Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-19, 07:20   #3151
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Witam sie juz po drinku z glukoza! Dzisiaj dosc dużo ludzi na glukoze- ciężarne i nie. Glukoza hmmm.... slodka jak nie wiem co, cytryna troche poratowala, ale nie wymieszalam sobie wiec do gory mialam mega kwasne a na dnie mega slodkie Mały obudzil sie po gakiej dawce slodkiego!

Dzieki dziewczyny o info nt. Gondoli i spacerowki. Coraz bardziej utwierdzacie mnie, ze warto skupic sie bardziej na spacerowce bo tym jednak dluzej pojezdzimy niz gondola.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 07:41   #3152
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry ja już czekam na na Glukoze haha 😂 😂
A nikogo jeszcze nie ma, nawet babeczki od pobrań.

W ogóle to dziś spotykam się z dziewczyną z lipcowek z fb właśnie na Glukozie, bo okazało,ze mieszkamy blisko siebie i chodzimy do tego samego lekarza.

Co do samej krzywej... Boję się, że nie dam Rady.
Kupiłam Glukoze cytrynowa haha może mnie poratuje..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 07:45   #3153
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już czekam na na Glukoze haha 😂 😂
A nikogo jeszcze nie ma, nawet babeczki od pobrań.

W ogóle to dziś spotykam się z dziewczyną z lipcowek z fb właśnie na Glukozie, bo okazało,ze mieszkamy blisko siebie i chodzimy do tego samego lekarza.

Co do samej krzywej... Boję się, że nie dam Rady.
Kupiłam Glukoze cytrynowa haha może mnie poratuje..

Dziwnie mi po tej glukozie. Wg mnie powinna byc dostepna kozetka do lezenia po takiej glukozie 😅

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-19, 07:52   #3154
asiaczek
Zakorzenienie

Dzień dobry. Norka, folinka, może się mylę, ale wydaje mi się, że gondola jest jednak wygodniejsza i ma lepszy materac niż spacerowka.
Mam spacerówkę mytraxa i owszem rozkłada się niemal na płasko, ale nie wyobrażam sobie korzystać z niej jako jedynego pierwszego wózka dla maluszka. Jak Mateusz był mały to braliśmy wózek do domu,większość drzemek odbywała się w nim,często układałam synka na boczku. W spacerówce z "materaca" wystają pasy, nie ma takich dużych boczków jak w gondoli, które chronią przed wypadnięciem i jakoś nie wyobrażam sobie, żebym spokojnie zostawiła dziecko na drzemkę w spacerówce (chyba że jest przyjęte pasami i może spać tylko na plecach).

Kropka,blanka powodzenia na krzywej. Meldujcie co i jak.

Stary 2018-03-19, 07:55   #3155
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
ovejita, pierwszorzędny koszyk! ☺️

Ja bym dodała jeszcze, że podkłady na łóżko lepiej większe 60x60 lub 60x90 nawet, bo jak człowiek obolały to przynajmniej można się swobodniej przekręcić łóżku, a nie męczyć się i celować pupą w podkład 😉 Chyba że to do przewijania maluszka.

Mąż mi przysłał obrazek... 😄 Z dopiskiem "Coś kiepskiego mamy tego klienta... Nie dostałem jeszcze ani razu zamówienia o 3 w nocy"

Załącznik 7477146
Folinkp, mąż ma poczucie humoru haha u nas tez jeszcze ani razu nie bylo zamowienia o 3ciej w nocy
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
W porządku Justynko, z tym unikaniem, to był taki głupi przyznaję żarcik. Dziękuję, że pofatygowałaś się, żeby napisać, Kochanaś.

Ekstra obrazek, a jaki zyciowy!
Folinko, to Ty pisałaś kiedyś o rozkładanej spacerówce, prawda? Że niektóre dzieci w gondoli za długo jeździć nie chcą, bo nic nie widzą i są niespokojne i wolą być przeniesione do spacerówki. I tak sobie pomyślałam.. A żeby tak kupić od razu spacerówkę, np. Joie Mytrax rozkładaną na płasko, a na jesień i zimę kupić porządny kombinezon, śpiwór, itd. i tak wozić dziecko w rozłożonej spacerówce od początku? Dumam tylko nad tą zimą, żeby za zimno dziecku nie było, bo gondola to jednak szczelna jest.
Norciu, ale tak zupełnie bez gondoli ? To zarzucilas zagwostka !!! Ale ja raczej z tych gondolowatych, jakoś ciężko mi wyobrazic sobie takiego noworodka w rozlozonej spacerowce....nie umiem sobie tego zwizualizowac co nie oznacza, że to totalnie zły pomysl. Ja sie po prostu nie znam na tym jeszcze za dobrze....ale jednak pozostane przy gondoli

Blanka, kropka - powodzenia na glukozie !!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 07:58   #3156
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witajcie!

Norciu widze, że zastanawiasz się nad wózkiem tym co my. Mytraxa oglądałam w sklepie i jest to jeden z lżejszych, bodajże ma niecały 1kg więcej od Cybexa.
Podnosiłam go, ale nie było czuć tej różnicy.
Ja biorę pod uwagę jeszcze joie litetraxa 4air 2, bo ma ta budkę w środku ciemna, na czym mi chyba trochę zależy
Ten ma znowu siostra dla małej i też jest super.
Oprócz tego znalazłam dluuga gondole, jakby Ci bardzo zależało bardzo to w komplecie z litetraxem kosztuje mniej niż cybex
My raczej postawimy na zwykłą gondole i przesiądziemy do spacerówki zima Ale posyłam Ci link jakbyś chciała obejrzeć do litetraxa
https://ewozki.eu/pl/p/Joie-Litetrax...-zestawie/3096

I tej większej pasującej do niego gondoli

https://ewozki.eu/pl/p/Joie-Ramble-X...2C-Mytrax/3079

Kropka, Blanka dacie radę!

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-19 o 08:09
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 08:00   #3157
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinkp, mąż ma poczucie humoru haha u nas tez jeszcze ani razu nie bylo zamowienia o 3ciej w nocy

Norciu, ale tak zupełnie bez gondoli ? To zarzucilas zagwostka !!! Ale ja raczej z tych gondolowatych, jakoś ciężko mi wyobrazic sobie takiego noworodka w rozlozonej spacerowce....nie umiem sobie tego zwizualizowac co nie oznacza, że to totalnie zły pomysl. Ja sie po prostu nie znam na tym jeszcze za dobrze....ale jednak pozostane przy gondoli

Blanka, kropka - powodzenia na glukozie !!!

Dzieki dziewczyny!
Ja gondole na pewno bede miec, jednak w wyborze wozka bede sie jednak spacerowka barsziej kierowac niz gondola. Tzn. Nie bede na gwalt szukac bardzo duzej gondoli, jak znajde ideal z mniejsza gondola ale za to super spacerowka

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-19, 08:08   #3158
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny!
Ja gondole na pewno bede miec, jednak w wyborze wozka bede sie jednak spacerowka barsziej kierowac niz gondola. Tzn. Nie bede na gwalt szukac bardzo duzej gondoli, jak znajde ideal z mniejsza gondola ale za to super spacerowka

Dokładnie, też się specjalnie nie przejmuje gondola zależy mi żeby spacerówka miała wszystkie wymagane opcje, a gondola na 5-6msc to jakoś wytrwamy a jak spacerówka rozkładana na płasko to w sumie problem, że gondola będzie za mała znika

Stary 2018-03-19, 08:51   #3159
dorka24
Rozeznanie

Dziewczyny witam się z przychodni, jestem na krzywej. Po 15 minutach od wypicia miałam odjazd, zrobiło mi się gorąco i słabo, musiałam usiąść przy otwartym oknie. Teraz już lepiej, ale odczuwam palenie w żołądku, zgaga się odezwała

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 08:58   #3160
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się dziewczyny 😃

Powodzenia na dzisiejszych słodkich drineczkach 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 08:59   #3161
KarolinaK
Zakorzenienie

Kropka, Blanka powodzenia a glukozie. Ciesze sie ze mnie to omija.
Ja nadal z bólem gardła. Bardzo słabo spałam.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 09:23   #3162
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny powodzenia z glukozą!!!!Dacie radę!!!

Blanka daj znać,co sądzisz o smaku glukozy cytrynowej.

Folinka wracając do termin usg/up- mi generalnie chodzi o to,że moja córa przy praktycznie każdym usg jest o tydz większa i co będzie jeśli urodzę w 36 tyg wg om ,ale już 37 wg usg,czy będą ją traktować ,jako wcześniaka (powiedzmy mimo dobrej wagi). Czy ciąże będą traktować ,jako donoszoną?!
Termin usg w późniejszej ciąży też uważam za niewiarygodny- przykład mojego syna 33 tyg 2,5 kg, 38 tydz prawie 3 kg. Oznaczałoby to ,że nie przybierałby praktycznie . Rzeczywistość:39 tydz 3580

Wczoraj się nie oddzywałam ,podczytywałam Was. Mąż z synem pojechali na narty,a do mnie wpadła koleżanka. Potem szybko zrobiłam pizze , moi faceci wrócili,skoki w tv i tak minęła niedziela.Znowu zjadłam tartatelkę i wypiłam dużo coli (jak mi smakowała)
Aaaa i zrobiłam zakupy na kaphalu

Po aktywnej sobocie,mała się wczoraj mniej ruszała i dzisiaj zresztą też. Ja też taka jakaś ospała jestem.

Co do wózka ,to tyle od siebie mogę powiedzieć,że syna przerzuciliśmy do spacerówki jak miał 5,5 mies. Mamy wózek mutsy 4 rider-gondole i spacerówke (możliwość jazdy przodem/tyłem do kierunku jazdy-spoko opcja), mamy też spacerówkę typu parasolka (wymaga ona podrasowania,coś się z kołami stało,chyba za dużo piasku się dostało i wariują)

Miłego dnia!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 09:23   #3163
ovejita
Wtajemniczenie

Kropka, Dorka, Blanka, powodzenia na krzywej

Mam pytanie - z jakiego materiału zamawiacie prześcieradła i ręczniki z kapturkiem dla maluchów? Bo 99% prześcieradeł znajduję głównie frotte , a ręczniki to frotte, termofrotte lub welur. Zastanawiam się, jaki materiał będzie najlepszy.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 09:26   #3164
emma90
Wtajemniczenie

Powodzenia na glukozach! Dzisiaj aż 3 dziewczyny mają tę przyjemność zazdroszczę cytryny - u mnie zwykła, najzwyklejsza i zakaz picia

Dopiero co wstałam, Tż oglądał do późna tenis
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 09:37   #3165
pola25
Zakorzenienie

Dorka lepiej Ci??

Karolinka wypróbowałaś septosanu/mleko+miód+masło+czosnek/woda+sól?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez vilandravalo Pokaż wiadomość
Witajcie u nas dziś było ładnie.
Ktoś pytał o poduchę ciążową - dostałam na święta i już bez niej nie śpię, dla mnie super sprawa i polecam. Mam taką w kształcie litery C i śpię na niej na jednym i drugim boku. Dla mnie wielkie ułatwienie, bo normalnie nienawidzę bocznego spania, ale na brzuchu już się nie da, a na plecach niezdrowo

Glukozę robiłam w zeszłym tygodniu, wypiłam i stwierdziłam, że nawet w porządku, a chwilę później doszło do organizmu i zastanawiałam się 1,5h czy nie zwrócę jutro wizyta i wyniki, zobaczymy co tam wyszło.
jak wyniki??
Stary 2018-03-19, 09:37   #3166
dorka24
Rozeznanie

Miałam po 20 minutach kolejny rzut i znów słabo ale teraz już ok, podejrzewam że pierwszy to wzrost cukru a drugi nagły spadek☺jeszcze pół godzinki mi zostało😊

Stary 2018-03-19, 09:40   #3167
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pola ostatnio zapytałam lekarza odnośnie TP u powiedział mi że terminy z USG są miarodajne jedynie przed 20 tyg. Ciąży, bo wtedy każde dziecko rośnie tak samo , po 20 tyg. na podstawie USG nie wylicza się terminu porodu bo później każde dziecko rośnie indywidualnie. Dlatego też zawsze brany pod uwagę jest termin z OM, jeśli z OM będzie wychodził 37 tydzień a z USG z np. 13 tc będzie wychodził 36 tydzień- dziecko wczesniakiem nie będzie.

Ovejita kiedyś folinka polecala reczniki z kapturkiem Baby Ono, wiem że są dwa rodzaje -welurowe i frotte i właśnie Folinka polecala frotte więc ja taki kupuje. Welur jest bardziej przyjemny, miękki ale frotte lepiej trzyma ciepło po wyjęciu maluszka z wody.

Od dzisiaj w Biedronce jest w promo proszek do prania Lovela, może któraś chciałaby już kupić? Ja chyba się skuszę chociaż te małe opakowanie 1,6 kg
Stary 2018-03-19, 09:40   #3168
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Kropka, Dorka, Blanka, powodzenia na krzywej

Mam pytanie - z jakiego materiału zamawiacie prześcieradła i ręczniki z kapturkiem dla maluchów? Bo 99% prześcieradeł znajduję głównie frotte , a ręczniki to frotte, termofrotte lub welur. Zastanawiam się, jaki materiał będzie najlepszy.
Dołączam do pytania o ręczniki też nie wiem, który material najlepszy

Prześcieradła na pewno będę kupować zwykłe bawełniane, sama tylko na takich lubię spać

Stary 2018-03-19, 09:41   #3169
Sandam13
Rozeznanie

Trzymam kciuki za Wasze cukry!
Ja idę jutro rano bo od pewnego czasu mam w domu glukometru i wyniki w ostatnich dniach mnie przerażają, od dzisiaj przestaję jeść normalne rzeczy i zacznę żyć chyba o wodzie bo dieta cukrzyca to dla mnie kompletna nowość.. Jestem kompletnie załamana.. Boję się że od dłuższego czasu mam za wysoki cukier i mogę zaszkodzić dziecku..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 09:42   #3170
pola25
Zakorzenienie

Fioletowe Okulary dziękuję za odp, Malwinka przed 20 tyg była większa o tydz.Jeszcze raz dziękuję ,będę spokojniejsza.

Sandam a jakie masz ??Może nie jest tak źle. Z doświadczenia Ci powiem,że dużo da się wyregulować dietą.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-19 o 09:43
Stary 2018-03-19, 09:54   #3171
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Fioletowe Okulary dziękuję za odp, Malwinka przed 20 tyg była większa o tydz.Jeszcze raz dziękuję ,będę spokojniejsza.

Sandam a jakie masz ??Może nie jest tak źle. Z doświadczenia Ci powiem,że dużo da się wyregulować dietą.
Wczoraj po obiedzie 191, dzisiaj na czczo miałam rano 77 po śniadaniu 245.

Stary 2018-03-19, 09:58   #3172
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Wczoraj po obiedzie 191, dzisiaj na czczo miałam rano 77 po śniadaniu 245.

a baterie nie są słabe?albo przeterminowane paski?myjesz dokładnie ręcę i wycierasz przed pobraniem?
spróbuj zmierzyć 2 h po posiłku,aby zobaczyć jak spada
Stary 2018-03-19, 10:01   #3173
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się z przychodni, jestem na krzywej. Po 15 minutach od wypicia miałam odjazd, zrobiło mi się gorąco i słabo, musiałam usiąść przy otwartym oknie. Teraz już lepiej, ale odczuwam palenie w żołądku, zgaga się odezwała

Dorka trzymaj sie! Mi w sumie tez bylo w pewnym momencie goraco i slabo, ale siedzialam przygrzejniku wiec zwalilam to na moje polozenie. Przesiadlam sie i juz bylo ok.
Ostatnia godzine przegadalam z inna dziewczyna , ktora ma termin 3 tyg przede mną. Teraz jestem w domu ir obie sniadanie, bom glodna

Blanka jak Ci?

Wyniki beda juz jutro, ale z racji ze mam skierowanie od lekarza to moge je tylko odebrac u lekarza (czyli za tydzien), nie moge podejrzec na necie... a dziewczyna co robila prywatnie bedzie je juz miec jutro... troche niesprawiedliwe ale z drugiej strony przynajmniej nie bede sie stresowac. Dostane wyniki i od razu wytyczne co mam robic.

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-19, 10:04   #3174
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
a baterie nie są słabe?albo przeterminowane paski?myjesz dokładnie ręcę i wycierasz przed pobraniem?
spróbuj zmierzyć 2 h po posiłku,aby zobaczyć jak spada
Paski mają dobrą datę ważności, bateria nie miga także chyba jest dobra. Rąk przed mycie nie myje, niewidzialam że tak trzeba to dopiero moje początki.. O diecie już wczoraj czytałam ale po przeczytaniu to mam wrażenie ze niewiele można jeść.. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam 4 kanapki z szynka drobiową, serem żółtym i pomidorem.. Już niewiem co mam jeść..

Stary 2018-03-19, 10:07   #3175
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ja jutro mam gina i zobacze moje wyniki glukozy.
Ale dzisiaj leze w lozku kompletnie chora boli gardlo,nie moge mowic i mam katar

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 10:12   #3176
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj leze w lozku kompletnie chora boli gardlo,nie moge mowic i mam katar

Zdrowia Patrycja!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-19, 10:14   #3177
pola25
Zakorzenienie

Sandam zmierz jeszcze raz, umyj ręcę mydłem,wytrzyj dokładnie np recznikiem papierowym i wtedy nakłuwaj. Bez mycia,wynik może byc niewiarygodny,bo zbiera to co Ci na opuszkach zostało.
Spróbuj jeść chleb ig ,dla diabetyków,zobaczysz ,jak ładnie podziała na cukry.

Chleb (nie ig)może bardzo podnosić,koleżanka po kromeczce miała 170,żółty ser też może podnieść.

Patrycja zdrówka!!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-19 o 10:16
Stary 2018-03-19, 10:16   #3178
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dorka trzymaj sie! Mi w sumie tez bylo w pewnym momencie goraco i slabo, ale siedzialam przygrzejniku wiec zwalilam to na moje polozenie. Przesiadlam sie i juz bylo ok.
Ostatnia godzine przegadalam z inna dziewczyna , ktora ma termin 3 tyg przede mną. Teraz jestem w domu ir obie sniadanie, bom glodna

Blanka jak Ci?

Wyniki beda juz jutro, ale z racji ze mam skierowanie od lekarza to moge je tylko odebrac u lekarza (czyli za tydzien), nie moge podejrzec na necie... a dziewczyna co robila prywatnie bedzie je juz miec jutro... troche niesprawiedliwe ale z drugiej strony przynajmniej nie bede sie stresowac. Dostane wyniki i od razu wytyczne co mam robic.

Tak najlepiej robiłam prywatnie i miałam wyniki na następny dzień, ale właśnie w dzień wizytowania i całe szczęście, bo zamartwiałabym się bez końca. A tak to już po paru godzinach wiedziałam aby się nie martwić

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

zdrowiej oby to były ostatnie takie większe zachorowania niech już przyjdzie wiosna i ciepełko! U mnie dzisiaj -6 stopni :/
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 10:16   #3179
dorka24
Rozeznanie

Już mi dobrze☺jestem po☺zaraz będę w domku i śniadanko sobie zjem☺

Stary 2018-03-19, 10:24   #3180
Elaaaa
Wtajemniczenie

Kropka, Dorka super że macie z glowy!

Patrycja zdrówka!

Sandam poczytaj o produktach z niskim IG, są apki na telefon z produktami i ich indeksem glikemicznym, można łatwo wszystko sprawdzić i obserwować się. Dieta cukrzycowa, jest straszna na początku jak się wgłebisz trochę to jakoś pójdzie. Nie przejmuj się i spokojnie podejdź do tego! Powodzenia!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości