|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybaczamy ![]() Cytat:
. A wczoraj znajomi z Warszawy zrobili mi niespodziankę, wracając znad morza zajechali do nas na chwilę . Nie dzwonili wcześniej, nie uprzedzali tylko po prostu zdecydowali że mnie odwiedzą jak dojeżdżali do pierwszego zjazdu na Ostródę , czasami tylko dzwoniliśmy do siebie i kartki na święta... Ale się ucieszyłam! Cytat:
W ogóle to dziś chyba idę na małą imprezkę, bo inni znajomi (z Biłgoraja ) wczoraj wieczorem przyjechali niedaleko mnie nad jezioro na ryby no i zapraszali. Niania zgodziła się zostać z Alą w razie coś, więc chyba pojadę coś łyknąć ![]() Ale się porobiło ![]() Rzucam się w wir pracy
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po przedłużonym weekendzie.
Znowu w pracy ![]() Noc mieliśmy koszmarna więc napiszę więcej wieczorem chyba że wcześniej dostanę natchnienia. Teraz tylko krótko: Wszystkiego najlepszego dla ostatnich solenizantów Brawa za nowe umiejętności dla dzieciaczków.
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla Adrian wczoraj o 22.00 miał taki napad krzyku, ze szok
ale to strasznie, wydaje mi sie ze coś mu sie przyśniło TZ poszedł utulił go i zasnął bączek juz do rana ![]() Kasia wracaj szybko
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczynki ! ja tylko na chwile. moja tesciowa ma zlamana noge i pomieszkujemy teraz u niej zeby jej ciut pomoc . z lea musimy nadrobic spotkanie bo bylo krociutkie strasznie ( musialam zawiesc tesciowa do szpitala)
misko juz coraz lepiej chodzi z dnia na dzien wiecej ale i tak narazie numer 1 to raczkowanie .ale i tak jestem z niego szalenie dumna no to uciekam.
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i plujesz mi w twarz jeszcze oj Ty ![]() Kancia olunek trzymaj się
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
Xantia jedż na imperezeke - jedź - tym bardziej, ze masz z kim Alunie zostawić I ja też zapomniałam co to nocne wstawanie ![]() Patrilla Hani zdarzyło się kilka razy tak strasznie płakać przez sen, że nie mogła przestać, tak jakby nie mogła się właśnie obudzić, podnoszenie, tulenie nic nie dawało Po jakimś czasie przestawała, ale noc już niespokojną wtedy miała ![]() A ja się muszę pochwalić - 6 października lecimy do Londynu na tydzień Zaraz wychodzę na spacerek z Hanusia, muszę iść na pocztę, nawet słonko świeci i 20 stopni
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Witamy Mamuśki
Oj, coś z tymi naszymi dzieciaczkami się w nocy ostatnio dzieje ![]() U nas też wczoraj skończyła się "roczba gwarancja na dziecko" i dzisiejszej nocy wyszło szydło z worka. wstawałam z 10 razy a o 4-tej zmiękłam i wzięłam ją do naszego łóżka. O 7 obudziła nas grzebiąc tacie w nosie i kopiąc mnie po głowie![]() Mała sadystka teraz odsypia a ja ratuję się kawą. Muszę dzisiaj zrobić wstępny projekt kuchni i boję się do tego zabrać. Boję się, że zrobię, tatusiek zrobi mi instalację elektryczną a ja zmienię zdanie i będzie domowa masakra. Minisiu - też bym chętnie poleciaa do Londynu, ale jak na złość tam nie mam znajomych Katia - jak było nad jeziorem?
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientujecie się może na co dzieci nie mające skończonego jeszcze roku życia mogą jeździć do sanatorium? i jak to jest z ich mamami? No i na ile taki pobyt jest przyznawany?
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam pojęcia, ale logicznie rzecz biorąc to chyba mogą. Jeśli oczywiście mają jakieś schorzenia wymagające leczenia sanatoryjnego. Ale to tylko takie moje dywagacje.
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
xantia udanej imprezki minisia udanego lotu choc wiem ze w pazdzierniku....tez bym poleciala z checia bo mam tam siostre ale jakos ciezko mi sie zebrac. Dziewczyny ale mam straszny deylemet!!!wczoraj dalam wypowiedzzenie mojego domu i zaostaje mi miesiac do przeprowadzki...juz myslam ze bedzie ok a nagle wieczorem cos po 22 wlascicielka pisze mi smsa ze bardzo prosi zebysmy zastali i ze nawet obnizy czynsz!!!!tak mi sie jej jakos zal zrobilo!!!nie wiem co jej napisac...w sumie ten dom duzy jest i dosc drogi w utrzymaniu no i nie jest zbty cieplo -ale te argunenty chyba do niej nie przemawiaja!!!co ja mam zrobic???? |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Patrilko . Trzymaj się kochana, mam nadzieję, że Poli szybko to minie, cokolwiek jej dokucza Kanciu, ja robiłam posiew moczu nie kału minisiu, zazdroszczę , zawsze chciałam zobaczyć Londyn ... basienkaw, niestety nie wiem ![]() magsch, wydaje mi się kochana, że powinnaś myśleć o sobie i swojej rodzince, a nie o właścicielce domu, bo ja podejrzewam, że ona się wystraszyła, że nie znajdzie sobie lokatorów i dlatego tak cię prosi, żebyście zostali... Ja też litowałam się zawsze nad ludźmi , a potem tego żałowałam... Miałam lokatorów na swoim mieszkaniu w TBSie i narobili mi długów, które na raty spłacałam... Przede wszystkim Ty masz być szczęśliwa! A niedługo przyjdzie jesień i będziesz płakać, że masz zimno w domku... pomyśl o tym. Ja bym się wyprowadziła.
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I nie pluj Patrilli w twarz!!Ja chciałam lecieć z Alą do mojej ciotki do Niemiec, ale tak drogie bilety są w tej chwili, że zrezygnowałam. Życzę miłego pobytu! Dzieki Cytat:
|
|
#4663 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tulko niech dobrze wypłucze. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poszłam dzisja rano do lekarza, dostałam skierowanie na morfologię, ob, i coś tam na tarczycę, Dzisiaj popołudniu odwiedza mnie kumpela z Niemiec ze swoim 4-letnim synkiem. ...więc znów uciekam z pracy...
|
|||||
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8225667]ja projekt kuchni kilka razy zmieniałam. Rozrysowałam sobie ładnie co i jak chcę, zadowolona byłam z samej siebie, że ho, ho.. pędzę do taty-stolarza, a on mnie uświadamia: "tego nie możesz mieć tak, bo będzie Ci nie wygodnie..., tu daj lepiej szufladki, będziesz mieć bliżej..., piec w tym miejscu to zły pomysł, za długa droga z wentylacją...", itd... Generalnie nie ma łatwo.
Poszłam dzisja rano do lekarza, dostałam skierowanie na morfologię, ob, i coś tam na tarczycę, U mnie było podobnie z kuchnią. Niby wiedziałam co chcę, ale potem jak mi stolarz mówił właśnie takie rzeczy jak Tobie tata, to wyszło zupełnie coś innego i muszę przyznać, że jestem naprawdę z mojej kuchni zadowolona. Odpowiada mi kolorystycznie (tu już sama decydowałam i nie dałam nikomu nic zmienić ) a przede wszystkim funkcjonalnie. Bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza. Szybciutko zrób wyniki i tyj
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!
Chcialam przeprosić was że tak mało pisze, ale jak już wszystko przeczytam to już nie mam czasu nic napisać. Chcialam podziękować za życzenia dla Kubusia. Chciałam złożycz życzenia wszystkim dzieciaczkom, które ostatnio miały swoje święto, życze dużo zdrówka i przesyłam buziaki My już pomału zaczęliśmy sie przygotowywać do naszego wyjazdu, w poniedziałek lecimy do Niemiec do siostry, a potem już razem z nią, jej synem i moją mamą w środe lecimy do Grecji na Krete na 2 tygodnie. |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Udanego wypoczynku!!
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
joannah, bawcie się dobrze!!
![]() a teraz będę się chwalić moimi sobotnimi zakupami. Wpierw dwie bluzeczki dla Maksia. tekst na drugiej to paskudne kłamstwo, ale co tam.
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8226222]joannah, bawcie się dobrze!! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8226222]![]() [/quote] a teraz będę się chwalić moimi sobotnimi zakupami. Wpierw dwie bluzeczki dla Maksia. tekst na drugiej to paskudne kłamstwo, ale co tam. [/quote]Noooo, zgdadzam się. Powinno być, że najchudsza ![]() EDIT: WŁAŚNIE DOSTAŁAM TELEFON OD HADRYSIA!!
DZIŚ WYSYŁAJĄ MÓJ CYLINDER!!!!
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
xantia, Twoje poczucie humoru mnie rozwala.
.. weź Ty mnie kobieto nie dobijaj.Wiesz ile ja radochy miałam, gdy udało mi się wreszcie dopaść jeansy w rozmiarze 32, i pasujący na mnie sweterek w Zarza na dziale dziecięcym-152cm, i w H&M dziecięcym dwie bluzki... poza tym mam płaszczyk, ale nie wiem, czy dobrze w nim wyglądam, bo czuję się jak młynarz, oceńcie, proszę. , bluzka zielona, trochę luźna, ale to koszulowa, więc może być. No i te jeansy, śliczne , leżą idealnie,ale... te moje krzywe nogi, a one takie wąski, proszę o obiektywna ocenę, czy mogę w takich chodzić.
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
lea swietny ten plaszczyk i jeansy tez dobrze leza na tobie!!!!a jaka ty chuda jestes!!!tez tak chce!!!!i jakie krzywe nogi???ciesz sie ze je masz
![]() ale odnosnie nog ja mam bardzo grube lydki a w szczegolnosci lewa (5 cm grubsz od prawej)i przestalam sie tym przejmowac!!!a roznice u mnie widac i to bardzo zanaczaco!!!ciuszki dla maksia tez super!! hehe ja kupuje tez ciuchy na dzieciecym dziale ale dla TZ -moja chudzina wazy jakies 48 kg
|
|
|
|
#4671 |
|
Konto usunięte
|
magsch, jejku, jestem ciekawa jak Twój TŻ wygląda.
naprawdę chudy!! mój przy 180cm i 65kg jest straszliwym chudzielcem, więc nie wyobrażam sobie Twojego.
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak najchudsza i najładniejsza - super koszulki Cytat:
![]() magsch Twój ślubny wazy 48 kg nie pomyliłaś się ??
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
nie dzieczyny nie pomylilam sie ma 168-70 i wazy 48 a jak bylam w Pl...to schudl 3 kg...siedze i pisze a moj Alanek znalazl starego paluszka w zabawkach i go wcina |
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Babeczki!
Nie piszę dzisiaj nic, bo mam F A T A L N Y humor. Wszystko mnie wnerwai i Werka niestety też. Nie wiem co mi jest, chyba te piguły anty cosik hormonalnie działają . Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej.PA. patrilla- Werka też miała takie niby przebudzenie-niewybudzenia z płaczem i długo nie mogła się uspokoić śpiąc już u mnie na rękach xantia- no to czekamy na Hadrysia ![]() lea- ciuszki bardzo ładne, to Ci się humor poprawił, co?
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny bo lea tlumaczyla mi ze krzywe nogi ma bo jej sie w kolanach nie stykaja! no mi tez nie jak ide . oj lea nie masz krzywych nog! za to masz skrzywiony poglad na ich temat
i kilkanascie stron temu ta czerwona wkleilam nawet myslalam przez chwilke ze to moje zdjecie:P
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Heja laski
, ja zaraz wybywam na imprezkę ![]() Widziałam się dziś z Julią. Byłyśmy z dzieciakami na placu zabaw, zrobiłyśmy rundę po mieście, pogadałyśmy. Fajnie było. Iwka - bardzo prawdopodobne, że hormony wpływają na samopoczucie. Heh. Pij herbatkę z melisy i dziurawca. Kiedy mogłabyś, czy raczej miałabyś chęć i humor, żeby do nas przyjechać? Ale tak w tym tygodniu, co? ![]() No jutro powinien być mój Cylinder od Hadrysia, ale się cieszę No zmykam zapakować ręcznik i szczoteczkę do zębów, bo zostaję na noc. Prosto od nich jadę do pracy ![]() Miłego wieczoru Wam życzę, i sobie też
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
lea kupiłam Hani w Zarze taką samą bluzeczkę tylko, że czerwoną
![]() ![]() ![]() Ale jaja - oni naprawdę z Maksem są dla siebie stworzeni ![]() ![]() ![]() A co do twoich krzywych nóg to ![]() Ciueszki super i płąszczyk piękny magsh ja mam takie samo zdanie co do tego mieszkania jak juleczka Ty za to płacisz i moim zdaniem jak masz zastrzeżenia co do tego domu to ja bym się wyprowadziła i też wydaje mi się, że babka poprostu się boi, że na takie duże, zimne mieszkanie nikogo nie znajdzie Wolałabym mniejsze, ale ciepłe i spełniające moje wymagania Xantia no to zaraz jak Hadryś przyjdzie to wklejaj foty ![]() Udanej imprezki basienkaw ja ci nie pomogę, bo nie wiem ![]() Dobra jadę na lotnisko po bilety ![]() Do potem
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
![]() Patrilla ja mam podobny problem ostatnio z Oliwcią, budzi się w nocy z płaczem i nie może się uspokoić, dzieje się tak nawet jak śpi już przy mnie. Ostatniej nocy była masakra (może pełnia była ) dopiero ok 1 w nocy spokojnie zasnęla.Miniu no oczywiście prośbą a nie groźbą ![]() Xantia udanej imprezki (pewnie już szalejesz) Joannah udanego wypoczynku, ale zazdroszczę bo nie byłam jeszcze w Grecji a bardzo chciałabym pojechać Magsh ja zgadzam się z dziewczynami, najpierw pomyśl o waszym dobru a potem przejmuj się właścicielką Lea jak jeszcze raz powiesz, że masz krzywe nogi to........ bardzo ładnie wyglądasz w tych spodniach a płaszczyk fajniusi Teraz się chwalimy moja dzidzia jak powiem gdzie jest lala, samochodzik, misio itp to sloneczko rozgląda się wokoło i zasuwa do tej rzeczy podnosi do góry i mówi oooo ale jak pokazuje lalę to mówi lala. Ale mnie duma rozpiera p.s. trochę bez sensu to napisałam ale skapniecie sie
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
evemamaoliwki zdolna dzidzia
Iwka nic nie mów ... ja dziś wieczorem nie wytrzymałam i wydarłam sie na Pole mam z tego powodu strasznego doła i nawet mnie nie cieszą zakupy ![]() idę spać do mojej małpki
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Kur... jega mać
Pojechaliśmy po bilety do Pyrzowic i sprzedaż biletów jest od 4:00-19:00 ![]() ![]() ![]() Jutro musimy wstać o 6:30 i jedziemy tam jeszcze raz, bo Robert na 10:00 do pracy idzie ![]() Normalnie paranoja - nigdy bym nie wpadła na to, ze sprzedaż biletów na lotnisku jest w ograniczonych godzinach ![]() Hania jest u mojej mamy i jak wrócimy z lotniska i Hania wstanie to ją odbieram, bo mam jeszcze wolne jutro ![]() Idę się myć i spać, bo z tego wkur.... mnie głowa rozbolała
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

. Ma 6 ząbków, chodzi przy czymś i za palec, łobuzuje, wszedł mi nawet do szuflady w kuchni
, ładnie je to co my, ale jest ciągle na bebilonie pepti. Byliśmy teraz nad morzem w Darłówku i szalał na wielkiej piaskownicy, zaglądał ludziom przez parawany i o mały włos nie zabrał obcej kilkuletniej dziewczynce frizbi
. Pozdrawiam wszystkich i muszę już spadać, bo jestem u teściów z moją mamą. Buziaki
a to za gadanie bzdur 

masakra Pola znów ryczy w nocy nie może sie obudzić z koszmaru czy Wasze dzieci tak miały? 
TZ poszedł utulił go i zasnął bączek juz do rana 

, zawsze chciałam zobaczyć Londyn ... 

, bluzka zielona, trochę luźna, ale to koszulowa, więc może być. No i te jeansy, śliczne , leżą idealnie,ale... te moje krzywe nogi,