trzymać tego z om.
Cytat:
Jedna owieczka, druga owieczka, trzecia owieczka...
Zaraz mnie coś trafi...

Blanka- udało się zasnąć?
Mnie dzisiaj w nocy po dłuższej przerwie ból głowy męczył... liczylam ze sam przejdzie, ale jednak musialam wziąć apap...
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry niedzielnie !
Dzien doberek! U mnie poki co bezchmurne niebo i slonce pełną parą! Pewnie mroźno, ale mimo wszystko piękna pogoda na spacerek! A poza tym to leniwa niedziela sie szykuje...

A jakie plany u Was?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 08:41   #3103
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Co do terminu porodu, to zgadzam sie z folinka. Zawsze oficjalnie brany jest pod uwage z om, jeżeli były nieregularne miesiączki lub w bardzo duzych odstępach, to bierze sie termin z USG pierwszego trymestru. Bodajże do 12tygodnia dzieci rosną proporcjonalnie do wieku, później już każdy dzieć indywidualnie, stąd terminy porodu mogą być co badanie inne.
Ja mam w karcie ciąży wpisany tp z om- z usg genetycznego wyszedl mi o 3dni prędzej w zwiazku z tym lekarka stwierdziła, ze bedziemy sie trzymać tego z om.

Mnie dzisiaj w nocy po dłuższej przerwie ból głowy męczył... liczylam ze sam przejdzie, ale jednak musialam wziąć apap...

Dzien doberek! U mnie poki co bezchmurne niebo i slonce pełną parą! Pewnie mroźno, ale mimo wszystko piękna pogoda na spacerek! A poza tym to leniwa niedziela sie szykuje...

A jakie plany u Was?

U mnie też dziś piękne słoneczko i -10 stopni chyba będą sanki, ale narazie bardzo leniwie nadal leżę w łóżku z.... książką, oczywiście że z książką
Stary 2018-03-18, 09:13   #3104
Radena
Zadomowienie

hejka, próbowałam nadrobić wczoraj, ale nie dałam rady :P

Karolinka, wszystkiego najlepszego

Polu, na ból pleców spróbuj porobić kocie grzbiety

Norciu, bardzo dziękuję za propozycję odnośnie ciuszków, wczoraj akurat patrzyłam na lumpy w Kielcach i się wybiorę z mamą. Jeśli tam nie będzie nic sensownego to też poproszę, żebyś czasem coś wzięła dla nas

Ja mam na razie mieszane uczucia co do tych niedziel :/ Tzn. ja nigdy w niedzielę zakupów nie robię, ale aktualnie wkurza mnie, że w soboty takie szaleństwo jakby się zbliżała 3 wojna światowa. Chcesz wejść po kilka rzeczy do sklepu, a schodzi z godzinę. No cóż, trzeba się jeszcze lepiej zorganizować

My dziś jedziemy do moich rodziców, moja mama, mistrz nad mistrze, zrobiła sernika na zimno z surowymi jajkami. Czyli ani ja ani Młoda jeść nie będziemy. Cóż, życie nie jest sprawiedliwe. Może przynajmniej dupka mi mniej urośnie :P
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 09:15   #3105
asiaczek
Zakorzenienie

Ja wczoraj weszłam do Auchan,były tłumy,ale przy kasach luz jak nigdy. Wszystkie kasy były otwarte,co się nigdy nie zdarzało

Mnie bolą bardzo pośladki i myślę, że to od kręgosłupa. Do tego męczą mnie jakieś wzdęcia. Miałam iść z mężem do kościoła, ale odpuszczę przez to samopoczucie.

Stary 2018-03-18, 09:16   #3106
Radena
Zadomowienie

Aaa, co do bezsenności to ja wczoraj przy usypianiu Młodej też praktycznie zasnęłam, ale mąż mnie obudził, żebym poszła się umyć. Poszłam i jak wróciłam to już tak nie mogłam zasnąć, tragedia. Potem Młoda się zaczęła drapać po pieluszce więc jej zmieniłam, dalej sie drapała więc podłozyłam recznik i jej zdjęłam, potem zrobiła siku, więc zmiana bodziaka i jednak pielucha i bepanthen. Potem już zasnęła, a ja już się okrutnie rozbudziłam :/ chyba też zacznę brać ten magnez, bo ja nigdy nie miałam zadnych problemów z zasypianiem, nawet jak się 100 razy budziłam na cycka to od razu zasypiałam
Stary 2018-03-18, 09:31   #3107
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

A jakie plany u Was?

Cześć wszystkim

U mnie dzisiaj słonecznie ale wieje tak strasznie...
Raczej nasze plany dzisiaj się sprowadzają do wyjścia do kościoła, obiad i być może koleżanka nas odwiedzi
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 09:36   #3108
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja dzis na szczęście pięknie przespalam noc Wczorajsza bezsenność na pewno była więc spowodowana napiętą sytuacją między mną z Tż.

Polu, ja też biorę 2x magneB6 na noc i sobie chwalę
Co do planów na dziś to książka, Kościół i być może kino

A na obiad planuje zupę ogorkową i pizzę
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 09:42   #3109
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Smutno mi się trochę robi czytając niektóre rzeczy tutaj, ale wiem, że ludzie są różni, różne mają opinie i nie sposób tego zmienić. Po prostu uważam inaczej i widzę, że jestem w mniejszości, stąd ta przykrość Ale w sumie mniejsza o to, bo to ani nie miejsce i ani czas na takie rzeczy. Dobrze jest poznać wasze zdanie, wiem kogo unikać Żartuję!
Ja zamiast Sudokremu, będę używać Alpiki.
Camelitos, cudna sukieneczka, pięknaaaa Jeszcze ta cena Folinka pisała o tym, tak?
Norcia, wiafomo, ze ilu ludzi ma swiwcie, tyle opini. Najwazniejsze to wierzyc w to, w co sie wierzy. Niestety swiata nie znawisz, nie kazdy bedzie myslal tak jak Ty, ale nie jest torowniez powód do smutku czy "unikania kogos"...wiem, ze napisalas to zartach, ale tak jak ja nie unikam konfrontacjo z kims kto jest mocno wierzący (tak jak pisalam moj przyjaciel i zakon), tak samo chcialabym, żeby rak to wygladalo w druga stronę. Szanuje Twoje zdanie, wiarę itp. Nie zmieni to mojego, ale nie sprawi tez że bede Cię "unikac"...

Dziewczyny witam sie w tą mroźną niedzielę !!!!

Zgadnijcie co wsuwam na śniadanie nie bedzie trudno, gwarantuje

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 09:56   #3110
emma90
Wtajemniczenie

Zua gofry czy kanapeczki?

Ale jest pięknie słonecznie może wybierzemy się na mały spacer i na obiad

Mamy grupę na fb? czy mogę prosić o dołączenie?

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-03-18 o 09:58
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 10:03   #3111
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norcia, wiafomo, ze ilu ludzi ma swiwcie, tyle opini. Najwazniejsze to wierzyc w to, w co sie wierzy. Niestety swiata nie znawisz, nie kazdy bedzie myslal tak jak Ty, ale nie jest torowniez powód do smutku czy "unikania kogos"...wiem, ze napisalas to zartach, ale tak jak ja nie unikam konfrontacjo z kims kto jest mocno wierzący (tak jak pisalam moj przyjaciel i zakon), tak samo chcialabym, żeby rak to wygladalo w druga stronę. Szanuje Twoje zdanie, wiarę itp. Nie zmieni to mojego, ale nie sprawi tez że bede Cię "unikac"...

Też obstawiam gofry :P
Stary 2018-03-18, 10:03   #3112
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Makrela!!!!

Ja mialam parowki i świeże warzywa

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 10:05   #3113
asiaczek
Zakorzenienie

Zua,też obstawiam rybkę

Ja na śniadanie miałam resztę owsianki po synku

Stary 2018-03-18, 10:19   #3114
KarolinaK
Zakorzenienie

Dzien dobry! Dziekuje za wczorajsze życzenia. Niestety dzien spędziłam ;a kanapie pod kocem z psami i ksiazka i imbirem.
Ale śniegu u mnie znowu napadało i cały czas pada. W nocy mało spałam. Gardło mnie meczy i katar.

Kto wie czy mozna w ciazy te sztyfty eukaliptusowe do nosa??? Piszą niby ze sa bezpieczne ale na samej ulotce nic nie widze...ImageUploadedByWizaz Forum1521364730.924542.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 10:55   #3115
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Dziekuje za wczorajsze życzenia. Niestety dzien spędziłam ;a kanapie pod kocem z psami i ksiazka i imbirem.
Ale śniegu u mnie znowu napadało i cały czas pada. W nocy mało spałam. Gardło mnie meczy i katar.

Kto wie czy mozna w ciazy te sztyfty eukaliptusowe do nosa??? Piszą niby ze sa bezpieczne ale na samej ulotce nic nie widze...Załącznik 7476271
Można ratowałam się nim parę razy w poprzednich ciążach, albo kroplami Olbas na chusteczce
Stary 2018-03-18, 11:02   #3116
asiaczek
Zakorzenienie

KarolinaK zdrówka!

Młody mówi na swoją przyszłą siostrę "gaga" ( od "Igi") i pokazuje,że jest w brzuchu (w jego też) .

Stary 2018-03-18, 11:27   #3117
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
KarolinaK zdrówka!

Młody mówi na swoją przyszłą siostrę "gaga" ( od "Igi") i pokazuje,że jest w brzuchu (w jego też) .

Ale kochany 😘 już niedługo będzie miał "gage" na wyciągnięcie reki ciekawe jak ją przyjmie ?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Kto wie czy mozna w ciazy te sztyfty eukaliptusowe do nosa??? Piszą niby ze sa bezpieczne ale na samej ulotce nic nie widze...Załącznik 7476271
Kuruj się kochana 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 11:42   #3118
asiaczek
Zakorzenienie

Bursztynku,szykuję się na ostry hardcore, bo Mateuszek jest bardzo zaborczy i mocno do mnie przywiązany,ale może miło się rozczaruję

Stary 2018-03-18, 11:53   #3119
KarolinaK
Zakorzenienie

To ide do apteki je kupic.

Dzieki!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 12:02   #3120
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Bursztynku,szykuję się na ostry hardcore, bo Mateuszek jest bardzo zaborczy i mocno do mnie przywiązany,ale może miło się rozczaruję

W zasadzie chyba ciężko coś przewidzieć w tej materii 😀 Moja Młoda nigdy mnie nie widziała z żadnym innym dzieckiem na rękach,więc nie wiem czego powinnam sie spodziewać. U nas jest bobo w moim brzuchu i u niej też 😂
Jedna rzecz jest pozytywna- sa jeszcze zbyt małe,by czuć rozczarowanie,ze nie będą mieć rodzeństwa tej samej płci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości