|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaki
Cytat:
Myślę że najgorsze jest posiadanie sielankowej wizji dzieci, potem zderzenie z rzeczywistością jest bardzo brutalne. Jedna koleżanka planowała nigdy nie posiadać dzieci, ale stało się że o ciąży dowiedziała siew czwartym miesiącu (problemy hormonalne powodowały, że często nie miała okresu) wiec nie było wyjścia jak tylko urodzić, teraz córka ma dwa lata i koleżanka nie wyobraża sobie żeby dziecka nie było na świecie (na szczęście ma świetnego męża który bardzo dużo robi przy dziecku).
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż poradzić? ![]() Ja swojemu TŻ'towi zapowiedziałam, że idzie na tacierzyński jak coś, ja mogę tyrać całe dnie zarabiając na rodzinę. Oczywiście nie był zachwycony
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta o czym ja tu mówię, do dzieci jeszcze mi daleko No chyba, że coś pójdzie nie tak Ale katastrofa to na pewno nie będzie
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Margitta jezeli masz takie problemy to napewno bedziesz pod scisla kontrola
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam wlasnie cesarke i to akurat mnie najbardziej przerazalo. Jak konczylam corke karmic piersia to wylam, jak male dziecko. Sama z siebie. Dlaczego- nie wiem. Tak jak piszesz wszystko przychodzi z wiekiem Tez uwazam, ze nie jest koniecznoscia przytyc ok 50 kg [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8224246]Oj monka, szacunek to chyba w obie strony powinien obowiazywac Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie
dziekuje ci , jests najwspanialszym WIELORYBEM jakiego znam Zgadzam sie w 112% |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka ostatni tydzien plakalam z powodu choroby. A od kilku dni placze ze smiechu Powalilas mnie poraz kolejny
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda cokolwiek pisać w tym wątku
![]() JAk DLA MNIE autorka wątku zrobiła chorą prowokacje a Wy laski dałyście się w nią wciągnąć |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zancia a no masz racje ![]() Chyba juz co mialo byc powiedziane zostalo jeszcze tylko kilka osob wpadnie powie swoje trzy grosze ktore juz pewnie ktos tutaj wtracil
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to sie zgadzam z autorką, chociaz ten pkt 6 to tak troche po bandzie.. ale juz tyle bylo zdan na ten temat że nie bede sie powtarzac. zgadzam sie z pkt 7 - chcecie mi powiedziec że jesli wasi rodzice będą starzy i chorzy - porzucicie swoją prace, kariere zawodową, zostawicie życie towarzyskie samemu sobie (czyli wykreslicie ten temat ze swojego życoirysu), zostawicie męża samemu sobie (o ile taki bedzie) i przeprowadzicie sie do rodziców żeby sie nimi zajmowac? wątpie żeby zrezygnować z tego wszystkiego. Takie jest moje zdanie
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
monka23: Roznica jest taka, ze autorka watku, nie napisala, ze X Y czy Z ja obrzydza bo jst wielorybem itp itd, napisala ogolnie swoje zdanie, ze ona takie ma wyobrazenie o ciazy...natomiast co niektore uczestniczki odebraly to zbyt personalnie, po czym nastapil atak
![]() Przeciez kazdy ma jakies tam swoje wyobrazenia, dlaczego nie moze tego napisac
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
W sumie nie dawno dotarł do mnie fakt*ile kobiet/par podpisałoby pakt z diabłem oby tylko mieć dziecko.
To co jednych obrzydza u innych jest szczytem marzeń. Do bossy nic nie mam-nie chce mieć dziecka jej sprawa.Jak pisała Luba czasami tak jest lepiej. Co do kontrowersyjnego pkt 6 Mnie nie zdradza i uwierz wiem to lepiej od Ciebie. Po 1- bardzo mnie kocha Po 2-jest porządnym człowiekiem A 3 i 4 pkt zostawię dla siebie ![]() * po przeczytaniu pewnych stron |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
He he he...
Wiedzialam ze tak sie skonczy ta cala dyskusja...
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy będziesz w ciąży, to i tak będziesz musiała odwiedzic okulistę (tak gdzies w 8 miesiącu) i dopiero on wtedy zdecyduje o tym jak możesz rodzić. Oczywiście można od razu zapłacic i nie bawic sie w badania i skierowania. Mimo wszelkich uciażliwości, uznałam, po konsultacjach w lekarzami w rodzine, że wole rodzić naturalnie a nie przez cesarke i nie wpłynęło to na moje oczy. Cytat:
Czy gdzies tutaj czytałyście takie zdanie, że dzieci ma się po to, zeby sie rodzicami na starość opiekowały?! Jak jestem na wizażu, to mi takie zdanie w oko nie wpadło a poza wizażem, jakos w ucho nie wpadło także. To już chyba dawno minęły te czasy, kiedy to rodzice mieli złudzenia co do opieki na starość ![]() Zaś już teraz, kiedy najczęsciej dzieci nie tylko nie mieszkają w tym samym miescie a nawet nie w tym samym kraju, to naprawdę nie ma o czym mówić. I ostatnią rzeczą o jakiej się mysli kiedy planuje sie dziecko, to jest to, że sie na starosć "mną" zaopiekuje... ------------------------------- Łajko, napisz, napisz o punkcie trzecim i czwartym ![]() -------------------------- bossy, Ty tak wczesnie latasz na siłownię?!
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-07-15 o 14:49 |
||
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Na tą chwilę mój instynkt macierzyński równa się zero. Dzieci mnie irytują, nie potrafię się nimi zajmować, nigdy nie wiem jak z nimi rozmawiać, nie wiem co robić gdy krzyczą. W ogóle nie widzę siebie w tej roli. Może się to zmieni, chociaż teraz wydaje mi się to niemożliwe. Absolutnie nie uważam że to jest moje przeznaczenie czy też zadanie do spełnienia. Pkt 6 uważam jednak za przesadzony - nie wszyscy faceci są świniami.
A kobiety w ciąży mnie broń boże nie obrzydzają - gdy jakaś znajoma zachodzi w ciążę reaguję bardzo pozytywnie, za każdym razem gdy ją widzę wypytuję o samopoczucie itd, itp, ale sama bym tak nie chciała....
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczęście, że nie chcesz mieć dzieci. Gdybyś miała to naprawdę należałoby tylko współczuć dziecku. Brak mi słow na to, co przeczytałam. Ps. Miałam ochotę wcisnąć ZP z nazwanie mnie "obrzydliwą". Ale nie będe się przejmowała takimi głupotami. Ps2. Współczuję Twoim rodzicom. Nie wiem co ich skłoniło, żeby ciebie zmajstrować.
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
dobra, proszę bez bicia... ale nie uważacie, że uczestniczki wątku tak zareagowały agresywnie bo są w ciąży, a kobiety w ciąży maja humory?
pamiętam jak moja mama była w ciąży z moja siostrą planowałam ucieczke z domu, bo sie z nią nie dało minuty wytrzymać!non stop widzimisię - jest styczeń a ona sobie truskawek o trzeciej nad ranem życzy. albo mówi nam żebyśmy zrobili se frytki, a potem drze się i płacze, bo zapach frytek jej się nie podoba i chce się zabijać, bo my jej to specjalnie robimy, że frytki jemy... mają w ciąży babki humory i fochy i teraz to chyba wyszło ;p
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalzowanie, opowiadanie bzdur. Ktoś, kto nigdy nie był w ciąży może sobie gadać i gadać a i tak g.... wie za przeproszeniem. A agresywny to był pierwszy post tegho wątku, w ktorym nazwano kobiety w ciąży obrzydliwymi i wypisywano rózne inne głupoty jakby to były conajmniej dogmaty wiary.
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy naprawdę nie da się w tym wątku porozmawiać bez osobistych wycieczek? więcej luzu, to tylko forum, nie wszystko trzeba brać tak do siebie
![]() a w pierwszym wątku bossy napisała o SWOICH odczuciach, a nie o jakiś dogmatach (byc może jej błąd, że była zbyt szczera) nie każdy w końcu musi się zachwycać brzuchem w ciąży, nie urzadzajmy z tego powodu awantury
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A stosunek do dzieci i macierzystwa mam bardzo pozytywny. Nie teraz, nie już, ale wiem, że życie bez dziaciaków, to nie dla mnie. Kobiety w ciązy, wielorybami, czy innymi rybami tudzież zwirzetami, absolutnie nie są, wręcz niektórym kobietą tak ciąża służy, że wyglądaja znakomicie. Co do pkt. 6 wypowiadać się nie bede, bo dla mnie to absurd. Jeżeli bossy nie chce mieć dzieci, to ma do tego wszelkie prawo, nawet wiecej, patrząc na niektóre matki i ich stosunek do własnych dzieci, żałuje, że one też nie miały takiego zdania (chyba, że miały, a dziecko to dla nich kara za grzechy, uwierzcie, że spotykam wiele takich kobiet, niestety...) |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Moona znowu przywale ale tak odebralysmy to personalnie tak tak tak nie wiem ile razy bede sie powtarza cKazdy ma swoje poglady tak tak tak niech mysli co chce itd mi to zwisa Tym bardziej ze nie zalezy mi na niej nie znam ja o Ale wkurzyl mnie sposob jaki napisala
Luba brawo za punkt 7 ja juz tego komentowac nie chcialam co napisala ankasz bo znowu dosala bym punkta karnego .Moze dopisze ze takie sytuacje sie zdarzaja ale to kraje 3 swiata Tam sie dzieci robi po to zeby pracowaly na rodzicow zeby mozna je bylo sprzedac i zarobic ale to inny bulwersujacy temat .I nie tylko zeby tu zarasz sie jakas nie doczepila i powiedziala ze nie wszyscy tak robia Sa normalne rodziny jednak prawa czlowieka sa tam ngminnie lamane.SUNNY moze i poczujesz instynkt a moze nie Zyj swoim zyciem jak ta chwila nadejdzie bedziesz wiedziec albo los sam zadecyduje janina a no humorki babki maja w ciazy ale ja nie jestem i nie uwazam zebym sobie tutaj jakiegos focha zapodala no ba , to zes zablysla juchuuu no comment
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólczuję przeżyć z mamą. Jasne, że dla kobiety bycie w ciąży to często trudne doświadczenie, ale uważam, że to troche mit, te ciążowe humory. Kobiety czasem muszą połakać czy zjesc brzoskwinię, ale wydaje mi sie, ze czasem kobiety po prostu wykorzystują ten mit do tego, żeby pobyć "małym dzieckiem" i bezkarnie pomarudzić. ![]() Cytat:
Ona nie była szczera, byla lekko niegrzeczna, bo niezbyt miło czyta się komus, że dla innych jest obrzydliwy. Nie jest przyjęte, aby łazic po swiecie i wszem i wobec ogłaszać: rudzi sa obrzydliwi, bruneci sa obrzydliwi, panny z dzieckiem sa obrzydliwe itd. I jesli ktos przeczyta, ze jest dla kogoś obrzydliwy, bo jest/był/będzie w ciaży, to jasna jest sprawą, że odbierze to personalnie, bo to przecież jest do niego powiedziane. Do kobiety w ciąży, którą jakas tu Kasia czy Basia aktualnie jest. Jeśli bossy obrzydzają kobiety w ciąży to znaczy, że obrzydza ją każda kobieta w ciąży, nie wyłączając wizażanek. Każda odbiera to personalnie, bo nie lubi byc dla kogos obrzydliwa. I
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wcisnelam zly post i napisalam dokladnie taki sam powod co Ty, niestety pozostal bez echa. Za to ja dostalam pkty, ze naskoczylam na autorke watku, wiec chyba nie warto... |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubo odkad pamietam, zawsze piszesz bardzo madrze
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
w każdym razie kobiet w ciąży wolę unikać na wszelki wypadek
i omijam szerokim łukiem, chociaż bywaja nawet takie normalne, z którymi jeszcze da się normalnie porozmawiać, ale jak słyszę o opuchliznach, usg, i w ogóle, i ten brzuch wielki z przodu mam wrażenie - co już wcześniej pisałam - że to jakaś ciężka choroba a nie dar Bożyw sumie jeśli chodzi o macierzyństwo, to zazdroszczę świnkom morskim - ich dzieci rodzą się już w pełni sprawne, mają otwarte oczy, futerko, i prawie od razu jedzą dorosłe pokarmy... gdyby tak było w świecie ludzi, to by było super... czy zawsze ciąża przebiega tak strasznie? że się wymiotuje, że się puchnie, że psychika się zmienia i w ogóle... |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem boss, choć jest dość radykalna w swoich poglądach.Moim zdaniem nikogo nie chciała urazić, po prostu wyraża swoje zdanie, a to chyba nie grzech?
Pod wieloma względami się z nią zgadzam.
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doprawdy ???????????
|
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Cytat:
Ale nie zawsze kobieta w ciąży jest dokuczliwa dla otoczenia ![]() Cytat:
![]() Nikt jej nie odbiera prawa do wyrażania własnego zdania i chwała bogu, że je posiada (to zdanie). Tylko po co obrażać/urażać innych przy tym? Każdego cos tam w życiu obrzydza a jakoś nie wszyscy chcą o tym opowiadac i obrazać boguduchawinnych ludzi
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
no, świnki takie się rodzą
![]() i jeszcze mnie przerażają historie o ginekologach, a już najbardziej straszne jest to, jak potrafią źle ciąże prowadzić, i te sprawy - mam nadzieję, że to już sie nie zdarza, że jak kobieta rodzi, to lekarz chce łapówkę, inaczej jej nie pomoże. to mnie wystarczająco od ciąży odstrasza! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Poród biorę pod uwagę tylko przez cesarskie cięcie i nic mnie tak nie przeraża jak karmienie piersią
(w życiu!). Ale jakoś tak coraz częściej myślę, że dziecko to bym chciała mieć

.